Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
Tom Lantos méltatlan az állami
  2008-01-20 23:59:15, vasárnap
 
  Tom Lantos méltatlan az állami kitüntetésre!


2008. január 20.Közlemény

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Külügyi Bizottsága szerint Tom Lantost, a Magyarországon született demokrata párti amerikai képviselőt egyáltalán nem jogosítja fel tevékenysége arra, hogy magyar állami kitüntetést adományozzanak neki.
Természetesen érthető, hogy az egy százalékos támogatottságot élvező SZDSZ a - hasonló hasonlónak örül - elve alapján felvetette az amerikai politikus kitüntetését. Mind az SZDSZ, mind pedig Tom Lantos következetesen dolgozik a magyarság érdekei ellen. A liberális párt 2004-ben elutasította a határon túli magyarok állampolgárságának visszaállítását, és Tom Lantos a magyargyűlölő, kommunista román diktátor, Nicolae Ceauşescu kegyeit keresve, az erdélyi magyarok emberi jogait teljesen figyelmen kívül hagyva látogatott Romániába a 80-as években.
A Jobbik ellenzi a demokrata képviselő kitüntetését, hiszen magyarellenes, és egyéb kétes erkölcsű, antidemokratikus megnyilvánulásai (mint amilyen az iraki háború kirobbantásáért tett hazug színjátéka, vagy a Magyar Gárda Egyesült Államokból történő kitiltásának ügye) miatt alkalmatlan hazánk kitüntetésére.

Külügyi Bizottság

http://www.jobbik.hu/node/4106
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érsekhalmán az MSZP-s nyert a
  2008-01-20 23:57:15, vasárnap
 
  Érsekhalmán az MSZP-s nyert a független ellen
2008. január 20. 21:49


MNO
Horváth Roland Károly (MSZP) nyerte az Érsekhalmán vasárnap megtartott időközi polgármester-választást, a 72,4 százalékos részvételi arány mellett megtartott voksoláson a szavazatok 79,7 százalékát kapta.


A független jelöltként indult Petrezselyem István a szavazatok 20,3 százalékát szerezte meg, míg a község korábbi, független polgármestere, Boromissza Tibor néhány nappal a választás előtt visszalépett. Az időközi polgármester és önkormányzati képviselőtestület választásra azért került sor Érsekhalmán, mert a testület 2007. október 24-én feloszlatta magát. A 7 tagú képviselőtestületet 16 jelöltből választotta meg a mintegy 750 lakosú község. Valamennyi jelölt függetlenként indult a választáson.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levélkeféle Dr. Márfi Gyula ve
  2008-01-20 23:54:19, vasárnap
 
  Levélkeféle Dr. Márfi Gyula veszprémi érseknek!


Tisztelt excellenciás Uram, kedves Érsek atya!



Most, amikor Ön, ha igaz, utasította a keszthelyi katolikus lelkipásztort, hogy ne szentelje fel a Magyar Gárda zászlaját, Ön tévedett! Súlyosan és többször is, ami nekünk katolikus hívőknek testi és lelki fájdalmakat fog okozni.
Tisztelt Püspök atya, Ön most elaludt, mint a most pénteki evangéliumban levő szüzek, és kioltotta azt a lámpát, amit a Magyar Gárda tartott a kezében!

Ön nem veszi észre, hogy milyen lelki, erkölcsi, anyagi váltságban van az ország népe? Ön nem látja, hogy ez a civil összefogás, a Polgár önvédelmi reakciója arra, ami ma történik a hazában? Ön nem emlékszik, Urunkra, Jézus Krisztusra, aki korbáccsal verte ki a kufárokat? De itt szó sincs még ilyen erőszakról sem, ahogy a haza és hit ellenségei terjesztik, itt egyszerű önvédelemről van szó. Szellemi és lelki ellenállásról! Ugyanolyanról, amilyet kifejtenek a böjtölő Atyák, akikről Önök ,,ott fenn" szintén megfeledkeztek. Ha jól emlékszem, de javítson, ki ha tévedek: Önt az Isten pásztornak tette a nyáj mellé. A nyáj és a bojtárok magukra maradtak, bár bíznak Istenben, de a bajban szükségük van a földi pásztorokra, Önökre, a prímásra és a püspökökre is. Ne higgyék, hogy hallgatásukkal, vagy apróbb odabólingatásokkal kielégítik ezt az Istent tagadó, nemzetellenes bandát. Ön sokkal idősebb és tapasztaltabb mint én, kérem, tekintsen a múltba, mi értek el a békepapok, és mit értek el a pásztorok megosztásával a hit és a nemzet ellenségei. Az engedékenység, az önfeladás további testi és lelki támadásoknak teszi ki a híveket. Kérem, emlékezzék Mindszenty Hercegprímás, Bíboros atya reakciójára, tetteire annak idején ugyanilyen helyzetben. Lássa be, a törvények könnyen kijátszhatók, a rendőrök egy része maga is bűnöző, már nem várhattunk! Lépni kellet, az erkölcs oldalán. Rendet és békességet, megélhetést, munkát és kenyeret! Ezt akarják ma Magyarországon katolikusok és keresztyének, ezt akarja, a paraszt, a munkás, a Polgár. Ha Önök a XXI. században ezeket a krisztusi alapigazságokat szélsőségesnek, soknak tartják, akkor Önök már nem a mi pásztoraink.

