Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Elképesztő drámák Tőkés körül
  2007-12-10 22:34:39, hétfő
 
  Elképesztő drámák Tőkés körül

A román titkosszolgálat besúgója volt az a református lelkész, akit Tőkés László helyébe választottak 1990-ben a temesvári református gyülekezet élére. Erről a nagyváradi püspök számolt be a szolgálat irattárában áttanulmányozott dossziéi alapján.
Utoljára frissítve: 2007. december 10., 22:25

A romániai kommunista diktatúra és a hírhedt titkosszolgálat hatalmának megdöntésében kulcsszerepet játszó Tőkés Lászlót az egykori politikai rendőrség besúgója követte a temesvári református gyülekezet élén.

A megdöbbentő hírt maga a püspök közölte, miután áttanulmányozta a róla készített több ezer oldalnyi feljegyzését, és a romániai illetékes hatóság felfedte számára a dossziékban szereplő álneves jelentések szerzőinek valódi identitását.

Bányai Ferenc lelkipásztor 1990-ben Tőkés bizalmasaként került a forradalmár temesvári gyülekezet élére, ahol azóta is szolgál.

Mint kiderült: 1983 és 1989 között írt rendszeresen álneves jelentéseket Tőkés Lászlóról. Ezekben nemcsak a püspök fiatalkori politikai megnyilvánulásairól számolt be, hanem még az esküvőjéről is, amelyen vendégként vett részt.

A Krónika című napilap által megkérdezett Bányai nem tagadta egykori kollaborációját. Kijelentette, őt is, mint sok más társát megfélemlítették, és ma sem hiszi, hogy bárki is ellen tudott volna állni a politikai rendőrség beszervezési kísérletének. Több kommentárt nem kívánt az ügyhöz fűzni.

A püspök közleménye szerint a titkosszolgálat a Tőkés család belső köreiből is álneves jelentéseket kapott.

Ezeket Bartha Tibor ortopéd főorvos, orgonaművész, Tőkés László lánytestvérének volt férje írta, aki az egyik családtag szerint feltehetőleg a titkosrendőrség utasítására épült be a családba.

Tőkés László korábban Gálfy Zoltán nyugalmazott teológiatanár besúgói ténykedéseiről közölt részleteket.

(inforadio.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizess, fizess, fizess!- ez az
  2007-12-10 22:27:25, hétfő
 
  Fizess, fizess, fizess!- ez az egészségügy reformja
2007. December 10. 19:29
Abcúg.hu

Januártól akár 5 évre visszamenőleg is beszedhetik az elmaradt tb-járulékot és a kamatait az egészségügy potyautasaitól - ezt hétfőn jelentette be az egészségbiztosítási pénztár. Bár az ellátás továbbra is ingyenes marad mindenkinek, a potyautasok ellen az adóhivatal eljárást indít. Januártól az orvosokat és a patikusokat is megbüntetik, ha nem ellenőrzik, hogy fizetnek-e a betegeik tb-járulékot.

Az egészségbiztosítási pénztár év eleje óta keresi a potyautasokat, 8 hónap alatt 600 ezer ember jogviszonya rendeződött. 400 ezernek azonban még mindig tisztázatlan a jogviszonya, 17 ezren pedig elismerték, hogy semmilyen járulékot nem fizetnek.

Ők továbbra is ingyen kapják az ellátást, de a hiányzó járulékokat januártól már az adóhivatal hajtja be rajtuk.

,,Akinek a jogviszonya rendezetlen, azoknak az adatait az OEP köteles átadni havonta az APEH-nak, akik eljárást indítanak, és be kell fizetniük a hiányzó járulékot öt évre visszamenőleg" - mondta Farkasinszky Ildikó, az OEP főosztályvezetője.

Év végéig még büntetlenül lehet tisztázni a vitás jogviszonyt. Utána azonban a háziorvosoknál, a kórházakban és a gyógyszertárakban is ellenőrzik majd az interneten keresztül, hogy fizet-e a beteg járulékot.

Komáromi Zoltán a vizitdíj-automatáját mutatta. A gép már eddig is ellenőrizte a beteg jogviszonyát. A háziorvos 1000 pácienséből 34 a potyautas. Eddig listát kaptak az egészségbiztosítótól, ezekről az emberekről. Mostantól azonban mindenkit egyesével ellenőrizniük kell.

,,Ez, hogy minden egyes betegnél ezt el kell végezni, indokolatlan többletmunkát eredményez, és nem is mindenhol olyan gyors az internet, például vidéken. Ezért lassítja az ellátást" - mondta Dr. Komáromi Zoltán háziorvos.

Aki semmilyen jogcímen nem jogosult orvosi ellátásra, az havi 4350 forintért legalizálhatja a társadalombiztosítási jogviszonyát.

Ha az orvosok és gyógyszerészek nem ellenőrzik a betegek jogviszonyát és TAJ-kártyáját, jövőre őket is megbüntetik. A havi finanszírozásuk 10 százalékát vonják el tőlük.

Forrás: RTL Klub Híradó

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazai cigányságról – b
  2007-12-10 20:43:26, hétfő
 
  A hazai cigányságról - beszéljünk róla!
2007-12-10 17:40:17


Elöljáróban szögezzük le, hogy minden tiszteletünk azoké a cigányembereké, akik saját erejükből ki tudtak emelkedni abból a társadalmi-szociális csapdából, amelyben a hazai cigányság - talán évszázadok óta - vergődik. Tisztelet nekik, hisz ez a csapda mély, a kiút buktatókkal teli és gyakran reménytelen, azonban a megoldásnak mindig a szem előtt kell lebegnie.

Ahhoz, hogy megoldásokat kereshessünk, túl kell lépnünk a mai közbeszéd torzulásain, mivel a cél eléréséhez nem lehet más az első lépés, mint a tények maradéktalan feltárása. A mai kurzus szemérmesen hallgat a valódi problémákról, amelyek megvilágítása roppant fontos. Ez alapján tehát vegyünk át néhány közhelyet, amelyekkel minden magyar állampolgár tisztában van, azonban jellemző módon mélyen hallgat róla.

A honi sajtó rendkívüli mértékben szeret lovagolni az un. ,,cigánybűnözés" fogalmán. Azt, hogy ez a definíció, a maga letisztult formájában helytálló-e nem tisztünk eldönteni, azonban az nyilvánvalóan megállapítható, hogy egyes bűncselekmények elkövetői sokkal nagyobb arányban kerülnek ki a cigányság soraiból a teljes lakosság számához képest. Említsünk hát néhányat! A lopás - vidéken a terménylopás, míg a nagyobb városokban a zsebtolvajlás - egy igen kevéssé szankcionált bűncselekmény. Bár az Alkotmányunk elég hangsúlyosan mutat rá a magántulajdon védelmére, továbbá a Büntető törvénykönyv is megfelelő büntetéseket sorol fel, ennek ellenére a bíróságok gyakorlata azt mutatja, hogy az ilyen típusú elkövetői magatartás az un. megélhetési bűnözés kategóriájába esik. Ez a magatartás azonban felbecsülhetetlen károkat okoz azoknak, akik megfeszített munkával dolgoznak egy-egy gyümölcsösben, kiskertben vagy akár csak tyúkot tartanak. A képlet ugyanis egyszerű: a megélhetési bűnözés a meglopottak megélhetését veszélyezteti. Ezt a tényt sajnos szinte soha nem halljuk kimondani. A vagyoni káron kívül nem vagyoni kárról is beszélhetünk, hiszen akinek rendszeresen ellopják terményeit, az egy idő után lemond a termelésről és ezáltal szociálisan is elkezd lesüllyedni, nem beszélve arról, hogy morális tartását is elveszíti a munka iránt.

