Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
Kémkedik a dolgozók után az új
  2008-01-16 23:08:47, szerda
 
  Kémkedik a dolgozók után az új szoftver


2008. január 16., szerda 21:40 InfoRádió / MTI


A vállalati számítógépek előtt ülő alkalmazottak teljesítményének folyamatos figyelésére és értékelésére alkalmas szoftvert fejlesztett ki a Microsoft, amely már szabadalmi engedélyt is kért találmányára.



1

A brit The Times birtokába került 17 oldalas szabadalmi leírás szerint az amerikai informatikai óriáscég új terméke - amelyet a lap "Big Brother-rendszernek" nevez - a számítógépekre telepített, drót nélküli távérzékelőkkel méri a dolgozók pillanatnyi élettani folyamatait, lehetővé téve a főnököknek az alkalmazottak munkateljesítményének értékelését.

A Monitoring System 500 nevű szoftver a szabadalmi folyamodványhoz csatolt termékleírás szerint figyeli a munkatársak pulzusszámát, úgynevezett galvanikus bőrreakcióját - vagyis a bőr elektromos vezetőképességét, amelyet egyébként a hazugságvizsgáló készülékek is mérnek -, elektromiográfiai jellemzőit, légzésszámát, agyuk elektromos jeleit, testhőmérsékletük változásait, arckifejezésüket és vérnyomásukat.

Ha mindezek alapján a rendszer azt észleli, hogy a dolgozó stresszes állapotban van, értesíti a főnökséget arról, hogy az adott munkatársnak segítségre van szüksége, például más feladatot kell neki adni.

A munkaadóknak sem tetszik

A The Times által idézett szakszervezeti illetékesek azonban inkább attól tartanak, hogy az alkalmazottakat egyszerűen kirúghatják a szoftver által folyamatosan végzett pszichológiai állapotfelmérés alapján.

A rendszer a brit üzleti élet szereplői körében sem aratott osztatlan sikert. David Frost, a Brit Kereskedelmi Kamarák Szövetségének vezérigazgatója azt mondta a brit napilapnak, hogy a munkáltató és a munkavállaló közötti bizalmat ássa alá, ha az alkalmazottak folyamatos megfigyelés alatt érzik magukat.

A brit kisvállalkozói szövetség vezetője kijelentette: a szervezet arra kéri munkaadóit, hogy ne alkalmazzák ezt a szoftvert, mert használata "elmérgesítené a munkahelyi viszonyokat".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmasat zuhant az OTP, gyen
  2008-01-16 23:02:19, szerda
 
  Hatalmasat zuhant az OTP, gyengült a forint, drágult a dollár
2008. január 16.


Szerdán a BUX 3,11 százalékos veszteséggel fejezte be a kereskedést, már fél tízkor 2 százalékos mínuszban járt, délre pedig megközelítette a -3 százalékot. Minden részvény veszteséggel zárta a napot, az OTP 5 és fél százalékot esett, a Mol közel 2 százalékot. 255 forint felett maradt az euró, 174 forint felé tart a dollár.


Szerdán a Budapesti Értéktőzsde 23 764 ponton fejezte be a kereskedést, ami 3,11 százalékos veszteséget jelent a keddi záróértékhez képest. A BUX már fél tízkor 2 százalékos mínuszban, délre pedig megközelítette a -3 százalékot.

http://ecoline.hu/cimlap/20080116_tozsde_este.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai kapcsolatok a politi
  2008-01-16 22:59:49, szerda
 
 
Heti Válasz
Politikai kapcsolatok a politikuscsemeték iskolájában
2008. január 16. 17:52


Egy politikuscsemeték körében népszerű magángimnáziumi alapítványnak passzolná át Újbuda balliberális vezetésű önkormányzata a Farkasréti Általános Iskolát, a kedvezményezett középiskola diákja többek között Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester fia és Gyurcsány Ferenc egyik gyermeke is - olvasható a csütörtökön megjelenő Heti Válaszban.



