Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Nem értjük...
  2007-12-31 10:34:44, hétfő
 
  Nem értjük, mit is reklámoz olyan intenzíven a "Benned van" kampány.
2007-12-31 02:30:51 elnök

Van Európában egy ország, abban egy város, abban pedig él egy Bajnai Gordon nevű miniszter, aki most ünnepi jó híreket hozott nekünk.

Remekül állunk az uniós pályázatok frontján, Európa-bajnokként zárjuk az évet, sőt utazó sebességbe kapcsoltunk, jut pénz - mit pénz, ezermilliárdok! - iskoláknak, civileknek, egyházaknak, vállalkozóknak, önkormányzatoknak, szinte mindenkinek. "2900 milliárd forintnyi lehetőség" - még kimondani is káprázatos. Külön jutalom, hogy eközben másfél milliárd forint közpénzen nap mint nap identitásunk erősítésében is segítséget kapunk a szimpatikus úrtól. "Magyarország benned van" (mármint állítólag bennünk, állampolgárokban) - tudjuk meg a Bajnai felügyelte ügynökség kommunikációs főosztályától a szlogennel körbecsomagolt méretes bevásárlóközpontban járva, a bulvárlapokból vagy a kereskedelmi és állami csatornákon szörfölve.

Valami azonban mégsem stimmel. Túl azon, hogy már az ügynökség is elismerte, amit egyesek régóta gyanítottak, vagyis hogy az ezermilliárdos vakítás helyett csupán egyetlenegy milliárd forintot láttak az idén a pályázók az Új Magyarország fejlesztési terv keretében, más gondok is akadnak. Először is, nem értjük, mit is reklámoz olyan intenzíven a "Benned van" kampány. A kormányt, a "sikereket" vagy az egykori polgári napilap címét megirigylő Új Magyarország szlogent? Továbbá hónapok óta nem értjük, miért nem lehet tisztességesen, becsülettel, egyértelműen elmagyarázni, hogy a Bajnai-összegek hét plusz két évre szólnak, hogy megvalósulásuk még rengeteg időt vesz igénybe, és hatásuk is csak jóval későbbre várható.

Miért nem lehet egyenesen megmondani, hogy az idén csak néhány száz pályázóval kötöttek szerződést, a nekik jutó kifizetés is csak a beruházásuk kisebbik részének elszámolható költségeire vonatkozik - majd. Ha hiánypótoltak, ha beadták az engedélyeket, ha elkezdték a projektet, ha befejezték, ha benyújtották a számlákat, és ha majd mindezek után kivárták a nemritkán több hónapos kifizetési időt. Nem értjük, hogy - miután Bajnai úr biztosított minket az átláthatóságról és az elfogulatlan szakmaiságról - a hét regionális fejlesztési tanácsból kettő vezetőjéről, Wekler és Szabó urakról mégis hogyan derülhetett ki: családjukhoz köthető pályázatok már nyertek.

Egyébként is meg vagyunk zavarodva, kik azok az álmutyizók, és kik az igaziak. Honnan lehet őket felismerni? Bár Bajnai úr idejekorán figyelmeztette az ország népét: ne higgyenek a rá hivatkozó, mindent elintézni hajlandó sötét ruhás embereknek, maradt a bizonytalanság. Eszerint a tanácsok fent említett vezetői akkor minek számítanak? Még belegondolni is rossz, hogy esetleg Parragh Lászlónak, az iparkamara elnökének lenne igaza, miszerint ez egy olyan futóverseny, amelyen néhányan biciklivel indulnak.

