Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Médiatrükkök és értékek hiánya
  2007-11-23 08:36:38, péntek
 
  Médiatrükkök és a közös értékek hiánya

Elsosorban a hazai média helyzetét, a médiaértelmiség szerepét elemezték a
tegnap megtartott Nyilvánosság Klub felszólalói, s mindenki véleményt formált a
jelenlegi politikai-társadalmi helyzetrol is.
Utoljára frissítve: 2007. november 23., 06:35


Granasztói György történész, a jelenlegi médiaértelmiséget bírálva, rámutatott: a
média a problémák elemzése helyett csak kereskedelmi trükkökkel és jópofa
történetekkel traktál minket. Granasztói jellemzo marketingtörténetnek nevezte
például a Gyurcsány Ferenc által befogadott eltévedt kislány esetét.
A történész szerint a ránk kényszerített "teljesen szabad világ", amelyben mindegy, hogy a másik hogyan gondolkodik, értelmetlen.

A baloldalra számos megjegyzést tevo Fábry Sándor humorista szerint a helyzet
szomorú: az elmúlt negyven-ötven évben a civil gondolkodás minden formáját
kiölték belolünk, nem dolgoztuk fel a múltat, és még tüntetni sem tudunk rendesen.
A humorista a médiaértelmiséggel kapcsolatban azt tartotta a legnagyobb
problémának, hogy pártmunkássá vált az évek során.

Széles Gábor, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa a médiaegyensúlyról
beszélt, amely még messze van a tökéletestol, de legalább már elindult a
folyamat.
Annyira már megerosödött a jobboldali média, hogy a baloldal nem tudja úgy
tematizálni a közéletet, mint azelott. Széles Gábor szerint azonban hiányoznak a
profi médiacsapatok hazánkban.

Balog Zoltán, az Országgyulés emberi jogi bizottságának elnöke szerint ma
nem muködik a nyilvánosság hazánkban, és ez mindenkinek a felelossége. A
nyilvánosság feladata, hogy leleplezze a tényeket, kiderítse az igazságot, és ezzel
szolgálja a közösséget.

György Péter esztéta leginkább a hazai jobboldalt ostorozta, azt kérdezve, hogy a
jobboldali média miért nem fedi fel saját oldalának problémáit.

Kopp Mária egyetemi tanár egy nemrég elkészült felmérés adatait ismertette, amely
szerint a magyar társadalom hetven százaléka szenved anómiában, tehát nincs
azonosságtudata és közös értékei. Egy jellemzo történelmi példát említve
rámutatott: Magyarországon a liberális nacionalizmus és az azt képviselo
reformkori generáció tette a legtöbbet a hazáért, ám most a liberalizmus és a
nacionalizmus szitokszó az ellentétes oldalakon.

(Magyar Hírlap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Perrel hűtött zöldindulatok
  2007-11-23 08:29:32, péntek
 
  csütörtök, 2007. november 22.

Új stratégiát alkalmaznak a befektetok a környezetszenynyezo(nek gondolt)
beruházások ellen tiltakozó civilek eltántorítására: sorozatban személyiségi
jogi pereket indítanak a zöldek képviseloi ellen. A deklarált ok mindig a jó
hírnév megsértése, ám az érintettek szerint a megfélemlítési szándék több mint
nyilvánvaló.

http://nol.hu/cikk/472368
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet haza, Nevető Erdély
  2007-11-23 01:52:29, péntek
 
  Wass Albert: Üzenet haza

Kráter Hangtéka

ISBN: 978-963-9735-43-9

Ár: 3800 Ft.

A MP-3-as CD melléklettel ellátott könyv Wass Albert amerikai előadókörútjain elhangzott beszédeit, interjúit tartalmazza. Az eredeti hangfelvételek között megtaláljuk az Elvásik a veres csillag regény egyik fejezetét is Wass Albert előadásában.



ÚJRA KAPHATÓ:


A nevető Erdély
Keménykötésű ár: 2500 Ft
Kemence melegénél pipázgató nagyapáinkat juttatja eszünkbe e könyv, akik a tűz ropogása mellett, ízes beszéddel meséltek humoros és pikáns történeket a köréjük gyűlt család aprajának-nagyjának, a jég hátán is megélni tudó agyafurt székelyről. A majd száz mese, anekdota mondanivalóját híven tükrözik a különleges illusztrációk. A kötet 2006-ban elnyerte a Budai Könyvdíjat.



