Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Szeretném, ha megvalósulnának
  2008-01-14 14:26:22, hétfő
 
  Az alábbi hírről olvastam egy hírlevélben:

"Megújul a ferencvárosi Kiserdő...
A IX. kerületi képviselőtestület - a főváros támogatásával - megtisztította a területet a szeméthalmoktól és eltűntek az eddig ott élő hajléktalanok is -tudta meg a Lánchíd Rádió Rétvári Bencétől, a KDNP fővárosi képviselőjétől. Most kezdődik az erdei játszótér és a tornapálya létrehozása, amelyre viszont már nem közpénzt költ a kerület."


Mindez nagyon szép és örvendetes számomra is, csakhogy még a 2002-es kampány előtt megküldtem - mint pesterzsébeti lokálpatrióta - ugyanezen javaslataimat az MDF-Fidesz által indított 29-es választókerület (Dél-Pest: Pesterzsébet déli része és Soroksár) közös jelöltjének. (A csatolmány 4. oldalán olvasható!)
Majd, a 2006-os kampányban ismét előhozakodtam ezen javaslataimmal.

Csakhogy, amiért nem voltam fideszes tag és egyébként is még most is jelen van a helyi pártokban a pártok számára megfelelő kapcsolati és anyagi tőkével rendelkező képviselő és polgármester jelölt, az én javaslataimat a szemétkosárba dobták.

Vagy eltették ínségesebb napokra, amikor már én nem leszek és akkor, mint saját ötlettel előhozakodhatnak vele ezen politikusjelöltek. (Merthogy, ebbe a hiábavaló küzdelembe bele fogok dögleni, mert éppen elérkeztem tűrőképességem határához.)


Üdvözlettel: Bóna Mária Ilona
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Sportcentrum és szabadidőközpo
  2008-01-14 13:50:02, hétfő
 
  Megújul a ferencvárosi Kiserdő
2008-01-13 22:42:37 elnök


Pártoskodás nélküli összefogás eredményeként nyárra sportcentrum és szabadidőközpont épül a korábban a főváros egyik szégyenfoltjának számító ferencvárosi Kiserdőben.

A IX. kerületi képviselőtestület - a főváros támogatásával - megtisztította a területet a szeméthalmoktól és eltűntek az eddig ott élő hajléktalanok is -tudta meg a Lánchíd Rádió Rétvári Bencétől, a KDNP fővárosi képviselőjétől.

Most kezdődik az erdei játszótér és a tornapálya létrehozása, amelyre viszont már nem közpénzt költ a kerület. Bodó Márton, helyi Fidesz-KDNP-s képviselő a környékbeli cégektől kért és kapott erre a célra 7,5 millió forintot.

Rétvári Bence szerint a jövőben Budapest fejlesztésének ez az egyetlen útja: vagyis a helyi politikai erők, valamint a vállalkozók összefogása.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bósza János vitára hívta...
  2008-01-14 13:44:39, hétfő
 
  Nyilvános televíziós vitára hívták ki Slotát
2008-01-13 18:40:17 elnök


Televíziós vitára hívta ki a magyarellenes Ján Slotát a autonómia-törekvéseket szorgalmazó révkomáromi vállalkozó, Bósza János, a Nomos nevű polgári társulás elnöke.

Slota elfogadta a kihívást. Bósza tavaly tavasszal jelent meg a szlovákiai nemzetiségi-politika színterén, de eddigi, az autonómia-törekvésekkel kapcsolatos felvetéseinek csak szerény a visszhangja.

Bósza azt akarja bebizonyítani Slotának, hogy az autonómia Európa-szerte elfogadott, semmilyen államalakulatot és senki önállóságát nem veszélyeztető intézmény. A kihívást elfogadó és a szlovákiai magyarok autonómiájában közismerten az ország délvidékének elcsatolási szándékát gyanító Slota szerint a "Szerbia katasztrófájához vezető" koszovói fejlemények rövidesen megmutatják, miért megengedhetetlenek az efféle törekvések.

Slota, a Robert Fico kormányához tartozó, s arra egyes európai intézmények megítélése szerint árnyékot vető nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke magyarellenes megnyilvánulásaival egyre népszerűbb a hazafias érzelmű szlovák néprétegek körében, annál is inkább, mert naponta jelen van a médiában, ahol gyalázkodó szavakkal szidja a magyarokat és azzal riogatja a szlovákokat, hogy Szlovákia területi egységének megbontására készülnek.

