Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Szájerék a Kossuth tér lezárás
  2008-01-11 23:28:47, péntek
 
  Szájerék a Kossuth tér lezárásáról

2008-01-11 17:35 Barikád.hu Belföld


A napokban Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa javasolta, hogy a budapesti Kossuth téren korlátozni kellene a polgárok szabad gyülekezési jogát. A javaslat megdöbbentő és antidemokratikus. Mint Európai Parlamenti képviselők, és mint magyar állampolgárok tiltakoznunk ellene.

Magyarország XX. századi történelmében, de a közelmúltban is a gyülekezési jog korlátozása mindig a demokrácia elveinek súlyos sérelmét jelentette. Egy olyan országban, amely két, a szabadságjogokat durván tagadó diktatúrát volt kénytelen elviselni újkori történelmében ilyen javaslatot, egy felelős tisztséget viselő, magát demokratikusnak tartó politikus nem engedhet meg. A szabad gyülekezés joga a rendszerválás egyik alapvető vívmánya. Azután, hogy tavaly, minden jogi alapot nélkülözve, jogsértő módon lezárták a Kossuth teret, a kormányzat egyre gyakrabban sértette meg a gyülekezési jogot. Ezek után még nyilvánvalóbb, hogy az ilyen javaslatok megvalósulása a szabadságjogok sérelméhez vezetnek. Az országgyűlési biztos javaslata már korábban elhangzott kormánypárti javaslatokat karol fel. Az ombudsman fő feladata a polgárok jogainak védelme, nem annak korlátozása. A javaslat e fontos jogvédő intézmény tekintélyét ássa alá.

Ma Magyarországon a polgárok szabadságjogai erőteljes populista támadásoknak vannak kitéve a kormányzat és bizonyos sajtóbeli körök részéről. Ezt látjuk a népszavazási kezdeményezések ellehetetlenítése, újságírók megfenyegetése, vagy az Országos Választási Bizottság kormány általi befolyásolása kapcsán. Ebbe a folyamatba nem szabad az országgyűlési biztos intézményét is bevonni. Ezért felszólítjuk Szabó Máté állampolgári biztost, hogy vonja vissza javaslatát.

Szájer József
Európai Parlamenti képviselő (Fidesz),
Európai Néppárt képviselőcsoportjának szabadságjogi és igazságügyi
kérdésekkel foglalkozó alelnöke
Szabadság Kör tagja

Gál Kinga
Európai Parlamenti képviselő (Fidesz),
Európai Parlament Szabadságjogi Bizottságának alelnöke
Szabadság Kör tagja

Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti-ügy
  2008-01-11 23:15:42, péntek
 
  Nemzeti-ügy

Szerető Szabolcs | 2008. január 11.

Balikó Tamás kifakadt.

A Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára kiírt pályázaton sikertelenül próbálkozó szakemberből elemi erővel, keresetlen szavakkal robbant ki a felháborodás az őt ért méltánytalanság miatt. A nyilatkozatot követő botrány egy pillanatra felverte azt a bántó csöndet, ami az ünnepek előtti döntést mindmáig övezte. Félő, hogy ez a kis vihar félre is viszi a vitát, elterelve a figyelmet a lényegről: Balikót, a többi pályázót, a színházi szakmát és az érdeklődő közvéleményt valóban méltánytalanság érte a Hiller István (MSZP) által vezetett kultusztárca által levezényelt pályázati komédiával. És nem elsősorban a győztes, Alföldi Róbert személye miatt.
A nagy bejelentés előtt csak két dolog nem volt nyilvános: a miniszter döntését befolyásolni hivatott szakmai tanácsadó testület névsora és a későbbi nyertes koncepciója. Arra viszont fény derült, hogy két jelölt pályázati dokumentációját - köztük a Nemzeti társulata által támogatott Balikó Tamásét - furcsamód hiányosan továbbították a tanácsadóknak. Ilyen előzmények után az ostobaság határát átlépő naivság kell annak feltételezéséhez, hogy a fair play szabályait követő - a kormányhirdetésekből ismerős kopasz bíró sípja most nem szólt -, tisztességes szakmai versengés döntött. Minden arra utal, hogy Hiller haver a főnöke által folyvást ostorozott mutyi Magyarország hagyományait követve előre kiszemelte a nyertest, odaadta a Nemzetit a színházi szakma egyik, az érdekeit kíméletlenül érvényesítő, hangos csoportjának - a többi csak ócska színjáték volt amatőr rendezéssel.
Alföldi Róbert tehetséges színész, az Orbán-kormány idején felépített új Nemzeti nyitóelőadásán elismerően csettintettem Lucifer-alakítása láttán, színházvezetői és -rendezői képességei viszont igencsak vitatottak a szakma és a közönség körében. Médiasztár fellépése, nyeglesége, nyílt politikai elkötelezettsége (Heti hetes!) miatt mintha hiányozna az e nemzeti intézmény irányításához szükséges méltósága, emelkedettsége. A jobboldal mégis egy hangos szó nélkül vette tudomásul a döntést, ami mértéktelen nagyvonalúság ahhoz képest, hogy a baloldal mekkora hisztériát csapott a szintén kiváló, nem megosztó, a közönség által szeretett Balázs Péter szolnoki kinevezésekor. Ha az kultúrbotrány volt az egyik tábor szemében, akkor ez vajon most micsoda? De ne gondolja bárki, hogy a politikai preferencia eleve alkalmatlanná tesz valakit az ilyen szerepre: Darvas Iván például hiába volt még parlamenti képviselője is az egyik pártnak, senki sem ez alapján ítélte meg őt.
Alföldiről ma nehezen tudom elképzelni, hogy képes lesz július elsejétől a nemzeti kultúrát szolgáló, gyarapító módon vezetni az intézményt. Tudom, az ő köreiben sokan a nemzeti kultúra fogalmát idejétmúltnak tartják, de azt azért megsúgom: én sem ókonzervatív, didaktikus színjátszást értek alatta. Nem akarok közhelyeket sorolni, de ennek a színháznak különleges szerepe volt a magyar kultúrában. És bár nagyon sok honfitársunknak ma a legkevésbé emiatt fáj a feje, mégis érdemes tudni: az, hogy milyen lesz Magyarországon - ami bennünk van, bizony! - élni, egy kicsit ezen az intézményen is múlik. Alföldi Róbert mások mellett Esterházy Pétertől és Nádas Pétertől rendelne darabokat. Ez nem baj, de azért nézzen körül még e kis hazában, hátha észrevesz másokat is. Tehetne néhány gesztust azért, hogy az egész ország Nemzeti Színházát irányíthassa. Jó lenne, ha érezné, sokan várják ezt most tőle.


http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=84




A Magyar Színházi Társaság elítélte Balikó nyilatkozatát
2008. január 7. 21:57

Megengedhetetlennek nevezte Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójának a budapesti Nemzeti Színház vezetésére kiírt pályázat eredményhirdetéséről mondott szavait a Magyar Színházi Társaság hétfőn tartott közgyűlésén elfogadott nyilatkozatában - tájékoztatta az MTI-t Vajda Márta, a társaság ügyvezető titkára.

Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, a budapesti Nemzeti Színház művészeti főtanácsadója egy internetes portálon olvasható interjúban azt mondta, hogy "ötvenéves evangélikus, adófizető polgárként, háromdiplomás heteroszexuális színházigazgató férfiként pedig úgy ítélem meg, hogy a csalás az bűn".

A kritikusukat tömörítő Kritikus Céh kezdeményezésére elfogadott nyilatkozatban a Magyar Színházi Társaság úgy fogalmaz: "Ennek a mondatnak a szellemisége, az a gondolkodásmód, amelyből fakad, számunkra elfogadhatatlan."

