Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Orbán helyzetértékelőt tart a
  2008-01-27 23:44:19, vasárnap
 
  Orbán helyzetértékelőt tart a népszavazás kapcsán

2008. Január 27. 18:15
Abcúg.hu

A Fidesz hétfői frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök nyilvános beszédet mond - közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap.

A délelőtt kezdődő frakcióülés elején a Fidesz elnöke helyzetértékelőt tart a népszavazás kapcsán - mondta a szóvivő. Az ezt követő zárt ülésen szintén a népszavazás lesz a téma - tette hozzá.

Orbán Viktor most először tart nyilvános helyzetértékelőt azóta, hogy a héten Sólyom László köztársasági elnök március 9-re kitűzte a referendum időpontját.

A pártelnök az államfő bejelentését követően az MTI-nek adott rövid nyilatkozatában csak annyit mondott: a magyar demokrácia szégyene, hogy ennyi évvel a rendszerváltás után egy évig kell harcolni egy alkotmányos jog érvénysüléséért, ezért örül annak, hogy Sólyom László a lehető legrövidebb időn belül kitűzte a népszavazás időpontját.

A Fidesz hétfőn kezdődő újabb háromnapos elnökségi ülésén is várhatóan a népszavazás lesz a fő téma.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetői két héttel ezelőtt Siófokon tanácskoztak. Most Debrecenben tartanak ülést.



Abcúg.hu: vajon most milyen elképesztő kijelentéssel fog meglepni minket azok után, hogy szerinte a népszavazás a kormány bukását jelenti..?

Forrás: STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közös ló
  2008-01-27 23:39:03, vasárnap
 
  Mészáros Tamás: A közös ló
2008. január 26. 10:01


MNO

Mészáros Tamás:

A vizitdíj sem lesz soha a reform-üdvtan része. Ez eleve vesztes kommunikáció volt, ideje volna abbahagyni. Nem is beszélve arról a hozzácsatolt pedagógiai elméletről, amely azt állítja, hogy az új díjak voltaképp a pozitív szemléletformálás eszközei, hiszen tudatosabb egészségügyi felhasználót nevelnek belőlünk. Ettől a marhaságtól mindenkinek feláll a szőr a hátán.

(Népszava, 2008. január 26.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tolvajból pandúr, erkölcsi biz
  2008-01-27 23:37:37, vasárnap
 
  2008-01-24


Tolvajból pandúr, erkölcsi bizonyítvánnyal

Dakos József 1985 októberében a határőrség nemesmedvesi őrsparancsnokaként szolgált főhadnagyi rangban, amikor egy erdésszel 44 mázsa fenyőágat lopott el a Rátóti MGTSZ erdejéből.



A lucfenyőágakat virágkötőknek adták el. A tsz-nek a lopással 30 550 forintnyi kárt okoztak. 1986-ban a Győri Katonai Bíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett lopás vádjával kezdte meg a Határőrségnél szolgáló férfi büntetőperének tárgyalását. A bíróság ítéletében Dakost első fokon tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, három évre felfüggesztve, és nyolcezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Büntetlen előélete és amiatt, hogy Dakosék időközben kifizették az okozott kárt, előzetesen mentesítette a büntetett előélettel járó hátrányos következmények alól, vagyis a főhadnagy tovább szolgálhatott a határőrségnél, és erkölcsi bizonyítványában sem lett nyoma tettének. A másodfokú ítéletben eltörölték a határőr főhadnagy felfüggesztett szabadságvesztését, helyette 22 500 forintos pénzbüntetést és katonai rendfokozatában való lefokozást szabtak ki rá.

Az ügyész törvényességi óvást emelt, így az ügy a Legfelsőbb Bíróság elnökségi tanácsa elé került. Ez a plénum törvénysértőnek nyilvánította a főhadnagy mellékbüntetésként kiszabott, rendfokozattól való megfosztását. Az elnökségi tanács végül a 22 500 forintos pénzbüntetést helybenhagyta, és a másodfokú ítéletben hozott bírói döntést felülbírálva kimondta, hogy Dakos Józsefnek a lopási ügy miatt nem kell elhagynia a határőrséget, de főhadnagyból hadnaggyá fokozta le.

Dakos József nem említi az interneten közzétett szakmai önéletrajzában az esetet, sőt erről a kinevezését véleményező Baranya megyei közgyűlésnek sem számolt be. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint erre a törvény alapján nem is kötelezhető, mivel: "mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült".