Legújabb "mutatványa" az volt, hogy a félmilliónál népesebb szlovákiai magyar közösség tagjairól kijelentette: azok nem magyarok, hanem szlovákok, akik magyarul beszélnek. Bósza János Slota riogatásait akarja cáfolni a televízió nyilvánossága előtt, ahol reményei szerint be tudja bizonyítani, hogy a "regionális autonómia" intézménye nem ellenkezik a hatályos szlovák alkotmánnyal, sem más jogszabállyal, hogy senkit nem diszkriminál, és nem csorbítja mások jogait, s hogy indokolatlan Slotáék terve, akik a köztársaság védelméről szóló törvénnyel akarnak gátat vetni "a magyarok ármánykodásának."

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
30 milliós szoci mutyi
  2008-01-14 13:32:51, hétfő
 
  Takarítónő-gate: újabb kínos ügy az MSZP-ben
2008-01-12 20:24:03 elnök


Az MSZP-s Juhászné Lévai Katalinnak is tudnia kellett a 30 milliós "szocialista mutyiról" - olvasható a Hír TV honlapján. 2005-ben ugyanis ő volt a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke, akkor, amikor Tóth József jelenlegi MSZP-s képviselő - a Hír TV felvétele szerint - állítólag arra utasítja egy önkormányzati kht. vezetőit, hogy a 30 millió lenyúlt közpénzt hogyan tüntessék el papíron.

A Hír TV pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta "lepapírozni" egy szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében. A televízió arról számolt be, hogy a hangfelvételen Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő arra kéri munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését. Az ügy főszereplője azonban nem ismerte el, hogy partner lett volna a kht. zűrös ügyeinek elsimításában, a hangfelvételről pedig állítása szerint nem tud, és nem is kívánta meghallgatni.

A Hír TV honlapja szerint a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta a hanganyagot, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást december 22-én. Jelenleg az ügyészség azt vizsgálja, történtek-e visszaélések a kht. gazdálkodásában. A Népszabadságnak Jónáné Pocsai Edit megyei főügyészhelyettes azt mondta: a hanganyaggal kiegészített feljelentés tartalmazta Tóth József nevét, de a képviselő nem gyanúsítottja az ügynek. Utaztatták a takarítónőt A Hajdú-Bihar megyei M3-as Kht. 2004-ben nyert 300 millió forintot a Foglalkoztatásügyi Minisztériumtól közmunka-programra - az állami támogatással azonban nem tudott elszámolni - olvasható a csatorna honlapján.

A vezetők a hiányt fiktív számlákkal, például a dolgozók útiköltség elszámolásának meghamisításával akarták lefedni. A könyvelés szerint a cég takarítónője például havi nyolcezer kilométert utazott. Az ügyészség december 22-e óta nyomoz az ügyben, a szocialista politikus viszont mindent tagad. A Hír TV Célpont című műsorában bemutatott hangfelvételen többször is előkerül Juhászné Lévai Katalinnak a neve. A műsornak a csalás nyomait eltüntető egyik szocialista is megerősítette: a milliók lepapírozásáról magasabb szinten is tudtak, az egészhez kellett az akkori közgyűlési vezetők jóváhagyása is. Nyakó István, az MSZP szóvivője reagálásában az MTI-vel közölte: közgyűlési alelnökként hűtlen kezelést és okirat-hamisítást nem szocialista, hanem fideszes megyei közgyűlési alelnök követett el. Hozzátette: Virágh László ügyéről a Fidesznek papírja is van, mert másodfokon már döntött a debreceni ítélőtábla. "Ha a Fidesznek és házi televíziójának a mai bombasztikus bejelentéssel az volt a célja, hogy saját ügyeiről elterelje a figyelmet, akkor ezúttal is kudarcot vallott" - fogalmazott a szóvivő.

A szocialista politikus hangsúlyozta: ha Tóth Józseffel kapcsolatosan bárkinek valamilyen gyanúja van, forduljon az eljáró nyomozó hivatalhoz, ahol már folyik vizsgálat. Várjuk meg ennek a végeredményét, erről az ügyről utána tudunk bármit mondani - közölte Nyakó István.

