Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
D. Horváth Gábor: Bánó? Aczél?
  2007-11-28 21:14:15, szerda
 
  D. Horváth Gábor: Bánó? Aczél? Újságírók? Rendőrök?
2007. november 28. 10:07



MNO

D. Horváth Gábor: A szerző ezután átnyergel a mostanában hangoztatott, jól ismert populizmusra, és - mintha az általa képviselt szocialistáknak bármikor is lett volna - a lelkiismeretre gyakorol nyomást: ,,Ha egy országban »határozatlan időre« leállnak a vonatok, az nemcsak az utazóközönségnek okoz jóvátehetetlen kellemetlenséget, hanem megbénítja - megbéníthatja - a gazdaság jelentős szegmentumait is. Áru, szolgáltatás nem ér célba. Üzem, üzlet lemerevedik. Nem vicc." Aczél itt úgy beszél, mintha a szocialistáknak és a szabad demokratáknak nem lett volna mindez mindegy. De még mindig nincs vége, a feszültség nő, mindezek után jön a fenyegetés, zsarolás, lesajnálás és lejáratás, ömlesztve: ,,Gondolja végig (Gaskó - a szerk.), hogy a szerdai »nagy akcióra« milyen langymelegen szervezett rá a Fidesz is, látván a három legnagyobb szakszervezet távolmaradását. Amúgy pedig - ez üzenet a sztrájkhívő »baloldali értelmiségieknek« is - szeretném végre látni, hogy Magyarországon nem az állig veszteséges állami vállalatok dolgozói sztrájkolnak, hanem az elátkozott multiké. De azok kussolnak, miként érdekvédőik is. Úgy látszik, ezek az emberek, akik mégiscsak exportbevételeink 70 százalékát állítják elő, teljesen elégedettek a maguk és az ország sorsával. Nem félnek se a magánbiztosítóktól, se a nyugdíjreformtól. Legfeljebb a lelkükben szolidárisak, de lélekbe látni, ugye, nem vagyunk képesek." Zagyva, ésszerűtlen és hazug ez a vég. Az ugyan valóban igaz, hogy veszteséges állami vállalatoknál léteznek szakszervezetek, s az is, hogy az ,,elátkozott multiknál" (e jelzős szerkezetet Aczéltól még nem olvastam) sajnos nem. Ám ennek megfelelően csak ez előbbiek tüntethetnek, mert az utóbbiak nem léteznek, ,,kussolnak". S vajon azért ,,kussolnak", mert a multiknál elégedettek ,,az exportbevételeink 70 százalékát előállító emberek" a sorsukkal? Egy frászt! Azért, mert félnek. E félelemről viszont nemcsak a baloldali értelmiség, de a Népszabadság is ,,kussol". Jó hír: a közszolgálati Magyar Televízió mai Nap-kelte műsorát Aczél Endre vezeti.

(Magyar Nemzet, 2007. november 28.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Humáninformatika!!!! :-)))))
  2007-11-28 21:05:37, szerda
 
  Humáninformatika!!!! :-)))))





1. Egy emberi DNS 75MB-nyi genetikai információt tartalmaz.
2. Egy spermium (mivel a hímivarsejtből származik az utódláshoz használtinfo fele) így 37.5 MB-ot
3. Egy milliliterben 100 millió spermium van.

Gondolatmenet: Általánosságban egy alkalommal 2,25 ml-t lövünk ki 5 secundum alatt.
Így a hímvessző sávszélessége: (37,5MB x 100M x 2,25)/5 = ( 37.500.000 x100.000.000 x2.25)/5 =1 687 500 000 000 000, avagy: 1687,5 TeraBájt/s. Tehát ez orgazmusonként több mint egymilliárd floppy, vagy 2 millió CD lemez/ secundum. Kolosszális!

(Én láttam egyszer egy informatikai oktatófilmet, ahol egy hölgy egyszerre három interface-én fogadott ilyen mértékű információhalmazt. Technikai zseni volt!!!)



 
 
3 komment , kategória:  Humor  
Demszkyék folytatják a főváros
  2007-11-28 20:52:33, szerda
 
  Demszkyék folytatják a fővárosi szakképzés szétverését!


