Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 298 
Kézdimartonfalva-iskola
  2007-03-31 07:27:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esztelnek-fafaragás
  2007-03-31 07:26:08, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árapatak:Gyűjtemény
  2007-03-31 07:24:55, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meseszép
  2007-03-31 07:23:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sri Sathya Sai Baba tanításai
  2007-03-31 07:18:58, szombat
 
  Sri Sathya Sai Baba rövid tanításai

Ne tedd Istent korszerűvé, hogy illeszkedjen elképzelésedhez. Isten se nem modern, se nem ősi. Arca és Dicsősége sosem változik. Ha kell, mutasd be új módon, mai stílusban, hogy ma is megértsék.
Ha a gyermek vonakodik bevenni egy pirulát, tedd banánba, és add szájába a gyümölcsöt. Így mindkettőt lenyeli. De ne változtasd meg a gyógyszert, hogy megfeleljen a gyermek hóbortjának, ízlésének, mert így a betegség nem gyógyítható meg.
 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Ismét nemzeti jelképeinkről
  2007-03-31 07:15:38, szombat
 
  Nemzetünk jelképei

Ősi nemzeti jelképeink, mint amilyen a magyar zászló, az Árpád-sáv, a turul, vagy a magyar címer; kezdik elveszteni eredeti jelentésüket.
Sajnos az átlagember egyre kevesebbet tud ezek történelmi jelentéséről, s így az lassan feledésbe merül.
A magyar zászló a Magyar Köztársaság hivatalos nemzeti jelképe. Az 1990. évi XL. törvény szerint három egyenlő szélességű, piros, fehér és zöld vízszintes sávból áll. Jelenlegi formájában először a reformkorban jelent meg. A romantikus értelmezés szerint a vörös szín az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt testesíti meg. A zászló közepén néhol megtalálható Magyarország címere is. A jelenlegi címert 1990. július 3-án fogadta el az Országgyűlés, használatának szabályairól az 1995. évi LXXXIII. törvény rendelkezik. A címer három részből áll: Árpád-sávok, bizánci származású kettős kereszt dombokkal, más néven Apostoli kereszt, illetve a Szent Korona. Az 1867. évi békét követően a jelenlegi címert nevezték kiscímernek. Az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc során jött létre a magyar kokárda. Kevesen tudják, hogy ebből a jelképből kétfajta is létrejött: az általánosan elfogadott típuson kívül (melynél a külső sáv vörös, a belső zöld) napvilágot látott egy másik is, melynél a külső és belső sáv fel van cserélve. Ez utóbbit a huszárok használták. Az 1956-os forradalom során jelent meg egy újabb nemzeti jelképünk, a lyukas zászló. Keletkezése közismert: a forradalmárok vágták ki nemzeti lobogónkból az 1949-ben bevezetett Rákosi-címert.
A turul az ősi magyar mondák mitikus madara. Az élővilágban a kerecsensólyommal (Falco cherrug) azonosítható. Mondavilágunkban két fontos esemény során játszik a turul kitüntetett szerepet: Álmos fejedelem születésében (,,anyjának álmában isteni látomás jelent meg héja-forma madár képében, és mintegy reá szállva teherbe ejtette őt" - Anonymus); illetve a Honfoglalásban.
Ezen nemzeti jelképeink lassan kezdik elveszíteni eredeti jelentésüket. A közelmúltban nagy vihart kavart egyik ősi jelképünk, az Árpád-sávos zászló. Sokan ugyanis összetévesztik a nyilasok zászlajával, ami fatális hiba. Az eredeti Árpád-sávos lobogó négy vörös és négy ezüst sávból áll, az első két sáv, akárcsak egy ,,farok", túlnyúlik a zászlón. Ezzel szemben a nyilasok zászlaja öt vörös és négy fehér sávból áll, középen H betűvel és zöld kaszáskereszttel (az ún. nyilaskereszt), illetve nincs meg a zászlón túllógó ,,farok" sem. Az Árpád-sávok először a 13. században jelentek meg uralkodói pecséteken. Az 1312-es rozgonyi csatában Károly Róbert bandériumai az Anjou-ház zászlaja alatt vonultak hadba, melyben már megtalálható az Árpád-sáv.
Sajnos az átlagemberek egyre kevesebbet tudnak történelmünk ezen elemeiről, melyek meghatározó szerepet játszottak őseink életében.

Mártha Zoltán

Az idegenszívű itélkezik:

Link

Link

AZ IGAZ ÉRTÉK:

Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Ősvallásunk egyes elemei
  2007-03-31 07:09:17, szombat
 