Tisztelt Érsek atya! Ön tavaly Badacsonytördemicen ősszel, amikor a hegy tetején álló kereszt felújítása alkalmával szentmisét mondott a templomban, szentbeszédében széles körű irodalmi tájékozottságáról, a versek és történelem szeretetéről tett hite mellett tanúságot. Tudom, hogy nemrég a szívével voltak problémái, de kérem Önt, hogy ezernyi elfoglaltsága mellet olvassa el a hiteles nemzeti hírportálokat is!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél:
  2008-01-20 23:51:24, vasárnap
 
  Olvasói levél:
*******

35 évvel ezelott egy évig dolgoztam az USA-ban egy magánkórházban, akkor
csaknem ilyen rossz volt a helyzet.

Illetve javitok:
korántsem volt ilyen rossz a helyzet, de a hazaihoz képest sokkal rosszabb
volt, már akkor is.
Szakmailag pedig csak annyival tudtak ( és ma is tudnak) többet, amennyivel
a technikai lehetoségeik jobbak.

De a fej, a kreativitás, a humánum?
De, ahogy tudom a Semmelweis Egyetem oktatásában tervezett "deformok" után
itt sem lesz jobb a helyzet.
(Ez lenne a piarista iskola? Antall már most forog a sirjában)

Jelentosen csökkentik az élettan, kórélettan, anatomia stb. óraszámát,
de kötelezo lesz a kommunikáció ( az én koromban második elemiben igy
hivták:beszéd és értelemgyakorlat).

Remélhetoleg Havas Henrik és Verebes István fogja tartani, jó pénzért.
Retorika?
Azt hallom, hohgy az iskolákban egyetlen kötelezo olvasmány lesz, a Harry
Potter.

Mit neked Thomas Mann, Jókai, Gárdonyi Tagore vagy Radnóti.

Gyurcsány új Magyarországa!

Igy jutunk Europába!






JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tájékoztatásul
  2008-01-20 22:57:56, vasárnap
 
  TÁJÉKOZTATÁSUL:



Európai Bíróság

Cour de justice des Communautés européennes
L-2925 Luxembourg

ECJ.Registry@curia.europa.eu



Tisztelt Európai Bíróság!

A Magyar Köztársaság Országgyűlése és Kormánya ellen, ,,Az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról szóló lisszaboni szerződés kihirdetéséről" szóló, 2007. évi CLXVIII. törvény meghozatalával kapcsolatos

tagállami mulasztás megállapítására irányuló keresetet nyújtok be,

kérve a Tisztelt Bíróságot

a törvény érvénytelenítésére

a Bécsi Egyezmény (a magyar ratifikáció címe: ,,1987. évi 12. törvényerejű rendelet a szerződések jogáról szóló, Bécsben az 1969. évi május hó 23. napján kelt szerződés kihirdetéséről) 46. Cikke alapján, a Magyar Köztársaság alapvető fontosságú belső törvényeinek szemmel látható megsértése miatt.

Indoklás:

I. Az eljárási jogosság indoklása

1. A Magyar Köztársaság Országgyűlése - a Kormány előterjesztése alapján - a tagállamok közösségi jog alapján fennálló kötelezettségeinek teljesítése ellen vétett, az Európai Unióhoz történő Csatlakozási Szerződés (Magyarországon kihirdetve a 2004. évi XXX. Törvénnyel) 3. cikk (4) bekezdésében foglalt nemzetközi szerződés (korábban hivatkozott Bécsi Egyezmény) 46. §-a szerint, mivel a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának 52/1997. (X. 14.) AB (1. sz. melléklet) és 58/2004. (XII. 14.) AB (2. sz. melléklet) határozatával szembehelyezkedve, megsértette a választók közvetlen népakarat kinyilvánításra vonatkozó alapjogát.

