Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
A VPOP nyomozást rendelt el a
  2008-01-06 23:57:50, vasárnap
 
  A VPOP nyomozást rendelt el a Disco Magic Kft. ügyében
(Cs.Zs.) 2008-01-06 10:20:55


Elrendelte a nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség a kiskunhalasi diszkó ügyében az uniós pályázati pénzekkel való visszaélés miatt. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése gyanújával.

A szórakozóhelyet üzemeltető Disco Magic Kft. csaknem 25 millió forintot nyert az első Nemzeti Fejlesztési Tervből. A pénzt a pályázati kiírás szerint új fény- és hangtechnikai berendezésekre kellett volna költenie. Ehelyett a cég - mint azt a Hír Televízió Célpont című műsora tavaly ősszel kiderítette - a támogatásból elavult berendezéseket vett, mégpedig a hivatalos elszámolásánál jóval olcsóbban. Értesülésünket a pályázati pénzek felhasználását ellenőrző Nemzeti Fejlesztési Ügynökség helyszíni ellenőrzése igazolta. Az ügynökség decemberben feljelentést tett a VPOP-nál, és egyben visszaköveteli a 25 millió forintot a kft.-től.

(hírtv, Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden magániskolában is tanul
  2008-01-06 23:55:49, vasárnap
 
  Minden magániskolában is tanulhassanak cigány gyerekek


A Gój Motoros Egyesület szerint cigánybűnözés nincs, csak cigánykérdés, amit társadalmi összefogással kell megoldani.



Szerintük Magyarország súlyos gazdasági, a magyar nemzet súlyos erkölcsi válságban van. A parlamentáris demokrácia jelenlegi formája nem biztosítja a népakarat, a népfenség elvét, a demokrácia lényegét. A jelenlegi hatalom uralkodó-irányító szerepét csak úgy tudja fenntartani, hogy a társadalmat, a különböző pártokat, népcsoportokat, érdekcsoportokat a végletekig megosztja, a meglévő ellentéteket minden eszközzel fokozza.

Megfogalmazásuk szerint évek óta, az utóbbi időkben fokozottan, időről-időre kampányszerűen a hatalom előveszi a cigány kártyát, s "cinkelt lapokat használva" kíméletlenül lesújt azokra, akik cigánybűnözésről beszélnek, írnak vagy a cigánybűnözés okán demonstrálnak. "Sem a Tízparancsolat, sem a magyar törvények nem tesznek különbséget ember és ember között, nem osztályozzák, nem sorolják csoportokba a bűnelkövetőket" - írják.

Szerintük a hatalomnak mindig kapóra jön az emberi indulatokra, a gyűlöletkeltésre alkalmas cselekmény. A bűnözés a társadalom betegségnek tünete. Minél több a bűneset, annál betegebb a társadalom. Mindenkor a betegség okát kell felderíteni és nem a tünetei ellen kell harcolni. Nincs cigánybűnözés. De van cigánykérdés. És ezek a kérdések súlyos kérdések.

"Hogy tűrheti el a magyar társadalom azt, hogy Magyarország lakosságának 10 százalékát kitevő cigányság körében a munkanélküliség meghaladja a 90 százalékot? Hogy tűrheti el a magyar társadalom azt, hogy a legszegényebb másfél millió ember döntő része cigány? Hogy tűrheti el a magyar társadalom, hogy a magyar kisgyermekek 40%-át kitevő cigány gyermekek jelentős része éhezik, sem testi, sem szellemi táplálékot nem biztosít részükre a társadalom?" - teszik fel a kérdést.

"A létfenntartás parancsa minden élőlény legfőbb parancsa. Az éhes gyermeket táplálni kell. Miért kényszerítjük arra a magyar lakosság cigányokkal együtt élő mintegy másfél-kétmilliós tömegét, akik maguk is a legszegényebb vagy szegény csoportokhoz tartoznak, hogy ők biztosítsák az elemi életfeltételeket a cigány lakosságnak? Miért nem halljuk meg a szegény falusi, tanyasi emberek kiáltását, panaszát, kik évek óta csak vetnek, ültetnek, de nem aratnak. Egyre többen már nem vetnek, földjüket műveletlenül hagyják, állatot nem tartanak, mert panaszukat senki nem hallotta meg" - fogalmaznak.