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság élére tavaly novemberben kinevezett Dakos József a rendőrség honlapján közzétett bemutatkozásában azt írta, hogy 1987-ben került a határőrség állományába. Miután felettesét, az országos rendőrfőkapitányt lapunk tájékoztatta arról, hogy az általa előléptetett tiszt egy falopási ügyben 1986-ban bíróság előtt állt, s így nem kezdhette határőri pályafutását 1987-ben, a honlapon megváltoztatták Dakos József szakmai pályafutásának kezdetét 1982-re. Az ORFK tájékoztatása szerint semmi másról nincs szó, csupán elírásról, és Dakos József 1982 óta szolgál tisztként a határőrségnél. Arra a megkeresésünkre, hogy a szakmai előéleten kívül milyen (erkölcsi) szempontok alapján nevez ki valakit Bencze József országos rendőrfőkapitány egy megye vezető rendőri posztjára, a következő tájékoztatást kaptuk: a rendőri állományhoz tartozás feltétele a büntetlen előélet, ami Dakos József esetében fennáll, mivel a bíróság előzetesen mentesítette a határőr főhadnagyot a büntetett előélettel járó hátrányok alól.

A rendőrség szerint "a törvényalkotó ezzel a valóságos mentesítést kívánja érzékeltetni, hiszen ennek a jogintézménynek alapvető célja, hogy az érintett személy további életét tiszta lappal folytathassa". Az ORFK továbbá arról tájékoztatta lapunkat, hogy a vezetői állomány körében rendszeres nemzetbiztonsági kockázati elemzés elvégzése is előírás. Vagyis alaptalanok azok a félelmek, amely szerint Dakos József korábbi büntetőügyét bűnözői körök zsarolásra használnák fel, ismerve az egykori határőr mostani magas rendőri beosztását.

A rendőrség szerint különleges személyes adatok szerepelnek az ügyben, és Dakos József nem járul hozzá a 23 évvel ezelőtti büntetőügyének nyilvánosságra hozatalához.

Az Adatvédelmi Biztos Hivatalától kapott tájékoztatásban az áll, mivel közfeladatot ellátó személyről és a jelenlegi feladatával összefüggő adatokról van szó, a közvéleménynek joga van tájékoztatást kapnia a megyei rendőrfőkapitány korábbi büntetőügyéről.

Sándor Csilla

http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=142017&archiv=1&next=0


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányok akartak alattomban ra
  2008-01-27 23:24:40, vasárnap
 
  Cigányok akartak alattomban rajtaütni a Gárdistákon

Gubicza Eszter, v, 2008/01/27 - 19:39
Kategóriák: Belföld cigánybűnözés

Tele lett a kiskunhalasi cigányok gatyája, mert ismeretlen forrásból úgy értesültek, hogy a Gárdisták hétvégi felvonulása előtt bőrfejűek akarnak rajutk ütni. Őrséget állítottak és virrasztottak, közben tervezgették a Gárdisták megtámadását
Mielőtt az ember azt hinné, most épp egy filmelőzetest olvas, vágjunk bele a történetbe:

Éjszakákon át nem aludtak a halasi cigányok, - no nem azért mert megbánták fajtatársaik helyett is Szögi Lajos agyonverését, vagy, hogy évszázadok óta élősködnek a nyakunkon, és azon gondolkodtak éjszakánként, hogy hogyan is válhatnának konstruktív tagjává a társadalomnak, ahogyan ezt számtalan integrációs programban hallották - mert a Magyar Gárda hétvégi, nagygyűlését megelőző napokban elterjedt a városban a hír, hogy gonosz bőrfejűek akarnak rajtaütni a cigányokon.

Valakiknek igencsak érdekében állt, hogy felpaprikázzák a hangulatot; csütörtökön futótűzként terjedt a hír a cigók körében Kiskunhalason, hogy bőrfejűek érkeznek a városba és a Magyar Gárda hétvégi főtérre tervezett demonstrációja előtt meg akarják támadni a cigányokat. Ezért több cigány család a gyerekeit az iskolába sem engedte el - végre volt indok, hogy a purdékat lopni küldjék iskolaidőben - éjszakánként pedig virrasztottak, ebből is látszik, hogy tökéletesen alkalmasak lennének az éjszakai műszakra is akár.