2. A 2007. évi CLXVIII. törvény érvénytelenítése ügyében 2007. december 18-án kifogást nyújtottam be az Alkotmánybíróságnak (3. sz. melléklet). Az azóta eltelt időben nem volt érkezése az Alkotmánybíróságnak határozatot hozni az ügyben, amely egy jogi folyamat olyan befejezésével fenyeget (a Lisszaboni Szerződés ratifikálása), amely - az alábbi bizonyítékok szerint - egy tagállam törvénysértésére épül.

Ezért tehát halaszthatatlan az Európai Bíróság határozata annak érdekében, hogy a demokrácia EU-s alapelve ne sérüljön.

II. A feljelentés tartalmi indoklása

1. Megismerve a Lisszaboni Szerződés irányelveit, már annak aláírása (2007. június 23.) után, július 20-án népszavazási kezdeményezést indítottam (5. sz. melléklet) abból a célból, hogy annak megerősítése közvetlen népakarat kifejeződése legyen, az Alkotmány 2. § (2) bekezdése szerint.

Tettem ezt az alábbi okokból:

a./ A Lisszaboni Szerződés nem minősíthető két meglévő nemzetközi szerződés módosításának, mert annak célja és tárgya alapvetően különbözik az eredeti szerződésektől. Lényegileg - mint ezt a kormányfők többször kijelentették - a megbukott EU Alkotmány rendelkezéseinek átmentését jelenti a Lisszaboni Szerződés, formailag két szerződés módosításával. (Ezt bizonyítják a tételes összehasonlítások - 4a., 4b., 4c. és 4d. melléklet.)

b./ Az előző pont szerint az összes EU-tagország - közte Magyarország - választópolgárát megtévesztették egy korábban már elvetett alaptörvény más köntösbe öltöztetett ráerőszakolásával, amely eljárás alapvetően demokrácia-ellenes.

2. Az Országos Választási Bizottság ugyanazzal az indokkal utasította vissza a népszavazást előkészítő aláírásgyűjtő ív hitelesítését (5. sz. melléklet), mint az EU Alkotmány esetében, 2004-ben (6. sz. melléklet). Akkor az Alkotmánybíróság határozatában (2. sz. melléklet) az alábbi indokkal helyezte hatályon kívül az Országos Választási Bizottság határozatát és utasította új eljárásra: ,,A Magyar Köztársaság alkotmányos rendje szerint tehát lehetséges népszavazás tartása arról a kérdésről, hogy az Országgyűlés megerősítsen-e valamely nemzetközi szerződést - így az ASz-t (az Európai Unió alkotmányát) - vagy sem."

Miután új jogi helyzet nem állt elő - hiszen a Lisszabon Szerződés céljában és tárgyában azonos az EU Alkotmánnyal - értelemszerű, hogy az Alkotmánybíróság nem határozhat másként 2007. augusztus 25-én benyújtott kifogásomra (7. sz. melléklet), mint tette azt 2004. december 13-án (2. sz. melléklet). 2007. augusztus 25. és 2008. január 20-a között eltelt közel öt hónapban az Alkotmánybíróságnak nem volt érkezése határozatot hozni az ügyben a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény szerint ,,soron kívüli" eljárás keretében.

Tette ezt annak ellenére, hogy 52/1997. (X. 14.) AB határozatában (1. sz. melléklet) az alábbiakat írja: ,,Az eljárás minden pontján, ahol - elsősorban a képviseleti szervek részéről - olyan döntés születik, amely a folyamatot megzavarhatja, sőt célbaérését meghiúsíthatja, a bírói, illetőleg alkotmánybírósági jogorvoslat alkotmányos követelmény."

3. Az Alkotmánybíróság 52/1997. (X. 14.) AB határozatában (1. sz. melléklet) a következő megállapítás szerepel: ,,A választópolgári kezdeményezésben meghatározott kérdésről történő népszavazás megtartásához való jogosultság értelemszerűen a szükséges számú aláírás hitelesítésével jön létre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hitelesítést megelőzően a népszavazáshoz való jogból ne származnának kötelezettségek az állami szervekre nézve, hiszen az eljárási feltétel teljesítése (a 200 000 támogató aláírás összegyűjtése) értelemszerűen feltételezi a joggyakorláshoz szükséges időt és annak védelmét.

Kérdés, hogy ez a védelem kiterjed-e az aláírásgyűjtés időszakára is. Ha valamely alapjogból folyó jogosultság feltételektől függ, és az alapjog jogosultjai a feltételek teljesítése érdekében cselekednek, akkor az állami szervek mérlegelési jogkörükben a jogosultság megszerzését nem hiúsíthatják meg."

