|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2007-11-24 20:35:20, szombat
|
|
|
A férj megy haza:
- Képzeld édes kis feleségem, milyen aranyos az új titkárnőnk. Megtudta, hogy Fradi drukker vagyok, és ma zöld-fehér pulóverben jött be dolgozni. Apróság, de nekem jól esett.
Másnap szintén így jön haza a férj:
- Képzeld édes kis feleségem, milyen aranyos az új titkárnőnk, ma zöld-fehér melltartóban jött be dolgozni. Apróság, de nekem jól esett.
A feleségnek ez már kezd kevésbé tetszeni, főleg mivel a férj harmadik napon a következővel állít haza:
- Képzeld édes kis feleségem, milyen aranyos volt ma az új titkárnőnk, zöld-fehér bugyiban jött be dolgozni. Apróság, de nekem jól esett.
Negyedik nap mielőtt a férj bármit mondhatna megszólal a feleség:
- Képzeld édes kis férjecském, a cégünknél új sofőr van. 1, 5 centivel hoszabb a farka mint a tied. Apróság, de nekem jól esett. |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2007-11-24 20:34:52, szombat
|
|
|
A férj megy haza:
- Képzeld édes kis feleségem, milyen aranyos az új titkárnőnk. Megtudta, hogy Fradi drukker vagyok, és ma zöld-fehér pulóverben jött be dolgozni. Apróság, de nekem jól esett.
Másnap szintén így jön haza a férj:
- Képzeld édes kis feleségem, milyen aranyos az új titkárnőnk, ma zöld-fehér melltartóban jött be dolgozni. Apróság, de nekem jól esett.
A feleségnek ez már kezd kevésbé tetszeni, főleg mivel a férj harmadik napon a következővel állít haza:
- Képzeld édes kis feleségem, milyen aranyos volt ma az új titkárnőnk, zöld-fehér bugyiban jött be dolgozni. Apróság, de nekem jól esett.
Negyedik nap mielőtt a férj bármit mondhatna megszólal a feleség:
- Képzeld édes kis férjecském, a cégünknél új sofőr van. 1, 5 centivel hoszabb a farka mint a tied. Apróság, de nekem jól esett. |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2007-11-24 12:42:31, szombat
|
|
|
SLAMBUC
KUNSÁGI LEBBENCS, VAGY HORTOBÁGYI
10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre. Lehet tepsibe téve a sütőben pirítani, egyenletesebben pirul. Pirospaprikával meghintjük, 1 liter melegvízzel felöntjük, és beleteszünk 4 db karikára vágott burgonyát. Borssal ízesítjük. Fedő alatt lassan kevergetve, puhára és egészen sűrűre főzzük. A szalonnakockákat akkor tesszük bele, amikor háromnegyed részig megfőtt.
A Hortobágyon bográcsban ugyanígy készül a slambuc azzal a szerény különbséggel, hogy a bográcsban több szalonnát használnak, a tésztát nem pirítják meg és addig forgatják, amíg nem csak, hogy besűrűsödik, hanem egydarabba forog a bográcsban és ekkor pirul meg!
SÜLT ZÖLDSÉGES TÉSZTA
Hozzávalók:
* 30 deka padlizsán
* 30 deka cukkini
* 20 deka édeskömény
* 10 deka lilahagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál olivaolaj
* só és frissen őrölt bors
* 50 deka csavart tészta
* 1 1/2 deci tejszín
* 1 nagy maréknyi friss petrezselyem
* 5 deka friss parmezán
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra, és sütőpapírt borítok egy nagy tepsibe. Amíg melegszik a sütő, előkészítem a zöldségeket. Mindet sorra megmosom, majd megpucolom a fokhagymát és a lilahagymát, aztán levágom a padlizsánról és a cukkiniről az esetleg keserű végeiket, az édesköményt pedig elfelezem, és kimetszem belőle a torzsás részeket. Ezután előveszem a kézi reszelőm, és az uborka gyalulására használt részén a fokhagyma kivételével egymás után sorra lereszelem a zöldségeket. Így egészen vékony zöldségszeleteket kapok, ami azért jó, mert ezek gyorsan megsülnek majd.
Amikor végeztem a gyalulással, a vékony zölségszeleteket beleszórom az egészben hagyott fokhagyma-gerezdekkel együtt egy tálba, és összekeverem 2 evőkanálnyi olivaolajjal, kevés sóval meg sok-sok frissen őrölt borrsal. Ha már meleg a sütő, jól szétterítem a zöldségeket a sütőpapíros tepsin, hogy lehetőleg ne fedjék egymást, aztán 30 percre betolom őket a sütőbe. Amíg a zöldségek megsülnek, tovább ügyködök. Vizet engedek a tésztának egy nagy fazékba, szórok bele sót, és felteszem forrni. Aztán apróra vágom a petrezselymet. Ha a zöldségek megsültek, beleteszem őket egy nagy serpenyőbe, és hozzájuk adom a tejszínt, meg a. petrezselyem nagy részét. Egy-két rottyanás, aztán belekeverem a kifőtt tésztát, majd elzárom az egész alatt a gázt. A végén megszórom egy kis reszelt parmezánnal.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-11-24 12:33:41, szombat
|
|
|
Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden.
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2007. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
100 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 359
- e Hét: 505
- e Hónap: 1497
- e Év: 33226
|
|
|