Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Palástvesztés vár rá
  2007-12-22 21:35:40, szombat
 
  Ifjabb Hegedűs Lorántnak meg kell válnia lelkészi hivatásától
Dátum: 2007. December 19. Wednesday, 21:10 Szerző: akac



Ifjabb Hegedűs Lorántnak meg kell válnia lelkészi hivatásától - mondta Horváth György, a Magyarországi Református Egyház ügyésze a lelkész ellen indult egyházi per jövő pénteki első fokú bírósági tárgyalása kapcsán.


Az ügyész közölte, hogy a tárgyaláson kéri majd ifjabb Hegedűs Loránt hivatalvesztését - egyházi nyelven palástvesztését -, amely a református egyházi törvények szerint azt jelenti, hogy ennek kimondása esetén soha többet nem gyakorolhatja papi hivatását. A lelkészt több kijelentése miatt állítják egyházi bíróság elé. Mint Horváth György hangsúlyozta, az egyházak nem rekeszthetnek ki egy embert sem, éppen ellenkezőleg, társadalomegyesítő szerepet kell betölteniük.




2007. december 15. 20:02 MTI

----------------

Ifj. Hegedüs Lóránt nem vétkezett, Ő csak szolgál, és nem "kiszolgál"
Ha a só megízetlenül, nem alkalmas semmire!
Felhívás a Református Honfitársaimhoz!

Én Ágoston Tibor a Református Egyház, Debrecen Homokkerti Gyülekezet megválasztott presbitere a következőket kérem és jelentem ki:

Kérem a Református Egyházunk Vezetőit, álljanak el szándékaiktól.

Amennyiben az alábbi aljas és magyarellenes, valamint egyházellenes lépést a magukat egyházi vezetőknek nevezők egyházügyészi segédlettel megtámogatva megfosztják palástjától ifj. Hegedüs Lóránt lelkészt, abban az esetben lemondok presbiteri tisztségemről.

Így TILTAKOZVA szeretett egyházam, lelki otthonom vezetői téves helyzetmegítélése, majd a későbbi téves döntése ellen.

Ezt követően kérni fogom, hogy azon egyházi vezetők, akik elindították eme magyar és papellenes cselekedetsort, nyilatkozzanak múltjukról, tegyenek nyilvános hitvallást hitükről, beszéljenek kérdéses életszakaszaikról. Beszéljenek megkötözöttségeikről, azok okairól!

Szorongva figyelem egyházunk mindennapi életében azon kötelékek megerősödését, amelyek gúzsba kötik igehirdetését, folyamatos igazodási kényszerét róva rá. Ennek oka van, ez ellen tenni kell. Ebből a bénult állapotból valahogyan ki kell lépni. ifj. Hegedüs Lóránt erre hívta és hívja fel ma a figyelmet! Azok a béklyók, amelyek csak az elfogadásról szólnak, és nem szólnak kötelességeinkről, (lásd Marosvásárhelyen Tőkés püspök melletti 89-es kiállást) át kell értékelni. Ha pedig egyházunk rendje szólna a fent említettekről, akkor pedig bátran használjuk azokat népünk szolgálatára. Ne a hatalom mondja meg mikor mit kell tenni! Amikor szükséges meg kell védeni azt a területet is, ahol a TEMPLOMOM még áll.

Egyházunknak meg kell újulni, mégpedig úgy, hogy annak igehirdetése szolgálja a LELKET, és szolgálja az Isten adta HAZÁT is!

Nem lehetünk elnézőek és folyamatos meakulpázók akkor, amikor kufárok lepik el a SZENT TEMPLOMUNKAT, a HAZÁNKAT!

Kérem a magyar Reformátusság hitalapján állókat, hogy vállaljunk közösséget és szolidaritást ifj. Hegedüs Lóránt MAGYAR református lelkésszel.

