Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
A Lisszaboni Szerződés
  2007-12-09 22:12:15, vasárnap
 
 
A Lisszaboni Szerződés

2007.12.09.

Az Európai Unió Tanácsa nyilvánosságra hozta a Tagállamok Kormányképviselőinek 2007. december 3-i Konferenciáján elfogadott "Lisszaboni Szerződés az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról" c. dokumentumot,

amely a két szerződés módosításának pontosítását tartalmazza. (jobb egér + "Cél mentése más néven")

http://www.consilium.europa.eu/cms3_fo/showPage.asp?lang=HU&id=1317&mode= g&name=

A dokumentum a szövegegyesítés segédeszköze. A szövegegyesítést a Külügyminisztérium december 13-a előtt ígéri. Mivel eddig nem hozták nyilvánosságra, ezért (az alábbi okból) kénytelen voltam megelőzni a hivatalos közlést, másodszor elvégezve a szövegegyesítést.

(http://eunyet.hu/hirlevel/Lisszaboniszerzodes2007.doc(1)).

Gyurcsány Ferenc december 13-án elsőként akarja aláírni a Lisszaboni szerződést, amely ratifikálását a Fidesz is támogatja.

A Lisszaboni Szerződés (eddig használt nevén: EU Reformszerződés) "lényegesen és közvetlenül befolyásolja az Unió állampolgárainak életét, módosítja a nemzeti intézmények működését, európai szintre delegál nemzeti jogokat", "az alkotmányos szerződésben sokkal szélesebb jogokat kívánnak biztosítani a tőkének, mint a munkának", "a 'munkához való jog' alapelvét megváltoztatták 'a dolgozáshoz való joggá', azaz többé nem ismerik el a szerződéses munkához való jogot", "a tőke szabad versenyét kiterjesztették a közszolgáltatásokra is, így piaci törvénynek rendelik alá az egészségügyet, az oktatást, a közlekedést, a postát, a víz-, gáz-, villany-szolgáltatást", "kihagyják az alapvető jogok chartáját, és csak említést tesznek arról, hogy a chartában foglaltak betartása jogilag kötelező erejű". (Idézetek az Európai Parlament GUE/NGL csoportjának 2007. július 29-én kiadott közleményébol)

Ennél fogva olyan közérdekű adatokat tartalmaz a Lisszaboni Szerződés, amely
1. megismerése alapvető joga minden magyar embernek (Alkotmány 61. §), és
2. "az Unió valamennyi népének joga, hogy közvetlenül szavazzon az új alkotmányos szerződésről, és ezt a jogát ne engedje át a parlamentnek." (Idézet a fenti közleményből.)

(http://eunyet.hu/hirlevel/Lisszaboniszerzodes2007.doc)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felelősségválalás a határon tú
  2007-12-09 21:27:39, vasárnap
 
  Felelősségválalás a határon túli magyarokért
2007.12.03.


Diósjenőn, Magyarországon december 2-án emlékeztek meg az újkori magyar történelem egyik szégyenletes napjáról, 2004. december 5-éről, amikor is a kettős állampolgárságról szóló népszavazás nem adta meg nekünk, határon túl élő magyaroknak a magyar állampolgárság lehetőségét.
Az Összetartozunk címmel megszervezett lakossági fórum alcíme a beszédes ,,Felelősségválalás a határon túli magyarokért" volt. A meghívott vendégek Duray Miklós, Jámbor László és Mészáros Attila beszédükben hangsúlyozták az egy nemzethez való tartozás érzésének fontosságát és azt, hogy csak együtt lehetünk magyarok.

A rendezvényen a felvidéki Via Nova ICS ipolysági alapszervezetének elnöke, Mészáros Attila is elmondta véleményét.

A magyarság történelmét megannyi sorstragédia árnyékolja. Viszont ezekből a tragédiákból és őseink példamutatásából erőt merítve minduntalan képes volt megújulni. 2004. december 5-én a kettős állampolgárságról szóló szavazáskor a Magyar Köztársaság lakossága ,,megmérettetett, és könnyűnek találtatott!"
Magyarország, december 5-ei döntésével önmagát is megtagadta. Megtagadta anyaországi mivoltát.


Magyarnak lenni, vállalás kérdése. A felvidékiek a kitelepítések, a reszlovakizációk során vállalták magyarságukat. Vállalták a megaláztatást, a meghurcoltatást, hogy minden egyes alapvető emberi jogukért keményen meg kellett küzdeniük. Említhetném saját családunkból anyai nagymamámat, akit hatévesen kitelepítettek Csehországba - magyarságáért. Ő is egy volt a sok közül, aki minden nehézség ellenére vállalta a nemzetiségét.


