Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Sok fiatal rájött, hogy mi vol
  2007-12-30 23:50:41, vasárnap
 
  Sok fiatal rájött, hogy mi volt az elnyomás és mi ma a szabadság!


vasárnap, 2007. december 30.

Sok fiatal rájött, hogy mi volt az elnyomás és mi ma a szabadság!
Egyre több az eszmélő fiatalok száma.
2007 karácsonya vízválasztó a családok életében, már tagadhatatlanul hat a szabadság, amelyet a derék, az ígéreteiket betartó rendszerváltó demokraták harcoltak ki.
Egy civil szervezet vezetői, családtagjai, barátok jöttek össze egy alamizsna osztás okán. Erről tudósítunk.

Egy civil szervezet vezetői, családtagjai, barátok jöttek össze egy alamizsna osztás okán.
Az alamizsnát állítólag, -s ez alig kérdőjelezhető meg-,jószándéku,multinacionális cégeknél dolgozó jómóduak gyüjtötték össze. Volt a csomagokban a vasalt ingtől, megvigyázott, alig viselt nadrág, és a használt, büdös alsóneműig minden. Egy ilyen csomag az átválogatás során elárulja, hogy milyen társadalomban élünk, és azt is, hogy még az emberek többsége nem tudja: Csak az ad igazán aki megosztja javait és nem az akinek emberszeretet túltengése támad és a feleslegeset nem a kukába, hanem válogatás nélkül ajándékcsomagba teszi.
A segyélycsomag szétválogatását a civil közösségünk pont azért vállalja, immáron 5 éve, hogy azok akikhez eljut az ajándék cipő, ruha és játék, még véletlenűl se találkozzon a megalázottságot kiváltó, bizony rettenetes tárgyakkal, ruhákkal, stb.
Válogatás közben a fiatalok és mi idősebbek a multról kezdtünk el beszélgetni. Arról, amit kérdeztek is, hogy mit jelentett számunkra pl. az elnyomás, és most a demokrácia.
Egyikük, másikuk középiskolás fiatal, tudva, hogy milyen oktatásban részesülnek a kérdéseikre írónikusan vázoltam az igazságot.
Így: Tudjátok akkor elnyomás volt, nem volt munkanélküliség, hittünk a holnapban, hittünk a TV híreiben, a rádió adásaiban. Terveztünk és a céljainkat el is értük. Elnyomás volt a szocialista rendszerben, mert hazugog, munkakerülők, szélhámosok akkor is voltak, csakhogy nekik törvény akadályozta meg, hogy a másik emberen élősködjenek, másokat becsapjanak.
1989 előtt el nem tudtuk volna képzelni, hogy az átlag dolgozó ember más használt gatyáját, bugyogóját felvegye. Ma ez a szabadság. Van akinek már ezt is meg kell köszönnie, s van akinek milliókba kerülhetnek a ruháik. Ma a szabadság a demokrácia kiteljesedése, az a szabadság, amelyben a kereskedelem, a szabadrablás, a törvények érdekek szerinti értelmezése, a bíróságok államhatalmi kiszolgálókként bizalomvesztettek, a munkához, egészséghez, tanuláshoz nincs jog és lehetőség. Ma a szabadság lényege abban áll, hogy ha becsapnak védtelen maradsz, ha te az adóval elmaradsz, mint egykor a köztörvényes büntetésben részesülsz. A demokrácia lényege az, hogy kiszolgáltatott vagy, olyan világban élsz ahól a legértékesebbbet az önmegbecsülést veszi el az állam, a pribékjei a bankok és a szoldateszka áruló politikus bandérium.
A fiatalokban a lélegzet is megakadt.
Csak ennyit mondta, nos amerika, hát így állunk, ez a ti igazságotok Irakban!
Jó tudni.
Mire azt mondtam, és jó gondolkodni, egyszer azon, hogy a történelemtanitás hamisítvány, másodszor még kérdezhetik a mi korosztályunkat, ha nem kóklerekről volt, van szó.
Megemlíteném még,hogy az a rendszer termelte ki azokat a gengsztereket és hazaárulókat akik ma hatalmon vannak. Meg azt az agyhalál állapotában lévő masszát is akik ezeket hatalomra segitette.

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Egészségügy 2008
  2007-12-30 23:42:41, vasárnap
 
  Egészségügy 2008

2007. December 30. 16:20
Abcúg.hu

Aki az idén nem rendezte az egészségügyi ellátásra jogosító jogviszonyát, attól az ellátást jövőre sem tagadhatják meg, azonban az APEH behajthatja az elmaradt járulékot. Január 1-jétől 405 gyógyszer ára csökken, változik a cukorbetegek gyógyszereinek támogatása.

A jogviszony meglétét januártól minden egészségügyi szolgáltató online módon köteles ellenőrizni még a beavatkozás, vizsgálat előtt. A jogviszony hiánya esetén az orvosi ellátást nem lehet megtagadni, és az ellátást költségét sem kell kifizetnie a betegnek - tájékoztatatott a szaktárca.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár köteles átadni a jogviszonnyal nem rendelkező beteg adatait az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), amely vizsgálatot kezdeményezhet, és az elévülési időre visszamenőlegesen behajtja az elmaradt járulékokat. Az ellenőrzést a TAJ-szám, vagy egyéb személyazonosító adatok alapján kell elvégezni.

