Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A csőcselék és a plebs ...
  2008-01-29 09:23:16, kedd
 
  A "csőcselék" és a "plebs" keletkezése

Először is nézzük a latin "plebs" lexikális jelentéseit!

1. tört. politikai jogokkal kezdetben nem rendelkező, de szabad lakosság az ókori Rómában; 2. köznép; 3. pejor. csőcselék.

Orbán Viktor Vendégkönyvében fórumozva emlegették így - a volt miniszterelnök feltétlen hívei - azokat, akik újra és újra visszaszavazták a hatalomba a magukat szoc.liberálisnak hazudó politikusokat.

A nevezetes Vendégkönyvben kénytelen voltam védelmembe venni ezen széles népréteget, mert önhibáján kívül lett olyan, amilyen!!!

Vagyis: a mai, XXI. századi Magyarországon a plebs olyan, jogokkal fölruházott, modern rabszolga, aki képtelen a jogaival - a saját jól belátható érdekében - élni! Ugyanakkor, fizikai értelemben, élhet szavazati jogával. Csakhogy olyan hatalomra ruházhatja egész nemzetünk sorsát, amelyik nem él, hanem visszaél ezen hatalommal. Mint ahogy ez be is következett a 2002-es, majd a 2006-os választásokon! És, milyen érdekes, hogy az ez ellen a hazug hatalom ellen tüntetőket meg a világ leghazugab miniszterelnöke nevezte "csőcselék"-nek.

Nos, kik is a plebs-ek és kiket vádolnak a csőcselék kifejezéssel.

A plebs-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban. De a legpontosabban, legolvasmányosabban a "társadalmi néprajz" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia) néven ismert műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.

Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a "blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon. A történelemben vissza kell mennünk ahhoz a korhoz, amikor már rangja volt annak, ha valaki magyar polgárként - a hatalom által is - megbecsült tagja volt a magyar nemzetnek. Igen, a két világháború közötti korszakra gondolok, amikor a szüleim korosztálya - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok elindultak a városokba szakmát tanulni. Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva - hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.

Csakhogy a proletárdiktatúra nevében a nagyszüleinket bele-kényszerítették a TSZ-ekbe, a szüleinket, pedig beterelték a gyárakba. A gyerekeik, az 1945 után születettek, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".

És, amiért ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, fejünket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat! A gyerekeikről nem is beszélve!

Őket már a globális szabadosság szellemében találta a bal-liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...

A másik réteg, amelyiket eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai elit - kiemelve őket a "termelésből" - vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhattak (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphattak, családot alapíthattak, vagyis, szolid egzisztenciát teremthettek. Aki meg annyira menthetetlen volt, megmaradt (lumpen)prolinak.

Ehhez a réteghez jött az én nemzedékem az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ennek a korosztálynak úgy kellett volna az ismeretek sokasága, hogy tudjon (rendszert) váltani szocializálódva a polgári értékrend mentén.

Ehhez szerettem volna megnyerni a rendszerváltoztató politikusokat. Ezért is kezdtem beírni OV vendégkönyvébe írásaimat. De az lett a vége, hogy lebolsiztak és kiköveztek onnan. Személy szerint is fáj, de az még jobban, hogy velem együtt lejáratódott az az eszmeiség is, amit képviselek...

Mit is "képviselek" tul.képpen?

Először is azt tartom, hogy a legnagyobb történelmi igazságtalanság az én nemzedékemet és utódainkat érte tömegesen! Mert mi történt velünk valójában? Miért neveznek bennünket kompetensék jobbról plebs-nek, balról, meg csőcseléknek? Tisztességes ez akkor, amikor az 1990-es első szabadnak nevezett választásokkal törvényhozó helyzetbe került rendszerváltoztató pártok képviselői ahelyett, hogy a népet lehetőségek sorával felemelkedésre biztatták volna, a saját, régi családi címeik, rangjuk visszaszerzésével és fizetéseik meghatározásával, későbbiekben felemelésével voltak elfoglalva.

Pedig, nemcsak a népet kellett volna felemelni, hanem a családokat és az azt alkotó egyes személyeket. Ehhez bizony legalább az első időszakban családterápiára lett volna szükség!

Arról nem is beszélve, hogy ez a réteg sem ismereti, sem kapcsolati, sem anyagi tőkével nem rendelkezett. És, bizony, az erkölcsi és anyagi kárpótlásból is kimaradt, mert fogalma nem volt arról, hogy az neki járt volna!!!
Ezért beszélhetünk napjainkban arról joggal: ez a kárpótlásnak nevezett valami bizony kimeríti a sikkasztás bűnelkövetés fogalmát. Mert ebből a kárpótlásból kimaradtak az 1945 után kisemmizettek és utódaik!!!

Ezért vettem és veszem védelmembe a plebs-et. Mert abban, hogy ilyen széles népréteg plebs-szé, vagyis "csőcselékké" vált a mindenkori értelmiségiek is felelősek.

Akik a plebs kifejezést pejorativ értelemben használják Magyarország több, mint 2,5 milliónyi szavazópolgárára - akarva, akaratlanul hozzájárultak ahhoz, hogy ezek az emberek ilyen rettenetes tudati szinten tengődjenek közös hazánkban.

Mindenki figyelmébe ajánlom az emigráns magyarság egzisztencia teremtési készségét! Sok olyan amerikás magyart ismerek, aki kint a 0-ról, szó szerint a semmiből vagyonra tett szert az okos eszével, szorgalmával, vele-született kreativitásával, tehetségével, életrevalóságával.