Napjainkban a felvidéki fiatalok önazonosság zavarban szenvednek. Ki vagyok? Hova tartozom? Mi az életcélom? Ezek olyan kérdések, amelyek kikerülhetetlenek a fiatalok életében. S ugyan mit felelhetnek önmaguknak? Hiszen Magyarország december 5-én megtagadott minket! Szlovákia nem is oly régen szintén megtagadta a felvidéki magyarságot. Hontalanokká váltunk? Akkor hát hol a hazánk? Szlovákiában avagy Magyarországon! Hova tartozunk? A felvidéki fiatalok többsége nem úgy tekint Magyarországra, mint anyaországra. A tüske mély és fájdalmas, és a jelenlegi közéleti helyzet csak mélyíti a válságot. Hiszen kevés a sérelmeket feledtető példa.

Megítélésem szerint azok a fiatalok, akik részt vállalnak a közéleti tevékenységekben, sokkal jobban fel tudják dolgozni december 5-e szégyenét, mint azok, akik teljes mértékben a közöny mögé bújnak. Olyan barátaim, akik tevékenyen töltik mindennapjaikat, nehéz szívvel fogadták a népszavazás eredményét és még most is keserűséggel gondolnak erre a napra, de nem vesztették el hitüket, hanem mentek tovább és teszik, amit tenni kell! Nem önmagukért, hanem egymásért - a közös jövőért.


Ellenben, akik a nemtörődömségbe burkolózva próbálják magukat kivonni az eseményekből, azoknak nagy része elveszti hovatartozásának mivoltát - és sajnos, ők a nagy többség. A felvidéki fiatalok nagy hányada: Egykedvű, életunt, nincs jövőképe. Viszont a felnövekvő fiatal nemzedék nélkül nem valósítható meg a határokon átívelő együttműködés. Hiába akarunk mi szorosabb kapcsolatokat létrehozni, hiába akarjuk egymást jobban megismerni, ha a többségi felvidéki fiatalság a közöny védfalával veszi magát körül.


Ne csodálkozzunk, hogy ilyen a felvidéki magyar fiatalság. Tegyük fel őszintén a kérdést, mit jelent számukra a társadalmi létjogosultság? Mitől lehetnének, életkedvvel teli, öntudatos fiatalok? Kire tudnak a mai fiatalok felnézni?


Elsősorban a szülők példamutatása a legfontosabb. A mai szülők a rengeteg munkára hivatkozva egyre kevesebb időt töltenek családjuk körében. Lelkiismeretüket, hogy megnyugtassák a legmodernebb elektronikus játszógépeket vásárolják gyermekeik számára. Valóban azt hiszik, hogy ha mindenféle tárgyi játékot összevásárolnak, ezzel pótolják a velük töltött időt. A fiatalok nemcsak számítógépre, maroktelefonra vágynak, hanem szeretetre és beszélgetésre, amiből átérzik hovatartozásukat, személyiségük fontosságát, szerepüket a világban.


A diákok a legtöbb időt az iskolában töltik, naponta akár több órát. A pedagógusok viselkedése, fellépése, hozzáállása nagyban meghatározza gondolkodásmódjukat. Óriási lehetőségük lenne a tanároknak, hogy befolyásolják az ifjúság életszemléletét. A tanárok felelősségéről, példamutatásáról hadd idézzem az egyik, legismertebb írónkat, Gárdonyi Gézát, aki pályafutása kezdetén a tanári hivatást választotta .


,,A lámpás én vagyok. Világítok a sötétségben. Utat mutatok. Nálam nélkül vak a látó is ,,. Sajnos az oktatók többsége nem ismeri fel saját lehetőségeit, amely által hathatna a felnövekvő nemzedékre.
Napjainkban a tanár - diák viszonyban sokszor hiányzik a személyes kapcsolat, ami lehetővé tenné, hogy a fiatalság megoszthatná gondját - baját valakivel, s érezné a törődést.