A Jobbik Magyarországért Mozgalom Oktatási és Kulturális Kabinetje felszólítja a Fővárosi Közgyűlés valamennyi képviselőjét, hogy a november 29-i ülésen ne támogassák a fővárosi szakképzési szerkezet átalakítását célzó előterjesztést! A népharagtól rettegő városházi politikai elit a nyílt iskolabezárások helyett most a budapesti szakközépiskolák egy részének elsorvasztására készül.

Tovább folytatódik az iskolák térségi integrált szakképző központokba való kényszerítése. A modellben a TISZK-be szervezett iskolák nagyobb része csak általános képzési feladatokat látna el ("küldő iskola"). A szakmai képzés ellátása TISZK-enként csak egy-két iskolában, koncentráltan jelenne meg ("fogadó iskola"). Ennek következtében a fővárosi (és a vidékről bejáró) gyerekek ezrei nem abban az intézményben fejeznék be tanulmányaikat, ahová beiratkoztak. Természetesen a szülők ezt a bizonytalanságot nem fogják vállalni, ezért többnyire csak azokba az iskolákba íratják gyermekeiket, ahol megmarad a korábbi egységes képzés. Így a szakképző évfolyamaiktól megfosztott iskolák már rövid távon halálra lesznek ítélve.

A még talpon maradt szakképző intézmények sorsát tovább nehezíti, hogy 2008-tól a cégek és vállalkozások által fizetett szakképzési hozzájárulást nem közvetlenül az iskolák kapják, hanem a fenntartó, jelen esetben a főváros kasszájába kerül. A teljesen átláthatatlan intézményhálózat áttekinthetetlenné teszi a pénzek elosztását. Semmilyen garanciát nem látunk arra nézve, hogy ez a hatalmas összeg teljes egészében visszaosztásra kerülne az iskolák között.

Álláspontunk szerint a hazai szakképzés megmentése érdekében a közoktatási és a szakképzési törvény sürgős módosítására van szükség. Vissza kell adni a közoktatási intézmények önállóságát, autonómiáját! A szakképző intézmények megszüntetésének, átszervezésének jogát el kell venni az önkormányzatoktól! Ne dönthessenek politikai alapon szerveződő helyi testületek az ország sorsát hosszú távon meghatározó oktatási és nemzetgazdasági kérdésekben! Nem függhetnek az iskolák az önkormányzatok anyagi helyzetétől!

Különösen nem Budapesten, ahol ma szinte mindent a 4-es metró megépítésének rendelnek alá! Presztízsberuházások erőltetése helyett Demszkyék a mindennapi élet feltételeit teremtsék meg. Ennek egyik legfontosabb része az elődeink által kialakított oktatási rendszer megőrzése és fejlesztése.

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Oktatási és Kulturális Kabinet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaméleonfrász
  2007-11-28 20:51:21, szerda
 
 

Kaméleonfrász

Mottó :
Gyurcsány és a vezető európai bankok felső-vezetői egyetértettek a kormányzati reformok sikerében. Hát igen, a jó asztaltársaság kiválasztása az önigazolás egyik fontos eleme. Mindenesetre az "urak" fenti megállapítása legalább olyan hiteles, mint golfozás közben elmélkedni arról, vajon hol kapható a legolcsóbb csirkeláb és farhát a városban ...

A társadalom nyakán a kés, de legalább már érzi a veszélyt. Az eddig csipkerózsika-álomban szendergő szakszervezetek is elkezdtek ébredezni, talán jobb későn mint soha alapon. Aki korán kel aranyat lel - gondolhatták Gaskóék, megpróbálván így feledtetni az eddigi bénázást, és élére állni az elkerülhetetlen eseményeknek. ( Ha jól emlékszem, az Orbán-kormány idején hamarabb aktivizálták magukat ... ) Sajnos az ébredést követő kába botorkálás nem jár egyedül - különösen, ha még hivatásos gáncsoskodók is gyengítik a rendszert. A hamis barátoktól ments meg Uram minket, az ellenségeinkkel elbánunk mi magunktól is : a sikerhez nem egyformán, hanem együtt gondolkodókra lenne szükség. De bárhogyan is, a közös ügyet lehetetlen kívülről bírálva, egyben belülről bomlasztva szolgálni.
Mi tagadás, gyomorforgató az a lázas igyekezet, amelyik a kisembereket aljas módon megosztva, és egymás ellen fordítva kezdi ki a munkavállalói szolidalitást. Bevallom, ebben a történetben számomra csak az volt meglepő, hogy a magát legnagyobbnak aposztrofáló MSZOSZ csak a dolgok finisében farolt ki a közös szakszervezeti egységből (*), ezzel ( csupasz ) segget mutatva az őket ( még ezután is ? ) támogató munkavállalók tömegeinek.
Identításválság, a magyarországi műbaloldal ( ismét ) leleplezte önmagát ...