Na, ők jöttek haza elsőkét a rendszerváltozásban és láss csodát: amibe itthon belevágtak, abba sorra belebuktak! Ismerek olyant, aki már másodszor jött vissza, mert nem tud beletörődni, hogy a hazájában csak tönkre lehet menni!!! Azért ez is jelent ám valamit!!!

Száz szónak is egy a vége: ezek a magyar testvéreink azért sikeresek nyugaton, mert ott már eljutottak a közgondolkodásban odáig, hogy: "NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MIT TANULTÁL, MIT DOLGOZOL, HANEM, HOGY MILYEN EMBER VAGY!" (Lesz ez még így sem! c. amerikai film író-főhőse mondta ezt a filmbéli boldogtalan szomszédjának, akinek bizonyítási kényszere volt...)

Ahhoz kellenek a társadalmi feltételek, hogy a magyar néphez tartozó egyének ismét méltók lehessenek régi jó hírükhöz!

Ehhez olyan iskolákra - a felnőttképzés keretén belül - van szükség, ahol a plebs-hez tartozók is megszerezhetik azon ismereti tőkéjüket, amit évtizedekig a hatalmat gyakorlók kisajátítottak maguknak!

Szükség lesz még olyan kisvállalkozás-barát programokra, melyek induló, anyagi tőkéhez juttatják az arra hajlandóságot mutató szakmunkásokat!

Olyan közgondolkodásra is szükség lenne, amelyikben a példaképek élenjárnak emberséggel és az önállóság felelősségével megvalósított életükkel.

Akkor, ha ennek meglesznek a hatalom által megteremtett feltételei, és aki ennek ellenére sem képes felemelkedni, hanem ragaszkodik ahhoz, amit megszokott a szocializmusban: hogy mert kicsi lenni - nos arra majd lehet mondani, hogy "plebs". De bennük is tisztelni kell az Embert még akkor is, ha ez oly nagyon nehezére esik az úrhatnám polgárnak, vagy az újgazdag burzsujoknak! Pontosabban, tőlük járna csak igazán a tisztelet, hiszen az ő, vagyis a plebs áldozata árán gazdagodhattak meg!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt sisakkal!
  2008-01-29 09:21:30, kedd
 
  FELHÍVÁS a magyar választópolgárokhoz

2008. március 9-én népünk életét alapvető módon befolyásoló kérdésekről lesz népszavazás.
Több dologról szükséges ismeretet terjeszteni ennek kapcsán. Mindenkinek a puszta fizikai léte lesz a tét az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben, illetve az oktatásról szólván a jövő nemzedékeinek a tudáshoz való hozzáférési lehetőségei.

Erőt, szervezettséget, ellentmondást nem tűrő önvédelmi döntésképességet felmutatva, a kereszt jegyében nyílt sisakkal kell tenni a dolgunkat!

1. Tudvalévő, hogy a jelenlegi kormányzati hatalmasok kivétel nélkül hajlamosak szervezett választási csalásokat végrehajtani. A tények makacs dolgok. Megtörtént.
Ezért minden választópolgárt arra hívok fel, akik már eldöntötték magukban, hogy ezen a népszavazáson három igennel fognak szavazni, hogy jelentkezzenek a lakóhelyükön a jelenlegi ellenzék irodáiban választóköri ellenőrnek. Ezek a delegáltak a biztosítékai annak, hogy a legkevesebbre lehessen szorítani a tevőlegesen megvalósított választási csalást.
Ne felejtsék el, hogy a szavazókör elhagyása előtt az elnöktől megköveteljék a hiteles jegyzőkönyvi másolatokat, melyeket azok hivatalból kötelesek biztosítani! Ameddig a helyi önkormányzat jegyzője le nem jelenti véglegesnek a helyi eredményt az OVI-nak, addig legalább két ellenzéki delegált el ne hagyja a szobát, egy percre se hagyják magára a szavazólapokat! Ne bízzanak senkiben, akármilyen szépszóval kérik. Joguk van jelen lenni a jogi aktusnál, és ezt követeljék is meg! Éreztessék mindenhol, hogy ez a népszavazás a kormány jövőjéről is szól, akárhogy tagadják.

2. Mindenkit arra hívok fel, hogy kék tintával töltött golyóstollal menjen el szavazni, használják a saját íróeszközt. 2006-ban erről született OVI által határozat, miszerint mindenki jogosult saját íróeszközt használni a választókörben a szavazócédula kitöltésére.
Használják ugyanezt a golyóstollat a választási névjegyzék aláírásakor is.

3. Utasítsák vissza a boríték használatát. Nem felel meg a valóságnak, hogy ezt kötelező alkalmazni. Helyezzék az urnába a szavazócédulákat boríték nélkül.
Másrészről ezzel a borítékok felbontási idejét megtakarítva hamarabb születik meg egy-egy szavazókörben a szavazást lezáró jegyzőkönyv.

