Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Karácsonyi ajándékként kaptam
  2007-12-23 21:29:08, vasárnap
 
  Drága Barátnőmtől ma kaptam karácsonyi ajándékként.




 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Advent negyedik vasárnapja
  2007-12-23 19:03:05, vasárnap
 
  Ma meggyújtottuk a negyedik gyertyát.




 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Az igaz SZERETET ünnepe
  2007-12-23 11:00:34, vasárnap
 
  Az igaz szeretet ünnepe.



Itt állunk karácsony küszöbén, mely a szeretet ünnepeként vonult be a köztudatba. Habár, ezt a szép ünnepet a szeretet ünnepeként aposztrofáljuk, sokan nem is sejtik, hogy miért pont a szeretet ünnepe ez.
Karácsonyi jókívánság gyanánt kérlek, fogadjátok szeretettel a karácsony történetét, mely magyarázatot ad arra, hogy a karácsony miért a szeretet ünnepe.

Szeretetre teremtve.

A történet a kezdetekig nyúlik vissza. Arra az időre, amikor még nem volt semmi: se ég, se föld, se ember, se semmiféle élőlény, csak a Szeretet. A Szeretet nem volt látható, és mivel nem volt senki, akit szerethetne úgy határozott, teremt magának családot, hogy legyen kit szeretnie.

Megteremtette tehát, a földet, hogy otthona legyen leendő családjának. Végül pedig, a Szeretet megteremtette szeretetének tárgyát, az embert. Rendben is mentek a dolgok egy darabig. A Szeretet teljes erőből szerette az embert, aki elfogadva ezt a mérhetetlen szeretetet, teljes harmóniában élt a Teremtőjével.

Azonban, történt valami, ami felborította ezt a rendet. Az ember lakhelyén volt egy fa, a jó és a rossz tudásának fája, melynek gyümölcse elválaszthatná az embert a Szeretettől, így a Szeretet féltő gondoskodásában megtiltotta az embernek, hogy egyen erről a fáról. Azt mondta: "Ha eszel erről a fáról, akkor meg kell halnod", ami azt jelenti, hogy megszűnik a harmónia és elszigetelődik az ember.

Az ember viszont, nem hallgatott a Szeretetre és megszegve a tilalmat, evett a fáról, mellyel olyan lavinát indított el, amilyenre legszörnyűbb álmában sem gondolt volna. Az ember bűnbe esett, és a bűn elválasztotta őt a Teremtőjétől.

A Szeretet nagyon bánkódott, hogy az, akit arra teremtett, hogy szeretve legyen, nem élvezheti tovább a szeretetét. Mivel egy ember által lett bűnössé az ember, így egy igaz ember halála kifizetné a bűn árát. A baj az, hogy a Szeretet szemével nézve, pont a bűn miatt nincs egy igaz ember sem. Ezért, a Szeretet úgy döntött, hogy Ő maga fizeti ki a bűn árát, ami a halál.

Kétezer évvel ezelőtt, karácsony estéjén Betlehemben megszületett egy kisgyermek képében a Szeretet. A láthatatlan Szeretet testet öltött, itt élt a földön, majd életét adta azokért akiket szeretett, megmutatva ezzel mindenkinek, hogy milyen az igaz szeretet.

A könyv, ami tanúbizonyságot tesz erről a történetről így ír: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."
A Szeretet eljött közénk, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól. Azt ígéri, hogy aki hisz benne, örökké élvezheti a szeretetet, mert a Szeretet nem múlik el soha.

Karácsony estéjén csak egy pillanatra gondoljatok arra, hogy a Szeretet ezen a napon öltött testet, azért, hogy minden akadály nélkül szerethessen Benneteket is.

Fogadjátok el ezt a Szeretetet!
(Forrás: Megoldások)





 
 
2 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 455 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 400
  • e Hét: 1208
  • e Hónap: 15113
  • e Év: 144820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.