Persze a szánalmas pálfordulás legfőbb indokaként felhozott, a hétközi sztrájkot politikai befolyással való megvádolás nevetséges és hiteltelen egy olyan társadalmi szervezet részéről, amelyik rendre választási szövetséget köt a hazudozó szocialistákkal, és képviselői időről-időre a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójában ücsörögnek. Régi igazság, hogy két urat nem lehet egyszerre szolgálni, különösen olyan esetekben nem, amikor alapvető érdekütközések vannak. A szociáldemokrácia erkölcsi értékeiről csak hablatyoló ( és a minősítést magának jogtalanul kisajátító ), de valójában primitív neoliberális gazdaságpolitikát ( is,
rosszul ) folytató MSZP teljes identításválságban vergődik - részben azért, mert politikájából alapvetően hiányzik az empátia, és a szociális érzékenység. A parlamenti vörös-frakció lekenyerezett ( felfelé nyaló, lefelé szopató ) "érdekvédői" pedig azzal kerültek rendkívűl kínos és paradox helyzetbe, hogy a munkavállalók érdekében éppen azon népnyúzó intézkedések ellen kellett volna tiltakozniuk, amelyeket korábban ők maguk is legitimáltak, vagy éppen most készülnek megszavazni ... Szilárd erkölcs és ideológia hiányában nem is volt meglepő, hogy a "legnagyobb szakszervezet" - kaméleon módjára ismét cserben hagyta és elárulta tagságát, implicit módon ezúttal is a kormány támogatása mellett döntött.
Egy illúzióval talán szegényebbek lettünk, de a szar legalább elvált a víztől.



A göbbelszi kormány-propaganda ellenére úgy gondolom, hogy a hétközi sztrájk a legsikeresebb tiltakozás volt az utóbbi időben, így alaposan téved aki fitymálóan alábecsüli az országos megmozdulás jelentőségét. Ezért értelmetlen és felesleges az effektíve sztrájkolók nagyságrendjéről számháborúzni, hiszen a munkavállók többsége ( pártállástól függetlenűl ) végre egyetértett a munkabeszüntetés alapvető céljaival.
Igen, nem létezik steril közélet : ez már kőkemény politika. Mert a valódi politika elsősorban rólunk, hétköznapi emberekről szól - és nem valami elvont fixció, legkevésbé néhány parlamenti képviselő kiváltságos hókuszpókusza. Láthatóan Magyarországon is erősödik a társadalmi összefogás, és egyre többen ébrednek rá, valójában kinek köszönhetik mindennapi nyomorukat. Ismerve a hazai mentális viszonyokat - eredménynek talán ez sem kevés. Az eddig szkeptikus, ám a kormányzati hazugságok következtében durván megsarcolt emberek végképp ráébredtek, hogy a "jobboldali fasiszták kitartó hőbörgése" és a kormánypolitikával szembeni folyamatos demonstratív kiállás - bár kormányoldalról kitartóan szajkózzák, mégsem ellenük, hanem értük is történt vagy történik.

"2006 nyarán az MSZP empatikussága igazságközlő habitussá változott, míg konfliktusvállaló magatartásából nem egyszer csatázó habitussá lett ..."