4. A választásról szóló törvény nem azt mondja, hogy kötelezően titkos a szavazás. Nem kötelező tehát a függöny mögé menni, és ott eldönteni a szavazati keresztek helyét.
Nyílt sisak! Ismerjük fel egymást tehát arról, hogy nem megyünk be a függöny mögé, hanem nyíltan tesszük a keresztet mindhárom igen mellé.
Ennek is jelentősége van! Kérem, tessék megfontolni, ez egy apró jel. Hívő emberek nem nézhetik tétlenül Magyarország végső felszámolását kezdeményező politikát.
Legyen a kereszt a mi jelünk! Hogy is szólt a régi mondás? Alkalmazzuk ezt a mai időkre:
"E jelben győzni fogunk!"
Igen, e jelben győzni fogunk! Ám mielőtt megjelölnénk kereszttel a három igent, nyilvánosan tegyünk bizonyságot a megváltó Krisztus mellett! Vessünk tehát keresztet a szavazócédula kitöltése előtt, függetlenül attól, ki melyik keresztény vagy keresztyén felekezethez tartozónak vallja önmagát!
Ne feledjék: "E jelben győzni fogunk!".

5. Szervezzék meg a szavazókörök környékbeli szórakozóhelyeinek állandó, váltott figyelését. Sokszor ott dőlt el, ki az aki szavazatát eladja egy tál lencséért. Nos, abból a tál lencsét kínáló kézből kell jelképesen kiütni a lehetőséget, azonnal hatósági segítséget kérve.
A kampánycsend idejét is figyelni kell, mert akkor az úgymond nem politikai rendezvények nem tiltottak.
Fel kell figyelni rá, hogy a kampánycsend első napja a Nemzetközi Nőnap, március nyolcadika lesz. A hazug kormányzati erőket támogatók ilyen lehetőséget nem szalasztanak el. Figyelni kell őket, s ha a legkisebb dokumentált jel utal arra, hogy bármilyen szavazat befolyásolási eszközt próbálnak alkalmazni, azonnal meg kell tenni a bejelentést a Helyi Választási Irodában.

Mindez nem tréfa! Totális szellemi és politikai hidegháborút folytat a kormányzat és annak pártjai saját szavazóik ellen is. Idegen érdekektől vezetve ássák alá jelenünket, és tennék tönkre jövőnket.
Soha, egyetlen szemhunyásnyi nyugalmat nem érdemelnek, bármilyen nyájasan viszonyulnak környezetükhöz!
Kérem, senki ne felejtse el egy percre sem, ezek mind az úgynevezett pártfegyelem hadviselési fortélyai! Majd a vitatott helyzetek tisztázása után a jogerős választási végeredménynek a Magyar Közlönyben kihirdetett végső változata hozhat némi megnyugvást ebben az ügyben.
Végezetül kérem mindazokat, akikhez eljut ez a felhívás, terjesszék, adják tovább ismerőseiknek, barátaiknak, a helyi ellenzéki politikai erő irodáinak saját nevükben is, ezzel mindenáron kikényszerítve a félelem legcsekélyebb maradékának feladását részükről.
Tegyenek róla, hogy megfelelő létszámmal sorakozzunk fel olyan ügy mellett úgy szavazóként, mint szavazóköri ellenőrként, ami hosszú időre szólóan az elkövetkező évtizedek politikai magatartásforma-rendszerét fogja majd a leghatározottabban, döntő mértékben befolyásolni mint közjogi esemény. Noha azt állítják a kormányzati körök és pártjaik, ez a szavazás nem jelent számukra kötelező döntéskényszert mégis olyan erkölcsi leckét kaphatnak, ami felér egy bunkósbottal.

Kérem a politikai szervezeteket arra, hogy mindenhol az országban a helyi önkormányzatok épülete elé szervezzenek a szavazás végeredményét váró gyűlést a megyeszékhelyeken, de legfőképpen Budapesten. Azután kíváncsian várjuk együtt a hiteles végeredményt.

Budapest, 2008. január 28.

Lengyel Károly
egy magyar választópolgár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Gárda gyűlése...
  2008-01-29 09:19:54, kedd
 
  Rendben lezajlott a Magyar Gárda gyűlése
Halas.net

A vártnak megfelelően több százan gyűltek össze szombaton délután 4-kor Kiskunhalas főterén, ahová a Magyar Gárda hirdetett nagygyűlést a közrend és közerkölcs védelmében.

Fotógaléria: http://halas.net/images_cikk/garda

Beszédében Dósa István országos főparancsnok a Magyar Gárda támogatására szólította fel a jelenlévőket. Közölte: nem rasszista csapatként alakultak, hanem azért, hogy "Magyarország történelme és hagyományai megmaradjanak". Hangsúlyozta, hogy a Gárdát az a történelmi helyzet hozta létre, amelyet napjainkban megélünk. Szerinte a jelenlegi politikai elit nemzetrombolása tagadhatatlan és ez ellen fel kell lépni.

A háromnegyed órás megmozdulás végén a gárdisták vastaps mellett elvonultak. A rendezvény befejezése után körülbelül 20-30-an álltak sorban a gárda belépési nyomtatványáért. Egy kisebb incidens is történt a demonstráció közben. A rendezvényen megjelent egy körülbelül 20 fős roma csoport is. A csoporton belül kisebb vita alakult ki, mire azonban odaértek a rendőrök, a helyi roma önkormányzat vezetője lecsendesített és elvezetett egy roma férfit. Szemtanúk szerint a térre vezető úton a rendőrök igazoltattak egy romák által vezetett Ladát, amelynek a csomagtartójából egy vascső került elő.