A cigányok a telepeken csoportokba verődve az utak mellett tábortüzet raktak, autógumikat, matracokat égettek, a szabad ég alatt töltötték az egész éjszakát, mert attól féltek, hogy a bőrfejűek álmukban támadnak rájuk. Érdekes, hogy senki sem jelentette fel őket, mert megsértették a gyülekezési szabadságot, esetleg mert elégettek néhány autógumit, ha teszem azt, ezt épp a rettegett bőrfejűek tették volna, őket most alkotmányos rend megsértése jogán perbe fogták volna.

Rostás Lászlóval, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnök újságírók társaságában járta végig a cigótelepeket péntek éjszaka. A politikus képtelenségnek nevezte a híresztelést, szerinte valakik szándékosan tüzelték fel a cigányokat, hogy zavargásokat keltsenek a városban. Hoppá, amikor az öszödi beszéd nyomán kitört szeptemberben a "csőcslék" lázadása senki nem akarta felelősségre vonni, azt aki feltüzelte a népet, a "csőcseléken" kívül persze.

A politikus igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, azonban több helyen, az Átlós úton és a Harangos téren is néhányan bozótvágó késeket - ha nekem telne bozótvágó késre, elmennék nyaralni a dzsungelbe - és vasvillákat lengetve fenyegetőztek, ha kell, azzal védik meg a családjukat. Biztos, hogy vasvillák voltak? Csoda, hogy eddig nem adták be valami fémkereskedésbe. A cigányok elmondása szerint egy fehér színű mikro busszal járta végig a cigánytelepeket ismeretlenek, akik az öklüket rázva fenyegették a cigányokat. Persze, mindannyian tudjuk, a közveszélyes bőrfejűek fehér színű mikrobusszal járnak.

A cigány vezető arra kérte a cigányokat, hogy a Magyar Gárda szombat délutáni demonstrációja idején maradjanak otthon, kerüljék el a városközpontot, sokan ugyanis arra készültek, hogy részt vesznek a rendezvényen és rajtaütnek a Gárdán.

A halasi rendőrkapitányság csütörtöktől megsokszorozta az egyenruhások jelenlétét a város utcáin, tucatnyi rendőr és határ rendész autó járőrözött. A szombat délutáni tüntetés idejére a rendőrség szabályos körgyűrűt vont a város főtere köré, egyenruhás és civil ruhás rendőrök lepték el a környező a Bethlen Gábor teret és a környező utcákat. Szemtanúk elmondása szerint a rendőrök több helyen is igazoltatták a központba tartó cigányokat, egy alkalommal pedig husángokat és támadásra alkalmas eszközöket is lefoglaltak egy személyautóból.

A rendőrség és a helyi cigány vezetők együttes fellépésének köszönhetően sikerült megelőzni egy esetleges összecsapást. A Magyar Gárda kiskunhalasi rendezvénye békésen lezajlott.

(baon, abcúg nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.hu/node/25718
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai országok hazafiai, egy
  2008-01-27 23:13:03, vasárnap
 
  "Európai országok hazafiai, egyesüljetek!"

2008-01-27 21:40 Barikád.hu


Heinz-Christian Strache - népszerű politikusBécsben ülésezett négy sikeres nacionalista párt vezetősége, ahol megállapodás született egy Európai Patrióta Párt létrehozásáról. A négy vezető szerint november közepén alakul meg a szervezet, amelynek elsődleges célja, hogy minél erősebb frakciójuk legyen az Európai Parlamentben.

Az osztrák fővárosban Heinz-Christian Strache, a házigazda Szabadságpárt, Volen Siderov, a bolgár Ataka, Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front, és Frank Vanhecke, a belga Flamand Blokk vezetője tanácskozott.

A négy párt ellenzi az unió Reformszerződését, és fellép az Európán kívüli bevándorlók tömegei ellen.

Strache elmondta, hogy céljuk szerint több, mint tíz pártot fognak majd össze az Európai Unió országaiból. Az új európai párt neve Európai Patrióta Párt, vagy Európai Szabadságpárt lehet.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves politikai elit!
  2008-01-27 23:11:17, vasárnap
 
  Kedves politikai elit!