Abban az esetben, ha kiderül, hogy a beteg alkalmazottként jogosult lenne a szolgáltatásra, az APEH a járulékfizetési kötelezettséget a munkáltató terhére, míg egyéni vállalkozó, vagy alkalmi munkavállaló esetén a magánszemély terhére állapítja meg.

Gyógyszerár-csökkenés

A tárca tájékoztatása szerint január 1-jétől 405 gyógyszer ára csökken, átlagosan 10,65 százalékkal. Ezek közül 31 készítménynek kevesebb mint a felére csökken az ára, további 33 patikaszer legalább negyedével kerül kevesebbe januártól, 55 termék ára csökken elsejétől legalább 10 százalékkal, további 286 termék ára 10 százaléknál alacsonyabb mértékben mérséklődik.

Legnagyobb mértékben az antipszichotikumok, a vérnyomáscsökkentők és a depresszió elleni szerek lesznek olcsóbbak januártól.

Változik jövőre a cukorbetegeknek adható készítmények társadalombiztosítási támogatási kulcsa is. A korábban nem támogatott korai analóg inzulinkezelés 50 százalékos támogatásban részesül, a glitazon készítmények a korábbi 50 százalékos támogatás helyett 70 százalékos támogatást kapnak. A premix analóg inzulinok esetén mérsékelt fokú térítésidíj-növekedés várható, a korábbi kiemelt támogatás 90 százalékra csökken januártól.


A kiemelt, indikációhoz kötött támogatással rendelhető készítményeknél térítésidíj-változás nem várható, azonban a korai humán inzulinterápia bekerül a 100 százalékos támogatásba januárt 1-jétől.

Többet kell fizetni jövőre a gépjármű-engedélyhez és a lőfegyvertartáshoz szükséges orvosi vizsgálatokért. A tájékoztatás szerint a gépjárművezetői, belvízi hajózási szolgálati és belvízi kedvtelési célú vízijármű-vezetői alkalmassági vizsgálatokért alap esetben 6.300 forintot kell fizetnie annak, aki a 40. évét nem töltötte be, a 40 és 60 év közöttieknek pedig 4.200 forintot.

Jönnek az emberarcú kórházak?

Jövőre a kórházakban biztosítani kell a napi háromszori étkezést. Az ebédnek kétfajta választható menüből kell állnia, továbbá napi egyszer friss gyümölcsöt is kapnia kell a betegeknek. A kínálási rendszerben az úgynevezett kisétkezéseket is meg kell oldani, az intézményeknek biztosítani kell az igény szerinti folyadékfogyasztást is.

Február 15-től előírás lesz, hogy minden kórházi ágyhoz tartoznia kell egy személyes széfnek is, amelyben a betegek értékeit tarthatják.

A szaktárca közleménye szerint fontos változás, hogy januártól szétválik a mentés és a betegszállítás is. Január 1-jétől így minden egyszerű, szakkíséretet nem igénylő ülő- és fekvőbeteg-szállítást az Országos Betegszállító Szolgálat végzi. Azt eldönteni, hogy a betegnek milyen jellegű szállításra van szüksége, a szolgáltatást megrendelő orvos felelőssége lesz.

Váltás lesz jövő évtől az is, hogy az egynapos ellátásoknál a járóbeteg-szakellátást is végző fekvőbeteg intézményeknek lehetőségük lesz arra, hogy végezhessenek egynapos ellátásokat a rendelkezésükre álló járóbeteg teljestíményvolumen-korlát (tvk) terhére.



Abcúg.hu kommentár: köszönjük szépen, épp elég volt nekünk az "emberarcú szocializmus", nem kérünk a hasonló kórházakból!

Forrás: Hírszerző -MTI nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Észbontó szilveszteri sms-ek g
  2007-12-30 23:33:46, vasárnap
 
  Észbontó szilveszteri sms-ek gyűjteménye





Kristálygömbben téli álom,
szertefoszlik, ha megrázom.
Hópelyhek szállnak ki belőle
tündérek táncolnak előtte.
Csillogó szemmel rád néznek,
kívánnak Boldog Újévet!
Elsején, mikor kialusznak a fények, a detoxban akkor kezdődik az élet.
Kancsal szemek, a fejek kékek, kómásan köszönnek boldog új évet!

A szesz hatalmas istene gyújtson világosságot
elborult torz agyunkban, és az alkohol fényeskedjék
tévútra futott antalas életünk sötétlő csillagösvényén!
B.U.É.K.!

Múlik a nap, s múlik az év,
ami rossz volt, elmúlt már rég.
Holnap egy új évre ébredsz,
s ehhez kívánok Neked nagyon sok szépet!
BÚÉK!

Csillognak az ünnepi fények, lelassul a rohanó élet,
melegszik a családi fészek.
Kívánok Néktek sok szépet, sikeres, boldog új évet!

Szilveszternek éjszakáján
Azt kívánom néked
Kísérje életed
Öröm, szeretet és béke.

Képeslapra nem volt időm,
Hozzád mennék, de nincsen cipőm.
Szánkón csúsznék, ha hó esne,
D inkább maradjunk az sms-be!
B.U.É.K.!

Bort, búzát, békességet, sötétségben fényességet!
Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon.
Ki barát volt, az maradjon, ki elindult, az haladjon. BÚÉK!

Végy álarcot tarka barkát,
húzzad meg a malac farkát.
Kívánok minden jót és szépet
szerencsés Boldog Új évet!

Tervekhez szerencsét, munkádhoz kedvet, minden földi jóból a legkedvesebbet.
Kérem a Jóistent küldjön áldást rátok, hogy az új év minden napján vigyázzon Rátok!
BUÉK!