A Magyar Gárda először úgy tervezte, hogy a településtől egy kilométerre lévő egyik tanyán várják azokat, akik szimpatizálnak a gárda elveivel, és beszélgetésre invitálják őket. Időközben azonban a tanya tulajdonosa meggondolta magát, és nem szerette volna, ha nála gyűlnek össze a gárdisták. Azt mondta Csala Tibornak, a Magyar Gárda Bács-Kiskun megyei logisztikusának, hogy megfenyegették, ezért kéri, hogy másutt tartsák meg a programot. Szárnyra kaptak olyan hírek is miszerint a város egyik magas tisztséget betöltő személyisége is felszólította a tanya tulajdonosát, hogy jobban teszi, ha lemondja a rendezvényt.

Előzmény:
1. A Magyar Gárda Kiskunhalason
http://halas.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4022
2. A cigány bűnözők megfenyegették a Gárdának helyet adót
http://halas.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4036
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma ítélet várható
  2008-01-29 09:18:25, kedd
 
  ... egy 2006. október 23-án meghurcolt tüntető kártérítési perében
(A Nemzeti Jogvédő Alapítvány közleménye, Budapest, 2008. január 28.)

A Fővárosi Bíróság a 2008. január 29-én 11 óra 30 perckor kezdődő tárgyaláson (II. 43. sz. tárgyalóteremben, Markó u. 27.) várhatóan ítéletet hoz egy 2006. október 23-án meghurcolt tüntető kártérítési perében.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat által képviselt (eljáró ügyvéd: Gaudi-Nagy Tamás, az alapítvány kuratóriumi ügyvezetője) Kollár Tibor ellen 2006. október 23-án délután 15 óra 40 perckor léptek fel brutálisan és jogellenesen a REBISZ állományába tartozó rendőrök. Korábban már tájékoztattuk a közvéleményt az ügyről (http://nja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=3 5) és arról, hogy a károsultra annak ellenére támadtak tonfával és rúgásokkal, majd bilincseléssel az Alkotmány utcánál tevékenykedő rendőrök, hogy ő erre okot adott volna: szerencséjére komolyabb sérülést ő nem szenvedett, számos sorstársával ellentétben.

A kártérítést igénylő férfi a korábbi rendőri tájékoztatás alapján a Kossuth térre tartó tömeg kiszorítását végző rendőrkordon előtt 2-3 méterrel hátrált, és közben arra hívta fel a rendőrök figyelmét, hogy eljárásuk törvénytelen és megengedhetetlen. Mint ismeretes, ekkor már zajlott az oszlatás könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel. A férfi kezében fényképezőgép, és egy koronás-címeres nemzeti zászló volt. A zászlót az intézkedés során kezéből kicsavarták és félrehajították, azt a mai napig nem kapta meg. Elfogását követően kezeit igen vékony és vastag műanyag kábelkötözővel bilincselték meg, amely neki átlagot meghaladó fájdalmat és zsibbadást okozott. Az előállítást követően a Gyorskocsi utcai rendőri objektumban órákig falhoz fejjel állítva várakoztatták megbilincselt állapotban.

A felperessel szemben szabálysértési eljárást indítottak rendzavarás címén, erre tekintettel őrizetbe vették, több mint 48 órát át tartották fogva. A gyorsított módon tartott szabálysértési tárgyaláson a bíróság első fokon három nap elzárásra ítélte, amelyet időközben már kitöltött. Azonban később a Fővárosi Bíróság megszüntette a felperessel szembeni szabálysértési eljárást, kimondva, hogy magatartása nem volt jogszabálysértő.

A felperes a bíróságtól azt kérte keresetében, hogy állapítsák meg, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a REBISZ (2008. január 1-től Készenléti Rendőrség) jogellenes intézkedéseikkel személyhez fűződő jogai körében megsértették személyes szabadsághoz fűződő jogát és emberi méltóságát. Erre tekintettel a BRFK-tól 700 ezer, a REBISZ jogutódjától 300 ezer forint kártérítést követel a felperes, elégtételt adó közlemény megjelentetésén és a kamatok, illetve perköltségek megfizetésén túl.

Ebben a perben derült fény arra, egy idén januárban tárgyaláson, hogy a 2006. őszén tömegesen alkalmazott, rendszeresen súlyos keringési panaszokat és fájdalmat okozó, sokak által panaszolt műanyag bilincsek rendszerbe vételére csak jóval az eseményeket követően, egy 2007. május 14-én hozott miniszteri döntéssel került sor, sőt magát az előterjesztést is csak 2007. március 20-án tette meg az akkori országos rendőr-főkapitány. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a sörétes vadászfegyvereken és a gumilövedékeken kívül egy újabb kényszerítő eszközről bizonyosodott be, hogy azokat anélkül alkalmazta a rendőrség 2006. őszén, hogy azok rendszerbevételére, vagy rendszeresítésére sor került volna.

Az ilyen és ehhez hasonló jogellenes fogva tartást és emberi méltóságot sértő bánásmódot megvalósító rendőri eljárás kapcsán indult kártérítési perekben már korábban születtek iránymutató ítéletek, például a Kocsis Imre és társai Erzsébet téri ügyében, illetve a Kvassay-hídi ügyben, ezekről már korábban részletesen beszámoltunk. (http://www.nja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=287&Item id=55 és http://nja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=330&Itemid=79 )

Tavaly mindkét ügyben a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati ítéletekben mondta ki, hogy a szabálysértés miatt előállított, majd őrizetbe vett személy esetében az utóbb hozott felmentő határozat következtében a fogva tartás jogellenesnek minősül, és emiatt kártérítés jár. Amint emlékezetes, ezen ügyekben a bíróságok félmillió forint, illetve egy esetben még azt meghaladó kártérítést (3 napos fogva tartás után hétszázezer forintot) is megítéltek a károsultak részére.

