Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
mai vicc
  2007-11-23 19:44:04, péntek
 
  Ausztráliában egy nő elvált, és új férjet keres. A feladott újsághirdetésben egyetlen feltételt szab, hogy a jelentkező szűz legyen. Akad egy vállalkozó, összeismerkednek, kölcsönös a szimpátia. A nő többször rákérdez, hogy biztosan szűz-e a fickó, a férfi meg váltig állítja, hogy soha nem volt nővel. Össze is házasodnak. A nászéjszakán az újdonsült férj iszonyatos rendezkedésbe kezd a hálószobában: a székeket a falhoz tolja, az asztalokat is, mindent elpakol a szoba közepéről.
- De hát mit csinálsz, szívem? - kérdi elképedve a nő.
- Hát, ahogy mondtam, én még nem voltam nővel. De ha olyan, mint a
kenguruval, akkor itt minden helyre szükség lesz!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
mai recept
  2007-11-23 18:33:51, péntek
 
  GOMBA VADASAN


50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt (finom)
1 evőkanál vöröshagyma (reszelt)
1 dl tejföl
só, bors
1 izlés sz. mustár
1 izlés sz. babérlevél
1 izlés sz. citromhéj
1 izlés sz. citromlé
1 izlés sz. cukor

A cikkekre vágott gombát egy ek. olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besürítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük. Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk.
Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de ma tésztával is finom volt.




HÁJAS KIFLI

2 dkg élesztŐ
2 db kockacukor
1 kg liszt (finom)
1 izlés sz. tej
4 dkg tojás sárgája
5 dkg zsír
pici só
45 dkg darált, vagy kapart háj

2 dkg élesztőt 2 kockacukorral 5 dkg liszttel 1 dl tejben megkelesztünk. 4 tojás sárgáját, 5 dkg zsírt, kevés sóval, habosra keverünk, adunk hozzá 1 kg lisztet a megkelt kovászt és annyi tejet, hogy fánk tészta keménységû legyen, jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
Közben 45 dkg hájat lekaparunk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és a háj harmadát rákenjük, összehajtjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Nyújtjuk megkenjük a háj másik harmadával, összehajtjuk újra pihentetjük. Majd az utolsóval is megkenjük, hajtjuk, pihentetjük.
A negyedik nyújtáskor félujjnyi vastagra nyújtjuk ki, forró késsel négyzeteket vágunk, tetszés szerint lekvárral vagy darált dióval töltjük, kifliket formálunk belőle tojással megkenjük a tetejüket, sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai link ajánló
  2007-11-23 13:48:37, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 1689
  • e Hónap: 2681
  • e Év: 34410
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.