Miközben gyűlnek a bejelentések az ügynökség anti-lop honlapján a feltételezett csalásokról, féltjük az illetékes urakat. Csak nehogy úgy járjanak, mint szegény Paul Wolfowitz, a Világbank kényszerűen távozott elnöke, aki - nem sokkal azután, hogy megnyitotta korrupcióellenes portálját - maga kényszerült távozni barátnője mesés fizetése miatt. A történet valójában kísértetiesen hasonlít

A császár üzenete című Franz Kafka-groteszkre, amelyben a hírnök a haldokló felség "magányos, szánalmas alattvalóknak küldött üzenetét" próbálja eljuttatni az érintettekhez, de soha nem ér célba. "Hasztalan fáradozott, nem tudott átvergődni a palota kapuin", "az emberek pedig csak ültek az ablakokban, és megálmodhatták a felséges mondanivalót, mikor eljött az este".

http://www.fideszbp20.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
230 ezerért vesz bicigliket a
  2007-12-31 10:25:48, hétfő
 
  230 ezerért vesz bicigliket a Posta?
2007-12-30 12:10:22 elnök


A Magyar Posta Zrt. mintegy 1,1 milliárd forintért csaknem 4800 kerékpárt és 30 kerékpár-utánfutót vásárol. Az ár magába foglalja az öt éven keresztüli karbantartását is. A Közbeszerzési Értesítő szerint az európai uniós nyílt közbeszerzési eljárást a győri székhelyű Cronopont Kft. nyerte el nettó 1,097 milliárd forintos ajánlatával.

A másik pályázó, a debreceni központú Piremon Kht. 1,167 milliárd forintos ajánlatot tett. A vállalkozási szerződés szerint a nyertesnek 640 váltós kerékpárt (245 darabos opcióval), 4.148 váltós biciklit (1.676 darabos opcióval), 30 kerékpár utánfutót kell leszállítania. Az ötéves karbantartást is magába foglaló szerződésben szerepel 150 millió forint keretösszegig eseti javítások elvégzése is.

Tomecskó Tamás, az MP szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az eljárás nyertese a kifejezetten postai igények alapján Szlovéniában kifejlesztett KRPAN típusú kerékpárt szállít, amely ma már számos ország postai kerékpárjaként bizonyítja, hogy alkalmas postai kézbesítő kerékpárnak.

Ezt a típust alkalmazza jelenleg a szlovén, a horvát és az észt nemzeti posta, és a magyar mellett jelenleg finn postai megrendelés teljesítése is folyik. A gyártó francia postai érdeklődésről is beszámolt.

A kerékpár teljes felszereléssel mindössze 28 kilogramm súlyú. Különösen erős alumínium vázzal, erősített villákkal, nagyszilárdságú monoblokk hajtóművel rendelkezik. A kerekek könnyű alumínium abroncsokból és minden évszakban jól használható, kevlár betétes köpenyekből állnak. A pedálok csúszásmentesek, a nyereg kielégíti a magas szintű ergonómiai igényeket is.

Tomecskó Tamás kiemelte, hogy a kerékpárok két változatban kerülnek a Magyar Postához, az egyik hagyományos, egysebességes kivitelű, a másik pedig tartalmaz egy 3 sebességes Shimano Nexus agyváltót.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Medgyessy adta, Gyurcsány...
  2007-12-31 10:22:10, hétfő
 
  Medgyessy adta, Gyurcsány elvette
2007-12-30 12:06:35 elnök

Januártól megszűnik az állami múzeumok állandó kiállításainak ingyenessége, ugyanakkor számos kedvezmény lép életbe, illetve marad változatlan.
A legnagyobb budapesti múzeumokban megközelítőleg egy mozijegy árát kell majd kifizetniük a látogatóknak a teljes árú jegyért.

A Szépművészeti Múzeumba, ahol januártól 1.200 forintba kerül majd egy teljes árú jegy, minden hónap harmadik szombatján ingyen mehetnek be a 26 évesnél fiatalabbak, valamint a 18 év alattiakat kísérők. A Szépművészetiben emellett úgy döntöttek, nem "halmozzák" a belépőket: bármely időszaki kiállítás belépőjének megvásárlásával az állandó gyűjtemény ingyenesen megtekinthető lesz.

Ugyanez a döntés született a Magyar Nemzeti Galériában is. Szabó László, a Kommunikációs Igazgatóság főosztályvezetője elmondta, hogy a belépőjegy 800 forintba kerül majd a múzeum állandó kiállítására, ugyanakkor minden hónap harmadik vasárnapján ingyen lesznek látogathatók a galéria állandó és időszaki kiállításai egyaránt.