A Nemzeti Színház vezetői tisztségére kiírt pályázat eredményét december 20-án jelentette be az oktatási és kulturális miniszter. Hiller István a pályázatokat elbíráló bizottság javaslata alapján 2008. július 1-jével Alföldi Róbertet nevezte ki a színház új vezérigazgatójának.

A Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói tisztségére meghirdetett pályázatra hat pályamunka érkezett, amelyek közül négy felelt meg a kiírás feltételeinek: Alföldi Róbert mellett Balikó Tamás, Hudi László rendező, az Alternatív Színházak Szövetségének elnöke és Imre Zoltán színháztörténész, dramaturg, valamint Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója pályázott a vezetői posztra.

(MTI)

Olvasó: lassan igaza lesz Keller Dezsőnek, már nem szabad heterónak lenni.....


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrök a Magyar Gárdában?
  2008-01-11 23:10:56, péntek
 
  Napi aktuális - Rendőrök a Magyar Gárdában?

http://www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=10&mm_id=16&media=2512& list=1)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor az Elátkozott szaba
  2008-01-11 23:10:00, péntek
 
  Vona Gábor az Elátkozott szabadságban


Szittyamagyar, p, 2008/01/11 - 22:00

Az Echo TV Elátkozott szabadság című műsorának vendége ezúttal Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
Az Elátkozott szabadságban Vona Gábor felmenőiről tudhatunk meg érdekes információkat, például azt, hogy szegényparaszti családban született, egyik nagyapja pedig Erdélyországban esett el a a második világháború során.
A pártelnök beszél -többek között- a Jobbik megalakulásának körülményeiről, az antidemokratikus uniós csatlakozási népszavazásról, a Nemzetek Európájának szükségességéről, keresztény erkölcsről, magyarságtudatról, a "nemzeti elit" szétziláltságáról, Magyarország tragikus helyzetéről és -nem utolsó sorban- a Magyar Gárdáról.

Műsorvezető: Földesi Margit.

(Szent Korona Rádió)

A műsor az alábbi linken megtekinthető

http://www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=10&list=1)&media=2514&m m_id=16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fapados generáció
  2008-01-11 23:08:13, péntek
 
  Fapados generáció


A huszas, harmincas éveikben járó európaiak élvezik az alacsony költségű fogyasztás korszaka nyújtotta lehetőségeket. Főleg a légi közlekedésben, a telekommunikácóban és az ennivalók tekintetében érvényesül ez a költési forradalom, ami erősíti az európai identitásérzetüket is.



E generáció számára a fapados fogyasztás ugyanannyira életforma, mint ahogy szükség is. Vásárlási sémáik nagyon árérzékenyek, amit ritkán vélünk a jó minőség jelének.

Ezek a 21. századi 20 és 30 év közötti fiatal európaiak gyakran csak korlátozott anyagi forrásokkal rendelkeznek. Diákok, vagy olyan fiatalok, akik bár jól iskolázottak, mégis gyakran évekig keresik stabil munkahelyüket. A gazdasági stagnálás periódusa szinte az egész kontinensre hatással van és olyan munkanélküliségi szintet generál a fiatalok körében, ami néhány Európai Uniós országban a 20 százalékot is elérheti.

A jó dolgok örökké jók maradnak?

Ezért döntő tényező az ár. De mi a jó ár a fiatal európaiaknak? Mennyire költségérzékenyek egy egytől ötig terjedő skálán? Európa különböző pontjain élő fiatalokkal készített interjúink arra mutattak rá, hogy nagyon költségérzékenyek, de aláhúzzák, hogy az összeg, amit hajlandóak kiadni a terméktől is függ, amit megvenni szándékoznak. Például ameddig az ennivalóról van szó, addig az ár nem fontos, mondják kórusban. ,,Inkább többet fizetek, hogy jobb minőségű ételt ehessek" -mondja Miriam, újságíró és diák (nemzet- és kultúraközi ismereteket tanul) Barcelonában. Rahel ugyanígy vélekedik, ő joghallgató Potsdamban, és állítja, hogy ,,kész bio termékeket vásárolni", amikor pénze engedi. ,,Ezek nagyon drága árucikkek"- magyarázza, ,,de a zöldségek és a gyümölcsök megérik, mert biztos lehet benne az ember, hogy ezeket nem kezelték genetikailag".

