Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 271 
Fogfehérítés 1
  2007-04-30 23:59:44, hétfő
 
 
Fogfehérítő1 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-04-30 22:52:33
feltöltő: orsi1
nézettség: 1336
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: fogkrém, mosoly,
kategória: reklám
leírás: amikor szükség van....

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Optimistán élni
  2007-04-30 23:54:49, hétfő
 
  Tudósok szerint azok az emberek, akik optimistán gondolkodnak, átlagosan 19 százalékkal élnek tovább, mint azok, akik folyamatosan bosszankodnak.

1963-ban és 1965-ben az Egyesült Államokban több mint 1100 ember bevonásával végeztek egy személyiség vizsgálatot. Arra keresték a választ, mennyire látják pozitívan jövőjüket a vizsgált személyek. A megfigyelésben részt vett embereket 30 évvel később újra megvizsgálták a tudósok, és azt figyelték meg, hogy akik jellemzően optimistán ítélték meg életük hátralevő részét, 19%-kal éltek tovább, mint a pesszimista gondolkodású emberek.

Gondolkodjon pozitívan

A kutatást végző pszichiáter szerint ez az összefüggés arra világít rá, hogy a gondolatok és a test között szoros összefüggés van, ami képes a halálozás időpontját is befolyásolni. Azt azonban nem tudják megmondani az orvosok, hogy mindez csupán az optimista gondolkodás közvetlen következménye-e. Egy másik feltételezés szerint ehhez hozzájárul az is, hogy az optimisták betegség esetén szívesebben fordulnak orvosi segítséghez. Azt figyelték meg ugyanis a kutatók, hogy az optimisták kevésbé szenvednek depresszióban, és kevésbé ítélik egészségi állapotukat katasztrofálisnak. Míg a pesszimista emberek szerint a baj sokkal nagyobb, mint valójában, ezért félelemből nem fordulnak orvoshoz.

Ne sürgesse az öregedést

Az optimizmus és a pesszimizmus összetettebb, mint azt az emberek gondolják. Sokan a pozitív skála végére helyezik magukat, de az is elképzelhető, hogy a pesszimizmus mértéke ugyan akkora bennük, mint az optimizmusé. Az időben észlelt pesszimizmus azonban kezelhető. A terápia során az egyén gondolkodása megváltoztatható. Főként az idősebb emberekre jellemző, hogy egyre gyakrabban foglalkoztatja őket a halál gondolata, ha életükben törés áll be. Ezzel azonban felgyorsítják az öregedés folyamatát, és előbbre hozzák a halál időpontját. Míg azok, akik boldognak látják az öregkort, az esetleges nehézségek ellenére is, évekkel tovább élnek.

Kerülje el az infarktust

Dán kutatók az optimizmus és a betegségek összefüggéseit vizsgálták. Eredményeik szerint azok az emberek, akik optimistán gondolkodnak, kisebb eséllyel kapnak szívinfarktust, így életük meghosszabbodhat. A megvizsgált emberek több mint felénél nem találtak semmilyen szív és érrendszeri problémát. Ennek okát pedig abban látták, hogy ezek az emberek boldognak ítélték meg életüket.

Nevessen minden nap

Az optimisták szívesebben mozognak, tornáznak és ez a sajátos hajlam képes befolyásolni az egészségesség hatását az ideg- és immunrendszerre, valamint a hormonszintre. A kutatás azonban nem jelenti azt, hogy minden pesszimista ember szív és érrendszeri megbetegedésben szenved. Azonban nekik jobban oda kell figyelniük egészségükre. Mozogjanak többet, dohányozzanak kevesebbet, és próbáljanak változtatni közérzetükön. Igyekezzenek megtalálni a szép dolgokat még a nehéz hétköznapokban is és nevetni, akár önmagukon is, hisz a régi mondás is úgy tartja, a nevetés a legjobb orvosság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Etyekwood: startra készen
  2007-04-30 23:48:45, hétfő
 
  Elindult az első amerikai nagyfilm díszleteinek építése az etyeki Korda Stúdióban. A komplexum pár éven belül megduplázhatja a külföldi produkciók által nálunk elköltött összeget.

