Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Wass Albert: idézetek
  2007-11-24 22:34:23, szombat
 
  Wass Albert: idézetek


- Háromféle ember van ebben az országban....háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán űl, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja,s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte. Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett. Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport,amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért...érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.
Szerintem a ,,Csendes többség"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi ajándék Lopcsányékt
  2007-11-24 22:09:07, szombat
 
  Karácsonyi ajándék Lopcsányéktól: elérheti a 300 forintos lélektani határt a benzin ára

Szittyamagyar, szo, 2007/11/24 - 19:55

Az üzemanyag ára Magyarországon az utóbbi hetekben többször emelkedett, s lassan közelíti a 300 forintos lélektani határt.

Benzinár
A bér/ár viszonyokat tekintve tehát Magyarországon mérik legdrágábban az üzemanyagot. "Dübörög a gazdaság".
,,Az Öreg-kontinensen Észtországban a legolcsóbb és Hollandiában a legdrágább a 95-ös benzin literje" - derül ki az Európai Bizottság friss statisztikájából. Érdekesség, hogy Magyarországon a benzin ára literenként mindössze 120 forint (lenne) - a nagyobbik hányad különböző adónemekből rakódik rá.

Észtország 218,6 (Ft)
Lettország 229,9 (Ft)
Litvánia 232,4 (Ft)
Ciprus 239,6 (Ft)
Szlovénia 250,7 (Ft)
Görögország 258,7 (Ft)
Málta 266,8 (Ft)
Spanyolország 269,6 (Ft)
Csehország 280,9 (Ft)
Írország 284 (Ft)
Szlovákia 285,2 (Ft)
Luxemburg 286 (Ft)
Magyarország 287,9 (Ft)
Ausztria 294,5 (Ft)
Lengyelország 298,8 (Ft)
Svédország 318,8 (Ft)
Finnország 320,8 (Ft)
Franciaország 324,5 (Ft)
Olaszország 330,6 (Ft)
Portugália 331,4 (Ft)
Dánia 334,2 (Ft)
Németország 341,4 (Ft)
Belgium 345,5 (Ft)
Egyesült Királyság 352,4 (Ft)
Hollandia 374,2 (Ft)

(Eurostat)

http://szentkoronaradio.hu/node/20373
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petíció a kitelepítettek melle
  2007-11-24 21:30:58, szombat
 
  Petíció a kitelepítettek mellett

2007-11-24 19:13 Barikád.hu ,


KitelepítésHárom hónappal ezelőtt, mint tudjuk a szlovák parlament megszavazta a Benes-dekrétumok érintetlenségéről szóló határozatot. Természetesen ez nem olyan tett, ami fölött egyszerűen átlép az ember, és vissza sem néz.

A Never Again Polgári Társulás ügyvivője, Fehér Csaba ( aki a Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeum nemrég leváltott igazgatója) petíció benyújtását szervezi a kitelepítettekért.

Fehér Csaba azt nyilatkozta, hogy aki aláírja a kárpótlásért benyújtandó petíciót, az egyben a magyar - szlovák megbékélést is támogatja. Hangsúlyozta, hogy 2007-ben egész egyszerűen nem lehet érvényben olyan határozat, amely ennyire diszkriminatív, és azt mondja ki, hogy vannak bűnös és bűntelen népek, nemzetek.

A Magyar Koalíció Pártja is támogatja a kezdeményezést. Körülbelül 8-10 ezer aláírásra számítanak.

Az aláírásgyűjtés decemberben kezdődik, és aktivisták segítségével történik.

Barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Horn Gábor úrnak
  2007-11-24 21:27:40, szombat
 
 


Nyílt levél Horn Gábor úrnak,
a Miniszterelnöki Hivatal koalíciós államtitkárának,
SZDSZ ügyvivőnek







Tisztelt Horn Gábor úr!



November 21-én az utóbbi évek legnagyobb sztrájkja volt Magyarországon. Ezek után Ön a Fideszt tette felelőssé a sztrájkok megszervezéséért. És nem az Önök koalícióját. Ha a gazdaság úgy dübörögne, mint ahogy azt a pártelnökük, Kóka úr kampányolta; s valóban olyan nagy lenne a jólét, mint ahogy azt Gyurcsány miniszterelnök úr állította, akkor nem lehetne sztrájkokat szervezni.

Az Önök hétéves regnálása soha nem látott mértékű adósságba ,,sodorta" az országot. Önök nem az üvegzseb, hanem az üres zseb programját hajtották végre. Igaz, ez is hatékony módszer a feketegazdaság visszaszorítására. Mert ha az embereknek nincs pénze, akkor például kenőpénzt sem tud adni.

Az utóbbi időben a liberális eszmék leépülése is felgyorsult. Hosszú az út ,,ős-SZDSZ-től a Kóka-féle neolib, siker- és értékpapír-központú pártig. Az Önök ,,áldásos tevékenysége" következtében hazánk gazdasági növekedése leállt. Miért is? Mert az előző ciklus felelőtlen gazdaságpolitikájához Önök is asszisztáltak. A múlt évi - megnyert választások után bejelentett - megszorítások után például csökkentették az állami szférában dolgozók létszámát.
Növelték az adókat, hogy mérsékeljék a soha nem látott méretű hiányt. Ez a hiány világszínvonalú! Már senki sem irigyel bennünket! A hiányunk 9,2%-os. Ez több, mint a duplája a második helyen álló Olaszország 4,4%-os hiányának!
( És Kovács Pisti hogy van? A szüleinek megvan még a munkahelye? Tudják fizetni a lakás fenntartását? Pisti felvételizett az egyetemre? Remélem, a nagymama sem beteg! )

Horn úr! Ezek után elég nehéz hitelesnek maradni. Még Kóka úrnak is. Különösen az a kijelentése háborított fel, miszerint fogalmuk sem volt, milyen állapotban van a gazdaság!!
Mit csinálnak Önök a kormányüléseken? Debreczeni József: Az új Miniszterelnök című könyvét olvassák talán? Gondolom: Az üzlet című fejezetet.