Cipők és ruhák szempontjából azonban már megosztottak a fiatal európaiak: vannak olyanok, mint Judit, aki a magyar Parlamentben dolgozik, ő úgy gondolja, hogy az ár kevésbé fontos, amikor egy drága pár cipőről vagy szemüvegről beszélünk. És vannak olyanok, mint Vannessa, aki amikor padlón érzi magát, elmegy vásárolni, és főleg ruhákat vesz. ,,Az amerikai oldalam ebben jön ki"- vallja be a francia-amerikai lány, aki most egy multinacionális cégnél dolgozik Brüsszelben. Ebben az esetben a szerotonin (,,boldogsághormon") győz és az ártényező háttérbe szorul.

Mindezek ellenére egyik interjúalany sem állította, hogy kész lenne pénzt költeni fényűző ruhákra. Noha, általában az ár tükrözi egy árucikk minőségét, mindannyian egyetértenek abban, hogy néhány cég inkább azért fizetett többet velünk, mert trendik, és nem azért, mert igazán jó minőséget kínálnak. A fiatalok a legtöbbet ruházkodásra és elektronikai cikkekre a januári és a nyár leárazásokkor költenek.


Alacsony költségek + magas számok = több Európa

Elérkeztünk azokhoz a szektorokhoz, ahol az ár igazán különbséget jelent és legfőképpen ez befolyásolja az eurogeneráció árérzékenységét. Ez az első olyan generáció, aki európai módon él, a mindennapok szintjén is, nem utolsósorban a takarékos fogyasztásnak köszönhetően. A fapados légitársaságok (mint az Easyjet, a Skyeurope vagy a Germanwings), a rendkívül olcsó kommunikációs módok és az e-kereskedelem (főleg az árucikkek vásárlására való technológia) a sarokpillérek, amikre interjúalanyaink rámutattak. Ezek teszik lehetővé számunkra, hogy elérjük a legjobb kompromisszumot a minőség és az ár között, a ,,hétköznapi" (evés, kommunikáció, zenehallgatás, videózás) és a ,,különleges" örömöknél egyaránt. Ez utóbbiak egyre kevésbé számítanak már luxusnak: a légi utazás az egyik leghihetetlenebb példája ennek az életmódbeli forradalomnak: a fiatal európaiak, szüleikkel ellentétben, sokkal gyakrabban és szélesebb körben utazhatnak, hála a fapados légitársaságok megjelenésének, amire, más dolgokkal együtt, történelmi módon az európai dimenzió volt hatással inkább, mintsem a nemzeti. ,,Hogy te milyen európai vagy!"- kiáltott fel anyám, amikor már ikszedik Ryanair utazásomról tértem haza, ez az a légitársaság, ami több, mint 28 millió utast szállított 2004 és 2005 áprilisa között.

Skype, MSN Messenger és a Google Talk, további nevek ebből a forradalomból, ami az alacsony költséggel párosul és egy még jobban európai dimenzióval. A felsoroltak közül mindegyik azonnali üzenetváltási lehetőséget kínál, és nemzetközi telefonhívást az interneten keresztül. Mindössze egy fülhallgató és egy mikrofon kell hozzá, és csak annyiba kerül, amennyi az internet csatlakozás ára. A változás mértéke óriási lehet: csak a Skype egyedül - amit nemrég megvett az eBay - 55 millió felhasználóval dicsekedhet világszerte és 197 millió felhasználót jósolnak 2010-re.