  DR:KISZELY ISTVÁN:Ősvallásunk egyes elemei

Őseink életében jelentős szerepet játszottak az elhalt ősök, kiknek lelke hitük szerint jószelleme volt leszármazottainak. Tiszteletükkel függött össze az állandóan égő nemzetségi tűzhely, a különféle temetkezési szertartások és az emléktorok. Róluk emlékeztek meg őseink tűzre vetve az étel első darabját és az ital első cseppjét. A sötétség hatalmainak őseink hite szerint az igazi ideje az éjszaka. Elűzésük legjobb fegyvere a Nap tükre, a melegítő és világító tűz, amiben őseink tanyáznak, ezért nem szabad a tűznek kialudni. A tűzhely közül foglaltak helyet a családi és nemzetségi jelképek, melyeket Szent Gellért "szkíta bálványoknak" nevezett. Ezeket a mély értelmű és éltető szimbólumokat alacsonyította le az európai "kultúra" "tűzimádássá" és "bálványimádássá". A halottal vele temették használati tárgyait és lelkének kiengeszteléseként halotti tort ültek. A család őseinknél annyira megbonthatatlan egység volt, hogy az a túlvilágon is folytatódott. Őseink szerint az égi hatalmak nem mások, mint őseik szelleme. A nagycsalád munkamegosztása hitük szerint a túlvilágon is folytatódott: a férfiak a Nap és a Hold pályájával törődtek, az asszonyok az élet vízére és a születendő gyermek lelkére ügyeltek. A becsületes embernek hét ősét kellett ismernie. A kereszténység felvételével az égi nagycsaládok rétegei lassan a múltba vesztek és kialakult belőlük a rétegekre osztott mennyország. Az alsó rétegekben lakik az isteni lények többsége, felfelé haladva egyre kevesebb lény tartózkodik, míg legfelül székel az Úristen. Ehhez a világos rendhez járul még hozzá a teremtéssel kapcsolatos hitvilágunk, miszerint ami létezik, azt teremtett dolognak képzeljük.
- Az égig érő fa (életfa vagy világfa) népművészetünk leggyakoribb jelképe. Őseink látták, hogy a növények megszületése, növekedése és halála az emberek szeme előtt folyik le és teljesen hasonlatos az ember életrendjéhez. Ám a növényzet tavasszal újraéled, viszont az ember élete halálával véget ér. Márpedig az ember a vegetáció örök megújulását átviszi az emberre. Az emberek saját életét átvitték a fa életére, egy olyan fáéra, amely nem nyújtja az árnyékot, egy távoli, mesés helyen érleli gyümölcseit, ahová csak a kiválasztottak juthatnak el. Az életfa ágainak és virágainak a száma szigorúan megszabott, legleterjedtebb a hármas elosztás, de találkozunk annak többszörösével is. E fa ágai között ott van a Nap (a férfi), a Hold (a nő szimbóluma). Nemegyszer az életfa az évente kiújuló szarvasagancsból indul ki, ami a folyamatos elmúlás és megújulás egységét fejezi ki. Az égig érő fa képzetét a török népek mind ismerik a következő elképzelés szerint: van a világon egy csodálatos fa, amelynek kilenc elhajló ága van. Ha az ágak elkezdenek kavarogni, abból támad a szél. Olyan csodálatos fa ez, hogy nemcsak a Hold jár el az ágai között, hanem a Nap is. A csodálatos fa olyan helyen nőtt, hogy csak az ilyen tudományban jártas ember találhatja meg, a közönséges ember csak hírét hallja, de látni nem láthatja.
A magyar hiedelemvilág "csudálatos fája", "égigérő" vagy "tetejetlen" fája nem egyéb, mint a táltoshitű népek világfája, amely összeköti az alsó (a földalatti-), a középső (a földi-) és a felső (túl-)világot. Az Égig érő fa csodálatos népmesénkben is megmaradt: A sárkány elrabolja a lányt és az égig érő fa tetejére viszi. Sokan indulnak el a kiszabadítására, de kísérletük kudarcba fullad. Végül a kis kanásznak sikerül feljutnia a világfa csúcsára úgy, hogy baltájával lépcsőt vág a fa törzsébe és a rétegekből álló lombkoronán "világról-világra" halad. A hőst az ott lakó Szél, a Hold és a Nap anyja segíti útján. Ebben a mesében a magyar ősvallásnak három rétege ötvöződik: 1. az ég rétegződése és az egyes rétegekben lakók pontos munkamegosztása; 2. az élet fája teli tápláló gyümölccsel; 3. az akadályokkal megtűzdelt fa megmászása. Az égigérő fa motívumát elszigetelt, Európában csak magyar területen megtalálható volta miatt még a honfoglalás előtt Keletről hozott ősvallásunk maradványának kell tekintenünk.