Kráter Könyvesház: az ASTORIÁNÁL 1072 Budapest, Rákóczi út 8/a.(udvar)
konyveshaz@krater.hu; tel: 266-31-53

Rendelés: H-2013 Pomáz,Búzavirág u. 2.
krater@krater.hu; tel./fax: **36-26/328-491; vagy : **36-20/91-53-234

www.krater.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik állnak a szakszervezetek
  2007-11-23 01:36:50, péntek
 
  Gaskó István: az MSZP jobban támogatja a sztrájkot, mint a Fidesz!
2007-11-21 02:26:29 elnök

Nagyon sok MSZP-s politikus jelezte nem hivatalosan, hogy szolidáris a holnapi szakszervezeti sztrájkkal - mondta lapunknak Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke. Nyíltan eddig csak az MSZP társadalompolitikai tagozata állt ki a megmozdulás mellett. A megbeszélések hírére Nyakó István MSZP szóvivő arról beszélt, lelepleződött, hogy valójában kik állnak a szakszervezetek megmozdulása mögött.

Az MSZP társadalompolitikai tagozata azonban szintén nyíltan kiállt a megmozdulás mellett. A tagozat még október 21-én nyilatkozatot adott ki az egészségügyi reformmal kapcsolatban. Ebben úgy fogalmaznak: "Az a határozott véleményünk, hogy a megismert és törvénykezésre beterjesztett koncepció elfogadása a szocialista párt legfontosabb alapértékeinek a teljes feladását jelenti, és helyrehozhatatlan politikai következményekkel járhat".

A tagozat ügyvivő testülete "elfogadhatatlannak tartja, hogy az egészségügyi rendszer átalakításának alapját kizárólag a piaci verseny, a tőke profit-érdekeltségének hatékonyságnövelő szerepe jelentse". Kérdésünkre, ezek után hogy tudják megakadályozni, hogy a politika "rárepüljön" a megmozdulásokra, Gaskó István azt mondta, "a politikusok túl sokat fecsegnek", így valóban nincs könnyű dolguk ebből a szempontból, de nem pártpolitikai alapon fogalmazták meg a sztrájk és a demonstráció céljait.

Mi lesz a sztrájk után?

Utóbbiakkal kapcsolatban a Liga elnöke úgy fogalmazott: el akarják érni, hogy a kormány vonja vissza az egészségügyi reform tervezetét, illetve készüljön részletes hatástanulmány a szárnyvonalak bezárásáról. "A nyugdíjszabályok esetében tegnap este már pozitív lépések történtek a parlamentben" - mondta Gaskó István. Tegnap ugyanis két ízben is leszavazta a kormánypárti többség saját kabinetje előterjesztését.

Először a köztisztviselők bérezésének szabályait hagyták változatlanul (a kormány szándékával ellentétben, amely nem a munkában eltöltött évek, hanem a köztisztviselő főnöke értékelése alapján járt volna a fizetésemelés), majd az előrehozott nyugdíjazást sújtó malus rendszer bevezetésére mondtak nemet a kormánypárti honatyák is.

Gaskó István szerint - amennyiben nem érnek célt holnap - a megmozdulások sikeressége, a résztvevők száma alapján döntenek a további lépésekről.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcok és Laborcok
  2007-11-23 01:27:18, péntek
 
  Ahogy nálunk már lenni szokott, megint nem a lényegről folyik a vita. Komoly indulatokat, valamint szakmai(nak is tűnő) és politikai vitákat gerjesztett Laborc Sándor nevének bedobása, miszerint ő kerülne a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatói posztjára. Az egykori (néhai?) Szovjetunió illetékes tanintézményében is végzett tábornok - vajon az úgynevezett polgári titkosszolgálatoknál, ahol a beosztások elnevezése főigazgató, főigazgató-helyettes, igazgató stb. miért viselnek katonai rendfokozatokat a "munkatársak"? - ez idáig volt főigazgató-helyettes, most pedig megbízott főigazgató. A vita arról folyik, hogy betöltheti-e ezt a posztot egy "egykori moszkvai", mivel úgy hírlik, hogy jelenlegi szövetségeseink nem örülnek annak, ha a volt szövetségesünknél korábban kiképzett, vele szorosabb kapcsolatban állt személy fontos posztot tölthet be Magyarországon.

Nem álságos ez egy kicsit?
A mai politikai és gazdasági elit - természetesen a katonai és a rendőri vezetők egy része is - szorosan kötődött Moszkvához és az elmúlt évtizedek rendszeréhez. A politikai és gazdasági elit tagjai nem kis részének szüleit, nagyszüleit is - s nem egy esetben saját előző életét - kellene megtagadnia, ha igazán tiszta viszonyokat szeretne. Elvárhatjuk-e ezt? Megteszik-e ezt a kedvünkért?