A jövőben a lehetőségek még meglepőbbek lehetnek. Az emberek például nyelvórákat vehetnek anyanyelvi beszélőktől, miközben a saját otthonuk kényelmét élvezik, ahogy Linda, egy budapesti diák, és Sara, aki szakmai gyakorlatát végzi Rómában, ezt már gyakorolja is.

A pénztárcakímélő ételek, amik minőség-ár arányai is messze kielégítőek az olyan európai fiatalok számára, mint Miriam és Rahel, ugyanúgy elérkeznek minden kétséget kizáróan a globalizáció lobogója alatt. Amikor az ennivalóról van szó, ez a generáció a minőséget teszi első helyre. A diszkont-óriás Lidl tésztáját például Olaszországban gyártják, Európa szerte forgalmazzák és mindenki egyetért vele, hogy kiváló minőségű.

Összegezve, az alacsonyköltségű termékek szükségszerűek de ugyanakkor filozófiát is képviselnek: a fiatalok jobb szeretik szerény költségvetésüket olyan életminőség elérésére felhasználni, amiben benne foglaltatik a az igazi minőség azoknak az árucikkeknek és szolgáltatásoknak a tekintetében, amelyekért fizetnek. Az ár olyan tényezővé válik, amit kritikusan értékelnek, és ami gyakran csak képzeletbeli előnyt jelez.

Másfelől, az online közösségek jelenleg is virágzanak az információcsere és a legelőnyösebb ajánlatokról szóló tippek miatt: erre példa az olasz Zingarate.com oldal, ami az európai fapados minta szerint működött. Mára már jelenség lett belőle.

És ami a jövőt illeti? Olcsó fogyasztás jósolható egyre több szektorban, ami egy még inkább európai dimenziót jelent mindenkinek.

Kitekinto.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati beszámoló
  2008-01-11 23:05:48, péntek
 
  Koronics Márton 2008. január 12. 00:00

Kormányzati beszámoló




Megrendülten tudatjuk, hogy a Nagy Pucolás terve egyelőre dugába dőlt. A kormányzati negyed építését előre nem látott okok miatt szüneteltetjük. A kormányzati jósda vezetőit a téves előrejelzés miatt megbüntettük, ezért idén a szokásos jutalom kétszeresét kapják. Öröm az ürömben, hogy a tervezés gőzerővel folytatódik, legalább egy éven keresztül. Bár a tervezés munkáját kissé hátráltatja, hogy még gőzünk nincs, hova építjük a kormánypalotát. Természetesen ez nem lehet akadály, már böngésszük az apróhirdetéseket a potom hétmilliárdért megvásárolható telkek után, aztán majd adaptáljuk a terveket.

Ellenfeleink a maguk ostobácska módján próbálják hisztériába lovalni az állampolgárokat, a kormányzat holmi csipcsup több-milliárdos elszámoltatásával. De hát az istenadta nép nem fogékony a milliárdokra, jó ha néhanap látnak pár százezeret. Kölcsönbe. Mit tudják ők, mi minden másra is el lehetne azokat a milliárdocskákat költeni.

Sebaj, ezért vagyunk mi!

Éppen az őszön találtunk targoncás barátunknál hat és fél millióért egy tanulmányt, arról, hogy mégis mit kíván a magyar nemzet? A tanulmány szerint nem kíván az egyebet, csak azt, hogy ellássák a baját.

Mára elmondhatjuk: kormányunk erejét nem kímélve mindent megtett a nép óhajának valóra váltására. Megfizetettjük az ifjakkal a tanulópénzt, bevezettük az összevissza fordított adózást, átalakítjuk az egészségügyet: lesz széf és legalább két fajta menü a kórházakban.

Megemeltük a gáz, a villany árát, és végre magasba szöktek az élelmiszerárak is! A gyorsan elért nagyszerű eredményekkel nem elégszünk meg. Rövid távú terveink között szerepel a jegyrendszer bevezetése.