Mindeközben tovább folyik a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és az általa képviselt áldozatok kártérítése ügyében az egyezségi tárgyalássorozat. A mostani szakaszban az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálja az alárendelt rendőri szervekhez beérkezett és ezen szervek által elutasított kárigényeket, és ezt követően kerülhet sor az érintettek között az újabb egyeztetésre. Mindeddig még tudomásunk szerint egyetlen kilőtt szemű, eltört csontú, vagy önkényesen fogva tartott áldozat sem kapott kártérítést a 2006. őszi rendőri intézkedések során elszenvedett sérelmek miatt.

Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is jelezte közvetítői részvételi szándékát a 2006 őszi jogsértő rendőri intézkedések miatti kárigények peren kívüli rendezése érdekében. Bencze József országos rendőr-főkapitány pedig azt rögzítette az egyeztetést szorgalmazó, tavaly decemberi közös NJA-CJB levélre adott válaszában, hogy maga is azon az állásponton van, hogy a 2006 őszi jogsértettek ügyében a peren kívüli egyezségkötés útját kell járni.

Bízunk benne, hogy a holnapi ítélet hozzájárulhat ahhoz, hogy ez az egyezségi folyamat felgyorsuljon, és a jogsérelmek terheit hurcoló áldozatok mielőbb méltányos jóvátételben részesülhessenek.

Nemzeti Jogvédő Alapítvány
www.nja.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem arról kell beszélni, amit
  2008-01-29 09:12:41, kedd
 
  Kivonult a mezőgazdasági ülésről a Fidesz-KDNP
2008-01-28 17:10 hírTV

Kivonult az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának üléséről a Fidesz és a KDNP, miután a kormánypárti képviselők megakadályozták, hogy az eredeti terveknek megfelelően meghallgassák az agrártárca képviselőjét Gyurcsány Ferenc múlt héten Davosban tett nyilatkozatáról.

A kormányfő akkor azt mondta: csökkenteni kell az Európai Unió agrártámogatásait, mert magasak a mezőgazdasági árak.

Herbály Imre a bizottság szocialista alelnöke szerint nem arról kell beszélni, amit Gyurcsány Ferenc a világgazdasági fórumon mondott, hanem arról, hogy mi a kormány álláspontja. Az ellenzék szerint viszont most lett volna itt az alkalom, hogy közösen lépjenek fel a Magyarországnak járó agrártámogatások védelmében.

Kapcsolódó cikkek:
Szájer: Gyurcsány vonja vissza davosi beszédét
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tagállamok elveszítik...
  2008-01-29 09:10:57, kedd
 
  A Lisszaboni Szerződéssel a tagállamok elveszítik saját biztosaikat
2008-01-28 17:09 Barikád.hu

Függetlenség/Demokrácia - az EU-szkeptikus frakcióFüggetlenség/Demokrácia - az EU-szkeptikus frakcióAz egyetlen teljes egészében EU-szkeptikus európai parlamenti frakció, a Függgetlenség - Demokrácia társelnöke, Jens-Peter Bonde szerint drámai változások álltak be a lisszaboni szerződéssel az EU tagállamaiban a Nizzai Szerződéshez képest. A szerződést hazánk elsőként szavazta meg a 27 tagállam közül - a Fidesz és az MSZP is önként mondott le országunk maradék szuverenitásának egy jelentős részéről.

Az Európai Bizottság tagjai elvileg eddig sem képviselhették a nemzeti érdekeket (ezt Kovács László mintaszerűen be is tartotta), de mivel a nemzeti kormányok jelölték őket, gyakorlatilag a nyugati államoknál még a baloldali biztosok is megtették ezt. Míg eddig általában a Bizottság elnöke nem vétózta meg a tagállamok által jelölt biztosokat, addig most már a biztosok kinevezésének dolgában jócskán megnőtt a hatásköre. Szintén többséget kell biztosítania a Tanácsnak és az Európai Parlamentnek a Bizottság kinevezésekor. Ezzel az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták Pártja könnyen létrehozhat egy európai kormányt. Az EU-n belül tovább nő a Bizottság szerepe (pl. jogalkotásban), miközben a enmzeti kormányok és parlamentek hatásköre csökken. Kérdés: lesz-e értelme még nemzeti demokráciákról beszélni, miközben a demokrácia-deficit az EU-ban nőttön nő...


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Potyoghatnak a fejek a fővárosnál
2008. január 28., hétfő 17:29 InfoRádió

Felelősségre vonási eljárások indulnak a fővárosi önkormányzatnál a 2006-os útfelújítások állami támogatásának felhasználásával kapcsolatban. Várhatóan 553 millió forint támogatást kell visszafizetni az államnak, mert azt nem a pályázatban megjelölt utakra fordították.

Mint arról az InfoRádió többször beszámolt, tavaly ősszel kiderült, hogy a fővárosi önkormányzat 2006-ban nem megfelelően használta fel az útfelújításokhoz elnyert állami forintokat.

Az InfoRádió helyszíni mérése is bizonyította például a XVIII. kerületi Kele utcánál, hogy a felújított útszakasz valójában jóval rövidebb a pályázatban megadott hossznál. A fővárosi önkormányzat két szakértői vizsgálatot is elrendelt az ügyben, amelyek eredményét most összegezték.

A főpolgármesteri hivatal hétfő délutáni közleményében az szerepel, hogy az idei költségvetésben elkülönítették azt az 553 millió forintot, amelyet várhatóan vissza kell fizetni az államnak, mint jogtalanul felvett támogatást.

