Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Végleges szakadás előtt áll
  2008-01-28 23:59:45, hétfő
 
  Végleges szakadás előtt áll a magyar társadalom
[ 2008. január 26., 10:16 ]

Politikai adok-kapok után, meglepő fordulat: megállapodott az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz. A három párt képviselői egy asztalhoz ültek, mert felismerték, hogy az elmúlt években végleges szakadás határára a magyar társadalom. Teljes bizalmi deficit alakult ki a különböző szereplők és az elkülönülő rétegek között.

Az elnök elmondta, hogy ebbe az egyesületbe különböző politikai nézeteket valló és közéleti szereplők tömörülnek azért, hogy változtassanak a jelenlegi politikai gyakorlaton, és konszenzusra törekedjenek. Jelen pillanatban heten állandó tagok. Úgy tűnik, hogy lényegesen nagyobb sikerrel törekednek konszenzusra, mint teszik azt a képviselők az országgyűlésben.

Baráth Etele megjegyezte, hogy maga az Ütköző egy európai egyesület, a 90-es évek elején alakult, az EU parlament égisze alatt. Célja a részvételi demokrácia megerősítése, az Európában honos képviseleti demokráciák, a parlamenti munka kiegészítése a társadalmi véleménnynel, a civil szférával, gazdasági szociális tanácsokkal.

A politikus hozzátette, hogy az egyesület Magyarországon is régóta létrejött, de eddig aludt. Ez volt az első komoly vita, úgy próbálták körüljárni az adott részvételi demokráciát, mint lehetőséget, hogy minden párt véleménye megjelenjen, de nem mint párté, hanem mint gondolkodó, párthoz kötődő értékekkel rendelkező embereké.

Baráth Etele elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv készítése során egy honlapon kérdéseket lehetett feltenni. 3 millió rákérdezés volt 2 év alatt és 220 ezer levélben válszoltak a kérdésekre. A rendszerváltozás utáni eufória, az hogy van egy demokratikus parlamentünk, láthatólag megszűnt, a presztizse elveszett. Van ugyan egy alkotmányos jogrend, vannak intézmények, csak nem működnek demokratikusan. Ezt a működést kell keményebben civil kontroll alá tenni és abban a pillanatban a politika hátrébb fog húzódni.

Megjegyezte, képesek vagyunk a modern informatikai eszközöket felhasználni arra, hogy az emberek ne csak véleményt mondhassanak, hanem alkothassanak is.

Az egyesület terveiről szólva Baráth Etele elmondta, hogy egy virtuális második parlamenti kamarát kellene létrehozni egy honlapon, úgy, hogy a törvénykezési folyamat indulásától kezdve követhető legyen. A különböző szakmai szervezetek bevonhatnák a saját tagságukat és ezen keresztül konkrét véleményt kapnának, ezt a parlament is bevonhatná, így ennek a végeredménye az lenne, hogy alaposabb, végrehajthatóbb törvények születnének.
Duna TV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentmise - jezsuita szerzetes
  2008-01-28 23:57:29, hétfő
 
  "SZEGÉNY MAGYARORSZÁGÉRT - MAGYARORSZÁG SZEGÉNYEIÉRT"

tartott éhségsztrájkot 2007 Adventjében és
hív szeretettel mindenkit

SZENTMISÉRE

Hofher József és Vértesaljai László jezsuita szerzetes,

a Budapest Tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Templomba
(Budapest VIII., Rezső tér 22.)

2008. február 5-én, 18 órára.

Főcelebráns:
Dr. BEER MIKLÓS
Váci püspök

A szentmise szónoka:
Dr. BARSI BALÁZS OFM

A SZENTMISÉN KÖZREMŰKÖDNEK:
A Jezsuita Jézus Szíve Templom Kórusa
Karnagy: Rónaszéky Tamás
Lakatos Mihály és a Belvárosi Cigányzenekar
Arlói Karizmatikus Énekkar

A SZENTMISÉT MEGELŐZŐEN
17 órai kezdettel közösen imádkozzuk a Rózsafűzért, Magyar Szentek Litániáját
közbenjáró és felajánló imákat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
USA és a Rózsadombi Paktum
  2008-01-28 23:52:08, hétfő
 
  USA és a Rózsadombi Paktum

Hogyan is történhetett meg a Rózsadombi Paktum?


Mindig bántotta a csőrömet, hogy mikor Bush elnök látszólag őszintén támogatta a Közép-Európai országokban a rendszerváltást, hogy vehetett reszt az amerikai követség első titkára a Rózsadombi találkozón, ahol aláírták a paktumot ami meghiusította a rendszerváltást és bebetonozta pozícióikban a volt kommunistákat. Most találkoztam valakivel, aki akkoriban nagyon aktív volt ezen a vonalon, és a beszélgetés végre fényt derített a dologra.

