Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hazánkban nőttek az adóterhek
  2007-11-24 23:50:31, szombat
 
  EZERJÓ BLOGJÁBÓL 1 BEJEGYZÉS ÉS 2 KOMMENT:


Árral szemben -
Világbank: hazánkban nőtek az adóterhek.

A régiós trenddel ellentétben hazánkban növekedtek az
adóterhek - áll a Világbank jelentésében.
Európában az ötödik helyen állunk.

MÉG MEDIG?
EZEK NEM NORMÁLISAK (mszp-szdsz)


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


1 komment , kategória: Általános


fidesz? (#1) 2007-11-24 21:55:19


Orbán beüzent
Munkalátogatás
Orbán Viktor egyhetes látogatásra az Egyesült Államokba utazott. Nem hívták - ment. Pártjának korábbi hivatalos bejelentése szerint azért ment, hogy elkísérje Horváth Jánost, a Fidesz parlamenti képviselőjét, az országgyűlés doyenjét, akinek egy washingtoni alapítvány Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet adományoz. A Fidesz honlapja azonban már munkalátogatásnak nevezi elnökének politikai zarándoklatát, amelynek során Orbán - úgymond - találkozik a külügyminisztérium és a nemzetbiztonsági tanács magas rangú képviselőivel. Hogy ezek névszerint kicsodák, arról nem szól a fáma; amit tudni lehet, az nem több, mint hogy a legnagyobb magyar ellenzéki párt vezére eszmét cserélt George Patakival, New York állam volt kormányzójával és Richard Holbrook volt külügyminiszter-helyettessel. E két beszélgetés után Orbán azt mondta a Magyar Távirati Irodának: "Washingtonban látják, hogy Magyarország leszakadófélben lévő ország".
Ez fontos hír. Ezért fontos volna pontosítani; hiszen nem mellékes, hogy ki nyilatkozott így Magyarországról a Fidesz elnökének. Ha tudnánk, kik azok, akik Washingtonban úgy látják, leszakadunk, akkor értékelhető volna a kijelentés súlya. És akkor talán bővebb kifejtésben is megismerhetnénk, mire alapozzák véleményüket a feltehetően jelentős politikai tényezők. Mindenesetre a Budapesten akkreditált amerikai nagykövet eleddig nem igazolt vissza hasonló nézeteket.

Orbán egyébként Pataki és Holbrook uraknak tartozna is annyival, hogy tisztázza, vajon tőlük származik-e a Magyarországot lesajnáló értékelés - végtére egyedül ők neveztettek meg a pártelnök washingtoni beszélgetőpartnereiként. Meg persze Tom Lantos, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, de vele Orbán Viktor már ominózus nyilatkozata után találkozott. Mégis kellemetlen helyzetbe kerülhet, mert pozíciójánál fogva tudnia kell róla, ha magas rangú tisztségviselők ilyen kedvezőtlen képet festenek Magyarországról, s ráadásul azt megosztják az ellenzék vezetőjével. Lantos elnök úr azonban nem erősítette meg az Orbán által tolmácsolt "washingtoni" besorolásunkat. Találkozójukról azt tartotta érdemesnek közölni a sajtóval, hogy a maga részéről erőteljesen elítélte a Magyar Gárda létrejöttét.

Mindezt pedig azért érdemes tisztázni, mert amennyiben Orbán Viktor csakugyan munkalátogatáson tartózkodik Amerikában - tehát nem magánbeszélgetéseket folytat az ismerőseivel -, akkor az általa idézett megfogalmazások hiteléért forrásainak jót is kell állniuk. A magyar külpolitika számára a legkevésbé sem közömbös, hogy az amerikai adminisztráció milyen szintjein, milyen beosztásokban "látják" úgy az országot, ahogyan azt a Fidesz elnöke interpretálja. Amennyiben Orbán Viktor csupán sejtető általánosságban beszél, úgy kifejezetten rontja az amerikai-magyar kapcsolatokat, hiszen egy olyan állásfoglalást híresztel, amelynek nincs gazdája - következésképp kínos helyzetbe hoz mindenkit, aki csak szóba állt vele.