- Őseink föld alatti világ-képzete igen régi. A felsőbb lények közül legélénkebben a tündérek maradtak meg, akik a csodás szépségű arany boldoghonban, Tündérországban, túl az Operenciás tengeren laknak. A tündérek a csodálatos világban az emberiség, a természet, a föld jótevő anyáiként jelennek meg, kik a halandókat kegyelve, látogatva boldogító munkával és művészettel áldják meg. Van mitológiánkban "szépasszony", "kisasszony", de rosszindulatú tündér is. Ősi hiedelemvilágunk csodálatos állatlénye a belső-ázsiai sárkány, amely halakból, vagy olyan kígyókból lesz, melyek hét évig a mocsárban tenyésznek. A sárkány általában a földön kezdi el életét, aztán felszáll a fellegekbe, elborítja a Napot és zivatart hoz létre. A mocsári lángnak, a lidércnek alakjában afféle tűzmanót vélnek felfedezni, aki a kulcslyukon is befér. A táltosló népmeséink vitézeinek elengedhetetlen társa és segédje, aki gazdájának tanácsot ad és mindenben segíti őt. Az elemek közül a tűznek őseinknél különösen jelentős szerepe van; ez meleget ad és éltet. Ott van a születéskor, a házasságánál és a halálnál. A víz az élethez nélkülözhetetlen, ezért tiszteletük tárgya volt. A föld azon jótevő anya, amelynek méhéből minden ered, amelyben minden tenyészik, nő, gyümölcsöz, és amelybe minden visszatér. A lég (levegő, lehelet, szél, szellő, szellet, lélek, szellem) az istenség és az emberek közötti elem, illetve az istenségek, az emberfeletti lények eleme, régi nyelven: levegőég, amelyben jár a tündér és táncolnak a boszorkányok, repked a sárkány, a lidérc és a táltos paripa.
Az égitestek közül a Nap kultusza jelentős volt a szkítáknál, a hunoknál és a török népeknél. Megünnepelték a Nap feljöttét és a tavaszi napéjegyenlőséget. Őseink kötődése a Naphoz szorosabb volt, mint manapság; a fény jelentette számukra az életet és az igazságot. Vezetőik szimbóluma a Nap volt; a "kündü" szó annyit jelent, mint Nap fia. Az égi frigynek a mintájára a földi házaséletben a Nap szerepe az erősebb, természetesebb és ellenálló férfié, a Hold alak- és fényváltoztató szerepe pedig a nőé. A magyar népművészet átvészelte a mintainkvizítorok emlékirtását, a kíváncsi és nem értő szemek elől virág- és állatalakokba, növényi kompozíciókba rejtette ezeket az ősi szellemvilágot. Ezek az ősi Nap-jelek ott díszelegnek a kapukon, a házormokon, a fejfákon és a kézimunkákon, kerekes változatát a nép "naprózsának" mondja. A napjel ősi tartalmát a nép elfelejtette, de formáit hagyományaiban konzerválta.
A Hold. A természetben élő ember az őt körülvevő világban ügyefogyott, gyenge volt, segítségre volt szüksége, felfigyelt a Holdra. A Nap fényével szemben az éj félelmeit, borzalmait a Hold enyhítette, amely alakváltozásai, időleges eltűnése és az ezzel járó sötétség révén tiszteletreméltóvá vált. A Hold őseinknél az anyaméhet, az örök emberi megújulást szimbolizálta; a Holdon elhelyezett életfa is ennek a jelképe.
A magyarok ősei a testet és a lelket megkülönböztették; erre utal, hogy létezett külön szó a lélekre és e kifejezés bizonyos kapcsolatban áll a lehelettel. A lélek továbbélésére utalnak a halotti torok és a temetési szertartások. Őseink szép mítosza volt, hogy a születésre várók lelke a túlvilágon az életfa ágán lakozik, onnét száll le a földi létbe, és a test halála után oda tér vissza. Ezért megkülönböztették a testlelket, amely a testben levő minden élettani, szellemi, érzelmi és értelmi működés fogalma, a szabadlelket, ami az egyénnek a testen kívüli megjelenési formája, második énje, amely alkalmilag el is válhat a testtől, az álomlelket, amely az embernek nem cselekvő állapotában (álmában) mutatkozik meg, a halotti lelket, amely a halál után a föld alatti másvilágon tartózkodik, valamint a fejlelket, amely az ember fejében fészkel. E lélek-hit népünkben a mai napig él; ha meghal valaki, az ablakokat kinyitják, hogy megkönnyítsék a lélek távozását. Eger környékén fekete kendőt borítanak a tükörre, hogy a halott abban ne lássa meg magát, és az órát megállítják, hogy a lélek vissza ne térjen. A halott mellé odahelyezték használati tárgyait és pénzét. Szeged környékén egy öreg csizmadia fiának lelkére kötötte, hogyha meghal, egy botot és egy négykrajcárost tegyen mellé a koporsóba, mert a hídpénzt majd követelni fogják a mennyország hídján.
Voltak őseinknek szent helyei, ahol imádkoztak, esetleg kérték a természet erőit jó termésre, esőre vagy másra. Az áldozatok bemutatásáról már Anonymustól is szerezhetünk ismereteket: "Tarcal hegyén kövér lóval áldoztak" és Ungvárt bevévén "a halhatatlan isteneknek nagy áldozatokat mutattak be". Áldozatokról a Kínai Évkönyvek a hsziungnúkkal kapcsolatban is tesznek említést. Nagy eseményekkor fehér lovat áldoztak a Főistennek. Az áldozatok csökevényes maradványa az, amikor italozás előtt parasztjaink a pálinkából ujjukkal néhány cseppet a földre fröccsentenek. Ősi ázsiai színes- és egységes hitvilágunk csökevényei a magyar nép képzeletében élő, a mesterségüket tanuló garabonciások, hazajáró halottak és gonosz kísértetek, "tudományosok", halottlátók, embert és állatot megrontó boszorkányok és bábaboszorkányok.