"Ma három millió magyar ember él szegénységben, s az-az egy millió legszegényebb, melynek nagy része cigány, döntően 2 millió szegény javaiból él. Miért nem halljuk meg a kétmillió szegény ember fájdalmát, amely ma már lassan valóban gyűlöletté fokozódott? Miért nem hisszük el, hogy hazánkban is kialakulhat a szegények háborúja, amelyet a politika természetesen könnyen etnikai háborúnak állíthat be? Pedig ez az eljövendő háború csak a létért való küzdelem" - folytatják a kérdéseket.

Felhivásukat így folytatják: "Ezért ahhoz a hétmillió magyar emberhez fordulunk, akik bár közel vannak a szegényekhez, de nem látják, és azokhoz, akik olyan környezetben és biztonságban élhetnek, hogy helyzetüknél fogva nem is láthatják a cigányok, magyarok szegénységét. Minden jó szándékú magyar emberhez fordulunk. Segítsenek! Mi, magyar polgárok segítsük a cigányprobléma megoldását! Fogadjuk el, hogy a cigányoknak országunkban évszázadok alatt kialakult kultúrája, a cigányságon belül jól működő, sajátságos hagyományokon alapuló vajdaság intézménye ma is élő rendszer. Kérdezzük meg a cigányokat, a vajdákat! Mit várnak a magyaroktól? Mi mit várunk tőlük? Mi az ára a társadalmi békének? A törvények betartásának, betarttatásának? Ha az ajánlat ésszerű, meg kell fizetnünk az árát. "

Okfejtésük így folytatódik: "Először nekünk kell példát adni. Áldozatot hozni, bizalmat szerezni. Vegyünk példát Böjte Csaba szerzetesről, aki bebizonyította, hogy nincs különbség cigány, magyar, román árva között. Csak szegény van és árva. Böjte Csaba példáján elindulva, számos magyarországi kezdeményezést tudva, szervezett formában tegyünk a legártatlanabb, leghátrányosabb helyzetben lévő cigány gyermekekért.

Az első lépések egyike lehet minden magániskolába, annak minden osztályába egy-egy cigány gyermeket felvenni, 10-15 család egy-egy gyermek tanítását vállalva. A cigány szegregáció ellen harcolók csak akkor lehetnek hitelesek, ha maguk is tesznek ellene. A Kárpát-Hazában közel nyolcszáz éve élnek cigányok, csakúgy, mint más nemzetiségűek. A magyar történelmi hagyomány, a több ezer éves múltunk bizonyítja, a magyar befogadó nép volt, mióta világ a világ. Az embereknek példát kell adni: Minden magániskolába (pl. a Lauder magániskola) cigány gyermekeket fogadjanak térítésmentesen. Waldorf, művészeti, egyházi, sport iskolák stb. remek országos példa lehet, a társadalmi összefogásnak és teherviselésnek."

Felszólítják minden magyar honfitársunkat, hogy aláírásukkal támogassák ezt a felhívást és egyszersmind ezzel is hitelesítsék a Gój Motoros Egyesület felhívását és a delegáció tagjait.

Az a céljuk, hogy megfelelő támogatás esetén, (minimum 10 ezer aláírás) a delegáció kihallgatást kér a Köztársasági Elnöknél a többséget érintő problémák felszínre hozásában és annak orvoslására javaslatot is tesz.