Álláspontom szerint ez azt jelenti, hogy jogos a védelmi idő kiterjesztése ebben az esetben a népszavazás eljárásának teljes folyamatára, hiszen

a./ az alapjogból folyó jogosultság feltételektől függ (aláírásgyűjtő ív hitelesítés, amit az Országos választási Bizottság tény szerűen bizonyítva alkotmányellenesen tagadott meg),

b./ a feltételek teljesítése érdekében cselekedtem akkor, amikor elindítottam a népszavazás kezdeményezést és életben tartottam az eljárást.

Azt a tényt, hogy az Országos Választási Bizottság - a korábbi alkotmánybírósági határozat értelmében - alkotmányellenesen tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, és az Alkotmánybíróság mulasztást követett el a kifogás elbírálásának halasztásával, az előzőekben hivatkozott határozat következő mondata minősíti: ,,a jogállamiság elvéből (Alkotmány 2. § (1) bekezdés) is következik az Alkotmányban szabályozott szerveknek az a kötelessége, hogy alkotmányos jelentőségű hatásköreiket jóhiszeműen, feladataik teljesítését kölcsönösen segítve, együttműködve gyakorolják." (ABH 1992. 54.)

Az együttműködési készség és a jóhiszeműség részemtől bizonyítható, míg a népakarat közvetlen megnyilvánulását az ,,alkotmányos hatásköreiket gyakorló szervek" gátolták.

Tény tehát az, hogy ,,az állami szervek mérlegelési jogkörükben a jogosultság megszerzését" meghiúsították.

4. Idézetek Magyar Köztársaság Alkotmányából:

,,20. § (2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik."

,,61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze."

Ehhez képest:

a./ Az országgyűlési képviselők 2007. december 17-én nem ismerhették a Lisszaboni Szerződést, csak a két érintett szerződés (nem szövegegyesített) módosító tételeit. Azzal nem lehet indokolni a ,,vakon szavazást", hogy a Lisszaboni Szerződés tárgyában és céljában azonos az EU Alkotmánnyal, mert ez azt jelenti, hogy a képviselők szembehelyezkedtek a franciaországi és hollandiai népakarattal, vagyis (mivel több országban nem történt sem képviseleti, sem közvetlen népakarat nyilvánítás ebben az ügyben) megbontották az európai egységet. Mivel a jelenlegihez hasonló módon meggátolták a választópolgárokat, hogy Magyarországon a közvetlen népszuverenitást érvényesítve történjék meg az EU Alkotmány elfogadása, vagy elutasítása, nem lehet azt megállapítani, hogy az EU Alkotmány célja és tárgya azonos a magyarországi népakarattal. (Az, hogy ennek ellenkezője sem bizonyítható, az előzőek szerint az ennek feltételeit biztosító cselekedet alkotmányellenes meggátolására vezethető vissza.)

Vagyis nem bizonyítható (sőt, erősen aggályos), hogy a Lisszaboni Szerződés megerősítésekor a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselői a köz érdekében végezték tevékenységüket.

b./ Mivel az országgyűlési képviselők sem tudták, hogy mit szavaznak meg, választóikkal együtt önmagukat is megfosztották a közérdekű adatok megismerési jogának gyakorlásától.

5. Ezek alapján megállapítható tehát, hogy ,,Az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról szóló lisszaboni szerződés kihirdetéséről" szóló, 2007. évi CLXVIII. törvény meghozatalával kapcsolatosan jogsértés történt, amely

a./ ,,alapvető fontosságú belső jogi szabályra vonatkozott" (alkotmányosság) és

b./ ,,az ügyben a normális gyakorlattal összhangban és jóhiszeműen eljáró bármely állam számára objektíve nyilvánvaló", vagyis ,,szemmel látható".

(Idézetek a Bécsi Egyezmény 46. §-ából.)

Összegzés

A fentiek alapján egyértelmű, hogy a 2007. évi CLXVIII. törvény de facto érvénytelen. Az Európai Bíróság határozata tudja ezt de iure érvényesíteni.

Tájékoztató adatok

1. Mivel a 2007. évi CLXVIII. törvény nemcsak érvénytelen a Bécsi Egyezmény 46. cikke szerint, hanem meghozatalának körülményei számos emberjogi törvényt is megsértenek, a Strasbourgi Emberjogi Bizottsághoz címzett feljelentést is teszek.

2. Mivel a békés rendezés a célom, ezért az ,,Egyezmény az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről" szóló nemzetközi szerződés 38. cikke alapján a Magyar Köztársaság Kormányának és Országgyűlésének felkínálom a békés rendezés lehetőségét.

