|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2007-12-15 16:04:59, szombat
|
|
|
Link
Ennél először a hókupacra kattintsatok, Aztán jobb egér gommbbal mindig a play-t kell nyomni. Ekkor lesz teljes a kép. Nézzétek meg, mert szép.
Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2007-12-15 12:57:40, szombat
|
|
|
Fahéjas meggytorta
Hozzávalók:
4 tojás,
22 dk cukor,
12 dkg liszt,
8 dkg étkezési keményítő,
2 teáskanál sütőpor,
3 teáskanál fahéj,
3 pohár tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 1 citrom reszelt héja,
8 dkg vágott dióbél,
csokoládélevél,
porcukor.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből 4 evőkanál vízzel kemény habot verünk. Beleszórunk 12 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat. A 10 dkg keményítővel, sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet beleszitáljuk a masszába és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 175 fokon) 35 percig sütjük.
A kihűlt piskótát négy lapba vágjuk. A legalsóra rátesszük a tortakarimát. Kemény habbá verünk 2 dl vaníliás cukorral ízesített tejszínt, a felét rákenjük a tésztára, majd rátesszük a második tortalapot.
A meggyet lecsepegtetjük. Levét összekeverjük 2 evőkanál cukorral, a maradék keményítővel, és a citromhéjjal együtt felforraljuk. Belekeverjük a meggyet. A krémből két evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótára kenjük, és beborítjuk a harmadik tésztalappal. Erre kerül a félretett vaníliás tejszínhab, végül a legfelső piskótalap.
A félretett tejszínt felverjük a cukorral, és bevonjuk vele a tortát. A maradékot csillag végű nyomózsákba töltjük, és körben szalagszerűen feldíszítjük a torta tetejét. Közepére halmozzuk a maradék meggyet, oldalát megszórjuk dióval, tetejét esetleg csokoládélevelekkel dekoráljuk, végül az egészet vékonyan megszórjuk porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-12-15 12:48:27, szombat
|
|
|
Ponty fűszeres bundában
Hozzávalók 4 személyre:
# 8 szelet ponty
# 3 gerezd fokhagyma
# 1 kis csokor petrezselyem
# 1 szál zellerzöld
# 1 kis csokor snidling
# 1 ág bazsalikom
# 4 dkg vaj
# 4 dkg liszt
# 4 dl tej
# 1 tojássárgája
# 2 tojás
# 15 dkg darált dió
Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, konyhai papírtörlővel gondosan szárazra töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, és addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Kihűtjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük, és simára keverjük. Az egész tojást felverjük. A halszeletekre rákenjük a fűszeres masszát, vizes kézzel jól rányomkodjuk, majd óvatosan, - hogy a fűszeres bunda ne essen le róla - a tojásba és a darált dióba forgatjuk. Bő olajat forrósítunk, beletesszük a szeleteket, és aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Citrommal, sült burgonyával tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2007. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
109 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 364
- e Hét: 529
- e Hónap: 4933
- e Év: 36662
|
|
|