Hogy megértsük az eseményeket, vissza kell mennünk a hidegháborús időkre, mikor Henry Kissinger volt az amerikai külügyminiszter Nixon elnök alatt. Kissinger kidolgozott egy tervet, hogy Amerika mondjon le Közép-Európáról, és engedje meg, hogy az ott levő országok "szervesen" olvadjanak be a Szovjet Unióba. Annyira ment a dolog, hogy Kissinger utasította az USA londoni nagykövetet, hogy hívja össze az európai USA követeket és közölje velük, hogy ez a hivatalos amerikai politika.

Mikor Nixon megtudta, leállította tervet, de Kissinger nem adta fel a harcot. Jimmy Carter alatt Brzezinsky volt a fő külpolitikai tanácsadó, Reagan elnök pedig két lábbal rúgta ki Dr. K-t, ahogy a sajtó becézte Kissingert. Mikor az idősebb Bush lett az elnök, Dr. újra próbálkozott. Annyira ment az ügy, hogy beadványt küldött az új elnöknek, amivel a New York TIMES-nak is eldicsekedett. Mikor a hírt olvastuk 1989 januárban, röviddel Bush beiktatása után, Dr. Nádas Gyula, az Amerikai Magyarok Országos Szövetség elnökének kérésére, mint az AMOSZ főtitkára és politológus, egy három oldalas beadványban elleneztük a K tervet. Valamikor májusban kaptunk választ, amiben a Külügyminisztérium megköszönte beadványunkat, és közölték velünk, hogy ez nagyon fontos adalék volt, és hosszú tanulmányozás után elvetették a Kissinger tervet.

A Washington Monthly-ban, egy amerikai politikai havilapban Jacob Heilbrunn Egy államférfi lemenőben - Miért esett le Dr. K csillaga? (Eclipse of a Statesman: Why Dr. K's star has fallen) című cikkében, miután megmagyarázta, hogy Dr. K "realista" politikai nézeteket vallott, és nem voltak erkölcsi skrupulusai. ezt írta Kissinger Brezsnyev érabeli keleti politikájáról: "Ha megengednénk, hogy a Szovjet Unió összeomoljon, megsértenénk a realista ortodoxiát a rend szükségességéről: Mit csinálnának azok a lázongó népek a szabadságukkal? Káosz lenne az eredmény." Majd 1989-röl ezt írta: "Kissinger felajánlotta az új Bush kormánynak szolgálatait, mint tárgyaló diplomata, hogy kidolgozzon egy tervet az omladozó Szovjet Unióval és közös uralmat létesítsenek Kelet-Európa felett."

Ugyanakkor Bush, az új elnök, annyira komolyan vette Közép-Európa felszabadítását, hogy július elején Lengyel és Magyarországra utazott, és Pesten töltötte július 4.-et, a legnagyobb amerikai nemzeti ünnepet. Mielőtt elutazott Washingtonból, magához hívatta az amerikai üzleti élet, a szakszervezetek és legnagyobb egyetemek vezetőit, és kérte őket, hogy támogassák az újonnan felszabaduló országokat. Mikor Pestet elhagyta, Párizs felé a repülőn az újságírók megkérdezték, sikeres volt-e az útja. Bush azt válaszolta, hogy igen, nagyon fontos üzenetet hozott a két ország vezetőinek, akik azért nagyon halasak lehetnek.

Ez volt a háttere a szeptemberben bekövetkezett szögesdrót vasfüggöny megnyitásának Ausztria fele a keletnémetek számára. Kissinger tehát elvesztette az első menetet. Azonban Kissinger emberei benn voltak a Fehérházban és a külügyben, köztük Lawrence Eagleburger is, aki külügyminiszter-helyettes majd külügyminiszter volt 1989-90-ben. Így nyilván az ő utasítására, illetve Dr. K javaslatára ment el a követség első titkára a találkozóra. Sőt, az is valószínű, hogy az ötletet is ő vetette fel és ő szervezte a találkozót, Bush elnök tudta és jóváhagyása nélkül. Az is elképzelhető, hogy a Fehér Ház és hivatalos Washingtoni körök ma sem tudnak a Rózsadombi Paktumról és az Amerikai Követség szerepéről a magyar rendszerváltás megakadályozásában. Ugyanakkor a magyar résztvevőknek minden okuk meg volt ezt hivatalos amerikai politikának tekinteni.

Heilbrunn ezzel fejezi be ennek az érának tárgyalását: "Kissinger szovjet-politikája eltűnt a Szovjet Unióval." Sajnos, mi jobban tudjuk. Kissinger szovjet politikájának nyomai megmaradtak a Rózsadombi Paktumban. Annak ellenére, hogy beavatkozásunkkal segítettünk legyőzni a Kissinger ajánlatot, a következő menetet Dr. K nyerte meg. Ránk kényszerítettek egy olyan rendszert, ahol nem kellett attól tartania Dr. K-nak, hogy mit csinálunk szabadságunkkal.