A politikai felelősség kérdése nemkülönben felvethető azokkal a passzusokkal kapcsolatban is, amelyekben amerikai útja alkalmából a jobboldali pártvezér a saját külpolitikai nézeteit teszi közzé. Az már nem érdemel különösebb figyelmet, hogy Orbán világmagyarázata az utóbbi hónapokban egy jólfejlett orosz-fóbiában látszik kicsúcsosodni; ennek egyszerű a magyarázata. A pártelnök egyrészt megértette, hogy korábban erősen kétséges atlanti elkötelezettségét ajánlatos fényezni kissé, és azt hiszi, ennek legkönnyebb módja, ha meglovagolja azt a stratégiai ellentétet, amely az utóbbi időben meghatározza az orosz-amerikai viszonyt. Eddig is mindent megtett, hogy a Gyurcsány-kormány - úgymond - túlzott keleti elkötelezettségére felhívja a Nyugat figyelmét, és nem hagyott ki egyetlen alkalmat sem, hogy ezzel összefüggésben a kormány energiapolitikáját ostorozza. (Mintha bizony az annyit kárhoztatott Gazprom szállításai helyett volna bármilyen alternatív javaslata az ország földgáz-ellátására. Ötleteiért egyébként egész Európa felettébb hálás volna; addig is, amíg a Nabucco-tervből netán lesz valami.)

De Amerikában Orbán ezúttal továbbment. Megállapította egyrészt, hogy az USA pontosan látja: Oroszország felemelkedőben lévő hatalom. Ennek felismerését a pártelnök vendéglátói dicséretére szánta; merthogy velük ellentétben eme közhelyes igazságot a magyar kormány állítólag nem ismerte fel, és ezért - megintcsak "Washingtonból nézve" -, a mi Oroszország-politikánk "teljesen érthetetlen". A magyar kormány ugyanis hídszerepet szán Magyarországnak Kelet és Nyugat között, holott " Mi nem híd vagyunk, hanem hídfő, méghozzá a nyugati oldalon", szögezi le Orbán Viktor.

Mármost ennél az okfejtésnél a civil gondolkodás leblokkol. Mit ér az olyan hídfő, amire nem épül híd? Mit kezdjünk magunkkal, úgy is, mint nyugati hídfő, ha híd viszont nem lehetünk? Nem kell hídépítő mérnöknek lenni ahhoz, hogy az ember belássa ennek a tételnek a képtelenségét.

Egyetlen gondolkodásmód létezik, amelyben Orbán kinyilatkoztatása helytálló lehet. A katonai fogalomértelmezés. Offenzívát előkészítő csapatok ugynevezett hídfőállást építenek ki, amelyből a támadást majd kiszélesíthetik. Ebben az értelemben a hídfőállás kifejezés nem szó szerint értendő; olyan pozíció elfoglalását jelenti, ami nem feltételez semmiféle valódi hidat, csupán koncentrálja a küszöbön álló csapásmérés erőit.

Orbán hadászati szakkifejezése több, mint árulkodó. Természetesen nem arról tanúskodik, hogy használója valamiféle globális katonai összecsapásban gondolkodik. De rávall a Fidesz külpolitikai felfogásának konfrontatív lényegére. Egy adott világértelmezésre; még szűkebben Európa és Oroszország viszonyának egyfajta militáns meghatározására.

Ez a beállítás azonban még annak az Amerikának sem érdeke, amelyik netán nem bánná, ha az Európai Unió kevésbé szoros gazdasági kapcsolatokat ápolna a valóban feltörekvő Oroszországgal. Kelet-Közép Európa meg végképp nem profitálna semmit abból, ha némely rövidlátó politikusainak sikerülne hídfőállást csinálniuk belőle.

Ezt a koncepciót a történelem már megbuktatta.

nincs kommentár

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

BMI (#2) 2007-11-24 23:27:25


Ennek a hosszú eszmefuttatásnak olyannyira nincs semmilyen hatása a Magyarországon élők tragikusan romló élethelyzetére, mint amilyen hatástalan a két "kifáradt" amerikai politikai tekintéllyel való tárgyalás...

