Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
A brutális gyilkosság(OK)
  2007-11-25 23:26:51, vasárnap
 
  HA VÉLETLENÜL HASONLÓSÁGOT VÉL FELFEDEZNI A KEDVES OLVASÓ, A KÉT HÍR KÖZÖTT,AZ CSAK A VÉLETLEN MŰVE!!!!!!!!!!!!!



Pénz kellett a cigánynak, nyakon szúrta az idős nőt
2007-11-25. 22:43:16

Pénzt akart szerezni az a cigány, aki szombaton este nyakon szúrt egy nőt a Békés megyei Békés városában. A késelőt a rendőrök elfogták, és emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A békési rendőrkapitányság járőrei szombaton este egy másik eset miatt mentek adatot gyűjteni egy békési sörözőbe. Az egyik rendőrnek akkor mondta egy férfi, hogy a közelben fekszik egy vérző nő. A rendőr azonnal orvost és mentőt hívott hozzá, de az 58 éves asszonyon már nem tudtak segíteni.

A rendőrök ekkor visszamentek a sörözőbe, ahová még ottlétük alatt ment be egy helyi cigány, akire egy november 17-ei eset kapcsán emlékeztek. A rendőrök kérdőre vonták, mire elmondta, hogy a nőt ő támadta meg és szúrta meg azért, hogy elvegye a pénzét. Alkoholt és cigarettát akart vásárolni. A 48 éves késelőt őrizetbe vették, és emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

(FH korrigálva)


[Forrás: http://kuruc.info/r/35/18739/]

***********************


Tiltakozó nagygyűlés a felvidéki Serkén
2007-11-25. 22:44:12

Többszáz fős tömeg emlékezett meg a 2007. október 24-én történt brutális gyilkosságról Serkében.

A vasárnapi Istentisztelet után a környékbeliek és az anyaországról érkező megemlékezők elindultak, hogy emlékmenettel tiltakozzanak az egyre gyakoribb bűnözés ellen immár Felvidéken is.

A brutális gyilkosság

A két roma férfi, a 17 éves Alexander B. és a 20 éves Dávid B. a helyi üzlet előtt, 21:30 órakor megtámadta a 37 éves Tamás E.-t. Hátba rúgták, majd miután a földre esett a sértett, fejbe rúgták, majd az üzlet mögötti sötét, füves térségre húzták, ahol tovább folytatták szadista tettüket. Ott rúgták, ahol érték, a törzsén, fején, arcán, majd átkutatták zsebeit, s elvették a szerencsétlenül járt férfi 40 koronáját, és "dolguk végeztével" távoztak.
A sebesült férfi másnap, - egyelőre még be nem azonosított időben - vélhetően a korahajnali órákban kiszenvedett, elhunyt. A férfit reggel találták meg vérbefagyva, felismerhetetlenül a helyszínen a helybeliek.

A megemlékezés

A mai gyászmenetre mintegy 250 ember ment el, ki autóval, ki busszal, utóbbiakat a rendőrség sorban igazoltatta, ami nem szokványos ilyen eseményekkor. Rimaszombatból külön busz indult Serke község felé, melyet Feled község előtt leállítottak, az utasok adatait összeírták. A buszsofőr hiányos egészségügyi irataira hivatkozva a buszt nem engedték tovább, majd 20 perces huzavona után a busz sikeresen bejutott Serke községbe ahol már kb. 100 helyi lakos várta a csatlakozókat. A kezdeményezéshez csatlakozott a Modifikáció Pt, Tompa Mihály Klub, Polgári Társulások Szövetsége Szlovákia Területén.

A Modifikáció Pt. meghívására a meneten részt vett egyebek között Jókai Zoltán Emberi Jogok Közép-Európai Bizottságának szlovák és szerb biztosa.