Dr. Balogh Sándor, prof. emeritus

--------------------------------------------------------------------------------



A Rózsadombi Paktum
(ahogy megjelent egy kanadai magyar lapban)


Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni.

Írását azzal kezdi, hogy 1990 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ok írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók. De ezért súlyos árat kell fizetnünk. Révffy László azóta nyilvánosságra hozta az aláírók neveit, hogy minden kételkedést eloszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban.

Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét.

1./ A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2./ A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3./ Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4./ Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5./ A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6./ A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7./ A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
8./ A volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
9./ Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10./ Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11./ Minden zsidó ellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12./ A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
13./ Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14./ Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15./ Románok, Jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16./ Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17./ A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18./ A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyar életben.
19./ Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
20./ Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.

A találkozóra meghívott magyar résztvevők: Antall József, Horn Gyula, Pető Iván, Paskai László, Göncz Árpád, Zoltai Gusztáv, Boross Péter, Jóskabácsi.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paktumot kötött...
  2008-01-28 23:49:59, hétfő
 
  Paktumot kötött Gyurcsány az MSZOSZ-szel
Index - MTI | 2008. január 25., péntek 21:19

Nem nyilvános találkozón egyeztetett az egészségbiztosítási törvényről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZOSZ vezetőivel és kérésük meghallgattatott, e szerint az egészségpénztárak felügyelő szerveiben helyet kapnak majd a munkaadók és a munkavállalók képviselői is. A párbeszéd javítása érdekében létrehozzák a Társadalmi Párbeszéd Központot.

Az új egészségbiztosítási rendszer, az adórendszer átalakítása, a családok vagyoni helyzetének megerősítése szerepelt többek között a kormány és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) képviselőinek pénteki, zárt ajtók mögött tartott megbeszélésén.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint a találkozón az MSZOSZ, illetve tagszervezeteinek képviselői mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kiss Péter kancelláriaminiszter, a kormány társadalompolitikai kabinetjének vezetője vett részt.

A kormányszóvivő elmondta: a szakszervezetek képviselői több kérést is megfogalmaztak a kormány felé. Az érdekképviseletek szeretnék, ha az új társadalombiztosítási pénztári rendszer felügyeletében megteremtenék a lehetőséget a munkavállalók és a munkaadók képviseletére. A szóvivő tájékoztatása szerint a javaslatot Gyurcsány Ferenc és Kiss Péter elfogadta.

Ez azt jelenti, hogy készülni fog egy ilyen tartalmú módosító indítvány az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz - tette hozzá a kormányszóvivő. Daróczi Dávid közölte: a megbeszélésen az MSZOSZ javasolta, hogy az adórendszer megújításánál legyen alapvető szempont a foglalkoztatás bővítése és a gazdaság kifehérítése. Kifejtette: a szakszervezetek egyértelművé tették, hogy fontosnak tartják a személyi jövedelemadó-kedvezmények, különösen az étkeztetés és az üdültetési kedvezmények védelmét.

A szakszervezetek azt is kérték, a kormány tegyen további lépéseket annak érdekében, hogy az állami megrendeléseknél részesítsék előnyben azokat a vállalkozásokat, amelyeknél rendezettek a munkaügyi kapcsolatok. Szintén a kérések közé tartozott, hogy a kormány vizsgálja meg, miként lehet a családok vagyoni helyzetét és hátterét megerősíteni - mondta Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő beszámolt arról, hogy a párbeszéd javítása érdekében a kormány javasolja a Társadalmi Párbeszéd Központ létrehozását, és ezzel minisztériumi szintről kormányzati szinte emeli a folyamatos és teljes körű egyeztetést a társadalmi partnerekkel.

Daróczi Dávid szólt arról, hogy március végéig újabb egyeztetést tartanak az MSZOSZ-szel, és a miniszterelnök, illetve a társadalompolitikai kabinet vezetője nyitott arra, hogy ehhez a párbeszédhez más szakszervezetek is csatlakozzanak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiteles embereket... szavazás
  2008-01-28 23:47:40, hétfő
 
  HITELES MAGYAR POLITIKÁT,
HITELES EMBEREKET A MAGYARSÁG ÉLÉRE,
BIZTOS JÖVŐT MINDEN MAGYARNAK!

735 szavazás (2008.01.21 óta)
http://www.hirhalo.com/szavazas.php
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ady: Mi urunk a pénz
  2008-01-28 23:46:32, hétfő
 
  Ady Endre
Mi urunk: a Pénz

Ha elfutnak a gyér aranyak,
Fölséges, nagy, úri magunkból,
Istenem, be kevés marad.

Tegnap még borzasztót vétkezett,
Ki szent Személyünket leszólta
S ma félénken fogunk kezet.

Másként néznek ránk az asszonyok.
Gyötrődünk, szökünk s mértföldekre
Árasztjuk a koldus-szagot.