A kormányszóvivői iroda a hetilap megkeresésére rosszindulatú feltételezésnek nevezte, hogy kapcsolat lenne az
önkormányzati döntés és aközött, hogy a miniszterelnök gyermekei melyik iskolába járnak. A Heti Válasz szerint Lakos Imre XI. kerületi SZDSZ-es alpolgármester járhatott közben az ügyben. A hetilap felidézte: tavaly decemberben derült ki, hogy a szocialista Molnár Gyula polgármester vezette XI. kerületi önkormányzat át akarja adni az általa fenntartott Farkasréti Általános Iskolát a Pasaréti Gimnáziumot fenntartó magánalapítványnak.

Az önkormányzat december 18-án tájékoztatta a tanárokat és a szülőket a tervről. Egy nappal később a közgyűlés elfogadta Bács Márton alpolgármester előterjesztését az iskola átadásáról. Ha minden az önkormányzat tervei szerint alakul, a sasadi városrész egyetlen általános iskolája fizetős magániskolává válik, az alapítvány pedig ötven évre bérbe veheti az épületet, de az első három évben nem kell bérleti díjat fizetnie - olvasható a cikkben, amely kitér arra is, hogy a már ott tanulók ingyen fejezhetik be tanulmányaikat, de a 2008 szeptemberében felvett diákoktól az alapítvány évi 200 ezer forint tandíjat kérhet.

A Heti Válasz beszámolt arról is, hogy az 1938-ban épült általános iskola diákjainak 60-70 százaléka a közvetlen környéken lakik, az intézmény kihasználtsága évek óta százszázalékos, korszerű uszodája és tornaterme van. Véleményük szerint pusztán szakmai szempontból logikusabb volna összevonni a kerületben található két gyengén kihasznált gazdagréti intézményt, ha az önkormányzat mindenképpen takarékoskodni akar.

A Heti Válasz úgy tudja, az alapítványi fenntartású Pasaréti Gimnázium, amely ma a II. kerületben működik, régóta keresett tágasabb helyet. A hetilap megkereste a XI. kerületi önkormányzatot, nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy a Lakos Imre alpolgármesterhez kötődő magángimnázium kapja meg a kerület egyik közoktatási intézményének fenntartói jogát, Bács Márton alpolgármester azonban többszöri megkeresésükre sem nyilatkozott.


MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Centrum Parkoló titokzatos b
  2008-01-16 22:58:21, szerda
 
  Bagóért továbbadott követelések

A Centrum Parkoló titokzatos bizniszei
2008. január 16. 18:01


Közvetítőcégeken keresztül értékesített több milliárd forintnyi követelést a Centrum Parkoló Kft., amihez a közigazgatási hivatal szerint nem volt joga - írja a legfrissebb HVG.



A Kft. zárt körben meghirdetett, meghívásos pályázatán közel 235 ezer követelést (tilos parkolásért kirótt de be nem fizetett pénzbüntetést) értékesített, több mint 3,5 milliárd forint értékben. Két mindeddig ismeretlen kicsiny cég, a "7E" Kft.,és a T&T Faktor Zrt. konzorciuma 250 millió forintért jutott hozzá a követeléscsomaghoz- - és ezzel együtt az érintett autósok személyes adataihoz. Ettől a konzorciumtól vette meg a követeléscsomagot az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. Szakértők szerint lennie kell egy háttérmegállapodásnak a Centrum és az Intrum között.

A kétlépcsős követeléseladással a Centrum több százmilliós ajándékhoz juttatott kicsi, életképtelen cégeket, és ennek okairól mindmáig adós a magyarázattal. Az adásvétel során több százmilliós összeg tűnt el az önkormányzatok szeme elől, amelynek felhasználása ismeretlen.

További részletek a HVG csütörtökön megjelenő új számában, Sághy Erna Követelési távolság - Pénzkimentés Centrum módra című cikkében



hvg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth a higiénia javítására
  2008-01-16 22:48:06, szerda
 
  Horváth a higiénia javítására nem ad pénzt


Lánchíd Rádió, sze, 2008-01-16 21:34Belföld Vezető hírek


Gomba nő a WC tartályon az István kórház röntgen osztályán, több kórházban nincs kézmosó, és melegvíz a mosdókban. Miközben az egészségügyi tárca 5-600 millió forintot költ a széfek beszerelésére, az egészségügyi miniszter a higiéniás feltételek javítására nem ad pénzt a kórházaknak. A fővárosi Szent István Kórház röntgen osztályán bár magától nyílik az ajtó, és a váróhelyiséget is teljesen felújították, a mosdók azonban lepusztult állapotban vannak: az orrfacsaró bűzt már a folyosón érezni lehet, nincs meleg víz, de WC-papír és kéztörlő sem, csak egy szappan.