A fenti elmebeteg idézet Kiss Péter kancelláriaminisztertől származik, aki a szocialisták "baloldali tömörülésének" értekezletén keverte a szart a héten. A hatalom megijedt - talán első alkalommal a választások óta igazán. Nem is ok nélkül : ezúttal onnan érkezett váratlan támadás a számára, ahonnan azt a legkevésbé várták. De a szakszervezeti egyetértés dacára - talán éppen azért, az MSZP tovább folytatja törzsszavazóinak hülyítését, és az ellenzék aljas pocskondiázását. De talán a nyakó-kaliberű seggfejek, és a budaibernadett-féle tudatlan picsák is megértik egyszer, hogy minden arcátlanságnak van határa : ennek önálló felismeréséhez ( egy normális immunitással rendelkező országban ) Gaskóéknak még a Fidesz erkölcsi támogatására sincs szükségük. Mindenesetre továbbra is szociális igazságosságra hivatkozni - amikor a kormányzati intézkedések csak a szociális érzéketlenségről, a megszorításokról és az elvonásokról szólnak, még gerinctelen képmutatásnak is silány.

Ezzel párhuzamosan a hirhedt "baloldali egység" is foszladozni látszik, az össznépi herótot látva hamarosan darabokra hullhat az évek óta építgetett patyomkin-kártyavár. Pedig a seggnyalók aktívabbak mint valaha, Mészáros Tamás szerint a Fidesz ( ki más ? ) tudatosan félrevezeti az embereket, amikor "semmivel sem igazolható" szociális válságról beszél. Szerinte mindenképpen visszaütnek az ilyen típusú "hazugságok", ugyanis amerre ő jár csak boldog és elégedett emberekkel találkozik ... Valójában igazságtalan is a kiemelés, mert a lakájmédia valamennyi sajtóterméke csúcsrajáratva fosta magából a dezinformációt a héten. A "baloldali" kommunikációs éterben olyan szar-szag terjeng, hogy hozzá képest a tábori retyós ótvar parfümbemutatónak számít a Hiltonban.

Ezt a förtelmes latrinaszagot érzi Kiss Péter is, de különösen a mézes-mázasan megtévesztő Szili Katalin, aki a különféle nevesincs baloldali tömörülés és plattform szakadt vitorláin próbál kilavírozni a pusztító viharból. De lelke rajta, aki hajlandó még komolyan venni "sírós Katika" legújabb képmutató performanszát, ezt a hiteltelen műsiránkozást a szocialisták ( reméljük baljós ) jövője kapcsán. Szili elvtársnő ugyanis szintúgy része ( mi több, fontos fogaskereke ) annak az elnyomó gyurcsányi gépezetnek, amelyik ilyen mély válságba kormányozta ezt az országot. Szili most is kaméleon-szerepet játszik, miközben - mint eddig bármikor, még mindig aktív támogatója valamennyi népnyúzó idiótizmusnak. Óva inteném tehát a jobboldalt attól, hogy kiegyezzen Szili Katalin kétszinű személyiségével egy gyurcsánymentes közélet reményében. Nem állhatunk meg, és nem fordulhatunk vissza : egy törékeny politikai részsiker helyett a nemzetnek bizonyosságra és teljes féregtelenítésre van szüksége. Mert ne feledjük, itt új választás és új kormány kell - természetesen Gyurcsány Ferenc, Szili Katalin és a többi nemzetáruló gazember részvétele nélkül !

Ezen az úton a figyelmeztető sztrájk mindenképpen egy jó irány kezdete volt, és kellő társadalmi erőt mutatott. Úgy látom, elegendő tartalék van még a rendszerben ...

Hajrá magyarok ! Még, még, még - ennyi nem elég !



(*)
LIGA Szakszervezetek
Alfa Magzat-, Újszülött-, Gyermek- és Családvédelmi Szövetség
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége
Bencés Diákszövetség
BKV Liga-Munkástanács Szövetség
CINASZ Budapesti Közlekedési Szakszervezetek
DUNAFERR DV. VASAS Szakszervezeti Szövetség
Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
Élőlánc
Fidesz Magyar Polgári Szövetség
Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
Gépjárművezető-képző Szakoktatók Független Szakszervezete
Humanista Mozgalom
International Trade Union Confederation
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete
Levegő Munkacsoport
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége
Magyar Gyógyszerész Kamara
Magyar Orvosi Kamara
Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége
Munkástanácsok Országos Szövetsége
Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Nemzeti Pedagógus Műhely
Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége
Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége
Vasas Szakszervezeti Szövetség
Védegylet
Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet
Fűzfői Energiaipari Szakszervezet
GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete
Olajipari Munkások Szakszervezete
Mátészalkai Szerelvénygyár Független Szakszervezete
Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezet - Pécsi Erőmű Szakszervezet
Panol-Plusz Kft. Független Demokratikus Szakszervezet
Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete
Rába Munkavállalók Szakszervezete
Színházi Műszaki Dolgozók Szakszervezete
Vas megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet
Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete
Villamosenergia-ipar Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Dél-magyarországi Áramszolgáltató Tagszervezete
Budapesti Erőművek Szakszervezete

http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél
  2007-11-28 20:43:09, szerda
 