A megszólítás nem tükrözi azt az érzést, amit önök iránt táplálok, azonban valahogy meg kell szólítanom a cél személyeket, akiknek szól levelem. Mi akik önökkel szemben állunk, kimerjük nyilvánítani egyet nem értésünket azzal amit tesznek, szélsőséges csőcselék lettünk hirtelen, annak köszönhetően, hogy megbélyegeztek minket. Tették ezt azért, hogy az egyszerű embereket megtévesszék, és elhatárolódásra késztessék őket tőlünk, akik értük is tesszük amit teszünk. A megtévesztés hibáját már elkövették, állítólag nem folytatják tovább, hanem őszintén, tisztán politizálnak. Mégis mi ez, ha nem megtévesztés? Ezentúl kérem a "Szélsőséges", "Radikális", "Csőcselék" jelzőket mellőzni szíveskedjenek, helyette, a "elégedetlen polgárok" sokkal kifejezőbb volna! Az őszödi beszéd kiszivárgásánál nagyot csalódtam. Korábban az mszp szavazója voltam, és egy csapásra csőcselékké váltam mindenféle átmenet nélkül. Engem megtudtak téveszteni, mert az irányított médiának köszönhetően elhitették velem, hogy dübörög a gazdaság, elhittem és szavazatommal támogattam a mostani hazug kormány hatalomra jutását! Igen, hazug ez a kormány, mert becsapott engem, meg még sokakat rajtam kívül! Ezt nem lehet annyival elintézni, hogy értetek hazudtunk, hogy rendbe tegyük ezt az országot, mert hazugsággal semmit nem lehet elintézni. Nem vagyunk gyerekek, tisztában vagyunk tetteink súlyával, amit teszünk felvállaljuk. Önök nem vállalták fel azt a tényt, hogy éveken keresztül nem jól végezték munkájukat, nem vállalták fel azt sem, hogy becsapták a népet, a saját népüket! Most is tovább folytatják hazug, megtévesztő politikájukat, félre informálják a nagyközönséget, féligazságok látnak napvilágot. Ha nem tennék, már nem lennének zavargások, és nem szakadna kitudja hány felé az ország népe. Ehhez elsősorban arra lett volna szükség, hogy gyurcsány ferenc (nem helyesírási hiba, hanem a tisztelet hiánya) és társai, az őszödi beszéd kiszivárgása után lemondjon posztjáról, és feleljen az elkövetett megtévesztésért! Nem tette meg sem ő, sem társai! A mai napig görcsösen, szinte betegesen ragaszkodnak hatalmukhoz!
Amit tesznek az szégyenteljes, nép sanyargató, és veszélyes dolog! Szégyenteljes, mert határok nélkül feldarabolják az országot, és saját népüket arra kényszerítik, hogy egymásra köpködjenek! Igen, olyan dolgok vannak ebben az országban, amiről eddig még senki nem beszélt! Az ország népe már szakadásra kényszerült, a politika miatt amit önök képviselnek! Sajnos nem a mi érdekeinket, hanem a politikai érdekeket képviselik munkájuk közben, pedig ez demokráciában nem így szokás! Tanult embereknek nem kéne magyarázni, mi is a demokrácia. Nép sanyargató, mert annak ellenére, hogy az ország népe elszegényedik, önök továbbra is fényűző módon "tengetik" életüket. A megszorítások ellenére pazarló gazdálkodást folytatnak. Eltűntek a hungarikumok, munka helyek ezrei szűntek meg. Veszélyes, mert ha nem jön be, akkor robbanni fog, és már nem fog lehetőséget adni a visszakozásra, veszélyes, mert olyan dolgok történhetnek, amik nem irányíthatóak. Ezt önöknek nem kell magyaráznom, tisztában vannak vele, ezért tesznek meg mindent, hogy így maradjon, hogy továbbra is megosztottság legyen!