 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Elképesztő halálesetek 2006
  2007-03-31 06:59:41, szombat
 
  A világ legelképesztőbb halálesetei 2006-ban

1994 óta minden évben "kiosztják" a világ legostobább módon meghaló embereinek járó Darwin-díjat. Az elismerés honlapjának megfogalmazása szerint az evolúció atyjáról elnevezett díj azok előtt tiszteleg, akik azáltal javítják az emberiség génállományát, hogy saját magukat törlik belőle, így biztosítva, hogy a következő generáció egy idiótával okosabb lesz.
A dolog természeténél fogva az elismerést posztumusz lehet elnyerni. Ahogy a korábbi években, idén is képtelenebbnél is képtelenebb halálesetek kerültek fel a listára. Az alábbiakban az internetes szavazás alapján kialakult sorrendet közlöm:

1. A végzetes csikk

Mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy nekik nem kell megfogadniuk a jó tanácsokat, még ha az orvos mondja is azokat. Philip pontosan így gondolta tavaly április 17-én. Az angol férfi bőrbetegsége miatt feküdt a kórházban, és szigorúan megtiltották neki, hogy rágyújtson, mivel kezelésének részeként egész testét paraffin tartalmú krémmel kenték be.
Csakhogy Philip szenvedélyes dohányos volt, ezért kilopózott egy vészkijárati folyosóra, ahol nyugodtan elszívta a cigarettáját. Nem is volt semmi baj addig, amíg a csikket el nem taposta a sarkával. A krémet ugyanis a ruhája is felszívta, és egész pizsamája lángra kapott. A férfi testének nagy részén elsőfokú égési sérüléseket szenvedett, és hiába kapott intenzív kezelést, meghalt.

2. A tömörítőben

November 28-án egy előző nap eltűnt tiroli férfit a szeméttömörítőben találtak meg. Először nem voltak világosak a 48 éves áldozat halálának körülményei, de aztán a biztonsági kamera felvételei alapján minden kiderült.
A régóta ott dolgozó férfi megtöltötte a tömörítőt üres dobozokkal, és elindította a szerkezetet. Valószínűleg nem volt elégedett a gép sebességével, mert odasétált a betöltő lyukhoz, és a lábával nyomta befelé a dobozokat. A tömörítő azonban elkapta a lábát, behúzta, és összezúzta a férfit, akinek holttestét a kollégái fedezték fel a következő munkanapon.

3. A hélium jobb?

A harmadik helyre két floridai fiatal futott be. Az egyaránt 21 éves Jason és Sara holttestét egy leeresztett hirdetési légballon kosarában találták meg. Noha Jason főiskolás volt és Sara is erre készült, valószínűleg nem figyeltek oda, amikor tanáraik az oxigén fontosságáról beszéltek.
A fiatalok tavaly június harmadikán lehúzták a légballont, és bemásztak a kosarába. Utolsó szavaik minden bizonnyal összefüggéstelen, magas hangú kuncogásba fulladtak, miközben átlebegtek a másvilágra.
A törvényszéki orvosszakértő megállapította, hogy haláluk fő oka a hélium belélegzése volt. Az egyik családtag megjegyezte: "Őszintén szólva Sara mindig nagyon csintalan volt, és ez most nagyon sokba került".
A hélium egyébként olyan veszélyes és "hatékony" - belélegzés után az oxigén hiánya gyors eszméletvesztéshez vezet -, hogy néhány eutanázia-szakértő ezt a gázt javasolja a kegyes halál szereként.

4. Végzetes kalapács

Egy brazil férfi augusztusban egy RPG-t, azaz rakétahajtású gránátot akart szétszerelni. Többször ráhajtott az autójával, ez azonban nem hozott eredményt.
Ezután egy méretes kalapáccsal esett neki a fegyvernek, és ez a módszer működött is - bizonyos értelemben. A robbanás megölte a férfit, megsemmisítette a műhelyét, valamint a közelben parkoló hat autót.
Egy másik, közelben álló autóban további 14 RPG-t találtak. A rendőrök szerint a férfi valamennyit szét akarta szerelni, hogy utána hulladékként értékesítse a fémet.

5. Nem volt elég erős a hite

Szintén augusztusban történt, hogy egy gaboni lelkipásztor prédikációjában azt bizonygatta híveinek: ha valakinek elég erős hite, akkor képes járni a vízen. A pap saját maga vállalkozott ennek bebizonyítására, egy folyó nagy torkolatát szemelte ki, amelyet komppal is csak húsz perc alatt lehet átszelni.
A férfit az sem zavarta, hogy nem tud úszni, ám mivel sem Jézus csodatévő erejével, sem David Copperfield fortélyosságával nem rendelkezett, elmerült. A Földet tekintve egyetlen vigasza a Darwin-díj lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem árt tudni.....
  2007-03-31 06:48:01, szombat
 
  Eustace Mullins: Murder by Injection
Eustace Mullins, az US Air Force (Amerikai Légierők) második világháborús egykori katonája, 1923-ban született Virginia államban. Számos amerikai és külföldi egyetemen szerezte diplomáit: Washington és Lee University, New York University, North Dakota University, the Escuelas des Bellas Artes, San Miguel de Allende (Mexico), Institute of Contemporary Arts (Washington, D.C.) Angol nyelvű könyvei még mai is beszerezhetők az Internet különféle könyvterjesztőinél.

Két legfontosabb műve a 'The Secrets of the Federal Reserve' és 'Murder by Injections'. - Ez utóbbi könyvéből közlök részleteket magyar fordításban.