A megemlékezés színhelyén a rendőrség teljes készültségben jelen volt, a kommandósokkal egyetemben. Az igazoltatási tortúra után a megemlékezők és a csendes tiltakozók elindultak gyilkosság színhelyére, ahol gyertyákat gyújtottak, majd innen a szülői házhoz mentek. A csendes főhajtás után az emlékmenet a temetőben, az áldozat sírhelyénél ért véget. A megemlékezést nem háborgatták, a méltóságteljes tiltakozás atrocitások nélkül ért véget. A jelenlévők egyöntetűen elítélték az erőszak bármilyen formáját, amit ember elkövethet. Serke polgármestere nem vett részt a megemlékezésen és elhatárolódott a menettől.

Értesüléseink szerint a brutális gyilkosság helyszínén a múlt héten a család és a lakosok által elhelyezett gyertyák is a vandalizmus áldozatai lettek.

A jövő Serkében

Tudni kell, hogy a 900 lelket számláló községnek szinte a fele cigány származású. A faluban gyakoriak a bűnesetek: zsarolások, erőszakos cselekmények, drogfogyasztás, betörések, lopások, üzérkedés és még lehetne sorolni. Sajnos, nagyon keveset jelentenek be, vizsgálnak ki. Úgy hírlik, az idős emberektől elszedik roma suhancok a nyugdíjukat, megfenyegetik őket, zsarolják az embereket. Persze, ezen állításokat nehéz úgy bizonyítani, ha nincs rendőrségi bejelentés, vizsgálat, jegyzőkönyv. A szomszédos, három kilométerre lévő feledi rendőrőrsön már többször jelentették a helybeli hivatalból a drogüzérkedést, mely a faluban folyik...

Helybeliek rettegnek, hogy az eset bármikor megismétlődhet, de a közbiztonság javulására a közeljövőben nem lehet számítani. A jelenlegi törvény szerint elkövetők a rablógyilkosság, ill. súlyos, halált okozó testi sértés miatt 10-15 éves szabadságvesztéssel sújthatók, a kiskorú Alexander B. pedig csak eme kilátásba helyezett büntetés felével, mindössze 5-10 évvel.



[Forrás: http://www.felvidek.polgarinfo.hu/]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hét kérdése
  2007-11-25 23:18:26, vasárnap
 
  Ki a kormányzati negyed első lakója?

Zuschlag János!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy hazugságról: nem igaz a +1
  2007-11-25 23:08:54, vasárnap
 
  Nyiri János 2007. november 26. 00:00

Egy hazugságról: nem igaz a +1 százalék sem




Ájuldozva fogadta a magyar közvélemény az 1 egész valahány század százalékos gazdasági növekedésről szóló minapi statisztikai jelentést.

Pedig az az igazság, hogy a ,,növekedés" valójában negatív, a magyar gazdaság zsugorodik. Ezt a tényt, mivel átlépi a magyar társadalmi és a nemzetközi gazdasági tűrőképesség határát, a kormányzat nem merte nyilvánosságra hozni, ezért lett a jelentésben ,,nem érzékelhető" növekedés.

A statisztikai jelentések ellenőrizhetősége a közember számára képtelenség, ezért szerettek a kommunisták statisztikákkal operálni. A Gyurcsány-éra a szervezett hazudozás rendszere, a Pukli-féle stathivatalban bízni dőreség. Ez az intézmény évek óta partner a gyurcsányizmusban.

Mit gondoljunk hát a zsugorodó gazdaságról?

Az ország jövője szempontjából ez a mostani zsugorodás megítélésünk szerint nem akkora baj, hogy kétségbe kellene esnünk miatta. Olyan, mint egy nagy betegség tünete. Talán segít abban, hogy a nagybeteg, a magyar társadalom, mielőbb tudatára ébredjen, mennyire súlyos is az állapota.

Megkérdezte tőlem valaki a minap, miért gondolom, hogy a Gyurcsány-kormánynak vége? Azért gondolom, mert a legutóbbi MSZP-megnyilvánulások már jelzik, a párt befejezte a gyurcsányi ,,reformkort". Felmérték, hogy a 2008. évi költségvetés pozicionálja őket 2009. januárra. Ha a mostani ellenszenvvel szemben kell elkezdeni 13 hónap múlva a fölkészülést a választásokra, akkor azt a meccset már nem lehet megnyerni. És a mezei képviselők nem kívánnak meghalni Gyurcsányért.