Az Állami Egészségügyi Központban, azon belül is a volt MÁV Kórház reumatológiáján felújítás folyik, egy éven belül másodszor. A folyosón várakozó betegeket csak az ajtóra ragasztott nylon választja el az építési területtől. A lerobbant helyiségeket most próbálják felújítani. A mosdóval itt is gond van - bár itt kéztörlőt találtunk - szappant viszont nem.

A liberális miniszter szerint ezért a kórházak a felelősek, a tavaly kapott pénzből szerinte erre is költhettek volna az intézmények.

A kórházigazgató úgy látja - az év végén kapott pénzből muszáj volt adósságuk egy részét rendezni, mert már a működésük is veszélybe került. Az öreg épületeket pedig folyamatosan renoválni kell.

A kórházak kiadásait csak tovább növeli a februártól kötelező széfek beszerelése. A tárca csak a berendezések beszerzésére adott pénzt - a beszerelésüket nekik kell állniuk - egyes kórházak esetén ez is több millió forint lehet. A széfprogramra a tárca 5-600 millió forintot költött.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Gárda a közbiztonságért
  2008-01-16 22:46:36, szerda
 
  Magyar Gárda a közbiztonságért- békés demonstráció a VIII. kerületben
2008. január 16. Eseménynaptár

Az elmúlt időszak elszaporodó erőszakos bűncselekményei a budapesti, illetve a magyarországi közerkölcs és közbiztonság romlását jelzi. Egymást érik az atrocitások, amelyek olykor tragédiába is torkollanak. A joghézagok miatt a rendőrség sokszor tehetetlen, az utca embere félelemben él.

A Magyar Gárda ezért a közbiztonság romlása ellen békés demonstrációt szervez, amelynek keretei között gyertyagyújtással emlékezik a nemrégiben elhunyt 18 éves iskolás fiú tragikus halálára.

A rendezvényen felszólal a Magyar Gárda főkapitánya.

Helyszín: 1088 Budapest, Vas. u. 9-11. (az Uránia mozi melletti utca)
Időpont: 2008. január 18. (péntek) 18 óra

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!
Kérjük, hogy egy mécsest hozzanak magukkal.


http://magyargarda.hu/node/333
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovaris Eurokolhoz
  2008-01-16 22:39:28, szerda
 
  Demokrata 2008. január 17-i számából
(Cs.Zs.) 2008-01-15 13:59:13


Tovaris Eurokolhoz -A Lisszaboni Szerződés brutális központosítást jelent

A budapesti országgyűlés elsőként és ez idáig egyetlenként ratifikálta a Lisszaboni Szerződést, példátlan módon úgy, hogy a képviselők nem ismerték a dokumentum tartalmát. Az Európai Unió működési mechanizmusát szabályozó szerződéseket módosító egyezmény gyakorlatilag a néhány éve megbukott uniós alkotmánytervezetnek felel meg, s egy európai szuperállam kiépítésének eszköze, amely az eddigiekhez képest is jelentősen korlátozza a tagországok szuverenitását.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendszerváltás:1989-2007 mér
  2008-01-16 22:30:38, szerda
 
  A rendszerváltás:1989-2007 mérlege!

szerda, 2008. január 16.

Elég józan paraszti ésszel utánagondolni és könnyen rájöhetünk hol tévedt az ország rossz gazdasági(társadalmi) pályára.

Érdemes utána számolni!

ad 1/

17 év alatt sikerült ezt az országot szöröstül böröstül felvásárolni a külföldi multiknak.
"S" igy az ország a félgyarmati állapotból
az UJ gyarmatositás állapotába került.

ad 2/ a háttér:

Ma a GDP közel 70 %át a multik termelik meg és ennek 90%át kiviszik az országbol-különféle könyvelési trükkökkel.

Ez egy kb 10000 md ft-os nagyságrendet jelent évente.
Dollára átszámitva:Évente 40 md usad-t szivattyuznak ki az országból a multik.

Csak annyit hagynak itt ,ami a müködésükhöz kell meg amit adoban az államnak fizetnek.Ez nem sok.

kb félmillo-500000 emberrel termelik meg ezt az iszonyatos profitot.
Az országot pénzcsináló automatáként tekintik és akként használják.