Kialvatlanul tért haza Krisán László, az etyeki Korda Stúdió Kft. ügyvezetője arról a múlt héten véget ért Los Angeles-i vásárról, ahol országok, stúdiók ajánlották szolgáltatásaikat az évente mintegy 15 milliárd dollárnyi (2700 milliárd forintnyi) filmgyártási büdzsét megmozgató amerikai producereknek. Az áldozat azonban nem volt hiábavaló, hiszen a magyar standokat, köztük az először bemutatkozó Korda Stúdióét is, sok száz érdeklődő kereste fel a néhány nap alatt.


A filmtörvény adta adókedvezményeknek köszönhetően felpörgő hazai filmgyártás jegyében (Figyelő, 2006/5. szám) tavasszal már 7-8 nagy produkció forgatása kezdődött, vagy kezdődik meg rövidesen Magyarországon (lásd a táblázatot), s ebben még nincsenek benne a fentihez hasonló vásárokon érlelődő lehetőségek. Eddig ,,csak" egy konkrét szuperprodukcióra szerződött a Korda Stúdió is, ahol néhány nappal ezelőtt, minden különösebb hírverés nélkül kezdődtek meg az első filmes munkák. Krisán László üzleti titokra hivatkozva nem erősítette meg, de a szakmában köztudott, hogy a Mid Atlantic produkciós iroda forgatja majd Etyeken a Hellboy 2. című amerikai nagyjátékfilmet; ennek díszleteit április közepén kezdték építeni - azokban az épületekben, amelyekben még alig kötött meg a beton.

Rákapcsoltak

Az etyeki filmstúdió átadását eredetileg 2006. év végére tervezték, de az engedélyezési eljárások elhúzódtak, így Demján Sándornak módosítania kellett a terveit: 2007 májusának végét jelölte meg az átadásra. Időközben tárgyalni kezdtek az ominózus Universal filmről a Mid Atlantic produkciós irodával, amely már a nyár elején forgatni szeretne. Ehhez a díszletek építését hónapokkal előbb el kell kezdeni. Ennek nyomán a Demján tulajdonában lévő Arcadom kivitelező cég (amely pályázaton nyerte el a munkát) alaposan rákapcsolt. Az első ütemben négy stúdióépületet, egy hatalmas raktár-műhely együttest, és három produkciós kiszolgáló épületet (irodákat, raktárakat, öltözőket, sminkszobákat) rekordidő alatt húztak fel. Az ilyenkor szokásos 350-400 fős gárda helyett közel ezer ember dolgozott az építkezésen. ,,Éjszaka is, hatalmas reflektorok mellett folyt a feszített tempójú munka" - meséli Nádpor Ármin, Etyek polgármestere, aki azt is elképesztőnek tartja, ahogyan átformálták a hosszú évek óta elhagyott katonai bázist. A tereprendezőknek hatalmas betonbunkerekkel kellett megküzdeniük. A hidegháborús időkből Etyek határában maradt, méteres vastagságú betonból öntött hangárokat és silókat óriási zúzógépek néhány hét alatt ledarálták. Így a sittet nem kellett elszállítani, azt a bekötőút alapozásához fel lehetett használni.

Az éjjel-nappali építési műszak mellett az ilyen megoldások is hozzájárultak ahhoz, hogy mindössze fél év alatt kinőtt a földből a komplexum első üteme: 6500 négyzetméternyi fedett stúdió és kiszolgáló épület. A második és a harmadik ütem 2007 decemberéig készül el. Ezen belül az a 6000 négyzetméteres különleges stúdió, amelyben a világon egyedülálló méretű fedett medence kap helyet. A mintegy 100x60 méteres vízfelület középen speciális, hajók ,,elsüllyesztésére" alkalmas mélyebb rész kap helyet. Ráadásul a 20 méter magas hangár falai kinyithatóak lesznek, így a kellemes etyeki dombok napfényes hátteret adhatnak mondjuk a kalózhajók csatájának, míg a Titanic éjszakai elsüllyesztéséhez hasonló jeleneteket csukott állapotban lehet majd felvenni. A megastúdió mellett egy további 2500 négyzetméteres épület készül el.