  Olvasói levél

Közülünk sokak szintén támasztanak bizonyos elvárásokat. Horribile dictu, az amerikai és nyugateurópai adminisztrációval szemben. Nem véletlenül fogalmazok így: immár sokadszor kerül elő a neokon-csúsztatás-sorozat két fő eleme: akinek nem tetszik az amerikai adminisztráció kettős mércéje és hatalmi arroganciája, az amerikaellenes. Holott nem erről van szó. Akinek nem tetszik egy tabu-állam rasszista politikája, az anti-ez-az-amaz. Holott arról sincs szó.

Tehát bizonyos elvárások, sorba-sorba.

1.Hogy nekünk mi a baj és mi nem, azt hadd döntsük el mi. Ne Tom Lantos mondja meg a szoclib közbeszédnek eleget téve, hogy mennyi az annyi.

2.Ha mi megmondjuk mi a bajunk, ahhoz tartsák magukat és segítsenek azon úrrá lenni. És ne ajnározzák kitüntető figyelemmel a neokon támogatással hatalomba segített titkos ügynököket, meg közhazugokat.

3.Ne asszisztáljanak tetszetős és megtélvesztő modellek bevetésével a nemzetpusztító ideológiák installálásához, a család- és vidékromboláshoz.

4.Hagyják már abba azt, hogy a marginálisan jelentkező antiszemitizmust olyan nemzeti ideológiává nagyítsák, ami a legfontosabb leküzdendő tényező.

5.Hagyják már abba a nem létező fasiszta veszély szüntelen emlegetését. Fenn áll annak az esélye, ha sokat emlegetnek valamit, ami nincs, az esetleg csak azért is, esetleg lesz.

6.Ne kívánják ránk tukmálni domináló nihilista kultúrájukat, a silány amerikai közoktatási és néhány kivétellel silány felsőoktatási modellt. Közvetve már eddig is rengeteg kárt okoztak a köz- és felsőoktatásban a különböző zagyva, nihilista elképzelések törvényesítésének
előkészítésével.

7.Vegyék végre tudomásul, hogy Magyarország romlásának és a politika későbbi sok ballépésének alapvető oka az ellenünk irányuló, csaknem kilencven éve indult méltatlanul kegyetlen bosszúhadjárat, melynek célja Magyarország megsemmisítése volt, az erős győztes nagylelkű szellemiségének legcsekélyebb megnyilvánulása nélkül.

És lehet még sorolni.

Sajgó Mihály



Sajgó Mihály írása nagyon időszrű!!

Emlékezzünk, hogy annak idején az Európai Szén és Acélközösség, majd a Montánúnió és az ebből kinövő Európai Unió egyértelműen az amerikai pénzügyi és gazdasági terjeszkedés elleni európai védekezés jegyében alakult meg. Sajnos ezen az USA rengeteg rést ütött és most már nem tudni mit is szolgál az EU.

A SZU összeomlása, a Varsói szerződés megszűnése óta az USA a NATO révén - amelyet okafogyottság miatt akkor meg kellett volna szüntetni - úgy érzi , egyedüli világhatamat szerzett és külpolitikájának semmiféle kontrollja nincsen.

Ennek ellenkezőjét hamarosan tapasztalni fogja, újra kialakúlóban van egy egységes atomhatalom, amely mértékletességre fogja szorítani világcsendőri törekvéseit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TB petíció
  2007-11-28 20:36:34, szerda
 
  TB petíció
2007-11-28. 15:30:31

TB petíció

A koalíciós kormányzat szándékai szerint idén novemberben törvényt alkot a társadalombiztosítás rendszerének átalakításáról, az üzleti több-biztosítós rendszer bevezetéséről. A több éve folytatott vita alapján egyértelmű, hogy a kormányzat ezen törekvését a társadalom túlnyomó többsége nem támogatja. A választópolgárok 2006 tavaszán elsöprő többséggel olyan pártokra adták voksukat, melyeknek a programjában éppen, hogy nem szerepelt az üzleti több-biztostós rendszerre való áttérés.