Határ szélén öt manó, szereti ha hull a hó.
Fehér hónak tisztasága, minden szívük kívánsága, hogy az új év mindenkinek, nagyon-nagyon boldog legyen!
BUÉK!

A jövő évben legyen részed minden szépben,
szexben hétszer minden héten,
de légy ma éjjel disznó részeg,
így búcsúztasd a múlt évet.
Kívánok neked Boldog Új Évet!

Üres a hordó, repül a korsó, mindenki fekszik az alkoholtól,
micsoda álmok és még milyen lányok!
Én azért is BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Ma be fogsz rúgni, mint a szamár holnap, olyan leszel mint a lajhár,
sarokba csak azért fogsz állni, hogy kapaszkodva tudjál hányni! BUÉK!

Pulykasültes okádék borítja a tájat, belgyógyász még sosem látott ilyen dagadt májat.
A belembe alkoholt jó sokat bevágok, neked barátom boldog új évet kívánok.

Szilveszterkor, ha majd ejfélt üt az óra, gondolj, gondolj kérlek rám is, csak egy pillanatra.
Enyhe szellő szárnyán szeretetet viszek, BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok nektek!

Gyöngyözik a pezsgő, szól a trombita, hidd, hogy ez lesz majd éveid legjobbika!
Dolgozz, szeress, keresd a szépet, adjon az Isten boldog új évet!

Szép a Szilveszter szép vagyok én is,
Kancsal szemem a pezsgőtől áll
Össze-vissza, meg szét is.
Na de több rímet ide nem vágok,
Boldog Újévet kívánok!

Malac farka kunkorodik,
alkoholszint emelkedik,
elbúcsúzik az óév,
helyébe egy új lép,
azt kívánom neked: BUÉK!

Örömöd sok legyen,
Bánatod semmi,
Segítsen az Isten boldognak lenni!
Legyél mindig vidám, örülj minden szépnek,
Én így kívánok neked Boldog Új Évet!

Miért éjfélkor tartják a szilvesztert?
Hogy a denevérek is tudjanak jönni a buliba!
B.Ú.É.K.!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Prof. Dr. Bokor Imre: ÉSZREVÉT
  2007-12-30 23:30:30, vasárnap
 
  Prof. Dr. Bokor Imre: ÉSZREVÉTELEK ÉS/VAGY KÉRDÉSEK I.


A féloldalas rettegés vagy hiteltelen, vagy orvosi esetnek számít. Hasonló a (turul)madár kórhoz, ahol a Göncz Árpád által felavatott turulmadár "ártatlan csibének" számított, a XII. kerületben lévő turulmadár viszont álmatlan éjszakákat okoz Ungár Klárának.



TREZOROK (A)
A magyar kórházakban - világelsőként -, (rövid időn belül) minden egyes beteg ágyára felszerelnek egy számkombinátorral rendelkező trezort, ezzel is csökkentve a rendkívül hiányos és korszerűtlen orvosi műszerek miatt aggódó betegek gyógyulását.
A 600 (azaz hatszáz) millió HUF kiadással járó beruházást rekord idő alatt (rugalmasan és elképzelhetetlen gyorsasággal), még ez év decemberében (!) megvalósítja az Egészségügyi Minisztérium, és januártól kezdve (talán) már nyugodtan hajthatják álomra fejüket a magatehetetlen betegek, értékeik biztos helyen lesznek tárolva a párnájuk feletti vagy a lábfejük közelében lévő trezorban.

TREZOROK (B)
Örvendetes hír Horváth Ágnesnek és minisztériumának: a miniszterasszony által (sután) bemutatott 13 200 forintos trezor a METRÓ áruházban 6 490 forintért kapható, tehát a trezor ellátási ügylet 600 millió helyett 300 millióból is lebonyolítható! A megspórolt 300 millió 10%-át szíveskedjenek az OTP számlámra átutaltatni, a megmaradt 270 milliót pedig a kórházi műszerparkok és berendezések fejlesztésére fordítani. Ezzel egyidőben, a dupla áron forgalmazó céggel (vállalattal, kereskedővel, stb.,) kötött szerződését felbontani és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél a tisztességtelen (ultraprofittal dolgozó) eladó ellen feljelentést tenni, nem elfelejtkezve a minisztérium illetékes beszerzőjének felelősségre vonásáról sem!

PÁRTFEGYELEM
Dicséretesnek és példamutatónak mondható az a pártfegyelem, amelyet az MSZP-s frakciótagjai felmutattak az egészségügyi törvény megszavazásakor. Ez a magatartás elvárható volt azoktól a képviselőktől, akik Gyurcsány "öszödi" nyilatkozatát is mukkanás nélkül végighallgatták, és a parlamenti esküjüket is alárendelték a mindenható pártfegyelemnek, valamint egyéni (anyagi) érdekeiknek.

Ezek után (is) nézzenek szembe bátran a választópolgáraikkal, a listán bejutottak pedig a tükröt tartsák maguk elé, és próbálják megállapítani az arcbőrük vastagságát...

TÉVÉS MŰSOROK
Érdemes elgondolkozni azon, hogy a nagyszámú (és egyre szaporodó) tévés csatornák műsorait összeállítók miért nem tévednek néha-napján, miért nem "csúszik" be időnként (mondjuk havonta egyszer) egy-egy jó vagy közepes színvonalú műsor is? A kereskedelmi tévékről nem is beszélve, szóvá kell tenni az adófizetők pénzéből finanszírozott közszolgálat tévék műsorait.

