Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Kérdések egy haláleset kapcsá
  2008-02-10 20:02:25, vasárnap
 
 
Olvasó: 23 éves fiatalember ez egészségügyi reform újabb áldozata
2008-02-10. 11:54

Tisztelt Szerkesztőség!
Egy újabb szomorú hírről kell tudósítanom Benneteket! Tegnap temették el egy Zala megyei kisfaluban F.D.-t, azt a 23 éves fiatalembert, aki az egészségügyi reform újabb áldozatának tekinthető.

A srác egy héttel ezelőtt érkezett haza külföldi munkáról a többi munkatársával együtt, de már ott nem érezte jól magát. Ott nem akart elmenni, mert készültek haza, még annyira nem volt vészes, de panaszkodott, hogy fáj a feje. Aztán hazaértek, szombaton éjjel elment az ügyeletre, és panaszkodott, hogy fáj a feje, és lázas. Gyorsan megállapították, hogy influenza van, feküdjön le szépen, valami kis gyógyszert írtak, majd meggyógyul. Különösebben nem foglalkoztak vele. Ekkor még nagyon nagy eséllyel megmenthető lett volna az élete. (persze mondhatják, hogy utólag könnyű okoskodni, és lehet, hogy igazuk is van!)

Hazament, lefeküdt, de már délben annyira rosszul lett, hogy ebédelni sem tudott menni, sőt összeesett. Azonnal rohammentőt hívtak neki, de itt már visszafordíthatatlan, súlyos keringési, agyi folyamatok indultak el, sőt 3 nappal később a kórházban meghalt.

Emberemlékezet óta, talán soha ennyi ember nem kísért el halottat ebben a temetőben, az utcáról is százas nagyságrendben figyelték az eseményt! A résztvevők felháborodottan, és egyben megdöbbenten beszélték egymás között a temetés végén, hogy ilyesformán melyikük lesz a következő, ki lesz az, akinek nem lesz szerencséje a legközelebbi hétvégén.


http://kuruc.info/r/1/21025/



Kérdések egy haláleset kapcsán...

"Az ügyeletes orvos miért álmosan, fáradtan foglalkozik a beteggel, és kellően miért nem járja körbe a probléma okát, nem csak felületesen?

Ennyire könnyen halhat meg bármelyikünk hétvégén, mert nincs megfelelő szintű egészségügyi ellátás? Vagy most már szinte semmilyen sincs?

Miért olyan kevés a létszám, miért nincsenek kipihent orvosok, kipihent szakszemélyzet?

Egy ügyeletes orvosnak, egy szakápolónak miért kell egyedül ellátnia egy egész osztályt, teljes ügyeletben, ami nem ritkán 50-70 ember?

Hány fele kell hogy szakadjon egy gyógyító ember? Ha már az ellátandók jogosan szanaszét szaggatták Őket, akkor a családjuk rakja-e Őket össze otthon, vagy a magánéletükben milyen helytállást tanúsítsanak?

Miért nincs, aki segít fürdetni, tisztába tenni egy beteget, miért egy emberre hárul sokszor ez a feladat, szinte megoldhatatlanul?

Hány gerincsérült ápolója lesz a magyar egészségügynek? Foglakozási ártalomként kapnak-e valamilyen megbecsülést az államtól? Vagy egyáltalán kitől kaphatnak? Ki látja Őket is el, ha már lerobbannak?

Meddig terhelhetők ezek az emberek?

Tényleg nem érték már az ember?

Hány értelmetlen halál árán veszik észre magukat a döntéshozók?

Hány elvesztett szülő, gyermek, értelmetlen halál, megnyomorodott emberi sors, tönkre tett család kell ahhoz, hogy föllázadjon a magyar, és vagy ne fizessen be egy fillér TB járulékot, adót sem, vagy zavarja el örökre a mai "politikai elit"-nek csúfolt fertőt, döntéshozó bagázst a közéletből?

Ha ez már most így megy kiprivatizált kórházi részlegekkel, rendelőkkel, akkor mi lesz, ha teljesen a profit markába tesznek minden életet?

A betegek rokonai mennyi gyógyszert vigyenek be a kórházba szeretteiknek, vagy lassan már otthon elindulhat a sebészeti, gyógyászati önképzés, mert mindenkit a sorsára hagynak?

Akinek nem lesz pénze, az majd varrhatja a felszakadt sebeket, a tüzépről vehet gipszet egy eltört végtag rögzítéséhez? Vagy hogy lesz ez ezután?"
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Drámai bejelentést tett az ell
  2008-02-10 19:57:41, vasárnap
 
  Drámai bejelentést tett az ellenzéki politikus

2008. február 10., vasárnap 16:20 InfoRádió / MTI

Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta az MDF Országos Választmányának elnöke. A vasúttársaság tagadja, hogy az utasok biztonságát az engedély hiánya veszélyeztetné.

Katona Kálmán közölte: pártja az Országgyűlés elé viszi az ügyet, hétfőn a parlamentben kérdezi meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

A Magyar Vasúti Hivatal tavaly májusban nem tartotta megfelelőnek a MÁV szervezeti felépítését ahhoz, hogy a társaság biztonságos szolgáltatást tudjon nyújtani - tette hozzá.

Az ilyen szolgáltatások közé tartozik a váltók, a vasúti pálya, a biztosítóberendezések ellenőrzése - hangsúlyozta a politikus.

Véleménye szerint ha nem a MÁV-ról lenne szó, hanem egy másik vasúti társaságról, akkor ennek az engedélynek a hiányában nem mehetnének a vonatok.