Fidesz: távozzon a közéletből Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, ha bebizonyosodnak a vádak, akkor a szocialista politikus számára a közéletből való távozás az egyetlen megoldás.

Hozzátette: sajnos szinte meg sem kell már lepődni azon, hogy ilyen ügyek derülnek ki, "hiszen nap mint nap előkerülnek hasonló, kormánypárti politikusokat érintő vádak". Szerinte ugyanakkor megszorító intézkedések idején még súlyosabbak az ilyen korrupciós ügyek.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őszinte évértékelő Pesterzsébe
  2008-01-14 13:29:49, hétfő
 
  2007 es év önkormányzati kudarcai - őszinte évértékelő
2008-01-12 19:24:34 elnök


Nagyon nehéz év áll mögöttünk, de a Pesterzsébeti Fidesz igyekezett megvédeni Erzsébet értékeit.
Ki segít, ha szociális okokból bajba jutunk?
Ki védi meg az iskoláinkat?


Ezekre a kérdésekre kellett válaszolni az elmúlt évben. Az MSZP leszavazta saját választási programját
Az idei költségvetés tárgyalásakor megtapasztalhatta bármelyik tv néző, hogy az erzsébeti MSZP-s önkormányzati képviselő-testület pontosan ugyanolyan, mint Gyurcsány Ferenc.
Szavazati többsége birtokában össze-vissza beszél és szociálisan érzéketlen.
Az ígéretek valóra váltása helyett elsősorban elvenni tud.

A Fidesz megunta a képmutatást, és egy huszárvágással beterjesztette szavazásra az MSZP(!!) 2006-os önkormányzati választási programját! Derüljön ki, mi az igazság! És mi történt?

Keserűen néztük, ahogy a név szerinti(!) szavazáson egyenként szavazták le saját ígéreteiket, az aszfaltozott utak felújítási programját, a járdaépítési programot, a kerékpárutak fejlesztését...stb. Szociálisan érzéketlen városvezetés Sajnos, szintén nem támogatták a tandíj támogatás vagy a vizitdíj kompenzáció bevezetését,vagy éppen a játszóterek 2 millió forintos költségkeret bővítését miközben januárban (!) 7 milliót költött a Városháza virágokra, 24 milliót irodaszerekre- elkeserítő pillanatok voltak. Ki védi meg az iskoláinkat? Szintén ebben az évben az Eötvös Lóránd Szakközépiskolát, a Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumot és Jahn Ferenc Dél Pesti Kórház akarta a Fővárosi MSZP-SZDSZ bezárni - Keményen küzdöttünk ellene mi is - sikerrel.

A többség végül belátta,hogy nem lehet tovább "ésszerűsíteni" az intézmény hálózatot, mert már nem marad lassan semmi. Ezek után a decemberi testületi ülésen világossá vált, hogy Komoróczy László MSZP alpolgármester a Lajtha László Zeneiskolát akarta "lényegében " funkcionálisan privatizálni! A szülők ellenállást segítendően Földesi Gyula beterjesztett egy javaslatot, mely szerint nem eladó a zenesikola, és 2010 ig Önkormányzati fenttartásban kell maradnia. Rendkívűl éles vita után az MSZP is megálljt parancsolt saját alpolgármestere 9 hónapos előkészítési tárgyalásainak.

Az ügy -véleményünk szerint - az alpolgármester úr szakmai alkalmasságának határait is feszegeti.

Hova megy el a pénz?

Például a Jégcsarnok közel 600 milliós hitelének átvállalására.

Hány erzsébeti is jár oda ezért pénzért?

Vagy miért kell 2,4 milliárd forintért pályáztatás nélkül kötvényt kibocsátani?
Amikor lehetne ezt olcsóbban is?

Egy vita során kiderült, hogy a Városháza "kedvenc" vállalkozókkal dolgoztat, az Ombudsman pedig kijelentette, hogy a Jegyző jogellenesen tagadta meg a 2 millió feletti szerződések nyilvánosságra hozatalát.

Eközben Potoczky Attila volt MDF-es képviselő havi 350.000 Ftért ad tanácsokat Szabados Ákos polgármester úrnak.