Ezzel szemben az ország fejlesztéséhez hiányzó pénzt az Adóhatoság a szegényebb kb 7000000-
7 millos rétegen vasalja be-adó vis.népnyuzás cimén.

Csak egy példa:

A multi 10000 milliárdjával szemben 2007-ben az Apeh kb 8400 md ft-ot tudott kisajtolni a az elszegényedó emberekből.

Szemmel látható a különbség.

A különbség: az állami költségvetés éves deficitevel egyenlö.

Ha itthon maradna a multi által kivitt profit,
az Apeh is abbhagyná népnyuzó tevékenységét,
milyen gazdag,virágzó ország lehetnénk!

ad 3 /

Mi a megoldás?Mi a teendő?.

1989 óta, ha évente 30 -40 md usad számoljuk a multik által kivitt profitot,akkor
kb 20 év alatt 20x30=600 md usad-t vittek(?) ki(raboltak le).

Ez olyan mintha multik egy félkaru rabló automatan játszanak és megütik a főnyereményt:

A három 9-est:9-9-9!Jackpot!


Ezzel szemben,1989-ben még az ország vagyona pluszban 160 md usad volt,
Ma ez, 60 md usad az adosság.(minuszban)

Ez összesen 220 md usad veszteség,20 év alatt,
a 600 md usad multik félkaru automatajának rablása mellett.

EDDIG:Összesen 820 md usad veszeség érte az országot!!

Ez felér egy háborus rombolással!
(egy évben csak 60 md usad a GDP)

Az elmult 20 évben itt nem rakétákkal löttek,hanem gazdasági háboru folyt az ország ellen.

Az itt élő 10 millo jelenlegi magyar állampolgár és a késöbbi felnövő,jövő nemzedékek rovásra.


Mi a javasolt terápia?

1/ a rablógazdálkodást azonnal meg kell állitani!
Az ország nem bir többet!(ki van véreztetve)
Már kb 6 millioan kovályognak a létminimum körül-a 89 es életszinvonalat sem mindenki éri el közülük.

A multik a müködési költségek és adokon kivül
max 10%-ot(!) vihetnek ki az országból profit cimén.
A profit maradék részét a 90 %-ot nem külföldön,
hanem itt az országon belül kell befektetni a multiknak!(ott ahol a profitot megtermelték.)

Ha erre nem hajlandók a multik, vissza kell venni az állami tulajdonba a multiknak (a privatizálással által átadott)-89-ben még magyar nemzeti vagyonként számontartott vállalkozásokat és piacot.

2/ ha a jelenlegi kormány és vezetése nem képes vagy nem akarja az ország és nép javára kamatoztatni az itt megtermelt (és multik által kivitt) profitot,akkor egyszerüen le kell váltani és átadni egy olyan kormánynak a legitimáciot,
amelyik az ország érdekeit tekinti elsőnek és nem hagyja az ország további kirablását,a nép kizsigerelést-népnyuzását:
sem különféle adojogszabályokkal ,
sem tb-reformnak nevezett trükökkel.

Olyan kormányt kell hatalomba emelni,amelyik megszünteti ezt az UJ gyarmati állapotot és képes helyreállitani az ország müködőképességét -
egy 20 éve tartó liberális gazdasági háboru után.


A gazdaság gyogyulása-nem azonnali eredmény lesz!

Ha eddig kb 20 évig tartott a rombolás,és évente kb 40 md usad-t vittek ki azországbol.

NOS!

Akkor legalább 20 év kökemény munka kell ahhoz hogy ujra elérjük a 2007 -es Eu-s átlagot,
ha már holnap azonnal megállitanák a multik pénzszivattyuját.

Igy is kb 20 évnek kell eltelni addig, amig ujra talpra áll az ország.

Addig 20x40 md usad kell ismét megtermelni,
ugy, hogy most csak 50-60 Md usad GDP-t képes produkálni ez a leharcolt,leamortizált gyarmati státusba került ország.
( A szomszédos Ausztria kb 8 millióan 150 md usad-re képes!)

Ehhez pedig min.meg kell duplázni a jelenlegi GDP-t.(kb 100-150 md euros nagyságrendüre.)