A lopás kategóriájában szintén nem mehetünk el szó nélkül a színesfém-eltulajdonítások mellett. A kár itt sem csak a tényleges elkövetési érték, hiszen a vasúti vezetékek rongálása súlyos balesetek forrása is lehet, míg pl. a köztéri szobrok lopása a tisztelet hiányát mutatja, erkölcs-romboló hatású.

A következő bűncselekmény a rablás, melyet napjainkban egyre többen szenvednek el, akár a nyílt utcán is. Sajnos mindannyian - a szerencsésebbek nem személyesen - tapasztalhattuk, hogy igenis megtörténhet 2007-ben az, hogy trágár szavak kíséretében, nem ritkán fizikai erőszak alkalmazásával elveszik értékeinket. Szaporodnak a halálesetek is e körben. Egyre több idős és védtelen ember veszti életét azért, mert éppen otthon volt, amikor betörtek hozzá. Erőtlen védekezésük sok esetben torkollik brutálisan elkövetett gyilkosságba, baltával, késsel, vagy egy fadoronggal történő emberölésbe. Akik túlélnek egy ilyen támadást halálukig rettegni, szorongani fognak, a normális, nyugodt élet reménye nélkül.

A garázdaság és súlyos testi sértés vagyonszerzési célzat nélkül, pusztán erőfitogtatásból, vagy vélt sérelmek megtorlása céljából lassan mindennapossá válik Magyarországon. Az önmagát gerjesztő tömeghangulat megnyilvánulását tapasztalhatta meg a közvélemény Olaszliszkán. A minden erkölcsi tartást és korlátot nélkülöző társaság gyermekei szeme láttára pusztított el egy köztiszteletben álló tanárembert. E társaság pusztán azért ölt, mert érezte magában a tömegerőt, a felsőbbrendűséget, látta a kiszolgáltatottságot, a megalázhatóságot, a pusztítás öröme és lehetősége átitatta a közösség tagjait. Másként nem lehet megmagyarázni a több, mint hetven fejberúgást! Az eset után, még 2006-ban 3 hasonló emberölési kísérlet zajlott le az utakon, ugyanazzal a vélt sérelemmel, hogy elgázolták a társukat, azonban szerencsére több tragédia nem következett be.

Minden jó ízlésű embert felháborodással tölti el, ha olyan esetről hall, amelynél tanárt, tanárnőt, igazgatót ver meg a ,,bátor" szülő, vagy népes rokonsága. Még a középkorúak is - nem beszélve az idősebbekről - emlékezhetnek, hogy a pedagógusokat milyen tisztelet övezte. Szüleink csak hosszú dilemma után mertek egyáltalán kérdezni és ha a tanár azt mondta, hogy valami nincs rendben, akkor jöhetett a hadd el hadd a gyereknek. Ez a példa nem a testi fenyítés restaurációját szolgálja, mindössze arra mutat rá, hogy míg nem is olyan régen a pedagógus szava szent volt, addig ma szinte büntetlenül lehet verni a tanárokat.

A bűnözés után át kell térnünk a szegregációra. A mai kurzus beakadt lemezjátszóhoz hasonlóan ismételgeti a szegregáció felszámolására való törekvést. Ezt azonban nem a társadalmi megegyezésre törekvés keretein belül teszi, hanem kényszerrel kívánja végrehajtani. A szociális tárca nagyasszonya a minap jelentette be egyik elképzelését e témakörben. L. Mónika azt találta mondani felháborodásában, hogy az orvos és a jegyző anyagilag megteheti, hogy más iskolába adja gyermekét, míg a szegényebb réteg nem. Ezt a szabad iskolaválasztás felszámolásával kell megszüntetni. E kérdéskörben még elvi síkon sem merült fel, hogy a szegényebbeknek jobb oktatási stratégiát dolgozzanak ki, ellenkezőleg! A jobb módúakat kell lesüllyeszteni vissza. Ez nem oktatáspolitika.

A jámbor, gyermekének boldogulását szem előtt tartó szülő nem akarja, hogy az életének értelmet adó kisfia, kislánya egy lerobbant és elhanyagolt iskolában tanuljon, úgy hogy elveszik az uzsonnáját, értékeit, gátolják a fejlődésben, esetleg a többi gyerek, ne adj Isten valamely szülő megveri.

Igenis vizsgálni kell a szegregáció fenntartását minden településen, minden iskolában. Ahol lehetőség van rá, ott haladéktalanul fel kell számolni, azonban ahol fenntartása indokolt, ott nem lehet kényszerrel felszámolni. Tehetségük és magatartásuk szerint osztályozni kell a gyerekeket - tehát nem szociális alapon! - és ahol indokolt, ott speciális osztályokat kell kialakítani az átjárhatóság követelménye mellett. A speciális osztályokat jól képzett és ezzel együtt jobban megfizetett tanárokkal kell ellátni, kiegészítve szociális munkások és pszichológusok eseti jelenlétével. A jó képességű gyerekek számára biztosítani kell - különvizsga keretében - a normál osztályba kerülést, max. félévente megtartott felmérő vizsgálat szükségességével. Tudomásul kell venni, hogy a kiemelkedés lehetőségének fenntartása a társadalom szempontjából kívánatos, azonban ezt nem lehet a rendezett viszonyok között élő gyermekek kárára megvalósítani.

Fentiekhez természetesen pénz kell és így elérkezünk következő témánkhoz, a segélyezéshez. Ez egy rendkívül összetett kérdés, kimerítően megválaszolni csak könyvformában lehetne. Egy dolgot azonban biztosan leszögezhetünk, a kizárólagossággal alkalmazott segélyezés a lehető legrosszabb válasz a szociális csapda felszámolására. Éppen generálja azt. Egyfajta kényelmes biztonságot nyújt, a tenniakarás lassú elhalása mellett. Szinte korlátja a társadalomba való integrációnak. Nincs motiváció a kitörésre, a szegényes és igénytelen életmód melegágya.

Ebből a csapdából csak egy erős és gondoskodó állam mutathat kiutat. A segélyezés visszaszorításának vezérfonalát csak a munkahelyteremtés jelenítheti meg. Itt fel kell hoznunk egy sarkos - más olvasatban demagóg - példát. A négyes metró építése 500 Mrd forintot fog felemészteni. 500 Mrd forintból 1000 kistelepülésen lehetne - helységenként - 500 millió forintos beruházással munkahelyet teremteni. Ez a szám a hazai települések közel egyharmada. Ha a leghátrányosabb helyzetű községekre koncentrálunk, akkor ott (100-100 fő) alkalmazásával félelmetes mértékben csökkenthető a munkanélküliek és ezért segélyből élők aránya.