Tartják a tervet

Az etyeki stúdiókomplexum építését teljes egészében Demján Sándor finanszírozza, méghozzá a magánvagyonából. Az üzletben az üzemeltetés révén kisebbségi részt kapott Peter Munk magyar származású kanadai dollármilliárdos (Demján régi üzlettársa), a Rotschild család, valamint Andy Vajna producer is. Krisán László lapunknak elmondta, ,,lényegében tartani tudják" az eredeti 83 millió eurós (mintegy 21 milliárd forintos) beruházási összeget. Az ügyvezető ugyanakkor hozzátette, a kivitelezés közben felmerült újítások (mind például az említett mélyebb medence, vagy a hatalmas nyitható oldalfal) miatt valamivel 90 millió euró fölé is kúszhat az építési számla. A teljes beruházás összköltségét a berendezésekkel együtt 150 millió euróra, nagyjából 37,5 milliárd forintra teszik. Értesüléseink szerint Demján Sándor Moszkva környékén hasonló jellegű, ám mintegy kétszer ekkora filmstúdió felépítését tervezi.

Krisán László határozottan cáfolta ugyanakkor azokat a szakmai vádakat, amelyek szerint a stúdió megtérülése beláthatatlanul kitolódott volna. Állítása szerint az az ingatlanhasznosításban megszokott 7-8 évnél kismértékben hosszabb lehet a megtérülés. Véleménye szerint nehéz, és így kockázatos a megtérülési időt becsülni, hiszen a filmgyártás hektikus iparág, és azt sem lehet pontosan előre kalkulálni, milyen típusú, és mekkora produkciókat vonz majd a jövőben a Korda Stúdió.

Boldog a konkurencia

Etyekwood beüzemeléséig a pomázi Stern Stúdió számít a legnagyobbnak, amely egy 1500 és egy 2200 négyzetméteres épülettel rendelkezik. (A harmadik komolyabb hazai filmgyártó bázison, a Mafilm fóti telepén két 600-700 négyzetméteres stúdió található). A Stern tulajdonos-ügyvezetője Szabados Róbert ,,rettentően pozitívnak" nevezte az új konkurens megjelenését, mert ezzel Magyarország végre igazán felkerül a nagy külföldi szuperprodukciók gazdáinak térképére. Ezt az említett Los Angeles-i vásár eredményei is visszaigazolták, amelyen a Stern is sikerrel szerepelt.

A filmesek számára a Korda Stúdió elkészülte azért nagy előrelépés, mert itt akár egyszerre 3-4 nagyméretű műtermi helyszín is felállítható, így a méregdrága, dollármilliós gázsikkal dolgozó szupersztárokat nem kell sokszor ideutaztatni. A több belső helyszínen, előre felépített díszletek közt egy-másfél hét alatt felvehetők a kulcsjelenetek, amivel akár dollár tízmilliókat is spórolhatnak a produkciós irodák.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
indián vers
  2007-04-30 23:39:19, hétfő
 
  ,,Nem érdekel, miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.
Azt akarom tudni megkockáztatod -e, hogy őrültnek tűnj szerelmedért, álmaidért és azért a kalandért, hogy életben vagy.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak.
Nem érdekel igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, mersz-e másoknak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz.
Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ez által megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem mindennap pompázik, és, hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva még is az ezüst hold felé kiáltani: igen.
Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbe esés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.
Nem érdekel, ki vagy és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz - e meg.
Nem érdekel hol, mit és kitől tanultál.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál."


Oriah Hegyi Álmodó
Indián törzsfőnök verse
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbképző tanfolyam férfiakn
  2007-04-30 23:37:14, hétfő
 
  Továbbképző tanfolyam kizárólag férfiaknak

A tanfolyam árát a tényleges szükségletek felmérése után állapítjuk meg, kedvezményt adunk azoknak a jelentkezőknek, akik mindegyik kurzuson részt vesznek.
A tanfolyam pedagógiai célja: segítségével a férfiak elsajátítják annak az agyféltekének a használatát, amelyről nem vettek eddig tudomást.
A program 4 modulból áll, ezek közöl egy kötelező.