Dr. Robert S. Mendelsohn (1926-1988), a Négy Apokaliptikus Lovashoz hasonlítva, 'a négy szenteltvíz egyikének' nevezte az ivóvíz fluorozását, ami szerinte hosszú távon módfelett káros az emberi szervezetre. Azt tudatták velünk, a fluor jótékony hatással lesz a felnövő nemzedékre, és biztosítani fogja, hogy fogszuvasodás nélkül nőjön fel. Ennek fényében elég meglepő, hogy a fogorvosok lelkesen támogatják olyan szer használatát, ami állítólag szükségtelenné teheti szakmájukat. Azonban a bennfentesek nagyon is jól tudják, hogy a fluorozás nemhogy ártani fog szakmájuknak, hanem még inkább növeli a betegeik számát! A fluoros-kezelés fő eleme egy mérgező vegyszer - a nátriumfluorit, - amit jó ideje patkányirtásra használnak.
Vajon e vegyszer ivóvizünkbe oldása is a rágcsálók elleni küzdelem része? A fluoridot nem jegyzik az ivóvizünket mérgező anyagok között, mert eddig még minden kormány-ügynökség gondosan távol tartotta magát hatásának kivizsgálásától. [Major Jordan Diaries: "A szovjetek fluorozták az ivóvizet a szibériai haláltáborokban, hogy a mérgező anyaggal a foglyok agyát tompítsák, ezáltal jobban irányíthatták őket, s főleg, hogy jobban beletörődjenek a rabszolgasorsba." - tj] A nátriumfluorit alumíniumgyártási melléktermék és már régóta gondot okoz elhelyezése. Patkányméregként való felhasználásán kívül semmire se jó, viszont roppant nehéz megszabadulni tőle, mert nagyon erős vegyület. Nem bomlik le és halmozódik, tehát minden pohár vízzel egy újabb parányi adagot raktározunk el belőle szervezetünkben. Így elég meglepő, hogy a U.S. Közegészségügyi Szolgálat volt az ivóvíz fluorozási hadjárat fő támogatója.
Az '50-es években, Washingtonban közegészségügyi hivatalnokok rendszeres gyűléseken jelentek meg, ahol a jelenlévők nagy hévvel vitatták a fluorozás előnyeit és hátrányait. A tisztségviselők kivétel nélkül a fluor jótékony hatásáról biztosították a hallgatókat és az ivóvíz fluorozását követelték. A fenntartás nélküli támogatás ellenére, egyetlen közegészségügyi hivatalnok sem tanulmányozta a fluorit hatását. A fluorit azonban még leglelkesebb támogatói szerint is csak 12 éves korig van jó hatással.
Miért kell hát az egész ivóvíz hálózatot fluorozni? Vajon tudták-e a köztisztviselők, hogy mit csinálnak? Bizonyára nem. Egyszerűen csak utasításokat követtek. De honnan jöttek ezek az utasítások? A fluorozási hadjárat idején bizonyos Oscar Ewing volt a Közegészségügyi szolgálat vezetője. Ewing a Harvard Jogi Iskolában végzett és az I. világháború alatt repülőgépek szerződtetésével foglalkozott. Majd belépett a jónevű Wall Street-i Sherman, Hughes és Dwight Ügyvédi Irodába. A II. világháború után Ewingot kinevezték az igazságügyiminisztériumba. A hivatalában kizárólag két rádiós hírközlő, William Pelley és Robert Best ügyének kivizsgálásával foglalkozott. E két író az 'Amerika az Első' mozgalom régi szószólója volt és buzgón tevékenykedett az Egyesült Államok hadba lépése ellen. Most meg kellett őket büntetni, amiért veszélyeztették a monopolisták nagy hasznot hozó háborúját. Ewing mindkettőjüket bűnösnek találtatta, és börtönbe záratta.
Szolgálataiért később kinevezték a Demokrata Párt Országos Bizottságának elnökévé. 1946-ban Truman elnök megtette a Szövetségi Biztonsági Ügynökség/SZBÜ/ fejévé. Ebben a hivatalában elvileg az ő őrizetébe került egy másik rádiós hírközlő, a költő Ezra Pound, akit a St. Elizabeth kórházban őriztek politikai fogolyként. Ez az intézet az SZBÜ irányítása alatt álló elmekórház volt. Pound 13 évig volt őrizetben mindenféle tárgyalás nélkül. Jóval Ewing távozása után, a kormány elejtette a vádat és szabadlábra került.
Azonban Ewingot nem azért nevezték ki az SZBÜ vezetőjévé, hogy Pound ellen eljárjon, hanem fontosabb dologért. 750 ezer dollárt kapott, hogy megváljon Wall Street-i állásától. A Rockefeller érdekeltségek adták a pénzt és az volt a feladata, hogy az országos fluorozási hadjáratot vezesse. Az SZBÜ igazgatójaként Ewing Washington legfontosabb tisztségviselője volt. Az ügynökséghez tartozott a Közegészségügyi szolgálat, a Társadalombiztosítási Igazgatóság és az Oktatási Hivatal.
Mint az SZBÜ vezetője, Ewing irányította a kormány egészségügyi, oktatási és népjóléti költségvetését. Hivatalából a polgárok feletti nagyobb kormány ellenőrzés érdekében tevékenykedett. Különös gondja volt rá, hogy növelje az orvosképzés feletti ellenőrzést. 1948-ban Ewing nyilvánosan követelte, hogy a kormány orvosi ösztöndíjakat adjon és, hogy az orvosi iskolák állami támogatást kapjanak. Ez természetesen elengedhetetlenül magával vonja a kormány befolyását. A Merck Gyógyszergyárhoz fűződő kapcsolata révén ő lett a rákellenes küzdelem országos vezetője is.
Ewing első lépése az volt, hogy menesztette a régi Legfőbb Sebészt és egyik kegyencét, Leonard Scheele-t tette helyére. 1948-ban Ewing országos egészségügyi tanácskozást hívott össze Washingtonba, ahol a 800 résztvevő túláradó lelkesedéssel elfogadta javaslatát, hogy az Egyesült Államok csatlakozzon az Egészségügyi Világszervezethez. Ewing heves hadjáratot folytatott az egészségügyi biztosításért (szocializált orvosi ellátás).
Politikai hatalmának tetőpontját akkor érte el, amikor Truman 1948-ban megnyerte a választást. Ewing volt kortesgazdája és Truman megígérte neki, hogy elnöksége alatt kedvére tevékenykedhet Washingtonban. Ewing az ivóvíz fluorozási programot akarta elindítani.
Oscar Ewing neve ma már teljesen feledésbe merült. Nincs szobra, pedig ő volt a szovjet mintájú, könyörtelen és elkötelezett bürokrata megtestesülése, aki csak gazdáinak tartozik felelősséggel és megveti a diktatórikus hatalma alá kerülő népet. Teljes uralma volt a Roosevelt által létrehozott washingtoni szocialista igazgatás legfontosabb részei felett és ő fejlesztette fel őket minisztériumokká. Hivatali megbízatásai közül egyik sem volt akkora hatással a lakosságra, mint az ivóvíz fluorozása. Miller képviselő megállapította, hogy "a Közegészségügyi Szolgálat a víz fluorozási programjának a fő támogatója. Ez Ewing úr Szövetségi Biztonsági Ügynökségének a része. Ewing úr az Aluminium Company of America jól fizetett ügyvédje."