Az ünnepekről. gyurcsány ferenc és még néhány "közjogi méltóság" közösen, elkerítve saját ketrecében ünnepeltek, a népet kizárva, és csodálkozva, hogy a kordonokon túl, a szokásos skandálás folyik ismét. Bamba, flegma vigyort erőltet "arcára" a kis létszámú tüntetők csoportja felé, s közben valószínűleg majd becsinál. ferenc! Nem kérünk több ilyen nemzeti ünnepet! A szélsőséges megnyilvánulások miatt szükség van az ilyen, és hasonló intézkedésekre, -mondják de elfelejtik, hogy önök az előidézői a szélsőséges viselkedésnek! ferenc! Hát milyen élet ez? Átgondolta már? Az igaz, hogy ebben az országban normális életet nem fog tudni élni soha, hiszen a sarki fűszereshez sem mehet testőrség, magán hadsereg nélkül, de nézzük az érme másik oldalát is, "ha nem tetszik el lehet menni". Azt soha ne felejtse el, hogy ez az ország a benne élő népé, a nép ültette oda, ahol most ül, és mindent értük kell tegyen! Nem csak azokért akik szavazatukat adták a hatalomra jutáshoz, hanem minden egyes magyar állampolgárért, aki ebben az országban él! Ha azzal tud tenni a népért, hogy nem megy el az operába, akkor maradjon otthon. Ha azzal tud tenni a népért, hogy lemond, akkor mondjon le! Nem olyan nagy dolgok ezek, és mégis azok!
A blokádról. Békés tüntetés volt, ahol a résztvevők igazán bátor hazafiak, akik nem féltek kimenni, farkas szemet nézni a "robot zsarukkal", és megmutatták, hogy nem kell törni-zúzni ahhoz, hogy tehetetlenek legyenek ezzel a viselkedéssel szemben. Nem ártana számba venni azt a lehetőséget, hogy amikor a megszorítások miatt az elégedetlenség felduzzad, mert az emberek már a gyermekeiktől kell megvonják azt, ami egy gyermeknek jár, akkor valószínűsíthetően nem ennyien fognak az utcákra, terekre, hidakra menni. Gondolkodtak már azon, hogy ideát az "egyszerű pórnép" oldalán milyen az élet? Nem véletlen, hogy azt írom ideát. Óriási szakadék tátong önök, és köztünk. Fényűzés és nyomor.
A kordonokról. Ezt a várost vétek elrondítani a kordonokkal, hiszen gyönyörű. Nem a felháborodott néppel van a probléma,
hanem a dübörgő gazdasággal. Önök igyekszenek átlépni a dübörgő gazdaság megtévesztő tényét, de az emberek nem felejtenek. Ha tavaly szeptemberben lemondott volna gy. f. akkor nem lettek volna tüntetések, ez az egész elkerülhető lett volna talán. Önök inkább bizalmat szavaztak neki, és kordont emeltettek a parlament köré, s néha a város különböző pontjain. Bűnösök közt cinkos az ki hallgat! Ajánlom tisztelt figyelmükbe azt a tényt, hogy önök a népet szolgálják, önök a magyar nép szolgái! Talán éppen ezen oknál fogva nem értem azokat az intézkedéseket, melyekkel a népet sújtják, és ezáltal sok magyar családot a nyomorba taszítanak, sok ember számára lehetetlenné teszik a család, a gyermek vállalás lehetőségét. Igen, tisztelt politikai elit, önök taszítják nyomorba a magyar családokat! "Cst. 3. § (1) A családnak mint a mindent társadalom alapvető egységének sokoldalú segítése, a családi élet biztonságának és a gyermek vállalás feltételeinek javítása az állam egyik legfontosabb feladata." Nos, gondolom ez ismerős. S mintha ez nem volna elegendő, ezenfelül megtesznek, hogy a magyar nép ne tehessen semmit azért, hogy ledobja igáját. Nem véletlen a szó: iga. Önök "reformnak" nevezik, de valójában iga, mely ellen ha szót emel az ember bármi módon, az már szélsőséges, radikális, fasisztoid, csőcselék és még sorolhatnám a jelzőket. Mint választó polgár felszólítom önöket, hogy a jövőben tartózkodjanak, határolódjanak el az ilyen és hasonló jelzőktől. Továbbra is hangsúlyozom, hogy az emberek a megélhetési problémáik miatt, végső elkeseredésükben, más alternatíva hiányában mennek az utcára, és tüntetnek, nyilvánítják ki nem tetszésüket. Nekünk már nincs időnk újabb népszavazások eredményeinek kivárására, mert ha nem lesz eredmény, akkor
lassan, de biztosan éhen döglünk. Ez ellen tenni kell, de nem a gyülekezési törvény szabályozásával, hanem érdemben, a megélhetésünk javításával. Vegye már észre ferenc, hogy az önök "reformjait" mi keményen a bőrünkön érezzük. Önök akik az ország lakosságának a sorsáról, jövedelméről döntenek, végig gondolták már, hogy mit jelent minimálbérből élni? Javasolnám, hogy vegyék ki részüket ebből a csodálatos élményből! Döntsék el, ennyi pénzből meg lehet-e élni,lehet-e rezsit
