Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
ENSZ: Izraelt fel kell osztani
  2007-12-03 22:58:13, hétfő
 
 
ENSZ: Izraelt fel kell osztani

2007-12-02 22:37 Barikád.hu

Nyilvánosságra került az ENSZ november 29-ei döntése, mely szerint Izrael területét egy zsidó és egy arab államra kell felosztani. A közgyűlés 33 igen, 13 nem és 10 tartózkodás mellett fogadta el a döntést, amelyet természetesen az egyik érintett fél és velük szimpatizálók totális felháborodása kísért, egyesek szerint a határozat azt bizonyítja, hogy a szervezet sorai közé szélsőségesen radikális személyek épültek be.

Palesztinában, Európában és Oroszországban, több helyütt - egymástól függetlenül - a 19. század végére, a nemzeti újraébredést kísérő nacionalizmus korában kialakult az ún. cionizmus is. A mozgalom célja kezdetben az volt, hogy a zsidóság arab földön Izrael néven alapítson országot, ott ahol a zsidóság elenyésző kisebbségben élt. 1895-ben a budapesti, német ajkú zsidó családból származó Herzl Tivadar megfogalmazta a "Zsidó állam" című tanulmány első vázlatát. Ennek szellemében 1897-ben összehívták az Első Cionista Kongresszust. A helyszín Bázel (Svájc) volt.

Kezdetben az asszimilálódott, a neológ és a liberális zsidó közvélemény határozottan elutasította a kongresszus céljait, ugyanakkor először az angol külügyminiszter támogatta. (1917 - Balfour-nyilatkozat, mely arra bátorítja a világban szétszóródott zsidóságot, hogy vándoroljanak be az Oszmán birodalom széthullásával brit kézre került Palesztinába). A betelepülő zsidóság több hullámban (alija) érkezett a szinte teljesen arabok lakta mai Izrael területére. A honvédő arabok újabb és újabb támadásaitól tartva 1920-ban megalakult a Hagana (önvédelem), a bevándorlók alapította fegyveres szervezet, melynek feladata az izraeli telepek védelme volt. A Hagana defenzív berendezkedése számos tagjának nem tetszett, így a belső ellentétek eredményeképpen 1931-ben a kilépett tagok megalakították az első közel-keleti terrorcsoportot az Irgunt (Hagana Bet). Mind az Irgunt, mind az Irgunból kivált még radikálisabb Lehit (Stern-csoportot) a rendszeres, főleg brit katonák ellen elkövetett merényleteik miatt mind a britek, mind a mérsékeltebb izreali szervezetek (köztük a Hagana is) terroristaszervezetnek tekintette.

A demokrácia szabályainak megfelelően a többségi arab lakosság nyomására 1939-ben a britek kormánynyilatkozatban korlátozták a bevándorlási lehetőségeket, a következő öt évre összesen 75 000 ember kaphatott csak letelepedési engedélyt, korlátozták a földvásárlási lehetőségeket, és kilátásba helyezték egy izraeli-arab közös kormányzású független állam létrehozását Brit-Palesztinában 10 éven belül. Ez az intézkedés tovább mélyítette az arab-izraeli konfliktust.

A két nép közötti és a britekkel szembeni feszültség csúcspontja az 1946. július 22-én a palesztinai brit főhadiszállás, a King David Hotel ellen elkövetett 91 halálos áldozatot követelő zsidó terrortámadás volt, nagyban hozzájárult az ENSZ 1947 november 29-ei közgyűlésére kidolgozott és beterjesztett Palesztin rendezési tervhez. Ez alapján egy arab és egy zsidó állam jött volna létre, míg Jeruzsálem a konfliktusok elkerülése végett ENSZ igazgatás alá került volna. Bár a közgyűlés 33 igen, 13 nem és 10 tartózkodás mellett elfogadta (köztük a későbbi miniszterelnök David Ben-Gurion is a Izrael nevében), azóta sem valósult meg, mivel a nemmel szavazó Arab Liga államai az eredmény ellenére sem voltak hajlandóak elfogadni a döntést. A szinte azonnal kitört honvédő harcok és összecsapások egy kvázi-polgárháborúba sodorták Palesztinát, mely a britek (rájuk nézve példátlan) szó nélküli kivonulása, az egykori brit gyarmat mintegy magára hagyása teljes anarchiába sodort. Még aznap, hogy az utolsó brit katona is hajóra szállt, 1948. május 14-én David Ben-Gurion kikiáltotta a független Ciont, azaz Izrael államát, amelyet azonnal megtámadtak az őt körülvevő arab államok, kitört az első arab-izraeli háború.
Wikipedia nyomán