Csakhogy ehhez a multik szabadrablását és az Apeh pénzbeszedésnek hivott népnyuzását be kell fejezni.

IGY nem fog menni a Gazdaság és a Társadalom felemelkedése(!):
a következő 20 évben a GDP-megduplázása.

ps:Egy szerény kérés:
Már 87 ben a Brundtland jelentés bejelentésekor
át kellett volna térni ehelyett a liberális gazdaság filozofiárol
egy ÉLHETŐ,ökologialag is fenntartható gazdaságra ill.társadalomra.
(ebben is min.20 éves az elmaradásunk)

Akkor tán 20 év mulva utol fogjuk érni a skandináv államok mai(2008-as)életszinvonalát.

UI:2008-ban,még a svéd életszinvonal 1978-as szintjét se érte el a magyar gazdaság!Pedig a rendszer-váltáskor ez volt az egyik kitüzött cél.
A svéd adórendszer bejött,a német árszinttel-sajna a nyugati éltszinvonal ettől elmaradt.

Ideje váltani!

Egy másik gazdasági filozofiára!


indy.org
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a tb-privatizáció elleni össze
  2008-01-16 22:27:08, szerda
 
  a tb-privatizáció elleni összefogás fejleményei



szerda, 2008. január 16.

Beindult az aláírásgyűjtés a tébé-privatizáció elleni népszavazást előkészítendő, beindultak a folyamatok, és már most, a NULLADIK percben kezd körvonalazódni, hogy egy gigantikus társadalmi erő, egy több évtizedes kómában fekvő "alvó oroszlán" ébredezik most, fogyasztja reggeli kávéját derűsen és kipihenten. A tószt még ki sem ugrott a tósztsütőből, a napilapok még érintetlenül hevernek a konyhaasztalon, természetes "ellenfelei" azonban már most pánikba estek.

A Népszabadság (Magyarország legviccesebb napilapja) a következőket írta a TB-mentők aláírásgyűjtő akciójáról ( http://nol.hu/cikk/477755 ).

″Tegnap elkezdte a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírás összegyűjtését a TB-mentők nevű informális ernyőszervezet ...″

azt, hogy ″a népszavazás″ 3x írják le, az első 2 bekezdés rendre ezzel kezdődik.

aztán folytatják: ″A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége ma jelentette be, hogy csatlakozott az egészségbiztosítás reformjával kapcsolatos népszavazási kezdeményezéshez″

″az egészségbiztosítás reformjával kapcsolatos népszavazási kezdeményezéshez″
nem a jóváhagyott népszavazáshoz, vagy az előzőeknek megfelelően ″a népszavazáshoz″, hanem a kezdeményezéshez, amely ″kapcsolatos″ ″az egészségbiztosítás reformjával″ - és nem a tb-privatizáció ellen van, mellesleg a népszavazás szövegét sem közölték le, és a www.tbmentok.net site-ot sem említették.

Ha nem lenne ″Népszabi″, hol találnánk ilyen újságírást ?:)

és folytatják: ″amit azzal indokolt, hogy a reformot nem ellenzik ugyan, de eddig nem volt széleskörű társadalmi párbeszéd, ami szükséges lenne egy ilyen döntés előtt. ″

Figyelemreméltó, hogy a Népszabadság, amely a kormány kiszivárogtató csatornája, üzenőfala, az aláírásgyűjtés NULLADIK percében lecsap, és miközben egyik kezével gőzerővel próbálja élét venni a tényeknek, a másikkal máris kilátásba helyez 2 dolgot is: már jóval február 11 előtt vége lesz, illetve a reform szükséges - a társadalmi párbeszéd hiánya miatt van az egész felhajtás :)
Tüzet nyit az aláírásgyűjtésre, az összefogásra, de közben a szót már a menekülési útvonalra, a kijáratra tereli.

Mivel e cikkeket kormány megbízásából készítik (a tulajdonosi viszony révén), az üzenetét bármikor nyugodtan tekinthetjük a kormány üzenetének, a kormány reakciójának, ez pedig arról árulkodik, hogy az MSZP-s és SZDSZ-es elvtársak menekülőre fogják, és villámgyorsan megpróbálnak kiszaladni a rájuk borulni készülő tb-törvény alól, hogy később, nyugodtabb formában, esetleg még több embert lefizetve visszatérhessenek a dologra (amiért ők már rég megkapták a pénzt, és már az ál-szocialista MSZP-sek is).