Tegnap Dantét őrte meg agyunk,
S ha tegnap Istennél több voltunk,
Ma gyáva rím-kutyák vagyunk.

S ha megjönnek a gyér aranyak:
Szabad megint Istennek lenni,
Két-három-négy napig szabad.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januári népszerűségi indexek
  2008-01-28 23:43:51, hétfő
 
  Fidesz-MSZP: 64-25
2008-01-25 23:46:18 elnök

Az MSZP januárban újabb negatív támogatottsági rekordot könyvelhet el; a megkérdezettek háromnegyede szerint "rossz irányba mennek a dolgok" Magyarországon, eközben a Fidesz vezető helye minden korábbinál biztosabb - derül ki a HVG megbízásából készült legfrissebb Medián-elemzésből.

Napjainkban tartósan az MSZP a legelutasítottabb párt Magyarországon: korábban soha nem mondták ennyien, hogy semmiképp sem szavaznának rá. A nagyobbik kormánypárt támogatottsága a teljes szavazókorú népesség körében 19 százalékra esett vissza - olvasható az összegzésben.

A felmérésből kiderült, hogy a Fidesz vezető helye minden korábbinál biztosabb, támogatóinak aránya minden választói csoportban több mint kétszerese az MSZP-szavazókéinak. A 2006-os parlamenti választás óta a Fidesz minden jelentős társadalmi-demográfiai csoportban nagyjából azonos mértékben erősödött.

Ezzel szemben az MSZP ugyancsak minden rétegben veszített szavazókat, ám korántsem egyforma mértékben. A legutóbbi választáson a szocialisták az idősebbek és az alacsonyabb státusú középkorúak körében kapták a legtöbb szavazatot, a Fidesz táborában pedig főleg a fiatal középrétegek és az idős vallásos szavazók alkottak "koalíciót". A Medián felmérése szerint a teljes népesség körében a pártok szavazótáborának aránya 42:19 a Fidesz javára, a biztos szavazók közül 57 százalék szavazna a Fideszre, míg 22 százalék a nagyobbik kormánypártra. A választani tudók esetében a Fidesz-MSZP-arány 59:27, míg a választani tudó biztos szavazók aránya 64:25.

A felmérés megemlít egy nem túl szívderítő csúcsdöntést is, amely szerint januárban 78 százalékra ugrott azok aránya, akik szerint "rossz irányba mennek a dolgok" az országban, annak ellenére, hogy a decemberi 76 százalék előtt soha nem haladta meg ez az arány a háromnegyednyit.

A politikusok népszerűségi rangsorában végbement változások közül a leglátványosabb Kósa Lajos debreceni polgármester, Fidesz-alelnök szárnyalása: az ő 10 százalékpontos népszerűségnövekedése azt is jelenti, hogy az októberi negyedik helyről most a lista élére ugrott. Kósa ezzel a támogatással megelőzi még a köztársasági elnököt is. Kósa Lajos támogatottságának erősödése mellett Orbán Viktor népszerűsége 4, Pokorni Zoltáné 2, Navracsics Tiboré 2, Kövér Lászlóé 3 százalékponttal emelkedett, így összességében a politikusrangsor felsőházában egyértelmű többségben vannak az ellenzéki vezetők.

A kormánypárti politikusok megítélése tovább romlott, Szili Katalin népszerűsége 3, Göncz Kingáé 5, Lamperth Mónikáé 5, Demszky Gáboré 2, Gyurcsány Ferencé 2, Veres Jánosé 1 és - az eddig is a lista végén kullogó - Horváth Ágnesé újabb 2 százalékpontot csökkent. Közül tehát azoké a jobb helyezés, akik saját pártjukban bizonyos értelemben ellenzéki pozíciót foglalnak el. A sereghajtók viszont azok, akik a reformok, illetve a megszorítások emblematikus figurái. A Medián januári felmérését a szokásosnál kétszer nagyobb, 2.400 fős mintán végezte.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titokzatos és mítikus világ...
  2008-01-28 23:24:12, hétfő
 
  Ilyen beválasztott nép - a magyar! Mert a Magyarok Istene zárta a szívébe...


2008 január 25 - péntek, 7:18


Titokzatos és mítikus világ van a fővárostól karnyújtásnyira - ez a Pilis!
Benne ma még a csend és a múlt - a pálosok világa! Magyarul: mítikus hitrege! Bűvölete nemcsak a dús légáramú,hangulati viharokból ered, hanem egy legendás nép bölcsőjét ringató hagyaték... itt, Európa közepén, a Kárpát-medence közepén, a Pilis hegység közepén.
Pilisi pálosaink a szellemvilág hajóiban vitorlákba csomagolva menekítették át ide az Égi Világ valamennnyi fuvallatát, és ezzel a széllel járnak azóta is egy másik - sík világban.
És áldott szerencse, hogy az átjárás a világok közt csak azoknak adatik meg, akik "beválasztottak".

