Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
humor
  2007-12-21 16:54:23, péntek
 
  Az ideális feleség mondatai:


Frappáns ötlet volt drágám, hogy a koszos zoknidat az asztalon tárolod. Így mindig szem elott van, és biztosan nem felejtem el kimosni.

Milyen kedves Toled, hogy felhajtva hagyod a WC üloket, így megspórolsz nekem egy mozdulatot, amikor ki akarom sikálni.

Milyen figyelmes Toled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollegáim egy rakás virágot adtak szülinapomra. Alig bírtam hazacipelni. Nincs is ennyi vázánk. Meg jó, hogy minden este legurítasz egy pár sört, így az üres üvegeket vázának használhatom.

Mar megint színjózan vagy, hányszor mondjam még, hogy sokkal aranyosabb vagy egy kis szalonspiccel? Sipirc a kocsmába, és 4 féldeci előtt haza ne gyere nekem, mert nem foglak beengedni.

Légy szíves hangosítsd fel a tevét, hogy a konyhában is halljam a meccset!

Már megint frissen borotválkozva bújsz hozzam? Hányszor mondjam még, hogy nincs férfiasabb a két napos borostánál?

Teszed le rögtön azt a porszívót? Romba döntöd az illúzióimat. Ilyet csak homokosok tesznek, ráadásul megmelegszik a söröd, amit most töltöttem ki....

Kérlek, meséld el újra, hogy fogtad el tegnap a Lajos betlijét azzal a zseniális trükkel!"

Imádom, ahogy szellentesz, mikor mellem bújsz, mert érzem, hogy mellettem igazán tudsz lazítani egy feszültségekkel teli, nehéz nap után!

Mindenképp tudd meg kérlek, hogy mit rakott meg édesanyád a borsos tokányba, amitől olyan finom lett, mert legközelebb nem akarom ezzel az anyámtól eltanult amatőr kotyvasztással terhelni a gyomrodat.

Inkább turkálok valamit a sarki bálásnál, mert utánaszámoltam: ennek a szoknyának az árából pont két rekesz sört lehet venni.

Nagyon rendes tőled az a törődés, ahogy olykor az egész éjszakát rászánod arra, hogy a Vén Diófában szegény Jeno lelkét ápold, hisz mióta otthagyta a neje, valóban senkije sincsen, akitol egy jó szóra számíthatna. Ha úgy látod, hogy rosszul esik neki, hogy te már hajnali háromkor hazajössz, inkább maradj még vele, ne maradjon tüske szerencsétlenben!

Persze, sétáljunk vissza, magam is szívesen körbejárnám még néhányszor azt a gyönyöru Porschét!

Most menj lángosért! Ott áll a büfé elott az a tangás lány, akit a parton mutattam neked. Most megnézheted közelebbrol.

Itt van egy-két pornólap, lapozgasd ezeket, amíg gyorsan elemet cserélek a video távirányítójában!

Úgy szeretem nézni az arcodon azt a feszült figyelmet, amint a számítógépeden játszol.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
mai bohókás kép
  2007-12-21 16:33:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai pasi
  2007-12-21 16:27:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai csaj
  2007-12-21 16:26:00, péntek
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Zsozirisz karácsonyi oldala
  2007-12-21 15:07:20, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
még 3 nap karácsonyig
  2007-12-21 14:53:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóvirág krém
  2007-12-21 14:35:43, péntek
 
  Hóvirág krém

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag kétszersült vagy babapiskóta
1 üveg magozott meggy
1 dl rum
mazsola vagy reszelt csokoládé a díszítéshez
A madártejhez:
1 l tej
7 tojás
1 csomag vaníliás cukor
4 ek. cukor
3 ek. kanál liszt


ELKÉSZÍTÉSE:

Áztassuk be a meggyet a rumba, amihez keverjünk egy kis meggylevet is. Ezután készítsük el a krémet, ami lehet vaníliapuding, vagy sûrû madártej.

A madártej elkészítése:

Felforraljuk a tejet, közben a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 3 kanál cukrot, simára, habosra keverjük. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek. cukrot, és kemény habbá verjük. Ha a tej felforrt, öntsük át egy másik edénybe, hogy le ne égjen, és főzzük meg a tejben a habot. Egy-egy evőkanálnyi habot ,,szaggasunk", gyorsan fordítsuk meg. Nem kell főzni, épp csak ,,átmelegíteni".

Vegyük le a tűzről a tejet. A tojássárgájához keverjük hozzá a lisztet, és keverjük simára. Ehhez tegyünk először csak egy kevés tejet, keverjük simára, és lassan öntsünk hozzá még 1-2 dl tejet, ezzel is keverjük simára. Tegyük vissza a tejet, és öntsük hozzá lassan, óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a tojást. Nagyon rövid ideig (szintén kevergetve) forraljuk, sûrûsítsük.

Végül állítsuk össze a hóvirág krémet: egy öblösebb porcelánvagy üvegtál aljára tegyünk kétszersültet vagy babapiskótát, sorban egymás mellé. Erre tegyünk rumos meggyet, majd egy-két merőkanál sûrû madártejet vagy pudingot. Tehetünk rá egy-egy kanál habot is. Ezt ismételjük mindaddig, amíg el nem fogy a madártej. A tetejére tegyük a habot, vagy ha pudinggal készítettük, tejszínhabot.

Díszíthetjük a tetejét mazsolával, vagy reszelt csokoládéval. Tegyük hûtőbe 1-2 órára, és hidegen kínáljuk.









 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karácsonyi zöldfűszeres pulyka
  2007-12-21 14:28:34, péntek
 
 



Karácsonyi zöldfűszeres pulykasült

Hozzávalók (6 személyre):
1 kg pulykamellfilé
1/4 l fehérbor
2 tasak mártásalap (sültekhez)
2 evőkanál csíraolaj
3-4 evőkanál édes tejszín

fehér bors
A töltelékhez:
50 g reszelt sajt
50 g friss zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
2 mogyoróhagyma
1 tojás
1 kávéskanál vaj
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A meghámozott és felaprított hagymát a forró vajban üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, rövid ideig dinszteljük össze, majd az egészet hűtsük ki. Közben a húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki, sózzuk meg és dörzsöljük be fehér borssal. A hagymás-zöldfűszeres keverékhez adjuk hozzá a morzsát, a tojást és a sajtot, keverjük össze, és a masszát osszuk el a hússzeletek tetején. A hús szélénél hagyjunk 1 cm-t. Tekerjük fel a szeleteket, konyhai cérnával kötözzük össze, és forró olajban süssük meg. Adjuk hozzá a bort és a mártásalapot, majd az egészet pároljuk 1 órán át.

Szedjük ki a húst, és hagyjuk pihenni. Forraljuk fel a mártást, és adjuk hozzá a tejszínt, majd ízesítsük a sóval és a borssal.

Tálaláskor tegyünk a mártásból a tányérokra, helyezzünk rá egy-egy roládot. A maradék mártást külön tálaljuk fel.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 585
  • e Hét: 3290
  • e Hónap: 4282
  • e Év: 36011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.