3. Az Alkotmánybíróságnak eljuttatott, a 2007. évi CLXVIII. törvény érvénytelenítésére és a népszavazás kiírására vonatkozó követelésemre akaratnyilvánító aláírásokat gyűjtenek, e hónap végéig.

2008. február 1-én az akaratnyilvánító íveket - bizonyíték-kiegészítésként - postázom az Európai Bíróság címére.

Tisztelettel:



Dr. Halász József

6701 Szeged, Pf. 2443. 30/616,3894, info@szksz.hu



______________________________

Mellékletek:

1. 52/1997. (X. 14.) AB sz. határozat

2. 58/2004. (XII. 14.) AB sz. határozat

3. Kifogás a 2007. évi CLXVIII. törvény érvénytelenítése ügyében az Alkotmánybírósághoz, 2007. december 18-án

4a - 4d: Az EU Alkotmány és a Lisszaboni Szerződés összehasonlítása

5. Népszavazást előkészítő aláírásgyűjtő ív hitelesítési kérelem az Országos Választási Bizottsághoz

6. Az Országos Választási Bizottság hitelesítést megtagadó határozata 2004. július 20.

7. Kifogás az Országos Választási Bizottság határozata ellen 2007. augusztus 25.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vádaskodó televíziós szócsata
  2008-01-20 21:18:12, vasárnap
 
  Vádaskodó televíziós szócsata Csáky és Caplovic között




Vádakkal teli televíziós szócsata zajlott le vasárnap a jelenlegi szlovák kormány miniszterelnök-helyettese, Dusan Caplovic, és az előző kormányban ugyanezt a tisztséget betöltő Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) elnöke között. Csáky azt ajánlotta Caplovicnak: ki kellene ebrudalniuk a kormányból a magyarellenes gyűlölködést szító Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártját (SNS). Erre Caplovic azzal vádolta meg a MKP jelenlegi vezetését, hogy nyilván az európai támogatások lenyúlásának szándékával a magyar párt az SNS kormányzati pozíciójára áhítozik, s hogy "az ultranacionalista MKP provokálja Ján Slotát." Caplovic szerint az MKP azért ingereli Slotát, hogy az minél magyarellenesebb kijelentéseket tegyen és ezzel lejárassa a kormányfő, Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) nevű kormánypártot. Teszi ezt az MKP azzal az ármányos szándékkal, hogy az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) ne vegye vissza a soraiba a vezető szlovák kormányerőt, a Smert, melynek Caplovic az első alelnöke.

A Smer ESZP-tagságát mintegy másfél éve - röviddel a szlovák kormány megalakulását követően - azzal az indoklással szüneteltetik, hogy semmilyen szociáldemokrata elveket valló párt nem vállalhat közösséget olyan szélsőségesen nacionalista erővel, mint amilyen Ján Slota Pártja. Robert Fico az európai elvárások ellenére azóta sem volt hajlandó elhatárolódni a magyarellenes kijelentéseit egyre jobban szaporázó Slotától, sőt rendszerint a védelmébe vette, újabban pedig - az év második napján elhangzott beszédében - Fico maga is olyan hazafias buzdításba kezdett, ami elemzők szerint az jelzi, hogy az SNS pozícióinak további erősödését megelőzendő Slota választóit akarja magához édesgetni.

Csáky szerint a Slotával "ékesített" kormánykoalíció "egész Szlovákia szégyenének" minősül, és e koalíciós hármas színrelépése óta az teljes szlovák politikai színtér a hazafias-nemzeti irányba tolódott el.


http://www.gondola.hu/hirek/59790
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél a Gárdának a magyar kis
  2008-01-20 21:17:00, vasárnap
 
  Levél a Gárdának a magyar kis- és középvállalkozók nevében
2008. január 20. Levelesláda

Tisztelt Gárda, tisztelt gárdisták!

Vállalkozó vagyok egy dél-alföldi városban. Nagyon jól élek, de rengeteget dolgozom érte.
Nemritkán 12-14 órát is eltöltök a cégeimmel, és egyre inkább erősödik bennem a gyanú: szándékosan nyomorít bennünket a "nagypolitika" az adótörvényeivel, gazdaságpolitikájával. A fűnyíróelvet érvényesítve mindenkit nyomorban, egzisztenciális félelemben tartanak - például a vagyonvizsgálatokkal riogatva.

Egyre többen menekülnek el ebből az országból a kilátástalanság miatt. Köztük van a legjobb barátom is, egy kitűnő szakember. Nemzetközi szinten is publikál, igazi kincs lenne a hazánknak. Vele tart a családja, kislánya is.
Ahol laknak, gyönyörű hely, de át kell menni egy udorító putrisoron is - ami örökös félelemben, és csak autóval lehetséges. Ők már feladták.