A másik megoldás a segélyezés közhasznú programokhoz való kötése. E tekintetben sokkal nagyobb normatív támogatásban kellene részesíteni az önkormányzatokat. Nagyon sok település siralmas állapotban van és ez nem mindig a szegénységből adódik. A segélyeket tehát differenciáltan kell megállapítani, azaz a közhasznú munkában részvevők legalább kétszer annyi segélyt (ami már inkább munkabér) kapjanak, mint azok, akik nem hajlandók dolgozni. Ehhez szintén pénz szükséges, azonban legalább célként ki kell tűzni.

Sajnos a cigányság kihasználása e tekintetben a politikai elit felelőssége. A ,,könnyen jött" adományok hatalmas szavazótábort tudnak mozgósítani és az újabb juttatások reménye országos választásokat tud eldönteni. A segélyezett ember lényegesen kiszolgáltatottabb, mint a dolgozó, hiszen a dolgozó helyzete a választások után is stabilabb, azaz tud mérlegelni, míg a segélyezett nem láthat mást a döntésében, mint a jövőbeni segély nagyságát. Ez egy aljas kihasználás és tudatos félrevezetés!

Egyes szervezetek indokolatlanul gyakran hangsúlyozzák, hogy a cigányság, kultúrája és ösztönös természete folytán kevésbé akar dolgozni, inkább szabadságra vágyik. Ez minden bizonnyal igaz is, azonban egy gazdaságilag és szociálisan is mélyponton lévő országnak nem futja arra a ,,luxusra", hogy ezt tudomásul vegye és mérlegelhesse. Valamennyi hazánkban élő kisebbség a görögöktől az örményekig, a románoktól a németekig gazdag tradíciókkal rendelkezik, hagyományait, nyelvét ápolja, közösségét összetartja, azonban emellett maradéktalanul beilleszkedik a magyar társadalomba és cselekvően részt vesz az ország építésében.

Utolsó témánk a cigányság valós képviselete. Erre a területre vetül rá leginkább a mindenkori politika hatalmi játszmája. A cigányság éppúgy őrlődik a két nagy párt hálójában, mint a társadalom. A Kolompár Orbán vezette balliberális platform éppúgy nem találja - sőt nyilvánvalóan nem is keresi - a válaszokat, mint a Farkas Flórián által fémjelzett jobboldali. Nulla a koncepció és a kitörés lehetőségét már az is megakadályozza, hogy nincs problémafelvetés. Álláspontjuk szerint nincs cigánykérdés és aki ennek ellenkezőjét állítja, az rasszista, náci, vagy fasiszta. Ez elfogadhatatlan hozzáállás, emellett felveti a hozzá nem értés tényét, rosszabb esetben a szándékos ,,politikacsinálást".

Tudomásul kell venni, hogy a cigányság csak a maga elhatározásából emelkedhet ki szociális helyzetéből, amelyhez az állam segítséget kell nyújtson. Nem lehet más megoldás, mint a cigány értelmiség összefogása, a problémák ideológiamentes feltárása, a célok kitűzése és végrehajtásuk haladéktalan megkezdése. Tudatosítani kell a cigányság körében, hogy mind a társadalom tűrőképessége, mind az állam gazdasági terhelhetősége véges, ezért az intézkedések nem várhatnak. Ha továbbra is becsukott szemmel, közönnyel, bágyadt látványlépésekkel próbálunk operálni, akkor véges határidőn belül kell szembenéznünk a társadalmi katasztrófa egyre fenyegetőbb rémképével.



Ha cigányság valóban ,,államalkotó" tényező, amint azt az alkotmány is deklarálja, akkor kötelessége szembenézni saját magával és tenni azért, hogy ne csak a megfogalmazás legyen fennkölt, hanem a tettek is igazolják a definíciót.



athir.org
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bégány Attila: Cigánybűnözés,
  2007-12-10 18:07:20, hétfő
 
  Bégány Attila: Cigánybűnözés, mint etnikai szabadságharc?
Jobbik, ÚDK áBégány Attila: Cigánybűnözés, mint etnikai szabadságharc?
Jobbik, ÚDK álláspont
2007 Dec 09

A Jobbik-Magyar Gárdának a cigánybűnözés elleni fellépése kapcsán az ÚDK kijelenti: cigánybűnözés márpedig van, mint ahogy politikusi-fehérgalléros bűnözés is van. A cigánybűnözés, a cigányság jól megkülönböztethető kultúrájában gyökerezik. Ennek a kúlturának sajnos része az is, hogy nagyon sok cigány úgy gondolja, neki joga van a más tulajdonát - erőszakkal vagy anélkül - elvenni.

Érdeme tehát a Jobbik-Magyar Gárdának, hogy egy nagyon is valós problémára tapintott rá, állított a középpontba. Jobbik hibája azonban az általánosítás és ebből fakadóan a megoldási javaslatainak differenciálatlansága. Az egyébként fontos rendpárti fellépésen kívül lényegében nem sokat mond. Ez alkalmat ad az SZDSZ-Horváth Aladár-Gyurcsány Ferenc tengelynek cigányellenes rasszista vádak megfogalmazására. Erre persze az is ingerli őket, hogy 2006 őszi önkormányzati választások óta a Jobbik a Fidesz deklarált szövetségese.
A többi politikai erőre is vár tehát, hogy a középpontba állított cigánykérdés kezeléséről véleményt mondjon. Ezt az ÚDK most megteszi.

Ha valakinek a háza mellett roma vásárol ingatlant, akkor az ingatlan értéke akkor is csökken, ha az illető roma és családja törvénytisztelő életmódot folytat. Ha azonban problémás cigány család költözik a szomszédba, akkor az ingatlan eladhatatlanná válik. Mindannyian tudjuk, hogy vannak elcigányosodó falvak, városrészek ahonnan a közbiztonság romlása miatt menekülnek az emberek tovább rontván az ott maradók helyzetét. Budapesten, ha valaki lakást vesz egy társasházban, nem mulasztja el a tájékozódó kérdést: lakik-e cigány a házban. Ez pedig a cigánybűnözés miatt van.

