Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Nem kapják meg a teljes 13. ha
  2007-12-08 12:54:02, szombat
 
 
Nem kapják meg a teljes 13. havi bért a közszolgálati dolgozók
Kiemelt hírek
Lánchíd Rádió, szo, 2007-12-08 12:19

A kormány ígéreteivel ellentétben nem kapják meg januárban a 13. havi bér felét a közszférában dolgozók. A 2007-es béralkuban még az szerepelt, hogy a juttatás esedékes részét január 16-ig kifizetik.
Az első részt már júniustól folyósították a dolgozóknak. A kormány így akadályozta meg az utolsó pillanatban az egységes közszolgálati sztrájkot. A 2008-as bérmegállapodásból azonban már kimaradt a januári többletkifizetés. Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke azt mondta: a félhavi bért a várható infláció mértékével megegyező, ötszázalékos keresetemelésre váltották. Ezzel a kormány több tíz milliárdot spórol hétszázötvenezer közszolgálati dolgozón.

(Lánchíd Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A református egyház megfúrná a
  2007-12-08 11:38:26, szombat
 
  A református egyház megfúrná az eü-reformot
2007. december 8. , 09:46 FigyelőNet, MTI

A Magyarországi Református Egyház formalevelet küld ki gyülekezeteinek, amelyben arra kérik a lelkészeket és gondnokokat: kérjék fel parlamenti képviselőjüket, hogy az emberek véleményére figyelve vegyenek részt, és szavazzanak nemmel a társadalombiztosításról szóló jövő heti parlamenti szavazáson.

A református egyház honlapján olvasható közlemény szerint a levél elküldése előtt a gyülekezetekkel is meg kívánják ismertetni a formalevél szövegét, amelyben egyebek közt felemelik szavukat azok biztonsága érdekében, akik már most láthatóan és nyilvánvalóan az átalakítás vesztesei lesznek.

A reformátusok szerint sem az orvosok, sem az egészségügyi intézmények, sem a különböző betegszervezetek és magánbiztosítók, de gyakran még maguk a társadalombiztosítási szakemberek sem tudják megmondani, hogy kinek és hogyan lesz a megváltozott rendszer előnyére.

A formalevélben leszögezik továbbá: arra sem nyílt lehetőség, hogy a társadalombiztosítás rendszerében érintett magyar állampolgárok, orvosok és társadalombiztosítási szakemberek érdemben is megvitathassák az átalakítási elképzeléseket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csőd szélére került több tel
  2007-12-08 11:37:00, szombat
 
  A csőd szélére került több település, késnek a fizetések
2007-12-07 Magyar Hírlap

Csak nagy késedelemmel tud fizetni az alsópetényi önkormányzat a helyi iskola tanárainak. Balla Mihály (Fidesz) szerint más nógrádi települések is hasonló problémákkal küzdenek.

Elfogyott a pénze a Nógrád megyei Alsópetény önkormányzatának, ezért már hónapok óta csak nagy késedelemmel tud fizetni a helyi iskola tanárainak. A baj nagy, és a kilábalás lehetősége is hónapokig eltarthat, de a polgármester szerint nem szeretnének csődöt jelenteni. Laluja Imre úgy véli, az országban minden második önkormányzat hasonló gondokkal küzd. A pénzügyi gondokról nem szívesen beszélő polgármester szerint nem feltétlenül a forráskivonás az oka a kialakult helyzetnek, sokkal inkább több, hosszú ideje fenálló ok sorozata vezetett ide. Kérdésünkre, hogy mégis mit mondanak majd a tanároknak, meddig kell még ebben a bizonytalan helyzetben élniük, telefonon nem kívánt válaszolni. Csupán annyit jegyzett meg: hónapok óta azon dolgoznak, hogy a problémát megoldják, és meg is fogják oldani.