Úgy gondolom, leginkább a közéleti személyiségek tudnának példamutatást mutatni felvidéki fiataljaink számára. Való igaz, hogy a felvidéki közéletben vannak olyan egyének, akikre mi fiatalok felnézhetünk. A valósághoz azonban hozzátartozik, hogy akad bőven ellenpélda is. Sajnos a kereskedelmi médiának köszönhetően a fiatalok unos- untalan az ún. sztárokon csüngenek. Rajtuk keresztül divattá válik a züllött, laza, erkölcstelen , csakis önmagukkal foglalkozó élet. Láthatjuk ennek eredményét. Amit a média napjainkban közvetít a fiatalok számára, az maga az ember lealacsonyítása. Elvesznek az alapvető emberi értékek. Helyét átveszi az anyagiak utáni vágy megszerzése, a jólét, s ezért, ha kell sokan szülőföldjüket is képesek elhagyni. Természetesen nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a Felvidéken még nem mindenki számára biztosított az önálló megélhetés, a magasfokú művelődés és a létfenntartás sem.


Mindezeket figyelembe véve mit várunk a fiataloktól? Egymás iránti tiszteletet? Erkölcsös életet? Kultúrált viselkedést? Közéleti szereplést? Netán a közösségért való életet? Határon túli együttműködést más fiatalokkal?


Hogyan várhatnánk a Kárpát - medencei magyar fiataloktól öntudatos életet, miközben a világ számos területe ellenkezőt állít és sugall.
A magyar állam felismerte, hogy a kívülre rekedt magyarság megmaradásához és fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges az anyaországi támogatás, s itt nemcsak az anyagi hozzájárulásra, hanem a politikai, erkölcsi, érzelmi támogatásra is gondolok.

Évente több százmillió forintot szán a magyar állam a határon túliak megsegítésére. De vajon ez a gyakorlatban a felvidéki fiatalok szempontjából milyen módon tud megvalósulni, van-e érezhető, kézzelfogható hatása ezeknek a támogatásoknak?


Évente különböző alapítványok jóvoltából minden magyar tanítási nyelvű iskolába járó diák különféle támogatásban részesül. Sajnos, sokszor ezek a hozzájárulások nem megfelelő módon használhatók fel. Ezzel nem arra akarok utalni, hogy a támogatás értelmetlen és felesleges, hanem arra, hogy átgondoltabban kellene kezelni ezeket a juttatásokat. Említenék néhány kirívó esetet ezzel kapcsolatban. Például az anyagi támogatások nem használhatók fel diákújságok előfizetésére, kulturális intézmények látogatására, természeti - honismereti kirándulások szervezésére, viszont felhasználhatók utazási költségre, étkezésre, melyek véleményem szerint nem fogják erősíteni a fiatalok magyarság tudatát. Pozitívumként meg kell említeni a Magyar Igazolvánnyal járó lehetőségeket, mely utazási kedvezményt,de kulturális intézmények látogatását is lehetővé teszi.
A felvidéki fiatalság részt vehet a különböző szervezetek által rendezett ifjúsági táborokban, ahol a Kárpát - medence magyar fiataljai találkozhatnak egymással. Elmondható ezekről a rendezvényekről, hogy többnyire színvonalas programokat állítanak össze a szervezők. Kiváló előadások hallhatók, tartalmas beszélgetésekre kerül sor. Ellenben egyik fő célt, az együvé tartozás erősítését nem mindig tudják elérni. S hogy miért? Egyrészről azért, mert a fiatalságban nincs igény arra, hogy megismerjék egymás különböző, de mégis összetartozó kultúráját. Másrészről a szervezők képtelenek a különböző régiókból érkező fiatalságot a tábor ideje alatt közösségé formálni. Sajnos az összejövetelek sokszor nem közösségteremtő céllal jönnek létre.

Ma már rengeteg különféle versenyre lehet jelentkezni és a felvidéki fiatalok részt vehetnek a Magyarországon meghirdetett vetélkedőkön, tudáspróbákon. Fontosnak tartom az ilyen versenyek megrendezését, hisz mindenképpen erősítik együvé tartozásunk eszményét. Azonban ilyen alkalmakkor ritkán nyílik lehetőség, hogy a különböző vidékekről érkező fiatalok jobban megismerjék egymást.


Tudatosítanunk kell, hogy több százmilliós támogatással nem oldhatjuk meg az ilyen jellegű gondokat. Nem lehet az elmúlt évek történéseinek sebeit pénzzel betömni. Nem lehet anyagi eszközökkel elfeledtetni december 5-e szégyenét.


Trianonnál nemcsak az volt a tragédia, hogy területeket csatoltak el, gyárakat, ipari központokat hagytak elveszni. Az igazi tragédia, az emberi kapcsolatok szétzilálása volt. Családokat, közösségeket romboltak szét egyik napról a másikra.