A politikailag korrekt, félrenézési kötelezettség miatt azonban erről nem szól a politikai közbeszéd. Mára kialakult helyzet azonban még súlyosabb: a bűncselekményeket - mint pl. a kirívól a zámolyi és részben az olaszliszkai gyilkosság ügyében is - a cigányság nehéz/elnyomott helyzetével próbálták mentegetni az egyes bal-liberális véleményformálók. A bal-liberálisok által fizetett egyes cigányértelmiségben és egyes cigány kisebbségi önkormányzati vezetőkben kialakult egy reflex: cigányellenes rasszizmussal vádolják azt aki cigánybűnözést mint olyat firtatja. Ez a taktika lecsorog a cigány társadalom mélyére és ma már ha egy betörőt bevisznek a rendőrök, vagy nem kapnak elegendő segélyt az önkormányzatnál a kérelmezők, akkor cigányellenes rassziszmussal vádoltatik meg a rendőr vagy a polgámesteri hivatal munkatársa. Ez a helyzet a cigánybűnözésnek etnikai szabadságharc jelleget ad(hat). Az a 90 éves történelmi tapasztalat, amelyet a magyarellenes rasszizmus által megismerni voltunk kénytelenek mondatja velünk: Az SZDSZ-Gyurcsány tipusú erőnek érdekében áll a cigánybűnözésből magyarellenes etnikai szabadságharcot formálni.

ÚDK álláspont:
1. Keresztény evangelizáció kell a cigányság körében!, Ismert és szívet melengető tény a megtért cigányok munkavállaló és bűnelkerülő magatartása. Újabban vannak cigánymissziós egyházi kezdeményezések, de ezek nem tudják pótolni az egyházak több száz éves evangelizációs mulasztását. Érdekes, hogy az egyszerűbb parancsokkal operáló jehovák eredményesebbek a történelmi egyházainknál a cigányság körében.

2. Pozitív diszkrimináció: A példamutatóan munkát vállaló és bűnözést kerülő cigányokat az eddiginél is jobban kellene támogatni. Meg kell látnunk, hogy milyen nehéz a kiemelkedésre törkevő cigányok sorsa. A Jobbikkal ellentétben jónak tartjuk a pozitív diszkrimináció intézményét, de differenciáltabb alkalmazás szükséges.

3. Cigány kisebbségi önkormányzat: Vállaljanak felelősséget a cigánybűnözésért ehhez akár kapjanak több pénzt. Ha a cigány önkormányzat elhárítja magától a felelősségvállalást, akkor az eddiginél is kevesebb pénzt kapjon. Nem a mindig másra mutogató, rasszistázó(Horváth Aladár), hanem a felelősséget is vállaló cigány értelmiséget kell támogatni.

4. Közmunka intézménye: Az a szülő, aki reggel nem megy el dolgozni, az a negatív példával előrevetíti gyermekeinek későbbi sorsát. Segély helyett tehát az államnak közmunkát kell biztosítani.

5. Bűnüldözés. Több jogot és politikai támogatást kell adni a rendőrségnek és a polgárőrségnek a keményebb fellépéshez. A bűnüldözés-igazságszolgáltás intézkedési küszöbét el nem érő/vagy több éves tárgyalgatással járó bűncselekmények(lopás, kisebb betörés,rablás) esetében a helyi rendőrségnek és polgárőrségnek - tetten érés vagy forró nyom esetében - legyen joga egy pofont lekeverni természetesen a bőr színére tekintet nélkül. A gyors és biztosan bekövetkező büntetés mindig a legnagyobb visszatartó erő. Ilyen esetekben a települések közösségi terében felállított pellengér használatát is meg kellene gondolni.

6. A cigánybűnözést mentegető bal-liberális véleményformálók hivatala, lakása mellett cigányintegrációs céllal állami alapból ingatlanokat kell vásárolni (Az ÚDK Nemzeti Liberális Platformja határozottan elveti ezt a módszert.). Ide költözhetnének a nehézsorsú cigánycsaládok és a bal-liberális véleményformálók bizonyíthatnák: a cigánybűnözés mentegetése nem magyarellenes célú. A bal-liberális véleményformálók ezen cigány családokkal összejárva kisközösségi együttélésben járulhatnának hozzá a cigányság integrációjához.

Bégány Attila / ÚDK

Ui.
A pofon, a pellengér és 'cigánycsaládokat a bal-liberálisok mellé' programpontok az ÚDK-n belül is kisebbségi véleményt képeznek. Nekem is vannak kételyeim a helyességükről.

lláspont
2007 Dec 09

A Jobbik-Magyar Gárdának a cigánybűnözés elleni fellépése kapcsán az ÚDK kijelenti: cigánybűnözés márpedig van, mint ahogy politikusi-fehérgalléros bűnözés is van. A cigánybűnözés, a cigányság jól megkülönböztethető kultúrájában gyökerezik. Ennek a kúlturának sajnos része az is, hogy nagyon sok cigány úgy gondolja, neki joga van a más tulajdonát - erőszakkal vagy anélkül - elvenni.

Érdeme tehát a Jobbik-Magyar Gárdának, hogy egy nagyon is valós problémára tapintott rá, állított a középpontba. Jobbik hibája azonban az általánosítás és ebből fakadóan a megoldási javaslatainak differenciálatlansága. Az egyébként fontos rendpárti fellépésen kívül lényegében nem sokat mond. Ez alkalmat ad az SZDSZ-Horváth Aladár-Gyurcsány Ferenc tengelynek cigányellenes rasszista vádak megfogalmazására. Erre persze az is ingerli őket, hogy 2006 őszi önkormányzati választások óta a Jobbik a Fidesz deklarált szövetségese.
A többi politikai erőre is vár tehát, hogy a középpontba állított cigánykérdés kezeléséről véleményt mondjon. Ezt az ÚDK most megteszi.

Ha valakinek a háza mellett roma vásárol ingatlant, akkor az ingatlan értéke akkor is csökken, ha az illető roma és családja törvénytisztelő életmódot folytat. Ha azonban problémás cigány család költözik a szomszédba, akkor az ingatlan eladhatatlanná válik. Mindannyian tudjuk, hogy vannak elcigányosodó falvak, városrészek ahonnan a közbiztonság romlása miatt menekülnek az emberek tovább rontván az ott maradók helyzetét. Budapesten, ha valaki lakást vesz egy társasházban, nem mulasztja el a tájékozódó kérdést: lakik-e cigány a házban. Ez pedig a cigánybűnözés miatt van.

A politikailag korrekt, félrenézési kötelezettség miatt azonban erről nem szól a politikai közbeszéd. Mára kialakult helyzet azonban még súlyosabb: a bűncselekményeket - mint pl. a kirívól a zámolyi és részben az olaszliszkai gyilkosság ügyében is - a cigányság nehéz/elnyomott helyzetével próbálták mentegetni az egyes bal-liberális véleményformálók. A bal-liberálisok által fizetett egyes cigányértelmiségben és egyes cigány kisebbségi önkormányzati vezetőkben kialakult egy reflex: cigányellenes rasszizmussal vádolják azt aki cigánybűnözést mint olyat firtatja. Ez a taktika lecsorog a cigány társadalom mélyére és ma már ha egy betörőt bevisznek a rendőrök, vagy nem kapnak elegendő segélyt az önkormányzatnál a kérelmezők, akkor cigányellenes rassziszmussal vádoltatik meg a rendőr vagy a polgámesteri hivatal munkatársa. Ez a helyzet a cigánybűnözésnek etnikai szabadságharc jelleget ad(hat). Az a 90 éves történelmi tapasztalat, amelyet a magyarellenes rasszizmus által megismerni voltunk kénytelenek mondatja velünk: Az SZDSZ-Gyurcsány tipusú erőnek érdekében áll a cigánybűnözésből magyarellenes etnikai szabadságharcot formálni.