Aligha véletlen, hogy Washington volt az első nagyobb város, aminek vizébe fluort oldottak. Ugyanakkor Ewing tányérnyalói figyelmeztették a képviselőket a fluor veszélyeire és a Kapitóliumban hegyi forrásokból megtöltött víztartályok jelentek meg. Az egyik szenátor odáig ment, hogy még az éttermekbe is saját vizesüvegjével járt és fennhangon kijelentette: egyetlen csepp fluoros vizet sem iszom.

Hát ennyit nemzetünk 'védelmezőiről'.

Ivóvizünk még a kormány által hozzáadott chlorid és fluorit nélkül is veszélyes lehet. A telepesek gyakran kaptak tejbetegségnek nevezett kórt, amit valószínűleg az ivóvíz okozott.

Dr. Walker rámutatott, hogy 70 év alatt az ember 20 ezer liter vizet és abban 140 kg meszet iszik meg. Ez a mész fokozatosan elkeményíti (elmeszesíti) a csontvázat. 1845-ben egy angol orvos figyelmeztetett a természetes vagy forrásvíz esetleges meszesítő veszélyeire. Az ember azt gondolná, hogy Miller képviselő leleplezése után, Ewing félreállt volna és mást engedett volna a Közegészségügyi Szolgálat élére. Ewing ehhez túl pimasz és magabiztos volt és Miller képviselő megjegyzését elengedve a füle mellett, megkétszerezte a fluorozás érdekében kifejtett nyomást. Ewing készséges szolgálókat talált a Közegészségügyi Szolgálat emberei között, mert e szervezet soha nem a közt szolgálta, hanem a gyógyszertrösztöt! A főbb városok ivóvíz fluorozásának megszervezése után Ewing 1953-ban visszavonult a közszolgálattól. Irodaközpont építésével foglalta el magát, amit azután különböző kormány-hivataloknak adott bérbe.
A nagy vegyigyárak, mint az American Agricultural Products és a Hooker Chemical, óriási mennyiségű fluoridot is állítanak elő. (Blanchette Hooker III. John D. Rockefellerhez ment feleségül!) Az American Agricultural egy ideig rovarirtószerekben használta a fluort, de a mezőgazdasági minisztérium túl veszélyesnek találta és betiltotta e méreg használatát. A gyár ekkor az óceánba öntötte a felhalmozódott fluort, pedig a törvény tiltja az ilyesmit. A Hooker Chemical leginkább a Love Canal-ban elásott életveszélyes vegyi hulladékról ismert a lakosság előtt.
A Tudományos Akadémia tanulmányai kimutatták, hogy az amerikai gyárak évente 100 ezer tonna fluort juttatnak a levegőbe, 5.000.000 tonnát pedig a vizekbe. És ehhez jön még az ivóvíz fluorozására használt mennyiség. A tanulmány kielemezte a fluorit emberi szervezetre tett hatását is és megállapította, hogy lassítja az ellenállórendszer DNS javító enzim termelését. A fluor még 1:1.000.000-hoz való higításban is eléri ezt a hatást. Ez az ivóvíz fluorozásban elfogadott oldási arány és kísérletek kimutatták, hogy még így is rákossá tehet egészséges sejteket, és zavart kelthet a közvetítő idegsejtek termelésében. E sejtek alapvető szerepet játszanak rohamok megakadályozásában és így a vízbe oldott fluor növelheti a szélütés és az agykárosodás esélyeit. A következők a fluor kísérletek által megállapított kisebb fokú káros hatásai: hírtelen hangulatváltozás, gyötrő fejfájás, hányinger, látomás, rendszertelen lélegzés, magzatkárosodás, rák.