Keresztényi és hazaszereteti kötelességből, Ágoston Tibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenállás
  2007-12-22 20:52:34, szombat
 
  Amikor egy nemzeti kultúra haldoklik, akkor a pusztulás, a szétesés jelei minden eseményben, kicsi és nagy jelenségben feltűnnek, előtörnek, bűzlenek. Borzalmas dolog erről advent idején beszélni, a vergődés láttatása is nyomasztó, s az ember attól fél, hogy a tények felsorolásával is a halálát sietteti. Másfelől viszont mégiscsak rá kell mutatni minden sebre, fekélyre, és minden halvány életjelre, mert a lopakodó nemzethalál a láthatatlanság és a nép általi fel nem ismertség köpenyébe burkolózik. Ebben a folyamatban minden olyan, mintha valóságos, életes történés volna.
A politikai életben viták dúlnak, a kormányfő tárgyal, az Országgyűlés ülésezik, a színházak játszanak, a díjakat kiosztják, a mentők viszik a betegeket, az utakon rendőrök állnak és a parasztok is úgy panaszkodnak, mint régen. És mégis, semmi sem igaz, semmi sem valódi már, s mindenen kiütközik a hullafolt. A nagy ,,Most Utoljára" minden fölött ott lebeg.
A magyarság nagy része ugyan érzi a sorsa végső elsötétedésének közeledtét, sejt valamit, de nem tudja, hogy halálmenetbe van beosztva. A kimutatónak az a kényszerképzete, hogyha tudná, kitörne ebből a menetből.
Kezdjük a legsúlyosabb kérdéssel, az egészségbiztosítás rendszerének úgynevezett magántőkével való tehermentesítése, a magántőke bevonása címén. A terv szinte soha nem látott társadalmi ellenállásba ütközik. A kormány és különösen a kezdeményező SZDSZ látja; hogy a vesztébe rohan, ha a parlamenti többségével mégis elfogadtatja a javaslatot. És mégis erőszakolják. A lényegi indítékot senki nem tudja pontosan, nem mondja ki senki. Miért? A nemzetközi nagytőke nyomása? A konvergencia program teljesítésének kényszere? A megfelelés a külföldi megbízóknak? Avagy egyszerűen az a kényszer, hogy az eladósított állam és a vészesen fogyatkozó társadalom a nép egy nagy részének a gyógyítási költségeit, egyáltalán: az élete fenntartását nem bírja el, és ezért ezektől megszabadul. Mindenkire nézve bevezetik az öngondoskodás rendszerét, nem törődve azzal, hogy milliók jóformán a betevő falatjukról sem tudnak gondoskodni, a gyermekek óriási része éhezik. Az új, a tőkehaszonra dolgozó rendszer ezeket sorsukra hagyja, tulajdonképpen megöli. Népirtás.
Mi, egyedül a MIÉP ezt már évek óta mondjuk, ebben az ügyben is többször kimondtuk. De senki nem hallotta meg, senki nem vette át. Mintha nem ez volna a tény. És most már, ahogy telik az idő, és ahogy a kormányra is ráég a hazugság, hát bizony lassanként még az ellenzékre is, a Fideszre is, mert ha erről van szó, vagyis a kormány és a gyarmatosítók által szervezett népirtásról, akkor nem elég az ellene való tiltakozásnak az a langy formája, amelyet alkalmaznak. Akkor mindent fel kell borítani, s nem tartható a kérdés az áldemokrácia fuvolás keretei között.
De hit mi az ok végül? Ekkora esztelenséget miért készül elkövetni egy kormány, miért nem keres jobb megoldást, amikor maga is belebukik? Mit tudnak ők, amit mi nem tudunk? Derekasnak ígérkezik a Liga szakszervezetek és a csatlakozók sztrájkja, de elégséges-e? Nem kellene még a pékeknek is sztrájkolniuk, nem kellene mindenkinek az utcára vonulni és megdöngetni a Parlament kapuit? Nem kellene -e minden harangot félreverni?
Azt mondják, hogy talán több száz helyen is lesz félpályás útelzárás az országban. Ez az együttérzés szempontjából nézve jó hír. De nem kellene-e egészpályássá szélesíteni most már? Nem kellene-e most már az áldemokrácia minden vacak rendeletére, mocskos szabályára fittyet hányni és egyetlen, nagy közös kiállással szétcsapni ezt a rendszert? Nem kellene észrevenni, hogy ezt az egészet itt, most ellenünk, magyarok ellen találták ki?