fizetni,családot nevelni,tanulni és persze betegnek lenni?
Kedves lendvai ildikó! Ön a híd blokád kapcsán ezt mondta: "Semmilyen politikai indulat nem adhat menlevelet arra, hogy
félkótya őrjöngők túszul ejtsék a várost" Azt hiszem, elég világos beszéd volt. Világos, mert egyértelműen rávilágít arra a tényre, hogy mi kisemberek semmit sem számítunk a hatalom, lassan de biztosan minden szociális hálót felőrlő gépezetének. Ha túszokról beszélünk, nekem az jut eszembe, hogy a magyar népet ejtették túszul, saját hazájában. Tiszteletlen volt, "félkótya őrjöngők"-nek nevezte az elkeseredett embereket, akiknek már nincs más lehetőségük. Ha ön fair-playt játszik, akkor egy nyilvános bocsánatkérés megjár ezeknek az embereknek!
Kedves havas szófia! Ön minden bizonnyal egy zseni, hiszen 56-ban mindössze egy éves volt, mégis a történelem könyveket
meghazudtoló módon idézi fel a "börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket".
Kedves veres jános! A 90-es években, állítólag nem tudta mi folyik a saját cégénél. Ma mitől más a helyzet? Megjegyzem,
tiszteletlen embernek tartom. Amikor a hír tv kamerái előtt füttyös kedvében volt, nos az egy politikustól elfogadhatatlan
viselkedés.
Kedves kóka jános! Nagyon nagy jómódnak örvend igaz? Tudja a március 31-én, az ön beiktatására rendezett buli költségei
(997080 forint) az én családomnak szinte az egész évi költségvetése. Öten vagyunk a családban.
Kedves horn gábor! Néhány éve már a kedvenceim közé tartozik, és ezt nem tudom kihagyni levelemből. Évekkel ezelőtt láttam a tv-ben, a házon kívül című műsorban, mikor is azt mondta: nehogy már annyit keressek, mint egy esztergályos (remélem sikerült jól idéznem). Higgye el gábor, ha annyit keresne mint egy esztergályos, akkor sokkal jobb döntéseket tudna hozni, amikor szavazásra kerül a sor!
Kedves horváth ágnes! Még fiatal, ön előtt az élet, a gyermek vállalás. Ha minimálbérből élne, milyen körülmények közt szülné meg gyermekét? Gondolja ezt végig.
Kedves orbán viktor! Önt valamikor nagyon kedveltem. Tavaly októberben is "haza kísérhette" volna az embereket, több szem maradt volna. Mikor fog ténylegesen kiállni népéért? Nincs több időnk!
Kedves loppert dániel! "Egy fiatalnak sokkal inkább az élet kezdésen, a család alapításon vagy saját vállalkozása beindításán kellene gondolkodnia, semmint, hogy gárdákba verődve próbálja meg az ország ügyeit megoldani". Ezt öntől idéztem. Tudja, aki medgyessyt árulózta, annak tisztábban kellene látnia!
Kedves rogán antal! "Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz". Kommentár nélkül.
Most pedig ugorjunk vissza a választások idejére. Úgy gondolom, hogy az ország gazdasági helyzete közérdekű adatnak számít,mely megismeréséhez való jog az alkotmányban mindenki számára biztosított alapvető jog. A szabad hozzáférés lehetővé teszi a választott nép képviseleti testületek, a végrehajtó hatalom és a közigazgatás jogszerűségének és hatékonyságának ellenőrzését. A közérdekű adatok nyilvánossága, megismerhetősége gyakran előkérdése és feltétele a szabad véleménynyilvánításhoz való jog gyakorolhatóságának. Mondhatnám úgy is, hogy a "dübörgő gazdaság" megsértett alkotmányos jogaim gyakorlásában. A szabad véleménynyilvánításhoz való jogomban voltam korlátozva. Történelmi tapasztalat, hogy mindannyiszor, amikor a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozták, sérelmet szenvedett a társadalmi igazságosság.
Csak néhány nevet emeltem ki, a teljesség igénye nélkül, több is lehetett volna.....