Mi a jövö?

Az MSZP folyamatosan azt kéri számon az Pesterzsébeti Fideszen, hogy miért nem működik együtt Velük. Mi, Önökkel működünk együtt , és megvédjük Pesterzsébet értékeit. Az Önkormányzatban felelősséggel döntő képviselőktől azt várjuk el, hogy segítsenek az Önök a problémáink megoldásában, biztosítsa a felemelkedés lehetőségét a családoknak, és felelősen gazdálkodjon a pénzünkkel.
Önök szerint ezek megvalósultak az idén? Szerintünk nem.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
65 éve volt Don-kanyar
  2008-01-14 13:24:45, hétfő
 
  2008-01-12 17:23:23 elnök

Hatvanöt éve, 1943. január 12-én indult meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek nyomán szinte teljesen megsemmisült a 2. magyar hadsereg.
A csatában több mint százezer magyar halt meg.


Előzmények

A 2. magyar hadsereget német követelésre küldték ki a keleti frontra. Az 1941-es villámháború kudarca, a Moszkva előtti vereség után a németek szövetségeseiktől csapatokat igényeltek a következő keleti hadjárathoz, amelynek fő célja Sztálingrád és a kaukázusi olajmezők elfoglalása volt.
A német követeléseket Magyarország nem merte teljes egészében visszautasítani, mert a Németország kegyeiért versengő, az 1940-ben Magyarországhoz csatolt Észak-Erdély visszaszerzésére törekvő Románia azonnal teljesítette a német igényeket, és már 1941-ben is Magyarországnál jóval nagyobb hadsereget küldött a Szovjetunió ellen.
A német elvárásokra egyébként jellemző, hogy kezdetben a teljes magyar hadsereg, majd a felének keletre küldését akarták elérni. Létrehozásakor a 2. magyar hadsereg 207 ezer főt számlált, amelynek 20 százalékát nemzetiségiek - főleg románok és ruszinok -, 10 százalékát zsidó és baloldali munkaszolgálatosok adták.

A fő ellenfélként Romániával számoló magyar hadvezetés igyekezett kímélni a katonai szempontból legértékesebb korosztályokat, ezért nagy volt az idősebb, harminc-negyven éves tartalékosok és póttartalékosok aránya. A fegyverzet és felszerelés - noha magyar szinten elsőrangúnak számított - a követelményekhez képest hiányos és korszerűtlen volt, különösen a páncéltörő és a tüzérségi eszközök hiánya, illetve gyenge minősége volt kirívó.
A németek szóbeli ígéretet tettek a hiányzó nehézfelszerelés biztosítására, ám erre alig-alig került sor. A hadsereg sorsát nemcsak a fegyverzetbeli hiányosságok határozták meg, hanem az is, hogy az irányítást a németeknek rendelték alá, a parancsok, az 59 éves Jány Gusztáv vezérezredes hadászati kérdésekben nem dönthetett önállóan.
A Donnál A 2. magyar hadsereg 1942. június 28-án kapcsolódott be a harcokba, és július 7-én érte el a Dont. Itt védelembe ment át, Voronyezs és Pavlovszk között 208 kilométeren - ez a hadsereg létszámához képest iszonyatosan hosszú szakasz volt, ami nem adott lehetőséget sem a védelem mélységi kiépítésére, sem tartalékok képzésére. Ezért súlyos árat kellett fizetni, amikor megindult a szovjet támadás.

1942 nyarán a magyar alakulatok számos alkalommal kísérelték meg a Don nyugati partján lévő szovjet hídfők felszámolását, ám a háromból csak egyet sikerült elfoglalni, miközben a hadsereg 30 ezer embert veszített. Ennek ellenére erősítés nem érkezett. 1942 novemberében a szovjet ellentámadás bekerítette a 6. német hadsereget Sztálingrádnál, a hadművelet második részében a szovjet hadvezetés arra törekedett, hogy minél messzebb szorítsa a tengelyhatalmak csapatait a sztálingrádi katlantól. December közepén a 2. magyar hadseregtől délre álló 8. olasz hadsereg egy részét megsemmisítették, és nyilvánvaló volt, hogy hamarosan a magyar csapatok is sorra kerülnek. A nagyítható térképen a szovjet offenzíva második szakasza tanulmányozható. A 2. magyar hadsereg a kékkel színezett térség északi-középső részen látható, "2A HUN" jelzéssel, szaggatott piros vonallal körülkerítve, amely jelzi, hogy a hadsereget bekerítették.