ILYEN BEVÁLASZTOTT NÉP A MAGYAR!


Beválasztott azért is, mert a Magyarok Istene zárta szívébe. Különös tisztelettel tekinthetünk azokra a fiatalokra, akik - ha olykor bukdácsolva is, de a Magyarok Istenének a tűzfényével a szemükben fogják
átmenteni a Nemzetet a jövőnek, akik élharcosokként ki is fogják tűzni a magyar lobogót a mai megszállók akkorra már horpadt mellkasaira és betonból öntött bunkereire.

Ezt az írásomat elsősorban azoknak a magyar fiataloknak ajánlom, akiknek lelkében erőteljesen fejlődik már a Magyar Isten odaültetett palántája...
A hajdani magyar szerzetesrend (amelyet betiltott a kalapos király) - azaz a PÁLOS szerzetesek az e l s ő magyar király tiszteletét hangsúlyozzák.
De ki is volt tulajdonképpen az e l s ő magyar király?
Tudjuk, hogy a magyar történelemben az e l s ő titulus mennyire lényeges és fontos. Tehát az, hogy a magyar hagyomány az első magyar királyról beszél. Mi az első magyar királyt - iskolai tanulmányaink alapján automatikusan Szent Istvánra vetítjük. Ez valóban meg is állja a helyét, mert komoly küldetés fogalmazódik meg benne. De az első
magyar királynak még Z r í n y i Miklós is, az első mondai
hagyomány is, a történelmi hagyomány is Nagy Atillát tekinti.

Dehát István és Atilla után mi ismerünk egy harmadik "első" magyar királyt is - aki a magyar nemzet ősi és egyben a Földkerekség legelső királya is: ő pedig - NIMRÓD!

"Nimród - itt lehetne idézni akár Hérodotoszt, akár a sziciliai Diodoroszt is, nem minden esetben Nimród néven jelenik meg. Sziciliai Diodorosz például több esetben is Nimródra ezt a nevet használja: "ASCYTA" - azaz a szkíta, azaz a"szittya" magyarul.
Görögösen pedig Szkütész-nek nevezik. Szkütész pedig Nimródként - másik megközelítésben MAGÓG-ként, tehát különböző kútfőkben más és más a neve. Nimród és Magóg ugyanaz a személy. Viszont mindkét
név jelentése Szkita.

Szkűtésznek két fia van; mi ezt egy változatban Hunornak és Magyarnak nevezzük." - állítja Szántai Lajos, akinek egyik előadásából a mostani írás egy részét merítettem.
Bizonyíthatóan a Pilisben legalább 14 pálos
kolostor állt, és a XV-ik században még további 4 épült. Ebben az
időszakban a török megszállás ezeket jócskán elpusztította, és amit a
"pogány" török meghagyott, azt az "Isten kegyelméből" uralkodó Habsburgi király még tovább rombolta. A ma még (egyelőre!) látható romok,mint csontváz emlékeztetnek a múltra. Intik a jelent a múlandóságra, és arra, hogy ne felejtsük el gyökereinket.

A pilisi hegyek között járva a múlt látványa mindigis táplálta a hangulatomat, gondolkodásomat a szerzetesi életről, annak
megválasztásáról, szükségességéről és nehézségeiről. Mindigis foglalkoztatott a személyiségekben levő elkülönülési vagy éppen a kapcsolódási hajlam erősítése a változásokig, döntésekig.

Az embert érintő minden új szövetségben kívánatos mozzanat az előző élettől való elszakadás, leválás, felejtés. Akár az egyedüllétet akár pedig új közösséget választ az ember.
Amikor PÁLOS szerzetessé avatnak fel valakit, még a nevét is el kell hagynia, hiszen - szimbolikus értelemben - újból születik.

Az erdei környezet elfogadja a változást. A megtörténteket szervesen magába illeszti és elfogadja az "új út" feltételeit.
A számos megpróbáltatás komoly követelménye volt a szerzetesi életnek nemhiába tartott évekig egy-egy felkészülési, "rákészülési" szakasz.
Egyes kolostorokba civil ember nemis léphetett be, ez kölcsönös védelem is volt mindkét félnek.
A visszavonulás, szemlélődés, a meditáció segítette a szerzetesi regulában megfogalmazott boldogság elérését, tudva, az emberi energiák önmagukba fordulva lelhetik meg a békét, harmóniát.