Információink szerint távolról sem egyedi eset az alsópetényi önkormányzaté Nógrád megyében, s ezt a helyi fideszes parlamenti képviselő is megerősítette. Bár Balla Mihályt megdöbbentette a pedagógusok fizetésének visszatartása, közölte: az ezer lelkesnél kisebb települések a központi forrás- és normatívtámogatás-elvonások miatt olyan lehetetlen helyzetbe kerültek, hogy könnyen a csőd szélére sodródhatnak. Balla Mihály szerint elgondolkodtató, hogy a legszegényebbek közé tartozó rétsági vagy balassagyarmati kistérséget miért vette ki a kormány éppen most a hátrányos helyzetű térségek köréből. Az érintett települések 2009 után emiatt ugyanis képtelenek lesznek kedvezményes támogatásokhoz jutni. Eközben Nógrádban 14 százalékos a munkanélküliség úgy, hogy egyre kevesebb kis- és középvállalkozás tud munkahelyet kínálni.
Varjú Frigyes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar gazdaság - van még lejj
  2007-12-08 11:36:25, szombat
 
  Magyar gazdaság - van még lejjebb is
2007. december 8., szombat 10:15 InfoRádió

Miközben az elemzők azt hitték, hogy a magyar gazdaság már elérte mélypontját, kiderült, hogy van lejjebb is - írja a Magyar Nemzet. Pénteken minden előzetes becslésnél rosszabb GDP adatot tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Hazánk gazdasága éves szinten mindössze 0,9 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben. Érdekes, hogy a második negyedévi bővülést nullára "korrigálta" a KSH, vagyis a magyar gazdaságban ténylegesen megállt a növekedés. Ez a mutató messze alatta marad a többi kelet- és közép-európai uniós tagország átlagos, 7,7 százalékos átlagos dinamikájának. A magyar gazdaság a tavaly óta a 27 tagú Európai Unió átlagos dinamikáját sem tudta elérni, sőt a mostani adat a leglassúbb növekedést jelenti a teljes unióban.

A Népszabadság azt írja, hogy közel 30 milliárd kerülhet a jövő évi büdzsében más helyre, és megnyílhat 20 milliárdnyi extra költekezési lehetőség beruházásokra. Nem tudni, mennyivel, de szabadon emelkedhetne a pártalapítványok 2008-as támogatása is. Ez áll a kormány által támogathatónak ítélt költségvetési módosító indítványokban, amelyekről a parlament kedden szavaz. Ha a frakciók a javaslatot megszavazzák, jövőre már nem az Országgyűlés dönthetne a pártalapítványok támogatásának esetleges módosításáról. Az öt pártalapítvány egyébként együttesen 1,2 milliárd forintból gazdálkodhatna jövőre, ugyanannyiból, mint az idén, vagyis eredetileg nem tervezték az alapítványi kiadások emelését.
Hanganyag: Szabó Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Utolsó Cseppek!
  2007-12-08 11:35:52, szombat
 
  Az Utolsó Cseppek!

Előfordult már Önnel, hogy dühöt és kihasználtságot érzett, amikor a fizetését megkapta? Megtörtént már, hogy bármennyire is igyekezett, a vállalkozása összeomlóban volt, és úgy érezte, pattanásig feszült a húr? Érezte már magát kilátástalan helyzetben, amikor elhatározta, most aztán egy igazán jólfizető munkát talál magának, de rájött, hogy nincs jobb, vagy éppen elfogyott minden pénze, és kénytelen volt elfogadni az első adandó lehetőséget? Volt már olyan érzése, mintha egy őrült mókuskerékben rohanna, és soha nem ér célt?