A nagy számbeli és technikai fölényben lévő szovjet csapatok támadása - amelyet a térképen piros szaggatott vonal jelöl - 1943. január 12-én, mínusz 30-35 fokban kezdődött meg az urivi hídfőből kiindulva, a magyar hadsereg centruma, a IV. hadtest ellen. Noha ezt még csak egy nagyobb erejű felderítő manővernek szánták, a szovjetek 8-12 kilométer mélyen beékelődtek a magyar védelembe. Ezt a helyzetet egy sikeres ellentámadással még kezelni lehetett volna, ám Jány vezérezredes sürgetése ellenére a németek nem vetették be az egyetlen tartalékot, a Cramer-hadtestet, amelybe beletartozott az 1. magyar páncélos hadosztály is. Január 13-án az erőtlen ellentámadás kudarca és az előrehozott szovjet főtámadás nyomán a helyzet válságosra fordult, másnap a szovjet előretörés hatására a 2. magyar hadsereg arcvonala kettészakadt, a IV. hadtesttől északra lévő III. hadtest irányítása ezért a 2. német hadsereghez került.

A III. hadtestnek csak január végén sikerült kijutnia a szovjet gyűrűből. Január 14-én indult meg a szovjet roham - a térképen folyamatos piros vonal - a déli scsucsjei hídfőből, a részben felváltás alatt lévő VII. hadtest ellen, amelynek védelme még aznap megtört.
A visszavonuló csapatok összekeveredtek a felváltásra érkező, fegyvertelen honvédekkel, ezért is alakult ki a fegyver nélkül, fejvesztve menekülő hadsereg képe, amely csak részben felel meg a valóságnak. Január 15-ére a magyar arcvonal több helyen átszakadt, a kilencből két hadosztály szinte teljesen megsemmisült, a többi is jelentős veszteségeket szenvedett. A rendkívüli hideg még az ellenséges tűznél is több emberrel végzett.
A Cramer-hadtest fő ellentámadása január 16-án indult meg, de nem hozott számottevő eredményt, ráadásul a szovjetek az 8. olasz hadsereg újabb alakulatait morzsolták fel, ami tovább növelte a magyar csapatokra leselkedő veszélyt. Jány Gusztáv többször is kérte a német felsőbb parancsnokságot, hogy engedélyezze a magyar VII. hadtest délen még állásaiban lévő hadosztályainak visszavonulását, ám azt személyesen Adolf Hitler tiltotta meg.

Az engedély végül csak január 17-én érkezett meg, ami ahhoz vezetett, hogy a visszavonuló magyarokat többször is támadás érte. Január 18-án már csak az északi III. hadsereg harcolt, a másik két hadtest túlélői rendezetlenül vonultak vissza. Közben többször konfliktusba kerültek a szintén nyugat felé tartó németekkel, akik nem engedték az általuk megszállt falvakban éjszakázni a magyarokat, akik sokszor csak a megfagyott lovak húsát ehették. A gyakorlatilag már nem létező 2. magyar hadsereg hivatalosan 1943. január 24-én vált ki az arcvonalból. Jány Gusztáv a jórészt fegyvertelen, demoralizált katonák láttán ezen a napon adta ki hírhedt "A 2. magyar hadsereg elvesztette becsületét..." kezdetű hadparancsát, amelyben a katonákat gyávasággal vádolta, és drasztikus fegyelmező intézkedéseket rendelt el.

A parancs osztatlan felháborodást keltett, több helyen ki sem hirdették. Jány vezérezredes ezt később visszavonta, és elismerte hadserege helytállását. Tragikus mérleg A megmaradt csapatokat - mintegy 64 ezer katonát - március 5-én hátravonták a Dnyeper mögé, és május végéig hazaszállították.