1. MODUL: kötelező
első rész: hogyan lehet a mama nélkül élni (2000 óra)
második rész: feleségem/barátnőm NEM az anyám (350 óra)
harmadik rész: a foci csak egy sport, Ronaldo pedig egy hülye (500 óra)

2. MODUL: páros élet
első rész: hogyan lehet gyermekem anélkül, hogy féltékeny legyek rá (50 óra)
második rész: hogyan ne mondjunk marhaságokat, amikor a feleségemhez eljönnek a barátai vendégségbe (500 óra)
harmadik rész: hogyan győzzük le a távirányító szindrómát (550 óra)
negyedik rész: nem pisálok a WC kagyló mellé (100 óra, gyakorlati foglalkozás videórögzítéssel)
ötödik rész: a cipők maguktól soha nem mennek el a cipősszekrényig!!!! (800 óra)
hatodik rész: hogyan juthatunk el a szennyeskosárig anélkül, hogy eltévednénk (500 óra)
hetedik rész: a nátha túlélése agonizálás nélkül (300 óra)

3. MODUL: szabadidő
első rész: vasalás (egy ing kivasalása kevesebb mint két óra alatt, gyakorlati foglalkozás)
második rész: mosogatás vacsora után böfögés nélkül (gyakorlati foglalkozás)

4. MODUL: a konyha
kezdő szint: elektromos háztartási gépek: az ON gomb jelentése "bekapcsol", az OFF gomb jelentése "kikapcsol"
haladó szint: első instant levesem az edény szétégetése nélkül
gyakorlati foglalkozás: a vizet teszem fel először forrni, csak aztán bele a spagettit

HÁZIDOLGOZAT TÉMÁK:
a témák nehézsége és összetettsége miatt csak 8 dolgozatot kell beadni:
1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a ruhásszekrényig
2. A jégkocka tartó megtöltésének veszélyei (diavetítéssel kísért bemutató)
3. Én és az elektromosság: a villanyszerelő kihívásának anyagi előnyei villamossági hibák esetén (a legbanálisabbaknál is!)
4. A legújabb tudományos felfedezés: főzni, levinni a szemetet nem okoz impotenciát (laboratóriumi gyakorlat)
5. Miért nem bűntény virágot ajándékozni a nőnek a házasságkötés után?
6. A WC papír: a WC papír vajon a papírtartóban jön a világra?
7. A WC ülőke dörrenésmentes lehajlítása (videókonferencia a Harvard egyetemmel)
8. Miért nem szükséges a takaró emelgetése, miután megszabadultunk bélgázainktól? (páros gyakorlat)
9. Az eltévedt férfi autóvezető is kérhet útbaigazítást a járókelőktől ha eltéved, anélkül, hogy impotensnek tűnne
10. Tisztítószerek: adagolás és gyakorlati felhasználási tanácsok a lakásban vétendő javíthatatlan károk elkerülése céljából
11. A mosógép: a nagy ismeretlen
12. Alapvető különbségek a szennyeskosár és a padló között (zeneterápiás laboratóriumi gyakorlat)
13. Milyen genetikai akadályai vannak, hogy szó nélkül végignézzük, amint egy nő parkol
14. Hogyan repül a reggeli kávéscsésze a mosogatóig (gyakorlatok David Copperfield irányításával)
15. Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok azokra az esetekre, mikor elmondják, hogy az illető dolog a szekrényfiókban van, ne kelljen visszakérdezni, hogy melyik szekrény melyik fiókjában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves sms-ek
  2007-04-30 23:34:57, hétfő
 
  Az életben mindig az apró dolgok jelentik a legnagyobb örömet: egy szó, egy mosoly, egy apró ölelés, egy csók, egy kis ....

Szeress úgy, hogy szeretnéd, hogy szeressenek! Ölelj úgy, hogy szeretnéd, hogy öleljenek. Ha ezt szívből adod, hidd el százszorosan visszakapod!

Szemedben égnek a csillagok, távolba nézel, de én itt vagyok. Most engem ölelj, ne az éjszakát. Vedd észre, hogy itt vagyok és vágyom rád!