Az eltelt másfél év szakmai vitái során világossá vált, hogy nincs egyetlen olyan érv sem, ami alapján a társadalom e tekintetben helyes választását felül kellene vizsgálnia.

A WHO megállaptása szerint "az egészségügyi alapok privatizációja negatívan befolyásolja a szolidaritást, csökkenti a hátrányos helyzetűek hozzáférését és rontja az egészségügyi rendszer teljesítőképességét".

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy sem a társadalmi közmegegyezés hiánya, sem a szakmai érvek nem elégségesek ahhoz, hogy a koalíciós kormányzatot a társadalombiztosítás üzleti alapokra helyezésében megakadályozza.

Felszólítjuk a bankok, biztosítótársaságok, pénzügyi vállalkozások tulajdonosait és menedzsmentjét, hogy amennyiben 2008. január 1-től bevezetésre kerül a több-biztosítós rendszer, a 22 pénztár 49%-ra kiírandó tenderen cégük ne vegyen részt. Mindezt az Önök ügyfeleiként kérjük, akik természetes személyekként, vállalkozások tagjaiként az Önök által vezetett cégeknél vezetjük a folyószámláinkat, az Önök cégénél van a kötelező gépjármű felelősségbiztosításunk, a Casco-nk, lakás- és életbiztosításunk, magán nyugdíjpénztári megtakarításunk stb.

Kijelentjük, hogy amennyiben az Önök által vezetett cég vagy olyan társaság, melyben az Önök cége tulajdonosként szerepel, az üzleti több biztosítós tendereken részt vesz, akkor nem kívánunk az Önök ügyfele lenni. S az Önökkel való pénzügyi kapcsolatot megszakítjuk, s olyan bankot, biztosítót fogunk választani, mely a társadalombiztosítás üzleti alapokra helyezésében nem vesz részt.

Aláírom a petíciót!
www.tbmentok.net

[Forrás: http://www.tbmentok.net/node/add/alairas]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárpótlási botrány Győrben: ho
  2007-11-28 20:31:45, szerda
 
  Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?
2007. november 28. 06:03 | Forrás: STOP

A győri megyei bíróság előtt parkoló luxusautók láttán a járókelők azt gondolhatták, külföldi királyi látogatás van az épületben. A valóság azonban az volt, hogy 26 roma állt a vádlottak padján, összesen 255 millió forint csalás vádja miatt. Az elsőrendű vádlott a megyei cigány önkormányzati vezető, a másodrendű vádlott pedig a dunántúli vajda.

A rendőrségi aktákból kiderül, hogy az élelmes romák az osztrákoktól csalták ki a milliókat, a Roma Kárpótlás nevű program kiskapuit kihasználva. Az ausztriai kancellár nevéhez fűződő kezdeményezés az 1944-45 között ausztriai munkatáborokba hurcolt romáknak nyújtott 600 ezer forinttól 1 millió 800 ezer forintig terjedő kárpótlást.

A roma igénylők változatos módszerekkel éltek, hogy megkapják az anyagi juttatást. Akadt olyan roma, aki még a második életévét sem töltötte be a II. világháború idején, és mégis elment a kárpótlásért. Mindenkinek akadtak tanúik, akik tanúsították a szenvedéseket, megaláztatásokat, sikolyokat, meg mindent, amire szükség volt. Aki nem volt bejelentve a kisalföldi megyeszékhelyre, annak találtak hamar egy helyet, ahova a pénz folyósításáig bejelentkezhetett. Az osztrák fél egy ideig jóhiszeműen fizetett, aztán gyanússá vált a több ezer markát tartó roma. A történészek véleménye szerint ugyanis Magyarországról elenyésző számban érkeztek romák az osztrák munkatáborokba. Akiket elvittek, leginkább németországi telepekre hurcolták, és nem pedig a sógorokhoz.