Az elmúlt évtizedek során egy elválasztó fal épült köztünk, s hogy ezt ledöntsük fel kell építenünk, amit a trianoni békediktátum szétzúzott. Állítsuk helyre az emberi kapcsolatokat. A magyarországi közösségek vegyék fel a kapcsolatot a felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, vajdasági, burgenlandi magyar közösségekkel, s teremtsenek közösségi kapcsolatokat. A rendszerváltástól eltelt 18 év alatt az elszakított területek magyarjai még mindig nem ismerik egymást. Nyújtsunk kezet egymásnak. Ismerjük meg egymás életét.


Úgy tudom, mind a Felvidéken, mind Magyarországon léteznek különböző ifjúsági szervezetek, melyek felvehetnék egymással a kapcsolatot, de ne csak a hivatalos protokoll szerint. Szerveződhetnének közös kirándulások, melyeknél a cél az volna, hogy megismerjék egymás környezetét, kultúráját. Folyhatnának adományozó gyűjtések a hátrányos helyzetű magyar gyermekek számára.

A gimnáziumok, középiskolások diákönkormányzatai kereshetnének társönkormányzatokat, akikkel közös összejöveteleket, irodalmi - történelmi délutánokat, versenyeket, beszélgetéseket valósíthatnának meg. Az egyetemi hallgatói önkormányzatok szintén kereshetnének más egyetemi önkormányzatokkal kapcsolatokat. De ezek ne váljanak hivatalos szintűvé. Olyan programokat kellene készíteni, ahol a pozsonyi és a budapesti egyetemista megérti, hogy egymás nélkül elképzelhetetlen a magyarság jövője.


Az iskolák képviselői nemegyszer csak tiszteletből mennek el a határon túli rendezvényekre. Túl kellene lépnünk ezeken a rossz beidegződéseken. A megszokott programok helyett lehetnének közös farsangi bálok, játszóházak, táncházak, kirándulások, túrák, ahol a gyermekeknek alkalmuk adódik a játékon keresztül megismerni egymást. Ahol lenne idejük elbeszélgetni és szórakozni.
Az ifjúsági táborok ne csak előadások tömegéből álljanak. Hanem próbáljuk valóra váltani a közösségi összejövetelek legfőbb céljait. Érdeklődés szerint alakulhatnának műhelytáborok, ahol az ifjúsági szervezetek képviselői megvitathatnák a felmerült gondokat, mert hiszen a legtöbb esetben kiderül, egyáltalán nem ismerjük egymás helyzetét. Egymás megismerésére nincs jobb mód, mint a közösségi játékok, programok és beszélgetések.


A civil szervezetek oly módon vehetnék fel egymással a kapcsolatot, hogy az valóban ne csak formális érintkezés legyen. Az egyének között valódi társas kapcsolatokat és együttműködést kellene megvalósítani.


Egymás nélkül semmik vagyunk, csakis egymással lehet teljes az életünk.


Mint felvidéki fiatal, hiszem, hogy Összetartozunk! Bármi is történt december 5-én és bármi is történjen ezután: Vallom, hogy legyen magyar ember bárhol a világon, éljen a Föld bármely pontján, egy nemzethez tartozunk, s e szerint kell élnünk és cselekednünk.


FelvidékMa, NT

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugye micsoda lehetőség????
  2007-12-09 19:26:24, vasárnap
 
  NE PLAZMATÉVÉT VEGYÉL!!!!


Ilyen még nem volt! Liberalizált egészségügyi reform! Nyugdíjasoknak ideális! A bankok szeretni fognak!


5. Vásároljon gyógyszert hitelre.

http://www.nyugatipatika.hu/index.php?page=szolgaltatasok.html#vh

Gyógyszertárunkban egyedülálló módon gyógyszereket, illetve egyéb termékeket vásárolhat hitelre, amennyiben annak értéke meghaladja a 20.000 Ft- ot.

A szolgáltatást a Budapest Bank nyújtja számunkra. Egyszerüsített ügyintézéssel fizetés nélkül hozzájuthat gyógyszereihez.

A hitelfelhasználásához a következő dokumentumokat hozza magával:

Személyi igazolvány és lakcímkártya
Közüzemi számla
Munkáltatói igazolás



Ugye micsoda lehetőség????
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drábik János világos szavai pé
  2007-12-09 19:20:22, vasárnap
 
  Drábik János világos szavai pénzügyeinkről

vasárnap, 2007. december 9.

Ez ennyire egyszerű, és ennyire durva? Hihetetlen, pedig igaz. Miért tűrjük?