Összességükben csapnivalók és szinte nézhetetlenek! A nemrégiben sugárzott (Verebes István rendezésében kreált) kabaré számként megjelölt műsor rendezését csupán (talán) a színészek primitív játéka múlta alul! Mikó István, Haumann Péter, Oroszán Szónja és Hernádi Judit "alakításai" például még a gyógypedagógiai iskolák amatőr színjátszóinak a szintjét sem érték el.

Vajon egy-egy ilyen rendezői és színészi "munkát" mennyivel honorálja az adósság-halmazzal küszködő tévé ILLETÉKESE? Verebes István egy hetilapnak adott interjújában közölte, hogy a Mikroszkópban, a Napkeltében és Szabadkán is rendez, kifelejtve az m1-et, és büszke volt arra, hogy "30 milliót letett az asztalra fia londoni filmes tanulmányainak finanszírozására". Ehhez csak annyit lehet hozzátenni: ha ilyen primitív rendezésért ennyit össze lehet "kuporgatni", akkor azzal nem kellene dicsekedni, mert a selejtes munkáért az adókkal agyon-nyomorgatott emberek zsebéből markolja ki a pénzt!

TÖRTÉNELMI NAGYJAINK
Napilapunk egyikében felmérést közöltek arról, hogy kire bíznák az ország vezetését az emberek? Gróf Széchenyi István került az első helyre, Kossuth a másodikra, Kádár pedig bronzérmes lett, de Horn is" elcsípte" a nyolcadik helyet.

Vagyis: szép számmal vannak még olyan "ütődöttek", akik még a saját kárukon sem tanultak és azok után nosztalgiáznak, akik 33 évig "ösztökélték" az "uralkodó" osztályt a fejlett szocialista társadalom alapjainak lerakására, erkölcsi és gazdasági csődbe vitték az országot, emberek millióit szorították a társadalom peremére, Gyurcsányhoz hasonlóan,- hazudtak reggel, nappal és éjjel, a nap minden órájában, verőlegényekkel, munkásőrökkel, besúgók tömegével és szovjet szuronyokkal biztosították a hatalmukat. Kádár 33 év alatt sikeresen szétverte a gazdaságot, eladósította az országot, tűzzel-vassal terjesztette a magyarságtól idegen eszmék sokaságát.

Horthy Miklós a hatodik helyrekerült, talán csak a tájékozottabbak akceptálták, hogy az első világháború után szétdarabolt, megcsonkított és kirabolt országot talpra állította, a vörös terrort felszámolta, diplomáciai "húzással" visszaszerzett számos elcsatolt magyar területet (és lakosságukat), Európa egyik legjobb fizetőeszközévé tetette a Pengőt (amely értékállóságát a második-világháború végéig megőrizte), a német megszállásig biztosította a zsidó vallásúak életét, valamint a külföldről idemenekült (osztrák, lengyel, csehszlovák) állampolgárok sértetlenségét és ellátásukat), fejlesztette az egészségügyi ellátást, a világhírűvé vált ipari létesítmények kialakítását, az alsó, közép és felsőfokú oktatási (képzési) intézményeket, a kulturális ágazatokat, és szinte teljes mértékben felszámolta a korrupciót, 24 évig tartó kormányzási ideje alatt megszámlálhatatlan (értékálló) maradandót alkotott.

Horthy ellenfelei (vagy ellenségei) képtelenek ésszel felfogni, hogy Magyarország vis maior helyzetben kényszerült a második világháborúba belépni (utolsóként a hadüzenetet deklaráló államok között), ha nem ezt teszi, akkor hazánk megszállása évekkel hamarabb bekövetkezik, és a magyarországi zsidó állampolgárok közöl pedig annyi maradt volna meg, mint Lengyelországban, Ausztriában vagy Csehszlovákiában!

BUDAPEST ÉS A 4-ES (5-ÖS) METRÓ
Demszky "uralkodása" részben hazugságra, részben ígérgetések sokaságára épült. Immáron 17 évig semmi maradandó nem fűződik a nevéhez, hacsak a kátyúk tömegét, a vascölöpök sokaságát, a zöldterületek csökkenését, a parlagfüvek terjeszkedését, az aluljárókban heverésző és kéregető hajléktalanok mennyiségét, a közlekedési dugók állandósulását, a tervszerűtlen útépítéseket (útjavításokat), a városkép tönkretételét és közszerepléseinek sokaságát nem soroljuk ebbe a kategóriába.

Demszky a demagógia, a semmittevés, a hanyag hozzáállás és a koncepciótlanság kimagasló "művésze"! Főpolgármesterkedése során Budapest a magyar városok fejlesztési rangsorában az utolsó helyre került, de még a nagyközségek ez irányú mutatóiban sem veszélyeztetné egyik sem ezt a helyezését.

Mindezeknek a megállapításoknak a krémhabjaként köztudottá vált, hogy a főváros adóssághalmaza rekordmennyiséget (!) ért el, és adózásból vagy a külföldi kölcsönökből befolyt pénzek úgy tűnnek el nyomtalanul, mint az állami kézben lévők.