Már néhány szocialista képviselő is kezdi kapiskálni, hogy az ország valódi urainak tökéletes a mostani berendezkedés. Az állami bevételeket elviszik a bankok, a reálgazdasági nyereséget elviszik a multik, a balhét pedig elviszik - az MSZP-s képviselők. Gyurcsány és megbízói számára tökéletes a felállás.

Mivel a mostani folyamatok miatt minden perc egy halál, az egyszerű szocialistának az volna a legjobb, ha már holnap jönne a nagy kisiklás. Az alpári hazudozás, amely a Pukli-hivatal és a tárcák meg a kormányszóvivői gyakorlat révén mindennapos, most már a kifundálói szándékkal ellentétes hatást generál. Minél tovább tart ez így, az embereknek annál mélyebb, áporodottabb MSZP-gyűlölet marad a zsigereikben.

Mert ha elszakadunk a kormányzati hazudozásipartól, és a saját érzékeinkkel kezdünk megfigyeléseket gyűjteni, akkor hamar bemérhetjük a valós állapotokat.

Amit férfiak szoktak venni, az manapság eladhatatlan. Áll az autópiac, eladhatatlanok az építőanyagok, hasonlóképpen az ingatlanok.

Amit nők szoktak venni, abban nagy a mozgás, de... Hiába vannak teli a boltok, valójában a nők által vásárolt termékek iránti nagy érdeklődésnek az az oka, hogy sokan, nagyon sokan érnek rá napközben. Tömegek járják az áruházakat, a boltokat - de nem vásárolnak, csak igen keveset. Az átlagos vásárló ma csupán 50-80 százalékát hagyja a pénztárnál annak az összegnek, amennyit tavaly decemberben költött. A legfeketébb karácsony előtt áll a kereskedelem.

Pénzügyi értelemben kivétel az élelmiszer. Ennivalóra sokkal többet költenek az emberek, mint tavaly. Ha azonban az eladott áruk mennyiségére és minőségére figyelmezünk, akkor hamar kiviláglik, hogy e téren is hanyatlás állott be.

A zsugorodás nem kíméli a mezőgazdaságot sem. A parasztok megint tömegesen vágják ki az anyaállatokat, mert oly drága a takarmány, és oly kevés vágóállatot lehet eladni, hogy nincsen értelme tartani őket.

A kisemberek hangulatát szomorú tények jelzik a legjobban: a kriminalisztikai mutatók kétségbeejtőek. Megint lázas a társadalom. A vagyon elleni bűncselekmények és az agresszió olyan méreteket kezd ölteni, amit normális országokban nem hagyna szó nélkül sem a sajtó, sem az állami vezetés.

A parttalan durvaság (szóban és cselekedetekben) azt vetíti előre, hogy a kormányzat fosztogató politikája hatalmas visszacsapást érlel. Lassan számolni kezdhetünk azzal a verzióval is, hogy Gyurcsány Ferenc Rákosi Mátyás nyomdokaiba lép.

Tudvalevő, hogy a kopasz gazembert még 1956 nyarán kimentették megbízói a mind forróbb magyarországi viszonyok közül. Hogy amúgy igen szerény körülmények között élte le hátralevő éveit, az már a moszkvai kommunizmus specialitása.

Nem zárható ki, hogy Gyurcsány nem Magyarországon fog élni, miután megbukik, és megbukik, nem pedig lemond vagy kitölti a mandátumát.