Aki a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítását szeretné megtekinteni, annak 1.000 forintot kell majd fizetnie. A kedvezmények között szerepel a családi jegy is 2.000 forintért. Az Iparművészeti Múzeumba 800 forintba kerül majd a teljes árú belépőjegy.

A kormány októberben döntött a múzeumok látogatóit megillető kedvezmények 2004-ben hozott szabályainak módosításáról. Az új rendelkezések 2008-tól megszüntetik az állami múzeumok állandó kiállításaira vonatkozó díjmentességet, ugyanakkor több új kedvezmény bevezetésével célzottabb rendszert alakítanak ki, és a kedvezményeket kiterjesztik az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgáraira is. Az új szabályozás szerint az állami múzeumok állandó kiállításaira a szervezett diákcsoportok ingyenesen mehetnek be, az időszaki kiállításokat pedig 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják. Megmarad a pedagógusok és a felsőoktatásban dolgozók 100 százalékos kedvezménye, a 62 és 70 év közöttiek pedig fél áron látogathatják az állandó kiállításokat.

A gyermekek számára hatéves korig lesz ingyenes a belépés, akárcsak a fogyatékkal élőknek és kísérőiknek, valamint a 70 év felettieknek. Állami ünnepeken minden múzeum minden kiállítása ingyenesen lesz megtekinthető, továbbá a családok számára havonta egyszer, az egyes intézmények által választott hétvégi napon szintén ingyenes lesz a múzeumlátogatás.

Ezentúl a múzeumok további kedvezményeket is adhatnak. A múzeumigazgatók októberben úgy vélték: az állandó kiállítások ingyenességének megszűnésével nem csökken majd jelentősen az intézmények látogatottsága. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója elhibázott lépésnek nevezte a 2004-es döntést.

Mint mondta, az elmúlt három évben a magyar állam viszonosság nélkül támogatta a külföldi állampolgárokat, hiszen külföldön nem ingyenesek az állandó kiállítások.

Emellett nem vették figyelembe a rászorultságot, az ingyenesség mindenkire egyaránt vonatkozott. A 2004-es döntéssel összességében 600-700 millió forintot veszített évente a múzeumi szakma, és az ingyenességgel nem bővült a látogatók köre sem.

A szaktárca pénteki közleménye szerint Magyarország a múzeumi kedvezményrendszer átalakítása után is éllovas marad a kedvezmények tekintetében; az ingyenesen belépők aránya az EGT-ben mért 24-25 százalékkal szemben legalább 35 százalék lesz, miközben nő a diák látogatók száma.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz éve született
  2007-12-31 10:07:13, hétfő
 
  SZÁZ ÉVE SZÜLETETT WASS ALBERT
(1908 január 8 - 1998 február 17)

Wass Albert krisztusi életutat járt: magasból indult, mélybe szállt, de
magasra emeltetett.
Sorsában rejtőzik a magyar keresztút és feltámadás.
Erdélyi korszaka sikertörténet.
Diákkori versei és ifjúkori prózája hírnevet hoznak számára, első regénye
bestseller.
Irodalmi díjakban és nemzeti irodalmi elismerésekben részesül.
A Nyugat, a Helikon, az Erdélyi Szépmíves Céh és a Kisfaludy Társaság
ígéretes magyar íróként tartják számon.

A háború mindent kettétör.
Jön a pokolra szállás, menekülés, a szülőföld elvesztése.
Élete hátralevő részét emigrációban tölti.
Nevét feketelistára teszi a kommunista hatalom.
A magyar olvasók nem tudják, hogy 1945-50 között Németországban megjelent
műveit öt nyelvre fordítják! Amerikában újraépíti irodalmi elhivatását.
Termékeny író, aki 90 éves koráig ír, ötven könyvet ad ki magyarul és
angolul.
A hanyatlás végnapjaiban mégsem érzi magát sikeresnek.

Hányattatott sorsa nem szűnik meg halálával.

Életművét gátlástalanok önös dicsőségük trófeájaként használják.
Szellemi örökségét mesterségesen szított ellentmondások kontextusában
vallatják és kiforgatják.
Soha nem vallott nézeteket sütnek rá.
Kérlelhetetlen gyűlölői a háborús bűnösség hamis vádja alól nem akarják
feloldozni.