A veszteségekről pontos adat ma sincs, a becslések 100 és 140 ezer közé teszik a halottak számát. A hadfelszerelés háromnegyed része veszett oda. Jány Gusztávot 1947 októberében háborús bűnösként halálra ítélték és 1947. november 23-án kivégezték. 1993. október 4-én a Legfelsőbb Bíróság felmentette a háborús bűntett vádja alól. A doni tragédia a magyar hadtörténet legnagyobb veresége, négyszer annyi ember pusztult el, mint a mohácsi csatában.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem segítenek a nagy szakszerv
  2008-01-14 13:20:11, hétfő
 
  Ki lehet majd kórházigazgató?
2008. január 11. 06:00 Magyar Nemzet

Nem segítenek a nagy szakszervezeti konföderációk a Ligának és a szociális kerekasztal többi résztvevőjének az egészségbiztosítás privatizációja elleni népszavazás előkészületeiben, noha ők is úgy ítélik meg: az új rendszer felbontja a nemzeti kockázatközösséget, visszafordíthatatlan, káros folyamatokat indít el, és az egészségbiztosítás 1500 milliárdját akarják átjátszani az üzleti köröknek.

A szocialistákhoz közel álló két szervezet vezetője különféle indokokkal magyarázta megkeresésünkre, hogy miért nem vesznek részt az aláírásgyűjtésben. - Ahogy a sztrájkot, úgy a népszavazást sem tartjuk hatékony módszernek ebben az ügyben - mondta Pataky Péter, a kormánnyal vállaltan lojális MSZOSZ elnöke.

Új megvilágításba helyezi a tavaly december 17-én a parlamentben történteket a Hír TV Rájátszás című műsorában lezajlott beszélgetés, amely után Karsai József (MSZP) lapunknak megerősítette Pesti Imre fideszes képviselő információját, hogy kórház-igazgatói posztot és más lehetőségeket ajánlottak fel az egészségbiztosításról szóló törvény megszavazása előtt egyes politikusoknak. - Mások pedig beletörődtek abba, hogy sodródnak, amit egyébként jó páran csak négyszemközt mernek bevallani nekem - tette hozzá Karsai.

Tóth Károly (MSZP) a szabad demokraták hozzáállásáról pedig úgy fogalmazott: "annak nem vagyok a pártján, hogy csak azt szabad tenni, amihez Horn Gábor vagy az SZDSZ hozzájárul".

Bákonyi-Zsebők

(Részletek a Magyar Nemzet 2008. január 11-i számában)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szőnyi Bartalos Mária
  2008-01-14 12:49:10, hétfő
 
  BEMUTATJUK :

SZŐNYI BARTALOS MÁRIA
(1951 - )



Hivatalos neve: Bartalos Mária
Írói, költői művésznevei: Bartalos Mária, Szőnyi Bartalos Mária és Betty Moeklin Haqz

1951. június 14-én született Magyarországon, Szőnyben. Ma is itt él, alkot. Csallóközi magyar család adta gyökereit. 16 éves korától ír. 1982-ben az Új Forrás szerkesztősége Komáromban mutatta be költőnek. 1985-ben újságíró tanfolyamot végzett Tatabányán a Dolgozók Lapja szerkesztőségében. 1985-től 1987-ig az Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezetének havonta megjelenő országos lapjánál szerkesztőbizottsági tag volt. 1993-ig különböző munkakörökben dolgozott Komáromban és Tatabányán: konyhalány, laboráns, adminisztrátor, könyvelő, beruházási pénzügyi előadó, gazdasági vezető. Majd néhány évig vállalkozóként tartott konzultációkat, előadásokat. Ezt követően a saját írásaiból, a kutatási eredményeiből - adószámmal rendelkező magánszemélyként -, mint író, költő, valamint magánkutató tartott előadásokat. 1995-től 2003-ig az Új Szó (szlovákiai magyar nyelvű országos napilap) és a Vasárnap elnevezésű (szlovákiai magyar nyelvű országos hetilap) felkérésére jeligés levelekre válaszolt tanácsadóként, illetve grafológusként. Mechiár időszakában, és azt követően is járta a szlovákiai magyar településeket. Ingyenes előadásokat, tanácsadást tartott klubokban, iskolákban szülőknek és tanároknak többek között az új nemzedék várható tulajdonságjegyeiről. 1997. szeptember 27-28-án részt vett a Pozsonyban tartott Nemzetközi Medicina Symposiumon előadásával. Magyarországon, 1998-ban Komáromban - saját szervezésben - tartott kétnapos nemzetközi szintű előadást. Csorna, Győr, Komárom, Budapest, Kazincbarcika, Szeged voltak előadási helyei.. 2000-ben volt a Vajdaságban, Zentán előadást tartani, de Bécsbe is meghívták emigrációban élő magyarok. Odament, ahova hívták, ahol szükség volt a tanácsaira, lelki támogatásra. 2000-ben az Országimázs Központ által meghirdetett országos pályázaton az ,,ALBERT! HOL VAGY?" című elbeszélését országos Külön díjjal jutalmazták. 2004-ben rádiós, televíziós riporter és szerkesztői tanfolyamot, számítógépes felhasználói tanfolyamot végzett Budapesten a NONPROFIT MÉDIA - Nézőpont váltás programja keretében, illetve a MEOSZ által szervezett képzésben. 2004. márciusában mutatták be vizsgafilmjét Budapesten, a Független Média Központban ,,Viktória tánclépései" címmel. Még ebben az évben az Irodalmi Rádió készített vele művészportrét és CD-t. Különböző magyarországi és külhoni magyar adásokban hallhatták verseit, és az Írodalmi Rádió által készített egy órás művészportrét, amelyek az interneten is megtalálhatók. Például a Közkincs Rádióján jelenleg a 06. sorszámon: http://radio.kozkincs.hu/