Egykori ÁVH-sok, hírhedt népbírák és népügyészek, a Rákosi-korszak ügyészei, hírszerzői, kiemelt pártmunkásai, egykori titkos ügynökök vannak szép számban a felmenők között, de ha róluk van szó, akkor mindjárt más a dolog. Akkor a demokrácia megcsúfolása kerül szóba, ha róluk szól valaki, a személyiségi jogaik sérülnek, melyeket a demokráciában védeni kell - ez az egykori áldozatokra nem vonatkozik ilyen mértékben -, és a sort folytatni lehetne. Nem álságos ez egy kicsit?

Összezárt sorok
Laborc Sándor kinevezése esetében mi sérül? A szavahihetőségünk, a szuverenitásunk, a mi "sajátos rendszerváltoztatásunk", amely a Tiborcoknak jelentett igazi veszteséget, s ismét ők veszítenének, ha számon kérik a Laborcokat, mert azért olyankor a sorok összezárnak.

El kellene már ismernünk, hogy 1989-1990-ben az akkori és a majdani politikai elit megkötötte a maga egyezségét. Ezt az egyezséget azóta mindenki a maga érdeke szerint igyekezett felrúgni. Ez idáig még nem sikerült, legfeljebb azok fizettek rá ismételten, akik felemlegették ezt. No meg azok, akik nem tudták, hogy mit is kötnek meg "helyettük, felettük, értük és érdekükben": úgy tízmillió magyar ember.
Ha valaki teljes változtatást akart volna, akkor tanulhatott volna az egykori kommunistáktól. 1945-ben, illetve 1947-ben ők megmutatták, miként kell rendszert váltani, és aki az után nem az előírtak szerint csinálta, azt kicsinálni. Természetesen egy demokratikus államban az ilyesmi már nem "úri dolog", az olyan típusú változtatásokhoz nem demokráciára, hanem népi demokráciára van szükség, azt meg ugye nem igazán akarjuk.

Mi nem voltunk olyan szerencsések, mint Németország. Nekünk nem volt egy Kelet- és egy Nyugat-Magyarországunk. Igaz, a nyugatnémetek gazdaságilag majd belerokkantak az egyesülésbe, de attól függetlenül és azzal együtt nem alkalmazták a Stasinak és az NDK néphadseregének az embereit. Megoldották a feladatokat a sajátjaikkal. Nekünk maradtak a régiek. Hogy a jók vagy a gyengébbek? Azt azok tudják megítélni, akik ma kapják íróasztalaikra a jelentéseket.

A védelem bére
Akik elmentek, vitték magukkal az információikat és a kapcsolati tőkéjüket, s közülük napjainkban nem kevesen a különböző politikai pártok szakértőiként adnak tanácsokat erről meg arról, avagy a magánbiztonsági szolgálatok világában találták meg a számításaikat. Cégeik szolgáltatásai révén lassan kiváltják az állami feladatok ellátása alól a rendőrséget, lassan talán a hírszerzést, a kémelhárítást is, hiszen olcsóbban kínálják a szolgáltatásaikat. Ha kell, számlát adnak arról, hogy egy védett személy biztosítása hány százezer forint plusz áfába kerül. S akik még hivatalban vannak a régiek közül - vagy már az újak -, majd aláírják a kifizetés engedélyezését, hiszen más feladatuk előbb-utóbb nem lesz, mert az ország - így magyarázzák bölcs vezetőink - egy nagy vállalkozás, amelynek a költségeit majd állják a Tiborcok. Mert Krisztus koporsóját sem őrizték ingyért, akkor miért tennék ezt a Magyar Köztársasággal?

Hátha sikerül az egykoron nem lefolytatott viták és elmaradt eljárások helyett ma addig csatáznunk, amíg már nem lesz értelme, mert közben rámegy a hírszerzés és a kémelhárítás, pedig azok a 20. századi Magyarországon, rendszerektől függetlenül, jól működtek. Igaz, egykori vezetőik és tagjaik nem politikai pártokat, nem külföldi szövetségeseket, hanem a hazát igyekeztek szolgálni, és fontosabb volt nekik mindeneknél.