Az Ön pártjának a népszerűsége lassan a regisztrálhatatlan tartományba süllyed. Hogy sikerült alászállni ebbe a mélységbe?! Az biztos, hogy nem a FIDESZ vagy a szakszervezetek miatt. Akkor miért is? Szerintem azért, mert a liberálisok a választási (és egyéb) ígéreteikből szinte semmit sem voltak képesek megvalósítani. Utóbbiak között említhetnénk például az adócsökkentést, avagy az ingatlanadót, sőt, az egészségügy átalakítását is, hiszen az eredeti elképzeléseket az idők folyamán alaposan megfúrta a koalíciós partner. Ám már hallom is a választ: ,,rendben, mindez igaz, de azt is vegyük figyelembe, hogy koalícióban kormányzunk, ráadásul egy sokkal nagyobb párttal..." Ez bizony tény, csakhogy ezt akkor is tudni lehetett, amikor az ígéretek elhangzottak. Mit ad Isten, Ön koalíciós államtitkár volt akkor is!

Államtitkár úr! Valami nincs rendben az Önök pártjában, az biztos. Olyan neves személyiségek hagyták el a pártot, akik tényleg liberálisok voltak, mint például: Kiss János, Kőszeg Ferenc, Tamás Gáspár Miklós, Tölgyessy Péter, Hack Péter, Bauer Tamás. A névsor korántsem teljes. Aztán a különböző megnyilatkozások a hajdani prominensektől: ,,Ha Solt Ottília élne, köpne ránk. Zsaroló kis csoporttá züllött a hajdan milliós tábort megmozgató nagy párt."

Horn úr! Ön biztosan tudja, kiktől idéztem! A következő történet is szép: önök a végsőkig kitartottak egy baranyai ,,sztárszőlész" mellett, mire kiadták az útját az állami pénzek nagy pályázójának, és barátjának. De mire megvilágosodtak, az illető már alaposan amortizálta a pártjukat. Regionális zushlágosodás.

Az Önök támogatottsága 1%. Ám 6%-nyi képviselőjük ül a parlamenti padsorokban. (Még!) Sajnos ez a 6% liberálisan hallgatott, mikor Őszöd árnyékában megtörtént a bizalmi szavazás. Ha Önök továbbra is kiállnak az igazság nem minden részletének kibontása mellett; lesz ez még kevesebb is!

A liberálisok mélyrepülésének oka nem a Fidesz és nem a szakszervezetek! Hanem a főváros irányításának csődjében, valamint - a párton és a miniszterelnök úron kívül senki által nem támogatott - egészségügyi reformban kell keresni. Horváth Ágnes és Demszky Gábor még az MSZP-szavazók körében is a rokonszenvlista végén foglal helyet.
És hogy állunk az alkotmányos jogokkal? A taxis-blokád, amit az Ön pártja szervezett, vagy az Orbán-kormány alatt szervezett vasutassztrájk még alkotmányos jog volt. A mostani sztrájkkal mi a helyzet?

Horn úr, az Önök 6%-nyi képviselőjének hatalmas a felelőssége. Ha úgy döntenek, hogy kilépnek, akkor ezt lélektanilag is az utolsó pillanatban teszik. Ha ismernék az ország valós állapotát, akkor nem hivatkoznának a többségre. Az Önök koalíciójának valós állapotát jól érzékelteti Havas Szófia megnyilatkozása: ,,Ebben az esetben nemcsak a kormányból kell távozniuk, hanem a kormánytagsággal együtt járó állami pozíciókból is. Hasonló határozottsággal üzente meg Toller László - 2005-ben, az államfőjelölés vitájában - a szabad demokratáknak: ha nem Szili Katalint támogatják, adják le az állami autók slusszkulcsait a portán, meg a mobiltelefonokat."

Önöknek - bár csak remélni tudom - nem szolgálati kocsikat és mobilokat jelent Magyarország, azaz a HAZA!

Tisztelt ügyvivő úr! Mutassák már meg az 1956-os forradalmat és szabadságharcot kétségbe vonó szocialista politikus asszonynak, milyen sok is az az 1%! Ha nem teszik, a szocialisták elsüllyesztik az Önök hajóját. Most rövid távon nem a láncaikat, csak a slusszkulcsaikat veszíthetik. De gondolják meg: mit nyerhetnek hosszabb távon!

Ehhez néhány számadat az Önök mandátumairól: 1990-ben : 92 mandátum,
1994-ben : 69 mandátum,
1998-ban : 24 mandátum,
2002-ben : 20 mandátum,
2006-ben : 20 mandátum ( a léc igencsak rezgett!)

És vajon fennmarad?

Lőrincz Miklós

Polgár Info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választási hepe-hupa földbe dö
  2007-11-24 21:04:22, szombat
 
  Választási hepe-hupa földbe döngetéssel
[ 2007. november 23., 15:39 ] Erdely.ma

A 2007-es esztendő zimankós, télbenyúló napjaiban, közel 18 évvel a véres temesvári események és a román egypártrendszer összeomlása után egy erdélyi magyar másként gondolkodó értelmiségi így festi le az "egységvédelmet" a Szilágyságban:

"Zilahon - a Krónika-karaván RMDSZ részvétel nélkül zajlott le, összesen - beleértve a krónikásokat - 12-en voltunk.