Ha éjszaka két angyal a párnádra száll, mindkettő jót akar, mégis mást ajánl. Azt súgja az egyik, mindig jó legyél, a másik rád kacsint -tedd, amit szeretnél!

Neked egy jóéjt puszis üzeneted érkezett! A cuppanás után hunyd be a szemed, és álmodj a küldőjével! Cupp -Cupp!

A férfi a teremtés koronája. De a koronában az ékkő, a nő!!!!

Érdemes célok teszik érdemessé az életet arra, hogy éljük. A kiábrándultság annak a tünete, hogy nem élünk alkotó módon, és az egészség nem minden, de nélküle minden semmi!

A szerelem az a különleges és furcsa torony, ami afelé dűl, aki jobban építi. Az élet olyan, mint a szerelem, minden okosság ellene, s minden egészséges ösztön mellette szól. Szerelem, de nem javul, szerelem tovább.

Holdvilágos éjszakán nézz az égre fel, érezd, hogy a szél lágy karja átölel. Kívánj valamit, az éjjel tovaszállhat. Bujj a puha ágyba, talán valóra válhat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orvosi egysorosak
  2007-04-30 23:33:35, hétfő
 
  "Amikor felvettük az osztályra gyors szívverése megállt, és azóta sokkal jobban érzi magát."

"A páciensnek mellkasi fájdalmai vannak, ha a bal oldalán fekszik egy éven keresztül."

"A második napon a térd már jobb állapotban volt, a harmadik napon pedig teljesen eltűnt."

"A páciens folyamatosan depresszióban szenved egészen 1983 óta, amióta is a kezelésemre jár."

"Elbocsátási állapot: Élve, de engedély nélkül. A páciens későbbi intézkedésre fog szorulni, ezért fel fogjuk kérni Dr. Blank-et, hogy intézkedjen."

"Egészségesnek tűnő rokkant 69 éves férfi, szellemileg aktív, de felejtőképes."

"A páciens visszautasította a boncolást."

"A páciens csendesen kimúlt a padlón."

"A páciens a fehérvérsejtjeit egy másik kórházban hagyta."

"A páciens kórtörténete rendkívül jelentéktelen az elmúlt 3 nap alatt csupán 15 kg testsúlynövekedést regisztráltak nála."

"Elcsúszott a jégen, és a lábai látszólag ellenkező irányban csúsztak szét December elején."

"A páciens elhagyta a kórházat és sokkal jobban érezte magát, leszámítva az eredeti problémáit."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egysorosak
  2007-04-30 23:31:41, hétfő
 
  Nem iszom, nem dohányzom, nem nőzöm, minden nap hatkor kelek.
-De mindez megváltozik, ha kikerülök a dutyiból.

Hogy változik a világ!
-Tegnap még franciáztam egy kannibál lánnyal,ma meg már nem érdekel a szex.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.

Az alvástól megéhezem. Az evéstől elálmosodom. Az élet szép.

A gumióvszer nem nyújt teljes biztonságot.
-A barátomnak is volt, mégis elütötte egy busz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerencse....
  2007-04-30 23:29:55, hétfő
 
  Zsuzsa férje, Lajos néhány napig kómában fekszik. Hűséges neje mellette virraszt. Egyik éjjel Lajos magához tér és int a feleségének, hogy hajoljon közelebb.
- Drága Zsuzsa, te mindig kitartóan mellettem voltál, akkor is, amikor kirúgtak az állásomból, amikor az üzletem csődbe ment, amikor meglőttek, amikor elvették a házunkat, amikor az egészségem kezdett odalenni. Te mindig velem voltál és mellettem álltál. Tudod, mit gondolok?
- Mit, kedvesem? - kérdi a hű asszony.
- Azt gondolom, hogy kúrvára nem hozol szerencsét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ízlett az ebéd?
  2007-04-30 23:28:33, hétfő
 
  - Ízlett az ebéd drágám?
- Már megint veszekedni akarsz?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 271 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 271 db bejegyzés
e év: 2186 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7
  • e Hét: 1143
  • e Hónap: 4550
  • e Év: 4550
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.