Útunk során felkerestük Pilisszántót is. A falu a Z i r i b á r nevű hegy mellett fekszik, a hegy szinte "vigyázza" a falut. Miért hívják éppen Ziribárnak a hegyet? Elmondja nekünk Szőnyi József, a település volt
polgármestere.
"Százhúsz darab vasból készült nyílhegyet találtunk...de hogy hol? A ZIRIBÁR dűlőjében! Ez az a hegy, amelynek semmiféle lefordítható jelentését nem találtuk...eddig! Amíg valaki mosonmagyaróvárból írt nekem egy levelet, és azt mondja: Hát, polgármester úr, én még Szántón soha nem voltam, de tudom, mit jelent az, hogy ZI RI BAR
! Ez pontosan annyit jelent, hogy "Ébredő fény" Ezenkívül jelenti
még: Újjászületés, Harcba induló harcos...mindegyik név illik
rá!"

Egy pillanatra kalandozzunk vissza párezer évet: a Nílus közelségében őseink új államokat alapítottak, amelyek nem voltak hosszú életűek. Őseink ősei miután a tudásukat átadták a bennszülötteknek, elvesztették
eredeti népiségüket. Észak felé nem volt lehetséges tömegesen kivándorolni, hiszen ott állt a hatalmas egyiptomi hadsereg, mintegy záróállást foglalva el.

Erre haladt egy másik emigráns csoport is (ESZ RAEL) - nemcsak
zsidók! - akiknek vezetőit Assziria ígéretekkel halmozta el.
Mégpedig "szép" ígéretekkel, hogy elhelyezik őket a KÁNAÁN földjén. Ebből kerekedett ki aztán az a hittanos gyerekekkel mindmáig feletetett mese, hogy Isten a zsidóknak igérte a Káanánt. (2008. a Biblia éve, nem árt tudni!) A Biblia Józsué könyvében leírja, Jerikó városába már évekkel a fal leomlása előtt zsidók százai férkőztek be és mállasztották, bomlasztották ez erkölcsöt pénzzel és szerelemmel. Ennek a sötét, bomlasztó munkának csak egyik mellékszereplője volt a parázna Ráháb.

Jóval később ugyanezen a területen létesült az egyetlen magyar szerzetesrend - a magyar Pálosok rendje!
A hagyomány szerint SZKÜTÉSZ birodalmának egyik
országát, az ázsiai SZKITIÁT egyik fiára hagyja. Ez volt Naposz birodalma. Az európai SZKITIÁT, mert két Szkitiáról tudnak a források, ezt a másik fiára, Páloszra hagyja, és itt lehet ráérezni arra, hogy minden jel szerint Pálosz azaz Magyar kapja azt a területet, amelynek királyi és egyen szakrális központja a mai PILIS!

Az ő nevét viseli és a pilisi Pálos-rend innen indítja el küldetését, amely azt jelenti, hogy a magyarság az idők végezetéig, sőt még az idők végezetén túli időkben is fennmaradjon.
A Pálos-rend tagja csak az a nemes származású ifjú lehet, akinek a szíve az Úristennél van. Az egy év próbaidő leteltével a legfontosabb lépés a sűrű, sötét erdőbe, barlangokba való belépés, vagyis a "beavatás".

A Pálos-rend már ott is különbözik az ismert szerzetesrendektől, hogy ebbe a rendbe a legszigorúbb a regula a belépéskor. A kereszténységen belül nem is igen ismerünk beavatási rendeket. Az egyetlen magyar alapítású rendnek, a Pálos-rendnek ez a legjellemzőbb sajátossága. Ebbe a rendbe csakúgy belépni nem lehetett. Rendkívül szigorúak voltak a követelmények. Nem olyan, mint egy egyesület, ahová a tagsági könyv megszerzése után járni lehetett.

Valaki vagy érett volt a küldetése teljesítésére, vagy az egy év próbaidő után búcsút vettek tőle. (Az első időkben - és ez még az Árpád-korra vonatkozik - a Pálos-rendbe csak magyar születésű, kiváló erkölcsös
ősökkel megáldott ifjak léphettek be.) Ez érthető volt, a rendet meg kellett alapozni, ezért ide csakis rendkívüli értelmű és fizikai adottsággal rendelkező, szépalakú, jóküllemű ifjak léphettek be.

Megfigyelhető, hogy minden Pálos-templom közelében 1-2 óra távolságon belül barlang van, tehát Pálos-templom, Pálos-kolostor
barlangszentély nélkül elképzelhetetlen.
"Nagyon fontos volt a rendben a fizikai külső! Miért nagyon fontos ez egy egyházi rendben? - kérdezhetné valaki.
Miért kell egészségesnek, szépnek, daliásnak lenni? Azért, mert a Pálos-rend az emberi minőséget akarja egy embertelen korszak idején átmenteni.

Ennek akkor kezd látszani az értelme, amikor a klónozott emberiség világának a küszöbén tartózkodunk. Amikor elkezdik a selejtet szaporítani, amint ez napjainkban már egyre jobban látszik, akkor az emberiség végveszélybe kerül. A Pálos-rend erre is figyelmeztet. A mennyiségi szaporodás az emberiséget katasztrófa felé vezeti.
" - állítja Szántai Lajos, művelődés-történész.