Egy választó polgár
Bárkányi Sándor

Szászvár


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választási részvételből elégte
  2008-01-27 23:01:50, vasárnap
 
  gondola, cgp 2008. január 27. 21:49

Választási részvételből elégtelen




Újbuda választ: 32 ezer szavazónak kellene dönteni egy megüresedett mandátumról. A szavazók 33,4 százaléka, 10.747 választópolgár adta le voksát 15 óráig XI. kerület, a főváros 15-ös számú egyéni választókerületében. Végül 38 százalékos lett a részvétel, vagyis meg kell ismételni a szavazást.

Politológusok szerint senki nem vette komolyan az újbudai választást. A pártok és a választópolgárok sem vették komolyan az időközi országgyűlési képviselő-választást, egyebek mellett ez magyarázhatja az alacsony részvételt. Kiszelly Zoltán szerint négy fő oka van annak, hogy kevesen mentek el szavazni a XI. kerületben: a parlamenti mandátumarány, a jelöltek személye, a közvélemény-kutatások hatása és a lanyha kampány. A Fidesz-KDNP gyenge jelöltet állított, az MSZP nem indított önálló jelöltet. Szomszéd Orsolya szerint a kevésbé intenzív kampány gyakorlatilag nem is jelent meg az országos médiában, szinte mindössze az MDF-es Csapody Miklós bajszáról lehetett hallani. /1-2/

Konzervatív elemzők szerint a pártok és a szavazók is vizsgáztak ma. Ez a közöny nem szolgálja a legfőbb közösségi érdekeket, nem előre, hanem hátrafelé mutat.

Az időközi polgármester-választást Áporkán, 37,6 százalékos részvételi arány mellett, Kovács Tibor igazságügyi szakértő nyerte. A Pest megyei Áporkán a négy független jelölt közül Kovács Tibor 137 szavazatot kapott. /2/

Politológusok: senki nem vette komolyan az újbudai választást. 2008. január 27. 19:40, MTI, nszava.hu, gondola.hu nyomán


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elégtelen
  2008-01-27 23:00:33, vasárnap
 
  Elégtelen


A Naplóról írni rém kínos. A TV2 magazinja majd mindegyik adásában összehoz valami gusztustalanságot, tehát akár minden héten lehetne a kereskedelmi televíziózás gyötrelmeiről értekezni, meg temetni a modern médiát, és sóhajtozni, hogy lám, mindig van lejjebb.



És az újságíró ebbe a csapdába fiatalon még bele is sétál, mert abban a tévhitben él, hogy számít, amit leír, holott dehogy számít, csak a nézettségi adatok fontosak, hogy a vásárlóerő tekintetében kiemeltnek számító célcsoport hány százalékát sikerült behúzni a csőbe egyegy úgynevezett riporttal.

Két hete, amikor a kismacskát vízbe fojtó filmrendező naplós dorgálása közben nem is tudom, hányszor mutatták be szerencsétlen jószág haláltusáját csak úgy, hangulati elemként, már majdnem a billentyűzethez kaptam, de aztán győzött az "azért sem reklámozlak titeket" gondolata. Ami egyébként szintén száz százalék önbecsapás, mivel azon alapul, hogy számít, mit nem ír meg az újságíró. Egyébként is, a Napló stábja jól van, és jól is lesz egészen addig, amíg valami általánosan érvényes európai jogszabálynak hála be nem köszönt nálunk is a normális médiatörvény ideje, és néhány frissiben piacra lépő kereskedelmi csatorna le nem söpri a színről a monopolhelyzetükbe belekényelmesedett mostani nagyokat. Mind a kettőt.

Mindezek ellenére a Tánczos Gábor szabadulása + a Blaha Lujza téri késelő gyerek nyomában + rendkívüli bejelentést tesz a súlyos beteg kisfiú családja hármas elgondolkodtatott.

Most felejtsük el a fent sorolt erkölcsi aggályokat, és tekintsünk szigorúan médiaismereti szemmel a műsorblokkra. Tehát a körmendi gyerekgyilkosként (illetve legújabban a minden idők legaljasabb rendőrségi játszmájának áldozataként) elhíresült Tánczos Gábort testőrök hada várja szabadulásakor, és luxusautóval fuvarozzák haza panelotthonába. És nincs, aki utánajárna, hogy mégis honnan a búbánatból kerültek elő a biztonsági hostok, ki állta a számlát, és főleg, miért? Mert ez speciel érdekes.

A tizenkét esztendős szurkáló nyilván nem maradhat ki a Naplóból, s az is természetes, hogy a sztárriporter, Vujity Tvrtko kapja a munkát, hiszen a történet tényleg pokoli. Ám elmarad az izgalom, azon már a székelyudvarhelyi televízió munkatársainak hála rég túl vagyunk: ugye ők voltak azok, akik bemerészkedtek a nyomor legmélységesebb bugyraiba, a tekerőpataki gettóba kérdezősködni, ahol aztán annak rendje és módja szerint rablás áldozataivá lettek. És Tvrtko olyan bátor, hogy meghívja őket egy kávéra, mert első kézből akarja hallani a történetüket. Sőt, még a polgármesterrel is beszél. Sőt, a Blaha rémének szüleit faggató romániai kollégákat is kifaggatja. Sőt, a szálloda halljában ücsörögve hajnali négykor átlapozza a helyi lapokat.