A 40 perces beszélgetés (kb. 200 MB) letölthető:
http://www.fixonline.hu/documents/fixtv/video/paragrafus/20070521Paragrafus_drdra bikpenz.wmv

Ha kellő létszámú kortársunk értené a kamatszedő hitelpénzrendszer működését, hogy az milyen módszerekkel, mennyire aránytalanul gazdagít egy kis létszámú bankárkasztot, miközben egész népeket taszít adósságfüggésbe, továbbá hogy a pénzkartell nemcsak pénzügyeiket, gazdaságukat, de tömegtájékoztatási rendszerüket is ellenőrzi, akkor már hatékonyan lehetne fellépni a közpénzrendszer visszaállítása érdekében.
Ha valaki azt is megérti, hogy a föléje nőtt pénzhatalom viszonylag egyszerűen megdönthető, hogy nincs másra szükség, mint a pénz kibocsátásának és forgalomba hozatalának a közösség - a társadalom egészét képviselő demokratikus állam, az Országgyűlés és a kormány - ellenőrzése alá való visszahelyezésére, a pénzkibocsátás magánmonopóliuma megszüntetésére, akkor megreped a tudatlanság kősziklája, az az alap, amelyre ez a pénzhatalom épült. Bármennyire hihetetlennek tűnik, de ily módon fel lehet számolni a pénzkartell világuralmát.

Valódi rendszerváltás akkor lesz Magyarországon, ha a pénzrendszer irányításának életbevágóan fontos közügye ismét a köz - azaz a demokratikus állam és társadalom - ellenőrzése alá kerül, ha áttér az ország a magánpénzrendszerről a közpénzrendszerre. Földgolyónk, a levegő, a víz, a termőföld, úthálózatunk és a gazdasági élet útrendszere - a pénzrendszer - is csak köztulajdonban lehet, hogy működhessen az egyéni teljesítményt az azonos esélyek alapján kibontakoztató piacgazdaság és politikai megfelelője: a nem formális, hanem tartalmi demokrácia. Csak az uzsorajövedelmet biztosító magánpénzteremtés és kamatmechanizmus megszüntetésével lehet beindítani a tartós gazdasági növekedést, felszámolni a munkanélküliséget, az inflációt, és visszaállítani az értékteremtő munka és teljesítmény becsületét. Csak a pénzrendszer demokratizálásával lehet megszabadulni a ránk telepedett pénzmonopólium jelenlegi diktatúrájától, amely a demokratikus formák és látszatok mögé bújó arctalan uralom, de amely ugyanolyan könyörtelenül leigázza és megalázza az embereket, mint a nyílt - fizikai erőszakra - támaszkodó diktatúra. Csak a népszuverenitást helyreállító közpénzrendszer bevezetésével lehet kikerülni a jelenlegi morbid és dekadens uzsoracivilizációból és áttérni egy egészséges emberközpontú társadalomra Magyarországon is.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha rossz leszel, elvisz az APE
  2007-12-09 19:11:35, vasárnap
 
  Ha rossz leszel, elvisz az APEH!

Michnai Attila, hetijegyzet@hetivalasz.hu


Mondta a minap Veres miniszter úr, hogy hűljenek a kedélyek, nem lesz itt adóreform, legfeljebb csupán adóstruktúra-váltás. Mert adóreformra csak akkor volna szükség, ha az egész rendszert kellene alapvetően megváltoztatni, teljesen új elveken felépíteni, meg ilyenek.
Mint például 20 évvel ezelőtt is, amikor az oroszok már ugye kifelé készülődtek, jött viszont helyettük a VÁNYA, majd a TÁNYA (vállalkozási- és társasági nyereségadók), az áfa meg az eszjéa, hogy csak a húzósabbakat említsük. Az azért volt reform, folytatódott a magyarázat, mert akkor és ott arra volt szükség, minthogy a helyzet éppen olyan volt, amilyen. Nem pedig miként ez a mostani - lehetett könnyen folytatni a ki nem mondott miniszteri konklúziót, amikor ugye lényegében rendben vannak az adóügyek, csak...

Nos, ebben a "csak"-ban, meg az utána következő három pontban kincstári optimizmussal kevésbé eltelt adószakértők véleménye szerint legalább annyi kifogásolni való rejtezik, amennyi megváltoztatásához már éppen egy átfogó reformra lenne szükség. Az, hogy az adórendszerünk áttekinthetetlenül bonyolult és az idő előrehaladtával láthatóan csak még komplikáltabb lesz, az valójában nem ok, hanem okozat, az egész rendszer ingatag alapzatának következménye. Az alapoknak is a legfontosabb elemével, az adómorállal van itt a legnagyobb hiba, amit már a kezdetek kezdetén sikerült alaposan tönkretenni.