Bízzunk benne, hogy a most már minden mértéken felüli hazudozás rövidesen felnyitja a baloldali lakosság szemét is.

http://www.gondola.hu/cikkek/56751
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EIP: ha Koszovó kikiáltja függ
  2007-11-25 23:03:22, vasárnap
 
  EIP: ha Koszovó kikiáltja függetlenségét, az EU ismerje el!
2007-11-25. 22:41:40

A koszovói parlament által esetlegesen kikiáltott függetlenség elfogadására szólítja fel az unió tagállamait az Európai Ifjúsági Parlament (EIP) magyar tagozata. Egyebek mellett ezt a döntést hozta a tagozat alakuló ülésén, szombaton Budapesten. Kovács László uniós biztos szerint az EIP egyes határozatai beépülhetnek az közösségi döntéshozatalba.

"Az Európai Ifjúsági Parlament felszólítja az Európai Unió összes tagállamát, hogy fogadja el a koszovói parlament függetlenségi nyilatkozatát" - olvasható a magyar EIP-határozatban. A dokumentum szerint a régió stabilitása érdekében nem szabad megváltoztatni a jelenleg még Szerbia részét képező tartomány területét, nem szabad felosztani Koszovót, és a terület nem egyesülhet másik állammal. Ugyanakkor tovább kell szélesíteni a kisebbségek jogait a tartományban - teszi hozzá a határozat.

A Koszovó jövőjéről szóló döntés egyike volt annak a hét határozatnak, amelyet a négynapos alakuló ülés zárásaként fogadott el az Európai Ifjúsági Parlament magyar tagozata. A fiatalok egyebek mellett a reformszerződéssel kapcsolatban is megfogalmazták álláspontjukat, valamint kulturális, oktatási igazságügyi, külügyi és gazdasági kérdésekben is kifejtették véleményüket. Az ülést követő sajtótájékoztatón Kovács László uniós biztos elmondta: az Európai Ifjúsági Parlament határozatai beépülhetnek az uniós döntéshozatalba. A korábbi példákhoz hasonlóan a szombaton elfogadott döntéseket is eljuttatja majd az Európai Bizottság többi tagjához - tette hozzá.


[Forrás: http://www.mno.hu/portal/529174]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötszörös haszon az olajon
  2007-11-25 23:01:52, vasárnap
 
  Ötszörös haszon az olajon


A kőolaj ára ötször akkora, mint amennyibe a kitermelése kerül, fejtegette a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezető közgazdásza a Die Welt hasábjain. Fatih Birol szerint a közel-keleti olaj kitermelése legföljebb 20 dollárba kerül hordónként, miközben a nyersolaj szabadpiaci ára majdnem 100 dollár



Kevés áru van a világon, amelyre ötszörös hasznot lehet elszámolni - mondta.

Az általános vélekedéssel ellentétben Birol mégsem a piaci spekulációt tartja a fő árfelhajtó tényezőnek: szerinte a spekuláció követi a kereskedelmi készletek szűkösségét és a geopolitikai feszültségeket.

Az IEA fő közgazdásza határozottan óvott attól, hogy a termelő országok politikai fegyverként használják a kőolajat és a földgázt. Birol emlékeztetett arra, hogy a kőolaj és a földgáz kitermelése egyre inkább néhány ország - Szaud-Arábia, Irak, Irán, Kuvait, Egyesült Arab Emírségek, Oroszország - kezében összpontosul, és ez növeli világpolitikai súlyukat.

Mindamellett egyelőre nehéz megjósolni, hogy mi lesz akár csak rövid távon is az árakkal. Birol szerint egy biztos: a piac rendkívül ideges, bármilyen rossz hír - például egy Iránnal való háború - az egekbe repítheti az árakat. Csökkenést várni pedig egyelőre túlzott optimizmusra vallana. Ehhez jelentősen növelni kellene a kitermelést, egyelőre azonban kétséges, hogy az OPEC kész-e erre, hiszen a kőolajtermelők azt állítják, hogy alapvetően nem tőlük függ a kőolaj világpiaci ára.

Más szakmai vélemények szerint a kőolaj árát az utóbbi időben szinte kizárólag a dollár árfolyama vezérli: a "nem elsőrendű válság" augusztusban kezdődött, nemzetközi terebélyesedése óta a befektetők irányzatszerűen keményebb cikkeket keresnek az értékpapírok és a valuták helyett, főleg az amerikai dollár helyett.