A közlemény továbbá úgy fogalmaz, hogy az ügyben illetékes fővárosi főjegyző felelősségre vonási eljárásokat indított.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a támogatási botrány miatt kellett távoznia beosztásából január elején Csordás Mihálynak, a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályvezetőjének.

A közlemény leszögezi, hogy bár előfordultak hibák, de a felújításokra kapott pénzt 96 százalékban a felújításokra költötték. Azaz négyzetméterre majdnem annyi utat újítottak fel, mint amennyire pályáztak, csak nem mindig a megjelölt utcában.

A maradék 4 százalékot pedig kiegészítő munkákra, például parkolásgátló oszlopokra, burkolati jelek festésére fordították.

Kapcsolódó cikkek:
* Kötbér nincs, csak aszfalt nélküli út: kis magyar valóság Borsodban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magunkfajták
  2008-01-29 09:07:50, kedd
 
  Megjelent Morvai Krisztina beszélget"o kötete

Lényegbevágó címmel "Magunkfajták" és Márai Sándor pazar idézetével kezd"odik
a Morvai Krisztinával készült beszélget"o-kötet. Kovács Zsolt, a jeles
bünet"ojogász beszélget"opartnere hat alkalommal találkozott és beszélgetett
Morvai Krisztinával, s az emberi jogaink méltóságáról szóló kötetben egyre
mélyebbre eveztek. Jézus Krisztus mondja: - Evezz a mélyre! Az igazság
keresése, és a szeretet megélése vezérli emberjogvéd"o munkáját a neves
ügyvédn"onek. Bátorsága, szókimondása id"onként meghökkent"o, de az olvasó
mindig követheti az igazság útján. A kötet olvasói ugyanezt az élményt
élhetik át vele: bátrabbaknak, nemesebbeknek, h"osiesebb életet él"oknek
hihetjük magunkat.


De lássuk, mit üzen nekünk Márai: "Ha jó ügyet védesz, mit"ol is félhetsz? Mi
is történhetik veled? Letepernek, megrágalmaznak, kirabolnak, meggyaláznak?
Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek? Mindez nem változtat azon, hogy
az ügy, melyet védtél, jó volt... Ilyenkor ne tör"odj senkivel, és semmivel,
csak az ügy igazával, melyet meg kell védened. Végülis tehetetlenek az
igazsággal szemben... Letiporhatnak, de meg nem gy"ozhetnek, vádolhatnak, de
meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el
igazságodat...Nincs fizetség és jutalom az ilyen perben. De nincs alku sem.
Ezért soha ne félj kimondani azt, amir"ol egész lelkeddel tudod, hogy igaz."

Morvai Krisztina igazmondó úton jár. Szembe mert helyezkedni Hazánk
miniszterelnökének 2006 szeptember 17-én napvilágra került hazugságával.
Levelet írt Gyurcsány Ferencnek, melyben megállapítja: "Önök hazugsággal és
csalással kerültek hatalomra. Lebuktak. Ez önmagában is elég ok lenne arra,
hogy eltakarodjanak. De önök nem ezt tették. Terrort, diktatúrát vezettek be
a mi hazánkban, Magyarországon... Önöknek a hatalom és a pénz megtartása
érdekében semmi nem drága. Önök tavaly "osszel százával verettek össze,
juttattak börtönbe és kínoztattak ÁVÓ-s módszerekkel ártatlan embereket...
önök magatehetetlen embereket verettek félholtra az utcakövön, a magyar
(közszolgálati) Rádió épületében és udvarán, a fogdaudvarokon, a
börtönfolyosókon...Nem szégyellik magukat?"

A kötetet olvasva megtudhatjuk, a büntet"ojogászt felzaklatja minden
igazságtalanság: "Nagyon érzelmes típusú ember vagyok. Rettenetesen megvisel
az igazságtalanság, megvisel az emberi méltóság megtaposása... Én keresztény
jogász vagyok...a jogászi hivatásnak és a jognak középpontjában az emberi
méltóság áll." S miközben végzi feladatát, közben gyakorolja a hitét, növeli
magában a szeretetet, igyekszik egyre jobban megismerni Krisztust.
Megtudhatjuk azt is: Morvai Krisztina nagyapja görög katolikus pap volt, a
nagymama pedig, mint 1946-tól özvegy papné "óriási ellensége a
társadalomnak". H"osn"onk id"oközben elvégezte a Hittudományi F"oiskolát, mert
szerinte "fontos bens"oséges kapcsolatban lenni az Úrral. Ehhez pedig
mindennapi imával kell hozzájárulni." A kötet f"oszerepl"oje fontosnak tartja
az imát és a folyamatos lelki növekedést. "Az életnek ezen a területén is
növekedni kell, lelki gyakorlatokat kell végezni, ugyanúgy, ahogy a
testünket edzzük vagy vitaminokat szedünk... Bens"oséges, közeli
szeretet-kapcsolatban kell lennünk az Úrral.

A sok tematikájú kötetben megtudhatjuk: Magyarországon minden héten legalább
egy n"o meghal párkapcsolati er"oszak következményeként, és ebben nincs benne
azoknak az óriási száma, akik öngyilkosok lesznek, vagy belebetegszenek a
sok kínszenvedésbe... Pedig, mint mondja Morvai Krisztina: "Ne felejtsük el,
hogy Jézus is az egyenl"o méltóság pártján áll...Jézus partnerként tekintett a
n"okre. Beszélgetett velük, méltósággal rendelkez"o lényként kezelte "oket,
felemelte a b"unös n"ot is... A férj legyen az, aki a leginkább tudja, mire van
szüksége a feleségének, mit"ol lesz boldog. Így kell érteni azt, hogy a n"o ´kövesse
a férjét´. Azt a férjét, aki "ot szereti, ismeri és a legjobbat akarja neki."