Dr. Frank Rauscher, az NR vezetője természetesen azonnal kifogást emelt ezen kutatási eredmények ellen és kijelentette: "a rákprogram kutatói megállapították, hogy az ivóvízbe oldott fluor nem kelt rákot."
Szokása szerint, semmiféle tudományos alátámasztást nem tudott felhozni. Dr. John Yiamouyiannis, Dean Burk és a fluorozás más szakértői azonnal kétségbe vonták Rauscher állítását. "A Fluor, Az Öregedési Tényező" című, ezideig meg nem cáfolt könyvében Dr. Yiamouyiannis bemutatta, hogy évi 30-50 ezer haláleset vezethető vissza a fluorhoz. Ebből 10-20 ezer a fluor által okozott rákos megbetegedés.
Bár egyes helyeken abbahagyták a víz fluorozását, az országos hadjárat továbbra is töretlenül halad előre. Még soha egyetlen kormánytisztviselő sem említette, hogy a fluor esetleg árthat az egészségnek. Nyugat-Németország 1971-ben betiltotta a fluorozást. Nem sokkal később Svédország és Hollandia is követte példáját.

Elgondolkodtató a módszer, amely által a kormány a fluor 1 az 1.000.000-hoz való higítási arányának megállapítására jutott. Kiterjedt kutatást végeztek és az ország kiemelkedő tudósainak megfontolásai alapján döntöttek? Nem! Úgy tűnik, egyszerűen csak a hasukra ütöttek. Annyi ismert volt, hogy a 10 az 1.000.000-hoz való higítás túl erős. Néhány év után azonban a kormány felismerte, hogy végzetes hibát követett el, mert kiderült, hogy az 1 az 1.000.000-hoz való keverési arány legalább kétszer olyan erős, mint ami megengedhető lenne. Fokozatosan emelkedni kezdett az idősek vese és szívbántalmak miatti halálozása. A rossz nyelvek azt tartják, hogy ez szándékos lépés volt - a nyugdíj kifizetések végső megoldására.
Amikor kiderült, hogy 1 az 1.000.000-hoz higításban a fluor rákot okoz, azonnal le kellett volna állítani az egész programot, azonban a kormány emberei tudták, hogy ezzel bírósági keresetek előtt nyitnának utat, tehát tovább folyik a nép alattomos mérgezése.

A fluor java részét az évi 5 milliárd dolláros forgalmat bonyolító Alumínium Company of America szolgáltatja. Jelenleg Charles Parry a cég elnöke, aki az állítólagosan jobboldali agytröszt, az American Enterprise Institute egyik vezetője. Az ALCOA igazgatója, William Krome, még számos más vállalatot is igazgat és a Szovjet-Amerikai Gazdasági Tanácsnak is tagja.
Alan Greenspan (Federal Reserve) is az ALCOA egyik vezetője volt mielőtt a Szövetségi Tartalék [FED] kormányzója lett. A Társadalombiztosítási Bizottmány vezetőjeként Greenspan, díj alakjában milliókat zsigerelt ki a dolgozó néptől. Könyvelési adatokkal való zsonglőrködéssel sikerült ezt elérnie.

Zajos hírverésbe kezdett, hogy csődbe jutott a társadalombiztosítási program, pedig valójában 22 milliárd tartaléka volt, amihez még hozzájött az a 25 milliárd dollár, amit a kongresszus vett fel számára. Számolva 9,6 százalékos inflációval, jelentős díjemelést követelt, pedig a tényleges pénzromlás csak 3,5 százalékos volt. A megriadt lakosság Reagan elnök buzdítására elfogadta a díjemelést. Greenspan tudta, hogy csak 3,5 százalékos lesz a pénzhigulás és ezt üzleti társainak meg is mondta.
Amikor előrejelzése bevált, helyet kapott a J. P. Morgan bankház igazgatótanácsában. Greenspan az elnöke az ABC TV-hálózatnak is, emellett tagja a jobboldaliként tetszelgő Hoover Intézet vezetőségének.

A fluor új betegséget terjesztett el az Egyesült Államokban: két és fél millió ember szenved ma Alzheimer-betegségben. Az áldozatok orvosi kezelése évi 50 milliárdba kerül. A betegség az agy közvetítő-sejtjeit támadja meg. Úgy tűnik a lerakódó és felhalmozódó alumínium a betegség kiváltója. Az orvosi monopólium elkeseredetten kutat valami más okozó után és milliókat költ a genetikai hajlam, lassú vírusok, környezeti mérgező anyagok és miegyebek vizsgálatára.
Évente 100 ezer ember hal meg Alzheimer-betegségben és ma ez a negyedik fő halálozási ok az országban... az orvosi monopólium nagyon jól tudja mi a betegség oka.
Eleinte azzal intézték el az Alzheimert, hogy öregedés vagy korai szenilitás. Ezek az emberek a '20-as években nőttek fel, amikor alumínium edények váltották fel a hagyományos öntöttvas és cserépedényeket. Az 1920 után születettek legtöbbje alumíniumedényben, gázláng vagy villamos hő fölött főzött ételeket fogyasztott. Az elégett gáz egy része elkerülhetetlenül belekerül az ételbe. Állítólag a villamos rezgések is hatással vannak az ételre.