ÚDK álláspont:
1. Keresztény evangelizáció kell a cigányság körében!, Ismert és szívet melengető tény a megtért cigányok munkavállaló és bűnelkerülő magatartása. Újabban vannak cigánymissziós egyházi kezdeményezések, de ezek nem tudják pótolni az egyházak több száz éves evangelizációs mulasztását. Érdekes, hogy az egyszerűbb parancsokkal operáló jehovák eredményesebbek a történelmi egyházainknál a cigányság körében.

2. Pozitív diszkrimináció: A példamutatóan munkát vállaló és bűnözést kerülő cigányokat az eddiginél is jobban kellene támogatni. Meg kell látnunk, hogy milyen nehéz a kiemelkedésre törkevő cigányok sorsa. A Jobbikkal ellentétben jónak tartjuk a pozitív diszkrimináció intézményét, de differenciáltabb alkalmazás szükséges.

3. Cigány kisebbségi önkormányzat: Vállaljanak felelősséget a cigánybűnözésért ehhez akár kapjanak több pénzt. Ha a cigány önkormányzat elhárítja magától a felelősségvállalást, akkor az eddiginél is kevesebb pénzt kapjon. Nem a mindig másra mutogató, rasszistázó(Horváth Aladár), hanem a felelősséget is vállaló cigány értelmiséget kell támogatni.

4. Közmunka intézménye: Az a szülő, aki reggel nem megy el dolgozni, az a negatív példával előrevetíti gyermekeinek későbbi sorsát. Segély helyett tehát az államnak közmunkát kell biztosítani.

5. Bűnüldözés. Több jogot és politikai támogatást kell adni a rendőrségnek és a polgárőrségnek a keményebb fellépéshez. A bűnüldözés-igazságszolgáltás intézkedési küszöbét el nem érő/vagy több éves tárgyalgatással járó bűncselekmények(lopás, kisebb betörés,rablás) esetében a helyi rendőrségnek és polgárőrségnek - tetten érés vagy forró nyom esetében - legyen joga egy pofont lekeverni természetesen a bőr színére tekintet nélkül. A gyors és biztosan bekövetkező büntetés mindig a legnagyobb visszatartó erő. Ilyen esetekben a települések közösségi terében felállított pellengér használatát is meg kellene gondolni.

6. A cigánybűnözést mentegető bal-liberális véleményformálók hivatala, lakása mellett cigányintegrációs céllal állami alapból ingatlanokat kell vásárolni (Az ÚDK Nemzeti Liberális Platformja határozottan elveti ezt a módszert.). Ide költözhetnének a nehézsorsú cigánycsaládok és a bal-liberális véleményformálók bizonyíthatnák: a cigánybűnözés mentegetése nem magyarellenes célú. A bal-liberális véleményformálók ezen cigány családokkal összejárva kisközösségi együttélésben járulhatnának hozzá a cigányság integrációjához.

Bégány Attila / ÚDK

Ui.
A pofon, a pellengér és 'cigánycsaládokat a bal-liberálisok mellé' programpontok az ÚDK-n belül is kisebbségi véleményt képeznek. Nekem is vannak kételyeim a helyességükről.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakszervezeti-civil összefogá
  2007-12-10 17:53:50, hétfő
 
  Szakszervezeti-civil összefogás a TB privatizálása ellen
Budapest, 2007. december 10.

Közös civil és szakszervezeti fellépést jelentett be hétfői sajtóértekezletén a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal 54 szervezete, az Élőlánc Magyarországért, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, továbbá a Liga és a Munkástanácsok Országos Szövetsége a társadalombiztosítás pi9acosítása ellen, a szolidaritási rendszer védelmében. A társadalmi összefogás résztvevői, köztük Sipos József, az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivője mozgósítanak a december 15-i tömegdemonstrációra és arra szólítják fel a dolgozókat, hogy tömegesen csatlakozzanak a december 17-én kezdődő munkabeszüntetésekhez.
Azért szólítunk fel a társadalmi ellenállás fokozására, mert a kormány minden áron keresztül akarja vinni az egészségbiztosítás előtt utat nyitó törvényjavaslatot, és a benyújtott több mint kétszáz módosító indítvány között egy sincs, amely érintené a lényeget: a TB piacosítását - mondta Simó Endre, az MSZF szervezője.
Simó hozzátette: a kormány antiszociális politikájával veszélybe sodorja a demokratikus szabadságjogokat is. Tegnap annak lehettünk a tanúi, hogy a szélsőjobboldali magyar gárda egy vidéki városunk utcáin masírozott etnikai feszültséget szítva. A MSZF KA felhívja a magyar társadalom figyelmét az ultraliberális politika súlyos következményeire, és egyszerre ítéli el a kormány felelőtlen politikáját, valamint azokat, akik a társadalmi elégedetlenséget szélsőséges hatalmi céljaikra akarják kihasználni - mondta.
Gaskó István, a Liga elnöke "szociális bombának" minősítette a TB privatizálását, és arra intette az MSZP országgyűlési képviselőit, hogy a társadalmi érdek szerint szavazzanak december 17-én, nehogy ez a bomba felrobbanjon.
Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint is "szociális katasztrófához" vezetne, ha a parlament utat nyitna a TB privatizálása előtt. Arra szólította fel a vonakodó szakszervezeteket, hogy gondolkodjanak el, milyen következménnyel járna saját tagságukra nézve egy ilyen fejlemény.
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke méltatta a szakszervezeti-civil összefogást a tőkés globablizáció elleni közös küzdelemben, és további akciókról, útlezárásokról, helyi akciókról tájékoztatott.
Lányi András, az Élőlánc Magyarországért és az Országos Civilfórum képviseletében a társadalmi harc törvényes módszereire helyezte a hangsúlyt, és tudatta, hogy a civil társadalom ugyanezt várja el a kormánytól is a társadalom félrevezetése, a hazugság-politika, és a rászedés helyett.
Gyenes Géza, a 14 ezer orvost tömörítő Magyar Orvos Szövetség elnöke az orvosok támogatásáról biztosította a szolidaritási egészségbiztosítási rendszer fenntartását, és külföldi példákkal illusztrálta, milyen embertelen állapotokhoz vezethet, ha az orvosokat arra kényszerítik, hogy csak azokat lássák el, akik megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek.
Sipos József, a Magyar Szocialista Párt Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivője arra szólította fel saját pártjának képviselőit, hogy halasszák el a végső szavazást, készítsenek elő egy igazi egészségügyi reformot, és a társadalommal egyetértésben valósítsák meg. Sipos arra szólította fel a kormánypárti képviselőket, hogy december 17-én ne engedjék át a TB privatizációs törvényt.
Gajda Imre, a Létforrás Ifjúságvédelmi Alapítvány elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az üzleti biztosítás a rendszerváltás veszteseit sújtaná a legjobban, hiszen nem tudnának magánbiztosítást kötni, és ezért nem részesülhetnének az eddigi orvosi ellátásban. A szegények és a kisemmizettek nevében határozottan tiltakozunk a kormány antiszociális lépése ellen - mondta Gajda.
Szigeti Gábor, az Állásnélküli Diplomások Országos Bizottságának képviselője "orwelli állam" kialakulásáról beszélt, ahol az egészségügyi minisztériumból betegségügyi válik, a szociálisból pedig antiszociális. Alternatív megoldásul azt javasolta, hogy kárpótolják az embereket a tőlük elvett vagyonért. Visszatársadalmasítást sürgetett.