Ha ezek közül bármelyik megtörtént az életében, vagy még nem, de úgy látja, bekövetkezhet a közeljövőben, akkor jöjjön, és vonuljon velünk december 15-én! 10 órától gyülekezünk a Budapest V. Petőfi Sándor utca -jégbüfé -Ferenciek tere felé eső- sarkánál, és 11.20 körül érkezünk a Liga demonstrációra. Jöjjön munkás ruhában, amiben a hétköznapok szürkeségében robotol, vagy amiben dolgozna... Mutassuk meg 15-én, mennyien fogunk sztrájkolni, amíg ez a lehetetlen helyzetet teremtő rendszer fel nem számolja magát, ímmár a köz akaratából, és hatására!

ÖNRE FELTÉTLENÜL SZÁMÍTUNK!

Rendszerváltó Fórum
szervezés
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SNS ifjai a Cseh Gárdával b
  2007-12-08 11:32:14, szombat
 
  Az SNS ifjai a Cseh Gárdával barátkoznak

Készült:2007, december 7 - 19:33

Az SNS ifjúsági tagozata állandó kapcsolatban van a Cseh Gárdával, annak ellenére, hogy ezt a szervezet vezetője elutasította.

Jakub Gajdošík, az SNS fő ifjonca
A Slota-féle Szlovák Nemzeti Párt ifjúsági tagozata rendszeres kapcsolatot teremtett a szélsőséges Cseh Gárda tagjaival, annak ellenére, hogy Jakub Gajdošík, a szervezet vezetője ettől elhatárolódott. Ugyanakkor a tagság egy része nem ért vele egyet.



-A határ menti együttműködés jó. Ezek értelmes emberek, jó velük együtt dolgozni. Ha most azt mondom, hogy rendszeresen találkozunk, ezzel csak nekik okozok gondot - mondta el az Express rádiónak Pavel Sedláček, a Cseh Nemzeti Párt politikai tanácsának elnöke. Ez a párt alapította a Cseh Gárdát.



Az SNS ifjúsági tagozatának elnöke azt követően utasította el az együttműködést a Cseh Gárdával, miután a Sme című szlovák liberális napilap beszámolt a két szervezet novemberi találkozójáról, ahol az SNS ifjoncai támogatták a gárda megalakulását. A támogató nyilatkozat rövidesen az SNS - ifjak honlapjáról is eltűnt.

Miután a Pravda arról informált augusztusban, hogy az SNS ifjúsági tagozata Ján Mikolaj (SNS) oktatási minisztertől 141 500 korona állami támogatást kapott, óriási botrány kerekedett az ügyből, és Gajdošík rövidesen azt közölte, hogy inkább lemondanak a pénzről. Ezt ugyanis arra használták volna, hogy az iskolákban az SNS-t és a nemzeti tudatot népszerűsítsék.

Viszont továbbra is az a céljuk, hogy a fiatalokat nemzeti szellemben neveljék, kemény hazafiságra. Hozzá kell azoban tenni, hogy Jozef Tisót vértanúnak tekintik, s egész szellemiségük ultranacionalista jellegű.

A Cseh Gárda is tovább tevékenykedik: csütörtökön jóváhagyták a gárda szervezetét, s hamarosan a belső kódexet és a tagságot szabályzó pontokat is jóváhagyják, január ötödikén lesz az első toborzásuk, s ekkortól már hivatalosan is működésbe lépnek.

Az SNS -ifjak nagyszombati területi csoportja október 28-án üdvözölte a Cseh Gárda megalakulását, azonban az országos vezető, Jakub Gajdošík elhatárolódott ettől. Ugyanakkor ezt követően a két szervezet novemberben találkozott egymással.

SITA, csernak
http://www.parameter.sk/kulfoldbelfold/az-sns-ifjai-cseh-gardaval-baratkoznak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czakó István: A Magyar Gárda M
  2007-12-08 11:12:30, szombat
 
  Czakó István: A Magyar Gárda Mikulása Hajdúszoboszlón


2007.12.07.

December 6-án este felemelő élményben volt részem.

Gárdista barátaim elhívtak Hajdúszoboszlóra, ahol a Magyar Gárda H-B megyei tagjai, egy Mikulás ünnepségen vettek részt.