Lettünk így a szocialista umbuldákból a kapitalista trükkökre átváltott népek, a megélhetési kényszervállalkozók, a minimálbéresek országában élők tömege, ahol is adóügyben szinte mind egy szálig vajjal a fején járkál a polgár.

Mert vigyázzunk, az a húsz százalékra becsült feketegazdaság nem ám úgy jön össze, hogy minden ötödik polgártársunk valami ilyesmire adta volna a fejét, mondjuk életvitelszerűen. Dehogy is, az a bizonyos kvóta a valóságban azt jelenti, hogy valamennyiünk minden ötödik gazdasági tranzakciója e szférát gazdagítja átlagban, születéstől a halálig. A folymat a szülész főorvos úrnak átnyújtott paraszolvenciával kezdődik, hogy azután majd a sírásók zsebébe dugdosott ezresekkel záruljon. Bizony ám, különben hogyan lehetne, hogy még még egy miniszter villáját is svarcban építik, ha nem itta volna át az egész társadalmat a trükközés, az adócsalás eszméje?

Ezen a helyzeten változtatni pedig alapvető szükséglet. és ha a mostani kormányzatnak nincs reá gyógyszere, azt azért még nem kellene úgy beállítani, mintha pusztán ez okból kifolyólag másnak sem lehetne. Igenis reform kell ide, valódi, az alapokat is újjáépítő adóreform, hogy azután a politikusaink gyerekei, szüleik példája nyomán bújócska alkalmával ne az APEH-al, hanem inkább a régi jó mumussal ijesztgessék egymást a továbbiakban.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna: Veszélyben a j
  2007-12-09 19:05:39, vasárnap
 
  Csath Magdolna: Veszélyben a jövő növekedése

Lánchíd Rádió, v, 2007-12-09 16:33Gazdaság Kiemelt hírek

A gazdasági növekedés visszaesését leginkább az okozza, hogy a kormány egyre kevesebbet költ oktatásra és egészségügyre - jelentette ki Csath Magdolna közgazdász a Lánchíd Rádióban. A szakember szerint ezzel a jövő növekedése forog veszélyben.
Mint ismeretes, minden eddiginél rosszabb GDP-adatot tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A GKI Gazdaságkutató Intézet pedig a reálbérek 6 százalékos csökkenésével számol 2007-re az üzleti és a közszférában.

(Lánchíd Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rytkó 14 hónapja packázik a re
  2007-12-09 19:03:56, vasárnap
 
  Balsai: Rytkó 14 hónapja packázik a referendummal


Lánchíd Rádió, v, 2007-12-09 16:42

Belföld Kiemelt hírek

Nem marad következmény nélkül az Országos Választási Iroda vezetőjének, Rytkó Emíliának újabb törvénysértése a Fidesz népszavazási kezdeményezése ügyében - mondta Balsai István fideszes országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján. Pénteken 16 óráig 5 kifogás érkezett az Országos Választási Bizottság által elvégzett népszavazási hitelesítéssel szemben. Az OVI azonban ezeket nem utalta haladéktalanul a Legfelsőbb Bíróság elé, ahogyan az a törvényben áll - mondta Balsai az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve: korábban az LB pár óra alatt elutasított egy kifogást.

- Rytkó Emília 14 hónapja arra törekszik, hogy elvegye az emberek kedvét a népszavazástól, 14 hónapja packáznak a referendummal - mondta Balsai. Ezért hétfőn az OVI vezetőjének rendkívüli meghallgatását fogja kezdeményezni a parlament alkotmányügyi bizottságában. Nem maradhat következmény nélkül ez a magatartás - fűzte hozzá Balsai.