Az aláírásokat a www.gojmotorosok.hu-n a felhívás rovatban várják, vagy a kinyomtatott aláírási ívet aláírva elküldve postán a 1031 Budapest, Vizimolnár utca 16. címre Gój Motoros Egyesület Telefon: 30-9416181

A felkért delegáció tagjai:

Professzor Dr. Papp Lajos szívsebész a Delegáció Vezetője
Szögi Zsuzsanna az áldozatok képviselőjeként
Pörzse Sándor újságíró a média képviselőjeként
A legjobb építő jellegű megoldási javaslatot tevő személynek fenntartott hely
Vajdának fenntartott hely a romák képviseletében

Gondola

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bulinak vége
  2008-01-06 23:52:40, vasárnap
 
 


Mottó (*) :
"Amit nem lehet megrendszabályozni, azt meg kell engedni ..."
( Spinoza )

A legszörnyűbb az egészben, hogy mindenki pontosan tud mindent, mégis úgy tesz, mintha semmiről sem tudna. Igaztalan ország közéletet átlengi az áporodott gyurcsányizmus és a reménytelen apátia, az "istenadta nép" megtörve és beletörődve vár egy boldogabb újévre, amelytől persze semmi jóra nem számíthat. A bulinak vége, mára ismét ( sokadszor, de nem utoljára ) elszabadultak a megélhetés amúgy is elviselhetetlenül magas költségei - alig meglepő módon, a hivatalosan aláhazudott inflációt is messze meghaladó mértékben. "Természetesen" már semmin sem csodálkozunk : az elmúlt hat évben "hozzászoktunk" már ehhez a tolvajtempóhoz. Persze semmi sem véletlen : ha én titokban egy "baloldali" kormány vezetője lennék, mindenekelőtt azt az évtizedek óta körülöttem nyüzsgő, bántóan tehetségtelen - de szervilisen seggnyaló - közgazdász "elit"-et zavarnám el a retkes bánatba, akik "áldásos tevékenysége" nélkül talán sohasem kerültünk volna ilyen tragikus helyzetbe. Olyanok ők, mint az egyszeri Klein imádott rabbija ( tudják, akinek az ostoba tanácsai miatt Klein összes libája kimúlt ), aki mindenfajta felelősség nélkül széttárta a karját : "Mind megdöglött ? Milyen nagy kár ... Pedig lett volna még néhány jó ötletem ..."

Egy évvel korábban még naívan reménykedtünk abban, hogy márciusra aztán 'bizisten elkergetjük ezt a dilettáns és hazaáruló kormányt, mert olyan nincs, hogy ... Aztán mégiscsak van, lett. Mi az hogy, nagyon is. Sajnos (?) ismét eltelt egy újabb év, amelyben néhány keserű tapasztalattal ugyan bölcsebbek, életkilátásainkat tekintve viszont sokkal szegényebbek lettünk. Ezt a kormányt ugyanis ész-érvekkel és demokratikus eszközökkel aligha lehet távozásra bírni. Csak magától menne - ha "úri kedve" úgy tartaná. De magától az istennek sem akar ( 2010-ig bizonyosan nem is fog ), a demokrácia nevű "társasjátékot" viszont csak ott lehet érdemben "játszani", ahol valódi demokraták ülnek az asztalnál. Mert ahol hiánycikk az erkölcsi tartás, ahol egy erőszakos és deviáns kisebbség fújja a magyarellenes passzát-szelet ( miközben senki által nem támogatott "többségi akarat"-ra hivatkozik ), ott eleve értelmetlen dolog jó képet vágva közösen bohóckodni a porondon.

Tragikomikus a párhuzam ...
Olyan szerencsétlenek vagyunk, mint Kádár "lelkes" ünneplői 1957 májusában - alig néhány hónappal a kommunista vérengzések után. Úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne - eközben lehajtott fejjel menetelünk a nagy büdös semmibe, élünkön egy elmebeteg barommal, aki mára minden kapcsolatát elveszítette a valós világgal. Hála neki, és az őt hatalomban tartó jellemtelen és pénzéhes memeluk-csapatnak már az sem számít, hogy immár nyíltan és leplezetlenűl tombol a posztkádári diktatúra, amely hatalmának minden újabb órájával csak egyre mélyül az általános válság, és nő az adósság az országban. De mi rendületlenül kitartunk ( mi mást is tehetnénk ? ), kínunkban talán még a legújabb - nonstop ömlesztett - kormánypropagandának is bedőlünk, pedig dehogy az új Magyarország, maximum az ideg van bennünk. Eközben - persze ki-ki lehetőségeihez mérten, megpróbálja valahogyan túlélni, kihúzni a következő parlamenti választásokig. Hiszen bármi következik is ezután - gondolják, ennél csak jobb jöhet. ( Pedig dehogy lesz jobb ... ) Lassacskán a fél ország ugyanúgy vágja már a centit, mint öreg bakák tették egykor a seregben ...