Kíváncsi ember vagyok, ami egy újságírónak kifejezetten jól jön, ezért elmentem velük Szoboszlóra (magunk között - itt Hajdú-Biharban - csak így mondjuk). Este 5 óra előtt kb. 15 perccel érkeztünk a helyi művelődési házba. Megvallom, megdöbbentem. Az előtér dugig volt gyerekekkel, szülőkkel. Nem ez döbbentett meg, hanem az, hogy hátrányos helyzetű, első sorban roma gyerekek és szüleik voltak ott. Izgatottan várták a Mikulás ünnepséget.

A nagyterem megtelt sok-sok csillogó szemű gyerekkel. Elkezdődött a műsor, amit a Jobbik szoboszlói szervezete rendezett, és a Magyar Gárda tagjai díszsorfalat álltak a színpad előtt, mellett.

Pillanatok alatt fergeteges hangulatot varázsoltak az előadók. A Krampusz ragyogó énekeket adott elő, és bevonta első perctől a gyerekeket. Egyik roma fiatalembert felcsábította a színpadra is, és jó érzés volt látni, ahogy oldottan válaszolt a feltett kérdésekre. Természetesen ajándékkal távozott, amit a Krampusz adott át.

Azután megérkezett a Mikulás, aki nem csak a gyerekek nyelvén értett, hanem kitűnő zenét is szolgáltatott segédjével (a Krampusszal) együtt. Volt ott szaloncukor eső, csoki eső, sőt mandarin is hullott a hallgatóság közé.

Miközben a gyerekek és szüleik is élvezettel hallgatták a műsort, sőt részt is vettek benne, eljött a nap fő eseménye. A Magyar Gárda tagjai megajándékozták a résztvevő gyerekeket. Megható volt látni, amint a gyermekek csillogó szemmel, örömmel mentek a különféle finomságokért, csomagokért.

Szem- és fültanúja voltam ennek a kedves eseménynek. Magam is együtt énekeltem a kedves énekeket, együtt a sok-sok gyerekkel.

Ami személyes különleges élményem, szeretném megosztani önökkel. Amikor felhangzott a hívás, hogy a gyerekek menjenek előre, hogy a csomagokat átvegyék, a mellettem elmenő egyik roma kisfiú rászólt társára, hogy "vigyázz a bácsi lábára". Mivel nem titok, hogy mozgássérült vagyok, megdöbbentett ez a figyelmesség.

Köszönöm Gárdista barátaimnak, hogy magukkal vittek erre a szép rendezvényre!

ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT EGÉSZ HAZÁNKNAK!
ÉLJEN MAGYARORSZÁG!

Czakó István, FÚSZ, 2007.12.08.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lakosság többsége egy forint
  2007-12-08 11:08:31, szombat
 
  MIÉRT BETEG A MAGYAR FOCI?


2007.12.07.



A megkérdezett polgárok többsége keveset, vagy egyáltalán nem adna állami közpénzekből támogatást a hazai ,,profi" labdarúgás céljaira. A tanulók 56%, a férfiak 63%, a nők 70% és a nyugdíjasok 72% fordítana minél kevesebbet az egykor nemzeti sportként emlegetett focizásra. A válaszolók kétharmada egyáltalán nem támogatná anyagilag /központi vagy önkormányzati büdzséből/ ezt a máshol igen népszerű sportot.

Az 1038 megkérdezett 36 százaléka szerint a magyar labdarúgáson már anyagi források bevonásával sem lehet segíteni, hiszen az oda befizetett hatalmas összegek -akár egy feneketlen kútban-, nyomtalanul eltűnnek. A lakosság egyharmada (33%) amondó, hogy a jelenlegi katasztrofális helyzetért az MLSZ és a klubok vezetői, míg 23 százalék szerint maguk a játékosok felelősek. Érdekesség viszont, hogy a politikusok, az edzők és a befektetők felelősségét mindössze csak 20 százalék jelölte meg az elhúzódó válság okaként. -ismerteti az adatokat a Tárki felmérése.