Kiadta: a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala (06-30-5927371)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: "Honnan tetszenek tudni
  2007-12-10 17:53:21, hétfő
 
  Orbán: "Honnan tetszenek tudni?"
2007. december 10. 16:00 Lippai Roland - MNO

"Új politikai helyzet lesz" egy sikeres népszavazás esetén - fogalmazott hétfőn Orbán Viktor -, ez szerinte elvezethet a kormányváltáshoz, "majd meglátjuk. Sokan mondják, hogy nem vezethet el, őtőlük tisztelettel csak annyit kérdeznék, hogy honnan tetszenek tudni?" - hangoztatta internetes honlapján.

A népszavazás elvezethet a kormányváltáshoz - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az internetes honlapján hétfőn közzétett videóinterjúban, a Fogadóórában. A pártelnök nem először beszél arról, szerinte milyen hatásai lehetnek a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló referendumnak. A honlapon most megjelent anyagban a Fidesz elnöke kiemelte: demokráciában nem lehet, hogy a kormány hosszabb távon szembe menjen a népakarattal, ezért "igenis egy vadonatúj politikai helyzetet fog teremteni a népszavazás, ha az emberek összefognak, elmennek, és elsöprő fölénnyel szavaznak egy irányba".

Orbán Viktor közölte: ez egy új politikai helyzet lesz, ami szerinte elvezethet a kormányváltáshoz, "majd meglátjuk. Sokan mondják, hogy nem vezethet el, őtőlük tisztelettel csak annyit kérdeznék, hogy honnan tetszenek tudni?" - fogalmazott. Az ellenzék vezetője hozzátette: nem szereti azt a fajta mentalitást, amelyik az előttünk álló munka megspórolása érdekében előre bebizonyítja, hogy az egésznek nincs értelme, mert ha így gondolkodtak volna a magyarok az elmúlt néhány száz évben, akkor egyetlen nagy közös teljesítmény sem született volna meg.

"Ne lebeszéljük magunkat eleve arról, hogy úgysem tudunk nagy arányú változást elérni. Miért ne tudnánk, igenis tudunk majd. Olyan összefogás jöhet létre, amire nem volt példa Magyarországon" - mondta Orbán Viktor, aki szerint éppen a szociális válság kérdésében jöhet létre széles, pártszimpátiát keresztülmetsző összefogás.

Nyugdíjrendszer: a tűzoltás után

Mit kíván tenni a Fidesz annak érdekében, hogy a Ratkó-korszak nyugdíjasai megélhessék a békés nyugdíjas éveiket? Orbán az ellenzék hármas feladatáról is beszélt. A nyugdíj kérdése egy 20-25 éves időhorizonton egy rendkívül súlyos probléma - fogalmazott a Fidesz elnöke. "Előtt-utóbb elkerülhetetlen, hogy foglalkozzunk vele", de nem az elkövetkező két-három évben kell megtennünk azokat a lépéseket, amelyek egyébként meg kell majd lépnünk az elkövetkező évtizedek érdekében. Orbán leszögezte: erre valóban nagyon komoly szakmai választ kell adni, "de nem a követező két évben kell ezt megtenni, mert annyi problémát halmozott a kormány felénk (...), hogy sürgősen el kell oltanunk a fejünk fölött égő tüzet".

Az ellenzék feladatai

Egy kritikus levélre azt válaszolta: az ellenzék nem kormányoz. Orbán szerint az ellenzéknek "három dolga van."

Mint mondta, "megpróbálja megvédeni az embereket azzal, hogy a kormányt mindig figyelmezteti arra, egy-egy lépésnek milyen következményei lesznek". Továbbá - Orbán szavai szerint - hogy tartsa az emberekben a lelket, "amikor rossz kormányuk van, akkor sem érdemes feladni a reményt". Vagyis érdemes tervezni a jövőt, "mert lesz majd változás". Az ellenzék harmadik feladatáról azt mondta: készül arra a pillanatra, "amikor mégis kiérdemli az emberek többségének a bizalmát, és kormányozni tud", tehát kormányzati munkára való felkészülést végez.

A nyugdíjrendszer problematikája mellett a teljes foglalkoztatottság, a kistelepülések helyzete, a szociális népszavazás jelentősége is szóba kerül az adásban. Az exminiszterelnök vendégei: Vukovich Gabriella demográfus, illetve Farkas Péter szociológus.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs vészforgatókönyv, ha buk
  2007-12-10 17:52:28, hétfő
 
  Nincs vészforgatókönyv, ha bukna a tb-törvény
2007. december 10., 14:03 FigyelőNet, MTI

Nem készült vészforgatókönyv, mert a kormány bízik abban, hogy az egészségbiztosítási törvény módosító javaslatainak keddi szavazásán a kormánypárti képviselők mindannyian igennel fognak szavazni. A szocialisták így tesznek, az ombudsmanjelöltekről viszont még nincs álláspontjuk.

Nincs vészforgatókönyv - mondta Horváth Ágnes. A két koalíciós párt a megbeszélések során eljutott egy olyan középútig, amely mindkét fél számára elfogadható volt - számolt be az egyeztetésekről az egészségügyi miniszter.

A tárcavezető a változtatások szükségességét azzal indokolta, hogy a jelenlegi rendszer igazságtalan, nem nyújt jó minőségű ellátást, és megőrizte a hálapénz intézményét.

Versenyt teremt

A reform lényegét úgy foglalta össze: biztosítja a választás szabadságát, és versenyt teremt. Hangsúlyozta, hogy a biztosítottak évente egyszer, október 15. és november 15. között pénztárat válthatnak.

Kiemelte, hogy a pénztárak számára kötelező lesz ügyfélszolgálatot fenntartani. A félelmeket eloszlatandó hozzátette, hogy a felügyelet ellenőrzi majd, hogy a betegek minden ellátást megkapjanak. Horváth Ágnes egyúttal kiemelte: "nincsen senki földje", vagyis mindenki tagja lesz valamelyik pénztárnak. Véleménye szerint a társadalom többsége megérti a törvényt, és támogatni fogja.

Megszűnik a hálapénz

A miniszter újra hangot adott meggyőződésének: a pénztárak el fogják érni, hogy a velük szerződött szolgáltatóknál szűnjön meg a hálapénz.