Mindenki tudja ...
Mindenki tudja, hogy itt régóta semmi már sem az, mint aminek látszik. A balatonöszödi böszmeség nyilvánosságra kerülése óta már feketén-fehéren dekralált bizonyosság ( amit sokan addig is tudtunk ), hogy a régi-új kormánynak egyetlen igaz mondata, egyetlen hiteles cselekedete sincs, gátlástalanul csalt és hazudott a hatalom megtartásáért, trükkök százaival lopja mindannyiunk közös javait. Mindenki tudja, hogy a parlamenti többség ( általa a szociálliberális kormány ) illegitim, amit művel az a demokrácia ( ami persze általa nincs is ) durva megcsúfolása. Nyugodtan megtehetik, hiszen a köztársasági elnök - törvényes eszközök híján (*) - tehetetlen báb, az illetékes ügyészség pedig a füle botját sem mozgatja a jogállamiság helyreállításáért.

Sajnos nincsenek egyedül, mert ebben a gyalázatos projektben rajtuk kívűl mások is vastagon benne vannak ( többek között ) : a bajt elhazudó, a történteket ( és a történelmet ) félre és megmagyarázó "baromira független" médiamunkások, az erkölcstelenül maszatoló, valamennyi aljasságot a teljes politikai szereplőre szétfröcskölő "baloldali értelmiség", vagy a hatalom képére formált ( és annak aktuális parancsait szolgamód leső és végrehajtó ) közhivatalok, élükön egy-egy vagyonosodási vizsgálatra mindig kapható "kormányzati zászlóshajóval". De a sort hosszan folytathatnánk még mindazokkal a közszereplőkkel, akik bár pontosan látják miféle embertelen rendszer működéséhez asszisztálnak, nem tudnak ( talán nem is akarnak ) változtatni kényelmes hozzáállásukon. A helyzet persze nekik sem jó ( ők is csak "emberből" vannak ), de a balliberális kurzus végéig legalább biztos : a téli szar ugyanis nem csak büdös, de meleg is. ( Hát ha még friss ... )

Végül, de nem utolsó sorban ( bár a felelősségük közel sem azonos ), talán az ellenzéki képviselők is elgondolkodhatnak rajta, megtettek-e minden tőlük telhetőt azért, hogy mielőbb eltakarítsák a színről ezt a szégyenletes bohózatot. Mert aki a korpa közé keveredik, azt előbb-utóbb megeszik a disznók : amíg Gyurcsánynak a hatalom, számukra most a társadalmi hitelesség a tét.

A szilveszteri kábulat elmúlt, a bulinak vége. A történet immár kizárólag "rólunk szól". Tavaszra kijózanító számlák sokasága mutatja majd az utat, döntenünk kell végre : merre tovább Magyarország ? Egy azonban biztos : a mostani ( pártállami ) irány zsákutca, a többszörösen bukott gyurcsányi "reformok" pedig káoszba és anarchiába vezetnek.

Ennél viszont még a semmi is jobb ...

http://www.api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2240.jpg

http://www.api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2008 a Biblia éve lesz.
  2008-01-06 23:42:09, vasárnap
 
  2008 a Biblia éve lesz.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebből az alkalomból
körlevelet adott ki, amelyet az alábbiakban közlünk.

Részletesen: http://www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=26775

OrientPress Hírportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszoké az OTP tizede
  2008-01-06 23:30:05, vasárnap
 
  Oroszoké az OTP tizede

2008-01-03 09:48:17 - posztinfo.hu - M.K.

Megdet Rahimkulov és családja valamint az érdekeltségükbe tartozó cégek együttes befolyása az OTP-ben 10,057 százalék a bank saját részvényekre vonatkozó december 29-i adatai alapján - közölték az érdekeltek a Magyar Tőkepiacban.