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újraszámolják magukat a szocia
  2007-12-03 22:57:24, hétfő
 
  Újraszámolják magukat a szocialisták
2007. december 3., 08:27 fidesz.hu

A Pest megyei szocialisták elnöksége elrendelte, hogy a 3. választókerület szervezeteiben számolják újra a tagságot - értesült a Magyar Hírlap. Mint a lap többször megírta, e körzetben egy év alatt több mint négyszeresére duzzadt a szocialisták taglétszáma.

Rendkívül éles vita után az MSZP Pest Megyei Területi Szövetségének elnöksége pénteken úgy döntött, tagrevíziót tartanak a 3. választókerületben. Az elrendelt intézkedést egész pontosan adategyeztetésnek hívják, amelyet 2008. január 31-ig be kell fejezni. A Magyar Hírlap úgy tudja, az ellenőrzés az összes MSZP-tagra vonatkozik, aki 2006-2007-ben a 3. választókerület valamelyik szervezetébe be- vagy átlépett, illetve valamelyikből kijelentkezett. Információik szerint a vizsgálat során a tagság mozgását teljes mértékben feltárják. Csak ez után indulhatnak tiszta lappal a szervezetek, legkésőbb februártól, a feloszlatásukat, újraalakulásokat azonban nem rendelték el.

A Magyar Hírlap úgy értesült, hogy hosszú huzavona után a megye végül Gyurcsány Ferenc nyomására volt kénytelen elrendelni a tagság újraszámolását. A pártelnök-miniszterelnök fülébe is eljutottak a hírek, hogy a térségben egy év alatt több mint négyszeresére emelkedett a tagság száma.

A lap többször foglalkozott már azzal, hogyan vették át az irányítást a Csörögről átjelentkezett szocialisták Dunakeszin, a választókerület központjában, megduplázva a létszámot. Ahol nem volt szervezet, ott (így Vácrátóton, Szadán, Mogyoródon) alakítottak. A szintén a semmiből létrejövő csomádi szervezet Dunakeszit is megelőzve a legnagyobb lett, főként a Szegedről és Nagykanizsáról átlépő százharminc tagnak köszönhetően.

Az irányítást Dunakeszitől a Fekete Zoltán vezette fótiak vették át, akiknek 46-ból sikerült 26 helyet megszerezni a választókerület szervezeteit összefogó társulás döntéshozó szervében. Ez a testület dönt majd a 2010-es képviselőjelöltről, a kongresszusi küldöttekről és rendelkezik a pártpénzekről. A siker annak köszönhető, hogy az új szervezetek mind a fótiak javára mondtak le a nekik járó helyekről.