Komoly eredménynek nevezte, hogy a törvényben már most megjelenik a fejkvóta szabályozása. Szavai szerint a pénztártagok nem az általuk befizetett járulékot, hanem a rájuk jutó fejkvótát viszik majd magukkal.

Az eladások kapcsán azt mondta, hogy megfogalmazták a törvényben, mi az a minimálisan elvárt ár, amit egy-egy befektetőnek ki kell fizetnie.

Igen, igen

Az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvényjavaslatot a december 17-i zárószavazáson egyhangúlag támogatni fogja - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

Nincs olyan javaslat a frakcióban, hogy halasszák el a törvényjavaslat zárószavazását, december 17-én lesz a zárószavazás, és a képviselőcsoport egyhangúlag fogja támogatni az előterjesztést - közölte a politikus kérdésre válaszolva a frakció ülése után.

Nem döntöttek

A politikus azt mondta: az ombudsmanjelöltekről december 17-én alakítja ki a frakció álláspontját. Sólyom László köztársasági elnök kedden jelentette be: Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását.

Nem, nem

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa azt mondta: reméli, hogy a szocialista képviselők a keddi szavazáson végiggondolják, hogy adhatják-e a nevüket egy olyan törvényhez, amellyel ők maguk sem értenek egyet. A kérdés az, hogy a választópolgárok szavaira, és képviselői esküjükre hallgatnak-e, vagy pedig mindennél fontosabb a pártfegyelem, Gyurcsány Ferenc politikai megmentése - fogalmazott.

Mint mondta, a Fidesz nagy valószínűséggel nem fog szavazni, csak azokra a módosítókra, amelyekkel egyetért, így a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről szóló, eredetileg MSZP-s javaslatra, amelyet ugyan Tóth Károly visszavont, de a fideszes Horváth Zsolt sajátjaként fenntartott.

Kapcsolódó témák
Nagy Boldizsár és Péterfalvi Attila az ombudsmanjelölt
Ön érti az egészségügyi reform részleteit?
Nem maradt vitás kérdés az egészségbiztosítási reform kapcsán


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TB Busters!!!!!!!!!
  2007-12-10 17:40:50, hétfő
 
  TB BUSTERS!!!!!!!!!!!

Ma az alábbi levelet kapják a koalíciós képviselők.

Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Képviselő Úr!

Rendkívüli tisztelettel és megbecsüléssel gondolunk Önökre, akik a társadalmat mételyező közösségi gondolatokkal szemben kristálytisztán a progresszió útjára léptek az egészségügyben is, a társadalombiztosítás privatizálásával.
Rendkívüli tisztelet és megbecsülés Önöknek, akik a társadalom valódi érdekeit felismerve a megtévesztett 9 millió magyar állampolgár ellenében is készek elfogadni a törvényt.
Úgy gondoljuk azonban, hogy ezen az úton nem szabad megállni! Mélyen igazságtalan, hogy azokból a közpénzekből, amiket nagyrészt mi, a társdalom tehetősebbjei adtunk össze, idős, beteg, a társadalom nyakán élősködő milliókat támogatunk.
Az idősektől és fogyatékkal élőktől szemléletváltást vár el a magyar nép. Tovább nem tartható fenn az a társadalmi igazságtalanság, ami ezen embereknek a megtermelt javakból való aránytalanul nagy részesedésében ölt testet! Sokkal tudatosabb fogyasztói magatartást vár el az ország tőlük.
Ha több mobiltelefont vásárolnak, megtanulnak on-line vásárolni, egészségük helyreállítása érdekében jóval többen vesznek közülük igénybe wellness-fitness szolgáltatásokat, akkor lesz incontinentiabetét, támogatott fehér bot, hővédő szemüvegkeret, ingyen papundekli a hajléktalanoknak
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a TBirtók december 10-i tüntetésére. Ha támogatja a társdalombiztosíts privítizációját, Önnek ott helye!
Tisztelettel: TB Irtók
--------------------------------------------------------------------------------- ------------------
Ez meg a sajtónak ment ki:
SAJTÓMEGHÍVÓ

a TB IRTÓK összefogás látványos performansz-demonstrációt szervez az
egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezése érdekében.

Azért, hogy valóban elválhasson a szegények biztosítója és a gazdagok
biztosítója!

** Kezdés: 2007. dec. 10-én, hétfő, 12 óra
** Hely: Bp. V., Alkotmány u. és Kossuth L. tér sarka
** Fotó- és videólehetőség: elegáns, cilinderes bankár demonstrálók,
beszéd egy fehér limuzin tetejéről, transzparensek: "Pénzt vagy életet?
Pénzt!", "Ne az én pénzembol gyógyitsák a nagyanyámat!", stb.
** Szervezők:
-TB Irtók (Antihumanista Mozgalom - Véregylet - Nagytőkések Országos Egyesülete),
-Alfák,
-Törődj csak magaddal! mozgalom,

-Szociáldarwinista Páholy

Várjuk a tisztelt sajtó képviselőit - kérjük, számoljanak be rólunk is,
akik támogatjuk a TB reformot!

Üdvözlettel,
Szigeti Balázs
szóvivő
TB Irtók
30 606 1651


Öltönyös demonstráció a Parlament előtt
2007-12-10 11:22 hírTV

Elegáns, cilinderes bankárok demonstrálnak hétfőn délben a Parlament előtt egy óriási fehér limuzin tetejéről, hogy támogassák a kormány társadalombiztosítási reformtervezetét. A látványos, ironikus performansz mögött valójában olyan szervezetek állnak, amelyek éppen a profitorientált biztosítási rendszer bevezetése ellen szeretnének fellépni.

A cilinderes "nagytőkések" egy óriási fehér limuzinnal gördülnek be délben a Parlamenthez, és transzparenseiken a "Pénzt vagy életet? Pénzt!", illetve a "Ne az én pénzemből gyógyítsák a nagyanyámat!" feliratok lesznek láthatóak. A magukat TB Irtóknak nevű csoportot az "Antihumanista Mozgalom", a "Véregylet" és a "Nagytőkések Országos Egyesülete" alkotja. Képviselőjük, Szigeti Balázs a bankárszerepnek megfelelően raccsolva adott interjút, amelyben azt mondta: a nagytőkések egyetértenek azzal, hogy szét kell válnia a gazdagok és a szegények biztosítóinak, hiszen ez garantáltan több százmilliárd forintos profitot biztosít a befektetőknek. Ezért a cilinderes bankártüntetés a kormány elképzelései mellett teszi le a garast- tette hozzá.

A cilinderes performansz-demonstráció természetesen csak egy ironikus, vicces megközelítése a résztvevők valódi és meglehetősen komoly szándékainak. A TB Mentők nevű csoportot alkotó Humanista Mozgalom, a Védegylet és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete azért választotta a figyelemfelkeltésnek ezt a módját, hogy az utolsó pillanatban, a december 17-i parlamenti végszavazás előtt tiltakozzon az egészségbiztosítás átalakítására vonatkozó törvénytervezet ellen és minél több embert mozgósítson a tiltakozásra.