A tét az, hogy mikorra írható ki a Fidesz referenduma a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a felsőoktatási tandíjról. Ha a héten végére érnek az összes jogorvoslati eljárásnak, akkor az Országgyűlés még december 17-i utolsó ülésén dönthet a népszavazás kiírásáról, ami így 2008 elején megtartható. Ha viszont kicsúsznak az időből, akkor a kérdés átkerül a parlament tavaszi ülésszakának februári kezdetére, a referendum pedig a tavasz második felében rendezhető meg.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Véget kell vetni a cig
  2007-12-09 18:56:59, vasárnap
 
  Jobbik: Véget kell vetni a cigányokkal szembeni pozitív diszkriminációnak

2007. december 09. 18:17

HunHír.Hu
A Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja tartott felvonulást vasárnap délután a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A Jobbik szerint el kell törölni a romákkal szemben alkalmazott pozitív diszkriminációt, a segélyeket csak közmunkavégzéshez kötve lehetne folyósítani, és a párt fellép minden olyan kormányzati intézkedés ellen, ami a cigányság erőszakos integrációjára vonatkozik, mert véleményük szerint a cigányság problémáját csak szegregációval lehet megoldani.

A helyi romák felvonulásával kezdődött a demonstrációsorozat Tatárszentgyörgyön, ahol a Magyar Gárda a cigánybűnözés ellen tüntet. A gárda rendezvényéhez csatlakozott egy cigány szervezet is, melynek vezetője elmondta, hogy a cigányságnak ma inkább a kormánytól kell tartania, mintsem a gárdától.

A gárdisták négy busszal és számos személyautóval érkeztek. A gárda előtt a helyi romák is felvonultak. A rendőrség körülbelül kétszáz fővel képviseltette magát, de nem avatkoztak be egyik oldalon sem.

Érdekesség, hogy a gárda rendezvényéhez csatlakozott egy roma szervezet (Magyarországi Cigányok Érdekképviselet) is, melynek vezetője a Hír Televízió helyszínen lévő tudosítójának elmondta, hogy a cigányságnak inkább a kormánytól kell tartania, hiszen az ellehetetleníti a cigányok mindennapjait.

A vidék közbiztonságáért címmel meghirdetett demonstráción elmondott beszédében Bíber József, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott: a Jobbik rendpárti, rendet akar Magyarországon, és megvédi az állampolgárokat minden bűnözőtől. Kijelentette: szervezetük a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza, és új cigányprogramot hirdetnek. A Jobbik szerint el kell törölni a romákkal szemben alkalmazott pozitív diszkriminációt, a segélyeket csak közmunkavégzéshez kötve lehetne folyósítani, és a párt fellép minden olyan kormányzati intézkedés ellen, ami a cigányság erőszakos integrációjára vonatkozik, mert véleményük szerint a cigányság problémáját csak szegregációval lehet megoldani.

Dósa István, a Magyar Gárda parancsnoka azt mondta: azért Tatárszentgyörgyre szervezték rendezvényüket, mert ez a település "az állatorvosi ló esete", a településen minden probléma jelen van, ami hamarosan "társadalmi robbanáshoz" vezethet.

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke a rendezvényt követő tájékoztatón elmondta, hogy a Magyar Gárdának négy tagja is tatárszentgyörgyi lakos, és egyiküket ismeretlenek életveszélyesen megfenyegették, ezért a gárda több tagja napi 24 órás védelmet biztosít számára. Hozzátette, hogy az elkövetkezőkben Borsod, Heves, Nógrád és Szabolcs megye egy-egy településére is el fognak látogatni.

FN - MNO - HunHír.Hu

(A gárdistáktól és civil résztvevőktől fényképes beszámolókat is szívesen fogadunk, és azoknak helyet biztosítunk oldalunkon!)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre többen vásárolják a kará
  2007-12-09 18:28:17, vasárnap
 
  2007-12-09 17:23
Egyre többen vásárolják a karácsonyi ajándékot hitelre

Karácsony közeledtével egyre többen vásárolnak ajándékot hitelre - az üzletek ilyenkor már nulla forintos önerővel kínálják termékeiket, amelyeket munkáltatói igazolás nélkül is haza lehet vinni. Bronzvasárnapon tömegek voltak a bevásárlóközpontokban. Az üzleteket azonban nemcsak a vevők, az APEH ellenőrei is végigjárták.



A legtöbb üzletben szinte lépni sem lehetett bronzvasárnap a tömegben. A zsúfoltság azonban nem feltétlenül azt jelenti, hogy többet költenénk ajándékokra. Az üzlet tapasztalatai szerint az emberek idén jóval több terméket vettek hitelre, mint tavaly ilyenkor. A karácsonyi bevásárlást sokan csak így tudják megoldani, az üzletek pedig már nulla forintos önerővel kínálják termékeiket, amelyeket akár munkáltatói igazolás nélkül is hazavihetnek a vásárlók. Eddig ebben az üzletben a navigációs rendszerből adtak el a legtöbbet.