ÚDK vélemény: A gyerekek számára alapított fociakadémiák mellett, az ingyenes tömegsport állami rangra emelése igen fontos feladat lenne. A pénzügyi visszaélések és a korrupció felszámolása érdekében átmenetileg fel kellene számolni a jelenlegi pénznyelő ,,profi" labdarúgást, és vissza kellene térni az amatőr bajnokságok megrendezéséhez! (Van rá példa máshol is! Izland amatőrjei most is sokkal jobbak, mint mi!) A labdarúgástól elvont közpénzeket viszont át kellene csoportosítani a nemzetközi eredményeket felmutató sikersportok irányába! Sokan azt állítják, hogy olyan az ország, amilyen a focija. Azt mondják, ahol nincs nemzettudat, ott rendes foci sem alakulhat ki. Ezt a súlyos felelősséget ne tegyük egy sportág nyakába! A nemzet önbecsülése mindenkor előbbre való -mint a most már szinte kizárólag üzleti célokat szolgáló-, labdarúgás.

ÚDK

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szekeres felhasználná a TV2-t
  2007-12-08 10:55:06, szombat
 
  Szekeres felhasználná a TV2-t - a hírigazgató tagad
2007-12-08. 09:25

Szekeres Imre honvédelmi miniszter meglepő kijelentést tett a Nagy párbeszéd címet viselő kormányzati lakosságifórum-sorozat újpesti állomásán. A közönség egy idős, nosztalgikus hangulatban lévő tagja a Felvonulási téren tartott, szép emlékű katonai díszszemléket sírta vissza; ez iránti vágyát meg is osztotta a honvédelmi miniszterrel.

Szekeres Imre nem habozott a válaszadással: ,,A díszszemlével kapcsolatban, nincs róla döntés. Én pártolom, de meg fogjuk kérdezni a közvéleményt, nagyon egyszerű módon. A módja a következő: akár a TV2-ben, akár másutt szavazást fogunk kérni."

Pánczél Andrea, a TV2 hírigazgatója elképedve reagált. - A TV2-ben nem lesznek olyan szavazások, amelyeket egy politikai erő vagy kormánytag rendel meg. A tévé műsoraiban politikai kiegyensúlyozottságra törekszünk, ezeket a törekvéseinket vissza is igazolják a médiahatóság felmérései - kommentálta Szekeres szavait. Pánczél Andrea azt is kizártnak tartja, hogy ebben a műsorban eleget tennének az egyelőre még nem hivatalos minisztériumi kérésnek. - Eddig nem érkezett hozzánk ilyen óhaj, de ha megtörténik, akkor is vissza fogjuk utasítani - hangsúlyozta Pánczél.

(Bodacz Balázs - MN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gaskó István: Most nem elég ej
  2007-12-08 10:51:58, szombat
 
  Gaskó István: Most nem elég ejnyebejnyézni
2007. december 8. 00:03 Magyar Nemzet

Az egészségbiztosítás privatizálása ügyében nem elég a tárgyalóasztalnál ejnyebejnyézni, nem elég hat-hétszáz fős tüntetést szervezni a Kossuth tér egyik sarkában, hanem akciózni kell a törvényes munkavállalói eszközök valamennyi, így a legkeményebbek alkalmazásával - jelentette ki lapunknak adott interjújában Gaskó István.

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint az egészségbiztosítás privatizációja nem fér össze a baloldalisággal, és ha az MSZP ezt nem érti meg, akkor soha többé nem tud visszakapaszkodni a baloldalra. Az érdekvédő továbbra is bízik a lelkiismeretes szocialista honatyák elutasító szavazatában, ugyanakkor kijelentette: ha a törvény átmegy, a nyomásgyakorlást nem lehet befejezni.