Mindazonáltal a kőolaj tízszeres drágulásának a legutóbbi mélyponthoz, az 1999. decemberi, hordónként 10 dollár alatti szintekhez képest stratégiai okai vannak. Ezek közül a legfontosabb, hogy a múlt évtizedben a nagy kínálat okozta áresés miatt mind a kitermelő országok, mint a nagy olajtársaságok elhanyagolták a kutatást-fejlesztést, már csak azért is, mert az alacsony árak miatt nem volt elég pénz új feltárásokra és nagy beruházásokra, illetve nem látszott lehetőség ilyenek megtérülésére.

Ebben az évtizedben felgyorsult a világgazdasági növekedés, azon belül a rohamléptekkel fejlődő Kína és India olajimportjával felsorakozott közvetlenül a legnagyobb olajfogyasztó Egyesült Államok mögé, és ez feszültté tette a helyzetet az ellátásban. Két évvel ezelőtt már a hagyományosan rugalmas tartalékterületnek számító OPEC-országok is akkori kapacitásuk határán termeltek. A világ második számú exportőr országában, Oroszországban a nyugat-szibériai olajlelőhelyek kimerülőben vannak, az ígéretes új kelet-szibériai lelőhelyek fejlesztése és kiaknázása viszont a borzasztó éghajlati és terepviszonyok miatt sokkal drágább - ott egy hordó olajat felszínre hozni messze nem 20 dollárba kerül -, ezért az orosz olajtermelés növekedése ebben az évtizedben számottevően lelassult.

A világon mindenütt megkésett fejlesztések, beruházások a kőolaj drágulása nyomán lendültek fel valamelyest, de még évekbe telhet, amíg a keletkező többletkapacitások, főleg az OPEC-országok területén, éreztetik hatásukat az olaj árában is, a tartalékok és a kínálat növekedése révén.

Hosszabb távon sem várható azonban a régi szép olcsóság visszatérte. A világ olajkereslete, csakúgy, mint eddig, várhatóan ezentúl is minden évben növekszik többé-kevésbé. Az olajkereslet növekedését a világgazdaság növekedési üteme - az energiaszükséglet növekedési üteme - lassíthatja vagy gyorsíthatja, de az utóbbi évtized tapasztalata arra vall, hogy pusztán az árak miatt a kereslet csökkenése ezentúl sem valószínű. A kőolaj árában persze ezentúl is várható stratégiai jellegű ciklikusság (drága olaj-több beruházás-nagyobb kínálat-árcsökkenés-kevesebb beruházás-piaci feszültség-drágulás), de abban minden elemző egyetért, hogy a kőolajár továbbra is valószínű hullámmozgásának középvonala hosszú távon emelkedő irányú lesz, mert a kőolaj egyszer bizonyosan elfogy.

privatbankar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre nem nagyon lehet felvágni
  2007-11-25 22:54:22, vasárnap
 
  A jobboldal jelöltje nyert az időközi választáson Lajosmizsén
2007. november 25. 20:50



MNO
Koller Dániel, a Fidesz, a KDNP, a Lajosmizsei Gazdakör és a Lungo Drom közös jelöltje nyerte a lemondás miatt vasárnap megtartott időközi képviselő-választást a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén - közölte vasárnap a helyi választási bizottság elnöke.

Lajosmizse 5. számú egyéni választókerületében az 1072 szavazásra jogosult közül 197-en jelentek meg és 193-an adtak le érvényes szavazatot - mondta Kollár András. A választási bizottság elnöke hozzátette: a győztes Koller Dániel 47 szavazatot kapott, majd három független jelölt után Sikár József, az MSZP jelöltje lett az ötödik, 25 szavazattal.
(mti)


Erre nem nagyon lehet felvágni:

1072-ből 47 szavazatot elérni, és így győzni
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Tõkés: Gyõzött a
  2007-11-25 22:23:05, vasárnap
 
  Tőkés: Győzött a demokrácia


Győzött a demokrácia, beindult Erdélyben is rendszerváltás - jelentette ki rögtönzött sajtótájékoztatóján Tőkés László, aki az exit-poll femérések szerint bejutott az Európai Parlamentbe. Az EP-választáson leszerepelt a magyarellenes Nagy-Románia Párt, elnöke,Corneliu Vadim Tudor bejelentette, hétfőn reggel lemond parlamenti mandátumáról.