A választókerületben a fótiak segítségére volt Fekete közeli rokonságának több tagja. Fia, Roland az MSZP népi platformjának elnöke, illetve a Fekete Roland élettársa, Reiter Gyöngyi vezette Civil Voks Egyesület, amely Fóton a szocialistákat támogatta, de Reiter Gyöngyi édesanyja által is kötődik a szocialistákhoz. Fekete testvérét a mogyoródi pártszervezet élén találjuk, míg a platform elnökségének tagjai közül többen a dunakeszi, vácrátóti szervezet vezetőségében vállaltak tisztséget.
(Magyar Hírlap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzetközi tőke jóindulatára
  2007-12-03 22:56:04, hétfő
 
  A nemzetközi tőke jóindulatára szorulunk
2007-12-02 Magyar Hírlap

A fejlődő országokkal kapcsolatos tapasztalatok azt mutatják, hogy a nemzetközi pénzvilág mindenütt a privatizációval kapcsolja össze az egészségügy átalakítását, úgynevezett reformját - mondta lapunknak Szilvási István, az Élőlánc egészségpolitikusa. Az orvos szerint három-négy kelet-európai országban is az történt, amire Magyarország most készül.

Mint mondta: a harmadik világban például a Világbank támogatta az átalakításokat, s a pénzügyi szervezet most is körülbelül kétszáz jelentős egészségügyi projektről visel gondot szerte a világban. Szilvási István szerint tény, hogy egy "nyakig eladósodott" ország rászorul a nemzetközi pénztőke jóindulatára. Annak viszont nagy ára van: cserébe a közszolgáltatások, így az egészségügyi ellátások privatizációját kérik.
NEM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A piszkos tizenkettő
  2007-12-03 22:37:04, hétfő
 
  Bemutatjuk:

A piszkos tizenkettő
avagy a
NEMZETI TISZTASÁGI CSOMAG!
című népi játékot,

2007. december 8-án, 12.30 órakor a Vértanúk terén.

Kérünk minden velünk gondolkodó és tenni akaró magyar bajtársunkat,
csatlakozzon a megmozduláshoz!

Tisztítsuk meg együtt a Csonka-hont!

Budapest, ahol tárgyalás nélkül, azonnali ítéletet hirdetünk a politikai
életben kártékonykodó
"piszkos tizenkettő" felett, s azt rögtön végre is hajtjuk!

Garantáltan rács mögé kerül minden hazaáruló!

Várjuk még városi szervezők jelentkezését, valamint kisebb településekről is
a tenni vágyókat!
Nem párt rendezvény, civilek által szervezett program!

Eddig csatlakozó települések:

Pécs,
Szekszárd,
Békéscsaba,
Debrecen,
Nyíregyháza,
Eger,
Fót,
Gödöllő,
Nagykanizsa,
Székesfehérvár,
Csorna,
Szeged,
Győr,
Érd,
Diósd,
Tárnok,
Monor,
Kalocsa,
Budakeszi,
Ócsa,
Szigetszentmiklós,
Budapest,
Várpalota,
Üröm,
Verőce,
Bicske,
Göd,
Óhíd,
Mohács,
Dunakeszi,
Ajka,
Szentendre,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Magyarország Minis
  2007-12-03 22:23:56, hétfő
 
  Nyílt levél Magyarország Miniszterelnökéhez

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tudom, hogy mindenkit azzal a megszólítással szoktunk illetni, amit megérdemel, de ez az udvariaskodás ne tévessze meg, nem ezt a hangnemet érdemli, de hát valahogy csak el kell kezdeni egy ilyen nagy volumenű levelet. Hogy miért pont önnek írok? A válasz egyszerű: lehet, hogy nem vette észre, vagy nem szóltak, még: jó lenne ha távozna nem csak a pozíciójából, de az országból is!




Ön mondta még anno: ,,el lehet menni innen, tessék..." Legyen oly jó, és mutasson példát a magának bizalmat szavazóknak, mutassa meg nekik, hogy mégsem olyan rossz ember maga, mint ahogy azt sokan - gondolom mind tévesen - hiszik. De hogy ne kelljen üres kézzel távoznia, elindítottam egy kérdőívet, amire ötleteket gyűjtöttem, mihez is kezdhetne:
1. Az északi sarkon megalapíthatná a Fletland nevű országot, melyben olyan adókat - csak néhány példa - vezethetne be, amilyet csak akar: ,,elqurtuk adó", "lári fári adó", ,,kezdjük el adó", ,,csináljuk meg adó", ,,nem kicsit, nagyon adó" vagy amihez még kedve lenne.
2. Nyithatna cukrászdát Bécsben, s árulhatna kókaszos süteményt, vagy szilites rágót.
3. Elmehetne Amerikába gazdasági elemzőnek, s megdübörögtethetné a gazdaságot, tudja, úgy ahogy nálunk.