A 4-es Metró ígérgetésével Demszky mindig megerősítette a pozícióját, sőt még az 5-ös Metrót sem szégyellte bedobni a köztudatba! Most, hogy a 4-es Metró építése és készenléti időpontja bizonytalanná vált, szokásos (bárgyú) magyarázkodásával megtalálta a "bűnösöket", ezzel is elvegetál egy ideig, miközben a feledékeny (reá)szavazók szimpátiáját továbbra is magáénak tudhatja, hiszen tömegével vannak olyan elfogultak, akik semmiből sem tanulnak, csak sopánkodásra és/vagy tapsikolásra képesek.

KORMÁNYZATI NEGYED
Veszélybe került a kormányzati negyed létrehozása! Ha elmarad az építkezés és az átadás, akkor Gyurcsányék kénytelenek lesznek a jelenlegi "kócerájukban" nyomorogni...

Ami viszont a kormányzati munka hatékonyságát illeti: nem lenne nehéz bebizonyítani, hogy kormány és kormány-rezidenciák nélkül exponenciálisan növekedne a gazdaság mutatója, radikálisan csökkenne az államháztartás hiánya, a szóvivők és a tanácsadók nélkül pedig előbb-utóbb kialakulna az az egyensúly, amelynek hiányát évtizedek óta érezzük.

MAGYAR GÁRDA
Gusztos Péterben (és eszmetársaiban) permanens félelmet kelt a Magyar Gárda létrehozása és szereplése.

Gusztosék félelem-nyilatkozata akkor lenne hiteles, ha akkor is megszólaltak volna, amikor az emlékezetes rendőrattak volt, amikor a Kommunista Párt megalakulását bejelentették, vagy amikor milliárdokat költöttek vízágyúkra, gumilövedékekre, könnygáz patronokra és páncélozott rendőrségi kocsikra.

A féloldalas rettegés vagy hiteltelen, vagy orvosi esetnek számít. Hasonló a (turul)madár kórhoz, ahol a Göncz Árpád által felavatott turulmadár "ártatlan csibének" számított, a XII. kerületben lévő turulmadár viszont álmatlan éjszakákat okoz Ungár Klárának.

MAGYAR HONVÉDSÉG
A Vadai Ágnessel megerősített Magyar Honvédség megsínylette Iváncsik Imre (élelmiszeripari üzemmérnök és déligyümölcs kereskedő) államtikár távozását, mert egyes meg nem-erősített hírek szerint, csökkent a gulyáságyúkban készült "étekféleségek" minősége és a déligyümölcs ellátás normája.

Szekeres Imre hadügyér viszont gondoskodik a védelmünk megerősítésén, mert a NATO kiegészítéseként az orosz védelmi miniszter bizalmát és együttműködési készségét is megnyerte, ezek után csak a kínaiakkal kell közösködnünk, és jöhet a tatár, a török vagy mindkettő, tovább csökkenthetjük honvédségünk létszámát...

(Prof. Dr. Bokor Imre)
a Justitia Bizottság elnöke

FÚSZ

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=14049
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A harcos dakota
  2007-12-30 23:13:49, vasárnap
 
  A harcos dakota

2007. december 30. 09:22

Molnár Tamás - HunHír.Hu

Mottó: ,,Ha egy görényt hurcolsz magaddal, előbb-utóbb el kell döntened, hogy ő ül a válladon, vagy te vagy az ő seggén."


Imádom a jól odamondogató dakotákat. Szeretem a színes fejdíszt, az öv alatt függő skalpokat, a harci bárdok suhogását és a békepipa átható illatát. Különösen izgalmas a bölénycsordák üldözése, és a hatalmas medvékkel való irdatlan birkózás. De a legszebb talán a komacsok szívatása. Az, amikor a totemoszlop tövében, a nagy fehér varázsló füstjének védelmében, hangos csatakiáltások közepette elküldhetjük őket a picsába. (Csak nehogy jöjjön közben az erdőkerülő misszionárius!)

Most, akár a szétguruló üveggyöngyöket szedjük össze és vizsgáljuk meg, hogy miben is rejlik ennek a nagyotmondó, tüzes víz által inspirált dakota PR-nek a jelentősége. Nehéz ezt néhány keresetlen szóban megfogalmazni. S nemcsak azért, mert a dakota bölcselet technikája önmagában véve is oly lenyűgöző, hogy arra nincs szó! (Vagyis van, mert ez a szavak mögé való elbújás a módszer igazi lényege.) Eladni, meghatározni, földbe döngölni valamit vagy valakit kíméletlenül és frappánsan, néhány sallangmentes, ám tökéletesen homályos példával, illetve definícióval -nos ez maga a megfoghatatlan, a meghatározhatatlan verbális csodafegyver. A politikai harc egyik legősibb, ám annál hatékonyabb eszköze.

Most lássunk néhány aktuális és remek példát mondanivalónk bemutatására.
Itt van máris egy valódi rövid gyöngyszem, vagyis: ÉRIK A DEMOKRÁCIA!
Miközben nem sikerült a komacsok rezsimjének alkotmányos megbuktatása, tovább tombol a rezervátumban kiépült neoliberális diktatúra. Itt, ahol tüzesvizet vedelő apacsokkal veretik szét a békés tüntetőket, megfélemlítik a sztrájkolókat, titkosszolgálati módszerekkel fojtogatják a dakoták képviselőit, no itt tényleg a hülyeség érik inkább, mint a demokrácia. A fenti mondatot nyugodtan behelyettesíthetnénk ezért más dakota bölcseletekkel, mint például: -A háború és a vérszerződés között, csak az a különbség, hogy a vért hányan adják össze! Vagy: -A harci dísz legtöbbször eltakarja a félelmet! Esetleg: -Bármit kötsz egy döglött ló elé, az is döglött marad. (Ha eléfogod, akkor is!) Netalán: -Osztozkodj okosan. Ha mindenkié a siker, akkor tiéd a hatalom! Vagyis máris látható, hogyan érik ez a fránya, narancsízű dakota-demokrácia.