Szilágycsehben - összesen 68-an jelentek meg az olvasókkal való lap-találkozáson, szintén az RMDSZ részvétele nélkül.

Debrenben - Csapó Károly polgármester kijelentette, hogy: ha nem szavaznak az RMDSZ-re, akkor megszűnnek a magyar iskolák.

Kémeren - ijesztgették a falusiakat, hogy elveszik az iskolapénzt.

Zilahon - egy üzlet tulajdonosa megengedte a belső vitrinbe kiragasztanunk a Tőkés plakátokat, két nap után az RMDSZ egyik embere a tulaj tudta nélkül, levette a mi plakátjainkat és hon-helyfoglalóként kitette a sajátját: a lady, Gigi és a pópa plakátot.

Az EMKE-ház (kívül-belül) hemzseg az RMDSZ reklámtól, de a kapura kitett Tőkés-plakát 1 napot sem ért meg ottan.

A Református Esperesi Hivatal és az RMDSZ által megelőlegezett Ady-ház kívül-belül kitapétázott a továrisokkal.

Egy bukaresti rendszámú gépkocsi egész nap járja az utcákat, és kürtöli a hazudozós szlogeneket, amelyek ismertek.

Ippon - egy "magyar" vállalkozó átveszi a Tőkés László plakátjait, de szitkok között, demenciálisan darabokra tépi.

Szilágyerkeden, Mocsolyán - a tiszteletes megtagad minden segítséget, mert ők nem politizálnak, ha rólunk van szó.

Krasznán - a központi plakátolóhely - mindkettő a polgármesteri hivatal előtt - telített, nem fér rá egy tenyérnyi plakát sem, ráragasztani, letépni nem szabad, mert őrzik és a bűncselekményt büntetik, miközben a máshova kiplakátolt Tőkés László plakátokat, már legalább háromszor is lecibálták.

Sok helyről jelentették, vad RMDSZ-esek fenyegetik embereinket. Több önkéntesünk visszalépett, nem bírta tovább embertársai inzultálásait.

Elfáradtam, de nagyon remélem, hogy máshol tisztességesebb lesz a választási harc, mint ebben az RMDSZ-es vipera-fészekben. Nem folytatom, mert..."

A 2007-es esztendő zimankós, télbenyúló napjaiban, közel 18 évvel a véres temesvári események és a román egypártrendszer összeomlása után.

"Ne csüggedj el kicsiny sereg, Bár egész föld tör ellened, Gyűlöltség fegyverével."

Csíki Sándor

Megjelenés előtt az Európai Időben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az éhenhalt milliókra emlékezt
  2007-11-24 20:34:47, szombat
 
  Az éhenhalt milliókra emlékeztek Ukrajnában
2007. november 24. 19:10



MNO
Gyászszertartással kezdődött szombat délelőtt a kijevi Szent Szófia székesegyházban az országos megemlékezés az ukrajnai 1932-33-as nagy éhínség sok millió áldozatáról.

A 75. évfordulón tartott ceremómián megjelent Viktor Juscsenko, az ország Nyugat-barát államfője, Viktor Janukovics, az oroszbarát ügyvezető miniszterelnök családjaik és úgyszólván az egész politikai osztály társaságában. Az ortodox katedrálisban tartott mise után az éhínség áldozatainak emlékművéhez vezeti a menetet az elnök, majd egyperces néma csenddel emlékeznek meg szerte az országban az eltérő becslések szerint 4-10 millió éhenhalt emberről.

(stop.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Verdi operája a Nabucco nemcsa
  2007-11-24 20:13:53, szombat
 
  Verdi operája a Nabucco nemcsak a magyar földgázlelőhelyekről szól


2007.11.24.

HIR 1.
"A Falcon kanadai törpevállalat igazgatóságát megújították. Bekerült egy újabb magyar igazgató, aki geológus és jól ismeri a magyar földgáz-mezőket".