Mindezek ellenére, Wass Albert az egyik legnépszerűbb 20. századi magyar
író.
Műveit olvassák, gondolatait idézik, írásait színpadra viszik és
filmesítik.
Regényei egy irodalmi felmérés szerint a legnépszerűbb könyvek között
foglalnak helyet.
Tiszteletére egyre több városban szobrot emelnek.
A nevét viselő irodalmi körök határon innen és túl, a világon mindenütt
megemlékeznek róla
születése 100. és halála 10. évfordulóján.

Hátrahagyott kéziratait fiai sorban megjelentetik.
A kiadott könyvek hasznát ők apjuk végakarata szerint, erdélyi jótékonyságra
fordítják.
Hagyatéka felbecsülhetetlen érték, mely egy szebb, jobb és emberségesebb
világot idéz.

Mintha csak életéről vallana, a világégésben írt egyik levelében ez áll:
"Nem voltunk mi hősök, csatázó félistenek: emberek voltunk csupán, akik
állottunk,
amikor állani kellett, ott, ahol kellett és egy tapodtat sem jobbra, vagy
balra attól.
Mentünk, amikor menni kellett és pontosan tudtuk, hova megyünk s miért.
Nem volt sok kérdeznivalónk, nyugtalan lázak gyötörtek, s egészen
elfeledtük,
hogy az életnek idehaza mennyi sok csínja-bínja van.
Szép volt, emberhez és magyarhoz méltó."
(Tábori posta, 1944)

Küldetését egy életrajzi írásában így foglalja össze:
"Írónak rendelt az Úr, mégpedig abból a fajtából, akinek nem szórakoztatás a
feladata,
nem is a világ szépségeinek dicsérete, hanem mindössze nemzetének
szolgálata.
Ezt tettem, ezt végeztem, jól-rosszul, legjobb tudásom szerint.
Hídépítő igyekeztem lenni.
Hidat próbáltam verni múlt és jövendő között a rendelkezésemre álló jelen
felhasználásával.
Életem egyetlen feladatának nemzetem megmentését ismertem föl.
Ezt pedig úgy láttam megvalósíthatónak, ha egybefogom a szétszórtságban még
megmaradt erőket egyetlen cél szolgálatára: megismertetni a világgal a
magyar nemzetben rejlő értékeket, lehámozni nemzetemről azt,
amit az ellenséges propaganda az utolsó évszázad során rákent.
Ennek az egyetlen célnak a szolgálatára állítottam be egész életemet.
Megtettem a magamét s a többi már nem az én gondom.
Nemzetemen még az Úristen sem segíthet, ha hamarosan nem ébred magára.
De akár magára ébred, akár nem, én már nem leszek itt, hogy elsirassam, vagy
együtt örvendezzek az örvendezőkkel egy megrendítően szép és csodálatos
föltámadáson, amit csak az Úristen adhat meg, mert más reménységre
lehetőségem sincsen.
És ez jól is van így. Legyen velünk az Úristen kegyelme!"
(Búcsúszó)

Wass Albert tiszteletére műsoros napokat tervez a dél-floridai magyarság,
melyeken az író öt fia is részt vesz.
Lukácsi Éva, Miami
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz éve született
  2007-12-31 10:07:09, hétfő
 
  SZÁZ ÉVE SZÜLETETT WASS ALBERT
(1908 január 8 - 1998 február 17)

Wass Albert krisztusi életutat járt: magasból indult, mélybe szállt, de
magasra emeltetett.
Sorsában rejtőzik a magyar keresztút és feltámadás.
Erdélyi korszaka sikertörténet.
Diákkori versei és ifjúkori prózája hírnevet hoznak számára, első regénye
bestseller.
Irodalmi díjakban és nemzeti irodalmi elismerésekben részesül.
A Nyugat, a Helikon, az Erdélyi Szépmíves Céh és a Kisfaludy Társaság
ígéretes magyar íróként tartják számon.