Másik rendhagyó példánk a következő: A NÉPSZAVAZÁS EGY ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁS LESZ! A tavalyi kerületi választások, az utcai harcok és ultimátumok után ez talán egy kicsit nevetséges. Ezért például ezt az előrehozott választási kamut mondhatnánk úgy is, hogy: -A forró puskacső melege tartja össze a szövetséget! Vagy: -A szövetség egy hamis diadal elhíresztelésekor a legszorosabb! Van pesszimista változat is: -A közös ellenség teljes legyőzése, mindennél jobban meggyengíti a szövetséget! (Ezért nem szabad nagyon győzni!) De van optimista változat is: -Ha te tömöd a békepipádat, azt ellenséged szívja meg! Vagy, más verzióban: -A békepipa parázsló végét is megszívja valaki! Na persze olyan is akad, aki óvatosabban fogalmaz: -Fontos tudni, hogy a korábbi szövetséges skalpja kinek a sátra előtt lengedez! És végül a legtalálóbb aranyköpés: -Három nyíl közül az száll a legmesszebbre, amit már kilőttek!

Lássunk egy újabb példát a korlátlan dakota bölcseletekre: RENDKÍVÜLI ÁLLAPOT VAN MAGYARORSZÁGON! MAGYARORSZÁGON MA DEMOKRÁCIA NÉLKÜLI TÖBBPÁRTRENDSZER MŰKÖDIK! Most tekintsünk el attól az apró szépséghibától, hogy ennek az antidemokratikus rendszernek egyik fő és emblematikus oszlopa a dakota-párt, és azt is mellőzhetjük, hogy rendkívüli állapot esetén ideje lenne már kivonulni a komacsokkal közös sátorból. A fentiekben kifejtett mélyenszántó gondolatok tehát azonnal becserélhetők, mondjuk: -Ne kínálgasson békepipát az, akinek vizes a dohánya! Esetleg: -Versenyezni a széllel nem reménytelen, csak szembe kell haladni vele! Ha mindezt tovább akarjuk bonyolítani: -Nem baj, ha nem a te lovad a leggyorsabb, csak arra ügyelj, hogy mindig te legyél az üldöző! De mondhatjuk azt is: -Az ellenséget addig nem győzted le, amíg nem áll a síremléke! Annak viszont, aki egy kicsit bátortalan, a következő jó tanács adható: -Gyorsan megbizonyosodhatsz arról, hogy az előtted guggoló harcos rejtőzködik, vagy csak a dolgát végzi!

A következő idézetünk is mélyenszántó: A HATALOM MEGERŐSZAKOLJA A GAZDASÁGOT, VAGYIS NEM A DISZNÓK TAKARÍTJÁK KI AZ ÓLAT! Ebben a nagyformátumú bölcseletben nem szerepel ugyan, hogy a komacs és dakota vének tanácsa közösen lopja el, és árusítja ki a rezervátum maradék kincseit az apacsoknak, de sebaj. Értelmezzük másképpen a hallottakat: -Az üveggyöngy csak akkor jó vásár, ha neked is van már rá vevőd! Vagy: -Jó varázslónak mindig több az ötlete, mint a betege! Netalán: -A legnagyobb skalp is összeszárad idővel! Vagyis: -Nem erőszak a disznótor, legfeljebb a disznónak! Persze itt is marad egy remek végkövetkeztetés: -Minden harcot elutasítunk a győzelem után!

A dakota esszencia jól megfogható a következő sorok között is: KELETI - OROSZOS TÁRSADALMAT ÉPÍT A KORMÁNY! MI VISSZAÁLLAMOSÍTJUK AZ EGÉSZSÉGÜGYET! Ezt a pazar megállapítást, lefordíthatjuk a következőképpen is: -Ha nem tetszik a folyó iránya, költözz át a túlsó partra! Rövidebben: -Fával ne olts tüzet! Velősebben: -Csak a lassú ló büdös! Az oroszos visszaállamosításra mondhatjuk még azt is, hogy: -Hátrafelé is lehet rohamozni, csak ahhoz másik ellenség kell! Ezt viszont gyorsan meg kellene tenni, mert: -A porrá zúzott medvehere akkor tesz igazán gyorssá, ha a medve még él! Ha viszont már ez a bölcselet sem használ, akkor vedd figyelembe: -Ha kiröppent a nyílvessződ, akkor a jövőd már elkezdődött!

Végezetül, talán az egyik legszebb és legtalálóbb mondat: A DAKOTA EL VAN HATÁROLÓDVA, ÉS ÚGY IS MARAD! Ez a hatalmas szellemi teljesítmény már a csodás Manitoura emlékeztet. Ezt az üdvözült káprázatot lefordíthatjuk úgy is: -Ha a termékenységi tánc sikerült, már teljesen mindegy, hogy kire hasonlít a gyerek! Vagy: -A magtalan indián a legbüszkébb a fiára! Egy bölcs intelem is hasznos lehet: -Aki parázson jár, az mindig tudja a legközelebbi utat! Ezt lehet ragozni is: -Két szerető között a legrövidebb út az, amin éppen járnak! Ha viszont ez nem igaz, akkor: -Az avas bölényzsír csodákra képes, ha sokallod társad közeledését!