Szakály Sándor hadtörténész
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simó Endre beszéde...
  2007-11-23 01:25:47, péntek
 
  Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala szervezőjének beszéde a 2007. november 21-i Kossuth téri nagygyűlésen


Jó estét kívánok Mindenkinek, aki eljött a Kossuth térre tüntetni! Hálás köszönet azoknak, akik követeléseinket sztrájkkal támasztották alá! A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala nevében kezet nyújtok Önöknek a Szolidaritás Napján emberi és társadalmi jogainkért folytatott közös harcunkban.
Ebben az épületben, itt mögöttünk, vannak, akik azt hiszik, hogy birka ez a nép. És amikor felismerik, hogy nem az, a legszívesebben leváltanák a népet és újat választanának helyette. Uraim! Tudjanak róla, hogy a mi népünk túl fogja élni Önöket! Nem fogja megengedni, hogy árunak nézzék az életét, és eladják az egészségét! Hogy alárendeljék a társadalom érdekét egy maroknyi üzleti csoport önös érdekeinek! Önöknek egy választásuk maradt: vagy maguk vonják vissza készülő törvényüket, vagy mások fogják visszavonni maguk helyett. Nincs más választásuk! Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk, ami a miénk! Munkát, békét, biztos megélhetést akarunk!
Azzal vádolnak minket, civileket, hogy kiállásunkkal pártok szekértolóivá szegődtünk. Fáj nekik, hogy nem az ő szekerüket toljuk, hanem a társadalomét. Komolyan gondolják, hogy mi egy olyan szekeret akarnánk tolni, amelynek rakományát társadalombiztosítási privatizálásnak, vizitdíjnak, a jóléti rendszer leépítésének hívják?! Létbizonytalanságot szülő konvergencia programnak, munkanélküliségnek, mindennapos megélhetési gondoknak, kirekesztésnek?
Nem, kormányzó Urak, mi nem Önökkel tartunk, hanem azokkal, akik emberhez méltóan akarnak élni! Egészségesen és sokáig! Enni és inni akarnak, lakni és szeretni, gazdagodni lélekben, növekedni emberségben! Mi a társadalom túlnyomó többségével tartunk. Önökkel szemben a dolgozó ember oldalán állunk! Azokkal tartunk, akik a dolgozók és a nélkülözők javára akarnak változtatni az elosztási viszonyokon!
Határainkon kívül élő magyar társadalmi szervezetek sokasága vállalt szolidaritást velünk, Kossuth téri tüntetőkkel. Nem kevernek össze minket azokkal, akik 3 évvel ezelőtt dölyfösen hátat fordítottak állampolgári jogaiknak. Micsoda erkölcsi erő, hogy sérelmeiken felülkerekedve közösséget vállalnak velünk a társadalmi jogokért, az emberi jogokért folytatott harcban!
Barátaim! Drága kincsünk a társadalmi-nemzeti együvé tartozás. Nem mondunk le róla az Európai Unióban sem. Megengedhetetlen, hogy fél ország elszegényedjék azért, hogy az eurót bevezessék hazánkban. Ne hagyjuk, hogy megtűrt vendéggé váljunk saját otthonunkban! Nyújtsunk kezet egymásnak itt a téren, szerte az országban és rajta túl is! Ez az egyetlen dolog, amivel a hatalom nem tud mit kezdeni. Az egyetlen dolog, ami közös ügyünket sikerre fogja vinni!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ősbuda feltételezett helyének
  2007-11-23 00:51:27, péntek
 
  Adjon Isten Mindenkinek!

A minap voltam én is Dr. Lánszki Imre előadásán. A kérését
tolmácsolom.

Ősbuda feltételezett helyének kutatása már több éve zajlik. Bizony
önerőből, illetve Imre e témában zajló előadásainak bevételéből. A
kutatásról több előadásnyi anyag gyűlt össze. A tervezett M0-ást, és
egyéb építőipari beruházásokat pont a vár feltételezett helyére
tervezik.

E miatt rövid időn belül eredményt kell felmutatni. Ehhez több 10 000
000 Ft-ra van szükség. A vár feltárásának elősegítéséhez Imre egy
alapítványt hozott létre. Várja olyan elkötelezett magyar cégek, kül-,
és belhoni honfitársaink adományait, akik lehetőségükhöz mérten kisebb-
nagyobb összeggel tudnák támogatni a feltételezett Ősbuda mihamarabbi
feltárásának ügyét. Ha többen nincsenek olyan helyzetben anyagilag,
hogy támogatást tudjanak nyújtani, azokat arra kérem, adják tovább
kül-, és belhonban, lehetőségükhöz mérten. Sosem lehet tudni...:-)

Fehér Vár Fehér Folt Alapítvány bankszámlaszáma:
CIB 10700024-42105208-51100005

Akik információt kérnek, azok a szekelyispan@gmail.com e-mail címre
írjanak!

Áldással:

Krisztián!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 365
  • e Hét: 2075
  • e Hónap: 10679
  • e Év: 46620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.