"nincs kommentár"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizessen drogos beteg helyett
  2007-11-24 23:12:27, szombat
 
  Fizessen Konrád György és fizesse ki Jancsó miklós a drogos betegek kezelési költségeit!



Az ÚDK azt javasolja, hogy a kábítószer fogyasztás mérséklése céljából, normatív alapon díjazni kell a kábítószer kereskedőket, a hatóság részére feladó személyeket!
Azokkal a pártokkal és szervezetekkel valamint személyekkel melyek/akik nyíltan támogatják a legális drogfogyasztást, meg kellene fizettetni a drogos betegek kezelési költségeit, sőt a bűnüldözési költségeket is! Fizessen az SZDSZ, fizessen Konrád György és fizessen Jancsó Miklós! A károkozó feleljen a kárért!



Európában sok milliónyian használják a tiltott könnyűdrogokat. Magyarországon a mértéktelen cigaretta és az alkoholfogyasztás mellett, megállíthatatlanul terjed az egészségromboló drogfogyasztás. Elrémisztő adatok szerint, a mai 15-17 évesek 20 százaléka kipróbált már valamilyen tiltott szert. A fiatalok 17,3 százaléka a kannabist és a hasist, 10 százaléka az alkohollal kevert gyógyszert, míg 5,2 százalékuk kizárólag a gyógyszerfogyasztást próbálta már ki legalább egyszer életében. Az elmúlt év statisztikája szerint 2006-ban tizenötezer ember kapott orvosi ellátást a kábítószer fogyasztás miatt. Tavaly ebből kifolyólag 25 haláleset történt, ebből 24 a túladagolás miatt. Ami különösen veszélyes, hogy az injekcióval, intravénás módon beadott kábítószer fogyasztók között igen magas a HÍV és a hepatitis fertőzöttek számaránya.

Az ÚDK azt javasolja, hogy a kábítószer fogyasztás mérséklése céljából, normatív alapon díjazni kell a kábítószer kereskedőket, a hatóság részére feladó személyeket! Ahogy az APEH várja a bejelentőket, a bűnüldözésbe is be kell vonni a társadalmat! Az emberiség történetében ez a legolcsóbb és leghatékonyabb bűnüldözési módszer. Míg a jelenlegi álliberális bűnüldözési rendszer a legdrágább és legalkalmatlanabb, hiszen hatalmas költséggel tart fenn bűnüldözési szerveket. Az egyszerű állampolgár azonban ellenérdekelt a konkrét segítségben, ugyanis csak baja lesz belőle. A be- és feljelentés jobb esetben is macera, rosszabb esetben hamis vád. A kábitószer kereskedők ilyen módon való üldözése esetében - és csak ebben az esetben -, elképzelhetőnek tartjuk, a fogyasztókat érintő büntetés mérséklését.
Azokkal a pártokkal és szervezetekkel és személyekkel melyek/akik nyíltan támogatják a legális drogfogyasztást, meg kellene fizettetni a drogos betegek kezelési költségeit, sőt a bűnüldözési költségeket is! Fizessen az SZDSZ, fizessen Konrád György és fizessen Jancsó Miklós!

dr. Bégány Attila / ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példátlan Szilvásy eltökéltség
  2007-11-24 18:33:57, szombat
 
  Tegnap közel ötórás ülés után hozta meg az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága döntését, hogy nem támogatja Laborc Sándor kinevezését a Nemzetbiztonsági Hivatal élére - emlékeztetett szombati sajtótájékoztatóján Simicskó István
Tegnap közel ötórás ülés után hozta meg az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága döntését, hogy nem támogatja Laborc Sándor kinevezését a Nemzetbiztonsági Hivatal élére - emlékeztetett szombati sajtótájékoztatóján Simicskó István.