Jómagam is álnéven kényszerülök írni, mivel - tevékenységemhez
elengedhetetlen - politikus kapcsolataim vannak, és engem és cégem, ezáltal dolgozóimat is tönkretenné csak a gyanúja a Magyar Gárda iránti szimpátiámnak. Csak az ragadtatott levél írására, hogy tudomására hozzam minden kedves GONDOLKODÓ gárdistának, a kis- és középvállalkozói rétegben iszonyúan sok a szimpatizáns. Mi látjuk a fától az erdőt. Látjuk: nem akarják a MAGYAR vállalkozó szellem kiugrását. Nem akarnak MAGYAR versenytársakat. Kiszolgáltatnak bennünket a - világ pár családja által birtokolt - nagytőkének.

Lehetetlen feltételeket szabnak például a pályázatokhoz, és eleve
gazdaságtalan kritériumok mentén népszerűsítik a szintén uralt
médiáikban. Alkotó jelleggel javasolnám Önöknek: ne csak a
közbiztonságot érintő kérdésekben formáljanak demonstratíve
véleményt, mert ezt nagyon egyszerű félreértelmezni.

Lépjenek fel például az undorító Provident 400% kamattal járó pénzkihelyezése ellen is. Nekem vannak dolgozóim, akik egyszerűen adósságcsapdába estek, pedig "csak" 40%-os fogyasztási hiteleket vettek fel. Ez éppoly fontos cél népünk védelmében, mint a közbiztonság. Követelhetnék a makói gázlelet, már eladott 12%-os bányakoncessziós díjának emelését. Brittaniában ezért 75 %-ot fizetnek. Remélem, levelem meghallgatásra talál, és talán ezen komolyabb témák Önöket is
komolyabbnak tüntetik majd fel.

Tisztelettel: egy felelősségteljes MAGYAR vállalkozó

http://magyargarda.hu/node/351
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi bolsevik kormánypropa
  2008-01-20 21:12:11, vasárnap
 
  Az igazi bolsevik kormánypropaganda - Üres kassza, megalomán tervek, romló ellátás

2008. január 20.
Győr-Moson-Sopron megyében folytatódott Tarlós István népszavazási kampánykörútja pénteken, ahol a kampány politikai irányítója a közpénzből finanszírozott antidemokratikus kormányzati ellenpropagandáról beszélt, emlékeztetve arra, hogy a NATO-belépésről szóló népszavazás idején a kormány még felnőttként kezelte a magyar lakosságot. Tarlós István Csornán a helyi képviselőtestület fideszes tagjaival találkozott, akik a kormányzati negyedről és...


...a 4-es metróról kérdezték a fővárosi frakcióvezetőt, értetlenségüket és felháborodásukat fejezve ki a beruházásokkal kapcsolatban.

A kapuvári lakossági fórumon a házigazda Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket. Rogán Antal, a fővárosi V. kerület fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a szociális népszavazás nem "retorzió", hanem egy eszköz, ami alkalmas arra, hogy megálljt parancsoljanak az emberek a hatalomnak két választás között. Ezzel bármikor jogosan élhetnek a választópolgárok - mondta, hozzátéve: ez az egyetlen eszköz, amivel jelenleg az emberek kinyilváníthatják a véleményüket.

Magyarországon az adók mértéke nem csökkent, az államadósság percenként 2 millió forinttal nő. A közszolgáltatások színvonala viszont ezzel párhuzamosan jelentősen csökken. A kormány a befizetett adókból nem fejleszti a közszolgáltatásokat, hanem adósságot csinál, és közben az önkormányzatokat is tönkreteszi.

Ennek a folyamatnak véget kell vetni - szögezte le a budapesti belváros polgármestere. Az MSZP minden képviselőjének egyetemleges felelőssége van mindaddig, amíg a sarkára nem áll, és azt nem mondja: elég volt. 1945 óta nem kibúvó, hogy "parancsra tettem". Mondjunk igent a pénzünkért, az igazunkért, és azért, hogy végre egyszer nekünk legyen egy jó, nekik pedig egy rossz napjuk - fogalmazott Rogán Antal, aki a körút későbbi állomásán, Sopronban mindehhez még hozzátette: az igazság és a ráció vezérli a döntésünket a népszavazáskor. Mindkettő amellett szól, hogy elmenjünk, és igennel szavazzunk. Nem mozdulhatunk el az erkölcs és moralitás talajáról.