"Én csak 20 ezer forintot láttam a pénzből. Alá kellett írnom néhány papírt, és a többi már nem az én dolgom volt. De ha tudtam volna, hogy milliókat vesznek föl a nevemre, akkor többet kértem volna" - mondta K. Andrásné, aki az Árpád utca egyik falát támasztva mesélt a történtekről. Még arról is mesélt, hogy ő bizony járt már Ausztriában, de nem lánykorában, a háború idején, hanem a 90-es években, méghozzá nem is munkatáborban, hanem bécsi Maria Hilfer Strasse-n vásárolgatott.

204 millió forintot keresnek az önkormányzati vezetőn

Az ügy elsőrendű vádlottját 204 millió forint elsikkasztásával vádolják, mivel ő működött közre az összegek megszerzésében. A roma politikus jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A többi 25 vádlott fejenként 5-6 millió forintot akasztott le a jóhiszemű "labancokról". "A védelem álláspontja az, hogy ennek az ügynek nincs sértettje, hisz az Osztrák Megbékélési Alap semmiféle igénnyel ez irányban nem élt" - nyilatkozta dr. Rákosfalvy Zoltán, az elsőrendű vádlott ügyvédje, és hozzátette, a végső ítéletet úgyis a bíróság mondja ki.

A bíróság azonban nem ilyen naiv, hiszen bár nem érkezett panasz a megkárosított szervezettől, attól még bűncselekmények történtek. Az ügyben egyébként érintett a helyi zsaruk számára jól ismert "Csintó" gúnynéven emlegetett roma családja is. Mint ismeretes, a büntetett előéletű férfi korábban védelmi pénzeket szedett szerte a városban, míg végül sikerült egy időre kivonni őt a forgalomból. A 90-es évek közepén az okozott tömegfelháborodást Győrben, hogy a belváros egyik legpatinánsabb utcájának pazar, 200 négyzetméteres önkormányzati lakásában tengette életét Sz. úr alias "Csintó", miközben ezt sem szociális, sem anyagi helyzete nem indokolta. Az ügyben a bíróság legkorábban januárban hirdet ítéletet.

Szerző: Kollár Domonkos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rejtélyes módon tűnt el Gyurcs
  2007-11-28 20:31:05, szerda
 
 
Rejtélyes módon tűnt el Gyurcsány legérdekesebb mondata
2007. november 28., szerda 18:27 InfoRádió

A miniszterelnök kedden exkluzív interjút adott a Bloomberg amerikai hírügynökségnek. A nyilatkozat azonban a szokottnál élesebb visszhangot váltott ki, nem is tartalma, mint inkább egy, a belpolitikai életre vonatkozó mondat sorsa miatt.

A rejtélyes mondat a következőképpen hangzott: "Nem számítok arra, hogy valaki a párton belül kihívást intéz a politikámmal és személyemmel szemben. Olyan kihívást, ami érdemben változtatná a politikai felállást Magyarországon".

Az interjú angol nyelvű változatát megkapták a Bloomberg előfizetői, emellett a hírügynökség újságírója elküldte a Miniszterelnöki Hivatalnak is, ahonnan azt a Távirati Irodának továbbították.

Az MTI lefordította a szöveget, majd kedden 18:49 órakor publikálta. Két és fél óra múlva a nemzeti hírügynökség pontosította az interjút.

Pach Ferenc, a Távirati Iroda hírigazgatója az InfoRádióban elmondta, az anyagot azért pontosították, mert a Miniszterelnöki Hivatal a Bloomberg Hírügynökség javítása alapján új szöveget bocsátott az MTI rendelkezésére.

Ebből a szövegből rejtélyes módon eltűnt az a rész, amelyben a kormányfő esetleges kihívóiról beszél, a Bloomberg angol nyelvű internetes oldalán viszont ma is olvasható.

A Miniszterelnöki Hivatal a pontosítás után fél nappal kiadta az interjú teljes szövegét, amelyben ismét benne van a kérdéses mondat.

Megadtuk a Miniszterelnöki Hivatalnak a lehetőséget, hogy magyarázatot adjon arra, korábban miért tűnt el a pontosított változatból a kérdéses mondat, de nem kívántak élni ezzel a lehetőséggel.

A miniszterelnök azonban rendhagyó módon közleményben reagált a helyzetre.