Ez csak néhány jelentéktelen ötlet, de önt ismerve gyanítom, tervezésben, s nagy szólamokban nem lenne hiány. Ha itt hagyna bennünket - amire gondolni is rossz, hogy ez csak 2010-ben történhet meg - még azt a sok aljasságot is megbocsátanánk öszödöstűl, reformostól, s csak a jóra emlékeznénk, azaz távozása napjára, melyet bátorkodtam nemzeti ünnepé nyilváníttatni.



Senkit nem küldenek el ok nélkül, s én sem lehetek olyan alaptalan, mint maguk, hogy csak vádaskodok. Tehát miért is kellene távoznia: először is mert: ,,elqurta, nem kicsit, nagyon", másodszor, mert olyan szintre süllyesztette az országot gazdaságilag, és morálisan, hogy azt: ,,el sem tudták képzelni". Harmadszor - mivel én humánus, és szolidáris ember vagyok - nem akarom, hogy továbbra is tűrnie kelljen: ,,elegem van abból, hogy az elmúlt egy másfél évben úgy kellett csinálnom, mintha kormányoznánk".



S ha már itt tartunk: szólhatna a haveroknak is, hogy jó lenne, ha lépnének. Legalább nem menne egyedül, s nem unatkozna. Hihetetlen, párját ritkító tehetségtelenséggel látta el eddig feladatait, s félek a helyzet ezután sem fog változni. Mit mond: ,, ez nem igaz, mi az hogy nagyon is! Az a baj, hogy a villany-gáz, élelmiszer, vizitdij, tandíj emelés előtt is ezt hallottuk. De ezeket mind elnéznénk, fátylat rá, mondanánk, ha itt hagyna minket.



Úgy gondolom, sok olyan dolog van még amit nem próbált ki a kötelezettségei miatt, hát mi most levesszük a terhet, felmentjük politikai feladatai alól, szabad utat kap tőlünk, mehet amerre akar. Sok emberrel a hátam mögött bizton kívánok önnek szerencsét minél távolabb tőlünk.



Egy szabadságra, s jobb sorsra érdemes nemzet polgárai nevében:





Végh Ádám



2007. december 03. 13:10
http://hirklub.hu/?cat=story&id=5447
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy átverés
  2007-12-03 22:16:31, hétfő
 
  A nagy átverés


Kedves választóim. Mindenekelőtt megköszönöm Önöknek, hogy egy hónapon keresztül eltűrték, hogy óriásplatokról, hirdetőoszlopokról mosolyogtam Önökre.





Megtisztelő, hogy meghallgatták beszédeimet, amelyekben részletesen kifejtettem, hogyan fogom az erdélyi magyarság érdekeit szolgálni európai parlamenti képviselőként. Köszönöm szépen, hogy elnézték nekem, amint Tőkés László püspököt támadom. Tudom, hogy szavazatukkal bizalmukat fejezték ki személyem és programom iránt.

De értsék meg, nem ez a fontos. A politikában másként működnek a dolgok. Ha a nemzet érdeke azt kívánja, igenis, semmibe kell venni annak a több mint 280 000 embernek az akaratát, aki arra az RMDSZ-listára szavazott, amelynek én álltam az első helyén. Igenis, az Európa Tanács jogi bizottságának elnöki tisztsége fontosabb, mint a 280 000 erdélyi magyar kinyilvánított akarata.