Menjünk fel a Pilis szívére, a 700 méter magas Dobogókőre! (A legutóbbi időkben kiadott térképek szerényen csupán 699 méterben jelölik meg a hegy magasságát, hiába, tanuljunk meg kicsiknek lenni!) De sebaj,
a csúcstól déli irányba indulva megtaláljuk a híres Zsivány-sziklákat,
amelyekről a gyermek is látja, hogy nem természetes eredetűek. Mondom: a gyermek is tudja, mert látja! Igaz, a Tudományos Akadémiát irányító szoba-tudósok még többen nem érték el ezt a gyermeki szintet.

A nemrég megépült gigantikus parkoló építésekor köbméterszám vertek széjjel és dózeroltak el olyan fal-maradványokat, amelyeknek megléte, fennmaradása nagyon kellemetlen volna valakiknek. De még így is százszámra találhatunk olyan megmunkált kődarabokat, amelyek egyértelműen bizonyítják a Hegy hatalmas szakrális múltját - és mai erejét.

Így, szép lassan alakul ki a pilisi királyi és szakrális központ. A Katolikus Egyház az 1300-as évekre teszi a Pálos-rend létrejöttét.
Az egészen biztosan igaz, hogy az Anjou-király idején a pápai legátus, G e n t i l i s bíboros szentesíti az akkor már nagymúltú rend működését.
A pálosok saját életüket az ÉSZ és az AKARAT összehangolt működésében látták és vallották . Ez a fegyelem, az önként vállalt szegénységi fogadalomra éppúgy vonatkozott, mint önmaguk megismerésére, elfogadására és így szeretetére is, mely ezzel tette őket
képessé mások segítésére.

A szerzetesség civilizációnként és vallásként más és más jogokat biztosított és más kötelezettségeket kívánt meg a kolostorok tagjaitól. Mégis, alapfelfogásukban Keleten és Nyugaton egyaránt a lelki egyensúly megtalálását, fenntartását, az önuralom megtartását, az örülni-tudás megőrzését az akarat fejlesztésében és a világról való tudás megszerzésében látták.

Hasonlóképpen fontos lenne ez az elvárásrendszer a családokban és a társadalom egyéb szerveződéseiben is.
Ezek az erdei emberek megbékéltek sajátmagukkal és a külső környezet kevéssé tudta őket kisérteni pénzzel, hatalommal, érzésekkel,
hiúsággal vagy megfélemlítéssel, nagyszerű vezetők voltak!
Ma szemünk előtt hullanak el egyébként értékes emberek, ha magukra maradnak. Kudarcaik, néha értelmetlen korai haláluk egyben
környezetük kudarca is. Ahol tevékenyek, irányadók voltak, és ahol a
közömbösség, az irígység elszigetelte, lehetetlenné tette működésüket. Minden ember társ után kiált, lehet ez barát vagy éppen szerelem, vagy bármilyen élőlény, növény vagy állat.

Talán ez is oka volt a remeték közösséggé szerveződésének? Egy biztos: védelmet jelentett az állandó magány embertpróbáló kétségbeesése, őrülete ellen.
Csoda-e, hogy a Kalapos király tűzzel-vassal irtotta, amit a török még meghagyott?
Csoda-e, hogy amit a Habsburgi király meghagyott, tűzzel-vassal írtja a "TÁTOTT TŐKE SÁRGA SZÁJA" - hogy József Atillát idézzem.

Miért hagyjuk, hogy miként a zsidóság annakidején Jerikót tette prédájává, a mai pénztőke minket megsemmisítsen? Mire
várunk még, ki fog nekünk ebben segíteni? Mert külföldről ne várjunk semmi segítséget. Ahol egy nemzet süllyed el, ma emberek szemében örömkönny ül majd.

És - ami fontos - ne várjunk a következő nemzedékre!

MI VAGYUNK A KÖVETKEZŐ NEMZEDÉK!



Különös megfigyelés!

Az elmúlt későősz egyik estéjén unalmamban egy 50 évvel ezelőtt kiadott P i l i s turistatérképet kiterítettem asztalomon. (Az 1956-ban kiadott térkép azért is alkalmas, mert a rétegvonalak nem zavarják a bejegyzéseket. Ekkor még félt a hatalom a dolgozók kezébe
szintvonalas térképet adni!) A stratégiailag fontosabb várakat, pálos romokat bejelöltem és vastag rost-tollal a várakat összekötve szinte teljesen szabályos h o r o g k e r e s z t - formájú vonalakat
kaptam.




Itt ajánlom katonai történészeink szíves figyelmébe ezt a megfigyelést. (Hátha tudják is, de nem merik publikálni? Félnek? Mitől félnek?)
Ma is látható ház romjaI a pilisi Asztalkő-hegy alatt, a Hor-To-Ba nevű hegy közelében.