A '30-as években a háziasszonyok megtanulták, hogy veszélyes lehet az ételt alumínium edényben hagyni. A zöldségek közismerten hamar elszíneződnek és hamar mérgezővé válnak. A paradicsom egyszerűen oxidálja az alumíniumot, más élelmiszerek pedig befeketítik. Furcsa, de senki nem tulajdonított különösebb jelentőséget ezeknek a figyelmeztető jeleknek, hogy az alumínium edényekben főzött ételeknek esetleg valamiféle káros hatása lehet.

Ma már ismert, hogy az alumínium edényben - különösen a város által szolgáltatott fluoros vízzel - való főzés gyorsan mérgező anyagot állít elő.

Dr. McGuigan egy híres perben tett tanúskodásából megtudhattuk, hogy kutatások szerint, a víz alumínium edényben való forralásakor hydroxid méreg keletkezik.

Ha alumínium edényben tojást főzünk, foszfát méreg keletkezik, ha pedig húst, akkor chloride méreg. Az alumínium edényben főzött ételek semlegesítik az emésztőnedveket és fekélyt okoznak. Talán az alumínium edények használata okozza a széleskörű emésztési zavart, ami azután alumínium tartalmú szerek szedését teszi szükségessé?

Alumínium edényekben főtt 20-30 éven keresztüli étkezés után sokan komoly emlékezetkiesést szenvednek.

Agyi képességeik gyorsan csökkennek, mígnem magatehetetlen kísértetekké válnak. Kiderült, hogy az alumínium az agy bizonyos részeiben való lerakódása az agysejtek idegcsatlakozásainak sorvadását okozza. A károsodás nemcsak hogy gyógyíthatatlan, de fokozatosan rosszabbodik is. Alzheimer-betegségnek nevezték el e kórt és a 65 évesnél idősebbek 7 százaléka szenved tőle.

Dr. Michael Weiner és más orvosok azt találták, hogy nemcsak az alumínium edények okozzák a megbetegedést, hanem az alumínium tartalmú készítmények fogyasztása is. A női öblítők is alumíniumot tartalmaznak, és így közvetlenül juttatják a szervezetbe a mérget.

A széleskörben has znált fájdalomcsillapítók - mint az annyira magasztalt aszpirin is - jelentős mennyiségű alumíniumot tartalmaznak. Azonban a gyomorpanaszokra használt, szabadon kapható szerek az alumínium legnagyobb forrásai: Amphojel, Alternagel, Delcid, Estomil-M, Mylanta. Az Alzheimer betegség jelenlegi áldozatainak tanulmányozása bizonyosan felderítené, hogy legtöbbjük - orvosa javaslatára - gyomorpanaszok elleni készítményt szedett. Az alumínium-ammónium-szulfátot széleskörben használják semlegesítő anyagként a sütőporban. Az alumínium-potásszium- szulfátot úgyszintén. Évente 190 ezer tonna alumínium-szódium- foszfátot használnak fel tésztákban és süteményekben. A tortaporok és fagyaszott tészták átlagban 3%-ot tartalmaznak, a sütőporok 20-25%-ot.

Mindenütt megtaláljuk az alumínium-csomagolást. Az üdítő italok kupakja vagy doboza is alumíniumból készül. Bár az egyes készítményekből szervezetünkbe jutó alumínium mérhetetlenül kevés, az évek során elfogyasztható mennyiség ijesztő lehet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy szervezetünkben felhalmozódik, és nem bomlik le. Hatása olyan, mint a lassú vírusé -- sokáig lappang, de utána egyszeriben végzetes csapást mér.

Megjegyzés Mindebből levonhatjuk a szomorú tanulságot: az emberiséget nemcsak háborúval, kínzással és mesterséges éheztetéssel lehet pusztítani, hanem az amúgy sem tiszta ivóvízbe oldott patkányméreggel is! .

Sajnos a mérgezés igaz. A homeopátiás fogkrémek használatával lehet kiküszöbölni a szájon keresztüli mérgezést. 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Humor
  2007-03-31 06:31:35, szombat
 
  Az indiánok felkeresik a varázslót :
- Kérd meg a szellemeket, hogy adjanak esőt!
- Szó sem lehet róla, hisz nincs bennetek elég hit.
- Hogyne volna, hiszen azért fordultunk hozzád!
- Ha tényleg hinnétek a szellemekben, hoztatok volna magatokkal esernyőt.

Két focista beszélget:
- Szerinted kik a legszolidabb szurkolók a világon?
- Egyértelműen a skótok.
- Miért?
- Mert azok soha semmit nem dobnának be a pályára.

A beosztott managerek kosaraznak.
A középszintű managerek teniszeznek.
A felsőszintű managerek fallabdáznak.
A vezérigazgató és az elnök golfoznak.

Vagyis:
Minél nagyobb a hatalmuk, annál kisebbek a golyóik!

 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 298 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 298 db bejegyzés
e év: 3291 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1585
  • e Hét: 5415
  • e Hónap: 32545
  • e Év: 32545
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.