Ez nagyon érdekes. A magyar geológusok pontosan ismerik a magyar földgázlelőhelyeket. Elvégre is: állami pénzen, gondtalanul éldegéltek évtizedeken át. Állami pénzen kutattak, írtak doktori értekezéseket, sőt már magát az egyetemet is állami pénzen végezték el. És állami pénzeken végezték az állam számára az állami pénzekből finanszírozott kutatásokat, illetve állami pénzekből végezték el a mintegy 10 ezer kutatófúrást még 1989-t megelőzően. Illetve állami pénzekből kapták a fizetéseiket még akkor is, amikor kijelentettek, hogy a magyar lelőhelyeket nem lehet kitermelni, mert azok úgymond mélyen vannak. Valójában ennek megállapítása nem az ő dolguk lett volna, de sebaj. Ezeket a hazugságokat azonban az ÁLLAMI média kritikátlanul szajkózza a mai napig. A lelőhelyek Nincsenek mélyen. A magyar vállalatok 6 ezer méterig fúrnak és ezek a lelőhelyek mind 1500 méter mélyen kezdődnek és egyik sincs 5 ezer méternél mélyebben. A kitermelési technológiákat a magyar vállalatok is ismerik. Saját gépeik és gyártókapacitásuk is van hozzá. De valakik állami és kormányhivatalok pénzein szervezkednek, alakítanak idegen vállalatokat, hogy azokba át-ejtőernyőzve rabolhassák ki a MAGYAR NÉP tulajdonát képező hatalmas földalatti kincseket. Közben az ÁLLAMI rendőrség ÁLLAMI pénzeket használva, az ÁLLAMI hivatalokból, állami költségvetésen fenntartott kormányhivatalokból kapott utasítások alapján veri agyba-főbe a rendet követelő tüntetőket, sztrájkolókat, diákokat, vasutasokat, tanárokat. Eközben az ÁLLAMFŐ hallgat, vagy legfeljebb azt állítja, hogy nincs "hatásköre". Jobban tenné, ha kimondaná, hogy a rendszer megbukott és a magyar népnek joga van eldöntenie, hogy MILYEN RENDSZERBEN akar élni. Ezt a MAGYAR NEMZET, mint ÁLLAMALKOTÓ közösség számára biztosítja a jelenlegi fejetlen rezsim által is aláírt és be-, betartott számos nemzetközi szerződés. Tehát nincs joga senkinek se arra, hogy Állami Hivatalokra hivatkozva korlátozza a magyar népet ama jogának gyakorlásában, hogy a nemzetközileg elismert Önrendelkezési jogára hivatkozva hozza létre a neki megfelelő rendszert, hogy abban a saját TULAJDONÁT, a saját ÁLLAMSZERKEZETE és Alkotmánya erejével VÉDJE MEG. Ha azonban mégis lenne, aki ezt tiltaná, úgy annak a KOLLEKTÍV JOGFOSZTÁS ELVÉRE kell hivatkoznia, hiszen kizárólag a Magyar Nemzet azon jogát kell kétségbe vonnia, hogy mint nemzet létezik és hogy mint Nemzetnek Vannak Kollektív jogai, vagy nincsenek! Ezért érdekes kérdés például a Budaházy per is, hiszen a kérdés csak az, hogy kinek van joga bármit is kezdenie azt illetően, hogy mi legyen a rendszerrel, amelynek létrejöttekor nem volt közmegegyezés, hiszen annak kikiáltását nem erősítette meg Népszavazás. Akkor viszont kinek a rendszere intézkedik a mai Magyarországon a hazai és határon túli magyarokról egyaránt? És ha intézkedhetnek az őslakók feje felett és annak érdekei ellenére, akkor milyen jogaink maradtak és azoknak hogyan szerezzünk érvényt. Ez itt a kérdés. Lenni, vagy Nem lenni.

A volt állami geológus, igazgató, adatbázis főnök, stb. alkalmazottak pedig most elmennek egy idegen cégnek megmutatni, hogy a MAGYAR NÉP és a MAGYAR ÁLLAM tulajdonát képező földalatti lelőhelyeket hogyan lehet külföldiek kezébe átjátszani, HOL KELL AZOKAT KERESNI!. Mert ez a magyar társadalomra kényszerített szervezet nem védi a nemzet tulajdonát képező értékeket. Elmennek hát az idegenekhez. Valami bérért és részesedésért külföldi bankszámlára történő kifizetéssel. Ugyan milyen díjakat érdemelnek ezek a "Magyar geológusok"? Nobel díjakat? Kossuth díjakat? Vagy valami mást? Javasolnék életfogytiglan börtönbüntetést a kiaknázandó recski rézbányában, ahol a Magyar Állam számára termelendő réz kibányászásával vissza tudnának téríteni valamit abból a kárból, amit most a Magyar Állam és a Magyar Nép tulajdona ellen követnek el. Tessék végiggondolni ezt az egészet!!!


http://fusz.hu/node/7348
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bauer Tamás vitája Ángyán Józs
  2007-11-24 19:43:04, szombat
 
  Bauer Tamás vitája Ángyán Józseffel „Az igazságosabb és testvériesebb
társadalomért” címu konferencián 2007. szeptember 11.

Bauer Tamás hozzászólása:

Jó napot kívánok! Köszönöm, hogy meghívtak engem, akit Gazsó professzor úr
nyílván a komprádor elit képviselojének, vagy a multinacionálisok
szálláscsinálójának tekintene, hogy ha besorolna valahová. Nekem az a
hátrányom az elozo eloadókkal szemben, hogy én közgazdász vagyok. És a
közgazdásznak az a baja, hogy mindig arra gondol, hogy az eroforrások
korlátosak. Tehát ha valaki cselekvoképes programmal akar fölállni, akkor
ezt figyelembe kell vennie. A közgazdász másik sajátossága, hogy arra kell
gondolnia állandóan, hogy a korlátos eroforrásokból szeretnénk minél nagyobb
jólétet teremteni, mert az emberek ezt szeretnék. A korlátolt eroforrásokból
nagyobb jólétet teremteni, úgy hívják, hogy hatékonyság, és egy modern
piacgazdaságban sajnos a hatékonyság mércéje és ösztönzoje a profit, a
nyereség. Aki olyan társadalmat akar, ahol a profitnak nincs meghatározó
ösztönzo szerepe, az nem tud korlátozott eroforrásokból nagyobb jólétet
teremteni, ezt Magyarországon negyven éven át megtanultuk. Észrevételem,
elsosorban Gazsó professzor úr eloadásához: mi van ma Magyarországon? Ha
tanulmányozzuk adatok alapján, hogy mi van ma Magyarországon, akkor azt
látjuk, hogy Magyarországon a dolog lényegét tekintve ugyanolyan
kapitalizmus van, mint Nyugat-Európában, nem valami gyökeresen más
kapitalizmus. Akiknek ez a kapitalizmus úgy nem tetszik, mint Gazsó
professzor úrnak, vagy régi egyetemista társamnak, Simó kollégámnak, vagy
Tamás Gáspár Miklósnak, és Szalai Erzsébetnek, ez egy jogos felfogás,
azoknak a nyugat-európai kapitalizmus sem tetszik, és ez rendben van, csak
legyünk ennek tudatában. Hogy csak egy mutatószámára utaljak ennek, a
legmagasabb és a legalacsonyabb tíz százalék közötti különbség
Magyarországon nem magasabb, mint a hasonló fejlettségu nyugat-európai
országokban. Itt is magas, ott is magas. A harmadik megjegyzésem: sokan
beszéltek itt is, másutt is szolidaritásról, helyes. De akkor beszéljünk
valóban a szolidaritásról! Mit jelent a szolidaritás a gyakorlatban,
konkrétan. Pl. azt jelenti, hogy ha van egy kormány, amely úgy alakítja át a
családtámogatási rendszert, hogy azt a családtámogatási formát növeli, a
családi pótlékot, amelyet minden gyermek szülei megkapnak, és azt a
családtámogatási formát korlátozza, amelyet csak a tehetosebb, biztos
keresettel rendelkezo szülok gyermekei után kapnak meg, nevezetesen a
családi adókedvezményt, ezt az átalakítást lehet helyeselni, mint ahogyan
én helyeslem, lehet ellenezni, de semmiképpen sem lehet a családtámogatási
rendszer szétverésének nevezni, ahogyan azt a Nagycsaládosok Egyesülete
teszi. Vagy még egy példa: egy olyan társdalomban, ahol – mint Gazsó
professzor úr helyesen elmondta -, a felso középosztály gyermekeinek 70
százaléka jut be a felso oktatásba, a szegények gyerekeinek három százaléka,
ha egy kormány egy ilyen társadalomban azt mondja, hogy a felso középosztály
gyerekei után fizessenek tandíjat, a szegények 3 százaléka után ne
fizessenek, ott nem helyes élesen támadni, hanem el kell gondolkodni, hogy
ennek az elonye több-e, vagy a hátránya. De semmiképpen sem helyes az
ilyesmit rombolásnak nevezni. És ha több idom volna, akkor az egészségügyi
reformmal kapcsolatban is tudnék hasonlóan érvelni. Tehát gondolkozzunk,
érveljünk, elemezzünk, de ne szidjuk azt, aki másképpen próbálja megoldani
az ország problémáit. Végül egy megjegyzés azzal kapcsolatban, hogy a
konferencia társszervezoje a Konrad Adenauer Alapítvány. Azokat az
intézkedéseket, amelyeket a jelenlegi kormány meghoz, pl. a felsooktatási
tandíj és a vizitdíj bevezetése, ezeket az intézkedéseket Németországban a
Kereszténydemokrata Unió, a CDU kezdeményezte és hajtja végre. Érdemes az
Alapítványnak is, meg azoknak is, akik az Alapítvány támogatta rendezvényen
fölszólalnak, egy pillanatig ezen elgondolkozni. Köszönöm, hogy
meghallgattak!