Hangsúlyozta: az Országgyűlés, mint ellenőrző és törvényhozó szerv végrehajtó hatalom feletti ellenőrzését a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül látja el. "Ennek szellemében kötelességünk volt meghallgatni a kinevezés előtt álló főigazgató jelölteket" - fogalmazott Simicskó, és felidézte, hogy a bizottság két jelöltet támogatott, egynek azonban, Laborc Sándornak a kinevezését nem támogatta.

Az ülésen sok vélemény és kérdés is elhangzott, amely alapján a bizottság helyesen döntött - szögezte le a politikus. Mint mondta, a kérdés most az, hogy a testület döntésével szemben továbbra is ragaszkodik-e Laborc személyéhez Szilvásy György. Mindenképpen sajátos demokrácia-felfogásról tanúskodik, hogy egy kormány vagy annak bármely tagja úgy értelmezi a demokráciát, hogy a végrehajtó hatalom szembehelyezkedik a parlamenti ellenőrzésre feljogosított bizottság döntésével - mutatott rá a bizottság elnöke. "Példátlan tehát ez az eltökéltség Szilvásy miniszter úr részéről" - fogalmazott.

Felidézte: a bizottság kifogásai között szerepelt, hogy a főigazgatónak elsősorban nemzeti érdekeinket kell majd képviselni, és egy olyan intézménynél, ahol a nemzet biztonsága forog kockán, nagyon fontos, hogy feddhetetlen, minden szempontból csak a nemzet irányába elkötelezett személy lássa el ezt a feladatot. Másik szempont volt, folytatta Simicskó, hogy az elmúlt 17 évben komoly változások mentek végbe, és egy NATO-tagország esetében a szövetségesi bizalom különösen fontos, s az ország jóhírneve is kockára kerülhet, hogy ha Laborc személyéhez továbbra is ragaszkodik a kormány. Ha még mindig a Varsói Szerződés tagja lenne Magyarország, akkor sem lenne helyes egy, a KGB akadémiáján végzett személyt kinevezni a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok élére, mint ahogy az sem lenne jó, hogy ha a CIA akadémiáján végzett embert neveznének ki a magyar titkosszolgálatok élére - jegyezte meg a szakpolitikus.

Azt kérjük Szilvásytól, vegye figyelembe, hogy tizenhét évvel ezelőtt nem ezért küzdöttünk, hogy a parlamenti döntéssel szembehelyezkedik a kormány és csakazértis, dafke módon a saját elgondolásához ragaszkodik - hangsúlyozta a KDNP képviselője. Simicskó hozzátette: kérik, hogy a miniszter még egyszer gondolja végig és hangsúlyosan vegye figyelembe a bizottság döntését és jelöljön új személyt erre a feladatra.
(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam...07-08-25
  2007-11-24 17:37:37, szombat
 
  "Annyi jelét adtuk már az elhatárolódásnak"

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az antiszemitizmusról és az előre hozott választásokról
Népszabadság - Csuhaj Ildikó - 2007. augusztus 25.

Ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor mindenképpen el kell tőle határolódni - közölte a lapunknak adott interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, aki ugyanakkor azt is felveti: "hogyan derült ki a balliberális oldal számára, hogy a gárda antiszemita lenne?".

- "Tekintettel kell lenni azokra, akiknek az édesanyját, édesapját a nyilasok belelőtték a Dunába. Bennük félelmet kelt, ha Vona Gáborék fekete egyenruhában, árpádsávosan masíroznak" - Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere nyilatkozott így. Egyetért vele?

- A Fidesz soha nem volt antiszemita párt. Aki ezt a látszatot kelti, hazudik. Lázár János a párt álláspontját képviselte.

- A kategorikus "nincs szükség" még nem hangzott el fideszes politikustól. Egyébként már eldőlt, hogy fekete lesz az egyenruha, árpádsávos rátéttel. Tavasszal Orbán Viktor azt mondta, hogy az árpádsávos zászló "nem nyilaszászló, hiszen az árpádsávos zászlóba nyilaskeresztet is rajzoltak".