Népjóléti intézkedéseink részeként, minden állampolgár, minden hónapban kap egy darab jegyet. Ennek birtokában eldöntheti, hogy fogászati kezelést vesz igénybe vagy inkább a fogára valót szerzi be belőle. Ez leginkább kenyér lesz, mert kolbászt csak nemzeti ünnepek alkalmával osztunk.

Ígéretes, hosszú távú terveinket éppen most találja ki szakértőnk, Hűbele Balázs káposztasavanyító, az Ötletbörzeteljescsődje Kht. üzleti menedzsere.


http://www.gondola.hu/cikkek/57332
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koszovó függetlenné válása lav
  2008-01-11 23:04:03, péntek
 
  MTI 2008. január 11. 21:50

Román külügyminiszter: Koszovó függetlenné válása lavinát indíthat el




Adrian Cioroianu román külügyminiszter kormánya fenntartásait hangoztatta pénteken Párizsban Koszovó függetlenségének kinyilvánításával szemben, amely szerinte lavinát indíthat el a szakadárságra hajlamos térségekben. "Igyekszem párizsi barátainknak elmagyarázni fenntartásainkat" Koszovó függetlenségének "nagyon kényes" kérdésével kapcsolatban - mondta el Cioroianu újságíróknak, mielőtt találkozott Bernard Kouchner francia külügyminiszterrel. Cioroianu szerint Koszovó függetlenségének kikiáltásához nincs jogi alap, másrészt - Románia álláspontja szerint - a nemzeti kisebbséghez tartozó személyek jogait, nem pedig a kisebbségek kollektív jogait kell támogatni. A román külügyminiszter felvetette annak kockázatát is, hogy Koszovó függetlensége olyan precedenst teremthet, amelynek következményei az Európai Unió határainál jelentkeznek: a Moldovához tartozó, többségében orosz ajkú szakadár Dnyeszter-melléken; Bosznia-Hercegovinában, amelynek két, nagy önállósággal rendelkező államalakulata közül az egyik a boszniai Szerb Köztársaság, vagy éppenséggel Koszovó északi részén, ahol a helyi szerb kisebbséget kísértésbe ejtheti a pristinai (albán vezetésű) kormányzattal szembeni függetlenség gondolata.

Románia az Európai Unió ama tagországai közé tartozik, amelyek a legtartózkodóbbak a koszovói függetlenség gondolatával szemben.


http://www.gondola.hu/hirek/59128
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth Ági: Van amikor elfoga
  2008-01-11 23:02:55, péntek
 
  Horváth Ági: Van amikor elfogadható, hogy a beteg a folyosón feküdjön (+videó)

2008-01-11 21:58 Barikád.hu Belföld


Van olyan helyzet, amikor teljes mértékben elfogadható, hogy a betegek akár a folyosón feküdjenek - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter két nappal azután, hogy a hírTV bemutatta a gyöngyösi kórházat. Az egy éve magánosított Bugát Pál kórházban tömegével feküdtek a folyosókon a betegek.

A botrány kirobbanása után csak két nappal megszólaló egészségügyi miniszter szerint csak szervezési hibák történtek a gyöngyösi kórházban. ,,Lehet olyan rendkívüli helyzet, amely teljes mértékben elfogadhatóvá teszi, hogy a betegek akár a folyosón feküdjenek. Tehát rendkívüli helyzetben igen, általános helyzetben nem tudjuk elfogadni" - mondta Horváth.

A felvételek bemutatása óta a Hír Tévéhez özönlő levelek és telefonok szerint azonban nem egyszeri esetről van szó, hanem hónapok óta kezelik már a folyosókon a gyöngyösi betegeket.

,,Negyedévente infúzióra kell járnom, folyamatosan látom és hallom hozzátartozóktól, hogy a belgyógyászaton napokat töltenek a folyosón a betegek. Ott kapják az infúziót, ágytálaznak, pelenkáznak, vizsgálatot végeznek. Még átöltözni sem tudnak..." - írta az egyik néző.