Vannak, akik a zsúfolt bevásárló központok helyett inkább a hagyományos, karácsonyi vásárokat választják, mert ott olcsóbban vásárolhatnak.

FH

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebbõl, így, elég
  2007-12-09 13:16:50, vasárnap
 
 
Ebből, így, elég


A Medgyessy-kormány volt államtitkára, valamint Debreczeni József közíró megbeszélték: a politikán túl is van élet. És minden rossz, természetesen, Orbán Viktorral kezdődött.



Dialógusukat a párizsi Kende Péter vezette be, aki az ellenzéki kiadványok szöveggondozása terén valaha valóban sokat tett a kádári lebutítás ellen, de ma már szinte egyetlen érdeméül azt kell felhoznunk: nem ő a szerzője az utóbbi évek azok botránykönyveinek, amelyek szerint szintén Orbán Viktorral kezdődött minden rossz. Na már most - ádvent van. Az a fránya ádvent. Ilyenkor az ember nem vesz a szájára bizonyos kifejezéseket; ezektől, e helyt, egyébként is tartózkodik. De annyit azért sokadszor is bontsunk ki: az vajon mitől demokratikus rendszerváltás, akár megtörtént, akár nem, hogy a közélet egyik állandó, permanens, meghatározó definíciója szerint minden rossz azzal kezdődött, hogy kialakult a kádári és posztkádári rendszer határozott politikai ellenzéke?

Unom.

Mert szerintem meg minden rossz azzal kezdődött, hogy a magyarországi ébredező munkás-szolidaritást és az abból felerősödő szociáldemokráciát - vele az erős szakszervezetek kialakulását - valakik ellehetetlenítették a proletárdiktatúrával. Félelmetessé tették azt a polgárosodásra és pluralizmusra vágyó többség előtt. Majd mindez folytatódott két világeszme - a fasizmus és a kommunizmus - darálójával; kettőjük összecsapása tovább rombolta az egyén lehetőségeit, s az, hogy rövid időre az egyik, majd hosszú évtizedekre a másik egyeduralomra juthatott nálunk, végképp karanténba zárta a demokrácia kialakulásának lehetőségeit. Lehetett volna másképp - de nem lett. Mert minden rossz akkor kezdődött, talán, amikor a társadalom nem vonta le a megfelelő következtetést a lehető legrosszabból, hanem önként s dalolva belemenetelt a béketáborba.

Jó. Lehet mondani, hogy nem önként, és nem dalolva, mert a nagyhatalmak, ami igaz is, de nem egészen. Mert a kemény és a puha diktatúra mindenkit másképp ugyan, de mindenkit maga alá gyűrt. Senki emiatt szégyent ne érezzen. Elmúlt. Bűneit rendezze le önmagával, ha voltak, de végre egyszer legyen őszinte. Legalább vallja be, hogy diktatúrában élt. Szárnyaszegett, béklyón és pórázon tartott hazug szabadságban. És akkor kezdődött minden rossz, amikor elhitte, hogy nem lehet másképp, még akkor sem, amikor pedig már lehetne. Ilyen egyszerű.

Van egy politikai berendezkedés, amelyet a gyűlölet vezérel. S az egyik legfontosabb szempontja az, hogy ezt másokra vetítse. Nem, nem ő kelt gyűlöletet, amikor felesleges félelmeket gerjeszt az emberekben; amikor tömegdemonstrációkon próbálja elbizonytalanítani őket a választás szabadságában; amikor nemzetellenes kampányokat folytat olyan kérdésekben például, amelyek egyébként egyetlen európai nemzet életében még csak fel sem merülhetnek és merülhetnének. És persze, hogy nem ő folytat hazugságkampányt; nem ő változtatja folyamatosan a véleményét egészségbiztosításról, gazdasági helyzetről, euró bevezetéséről. Nem ő beszél egészen elképesztő módon összevissza; csak tegnap este például Gyurcsány azt mondja, hogy bármi lesz is a népszavazás eredménye, a kormány nem hátrál meg döntéseiből, Hiller viszont kijelenti: ha a népszavazás eredménye az lesz, akkor természetesen visszavonják a tandíjat. Az egyik nyilvánvaló hazugság, na de nem mindegy; majd megmagyarázzák ezt is. Rutinosan.

Miközben újragyártják, szorgalmasan, az ellenségképet. Ami nélkül számukra nincs élet. Egyben igazat adok nekik: ahol kizárólag ilyen a politika, a politikai küzdőmodor, ott számunkra valóban csak ezen túl lehet élet.

TOR

mkdsz.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 239
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 157819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.