Ángyán József válasza Bauer Tamásnak:
Nagyon érdekes kérdés, hogy mi kapitalizmus ellenesek vagyunk-e vagy sem.
Azt mondta, hogy az a kapitalizmus, ami itt van, azonos az Európai Unióéval.
Úgy gondolom, hogy ez azért nem egészen stimmel. Én tagja vagyok az európai
ökoszociális fórumnak, amelynek Franz Fischler a vezetoje, aki korábban az
EU fobiztosa volt, és úgy tudom, hogy a piacgazdaságnak eloször is kialakult
egy szociális piacgazdasági modellje, majd ezt követoen most van
kialakulóban az ökoszociális modellje. Ez nem jelent mást, Tamás, mint azt,
hogy a gazdaságnak olyan üzeneteket kell adni, hogy a köz számára hasznos
teljesítményeket nyújtsanak és ez érje meg nekik. Egy példa: a posta jogosan
megy el a kistelepülésrol, hiszen azt mondják, neki nincs akkora forgalma,
tehát hagyjuk ott. Sot, Mihályi Péter azt mondja, hogy szunjenek is meg a
falvak! Mihályi Péter az a neoliberális közgazdász, aki Bauer úrral, Csillag
Istvánnal és Bokros Lajossal Utolsó Esély címmel - azt hiszem – a jelenlegi
kormányprogramnak az alaptéziseit fektette le. Az illeto nem a pálya
szélérol kiabál be, hanem valaki, neves közgazdász, a négyek egyike, akik az
ideológiát adja, köztük Bauer Tamás is. Úgy hogy értem, miért véded ezt az
egész konstrukciót. De lássuk, mit mond Mihályi Péter a falvakról! Azt
mondta 2006. májusában a Faluvég c. kerekasztal megbeszélésen, hogy „Az
oktatással kapcsolatban sincs a racionalizálásnak alternatívája. Ne zárjuk
be az iskolákat a kistelepüléseken? Az orvosi rendeloket is be kell zárni, a
postát is. A biztosítók és a bankok már elvonultak onnan. A társadalmi
dinamizmus, a városiasodásból vagy a járásokká alakulásból áll. Mi az állam
dolga ebben a helyzetben? Az állam feladata ebben a helyzetben az, hogy arra
ösztönözze az embereket, mozduljanak el onnét, ahol vannak. (Ezt egyébként a
miniszterelnök is mondta, valószínuleg itt olvasta.) Ha falun maradnak, a
gyerekeik helyzetét rontják, mert a kistelepüléseken nem lesz egészségügy,
rendes közlekedés. Aki a kistelepülések érdekeit védi, valójában az ott élok
és azok gyermekei ellen beszél.” Vitapartnerem érvelése szerint lehet ezt
úgy felfogni,. Hogy gazdaságilag nem eléggé hatékony a falu muködtetése,
ugye, de hát ebbol társadalmi katasztrófa lesz. Magyarországon ma 1724
település ezer lélekszám alatti. Tessék elképzelni azt a következményt, ami
ebbol a logikából fakad! Hiszen a kormány eloterjesztett egy olyan
javaslatot, hogy még önkormányzatokat sem lehet fenntartani. Polgármesteri
hivatalokat sem lehet fenntartani. Még akkor sem, ha tudná a közösség. Csak
ez kétharmados törvény, és ezért nem tud hozzányúlni. Tamás!
Beterjesztették, hogy az önkormányzat ne tarthasson fönn önkormányzati
hivatalt. A kistérségekben gondolkodó Európában a kistelepülés – hála a
közlekedés és a kommunikáció javulásának – nagyon is életképes. Kivéve, ha
minden közszolgáltatást elviszünk onnan. Bizonyított, hogy az a falu, ahol
az iskolát bezárják, megszunik, a szülokorú felnott lakosság tíz éven belül
elköltözik. Mihályi Péter erre azt válaszolja, hogy költözzön el. Ez a
válasza arra, hogy mi legyen a helyi közösségekkel. A vitavezeto megkérdezi
tole: tehát szunjön meg a falu? Mihályi pedig így válaszol: „Persze!
Középkori hagyomány. Miért kellene fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs
falu. A magyar települések többsége életképtelen.” Tamás! Ennek a járulékos,
externális költségei, tehát azok a költségek, amelyeket nem viszünk be a
költségek közé, attól van extraprofitja annak a társaságnak, a társadalmi
költségei a dolognak olyan magasak, amit a társadalomra terítesz ki, nekünk
kell mindannyiunknak megfizetni. Mi lesz majd ezekkel az emberekkel, tessék
mondani! Az Európai Közösségnek a vidékfejlesztési rendeletében van egy
lehetoség, és a te kormányod nem él ezzel. A vidéki életminoség javítása.
(Új Magyarország, vidékfejlesztési program.) Légy kedves, olvasd el, mielott
arról beszélsz, mit tesz a kormányod és mit nem tesz. Ebben az Új
Magyarország vidékfejlesztési programban alig találsz forrást arra, ami
erre a második logikára, az ökoszociális logikára épül. Amikor egy piaci
szereplonek nem éri meg piaci alapon fönntartani a postát, vagy bármi más
szolgáltatást, arra nem az a válasz, hogy menjetek el innen, hanem az a
válasz, hogy ha az a közösség identitását adja, akkor a köznek megéri a
piaci szereplo jövedelmét kiegészíteni közpénzbol. Erre való a közpénz,
Tamás! Nem extraprofitot kell ebbol produkálni, hanem biztosítani kell, hogy
érje meg neki hasznos teljesítményt nyújtani a társadalom számára. Nem
elzavarni az embereket és a közösségeket. Ezt nevezik Európában ökoszociális
piacgazdaságnak vagy egyelore még csak szociális piacgazdaságnak, de vannak
olyan elemei, amelyek a környezeti szempontot is érvényesítik. A
közgazdasági szabályozás, Tamás, az externáliát, rá kell terhelni arra, aki
okozza a társadalomnak. Most az extraprofit éppen abból származik, hogy a
közösség rovására realizálja a nyereséget.

Bauer Tamás viszontválasza:

Igen, lehet közpénzbol finanszírozni olyan tevékenységet, amely pusztán a
bevételbol nem él meg, és akkor adókat kell emelni. Mert a mai magyar
költségvetés mai magyar bevételei ezeknek a finanszírozását nem teszik
lehetové. Szembe kell ezzel nézni! Vannak olyan társadalmak, Európában is,
amelyek a mellett vannak, hogy inkább emeljük az adókat, és lassítsuk le a
szerkezeti átalakítást. A magyar társadalom nem ilyen, a magyar társadalom
nem vállalja, hogy több adót fizessen. Minden elképzelheto módon kibújik az
adó alól, és ha mindazt finanszírozni akarjuk, ami a bevételébol nem él meg,
akkor a magyar társadalom, Magyarország eladósodik. Ez történt az elmúlt
évtizedekben. Nagyon alaposan mérlegelnie kell a társadalomnak, a
parlamentnek, hogy mi az, amit közpénzbol lehet finanszírozni, és mi az,
amit nem. El kell dönteni például, hogy érdemes-e iskolát fenntartani
kistelepülésen. Az egyik álláspont szerint igen, és finanszírozzuk ezt
adóbevételekbol, a másik álláspont az, hogy ne, mert kistelepülésen nem
lehet színvonalas oktatást megvalósítani. Lehet, hogy jobban járnak, ha
iskolabusz viszi oket egy nagyobb településre, ahol a színvonalasabb oktatás
megvalósulhat. Én nem vagyok ennek a szakértoje, csak abból indulok ki, hogy
ezek az egymással szembe feszülo érvek, a posta, a patika, ezernyi
tevékenység, néhány száz fos településen csak nagyon nagy ráfizetéssel
tartható fenn. Bizony a nyugat-európai országokban is bejárnak az emberek a
közeli nagytelepülésre, igaz nagyobb motorizáció mellett.+++

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizessen Konrád György, Jancsó
  2007-11-24 19:22:40, szombat
 
  Fizessen Konrád György, Jancsó Miklós és az SZDSZ, a kábítószer propagandájuk miatt! @ 2007 Nov. 24. 06:59 PM
--------------------------------------------------------------------------------



Az ÚDK azt javasolja, hogy a kábítószer fogyasztás mérséklése céljából, normatív alapon díjazni kell a kábítószer kereskedőket, a hatóság részére feladó személyeket!
Azokkal a pártokkal és szervezetekkel és személyekkel melyek/akik nyíltan támogatják a legális drogfogyasztást, meg kellene fizettetni a drogos betegek kezelési költségeit, sőt a bűnüldözési költségeket is! Fizessen az SZDSZ, fizessen Konrád György és fizessen Jancsó Miklós! A károkozó feleljen a kárért!