Szabad gondolkodású író, költő, kutató, aki a pszichomatika személyiségelemző módszer kidolgozója is egyben.
A Magyar Szabadalmi Hivatal 2005-től Védjegyoltalom alá helyezte a ,,Pszichomatika" szót, amely az általa kidolgozott személyiségkutató és elemző módszer összegző címszava. Rendszerekben, rendszerelméletekben gondolkodó kutató, aki a 2004-ben kitöltött 74-es SQ-teszt eredményével felülmúlta a férfiak számára 66-ra maximalizált skálát. Fő kutatási területe: A jövő nemzedék várható tulajdonságai. ( http://bartalosmaria.atw.hu/ )

Művei: Küldetés (1996 - magánkiadás - szimbólumok); Döbbenet (2000 - Magánkiadásban, Betty Moeklin Haqz néven jelentette meg e könyvét. - próza); Szenvedés lángja (2003 Variant Média - versek); Új Karma Egy gondolat hullámhosszán (2003 Variant Média - próza) és Ötvenen túl (netkönyv-DigiToll - 2004 - versek). Eddigi prózai írásai a határtudományok területén végzett mellékkutatási eredményeit tükrözik.

2005-ig a Közkincs internetes irodalmi portál kritikai szerkesztője volt. 2005. január 17-én megalakította - ÍRÓ KILENCEK elnevezéssel - az Élő Magyar Írók, Költők Nemzetközi Körét az interneten. Jelenleg itt elnök, főszerkesztő, korrektor.
( http://www.irokilencek.hu/ ) További weblapjai: http://gportal.hu/portal/ujpszichomatika/
http://bartalosmaria.atw.hu/
http://szonyimaria.atw.hu/
http://www.enevjegy.radio.hu/bartalosma



Az Irodalmi Rádió gondozásában megjelenő elektronikus könyve szerkesztés alatt van, amelynek címe: MAGYARORSZÁG, HA IQ. A Szlovákiai Magyar Ki Kicsoda c. kiadványban 2001 óta jegyzik, mint személyiségkutatót. Magyarországon a Petőfi Irodalmi Múzeum Magyar Életrajzi Index adatbázisában is az SZMKK szerint szerepel. Magyar nyelven beszél és ír. Nem tanul külföldi nyelvet. Azt tartja, csak az anyanyelvén képes minden szinten kifejezni magát kellően. Mivel szinkrontolmács mindenütt van, ezért nem vesztegeti az idejét nyelvtanulásra.
Speciális tudományok nemzetközi szintű előadója, aki a Pszichomatika című tudományos szakmai könyvén dolgozik évek óta.

2003 óta van tudomása arról, hogy a nemesi Bartalos család sarja, amely családfát visszavezették az 1300-as évek közepéig http://www.bartaloslink.com/contentMagy2.htm

2006. június 27-től a Magyarok Világszövetsége Gömöri Szervezetének tagja. 2006. július 4-től ugyanitt sajtóreferens.