Ez az épület egy öreg majorság egyik kőháza volt hajdan. A váci püspök tulajdonában állt. Az 1800-as években valószínüleg födémcsere miatt megbontották a tetőt és a főgerenda egyik repedésében régi
feljegyzést találtak: "Kedves Urambátyám! a pestis - hál' Isten, szűnőben
van..." - és hogy mit rejt még a levél?


Kivonatos folytatása a következő részben.



(Czékus Jób)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg lehet akadályozni...?
  2008-01-28 21:30:45, hétfő
 
  Ferge Zsuzsa: szeptemberig úgy tűnt meg lehet akadályozni a tb-finanszírozás magánosítását
Erős civil kontroll kell az új biztosítási rendszerbe
Népszava Online 2008.01.28. | 05:23:56

Erős civil kontroll megteremtésére lesz szükség az új egészségbiztosítási rendszerben, hogy a törvény elfogadásakor meglévő feltételek a jövőben se változzanak. Erről is beszélt Ferge Zsuzsa szociológus a Védegylet rendezvényén. A tb "megmentéséért" küzdő szervezet egy, a privatizáció rákfenéit bemutató film után szervezett beszélgetést arról, be szabad-e engedni a magántőkét a közszolgáltatásokba.

Szeptemberig még úgy tűnt, hogy meg lehet akadályozni a magántőke bevonását a társadalombiztosítás finanszírozásába, a jelek szerint azonban már erre nincs esély. Ezt mondta Ferge Zsuzsa a Védegylet rendezvényén a Toldi moziban, ahol a civil szervezet a Nagy kiárusítás című film után szervezett beszélgetést. A közszolgáltatások privatizációjának káros hatásait különböző példákon bemutató alkotás vetítése után a szociológus ugyan azt is elítélte, hogy a Magyar Orvosi Kamara ellenállásra szólított fel a kormány tervezett változtatásai miatt, ám kiemelte: ha ismét megszavazzák az államfő által a parlamentnek korábban megfontolásra visszaküldött jogszabályt a biztosítási rendszer átalakításáról, akkor meg kell teremteni az erős civil kontrollt. Szavait azzal indokolta: biztosítani kell, hogy a most elfogadott törvényben rögzítendő szabályok a jövőben se változzanak, külön tekintettel a járulék összegére, és a biztosítási csomagok (ezekben szabályozzák milyen ellátás jár a jogviszonyért cserébe - a szerk.) összetételére.

A Védegylet már hónapok óta küzd az ellen, hogy a kormánypárti többség elfogadja az általa "egy biztosító, több pénztár" címszavakat viselő biztosítási modellt, amelynek lényege, hogy országszerte egészségpénztárak jönnek létre, s ezekben kisebbségi tulajdonrészt szerezhetnek a magánbefektetők. A kabinet szerint a szolgáltatások elérhetősége nem romlik, sőt a versenyhelyzet javít a minőségen. A film utáni beszélgetés - amelyen részt vett Bari Judit a Sajómenti Közösség és Környezet Fejlesztési Egyesület elnöke is - azonban a burkolt célt nem feltétlenül tudta megvalósítani: bár a vendégek nem értettek egyet a koalíció terveivel, a moderátort sem minden esetben igazolták. Bari például a tb-átalakításánál súlyosabb gondokat látott az oktatásban, bár ő és Ferge is számos példát hozott fel a közszolgáltatások esetében kétes eredményűnek látszó magánosítására. A szociológus egyebek mellett kiemelte: miközben a privatizáció célja a hatékonyság növelése, sokszor ez csak rövid távú haszonszerzésben mutatkozik meg, s a hosszú távú társadalmi célok nem érvényesülnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...elfogadta Szetey lemondását
  2008-01-28 17:34:25, hétfő
 
  Gyurcsány elfogadta Szetey lemondását

Bejelentette távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi
államtitkára. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta az államtitkár
döntését.

Elfogadta a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkárának lemondását
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - jelentette be maga Szetey Gábor a
kormányszóvivői tájékoztatón.

Korábban több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor
"visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy
dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.

Szetey Gábor a miniszterelnökkel és a kancelláriaminiszterrel is folyatott
tárgyalásokat jövőjéről, de ezek nem vezettek eredményre.

Szetey Gábor 2006 nyarán érkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és elsődleges
feladata az volt, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában,
amely szerint a közigazgatásban a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a
legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását tartotta az
egyik legfontosabb feladatának. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha
még ebben a ciklusban az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely
fontosnak tartja a teljesítményt.

Az államtitkár 2006 júliusában úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a
munkát, mert "mást nem tehetett, mivel a miniszterelnök nemhogy az ország,
de a világ legjobb állását" ajánlotta fel neki.

inforadio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 96
  • e Hét: 719
  • e Hónap: 3845
  • e Év: 35575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.