Európában 3 milliónyian használják a tiltott könnyűdrogokat. Magyarországon a mértéktelen cigaretta és az alkoholfogyasztás mellett, megállíthatatlanul terjed az egészségromboló drogfogyasztás. Elrémisztő adatok szerint, a mai 15-17 évesek 20 százaléka kipróbált már valamilyen tiltott szert. A fiatalok 17,3 százaléka a kannabist és a hasist, 10 százaléka az alkohollal kevert gyógyszert, míg 5,2 százalékuk kizárólag a gyógyszerfogyasztást próbálta már ki legalább egyszer életében. Az elmúlt év statisztikája szerint 2006-ban tizenötezer ember kapott orvosi ellátást a kábítószer fogyasztás miatt. Tavaly ebből kifolyólag 25 haláleset történt, ebből 24 a túladagolás miatt. Ami különösen veszélyes, hogy az injekcióval, intravénás módon beadott kábítószer fogyasztók között igen magas a HÍV és a hepatitis fertőzöttek számaránya.

Az ÚDK azt javasolja, hogy a kábítószer fogyasztás mérséklése céljából, normatív alapon díjazni kell a kábítószer kereskedőket, a hatóság részére feladó személyeket! Ahogy az APEH várja a bejelentőket, a bűnüldözésbe is be kell vonni a társadalmat! Az emberiség történetében ez a legolcsóbb és leghatékonyabb bűnüldözési módszer. Míg a jelenlegi álliberális bűnüldözési rendszer a legdrágább és legalkalmatlanabb, hiszen hatalmas költséggel tart fenn bűnüldözési szerveket. Az egyszerű állampolgár azonban ellenérdekelt a konkrét segítségben, ugyanis csak baja lesz belőle. A be- és feljelentés jobb esetben is macera, rosszabb esetben hamis vád. A kábitószer kereskedők ilyen módon való üldözése esetében - és csak ebben az esetben -, elképzelhetőnek tartjuk, a fogyasztókat érintő büntetés mérséklését.
Azokkal a pártokkal és szervezetekkel és személyekkel melyek/akik nyíltan támogatják a legális drogfogyasztást, meg kellene fizettetni a drogos betegek kezelési költségeit, sőt a bűnüldözési költségeket is! Fizessen az SZDSZ, fizessen Konrád György és fizessen Jancsó Miklós!

dr. Bégány Attila / ÚDK

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megemlékeztek az elhurcolt mag
  2007-11-24 19:12:00, szombat
 
  Kárpátalja: Megemlékeztek az elhurcolt magyarokról és németekről

ERA, szo, 2007/11/24 - 16:07
http://szentkoronaradio.hu/node/20327


Munkácson a Rákóczi-kastély udvarán kialakított emlékhelyen tartottak megemlékezést vasárnap a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szervezésében. A helyi magyarság és németség a hagyományokhoz híven azon a helyen gyűlt egybe, ahonnan 63 évvel ezelőtt hozzátartozóikat, ismerőseiket lágerbe hurcolták.
Munkácson Gajdos Olgának, a KMKSZ helyi alapszervezete elnökének megnyitó szavai után Kovács Miklós, a szövetség elnöke beszédében emlékeztetett, hogy a magyar és a német férfilakosság elhurcolásáról döntőket nem személyes indulatok vezérelték, hanem a birodalmi elnyomó politika, melynek célja a megfélemlítés, a megtörés volt. Nem az áldozatul esettek voltak az intézkedés elsőszámú célpontjai, hanem az egész magyar közösség - elődeink, utódaink, s mi magunk is -, "hiszen a félelmet kellett elültetni, a tartást, a nemzeti büszkeséget kellett megtörni egyszer s mindenkorra" - mutatott rá a szónok. Mint kifejtette, a kérdés számunkra az, képesek vagyunk-e úgy feldolgozni ezt a nemzeti tragédiát, hogy az erősítsen, s ne gyengítsen bennünket? "A másik fél célja az volt, hogy a magyarok féljenek, akkor se merjenek majd felegyenesedni, amikor erre talán majd lehetőségük lenne. Ameddig ez a félelem benne van a lelkünkben (...), addig azt lehet mondani, hogy a gyilkosok és hóhérok, a hideg fejjel számoló terroristák akarata érvényesül; még azután is, hogy ők maguk már rég elporladtak" - mondta a KMKSZ elnöke.

A megemlékezésen jelen volt s beszédet mondott Lengyel Zoltán, a Munkácsi Városi Tanács titkára, szólt a jelenlévőkhöz Gulácsy Lajos nyugalmazott református püspök és Babály András római katolikus plébános. A helyi németség nevében Kizman Zoltán mondott beszédet.

A több száz emlékező előtt felléptek a helyi nyugdíjasok, a református és a római katolikus gyülekezet kórusai pedig zsoltárokat adtak elő.