Gyurcsány Ferenc saját maga vallotta be, hogy hazudott, és utána dicsekedett vele. Nyugat-Európában ennek a tizedéért ott kéne hagynia a posztját, talán még az országát is. Ha az ember gyakorolja a jogát, annak mindig van értelme, akkor is, ha kudarcok érik. A hit lesz az, ami mindig meghozza az eredményét - figyelmeztette hallgatóságát Rogán a rábaközi városban.

Tarlós István felidézte a kapuváriaknak a kormányzat fenyegetőzéseit: sikeres népszavazás esetén nem pótolják a kieső vizitdíjat, kórházi napidíjat, tandíjat. Az igazság az, hogy eddig is működtek az ellátórendszerek, ez a kormány pedig pénzt vont ki belőlük Nem az a kérdés, honnan pótolják, hanem hogy miért vették el - mondta a kampány vezetője. Hozzátette: perspektívát a kormánynak kéne adnia; olyan költségvetést kell alkotni, amelyben nem vonják el az alapszolgáltatásokból a pénzt.

Ráadásul a kormányzati beállítás hamis: a népszavazási kérdések ugyanis úgy vannak megfogalmazva, hogy a népszavazást követő évtől töröljék el, vagyis semmi közük az idei költségvetéshez! A Gyurcsány-kormány elszórt 10 milliárdot a kormányzati negyedre, miközben a vizitdíjból származó bevétel 14 milliárd forint - emlékeztetett Tarlós István. Mikre költi a kormány a térségben legnagyobb adókat? - kérdezte ezután. A Népszabadságban megjelent az MSZP első népszavazás-ellenes hirdetése, amely mérhetetlenül cinikus.

Azt üzeni: "csinálhattok, amit akartok, úgyis hatalmon maradunk". Ez a demokrácia szocialista módra: tájékoztatásról beszélnek, miután meghozták az intézkedéseket. Utólag ezzel a hirdetéssel már csak arról tudnak tájékoztatni, hogy tele van a gatyájuk a népszavazástól - vélekedett Tarlós.

A soproni fórumon a város fideszes polgármestere, Fodor Tamás köszöntötte a vendégeket. Az államfői vétó után ismét a parlament elé kerülő, egészségbiztosítási privatizációról szóló törvény kapcsán leszögezte: "Árgus szemmel fogjuk figyelni február 11-én az MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket". Ezután Székyné Dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere (Fidesz), a Polgári Szociális Bázis alapító tagja szólalt fel, aki az ország számos településére kísérte már el korábban is Tarlós Istvánt népszavazási kampánykörútja során.

A polgármester saját településéről azt mondta: 2006-ban a hagyományosan baloldali városban a Fidesz győzött, azóta a polgárok felszabadultak, egészen más érzés kimenni az utcára. A munkanélküliséget és a demográfiai mutatókat azonban továbbra is aggasztónak tartja. A népszavazással lépjünk ki a hazugság tengeréből, amiben élünk - üzente a soproniaknak Salgótarján polgármestere.

Személyesen szólt a város lakosságához Tarlós István is, aki felidézte: volt már Sopronban népszavazás, ennek köszönhetjük, hogy hazánk egyik legszebb városa hazánk részét képezi, és az itteni emberek megmaradhattak magyarnak. Volt népszavazás 2004-ben is, ha az sikeres lett volna, akkor most a határon túli honfitársaink is magyar állampolgárok lehetnének - tette hozzá a népszavazási kampány irányítója.

Élesen kritizálta a kormány első kampányhirdetéseit: "a kormány úgyis a helyén marad" - ezt üzenik a választóknak, miután többszörösen és brutálisan becsapták őket. Ha így folytatják a kampányt, nekünk nagyon könnyű dolgunk lesz - állapította meg Tarlós. Érzéketlenek és tökéletesen kiszolgálják a pénzvilágot, úgy, hogy közben sanyargatják a lakosságot. Igazi disznó bolsevik propaganda, ami egyszerűen megfogalmazva eljut azokhoz a legegyszerűbb emberekig, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy az igazságtartalmát ellenőrizzék - fakadt ki a politikus.

Felidézte: a szocialisták a NATO ügyében még helyeselték a népszavazás intézményét, pedig csak annyit tudott az átlagember a NATO-ról, amennyit évtizedeken keresztül Horn és Kovács elvtárséktól hallott róla. Akkor mégis okosak voltunk egy népszavazáshoz, most viszont hülyék vagyunk ahhoz, hogy megkérdezzenek bennünket? - tette fel a kérdést végezetül Tarlós István.

(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kolompár cigányainak csak a bu
  2008-01-20 21:09:11, vasárnap
 
  Kolompár cigányainak csak a buszmegálló táblája kellett

2008. január 20. 19:03
HunHír.Hu

A szekszárdi Illyés Gyula főiskolai kar elől péntek reggelre eltűnt a buszmegálló tábla. A fémtolvajok vállalták a kockázatot: a város központjában, egy forgalmas helyen álltak neki elvágni a tábla oszlopát, amelynek mintegy 30 centis, földből kiálló csonkja fogadta a járókelőket.