- Nyilaskeresztes zászlót nem látunk ma a köztereken, ami nagyon helyes, mert ez erkölcstelen, és bűncselekmény is volna. De úgy tűnik, Vona Gábornak vannak visszavonulási kísérletei, valamilyen rózsaszín egyenruháról is említést tett. Persze, szerinte akkor is ugyanígy támadnák. Ha valóban antiszemitizmus van a megalakulásuk mögött, lépni kell.

- Konkrétan?

- Akár úgy, hogy az Országgyűlésnek meg kell teremtenie egy zérótolerancia-törvény feltételeit...

- Az árpádsávos zászló legyen tiltott önkényuralmi jelkép?

- Az árpádsávos zászló a huszonhárom történelmi zászló egyike, amit a nyilasok megpróbáltak kisajátítani. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kétszer is esküt tett az árpádsávos zászló előtt, állami rendezvényeken is használják.

- A Fidesz miért nem határolódott el a Magyar Gárdától?

- Ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor mindenképpen el kell tőle határolódni. Ez érzéseken is múlik... És annyi jelét adtuk már az elhatárolódásnak...

- És annyiszor nem határolódtak el kormányzásuk idején a MIÉP-től, az Orbán Viktor által az olvasók figyelmébe ajánlott Demokratától, az árpádsávos zászlók mögött felsejlő rossz érzésektől, és most a Magyar Gárdától - így, akár tetszik, akár nem, ott ez az "erőtér" a Fidesz körül.

- Nincs rossz erőtér a Fidesz körül. Orbán Viktor épp most biztosította a zsidó világszervezeteket, hogy "a Fidesz a magyarországi zsidó honfitársak emberi és szabadságjogait minden demokratikus eszközt felhasználva megvédi".

- Elég a deklaráció? Az MSZP szerint "a Fidesz és a Jobbik a Magyar Gárda szellemi atyja". Ha így van, miért nem mondják fel a Jobbikkal az önkormányzati koalíciókat?

- Ha várospolitikai szinten egyetértés van, akkor a nagypolitikát nem kell bevinni e színtérre. Egyébként a Magyar Gárda-ügy kicsit habverés is. Nyilvánvaló, a koalíciónak könynyebb erről beszélni, mint a készülő megszorító csomagról.

- A Mazsihisz és a nemzetközi zsidó szervezetek a miniszterelnökhöz fordulnak, a Die Presse szalagcíme: Élezik a kést a magyar radikálisok...

- Hogyan derült ki a baloldaliak vagy a szabad demokraták számára, hogy a Magyar Gárda antiszemita? Gondoljuk azért végig, van-e konkrét jele ennek. A nemzeti önvédelem kereteit szeretnék megteremteni, katasztrófavédelem, hadisírgondozás, vagyis még nem látszik a konkrét tartalom. Az izraelita vallású embereknek nem kell félniük Magyarországon, ezt bizonyítják az országba érkező izraeli tőkebefektetések is.

- Az MSZP szerint a Magyar Gárda a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt félkatonai alakulatára, az SA-ra emlékeztet.

- A másik oldal sem lovalhatja bele magát egy olyan helyzetbe, ami mögött nincs látható tartalom. Ki támadta a Mazsihiszt vagy a Zsidó Világkongresszust? Ráadásul hány, izraelita vallását büszkén vállaló személy van a Fideszben! A budapesti Fidesz elnöke a holokauszt-túlélő Fónagy János lett, ellenszavazat nélkül. A XII. kerületi Igazak Falát Pokorni Zoltán avatta fel.

- Van olyan népszavazási kezdeményezés: a holokauszt legyen bűncselekmény. Egyetért ezzel?

- Nem szükséges népszavazást tartani, az Országgyűlés alkothat erről törvényt.

- Orbán Viktor elvárása az, hogy kétmillió aláírást tegyen a Fidesz az asztalra a népszavazás előtt. Erődemonstráció?

- Nem. Az emberek érdekeinek a képviselete. Kétmillió aláírás láttán az MSZP-nek már nem lenne miben reménykedni. Ha normális demokráciafelfogásuk volna, csak úgy kormányozhatnának tovább, ha minden olyan megszigorító döntés előtt, melyet nem írt le a választási programjában, kikérné az emberek véleményét.