-Ha a kormány nem vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvénytervezetet, december 17-én Magyarországon először határozatlan idejű sztrájkba kezd a Liga Szakszervezetek. Ez óriási munka és felelősség. Hogyan alszik mostanában?

- Keveset, hiszen a tiltakozó akciók szervezése nagyon sok feladattal jár. Az elmúlt tizenhét évben rengeteg munkaügyi konfliktusban vettem részt sajnos, de ilyen még valóban nem volt, hogy ennyi ágazatot, szervezetet mozgató akciót kell koordinálni. Ennek felelősségét többen hordjuk, bár a fókuszban most nyilván én vagyok, mint a Liga elnöke. De nagyon jó kollégáim vannak, akikkel képesek vagyunk mindezt végigvinni.

-A társadalom, a munkavállalók szempontjából az elmúlt évek sem hoztak semmi jót. Gondolok itt a munkanélküliségre, az emelkedő közüzemi árakra, a konvergenciaprogram okozta reálbércsökkenésre. Ezeket a folyamatokat a szakszervezetek eddig nem tudták megakadályozni. Mi áll a mostani erőteljes fellépés hátterében?

- Ez csak úgy érthető meg, ha visszatekintünk az elmúlt tizenöt évre. A konföderációk működése nagyon sok kivetnivalót hagyott maga után, hiszen alig működtek, inkább csak vegetáltak ebben az időszakban. A két legfontosabb esemény a minimálbér radikális emelése és a közalkalmazottak átlagosan ötvenszázalékos béremelése volt. Egyiket sem szakszervezeti követelésre teljesítették a kormányok, hanem inkább önként, saját politikai népszerűségük javítására adták. Sőt, a kilencvenes évek elején a tb-önkormányzatok felállítását is komoly kormányzati hátszéllel értük el, olyan képviselők segítségével, akik eléggé közel álltak a Ligához és a Munkástanácsokhoz. A kormányok végül ezt is felszámolták, a Horn-kormány kezdte, az Orbán-kormány pedig befejezte. Gyakorlatilag csak kudarcokat tudhatunk magunk mögött. Két éve, amikor negyvenezer fegyveres és rendvédelmi dolgozó csatlakozott, paradigmaváltás történt a Ligánál. Ez abban állt, hogy immár elég erőt éreztünk magunkban ahhoz, hogy jelentős demonstrációkat szervezzünk, például a Suzukinál, a Rábánál, a Molnál. Ezután újabb csatlakozók érkeztek, a villamosenergia-ipar, a légi közlekedés területéről, nemsokára döntünk az orvosok felvételéről, amit visszaigazolásnak tekintünk az elmúlt két év tevékenységéről. Most pedig ott tartunk, hogy a rendszerváltás legsúlyosabb ügyével, az egészségbiztosítás privatizációjával kapcsolatos döntés előtt össztársadalmi összefogást sikerült létrehozni. Ebben úgymond jelentős szerepe volt a kormánynak, illetve a koalíció kisebbik pártjának. Úgy ítéltük meg, hogy ebben az ügyben nem elég a tárgyalóasztalnál ejnyebejnyézni, nem elég hat-hétszáz fős tüntetést szervezni a Kossuth tér egyik sarkában, hanem igenis akciózni kell a törvényes munkavállalói eszközök valamennyi, így a legkeményebbek alkalmazásával. Ez alapján került sor a november 21-i, eddig egyedülálló sztrájksorozatra, ami bár sikeres volt, annyiban viszont eredménytelen, hogy a kormány jottányit sem közeledett a szakszervezeti követelések felé. De miután beindultunk, már nem tehetjük szét a kezünket. Kényszerpályán vagyunk, és csak akkor állhatunk le, ha már valóban nincs értelme az akciózásnak.

Bákonyi Ádám
További részletek a Magyar Nemzet szombati számában
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.