Talán ekként szabadkozhatna Frunda György, és ehhez hasonlókat fogalmazhatna meg az RMDSZ vezetése, miután a választók akarata fölött szemet hunyva bejelentették, hogy Sógor Csaba mellett mégsem Frunda György, hanem Winkler Gyula lesz európai parlamenti képviselő. Úgy tűnik azonban, a győzelem mámorában senkinek nem jut eszébe szabadkozni, esetleg bocsánatot kérni, amiért átverték a szavazókat. Sőt, kétségbeesetten bizonygatják, hogy ez csakis az erdélyi magyarság érdekét szolgálja. Ugyan, hagyjuk csak a szavazókat, legtöbbjük úgysem tudja, mi a különbség az Európa Tanács és az Európai Parlament között. Arról sincs tudomásuk, hogy az Európa Tanács (melynek Frunda György a román parlament szenátoraként eddig is tagja volt) az Európai Uniótól teljesen független intézmény. Ha majd azt mondjuk, hogy Frunda is Európába megy, Sógor is és Winkler is, úgysem veszi észre senki, hogy átvertük. Hogy egy hónapon keresztül hazudtunk nekik. Hogy félrevezettük őket.

De mi lesz, ha kiderül, hogy mégsem így van? Ha kiderül, hogy az erdélyi magyar választó mégsem ostoba? Mi lesz, ha a románhoz hasonlóan az erdélyi magyar választó távol marad majd az urnáktól? A helyhatósági választások egyre közelebb vannak. Megvan rá az esély, hogy a parlamenti választásokon névre szóló szavazás útján kerülnek a törvényhozásba a honatyák. Mit tesz majd az az RMDSZ, mely néhány hónappal korábban félrevezette választóit? Mert immár az sem jelent kiutat, ha minden egyes egyéni körzetben Frunda Györgyöt jelölnék.

Farcádi Botond

Háromszék


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és Markó megegyeznek?
  2007-12-03 22:12:54, hétfő
 
  Orbán és Markó megegyeznek?

2007-12-03 18:15 Barikád.hu

Orbán Viktor és Tőkés László győztek. Szembementek a hazug RMDSZ-el és a sunyi Markó Bélával, akik a szavazói megszokásokra, a tunya érdektelenségre és a megosztással való riogatásra apellálva vágtak neki az uniós választásoknak. Arra számítottak, hogy a három fent említett dolog elég lehet a népszerű püspök lekörözésére. Abban bíztak, hogy az emberek félve a magyar képviselet megszűnésétől, majd elfordulnak az új szeleket hozó, a jövőt képviselő Tőkéstől. Az volt a reményük, hogy az emberek majd az eszükre hallgatnak a szívük helyett. Végül tévedtek. Az emberek lehetőséget kaptak a választásra, és éltek is vele. Ezzel Erdélyben a magyarságon belül a demokrácia, és ami még ennél is fontosabb, maga a magyarság diadalmaskodott.

Orbán Viktor idehaza már kétszer is veszített. Szembement minden jobboldali alternatívával, és a szavazói megszokásokra, a tunya érdektelenségre és a megosztással való riogatásra apellálva vágott neki a 2002-es és a 2006-os választásoknak is. Arra számított, hogy a három fent említett dolog elég lehet a jobboldal lefojtására. Abban bízott, hogy az emberek félve a kommunisták győzelmétől, majd elfordulnak az új szeleket hozó, a jövőt képviselő Fideszen túli jobboldaltól. Az volt a reménye, hogy az emberek majd az eszükre hallgatnak a szívük helyett. Végül tévedett. Az emberek nem kaptak lehetőséget a választásra, így élni sem tudtak vele. Ezzel idehaza Orbán a jobboldal felett ugyan diadalmaskodott, de ami ennél jóval fontosabb lett volna, a magyarság vesztéhez járult hozzá.

Kedves Orbán Viktor! Szívünk minden rezdülése az erdélyi magyarságé! Hála Istennek, hogy melléjük állt! De ha odakint Tőkés Lászlót támogatja, idehaza miért viselkedik Markó Bélaként?