A sok részletkérdésben van egy közös mag: ez a kísérlet halálos. De fel van - e hát fogva a maga teljes valóságában a halálos helyzetünk és az ellenállás elkerülhetetlensége? El kell jutnunk oda, ahol, és amikor már nem számit semmilyen uniós elvárás, rendelet, guruló euró vagy visszaguruló euró, hanem csak a magyar élet számit. Amikor nem kell törődni azzal, hogy mit mond a bankár, mit követel a nemzetközi nagytőke, amikor már nem számít, hogy kolduló zsidóként gyűjtöget-e a kertek alatt Simon Peresz, vagy mindennek uraként osztogat bért, jutalmat, osztalékot és babért.
Ki kell mondani, hogy ki teszi, parancsolja mindezt, szemily szerint kiknek az érdekében? Rá kell mutatni, hogy a népirtás felelőse személy szerint, név szerint, csoport és etnikum szerint, melyik idegen hatalom, melyik népcsoport kemény magja és ennek a kemény magnak kik a fő képviselői.
De még az sincs kimondva, igazolva, hogy egy hódító, ország foglaló, idegen etnikai összetartás szervezi a magyarság kiirtását. Mert ebbe az irányba minden út le van zárva. A gondolkodó emberek is csak tapogatóznak, mert nem tehetnek mást. Nincs konferencia a magyarság életterének a meghódítóiról, egyik minisztérium sem ad ki adatokat, tényeket, a részvénytársaságok elnökségének etnikai összetételét sohasem vizsgálják - a bankokét sem -, csak a Magyar Gárda veszélyes. Az meg éppen azért van, hogy veszélyes legyen. Hogy az rt.-k az rt.-k ügyvezető testületei náci veszélyt kiálthassanak, miközben kiviszik a pénzünket az érett adóparadicsomokba. Nem azért van a gárda, hogy a zsidó sajtó ordíthasson? A gárda bakancsosan menetel, de minden irányba veszélytelen. A ,,Népszava" (nem rt., csak kft.) - amely hatókörben körülbelül gárdányi - viszont magyar irányba sokkal veszélyesebb és sokkal többe kerül. Egy napilap, amely csak és kizárólag a magyarellenességet, a magyarság elleni uszítást és a hazugságot szolgálja. ,,Szociáldemokrata napilap" - ez van ráírva, de a szociáldemokráciához még annyi köze sincs, mint egy bánatos ölebnek a Lipótvárosban. És ki beszél róla? Ki mondja, hogy veszélyes a magyarságra nézve? Ki mondja, hogy be kéne tiltani? Melyik ombudsman lép fel ellene, hogy ne hazudjon már annyit?
A betegség érdekes tünete, hogy kiosztották a Prima Primissima díjakat, de a kormányzatnak és a Népszavás tábornak nem tetszett. Olyan jeles magyar alkotók kaptak fő - és al díjakat, mint a pompás bocskai ruhában, zsinórosan a mikrofon elé lépő Jankovics Marcell, mint Andrásfalvy Bertalan, mint Kévés György, az építész, Lukács Sanyi, a kitűnő színész, aki költő is, vagy a kitűnők kitűnője, Schubert Éva, és ez a kormánynak és a Népszavának nem tetszett. Egyik se mondta ki, természetesen, csak eldugták a hírt. Nem az ő ,,ügyük" volt. Több volt az igazi magyar tehetség, mint azt ők megengedhetőnek tartják. Lassítja a megszállást és a kiirtást, ha a magyar értelmiség ilyen képviselői levegőt kapnak.
A Népszava ezért még rá is rendezett egy Fejtő Ferenc-dij átadást - ellenhír gyanánt.. Ezzel a többi lap persze nem foglalkozott, még az úgynevezett baloldaliak sem. Belül maradt a szocdem önképzőkörön a dolog. A sokat próbált vén Várkonyi Tibor kapta a Fejtő Ferenc kitüntetést és azt egy bizonyos Appel György nevű nagytőkés, pontosabban ország foglaló adta át. Aczél György nem is távoli, dél-amerikai tájékról hazaszármazott rokona. Állítólag. A Népszavában közölt fénykép alapján azonban a rokonság kétségtelen. Az újraéledt Appel György - Aczél elvtársat is így hívták - újra díjat oszt Magyarhonban.