"A n"o szabadságának kiteljesedése az, - a büntet"ojogász szerint -, amikor
valódi szentségi házasságban tud élni azzal a férfival, azzal a társsal,
akit Isten neki szánt."

Sajnos másik megdöbbent"o adatról is olvashatunk a kötetben: Magyarországon
évente hatvanezer abortusz történik. A büntet"ojogász vizsgálódásainak
eredményére hivatkozva megállapítja: Kiderült, hogy a n"ok túlnyomó többsége
nem akarja az abortuszt, tehát épp ezért nincs szó szabad választásról..."
Szerinte a pornográfia rendkívül nyomasztóan hat a férfiakra. "A szexipar
világában teljesen elválasztják mesterségesen az emberi érzéseket, a
szeretetet a szexualitástól... Nagyon rémiszt"o, hogy a potencianövel"o szerek
reklámjaival most már fiatal, egészséges férfiakat is megcéloznak."

Ezzel ellentétben pédaként említi a Római Katolikus Egyház pápai körlevelét,
melyben a dokumentum azt írja: "az érzelmesség, a figyelmesség, a
kompromisszumkészség, amelyeket elvárandó n"oi tulajdonságnak állít be a
társadalom, valójában - ideális esetben - mindkét nemre vonatkozó
tulajdonságok... Jó lenne, ha a férfiember is képes lenne az érzéseir"ol
beszélni, képes lenne sírni, képes lenne megnyílni és "oszintének lenni..."

2006. szeptember 17-e, álmos, meleg vasárnap délután - majd megszólal a
Magyar Rádióban és mindenütt a magyar miniszterelnök hangja, hogy "elkúrtuk".
Morvai Krisztina erre így emlékezik: "Jön a kicsi gyerekem, kérdezi: ´Mama,
ki beszél?´ És olyan jó lett volna akkor azt mondani, hogy egy trágár
b"unöz"o, de azt kellett, hogy mondjam, ´Hát, Édesem, ez a miniszterelnök...´
Micsoda képtelen, bizarr helyzet, nem?

Majd elárulja, hogy október 23-án, a rend"ori brutalitás napján az ügyvédn"o
és gyermekei egy kapualjban töltötték az estét. "Valahogy tíz és tizenegy
körül mertünk csak hazamenni, mert a kapualj éppen a frontvonalban volt..."
Ezt követ"o napok egyikén megalakult a Civil Jogász Bizottság a megtiport
emberi méltóság védelmében, melynek tagjai a kötet f"oszerepl"ojén kívül
Völgyesi Miklós, a Legfels"obb Bíróság Büntet"o Kollégiumának egykori
tanácselnöke, Horváth Attila jogtörténész, Szö"or Anna jogász-pszichológus,
Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvéd"o Alapítvány vezet"oje, Juhász Imre,
európai jogi szakjogász, és Kabódi Csaba, az ELTE tanszékvezet"oje.

Morvai Krisztina arra a kérdésre, miszerint jogunk van-e beleszólni
életünkbe, a következ"oket válaszolja: "Az erkölcsileg feln"ott embernek
nemcsak joga, hanem kötelessége, hogy a közügyekkel foglalkozzon... Nonszensz,
hogy állandóan csak befogadó közeg vagyunk mi magunkfajták, és csendben, jól
nevelt gyerekként hallgatjuk, hogy a felnöttek mit mondanak. Folyton csak
elt"urünk és ´igazodunk´ - a saját hazánkban."

Nem tudom, emlékeznek-e egy napra! Morvai Krisztina válaszolt Várkonyi Tibor
Népszavában megjelen"o gyalázkodó cikkére egy televíziós m"usorban, és
MAGUKFAJTÁKRÓL, illetve MAGUNKFAJTÁKRÓL beszélt. Ezen a napon valami
rendkívüli dolog történt Magyarországon! Több ezren, talán több millióan
felfigyeltünk erre a bátor hangú, ugyanakkor mosolygós, okos n"ore! Csörögtek
a telefonok: Láttátok? Láttuk. S hogy kik a "MAGUKFAJTÁK"? Válaszol
sajátmaga: "Azok, akik nem szeretik igazán ezt az országot. Nem azonosulnak
a magyarság sorsával, nem embercentrikusak, nem az ember van a gondolkodásuk
középpontjában, hanem a profit, a pénz és a hatalom. Akik magukat tekintik a
magyar véleményformálás egyedüli letéteményesének, akik úgy gondolják, hogy
csak "ok az értelmiség, a média, "ok fújják a passzátszelet, "ok tematizálják a
magyar közbeszédet, "ohozzájuk kell folyamatosan igazodni...A magukfajták
körmük szakadtáig védik a gumilövedéket, a rend"ori brutalitást, a terrort, a
diktatúrát... - mondja Morvai Krisztina, aki szerint ez így nem mehet tovább!
"Újra vissza kell vennünk az országunkat, kézbe kell vennünk a sorsunkat...Nem
kell beletör"odnünk, hogy a magunkfajták sorsát nem mi magunk, hanem a
magukfajták alakítsák szennyes tv-csatornáikkal, a hatalomért semmit"ol
vissza nem riadó politikusokkal..."