A befolyásváltozásban érintettek Megdet Rahimkulov orosz származású befektető és családtagjai, a Firthlion Ltd., a Kafijat Zrt., az AWB Ltd. és a Charing Ltd.

Eddig is ismert volt, hogy Megdet Rahimkulov és családja jó befektetési lehetőségként értékeli az OTP-t és korábban is szóltak híresztelések arról, hogy a befektető 10% fölé növelné a befolyását a bankban. 2007 júniusában egyes hírek szerint Rahimkulov PSZÁF engedélyért folyamodott, hogy befolyását 10% fölé növelhesse, ám akkor a befektető ezt cáfolta és azt nyilatkozta: 6%-a van az OTP-ben.

A jelek szerint a Rahimkulov család az azóta bekövetkezett kedvezőtlen pénzügyi szektorhangulatot vásárlásokra használta ki, ami a befektetői csoport kedvelt módszere, a taktika a MOL és a BorsodChem pakettek vásárlásánál is hasonló volt.

A bejelentéssel az OTP tulajdonosi struktúrája tovább koncentrálódik, hiszen mint ismeretes, a Julius Baer is 10% fölötti tulajdonrésszel rendelkezik már. Mindazonáltal a társaság felvásárlásáról beszélni túlságosan korai lenne, az OTP feletti menedzsmentkontroll ennél erősebb.


forrás: magyartokepiac.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
drámai áremelkedés, és még nin
  2008-01-06 23:23:09, vasárnap
 
  Fidesz: drámai áremelkedés, és még nincs vége

2008. január 06. 13:37 | Forrás: STOP


Fónagy János

Rossz az időzítés, a körülményeket és a lakosság érdekeit sem vették figyelembe - körülbelül így összegezhető a Fidesz álláspontja a hazai energiapiac megnyitásáról. Fónagy János további áremeléseket, köztük az alapvető élelmiszerek, a kommunális szolgáltatások, a közétkeztetés, az oktatás és a közlekedés drágulását jósolja.





A január elsejei időpont még nem volt megfelelő arra, hogy a magyar energiapiacra beengedjük a versenyt - fejtette ki az ellenéki politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján. Fónagy János elmondta, a kormánypártok szerint unalmas, hogy már 2007 tavasza óta hangoztatják ezt a véleményüket. "Semmi bajunk sincs a versennyel. Általában véve a verseny a világ egyik legjobb mozgatórugója." A politikus hozzátette, az igazi versenyhez azonban szükség van igazi versenyzőkre, esélyegyenlőségre és versenyfeltételekre.

Fónagy szerint az energiapiac megnyitása jó dolog, ám a magyar gazdaság háttere, utóbbi néhány évtizedes története és az egész Európát érintő energiahiány miatt szükség lett volna még egy kis időre ahhoz, hogy valódi versenyhelyzet alakuljon ki. Ezzel szemben csak az történt, hogy a lakosság számára 9,8 százalékkal nőtt az áram ára. A politikus úgy véli, biztosítani kell, hogy az egymással versengő cégek szem előtt tartsák a fogyasztók érdekeit. Emiatt a jogalkotóknak is rendelkezéseket kellene hozniuk, hogy az esetleges szolgáltatás-monopóliumok ne sérthessenek érdekeket.

"Már 2007-ben látható volt, hogy 2008 januárja nem a megfelelő időpont az energiaár-liberalizációhoz. Nem jó az időpont, a mód és a technika sem. Összegezve tehát: nem ez volt a megfelelő pillanat ahhoz, hogy az állam kivonuljon az energiapiacról" - sommázta véleményét Fónagy János, majd kifejezte abbéli reményét, hogy az energiaszolgáltatók sem a lakossági, sem a gazdasági fogyasztók érdekeit nem sértik majd, hiszen az energia-ellátást senki sem tudja "kikerülni". Fónagy reméli, nem a pártok és a hatalom arroganciájától megrészegült különböző gazdasági érdekcsoportok diktálják majd a piac átalakulását.