Szigeti Balázs szóvivő - ezúttal már a viccet félretéve - azt mondta: a helyzet egyáltalán nem mókás. Az egészségügyben szerintük is komoly változásokra lenne szükség, de ez a tervezet rohamtempóban készült mindenféle komolyabb társadalmi egyeztetés nélkül, az emberek nagy része, valamint a szakmai- és betegszervezetek is elutasítják azt. A demonstráció résztvevői úgy látják, hogy csak a profit számít, így lesz gazdagok és szegények által megfizethető biztosítás.

A tiltakozók nemcsak a koalíciós pártokat, de a Fideszt is bírálják. Véleményük szerint a legnagyobb ellenzéki párt szombaton bemutatott Erős Magyarország programja sem tartalmaz komoly vagy határozott garanciákat arra, hogy a társadalombiztosításból, az egészségügyből kihagynák a profitérdeket. Ez pedig azt jelenti, hogy egyik politikai oldal sem határolódik el, és a TB Mentők ezt elutasítják- tette hozzá Szigeti Balázs.
(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnözés Kontra Magyar Gárda?
  2007-12-10 17:40:12, hétfő
 
  Bűnözés Kontra Magyar Gárda?

Civil szervezetként rendkívül nehéz feladat egy militáns jellegű egységet fenntartani, szervezni. Bizony komoly pénzekre, komoly elhivatottságra van szükség. A Magyar Gárda esetében sokféle téves információ is kering, és úgy érzem, a lakosság sem, a média sem kezeli a megfelelő helyen.

Már régóta tudjuk, hogy a rendőrség csak nevében az. Általuk is elismerten nem képesek a feladatuk ellátására, ezért egy olyan rendvédelemre van szükség, amely ezt a fontos és nélkülözhetetlen feladatot ellátja. A gárdának ez az út lenne nyitva, amelyet csak úgy tud betölteni, ha megőrzi tekintélyét, és erkölcsileg feddhetetlen marad, vagy legalább is öntisztulásra képes lesz a jövő problémái megoldása során.

A bűnelkövetés büntetendő. Véleményem szerint a probléma a hatalmat kiszolgáló, korrupt, tekintélyét elvesztett rendőrség, a hasonló helyzetbe került igazságszolgáltatás, az elégtelen szigorral működő büntető törvények és büntetés végrehajtás. Magyarország a bűnelkövetők Eldorádója lett. Láthatjuk, hogy aki nem tisztességes módon "nagyban" játszik, annak kolbászból van a kerítés, míg a megélhetési sokszor kényszerbűnözőt kemény szigorral büntetik, ha ugyan elfogják.

A bűnelkövetés káros a társadalomra nézve. Súlyos a kár, amikor egy gazda arra megy ki a földjére, hogy lerabolták a termést, amikor az ólból ellopják a jószágot. Súlyos a baj, amikor egy lakás, vagy háztulajdonos haza térve kirabolva találja a családi fészket. Annál is inkább megrázó az ilyen esemény, mert olyan emberek szenvednek sokszor a létüket érintő károkat, akiknek amúgy is csak nagyon meghúzva, szegényesen van mit a tejbe aprítani -ha ugyan még tej kerülhet az asztalra.

Tudnunk kell azonban, hogy egy rendfenntartást felvállaló szervezet nem diszkriminálhat. Nem határozhat meg sem cigány, sem zsidó, sem bal, sem jobboldali bűnözést. Nem tehetünk célkeresztbe egy negatívum miatt egy nemzetiséget, vagy egy politikai oldalt praktikus és emberi jogi okokból sem. Nem vitatható, hogy rendfenntartó csak olyan szervezet lehet, amely politikailag, társadalmilag és anyagilag független, elismeri az emberi jogokat, a történelmi magyar Alkotmányt, és az abból felálló jogrendszert, valamint az erkölcsi íratlan szabályokat is. Ellenkező esetben fenn áll a veszélye, hogy Magyarország megint a kiskirályok birodalma lesz. Lesznek magánhadseregek -megjegyzem; sajnos már vannak is-, és ezek kiszolgálják azt a személyt, vagy személyeket, ahonnan a fizetést kapják. A mi célunk ezzel ellentétben egy igazságos, valódi jogállamon alapuló rend fenntartása, és megszilárdítása.

A javaslat tehát a következő: amennyiben a gárda Magyarország valós rendvédelmi szerepét célozta meg, Isten áldja, és segítse! Alakítson olyan alapítványt, ahová a biztonságra áhítozó lakosság a most elherdálásra kerülő adójából levonhatóan befizetheti a közbiztonsági hozzájárulását, és amelyből a gárda fizetni tudja embereit, felszerelheti állományát. Ezután minden település kiállíthatja a maga rendvédelmét, vagyis a gárda tizedét, vagy századát. A gárda őrizze meg azt az imaget, azt a szigort, amit elfogadhatónak és szükségesnek tart, de vigyázzon rá, hogy egyik politikai erő, egyik párt, vagy civil szervezet se lehessen és legyen rá hatással. A média ne állítson a gárdáról olyasmit, ami nem fedi a valóságot, ne keltsen hisztériát ellene, a lakosság, pedig fogadja őket úgy, mint ahogy a rendvédelmet fogadja egy törvénytisztelő állampolgár.

A megélhetési bűnözéssel szemben az önkormányzatok is komoly munkát fejthetnek ki. Egyszerűen támogatniuk, ha kell létre kell hozniuk olyan munkahelyeket, vállalkozásokat, amelyek munkával, és jövedelemmel láthatják el legalább a helyi lakosokat. A dolgozó és pénzkereső ember számára megteremtődhet a létbiztonság, nem lesz rákényszerülve, hogy bűnözve tartsa fenn magát, családját.

Az írásban sok "ha" van, és sok feltételezés. Itt az idő, hogy biztosat, és a társadalom minden törvényesen élni kívánó tagja számára megnyugtató és elfogadható tényeket kapjunk e témában. Mindez csak egyfélekép érhető el: fel kell ismernünk egymásban a társat a diktatúra elsöprésében, a rendszerváltásban. Aki mozdítható ezen cél érdekében, azzal álljunk egy csapatba, szövetkezzünk, és meg fogunk lepődni, hogy így milyen sok millióan jelenünk majd meg a frontvonalban.

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt társadalmi ellenállásra
  2007-12-10 17:39:23, hétfő
 
  Nyílt társadalmi ellenállásra szólított fel a Civil Jogász Bizottság
2007/12/10 - 15:35 SzKR

Nyílt társadalmi ellenállásra szólított fel az Október 23. Bizottság Alapítvány és a Civil Jogász Bizottság.

A két szervezet bejelentette: támogatja a LIGA Szakszervezetek december 17-re meghirdetett országos tiltakozó megmozdulását. Kávási Pál, az Október 23. Bizottság egyik vezetője a Lánchíd Rádiónak azt mondta: az egészségügy tervezett átalakítása nemzetellenes, ezért nem kizárt, hogy az Alkotmánybírósához fordulnak.
(Lánchíd Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.