A menekülés (szellemi menekülés, nem fizikai) azért is szükséges, hiszen egy igazi forradalom van kipattanóban, egy 100%-osan tudati forradalom (zéró erőszak, zéró kiabálás) amely során az emberek évtizedes kómájukból felébredve láncreakció-szerűen elkezdenek rádöbbenni, hogy mi folyik az országukban, és hogy mit kell tenniük, hogy ez még egyszer ne következhessen be: össze kell fogni, és egy élő szövetté kel válnunk, amit nem lehet a régi módszerekkel megosztani és kiárusítani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányprobléma
  2008-01-16 22:23:41, szerda
 
  Cigányprobléma
2008-01-16 19:52:35

Előző írásomban a szaporodás kozmikus parancsáról írtam, melynek a fehér ember nem tesz eleget Európában, de főleg Magyarországon. Míg azonban Európának a bevándorlók miatt kell aggódnia, hazánknak és a környező országoknak egy különös népesedés- és társadalompolitikai problémával kell szembenéznie: a cigányproblémával. Mert hazudozhatnak mindenfélét a politikusok, meg rasszistázhatnak, minden normális ember tudja, hogy itt nem faji kérdésről van szó, hanem arról, hogy szépen lassan elérkezünk oda, hogy a magyar adófizetők nem lesznek képesek eltartani az önhibájából tanulatlan, képzelten, és kulturálisan munkanélküli roma lakosságot. A körükben folyamatosan újratermelődő bűnözés és az új generációkban a pozitív diszkriminációval együtt egyre hangsúlyosabban megjelenő magyarellenes agresszió pedig egyre jobban elmélyíti a problémát.

Magyarországon gyakorlatilag a gyermekek után járó, valamint a szociálisan kapható támogatások a munkanélküli cigányság megélhetési forrásává lettek. A probléma még a Kádár korszakban gyökeredzik. Ő kezdték el pozitívan támogatni a cigány lakosságot, abban a téves elképzelésben ringatva magukat, hogy a cigánysággal kapcsolatos gondok pusztán a szegénységből adódnak, így a cigányprobléma megoldása = a szegénység kezelése. Ez viszont csak a cigányság egy kis hányadánál működött. Azoknál akik különben sem tartoznak a vidéki magyarság amúgy is sanyarú életét egyre jobban megkeserítő, bűnöző cigányok közé. A "hagyományosan" élő cigányok is ugyanúgy részesültek a Kádár rendszer áldásaiban (mert akárhogy is vesszük, ez az volt számukra), de csak visszaéltek vele, ugyanakkor semmit sem voltak hajlandóak, és ma sem akarnak tenni a helyzetük megváltoztatása érdekében. Ezek azok, akik a Kádár rendszerben sem mentek el dolgozni, pedig - elvileg - börtön várt volna rájuk közveszélyes munkakerülésért. Kádárék hamar rájöttek, hogy nem érdemes őket KMK-ért börtönbe dugni, mert akkor hamar betelnek a BV intézetek, ugyanakkor hiába szórták két kézzel a cigányok felemelésére szánt milliárdokat, azzal csak azt érték el, hogy a nagy jólétben megduplázódott a számuk.

Ha annak idején a teljes cigány népesség élt volna a Kádár rendszer által adott lehetőségekkel, ma nem beszélnénk cigányproblémáról. Én még emlékszem arra, amikor a gyárban egy segédmunkás többet keresett, mint egy kezdő mérnök. Nem fényűzően, de meg lehetett élni abból a fizetésből, amit két segédmunkás keresett akkoriban. Ha pedig volt egy kis szorgalma, és betanított munkásnak elment egy gyárba, és jól dolgozott, a jövedelme messze elég volt, hogy a családját eltartsa. Emellett a cigány családoknak juttatott olcsó bérű állami lakások, az akkor még fillérekbe kerülő ingyenes oktatás, a 100% állami támogatást jelentő, titkosan kezelt, kizárólag cigányoknak járó úgynevezett "C kölcsön" no meg az általános munkakötelezettség volt hivatott arra, hogy a cigányokat a társadalom hasznos tagjává tegye. Minden nosztalgia nélkül állítom, hogy a cigányoknak jó volt a Kádár rendszer, mert aki ki akart emelkedni, azt a végletekig segítették. Hiába volt azonban minden jó szándék, a cigányságnak csak egy kis hányada élt a lehetőséggel, a többit beterítette és eltemette az örökölt cigány "szubkultúra".