A politikus szerint ez a döntés jó példája a kormány szociális érzéketlenségének. "A 9,8 százalék, az még éppen nem a lélektani, 10 százalékos határ. Tavasszal pedig újabb áremelések jönnek majd, ez be van táplálva a rendszerbe." Fónagy elmondta, a gazdasági szférában még ennél is nehezebb lesz, pedig a hazai vállalkozások már így is rossz helyzetben vannak.

"Az emelések 17 és 40 százalék között lesznek. Az irodáknak 30-35 százalékkal, az éttermeknek például 40 százalékkal kell majd számolniuk. A pékségek átlagos díjtarifája 36 százalékkal emelkedik majd." Ez utóbbi azt eredményezheti, hogy a kis pékségek kénytelenek lesznek drágábban adni a kenyeret, emiatt pedig tönkre fognak menni - a nagy bevásárlóközpontok viszont csak egy kicsit fognak emelni az árakon. Munkahelyek szűnhetnek meg olyan falvakban, ahol nincs más lehetőség - vélekedett a politikus.

"A kormány ígérete és jóslatai ellenére, messze az inflációs átlag fölé emelték az energiaárakat. Saját elképzeléseikhez makacsul ragaszkodtak, ahelyett, hogy jobb helyzetben tették volna meg ezt a lépést." Fónagy hozzátette, az európai energiaellátás ehhez most messze nem megfelelő, ezért legalább exporttilalmat kellene bevezetni - ez az eljárás nyugaton sem ismeretlen, az állam szükség esetére fenntartja a beavatkozás lehetőségét.

Szerző: Nagy Krisztina STOP

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Magyarország felejtési terv
  2008-01-06 23:16:57, vasárnap
 
  Vörös lófasz - benned van!

2008.01.05. 10:31 :: Lichtenstein

"Van egy ország. Abban az országban van egy segglyuk. A segglyukban lakik egy büdös manó, aki elbaszott reklámokra költi az adófizetők pénzét." - Mondta Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke, mielőtt egy tragikus balesetben elgázolta egy rendőrségi úthenger. (Más források szerint Vizi szerelmi bánat miatt hátbalőtte magát, majd egy ipari daru segítségével magára ejtette az úthengert.) A temetésen Horn Gábor elmondta, hogy Vizi élete végéig hű maradt a koalícióhoz, és törhetetlen híve volt az Új Magyarország fejlesztési tervnek. Mivel a halott akadémikus élete senkit sem érdekel, most bemutatjuk a fejlesztési terv két fő direktíváját, melyet ismeretlenek faxoltak el szerkesztőségünkbe.




Új Magyarország felejtési terv


írta: Gyu Ekonómikus Erik


Tőlünk exkommunistáktól távol áll a verseny és a szabad piac szelleme. Vagyonunkat úgy szereztük, hogy azok igazi megteremtőit megöltük vagy elüldöztük. Sosem kellett megmérkőznünk egymással semmiben, ha a felettesek korlátlan kiszolgálását és egymás beárulását nem számítjuk. A kapitalizmus a demokrácia motorja, épp ezért Magyarországon sosem lesz kapitalizmus. Sosem. Ha ugyanis valamiért mégiscsak teret engednénk a versenynek, vagyonunkat elvesztenénk, befolyásunk jelentéktelenné válna. Ezért adtuk el az ország termelő gazdaságát külföldi versenytársainak, és ezért hazudjuk az embereknek azt, hogy ilyen a kapitalizmus és a szabadság. Ha a magyarok egyszer rájönnek ennek a két szónak a valós jelentésére, örökre végünk van.


1. direktíva: Nem jó az, ha a vállalatok a szabad piac keretei között versenyeznek az anyagi forrásokért, mert az a gazdaságilag biztos lábon álló, magabiztosan gondolkodó indivídumok világához vezetne. Sokkal jobb, ha a vállalatoktól elvesszük a pénzüket, majd ezt a pénzt fejlesztési tervek keretében olyan társulásoknak adjuk, akik a pénz egy részét visszaadják a pártnak, amiből jófajta alufelniket vehetünk a pártfunkcionáriusok limuzinjaira. Az alumíniumipar fellendítése már az előző tervgazdaságnak is nagy sikert hozott, miért ne válna be még egyszer?