Mielőtt dakota bölcsességeink végére érnénk, ejtsünk néhány keresetlen szót ellenfeleinkről is, mert mint a mondás bizonyítja: -Csak a halott komacs a jó komacs! Nézzünk tehát néhány jellemző komacs vonást: -A komacsok a bölényszart is eladnák a bölénycsordának! Ugyanez csak pepitában: -A komacsok az üres wigwamból is kilopják a takarókat! Ez is lehet fokozni: -A komacsok egy jó skalpért a saját hullájukat is megcsonkítanák! Vagy: -Ha ma leszúrod a komacsot, holnap a fia árulja a kést! Ezt jó tudni, mert: -A komacs csak akkor támad szemből, ha előzőleg többször hátba szúrt! Ez ellen a legjobb orvosság: -Ha lőszert adsz kölcsön egy komacsnak, nagyon fontos, hogy jól célozzál! Ez azért fontos, mert: -Egy élő komacs mindig egy ügyetlen dakotáról árulkodik! Nagyon vigyázni kell, mert: -A komacsok kihalása csak egy ócska trükk! Ezért van aztán, hogy: -Két komacs közül az ostobábbat, mindig találomra választják ki! Vigyázzunk tehát: -Két komacsnál csak egy feleslegesebb van: egy komacs! Ezért: -Ne üsd a komacsot, ha szálka akadt a torkán! Mert: -Az egyetemes értékek csak zsákmányszerzéskor fontosak egy komacs számára! Hát ennyi...
Azért a legfontosabbat soha ne feledjük: -Sajnos komacsból is lehet dakota!

Molnár Tamás
ÚDK

Ui: Külön köszönet a Kis Indiánkönyv két szerzőjének, Naid Samatnak és Jaspers Stingnek a kortalan bölcsességekért. Ja, és persze külön hála az ünnepelt Fődakotának is! Az Ő inspiráló közreműködése nélkül, nem jöhetett volna létre ez a bájos gyűjtemény!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy régi klasszikus: Király Li
  2007-12-30 23:12:04, vasárnap
 
  Egy régi klasszikus: Király Linda és a magyar himnusz
2007-12-30. 12:42

Ha valaki még nem látta volna: egy kosárlabda mérkőzésen a zsidó énekesnő bebizonyította, hogy még a Himnusz szövegét sem tudja.

VIDEO: http://kuruc.info/r/1/19799/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fico ledöngölte Orbán hamis hu
  2007-12-30 23:09:35, vasárnap
 
  Fico ledöngölte Orbán hamis hurráoptimizmusát: dehogy tűnt el a határ Schengennel
2007-12-30. 22:17

Mint ismeretes, az EU-szervilis, a magyar földet nemzetközi kótyavetye tárgyává Orbán az unión belüli határátlépés ellenőrzésének megszűntét követően arról handabandázott, hogy 87 év után eltűnt a szlovák-magyar határ, ami felér egy nemzeti újra egyesüléssel. A valóság ezzel szemben az, hogy a felvidéki magyarságnak se több iskolája, se több joga, nemhogy autonómiája, a szlovák hatalom feje felett változatlan. A határok meglétét nagyon hangsúlyosan erősítette meg minapi nyilatkozatában Robert Fico szlovák miniszterelnök.

Fico szerint nem szabad azt a benyomást kelteni, hogy a schengeni övezet bővítésével megszűntek a határok. A kormányfő a szlovák közszolgálati rádióban elhangzottak szerint arra kérte a médiát, ne beszéljenek a határok megszűnéséről, mert az integráció nem azt jelenti, hogy létrejött egy egységes terület, melyen belül majd minden egybevegyül. (Kuruc.info: sajnos igaza van a megszállónak, Orbán pedig a nénikéjének hazudozzon)

Fico hangsúlyozta: "Schengen mindössze arról szól, megszüntettük a határátlépések ellenőrzését."

A Szombati párbeszédek című rádióműsorban elhangzottakat ismertető szlovák állami hírügynökség, a TASR jelentése szerint "Fico hangsúlyozta, hogy a határ az állam szerves tartozéka, jelképe, amely körbeveszi azt a területet, amelyen belül a konkrét állam a saját állami szerveinek eszközeivel érvényesíti a hatalmát és a befolyását."

"A határok megmaradtak és a jövőben is megmaradnak. Schengen mindössze arról szól, hogy megszüntettük a határátlépések ellenőrzését. Nem a határok megszűnéséről, csupán a határátkelőknél folyt ellenőrzések megszűnéséről van" - adott szögezte le a hírügynökség által idézettek szerint a szlovák miniszterelnök.

(Felvidék Ma)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A betegek csak egy tételnek sz
  2007-12-30 19:20:24, vasárnap
 
  2007-12-30 11:42
Mikola: A betegek csak egy tételnek számítanak a biztosítók profitkalkulációiban

Az áterőszakolt egészségbiztosítási törvény után a betegek csak egy tételnek számítanak majd a biztosítók profitkalkulációiban - állítja Horváth Ágnes egészségügy miniszternek címzett nyílt levelében Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa, aki szerint a törvény egy üzleti kör érdekeit szolgálja.






Az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt a kormány annak ellenére erőszakolta át a parlamenten, hogy soha nem látott társadalmi összefogás jött létre a kormány elképzelésével szemben - írja Horváth Ágnes egészségügy miniszternek címzett nyílt levelében Mikola István.