Egy gondolkodó nyugdíjas, volt Fidesz tag
(Név és cím a szerkesztőségben)

Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kovács Zoltán: Felújításra vár
  2007-12-03 22:09:09, hétfő
 
  Kovács Zoltán: Felújításra váró iskolák helyett digitális táblákra költ a kormány
2007-12-03. 21:40:17

A digitális táblákról, az anyatejvizsgálatok díjairól és a fatüzeléses háztartások támogatásáról esett szó a többi között az interpellációk sorában hétfőn az Országgyűlésben.

Kovács Zoltán (Fidesz) kiemelte: ameddig a magyar iskolák kétharmada felújításra szorul, addig a kormányzat digitális táblák beszerzésére költi a pénzt. Hangsúlyozta: arról nincs vita, hogy a digitális táblák hasznosak, ugyanakkor beáznak a tantermek, a diákok viszik a krétát és a WC-papírt az iskolákba.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter válaszában hangsúlyozta: az állam hét év alatt 130 milliárd forintot fordít iskola-felújításra. Mint elhangzott, digitális táblák beszerzésére 25 milliárd forintot fordítanak, egyebek mellett ezt a programot is engedélyezte az EU és a magyar kormány is jóváhagyta az akciótervet.

Válaszát Kovács Zoltán nem fogadta el, az Országgyűlés viszont igen.

Vidorné Szabó Györgyi szocialista képviselő felszólalásában az anyatejet leadó kismamák helyzetével kapcsolatban kiemelte: nem tartják helyesnek, hogy a szűrővizsgálatokon a vizitdíj mellett a vizsgálat díját is ki kell fizetnie a nőknek. A vizsgálatok díjai egyébként megyénként is változnak - tette hozzá. A politikus rámutatott: a leadott anyatej ára sem változott 2002 óta és ezen is változtatni kellene.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter válaszában közölte: a törvény szerint a vizsgálatok - köztük a járványügyiek is - díjmentesek, de a tárca dolgozik a jogszabályok pontosításán. A minisztérium elkezdte az anyatej átvételi árának felülvizsgálatát - fűzte hozzá Horváth Ágnes.

A képviselő elfogadta a választ.

Karsai Péter (MDF) felszólalásában kiemelte: kétmillió ember részesül olyan támogatásban, ami a fűtési gondjait enyhíti. Sokan vannak azonban, akik még mindig fával fűtenek, az MDF szerint nekik is támogatást kellene adni, ha számlával tudják igazolni a tűzifa származását.

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára válaszában kiemelte: a lakosság egy része valóban nem a szociális helyzete miatt nem jut távhő-, vagy gázár-támogatáshoz, hanem azért, mert mással fűt. Kitért arra, hogy a lakások mintegy 13 százaléka fűt fával, azonban ők is igénybe vehetnek lakásfenntartási támogatást, összesen négy jogcím alapján. Tavaly több mint háromszázezren éltek ezzel a támogatással, összesen 17 milliárd forintot kaptak.

A választ Karsai Péter nem fogadta el, a parlamenti többség azonban igen.


[Forrás: http://www.mno.hu/portal/530578]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: radikális, szélsősé
  2007-12-03 22:05:30, hétfő
 
  Gyurcsány: radikális, szélsőséges, fasisztoid emberek tüntetnek A kormányfő szerint jövőre nyugodtabb lesz az ország
2007-12-03. 21:41:07

Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog. A miniszterelnök erről A nagy párbeszéd elnevezésű fórumon beszélt péntek este Mosonmagyaróváron.