2. direktíva: A lecsúszott, segélyekből élő tömegek problémája nem új keletű, a megoldás azonban egyszerűbb, mint gondoltuk. Mivel potenciális munkahelyük az első direktíva miatt nem vagy csak alig alkalmazza őket, megmaradt fizetésük nagy részét el kell venni az emberektől, nehogy hozzászokjanak a gondolathoz, hogy ők költik el a pénzüket. A pénzt az első direktíva reklámozására, és a társadalom felszeletelését elősegítő propagandaanyagokra kell költeni. Hadd tudja mindenki, hogy nem a magas adók és a korrupció, hanem a társadalom különböző csoportjai (cigányok/orvosok/zsidók/vasutasok/rendőrök...stb) tehetnek a sanyarú helyzetről. Mivel az emberek most már egymást és nem a kormány politikáját okolják a helyzetükért, gyakorlatilag annyi pénzt vehetünk el tőlük, amennyit nem szégyellünk.

http://terrormedia.blog.hu/media/image/vl.jpg

http://terrormedia.blog.hu/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmentették a kiscicát vízbef
  2008-01-06 22:59:59, vasárnap
 
 
2008.01.06. 15:55

Felmentették a kiscicát vízbefojtó filmrendezőt


Toepler Zoltán rendező

http://vastagbor.blog.hu/media/image/pix/vicces/1.jpg

"Álszent" című filmjében (amely a 38. Magyar Filmszemlén díjat nyert 2007 februárjában) körülbelül két percig mutatják egy macska vízbefojtását, kínszenvedését.
A Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület feljelentette a rendezőt.

Az új állatvédelmi törvény 2004. április 30.-án lépett életbe. 2004. évi X. törvény:,,Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy a pusztulását okozza,...vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Topler először azt vallotta, hogy az ez a felvétel 2003. decemberében készült, de nem árulta el, ki fojtotta bele a kádba a cicát. Később már azt mondta a cica beteg volt, úgyis elaltatták volna.... A tanúk szerint azonban a film jeleneteit 2005-2006-ben vették fel, tehát amikor már életben volt az állatvédelmi törvény.
Az ügyészség nem látta bizonyítottnak, hogy a jelenetet az új állatvédelmi törvény életbe lépése után vették volna föl, éppen ezért Toepler Zoltánt fölmentették ...

Ha ez még nem lenne elég pofátlan, akkor csak annyit mondok, hogy a filmet 3000 forintért bárki megvásárolhtja, akár ajándéknak is...

http://www.origo.hu/itthon/20070508allatkinzos.html

A kérdésem csak annyi: Elítéltek már valakit is jogerősen állatkínzásért 2004. április 30.-a óta?

Az alábbiakban el lehet olvasni a beszkennelt ügyészségi határozatot.

http://vastagbor.blog.hu/media/image/pix/vicces/zstoep01m.jpg
http://vastagbor.blog.hu/media/image/pix/vicces/zstoep02.jpg
http://vastagbor.blog.hu/media/image/pix/vicces/zstoep03.jpg
http://vastagbor.blog.hu/media/image/pix/vicces/zstoep04.jpg



Kétszázezer forintot ajánlottak fel kecskeméti állatbarátok annak, aki segít kézre keríteni egy állatkínzót. A Mentsvár az Állatokért Alapítvány menhelyére még december elején vittek be egy brutálisan megkínzott kutyát. Az állat hátát összeszurkálták, az egyik szemét kiszúrták, majd az M5-ös autópályán kidobták egy kocsiból.


A kutyáról először csak azt tudták az állatvédők, hogy egy kocsi elütötte az autópályán. Ettől eltört az egyik lába, több bordája és légmellet is kapott. Az orvosi vizsgálat során azonban az is kiderült, hogy több késszúrás van az állat hátán és az egyik szemét is szándékosan szúrták ki. Az állatvédőket annyira felháborította a brutalitás, hogy díjat ajánlottak fel az állatkínzó kézre kerítésére.