- Vagyis folyton népszavazás lenne? Így nem lehetne kormányozni.

- Talán nem kellett volna hazudni. Normális demokráciában egy kormány, ha elfogy mögüle a népakarat, a többség, lemond, s egy előre hozott választáson méretteti meg magát.

- Gyurcsány Ferenc mögött szilárd a többség. Már Orbán Viktor sem előre hozott választásokról beszél, hanem arról, hogy az MSZP és az SZDSZ a népszavazás után előáll egy olyan "javaslattal", mint Medgyessy Péter esetében...

- Lehet, hogy lemond egy hazudós miniszterelnök, de lehet, hogy elő rehozott választások lesznek. Kérdés: az SZDSZ kilép-e a koalícióból.

- Az SZDSZ-nek nem érdeke az előre hozott választás, mert kieshetne esetleg a parlamentből.

- Ez lehet az SZDSZ utolsó esélye az önálló fennmaradásra. Persze működhetnek továbbra is az MSZP gazdasági tagozataként...

- Mikola István szerint "az MSZP-t, mint Cipolla a közönségét, tekeri az ujja körül kis koalíciós partnere". Mi a következő opciójuk az előre hozott választásokra?

- Az MSZP-s egység megtörhet. Nemcsak a parlamenti pletykák, de a szocialista politikusok - Szili Katalin, Szekeres Imre, Kiss Péter, Jánosi György - nyilatkozatai alapján is érzékelhetők a törésvonalak. Mondjuk ki a megmásíthatatlan tényt: az MSZP elvesztette "az eszmék csatáját", szembementek minden baloldali értékkel, és a gazdasági hatalmat helyezték mindenek elé.

- Erre ők azt felelik, hogy az igazságosság és a szolidaritás elve mentén kormányoznak. Amit mond, inkább a Fidesz vágyálma.

- Az önkormányzati választásokon Gyurcsány Ferenc és az MSZP soha nem látott vereséget szenvedett. Így lesz ez a népszavazáson is.

- Az őszödi beszéd évfordulójára a Fidesz tervez tüntetést vagy más megmozdulást?

- Még nincs döntés. Valamilyen megemlékezés lesz. Én az évfordulót nem az utcai zavargásokhoz, az erőszakhoz kötném, hanem a politikai jövőképhez.

- A miniszterelnök szerint, ami Őszödön elhangzott, az szenvedélyes igazságbeszéd volt.

- Gyurcsány Ferenc beszéde a hazugság beismerése volt.

- Számít utcai zavargásokra szeptember 17-én?

- Nem számítok zavargásokra. A kutatási eredmények szerint óriási a társadalmi feszültség. De bízunk az emberek józanságában és abban, hogy egy demokratikus országban élünk. Reméljük, a kormány is így gondolja, ennek megfelelően cselekszik, és nem lövet az emberek közé.

"Józan emberi lépték"
Ezen a héten Demokrata című szélsőséges lap avatásra invitált: "...a Magyar Gárda megalakulása történelmi mérföldkőnek ígérkezik. A vörös restauráció fenyegetésével szemben kell a józan emberi léptéket megvédelmeznie. A Gárda képes lesz rá, ha ön is akarja. Ugye, eljön?"

Könyvajánló ugyanannak a lapnak a hátoldalán: ...a szerző "csendőr őrmesterként szolgált a Nemzeti Számonkérő Szék karhatalmi századában, Budapesten. Az ő visszaemlékezéseit olvashatjuk."

( Népszabadság)
Ajánlott Cikkek
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A szakszervezetek mozgósítása
  2007-11-24 16:00:15, szombat
 
  Nem véletlenül írtam, hogy a kormányzópártok állhatnak az egész szakszervezetek által meghirdetett sztrájk- felhívás mögött. Ugyanis a Kossuth téren összegyűlt tömeg többsége akkor tapsolt, meg éljenzett, meg fújolt, amikor erre felszólították őket.

Ennek a tömegnek nincs gerince.