Véletlen ez? Nem, ez éppen annyira nem véletlen, mint a Magyar Gárda, csakhogy a gárdának nincs fegyvere, míg ellenben a Népszavának van. A Népszava, úgy, amint van, maga is egy fegyver, egy olajba mártott, kicsit rozzant sztalinorgona.
Ez a magyar kultúra haldoklása. Prima Primissima, úgy, ahogy lezajlott, a maga saját bankárpénzeivel, guruló euróival, a zsidó világszervezet szemilyes - szponzori - felügyelői jelenlétével, amely Munk elvtárson, mosolyain és jóváhagyásain keresztül valósult meg és hozta természetesen a Világbank helyeslését is, és kint az utcán, a kórházakban, a pusztákon folyó népirtás helyeslését is. Folytathatók a pláza építések, legyen több zsidó lakópark - bólintott nyilván Munk úr. A Magyar Gárda meg Tatárszentgyörgyön... Így szép a halálfreskó! Munk úr elégedett, pénzt is adott, a szegény, kiszolgáltatott magyar művész meg ott áll, megdicsőülve és a circumdederuntot hallja. Belső hallásával. És a freskó bal sarkában, egy gettó sarokban Fejti, Várkonyi, Appel. A Magyar Gárda meg Tatárszentgyörgyön - Bugactól egy köpésre - parádézik, betiltva és engedélyezve. Extra hungariam, non est vita...
A tatárszentgyörgyi menetelés után összeült három ombudsman és nyilatkoztak. Ez már sok - mondták. Bugac táján feltört a rasszizmus. A Népszaváról viszont nem beszéltek. Az nem is tartozik az illetékességük körébe. Mert a halálmenet jól meg van szervezve, és elő van készítve.
A magyarság elleni uszítás a sajtóban nem ombudsmanokra tartozó dolog. Valamint az sem, hogy az ombudsman urak megvizsgálják azt, amiről nyilatkoznak. Hogy hogyan jött létre a gárda, ki mozgatja, milyen célokat szolgál, nem azért van - e csupán, hogy most már ők is nyilatkozzanak, és csatasorba álljanak a holokauszttagadási törvény mellett. Ombudsman uraim, nem kellene előbb ,,nézni, a dolgot, magit"? Nem gondolják, hogy emberi jogot, adatvédelmi jogot, satöbbit képviselni az öszödi beszéd országában, ez alatt a kormány alatt, ennek a szolgálatában, vagy ennek kiszolgáltatva halálos bűn? Hát van itt más sérelem, mint a rablóbanda garázdálkodása? S azt vizsgálják?
Mi egy kultúra haldoklása, ha nem ez? Amikor már semmi szerves, semmi összetartozó és összeillő nincs már benne, amikor a szép és a nemes is eltalmiasodik, és amikor minden sarokban kultúremberként vigyorog - egy patkány.
A Fidesz is ezen a hétvégén bocsátotta közre Erős Magyarország című pártprogramját. A beltartalom elemzésétől most eltekintek. Tulajdonképpen egy jól és jólfésülten megfogalmazott cél gyűjteményről van szó, amelyet a választásokig, akármikor lesznek is, még több tervezetnek, és határozatnak kell követnie.
Hanem a cím...
Az ,,Erős Magyarország" ebben a halálmenetben elviselhetetlen amerikanizmus. Erős Magyarország fegyver nélkül? Hadsereg nélkül, pénz nélkül, Appel György szponzorálása mellett? Ez új. Ez idegen a magyarság természetes realitásérzékétől. A magyar nép tudja, hogy meg kéne maradni és bele is kapaszkodik akár a Fideszbe is, ha az egy csöppnyi életet ígér. De ha most erős Magyarországot ígér, akkor csak legyint. Mit beszél ez? Az unokám, a fiam, a menyem most ment ki Londonba mosogatni és nem jön vissza soha. Az a jó program, amelyik remélni segít. ,,Erős Magyarország" - a magyarság ezt most nem veszi be. Ahhoz előbb meg kell maradni, és nem szabad a népet az erő illúziójával kecsegtetni. A mélymagyar - s ki nem az ma, aki szegény, vagy az lehet holnap - ezt üres fennhéjázásnak és cinikusnak találja.
Megmaradni, fiúk! Azt kéne.

Csurka István
Magyar Fórum

2007. december 13.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 154
  • e Hét: 7152
  • e Hónap: 8099
  • e Év: 44040
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.