Az ÁNTSZ hétfőn átfogó vizsgálatot tart a Hospinvest Zrt. által működtetett gyöngyösi kórházban, hogy feltárják a hibákat.

A videó ITT tekinthető meg:

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=5015

(hírTV - Barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TB-beutalóval négycsillagos sz
  2008-01-11 21:48:53, péntek
 
  http://www.hirszerzo.hu/cikk.tb-beutaloval_negycsillagos_szallodaban_-_igy_mulatj a_az_idot_egy_szocialista.53849.html



TB-beutalóval négycsillagos szállodában - így múlatja az időt egy szocialista

Társadalombiztosítási beutalójával veszi igénybe a hévízi Szent András Reumakórházhoz tartozó négycsillagos gyógyszálló szolgáltatásait - már több mint egy hete - Pál Béla szocialista képviselő, az Országgyűlés Sport- és turisztikai bizottságának alelnöke - értesült a Magyar Hírlap.

hirdetés


Az OEP beutalójával a szabályok szerint csak a fekvőbeteg osztályon járna elhelyezés, másra az nem jogosít. A hotel téli akciójában az olvasható, hogy az egyhetes tartózkodás félpanzióval 101 ezer forintba, a kéthetes pedig ennek majdnem a duplájába kerül. A lap többször kereste az üggyel kapcsolatban Papp Pétert, a hotel gazdasági igazgatóját, aki egyébként Horváth Ágnes egészségügyi miniszter apósa. Elérni azonban nem tudták.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne feledjük!
  2008-01-11 21:42:12, péntek
 
  Ne feledjük!

Bogár László:

"Az SZDSZ szerepével kapcsolatban elmondható: ha a nagy holdingokba rejtett pártok egy része különböző szinteken kollaboráns, akkor az SZDSZ maga a "laboráns". Ez a szerveződés a rejtett birodalmi erőszakintézmény közvetlen betüremkedése a magyar politikai rendszerbe, és ilyen értelemben a rendszerváltás politikai rendszerének válságát éppen az okozza, hogy van egy erő, amely nem valamilyen formában viszonyul a birodalomhoz, hanem azon keresztül maga a birodalmi hatalomgazdaság hatol be az SZDSZ-nek nevezett politikai alakzaton keresztül a magyar politikai erőtérbe. Ez egy olyan súlyosan patologikus jelenség, amely önmagában is elégséges ahhoz, hogy a rendszerváltás bukásához vezessen. Erre egyébként a magyar társadalomnak - nagyon helyesen - egy egészséges irányba mutató reakciója volt, hogy folyamatosan kihátrált az SZDSZ mögül, így mára törpepárttá silányította azt, és remélhetőleg a következő választások alkalmával ki is buktatja a parlamentből. Ez egészséges életerőről tanúskodik. Persze, ha az SZDSZ nem létezne, a birodalom érdekeiben eljáró erő akkor is jelen lenne minden kormányban, és akkor is többségben lennének. Tehát a birodalomnak nincs mitől tartania, mindig lesz, aki kiszolgáltassa számukra értéktereinket.

Emlékezzünk, hogy már az első és második kormányzati időszakban az élet legalapvetőbb feltételeit, az élelmiszer-gazdaságot, a gyógyszeripart, illetve az energetikát "nyelte el" a globaloprivatizáció folyamata. Az élet alapvető feltételeinek kiárusítása után sorra került a pénzügyi és bankrendszer, a biztosítási és a nagy infrastrukturális rendszerek. Most pedig a legkényesebb szférát, az emberi létezés fizikai és szellemi alapjait jelentő oktatási és egészségügyi rendszert szolgáltatják ki a globaloprivatizátoroknak. Ez a kegyelemdöfés."

http://www.mno.hu/portal/534511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 2311
  • e Hónap: 6056
  • e Év: 159552
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.