,,Kedvezett a magyarság esélyeinek az a versenyhelyzet, amit tudatosan teremtettünk, győzött a demokrácia" - mondta az urnazárást követő rögtönzött sajtótájékoztatóján Tőkés László, aki most sorra nyilatkozik a romániai tévéadóknak - írja a transindex.ro. ,,Megfordult az erdélyi magyarság választási részvételének az évek óta ereszkedő trendje" - hangsúlyozta Tőkés, aki az erdélyi magyarok közös győzelmének tartja az exit poll felmérések szerint kialakult eredményt. ,,Lebecsülték a versenyhelyzetet azok, akik azt állították, hogy a totalitárius egységben van az erő". Tőkés összefoglalója szerint a romániai magyarok értékelvűen szavaztak, sőt - tette hozzá - az RMDSZ lekoppintotta az ő legfontosabb választási üzeneteit, mint például a közösségi önrendelkezés fontosságának hangsúlyozását. Beindult a rendszerváltozás az erdélyi magyar politikában - jelentette ki a püspök.

Szilágyi Zsolt kampányfőnök mindehhez azt tette hozzá, külön örömökre szolgál, hogy Hargita, Kovászna és Szilágy megyében ilyen nagy arányban mentek el választani a polgárok.

Győzelmi pillanatnak nevezte Eckstein Kovács Péter, az RMDSZ szenátora a 21 órakor közzétett exit-poll eredményeket, miszerint az RMDSZ első két EP-képviselőjelöltje és Tőkés László független jelölt egyaránt bejutott az Európai Parlamentbe. ,,Együttműködést kell keresni azokkal a magyarokkal, akik nem az RMDSZ-re szavaztak" - vélekedett Eckstein. Az RMDSZ kolozsvári szenátora azonban figyelmeztetett, valószínűleg a jövő évi parlamenti választások már nem hoznak ilyen széles erdélyi magyar választói részvételt. Eckstein emlékeztetett: a mostani több, mint 9 százalékos magyar szavazatarány elsősorban a román választók éredektelenségének következménye.

Az országos választási részvétel 29,27 százalékos volt előzetes becslések szerint. A Nemzeti Liberális Párt 15,6 százalékot ért el az EP-választások során, melyet Calin Popescu Tariceanu elnök nem remélt sikernek tart. ,,Messze túlléptük a várt eredményt. Ez a siker, a győzelem és az ünneplés estéje. Minden célt elértük amelyet magunk elé kitűztünk" - nyilatkozta a PNL elnöke.

Az exit-poll eredmények nyilvánosságra hozása után Corneliu Vadim Tudor, a magyarellenes Nagy-Románia Párt elnöke bejelentette, hétfőn reggel lemond parlamenti mandátumáról, miután az Európai Parlamenti választásokon csak 3,4 százalékot ért el pártja. A PRM elnöke egy nemzeti egyeztető tanács összehívását fontolgatja, ahol ajánlja majd társainak, hogy kövessék példáját. Ez azt jelenti, hogy majdnem 50 képviselő és szenátor kell lemondjon mandátumáról. Aki pedig nem tesz eleget a kérésnek, az függetlenként maradhatna tovább a parlamentben.