2006. augusztus 22-től tagja a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrendnek.

2006. október 7-én, Budapesten - a Belvárosi Templomban - lovaggá avatták a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend szertartásán.

2007. augusztus 18-án Érden, az Árpád Vérei találkozón műsorvezetőként ismerhették meg.

2007. szeptember 15-én felszólalt Budapesten a Hősök terén.

2007. október 13-án Budapesten, a Magyarok Házában felszólalt a Benes dekrétumok konferenciáján.

2007-ben tagja lett a Független Újságírók Szövetségének.
Társadalomkritikai jellegű írásait több, külföldi weblap is átveszi.
Nem tagja pártnak. Azt tartja, hogy a pártok eszmeiségén túl lát és saját szellemisége számára szűk kereteket nem vállal.

Képzőművészet területén a grafika, a ceruzarajz tartozik az érdeklődési körébe, illetve a szén, és a grafit kombinációja jelenik meg alkotásaiban, amelyekből Komáromban, Tatán és Budapesten voltak kiállítások az 1980-as évek közepén.
Néhány képe megtekinthető: http://www.hatartalanul.atw.hu/

Családban él. Férje, fia, menye és két kiskorú unokája változatos hátteret biztosítanak számára.

Célja: A magyar nyelv művelése, a magyar hagyományok őrzése, az emberek lelki harmonizálásának segítése. Életművét akkor látja egésznek, ha az előbbieken túl befejezi a Pszichomatika című könyvét és vászonra festi a Küldetés c. könyve szimbólumait, valamint az ÍRÓ KILENCEK - Élő Magyar Írók, Költők weblapján a tagoknak határtalan lehetőségeket teremthet.

Mottója: ,,Válj térképpé! Életednek minden perce rajta legyen! Válj úttá azért, hogy aki megnézi belső életed térképét, az - látva a Te utadat - rá merjen lépni a saját útjára!" (A Mottó forrása: Betty Moeklin Haqz: Döbbenet, 49. oldal.)

Szőnyi Bartalos Mária
SZÓLÁSSZABADSÁG

ÜRÜGYÉN

TÁRSDALOMKRITIKA

/ Részlet, a "MAGYARORSZÁG HA IQ" című, kiadás előtt álló kötetből /

1.

Hungary ha IQ
behaviourizmus
sok barázda van

2.

Bizantinizmus
üssön meg bioáram
balkörmű vezér

3.

Bedórendszerrel
bábdemokráciában
bankokrácia

4.

becikkelyezhetsz
tied a kakukktojás
bankóprésnyúlvány

5.

barbarizmus
ki most a bárdolatlan
Öröklődő Ház

6.

Ó! Atyafiság!
Zöldövezet, ázsió!
Bábállam ékel.

7.

Hátán a Földünk
vackokat hurcol össze.
Dobd ki! - Mért szemét!

8.

kattyog a kávé
konc-kolonc bagázs
bazsalyog - kivár

9.

Blaszfémiablokk
Szűz Mária országán!
Vedd észre - te blőd!

10.

bumerángmosoly
búsmagyar ráncokat old
KÍN GÖRBÜLETE

11.

mint a cecelégy
álomkór okozóját
kiterjeszti rád

12.

Kárpótolnak még?
Kifosztott osztott ország!
Kinek nemzete?

13.

koronatanuk
füstölgésekkel útban
mi vagyunk hát mind

14.

múlt zenészei
előjöttetek; de hol
van egy új zenész?

15.

Sok a kenyérben
az adalék, mint pótlék!
Emésszétek meg!

16.

tisztázatlanul
előttem a kilétem
nem maradhat már

17.

Politikai gaztett
Trianon érvénytelen
Politikai terror

18.

Világtársdalom!
Hungaryt prérire ne
szorítsd! Esküszöm,

Nem
fog
sikerülni.

20.

Hánykódott Dunán
Palackba zárt szellemünk
Hánykódott Tiszán

21.

Megnyílt két palack
Magyarország IQ
Szellemi Napja

www.magyarokvasarnapja.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1006
  • e Hét: 2716
  • e Hónap: 11320
  • e Év: 47261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.