A háború mindent kettétör.
Jön a pokolra szállás, menekülés, a szülőföld elvesztése.
Élete hátralevő részét emigrációban tölti.
Nevét feketelistára teszi a kommunista hatalom.
A magyar olvasók nem tudják, hogy 1945-50 között Németországban megjelent
műveit öt nyelvre fordítják! Amerikában újraépíti irodalmi elhivatását.
Termékeny író, aki 90 éves koráig ír, ötven könyvet ad ki magyarul és
angolul.
A hanyatlás végnapjaiban mégsem érzi magát sikeresnek.

Hányattatott sorsa nem szűnik meg halálával.

Életművét gátlástalanok önös dicsőségük trófeájaként használják.
Szellemi örökségét mesterségesen szított ellentmondások kontextusában
vallatják és kiforgatják.
Soha nem vallott nézeteket sütnek rá.
Kérlelhetetlen gyűlölői a háborús bűnösség hamis vádja alól nem akarják
feloldozni.

Mindezek ellenére, Wass Albert az egyik legnépszerűbb 20. századi magyar
író.
Műveit olvassák, gondolatait idézik, írásait színpadra viszik és
filmesítik.
Regényei egy irodalmi felmérés szerint a legnépszerűbb könyvek között
foglalnak helyet.
Tiszteletére egyre több városban szobrot emelnek.
A nevét viselő irodalmi körök határon innen és túl, a világon mindenütt
megemlékeznek róla
születése 100. és halála 10. évfordulóján.

Hátrahagyott kéziratait fiai sorban megjelentetik.
A kiadott könyvek hasznát ők apjuk végakarata szerint, erdélyi jótékonyságra
fordítják.
Hagyatéka felbecsülhetetlen érték, mely egy szebb, jobb és emberségesebb
világot idéz.

Mintha csak életéről vallana, a világégésben írt egyik levelében ez áll:
"Nem voltunk mi hősök, csatázó félistenek: emberek voltunk csupán, akik
állottunk,
amikor állani kellett, ott, ahol kellett és egy tapodtat sem jobbra, vagy
balra attól.
Mentünk, amikor menni kellett és pontosan tudtuk, hova megyünk s miért.
Nem volt sok kérdeznivalónk, nyugtalan lázak gyötörtek, s egészen
elfeledtük,
hogy az életnek idehaza mennyi sok csínja-bínja van.
Szép volt, emberhez és magyarhoz méltó."
(Tábori posta, 1944)

Küldetését egy életrajzi írásában így foglalja össze:
"Írónak rendelt az Úr, mégpedig abból a fajtából, akinek nem szórakoztatás a
feladata,
nem is a világ szépségeinek dicsérete, hanem mindössze nemzetének
szolgálata.
Ezt tettem, ezt végeztem, jól-rosszul, legjobb tudásom szerint.
Hídépítő igyekeztem lenni.
Hidat próbáltam verni múlt és jövendő között a rendelkezésemre álló jelen
felhasználásával.
Életem egyetlen feladatának nemzetem megmentését ismertem föl.
Ezt pedig úgy láttam megvalósíthatónak, ha egybefogom a szétszórtságban még
megmaradt erőket egyetlen cél szolgálatára: megismertetni a világgal a
magyar nemzetben rejlő értékeket, lehámozni nemzetemről azt,
amit az ellenséges propaganda az utolsó évszázad során rákent.
Ennek az egyetlen célnak a szolgálatára állítottam be egész életemet.
Megtettem a magamét s a többi már nem az én gondom.
Nemzetemen még az Úristen sem segíthet, ha hamarosan nem ébred magára.
De akár magára ébred, akár nem, én már nem leszek itt, hogy elsirassam, vagy
együtt örvendezzek az örvendezőkkel egy megrendítően szép és csodálatos
föltámadáson, amit csak az Úristen adhat meg, mert más reménységre
lehetőségem sincsen.
És ez jól is van így. Legyen velünk az Úristen kegyelme!"
(Búcsúszó)

Wass Albert tiszteletére műsoros napokat tervez a dél-floridai magyarság,
melyeken az író öt fia is részt vesz.
Lukácsi Éva, Miami
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 488
  • e Hét: 765
  • e Hónap: 9369
  • e Év: 45310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.