2007-12-16 19:13:32, vasárnap
|
|
|
Imádom. Tegnap főztem,német krumpligombóccal.
Egy csinos marhahús darabot répákkal kuktában megfőztem. A Húst kivettem, beletettem egy jénai tálba, mertem rá a levéből annyit, hogy ellepje.
A répákat összeturmixoltam egy kis lével. Nem kellett fűszerezni, mert már előtte jól eltaláltam az arányt. Karamellt készíetettem, erre mertem rá az elkészített mártást. Fölforralta, mustárt tettem bele ízlés szerint, s egy kis ecetet. Belefacsartam egy citorm levét is. Tejföllel elkevertem. Édeskés, savanykás lett, pont jó. Bajor gombócot formáztam vizes kézzel. Bevallom, ezt a novemberben vettem, lefagyasztottam. Félkész áru, 30-50 cent, és lesz belőle 10 gombóc. Ez az a remegős, ruganyos knödel.
Nagyon finom az egész. Készítsétek el zsemlegombóccal, vagy tiroli gombóccal (ez füstölt szalonnás). Fölséges. |
|
|
1 komment
, kategória: Általános |
|
|
|