A gyalogosokra és kerékpárosokra egyaránt balesetveszélyes oszlopcsonkot délelőtt eltávolították a járdáról. - Évente több százezer forintos kárt okoznak a fémtolvajok a vállalatnak - mondta Miszler Miklós, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi üzletág-igazgatója. Hozzátette: a táblák eltűnése nem csak anyagi, erkölcsi kárral is jár, hiszen az utasok tájékoztatásáról a cégnek kell gondoskodnia, és a menetrendeket a táblák oszlopain olvashatják az utazók. Vannak a megyében olyan megállók, ahol egy-egy tábla csak néhány napig marad csak a helyén.
A tolvajok ellen egyelőre még nincs ellenszer.

teol.hu nyomán

HunHír.Hu kommentár: de van! Meg kell fizetni a cigány vajdát, aztán akkor nem a táblákat lopják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schengeni összmagyar illúzióke
  2008-01-20 21:05:30, vasárnap
 
  Schengeni összmagyar illúziókeltés

ERA, v, 2008/01/20 - 15:29
Kategóriák: Publicisztika Schengen


A magyarországi politikai osztály, kormánypártok és ellenzék egyaránt a határok légiesítését, sőt megszűnését vizionálta a schengeni rendszer bevezetésével kapcsolatban.
Az egymást túllicitáló, túllihegő MSZP-és, SZDSZ-es, FIDESZ-es és MDF-es politikusok beszédei valamiféle mérföldkőnek állította be azt, hogy az EU néhány kelet-európai határszakaszán megszűnt a határellenőrzés.

Ezekből az ujjongó beszédekből persze kimaradt, hogy az EU-s tag utódállamok magyarságának élete, boldogulása ettől alapvetően nem változik. Az, hogy ellenőrzik-e a határátkelőn vagy sem az útlevelet, illetve a személyi igazolványt, még nem oldja meg a felvidéki magyarságnak az EU-ban is változatlanul fennmaradó hátrányos helyzetét, a magyar lakta régiók mesterségesen fenntartott elmaradottságát, a szabad anyanyelvhasználat elleni merényleteket, egyáltalán a magyarság kollektív jogait.
Miközben a Kárpát-medencei magyarságban a kormánypárti és ellenzéki magyar politikusok évek óta hiú ábrándokat táplálnak az EU mindent fel- és megoldó törekvéseivel kapcsolatban, az utódállamok román, szlovák vagy szerb politikusai tisztában vannak azzal, hogy egységes és erős magyar érdekképviselet nélkül az utódállamok magyarságával szemben bármi elkövethető.
Az ,,összmagyar" illúziókeltés lehűtését szolgálja Robert Fico szlovák miniszterelnök kijelentése: ,,Ne keltsünk olyan benyomást, hogy a schengeni rendszer életbelépésével megszűntek volna a határok, s hogy a schengeni térség kiterjesztésével létrejött egy egységes terület, amelyen belül majd minden egybevegyül." A szlovák kormányfő a szlovák közszolgálati rádióban elhangzottak szerint felkérte a médiát, hogy ne beszéljenek a határok megszűnéséről, ,,mert Schengen mindössze arról szól, megszüntettük a határátlépések ellenőrzését". Fico azt is elmondta: ,,A határ az állam szerves tartozéka, jelképe, amely körbeveszi azt a területet, amelyen belül a konkrét állam a saját állami szerveinek eszközeivel érvényesíti a hatalmát és a befolyását. A határok megmaradtak és a jövőben is megmaradnak. Schengen mindössze arról szól, hogy megszüntettük a határátlépések ellenőrzését. Nem a határok megszűnéséről, csupán a határátkelőknél történt ellenőrzések megszűnéséről van szó."
Az autonómia méregfogát kihúzó, jól hangzó ,,eurórégiók" a schengeni ,,határlégesítés" folytatása, a magyar ábránd újabb stációja. Egyik erdélyi politikusunk meg éppenséggel Brassótól a Balatonig tartó új eurórégióról nyilatkozott.
A fülnek kedves szöveg persze semmit nem old meg sajátos gondjainkból. Csak arra jó, hogy a nagy uniós olvasztótégelyben később ismerhessük fel a szomorú valóságot: a magyar gondok orvoslásához nem a jó úton járunk.

(M.J.,Erdélyi Napló)

http://szentkoronaradio.hu/node/25347
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.