Várkonyi Tibor szerkeszt"onek a következ"oket írta: "Nem alattvalók vagyunk
ugyanis a saját hazánkban, s nem is a MAGUKFAJTÁK szolgái, cselédei, romlott
hús fogyasztói! Fellázadunk kedves Szerkeszt"o Úr. S nem a pulykaméreg, hanem
az emberi méltóság okán..."

Morvai Krisztina a 2006. október 23-i brutális rend"ori kegyetlenkedések
miatt Gyurcsány Ferencet is kormányát teszi felel"ossé. Ámbár nem érti,
hogyan démonizálhatták az ellenzéki tüntet"oket a rend"orség szemében. "Hogyan
lehetett ennyi magyargy"ulöletet beléjük önteni, hogy a zászlót eltapossák,
hogy minden magyar nemzeti jelképet meg akartak semmisíteni, ami a tüntet"ok
kezében vagy ruháján volt. Hogy ´rohadt magyaroknak´ nevezzék a saját
honfitársaikat, orbánista fideszes bérencnek. Annyi gy"ulölet és
magyargy"ulölet volt bennük, hogy az ember, ha visszanézi csak azt a néhány
jelenetet, amit a kamerák rögzítettek, megdermed" - vallja a büntet"ojogász.
Az sem igazán érthet"o, hol képezik ki a magyar rend"oröket az elképeszt"oen
durva, trágár kifejezésekre? "A 2006. "oszi budapesti események alatt a
diszkrimináció minden fajtája megjelent a hatalom utasításai alapján eljáró
rend"orség magatartásában...A perui embert, miközben megverték, lecigányozták
és igazi rasszista gy"ulölettel bántalmazták. A n"oket mind lekurvázták,
meger"oszakolással fenyegették és tipikus un. szexista, n"ogyülöl"o magatartást
tanúsítottak. Az összes jó megjelenés"u fiatal fiút ´köcsögnek´ szólították,
és azzal fenyegették, hogy majd cigány - tehát újabb rasszista felhang -,
nagy darab b"unöz"ok fogják "oket meger"oszakolni..."
Morvai Krisztina fontosnak tartja ezzel a borzalommal szemben az imádkozást.
"Sokak szerint ez az egész borzalom azért történik velünk, hogy a megtérést
segítse, hogy forduljunk magunkba a gondolatainkkal, érzéseinkkel és
el"obb-utóbb egész Magyarország rájön majd arra, hogy Isten nélkül nem megy."
Mindeközben bátor hangvétel"u levelet írt Hernádi Juditnak, Göncz Kingának,
Lendvai Ildikónak, Gyurcsány Ferencnek és Demszky Gábornak, miközben a
jogtiprások, és az emberi méltóság meggyalázása ellen küzd, felvillantva
olvasói el"ott egy szebb és jobb világ képét. Hitér"ol, annak megtartó erjér"ol
többször szól. Mindent a Jóisten kegyelmének tart. Gyermekeinek, s bizonyára
olvasóinak is hitben, reményben és szeretetben újjászületett, er"os és csodás
Magyarországot kíván!

Reméljük, küzdelmei, s a Civil Jogász Bizottság sikerei okán el"obb-utóbb a
MAGUNKFAJTÁK is otthon érezhetik magukat e hazában, az emberi méltóság
tisztelete pedig ismét méltó kincse lesz e Hazának...

Frigyesy Ágnes

(A kötet a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalmi nagygyűlés Bp-en
  2008-01-29 00:03:31, kedd
 
  Forradalmi nagygy"ulés Budapesten!

"Kemény szél fúj, lángra kap a szikra,
Vigyázzatok a házaitokra,
Hátha mire a nap lehanyatlik,
T"uzben állunk már tet"otül-talpig."

Mozgalmunk megalakulása óta megalkuvás nélkül a nemzeti radikális
összefogás szent célját követi, hiszen tudjuk, hogy a nemzeti er"ok
egyesítése még soha nem volt annyira fontos, mint 2008-ban.

Forradalmunk 160.-ik évfordulóján, 2008. március 15-én 17 órától a
Magyar Önvédelmi Mozgalom minden eddiginél nagyobb ellenállási
seregszemlére készül. Miután napközben miénk lesz a város és
mindenhol megjelenünk, ahol véleményünket és szabadságvágyunkat
kifejezhetjük, este újra össze kell zárni csapatainknak.

A nemzeti ünnepünkre való megemlékezést Budapest egyik jól
megközelíthet"o f"ocsomópontján tartjuk majd (helyszín hamarosan!),
ahová nemcsak az összes gárdát és gárdistát, de minden olyan
nemzeti érzelm"u magyart is elhívunk, akinek elege van már a
megaláztatásokból, az elnyomatásból és a gyarmati sorsból!

A március kilencedikei népszavazás végeredményét nem vidám,
"hurrá-hangulatú" fesztiválokon kell ünnepelni, hanem minél nagyobb
er"ot kell fel mutatni, hogy azonnali radikális változások kezd"odjenek
országunkban! A rendezvényen felszólalnak majd azok, akik 2007. október
22-én a Szabadság téren is felszólaltak. OI-Kor és Romantikus Er"oszak
koncert er"osíti a kulturális programot.

Pet"ofi utódai, készüljetek!

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2008. január 28.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5618
  • e Hét: 6998
  • e Hónap: 7945
  • e Év: 43886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.