Azt írta: természetes, hogy az élőszóban készült interjúk esetében szerkesztésre van szükség. Az esetek kis részében azonban a szerkesztés során akár ellenkező előjelűre is változhat egy-egy mondat.

"A leiratot kollégáim csak annyiban szerkesztették, húzták meg, hogy az élőnyelvi mondatok a megértést ne akadályozzák" - olvasható a közleményben.

A kormányfő párton belüli riválisaival kapcsolatos idézete viszont nem igényelt szerkesztést, a Miniszterelnöki Hivatal munkatársai ennek ellenére kihagyták a pontosított szövegből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egészségügyi bizottság lesz
  2007-11-28 20:30:21, szerda
 
  Mikola: A koalíció tagjai szembe mennek saját kormányukkal
Az egészségügyi bizottság leszavazta Tóth Károly indítványát
Lánchíd Rádió, sze, 2007-11-28 15:01

Az egészségügyi bizottság leszavazta a szocialista Tóth Károly vizitdíj eltörléséről szóló indítványát. Mikola István közölte: korábban a kormánypártok több mint 100 esetben szavaztak saját kormányuk ellen az egészségügyi bizottságban, és ez súlyosan sérti a jogbiztonságot.

Az egészségbiztosítási törvénytervezet tárgyalása során jóval több mint száz esetben a kormánykoalíció tagjai szembementek saját kormányukkal. A kormány egyetértése ellenére szavaztak meg törvényjavaslatokat, mellyel olyan helyzetet idéztek elő, amivel tovább súlyosbították azt a koherenciazavart, amit már a törvénytervezetben is észlelni lehetett - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Mikola István.

A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa rámutatott arra is, ezáltal még kiszámíthatatlanabbá vált a törvénytervezet gyakorlatban történő alkalmazhatósága. Ugyanakkor megjegyezte: az irányultság sajnos nem változott, továbbra is értékváltás mellett kötelezi el magát a koalíció, felmondva a társadalombiztosítást, hogy helyére az üzleti biztosítást léptesse - olvasható a Fidesz honlapján.

A kormánypárti többségű egészségügyi bizottság leszavazta Tóth Károly MSZP-s országgyűlési képviselő módosító javaslatát.A Fidesz és a KDNP egyedül az ülésen azokat a szocialista indítványokat támogatta, amelyek a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről szóltak.

"Szerencsétlen történésnek vagyunk a tanúi, abban bízhatunk, hogy a társadalmi nyomás mégiscsak megállítja ezt a folyamatot. Bízunk a civil- és szakszervezetekben, a parlamenten kívüli erőkben" - hangsúlyozta a fideszes honatya, kiemelve: Vojnik Mária felvetése szerint az egész törvénytervezetet a paragrafusok számozásától kezdve újra kell írni. Mint hozzátette, elképzelhetetlen, hogy december 17-éig egy koherens törvénytervezet álljon össze.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veres János: politikai szlogen
  2007-11-28 20:29:46, szerda
 
  Veres János: politikai szlogen a szociális válság
MTI 2007. november 28. 17:25 gondola

Veres János szerint politikai szlogen, hogy a jövő év a szociális válság éve lesz és aki mondja, az sem hiszi el. A pénzügyminiszter Varga Mihály, a Fidesz alelnöke előző napi nyilatkozatára reagálva beszélt erről a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

A pénzügyi tárca vezetője hangsúlyozta: Varga Mihály szavaival ellentétben jövőre nem lesz szükség adóemelésre. Hozzátette: mind a személyi jövedelemadó, mind a vállalkozókat érintő adók tekintetében adóteher-csökkenéssel számolnak, és az összesített adóteher sem fog növekedni. Veres János szerint a fideszes politikus felvetése nem tekinthető szakmai vitának.

Varga Mihály fideszes politikus közölte: azért gondolja úgy, hogy 2008 a szociális válság éve lesz, mert amikor egy év alatt 20 százalékkal nő az emberek hitelfelvétele, viszont a következő évben nem látszanak azok a források, amivel a hitelfelvételi növekedés lelassulna, akkor ez az év nyilvánvalóan sokkal nehezebb lesz az emberek számára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 391
  • e Hónap: 4136
  • e Év: 157632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.