A végére pedig a Keleti Andrea által tálalt drámai és exkluzív bejelentés: a súlyos beteg Pistike szülei újabb gyermeket szeretnének, és a genetikai vizsgálatok jó hírrel zárultak. Újabb bőr lenyúzva.

Hírérzékenység, téma feldolgozása, ötletesség elégtelen. De a nézettség biztos jó volt.

Dévényi István

Heti Válasz

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát igen.....
  2008-01-27 22:58:24, vasárnap
 
 

Az 1990-es, első szabad választáskor a rendszerváltoztatás feladataként megfogalmazott célok tizenöt év alatt sem teljesültek; egy részük mára jóvátehetetlenül elsikkadt. Kiépültek ugyan a parlamenti demokrácia és a piacgazdaság törvényi keretei és intézményei, de ezek nem a társadalom többségének javára működnek, nem valósult meg az Alkotmányban meghatározott szociális piacgazdaság.

Egy átmenet mindig okoz megrázkódtatásokat és vesztes csoportokat, az a polarizálódás azonban, amely a magyar társadalmat tizenöt év után jellemzi, elfogadhatatlan. A lakosság felső 5-6 %-nyi rétegének, a "globalitás lokális elitjének" jövedelme közel harmincszorosa a reménytelenül leszakadt, 30 %-nyi "roncstársadalom" jövedelméhez képest. A népesség aggasztó fogyása jelzi a jövőbe vetett hit hiányát.

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk nem jelent kiutat. Azzal, hogy elfogadtuk a versenyhátrányt determináló feltételeket, meghatározó területeken lemondtunk a nemzeti önrendelkezésről egy antidemokratikus, bürokratikus, központi hatalom javára. Ez kiszolgáltatottá teszi és kényszerpályára állítja az országot. A rendszerváltozás veszteseihez újabb százezrek sodródnak, elsősorban az agráriumból. Az uniós árak és az euró majdani bevezetése a nyugdíjasok millióit fogja sújtani, miközben újabb milliárdosok születnek. Ez a "dél-amerikanizálódás" csak a keresztényszociális szolidaritás elvén megvalósított állami beavatkozással kerülhető el. Az EU-parlamenti választásokon az előzetes várakozásokat is alulmúló részvétel jelzi, hogy a többség - minden hamis propaganda ellenére - kezdi felismerni annak a helyzetnek az elfogadhatatlanságát, amelybe a jelenlegi politikai garnitúra, az egymást váltó kormányok vezették a magyar társadalmat......



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érvénytelen az újbudai választ
  2008-01-27 22:53:21, vasárnap
 
 


2008-01-27 22:35
Érvénytelen az újbudai választás: Rétvári 67 százalékot kapott

Érvénytelen az időközi országgyűlési választás Újbudán, ezért második fordulóra lesz szükség a főváros 15-ös számú választókerületében. A hivatalos részvételi adatok szerint 12 305 voksoltak a jelöltekre, ami a választásra jogosultak 38,3 százaléka. Az érvényességhez a választók több mint felének kellett volna az urnákhoz járulnia.






Az időközi választást a körzet fideszes parlamenti képviselőjének halála miatt írták ki. A kormánypártok összefogtak, a szocialisták is Újbuda alpolgármesterét, az SZDSZ-es Lakos Imrét támogatták, aki a szavazatok 20,3 százalékát szerezte meg.

A Fidesz-KDNP Rétvári Bencét, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökét jelölte, akire a választásra jogosultak 67 százaléka, azaz 8 224 polgár szavazott. Az MDF 2006 után most is önálló jelöltet állított, Csapody Miklós személyben (9,7 százalék.). A MIÉP jelöltje, Dr. Fenyvessy Zoltán 3 százalékot ért el.

Mivel a választásra jogosultak fele nem járult az urnákhoz, a voksolás érvénytelen. Az az időközi országgyűlési választás második fordulóját február 10-én tartják meg.

Tekintse meg a 15. sz. országos időközi országgyűlési képviselő választás eredményeit.

(hírTV)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.