Szabó Attila, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az alapítvány eredetileg 100 ezer forintot ajánlott fel, de azóta érkezett egy újabb felajánlás. Egy család fogadott örökbe egy idős kutyát, és amikor meghallották, mi történt, ők is adtak 100 ezer forintot, így a nyomravezetői díj már 200 ezer forintos.

A kutya sebei rendkívül súlyosak voltak, az állatvédők szerint kész csoda, hogy egyáltalán túlélte a borzalmakat. Még hosszú hónapokig tart, mire annyira felépül, hogy új gazdát kereshetnek neki. Füles feltételezett megkínzójáról már több bejelentést is kaptak a menhelyen, de egyelőre még nincs meg, így várják azok jelentkezését, akik bármit tudnak a kutya gazdájáról.


Forrás: Index, 2008. január 5.
http://index.hu/politika/bulvar/allat050108/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt most egy nagyon érdekes he
  2008-01-06 22:36:39, vasárnap
 
  SZERETEM AZ ÁLLATOT
Itt most egy nagyon érdekes helyzet van.

Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy ez a biztosítós törvény egy SZDSZ merénylet, aminek az MSZP lefeküdt, és a társadalom egyre hevesebb tiltakozása ellenére is, tudatosan, a népakarattal szemben, megszavaztatta a képviselőikkel, akik ennek alapján nyilvánvalóan erkölcsi nullák. Hullák. (Ld. Rácz-féle nyilatkozatot az un. pártfegyelemről.)


Namost akármilyen arrogáns és pimasz a kormány, azt azért fel KELL mérnie, hogy nagyon vékony jégen van. Folyamatosan erősődő nyílt demokratikus nyomás, hangos fújjozás ellenében kell újra áttoszatni a törvényt a szavazógépezeten, közben is és utána is népszavazás fenyegeti e torz, vízfejű, bandzsa kisdedet, és ez, éppen az ellenállásuk megveszekedett dacossága miatt nagy valószínűséggel ki fogja provokálni a törvény bukását.


Nem tartom kizártnak, hogy mindez Gyurcsányéknak alibi céljából kell. Ha mégis elbuknak, akkor a nagy orosz, izraeli, vagy amerikai barátnak széttárt kézzel, sajnálkozva azt lehet mondani: én mindent megpróbáltam. Hazudtam éjjel-nappal...:-) ...stb. (Nézd meg, te mit gondolsz róla? Blickdiagnózis?)

http://www.geocities.com/gyurcsanytrukkje/gyurcsany.jpg


De hát ez a rohadt nép, amelyik nem érti, HOGY CSAK MEG AKAROM SIMOGATNI!!!!

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:in255DuPDhgHDM:http://www.gazditkeres.hu/imag es/content/th/ad_1936.jpg

http://giulio.freeblog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kemény!
  2008-01-06 22:31:55, vasárnap
 
 

Paraszt család alszik, felkel az apa látja,hogy a tehén megdöglött. Fogja a
vadászpuskát lelövi magát.
Felkel az anya, látja a tehén döglött, az ura lelőtte magát, fogja a
kötelet s felköti magát.
Felkel a nagyobbik fiú látja a tragédiát, megy a folyóhoz, hogy beleveti
magát. de jön egy tündér és mondja neki:
-Ha 10-szer magadévá teszel, vissza csinálok mindent, élni fog
apád,anyád,és a vagyont érő tehén is.
Próbálkozik, de nem sikerül, megy a habokba.
A középső fiú ugyanígy jár.
Felkel a kisebbik, látja hogy mi van, megy a folyóhoz. Jön a tündér, mondja
neki:
-Ha 10-szer magadévá teszel, visza csinálok mindent, élni fog apád, anyád,
a bátyáid és a tehén is.
-Nem lehetne 20-szor?-mondja a fiú
-Dehogynem.
-És 30- szor?
-Dehogynem csak csináld már!!!!!
-De nem fogsz megdögleni mint a tehén?

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.