Szolyván az egykori gyűjtőtábor temetőjének helyén kialakított emlékparkban szervezett megemlékezésen Tóth Mihály, a Szolyvai Emlékpark Bizottság vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Megyei Tanács alelnöke mártírjainkra emlékezve beszédében sok fájó és nehezen megválaszolható kérdést tett fel: "Mi lett volna akkor, ha ez nem történik meg? Ha ezek az emberek, akiknek a nevei itt olvashatók ezeken a táblákon, családot tudtak volna alapítani, fel tudták volna nevelni a gyerekeiket, hiszen ez a több ezer férfi a kárpátaljai magyarság színe-virága volt, akiknek gyalázatos körülmények között kellett elpusztulniuk. (...) Az 1944-es év sorsfordító év volt egész Kárpátalja számára, hiszen egyszerre minden megváltozott, tönkrement, és azokból a súlyos gondokból, amelyek akkor keletkeztek, máig nem tudunk kivergődni. (...) Nem történt meg teljes egészében ezeknek az embereknek a rehabilitációja, annak ellenére, hogy nagyon fontos előrelépésnek tartom azt, hogy a megyei tanács hatalmas többséggel elfogadott egy olyan határozatot, mely szerint legalább itt, Kárpátalján megtörtént a rehabilitáció."

Beregszászban november 18-án emlékeztek meg a kárpátaljai magyar és német férfilakosság hatvanhárom évvel ezelőtti elhurcolásáról. Az emlékezők az 5. sz. középiskola, az egykori pénzügyőrség épülete előtt gyülekeztek, ahonnan az 1944 novemberében kezdődő deportálások első hulláma elindult, majd az itt elhelyezett emléktábla megkoszorúzása után a gyászünnepség az elhurcoltak közeli emlékművénél folytatódott. Itt Horkay Sámuel, a KMKSZ Beregszászi Városi Szervezetének elnöke köszöntötte az emlékezőket.

Brenzovics László, a KMKSZ és a megyei tanács alelnöke beszédében a 44-es deportálásokról s a máig nem rendeződött rehabilitáció kérdéséről szólt, amit a megyei tanács határozata sem old meg. A jövőt illetően elmondta: "Jelenleg, amikor az ukrán állam vezetése - különösen Viktor Juscsenko államelnök - olyan nagy súlyt fektet arra, hogy az egész világon elismertesse azt a tényt, miszerint az 1932-33-as ukrajnai éhínség halottai a sztálini népirtás áldozatai voltak, remélem azt, hogy mindenki egyforma mércével fog majd mérni ebben a kérdésben, s az ukrán parlament el fogja fogadni azt a törvényt is, amelyben rehabilitálja az 1944 őszén ártatlanul elhurcoltakat is."

Beszédet mondott még Horkay Sámuel, a KMKSZ helyi elnöke, Gajdos István, Beregszász polgármestere, Zubánics László, az UMDSZ OT elnöke, Kacsó Géza református lelkipásztor. Jelen volt a megemlékezésen Orosz Ildikó, a KMPSZ és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, megyei tanácsi képviselő, valamint Bárdos István, a beregszászi római katolikus egyház gondnoka is. Az emlékbeszédek után Nagy Flóra Boglárka, a Beregszászi Magyar Gimnázium 3. osztályos diákja előadásában elhangzott Az elhurcoltak szolyvai temetőjében c. költemény, majd Kacsó Géza tiszteletes a 129. zsoltár szavaival szólt az emlékezőkhöz. A rendezvény a Szózat eléneklésével és a kegyelet koszorúinak elhelyezésével zárult.

Badalóban a helyi református templomban tartott istentiszteletet követően a Mártírok emlékparkjában gyülekeztek a megemlékezők, ahol elsőként Balogh Zoltán, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke méltatta a 63 évvel ezelőtt elhurcoltak emlékét. Baráth Imre helyi lelkész áhítatban emlékezett az áldozatokról, majd Nagy András, Badaló polgármestere szólt néhány szóban az elhurcoltak emléke ápolásának fontosságáról. Végezetül a gróf Gvadányi József nevét viselő helyi általános iskola növendékeinek tolmácsolásában hangzottak el az eseményhez illő versek és emlékdalok, majd a Szózat eléneklését követően az emlékmű talapzatánál helyezték el a megemlékezés virágait.

Szürtében a református templomban s annak udvarán a mártírok tiszteletére felállított emlékjelnél emlékezett a település magyarsága a sztálinizmus áldozataira. Braun Éva, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke idézte fel a több mint hatvan évvel ezelőtt történteket. Szavait Fülöp Máté szavalata követte.

Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke beszédében az emlékezés fontosságáról szólt. Mint rámutatott, a mártírjaira való emlékezés jogosít fel egy közösséget arra, hogy teljes értékűnek, nemzetnek tekintse magát.

Kótyuk Zsolt református lelkész azt hangsúlyozta: a Mindenható Isten sokféle nyomorúságon át megtartott bennünket. "Nem tudunk válaszolni arra a kérdésre, miért engedi meg a sok emberi rosszat Isten, de ha céljára figyelünk, láthatjuk, hogy ezeket az Isten- és emberellenes erőket fel tudja használni hitünk erősítésére, reménységünk éltetésére" - mondotta.

A beszédeket követően a szürtei református gyülekezet Fülöpné Kiss Ibolya vezette kórusa énekelt.

Megemlékezésekre került sor többek között Bátyúban, Nagyberegen, Hetyenben és Kárpátalja több más magyarok lakta településén is.

(Kárpátalja Online)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.