A kormányfő megítélése szerint a tavaly őszi feszültség ereje folyamatosan csökken, 2008-ban nyugodtabb lesz az ország, továbbá megszűnik az ellenzék által kezdeményezett népszavazás körüli bizonytalanság: a népszavazás a jelenlegi politikát érdemben nem befolyásolja - szögezte le. A miniszterelnök bírálta a jobboldalt, mondván jelentős hányaduk képtelen elfogadni, hogy nincsen történelmi kizárólagosságuk, monopóliumuk a kormányzásra. A jobboldal 2002. óta végképp mindent egy lapra tett fel: "kormányozni, ezeken meg bosszút állni bármi áron" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc kifejtette: elfogadhatatlannak tartja azt a politikát, amelyet nyílt hatalmi szándékból "a nemzet cselekvőképességének, életkedvének tudatos rombolása, a békétlenség szítása" jellemez "a szélsőséges erőkkel való (...) együttműködéssel". A baloldal politikája világos, nem könnyen végrehajtható modernizációs politikát folytat, amely "sokszor nem hozza, hanem viszi a népszerűséget". A kormányfő "erős, nyugatos, gazdag" Magyarországot szeretne, "egy modern polgári világot". Hozzátette: nem hátrál, nem adja fel, ehhez a politikához a szocialista párt, a szimpatizánsok támogatását tudja magáénak, és ehhez kérte hallgatósága aktív közreműködését.

A kormánykoalíció állapotát firtató kérdésre válaszolva a miniszterelnök kijelentette: a koalíciót meglehetősen stabilnak látja. Fogalmazása szerint a koalíció érdekházasság, azonban hiú ábránd azt feltételezni, hogy bármely más politikai erővel többséget lehet létrehozni a parlamentben. Mindkét koalíciós párt tudja, hogy a világos politikai akarat az ország megújítására irányul - jelentette ki.

Miközben a teltházas fórumon mintegy 200 érdeklődő vett részt, addig egy hozzávetőleg 100 fős, a kormányfő ellen tiltakozó csoport kiabált, sípolt, dudált az eseménynek helyet adó épület közelében. Többen árpádsávos zászlót lobogtattak, a Magyar Gárda egyenruhájában demonstráltak és gyalázkodó bekiabálásokkal illették a miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc az utcai hangzavarra reagálva a fórumon úgy vélekedett: ellene "radikális, szélsőséges, fasisztoid emberek tüntetnek". Szerinte a kiabáló demonstrálók nem a baloldalnak ártanak, hanem a jobboldalt veszélyeztetik, hiszen a választáson végső soron a kormányzóképességről szavaznak az emberek. Akik gyűlöletet szítanak, azok másokat kitagadnak a nemzetből. Ezzel szemben a kormányfő nyugodt, demokrata gondolkodásra biztatta hallgatóságát.


[Forrás: http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=984511]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dönthet úgy a parlament, hogy
  2007-12-03 22:04:27, hétfő
 
  Dönthet úgy a parlament, hogy nem írja ki a népszavazást
2007-12-03. 21:42:03

Az Alkotmánybíróság mulasztásos alkotmánysértése miatt a parlament élhet azzal a lehetőséggel, hogy nem írja ki a népszavazást, a Fidesz három, már hitelesített kérdésében - mondta a Klubrádióban Halmai Gábor. Korábban kiderült: mulasztásos alkotmánysértés áll fenn a Fidesz népszavazási kérdései kapcsán, mivel nem lehet tudni, hogy az eredményes népszavazás meddig fogja kötni a kormányt.

Az alkotmányjogász felhívta a figyelmet, hogy az alkotmányos jogsértés miatt a testület döntését meg lehet támadni az Alkotmánybíróság előtt, és akkor a testület szembe kell, hogy nézzen a saját novemberi döntésével.

Halmai Gábor arra kíváncsi, hogy ha az Alkotmánybíróság ugyanabban a döntésében két szempontból alkotmányellenesnek ítéli a jelenlegi népszavazási szabályozást, és az egyik szempont szerint eljárva megtagadja a kérdés hitelesítést, akkor a másik szempontból miért nem tagadta meg ugyanazoknak a kérdéseknek a hitelesítését.


[Forrás: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=58946]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.