A Fidesz szakpolitikusa állítja: a kabinet szembefordult a teljes magyar társadalommal, semmibe vette az embereket, lesöpörte az asztalról a szakszervezetek, a kamarák, a szakmai szövetségek, a civil szervezetek véleményét, és úgy döntött, hogy az üzleti érdekeket teszik uralkodóvá az egészségügyi ellátásban.

,,Önök folyamatosan hazudtak: azt állították, hogy megmarad a nemzeti kockázatközösség, miközben világos, hogy ez nem igaz. Azt állították, hogy a változtatás középpontjában a beteg áll, holott az új törvény kizárólag egy jól körülhatárolható üzleti kör gazdasági érdekeit szolgálja" - áll a legnagyobb ellenzéki párt weboldalán olvasható közleményben.

Mikola emlékeztetett: Horváth Ágnes korábban személyesen nyilatkozta azt, hogy a biztosítótársaságok csak január 1-je után toborozhatnak tagokat, ehhez képest a Hír Televízió arról tudósított, hogy a birtokába került dokumentumok szerint a toborzást a biztosítótársaságok az ősz folyamán megkezdték, és egy pilótajátékhoz hasonló módszerrel kezdték gyűjteni maguknak az ,,ügyfeleket". ,,Ez a módszer is tökéletesen mutatja az Önök által áterőszakolt törvény talán legnagyobb kártételét: a betegek ezentúl csak egy tételnek számítanak a biztosítók profitkalkulációiban" - állítja a polgári kormány egészségügy minisztere.

A fideszes szakpolitikus levelében rákérdez arra is, hogy Horváth Ágnes mikor indít vizsgálatot annak tisztázása érdekében, hogy belekezdtek-e egyes biztosítótársaságok az ,,ügyfelek" törvénytelen toborzásába már az idei ősz folyamán?



Hír TV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZDSZ: a népszavazással nem le
  2007-12-30 19:17:21, vasárnap
 
  MTI 2007. december 30. 16:30

SZDSZ: a népszavazással nem lehet kormányt buktatni




A párt politikusai leplezték le az SZDSZ "Nem elég gondolni a nemre" feliratú plakátját a fővárosi Nyugati téren. A liberálisok azért kampányolnak, hogy a 2008-as országos népszavazáson minél többen szavazzanak a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj eltörlése ellen. A jövő év legfontosabb eseménye a népszavazás lesz - mondta a plakátleleplezést kísérő sajtótájékoztatón Wittinghoff Tamás, a párt ügyvivője. A politikus meggyőződésének adott hangot, hogy a három kérdés mögött a kormánybuktatás szándéka áll. Véleménye szerint ezek nem szakmai, politikai kérdések. 2008 legfontosabb feladatának nevezte, hogy világosan elmondják az embereknek, ezekkel a kérdésekkel nem lehet kormányt buktatni. Wittinghoff Tamás kitért arra is, hogy jövőre a parlament újra tárgyalja az egészségbiztosítási törvényt, amelyet Sólyom László köztársasági elnök ezen a héten küldött vissza az Országgyűlésnek. Az ügyvivő felhívta a figyelmet arra: ha újra elfogadják a törvényt, akkor az államfő már nem kérhet normakontrollt. Fontos üzenetnek nevezte, hogy Sólyom László hiányolta a törvényből a versenyt, mert mint mondta az SZDSZ alapvetően egy olyan több biztosítós rendszert szorgalmazott, amely a versenyre épül.

Léderer András, az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének elnöke a tandíjról szólva azt mondta: hazugság a Fidesz állítása, amely szerint most ingyenes a felsőoktatás. Véleménye szerint a szegény diákok nem azért nem tudnak az egyetemeken tanulni, mert ki kell majd fizetniük a fejlesztési részhozzájárulást, hanem azért, mert nem tudják kifizetni a tankönyveket, a jegyzeteket. Léderer szerint az új rendszer az igazságosságról is szól, arról, hogy a jó tanuló kevesebbet fizessen, a fejlesztési hozzájárulásból az intézmények fejlesztéseket hajthassanak végre és hogy az ösztöndíjak valódi megélhetést nyújtsanak a diákoknak.


gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márton: 150 éves működésének m
  2007-12-30 19:15:52, vasárnap
 
  2007-12-30 18:52
Márton: 150 éves működésének mélypontján van a vasút

Állami tulajdonban kell tartani a vasutat, mert a biztonságos szolgáltatás állami felelősség - olvasható Márton Attila vasárnapi közleményében.






A fideszes országgyűlési képviselő úgy véli, másfél évszázados működésének mélypontján van a magyar vasút. A vasútvonalak bezárása helyett inkább fejlesztésekre van szükség - tette hozzá a politikus.

A megoldás nem a privatizáció, hanem éppen ellenkezőleg az állami tulajdonban tartás. Bár a jelenlegi kormánynak nincs vasútfejlesztési, fenntartási stratégiája - vélekedik Márton Attila. Az ellenzéki politikus szerint napjainkat e téren ötletszerűség, szakmai és gazdasági logikát nélkülöző elaprózott fejlesztések jellemzik; a vasút szétesett, működőképes egységeit pedig eladták.

A képviselő szerint a ,,reform" kevés, a magyar vasutat újjá kell építeni. A vasúti személyszállítást valódi közszolgáltató üzemként kell működtetni.

(FH)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.