A rózsaszín sztereotípiával ellentétben a cigányok nem azért nemzenek annyi gyermeket, mert hogy gyermekszeretők. Azért szaporábbak az átlagnál, mert tanulatlanok, felelőtlenek, és mert szegények. Nem tudnák megfizetni a fogamzásgátlót még akkor sem, ha képesek lennének arra, hogy betartsák a használati utasítást. Elegendő számú utód esetén pedig olyan mennyiségű pénzben kifejezett állami juttatásra számíthatnak, amiből képesek fenntartani magukat munka nélkül. Olyan szörnyűség is akad, hogy a cigány anyák szándékosan szednek olyan gyógyszert, ami degeneratív változást okoz a magzatban, mert azért dupla családi pótlék jár. Semmivel sem szeretik tehát jobban a cigányok a gyerekeiket, mint bármely más nemzetség. Sőt, szomorú, de a köreikhez hasonlítva csak a fekete Afrikában magasabb a gyermek- és fiatalkorúakon elkövetett, erőszakos vérfertőző esetek száma. A beltenyészet pedig igencsak riasztó. Az egyik faluban történt 24 cigány családban végzett felmérés szerint a gyermekek 69%-a olyan kapcsolatból származik, melyben a szülők rokonai egymásnak (testvérek, unokatestvérek és másodunokatestvérek). Ugyanez a tanulmány a valóságos állapotokat írja le minden tekintetben ebben a közösségben. Kijózanítónak ajánlanám minden olyan állampolgárnak, akik pusztán bőrszínről hablatyolnak a cigányok kapcsán. (Az anyag elérhető az írás alján az ajánlott olvasmányok között.)Gyermeknevelésről a szó valódi értelmében nemigen beszélhetünk a roma lakosság ezen része körében, ha pedig az iskolai tanár próbálkozna ezzel, teketóriázás nélkül elverik. A gyerekeket amúgy sem igen járatják iskolába, ellenben azonnal megtanítják nekik a gyermek- és kiskorúként teljesen büntetlenül művelhető lopásokat. Normális országokban ilyenkor megjelennek a gyermekvédelmisek és nevelőszülőkhöz adják a gyerekeket, vagy intézetbe, a gyermek tetteiért pedig a szülő felelős büntetőjogilag. Nálunk ez nem így működik.

A kialakult helyzetre megoldást jelenthetne, ha a nagycsaládok választhatnának a természetbeni juttatások (liszt, cukor, tojás, jó minőségű, de magánforgalomban értékesíthetetlen egyenruházat, stb.) és a kiemelten kedvező családi adózás között, és ha a természetbeni segély is csak egy bizonyos, alacsony gyermekszám esetén járna alanyi jogon. A természetbeni juttatás előnye, hogy nem lehet belőle szeszt meg benzint vásárolni, sem bedobálni a nyerőautomatákba, vagy plazma tévét vásárolni a düledező putriba, miközben a gyerek egy szál koszos pólóban rohangál az árnyékszék nélküli mocskos udvaron, és éhezik.

A cigány integráció szükségessége olyan probléma, amivel Magyarországnak és a környező országoknak sürgősen meg kell birkóznia. A végső órákat éljük. A liberalizmus már olyan sokat rontott a helyzeten a rendszerváltás óta, hogy már nincs is tovább. A magyarok rasszizmusát hazudva nyílt gyűlöletet és primitív rasszizmussal telt felsőbbrendű önbizalmat plántált bele az iskolázatlan cigányokba. Persze arra is jó a "magyarok rasszizmusa", hogy rendesen vissza is éljenek vele. A rendőrség ellen tett hamis tanúvallomások és feljelentések hosszú sora bizonyítja ezt. Az SZDSZ és szekértolói folyamatosan a magyar lakosság ellen hangolják a cigányokat, azok meg nem veszik észre, hogy nincs választásuk, mert csak éveken múlik, és vége az állami apanázsnak, mivel egyre kevesebb dolgozó tart el egyre több embert az adójából. Ez, no meg a közbiztonság rohamos romlása már a közeljövőben polgárháborús helyzetet fog teremteni. És a parlamenti pártok, akik ma polkorrektségből és választási számításból nem hajlandóak kezelni a helyzetet, majd mossák kezeiket, és a magát a bűnözőktől megvédeni igyekvő adófizető magyar embert fogják büntetni ismét jó szokás szerint. Ameddig csak tudják.