De hogyan is lenne, amikor ilyen Dr. Gézák jelentik a "tudós" történetírókat...a tanult "értelmiségit"???
Vagyis, ha ők a követendő modellek, akik könyveiből úgymond "tanulni" lehet..., akkor mit várhatunk el a többitől, akik még annyi ismerettel sem rendelkeznek, mint "bölcsész" doktoraik?

A gerinces, önérzetes és önmagáért, az egész országért és a benne élőkért FELELŐSSÉGGEL GONDOLKODÓ- és érző szívű emberek, azok többnyire olyan ágról szakadtak, mint én is...

Tegnap pl. ilyen emberekkel hozott össze a sors.

A második helyszínen aztán megbeszéltük - büszke magyarként - hazánk sorsát. Megállapodtunk azokban a célokban, amelyekkel meg lehetne menteni hazánkat a teljes szakadékba zuhanástól.
Igen, mi: az "ágról szakadtak", akik a mindenkori hatalom "T"iltom-"T"űröm-listáján éltük és éljük az életünket, mindezek ellenére hazánk és az összmagyarság sorsán gyötrődünk.
De nemcsak gyötrődünk, hanem tettre- és "ugrásra készen állunk" hogy végre hathassunk, alkothassunk, gyarapíthassunk, hogy HAZÁNK fényre derüljön - végre!!!

Aztán, hazajőve bekapcsolom a Hír tv-t és mit hallok az egyik vitafórumban?

Ez a szakszervezeti megmozdulás csodálatos volt csak azt nem értem, hogy utána mi szükség volt arra, hogy az a pár ember ottmaradjon a téren és nekimenjen a rendőröknek???
Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezt az a Pesti László mondta, aki 1990-es évek elejétől csodálatos, tényfeltáró képes riportokat készített a "Fekete doboz" c. műsorában.

Úgy elmagyaráznám neki, hogy ez az egész szakszervezetek által meghirdetett sztrájkfelhívásos akciókra való mozgósítás mind-mind arra megy ki, hogy TESZTELJÉK A "NÉPET". Azt a népet, ami nincs is tulajdonképpen,
Mert, ha arra a képlékeny, emberi tartás- és méltóság nélküli birkatürelmű és kényelmű NYÁJra gondolok, amelyiknek nem ágaskodik az önérzete, amikor fölszólítják arra, hogy mikor tapsolhat és éljenezhet - hát az az én szememben NEM nép, hanem NÉPSÉG.
Mert ezeknek a tömegeknek abban a rothadó- cuclizmusban is ezt tették és ugyanők, vagy jogelődeik, hogy megmondták mikor- mit kell és hogyan tenniük. Megmondták, hogy mi az,. amit elvárnak tőlük a mindenkori vezetőik. És ők igyekeznek is ennek az "elvárásnak" megfelelni. Kétségbeejtett Pesti László, mert, ha ő ezt nevezi az emberek, a tömeg "méltóságteljes demonstrácijának", akkor bizony nagy bajban vagyunk!!!!

Ez a birkanyáj mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy hatékonyan szembeszálljon a mostani kormány egészségügyinek, meg reformnak hazudott politikájával!!!

Tehát, gyurcsány ferenc és a liberálisnak hazudott párt minisztere teljes nyugalommal beterjesztheti ezt az újabb genocídiális törvényjavaslatot a parlament elé, mert senki és semmi nem fogja majd megakadályozni, hogy meg is szavazzák...
Mert,. gyurcsány ferenc joggal gondolhatja ezek után hogy hagy sztrájkoljanak, majd abbahagyják, mint a tüntetéseket. Legfeljebb, majd letörjük őket. megroppantjuk a maradék gerincesek gerincét, meg lejáratjuk élsportolóikat, mindenkit, akire büszkék lehetnek...

Folytatni lehet a magyar népség ellen a testi- lelki és szellemi terrort, méghozzá parlamentáris keretek között.

Ez az egész egyébként előrevetíti a népszavazásos herce-hurca kimenetelét is.

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 860
  • e Hónap: 3986
  • e Év: 35716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.