(transindex.ro, erdely.ma, relatio.ro, tokeslaszlo.ro)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt mondják bűnösök vagyunk
  2007-11-25 22:17:04, vasárnap
 
  Gerd von Rundstedt Tábornagy Nürnbergi meghallgatási jegyzőkönyvéből egy darab:

"Azt mondják bűnösök vagyunk. Hogy merészelnek maguk minket bűnösnek nevezni? Mi nem lőttük agyon saját katonáinkat tiszti pisztolyokkal, nem atombombáztunk civil városokat, de vesztettünk, ebben az egyben igazat adok maguknak. Önök sem jobbak, mint itt közülünk bárki, csak győztesek, semmi több!!!
Önök Rommel nevével játszadoznak, ez szégyen, abba a magasságba amibe az a csodálatos ember tartozott, önök közül egy sem emelkedik fel soha!
Erkölcsi ítéletet felettünk nem hozhatnak, nincs rá jogalapjuk!!! Nem vagyok bűnös, mert csak a kapott parancsot teljesítettem, legjobb tudásom szerint, és szolgáltam mindennél jobban szeretett drága hazámat!!!
Ha újra kezdhetném, ezúttal igyekeznék még jobban tenni a kötelességemet!"

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Gigi és a menyői pap
  2007-11-25 22:07:33, vasárnap
 
  Szívből gratulálok Tőkés László győzelméhez!


1989 decemberében volt egy magyar pap. Menyőre száműzték. Még élt Ceausescu, aki élet és halál ura volt. A Menyőre száműzött magyar pap a szabadságát és az életét tette kockára, hogy mi, magyarok mindannyian jobbak lehessünk egy kicsit. Kockára tette életét a magyar pap, hogy mi magyarok egy kicsit emeltebb fővel, kicsit büszkébben léphessünk át az új világba. A menyői pap mindannyiunk helyett hitt abban az új világban. Köszönjük, Tőkés László!......
Ugyanekkor, 1989-ben volt egy ügyvéd Marosvásárhelyen.

Giginek becézték, és akkor is rosszult beszélt magyarul. Gigi ügyvéd volt, hivatása lett volna védeni, képviselni a kiszolgáltatottakat a hatalommal szemben. 1989 decemberében nem vállalta Tőkés László jogi képviseletét.
Gigi rongyeember volt - maradjunk ennyiben. S az is maradt. S ezzel nem volt egyedül. Az RMDSZ csúcsvezetésében őbelőlük van a legtöbb.

S most, tizennyolc év elteltével Gigi ismét összetalálkozott a menyői pappal, Tőkés Lászlóval. Egymással szemben állnak ők megint. A menyői pap is, és Gigi is Brüsszelbe szeretne menni, hogy Európa Parlamenti képviselő legyen.

Vagyis: Frunda akkor, tizennyolc esztendővel ezelőtt nem akarta képviselni Tőkés Lászlót. Most pedig az egész erdélyi magyarságot szeretné képviselni - Tőkés helyett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ROMÁNIAI EU KÉPVISELÖ választá
  2007-11-25 21:23:12, vasárnap
 
  ROMÁNIAI EU KÉPVISELÖ VÁLASZTÁS
[2007-11-25]



Még pár óra a hivatalos eredmény hirdetésig, de annyi már biztos, hogy Tökés
Lászlőnak érdemes volt elindulnia, mert nem hogy csökkentette volna, de
növelte a magyar résztvételévelt a választáson, ugyanis felkeltette az
érdeklödést és ezért többen mentek el szavazni. Eddig a következöket tudjuk:

1) Másfélszer akkora volt amgyar résztvétel (3O százalék), mint a román (2O
százalék).

2) Az RMDSZ végre,- nagy huzakodás után-, de támogatja a területi
autonómiát.

3) A nyugati TV azt mutatta, hogy a világ követségei elött hosszú sorokban
álltak a román állampolgár szavazók és többségükben magyarúl beszéltek.

Köszönet mindenkinek aki részt vett ebben az akciónkban, melyböl mindannyian
sokat tanultunk. Mivel csak másfél évre szólnak a mandátumok, ezeket a
tanulságokat legközelebb is alkalmazzuk majd. Tudom az RMDSZ is tanult, s
legközelebb nem k;nyszeriti Tökés Lászlót, hogy mint Románia egyetlen
független jelöltje induljon, hanem meghivja a püspök urat a maga listájának
elsö helyére.

JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.