Választási okból a parlamenti pártok feltételek nélkül támogatják a jelenleg is érvényes segélyezési/családtámogatási rendszert, pedig ők is jól tudják, hogy ez főleg a képzetlensége és attitüdje miatt munkanélküli, az adófizetők által eltartott, segélyekből élő cigány népesség számát gyarapítja tovább, ami bár nem beszélünk róla, már ma sem tartható! Ha minden marad a régiben, a cigányok nagyobb szaporodási hajlandósága 2050-re odáig vezet majd, hogy a jelenlegi 700.000-ről 1.2 millióra növekszik a létszámuk. Addigra azonban az előrejelzések szerint a seggünket verhetjük a földhöz majd örömünkben, ha 8 millióan leszünk a gúnyhatáron belül, ami azt jelenti, hogy a cigányság 7%-os aránya több mint duplájára, 15%-ra növekszik. Foglalkoztatottsági arányukat tekintve ez kigazdálkodhatatlan teher lesz az államnak, sőt már jóval előtte összeroppan majd a gazdaság. A jelenlegi lakosságfogyást figyelembe véve azonban könnyen lehet, hogy 2050-re csak mindössze 6.5 millióan maradunk csak 2050-re. Ez azt jelenti, hogy az összlakosság arányában közel 20%-kal képviseltetnek majd a cigányok.

Vegyük azonban észre, hogy a fenti statisztika is csak akkor stimmel, ha a magyarok röghöz kötöttek maradnak, nem mozdulnak. Márpedig ha folytatódik a főleg a vidéki magyarság életét egyre jobban ellehetetlenítő, többségében segélyekből élő, és napi szinten bűnöző életmódot folytató roma lakosság pozitív megkülönböztetése, a tevékenységeik melletti folyamatos félrenézés, akkor a magyarság elvándorlásával is számolni kell. Ha az ember nem tudhatja biztonságban a földjén a termést, vagy az utcán a gyermeke, vagy a saját testi épségét, miközben rasszistázzák, és jogosan érzi úgy, hogy a törvények nem az ő oldalán állnak, bizony nem elég a hazaszeretet ahhoz, hogy maradjon. A vak is látja, hogy még távlatokban sem szerepel valamilyen működőképes integrációs politika, és a törvényeket pedig továbbra sem alkalmazzák megfelelő szigorral a cigányokkal szemben. Akik nem akarnak a terrorban élni, azoknak három választása lesz. Elhagyják majd az országot és olyan országba költöznek, ahol a törvény mindenkire vonatkozik, vagy falakkal körülzárt, fegyverrel őrzött objektumokba költöznek. Az emberek életét megkeserítő, renitens és visszaeső cigányok törvényileg gettókba zárása azon kívül, hogy erősen problémás emberi jogilag, nem volna megoldás, csak a időhúzás. A mielőbbi integráció ezzel szemben mindenkinek a javára válna. Ezt azonban a segélyezési és támogatási rendszer gyökeres átformálásával kellene kezdeni és azzal, hogy a cigány szervezetek vezetői belássák, hogy ha nem segítenek abban, hogy a helyzet megváltozzon, az a tisztességes, dolgozó cigányság kilátásait rontja a leginkább. Azokét, akiket a többségi társadalom cigánysággal kapcsolatos tapasztalatból származó jogos előítélete sújt, holott nem segélyen élnek, és nem folytatnak bűnöző életmódot.

Kérdés persze, hogy létezik-e egyáltalán olyan, a 21.században is alkalmazható integrációs politika, mellyel ez a tarthatatlan helyzet megoldható. Csak mert a világ számos országában, számtalan kulturális és gazdasági közegben próbálkoztak már mindenfélével, és eddig senkinek a világon nem sikerült "betörni" a cigányságot. A világ emlékezni fog azokra, akiknek egyszer ez sikerülni fog.


Nibiru
nibiru.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.