Olyan állapotban van a MÁV egésze, hogy ha most bármelyik része engedélyt kérne, akkor azt nem kapná meg. Úgy tűnik, hogy csak a MÁV-START a kivétel ez alól - mondta az MDF-es politikus.

Katona Kálmán rámutatott: a kormány nagyon határozottan fellép az engedély nélküli magántevékenység ellen, de saját legnagyobb vállalatának szabálytalanságai ellen nem tesz semmit.

Az a probléma lényege, hogy az állami tulajdonú cégek a tulajdonos cinkos kacsintása mellett nem veszik komolyan a szabályokat - jelentette ki a választmányi elnök.

A MÁV szerint nincs baj

A MÁV Zrt. közleményében azt írta, hogy az utasok biztonságban vannak, mivel semmilyen összefüggés nincs a vasúti hivatal engedélyének megléte és az utasok biztonsága között.

Közismert tény, hogy a MÁV nem rendelkezik a vasúti hivataltól pályavasúti működési engedéllyel, ez az exlex állapot azonban semmilyen módon nem befolyásolja a biztonságos vasúti közlekedést - olvasható a dokumentumban.

A pályavasúti működési engedély kiadását a vasúti hivatal különböző bürokratikus kötelezettségek teljesítésétől teszi függővé - olvasható a közleményben.

A MÁV hozzáteszi: az ezzel kapcsolatos felmérés eredményeit folyamatosan, hiánypótlások formájában juttatják el a hivatalhoz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kisebb atrocitás a Jobbik mege
  2008-02-10 19:57:13, vasárnap
 
  Kisebb atrocitás a Jobbik megemlékezésén (+ képgaléria)
2008. Február 10. 17:42

Abcúg.hu



A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda közös megemlékezést tartott a Kormányzó úr halálának 51. évfordulója alkalmából, s valóban méltóképp, fegyelmezetten, koszorúzással egybekötött rendezvénnyel emlékezett meg a Horthy-korszak országépítéséről. A trianoni békediktátum és az első világháború után megsebzett és letaposott Magyarország, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzása ideje alatt új erőre kapott: a magyarság nemcsak lelki, hanem politikai erejét is visszanyerte a Kormányzó úr tizenhét éves igazgatása alatt. Ennek ellenére Horthy Miklós történelmi nagyságát közel fél évszázada nem ismeri el a hivatalos magyar politika, áll a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleményében, melyben a rendezvényt meghirdették.

A Bazilikában tartott vasárnapi, a Horthy Miklós Társaság szervezte ünnepi emlékmise után a Magyar Gárdisták 14.30-kor elindultak a Hazatérés Templomába, ahol koszorút helyeztek el a Kormányzó halálának 51-i évfordulója alkalmából.

A zsúfolásig megtelt templomban Hegedűs Zsuzsa vezetésével zajló műsort kisebb atrocitás zavarta meg; egy feltehetően illuminált állapotban lévő MTI-s sajtómunkatárs hangoskodásával zavarta meg az emlékezést. A rendezvény szervezőinek felszólítására, hogy hagyja abba a provokálást, és legyen szíves vegye le a sapkáját, az illető nem tett eleget. Ezért a Jobbik szervezői a rendezvényt biztosító rendőrökhöz fordultak segítségért, akik teljesen korrektül álltak a kérdéshez és ígéretet tettek arra, hogy ha az illető tovább folytatja a rendzavarást, el fogják távolítani a helyszínről. A magát feltehetően zsinagógában érző, sapkás médiabérenc felháborodását az váltotta ki, hogy a templom munkatársai a Népszava fotósát - érthető okokból - nem engedték be rendezvényre.

Az ünnepi műsor keretein belül versek, korabeli énekek hangzottak el, majd Murányi Levente, '56-os elítélt, a Jobbik solymári elnöke, a Magyar Gárda egyik alapítója méltatta Horthy Miklós kormányzó tevékenységét, összehasonlítva építő munkáját a mai hatalombitorlók országrontásával.

Végezetül ifjabb Hegedüs Loránt református lelkész mondott beszédet.

A Jobbik vonulásáról és a koszorúzásról készült képek megtekinthetők a Képgalériában.

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1167
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egyszer még sokan fognak ott ü
  2008-02-10 19:50:47, vasárnap
 
  Cser: a magyar modellnek nevezett megoldás miatt egyszer még sokan fognak ott ülni
a vádlottak padján egymás mellett.
2008-02-09 10:32
Forrás: Weborvos - B. Papp László


Zsúfolásig megtelt péntek késő délután Szegeden az Alsóvárosi Kultúrház, ahová ellenzéki politikusok
és az EDDSZ megyei vezetője mellett Cser Ágnes, az érdekképviselet országos elnöke várta az embereket.
A meghívó szerint a rendezvényre invitálták a térség kormánypárti politikusait is,
akik közül viszont senki sem jelent meg.
A szocialista és szabad demokrata politikusok említésekor a tömeg fütyülni kezdett.

A fórum a szegedi szervezők felszólalásával kezdődött:
Tímár Péter, az EDDSZ Csongrád megyei elnöke arról beszélt, hogy az egészségügyi törvény napirenden lévő módosítása szakmai egyeztetés nélkül történik, az ellen az ellenzéken kívül számos civil és szakmai
szervezet is tiltakozott.

Tímár az ellenzők névsorából külön kiemelte az MSZP társadalompolitikai tagozatát,
ennek említésekor a jelenlévők tapsolni kezdtek.

- Az emberekkel vagy köt szerződést az új biztosító vagy nem.
Ha az elején a törvényi kötelezettség miatt még köt is szerződést, néhány éven belül úgy alakíthatják,
hogy kihulljon a rendszerből az, akinek túl drága az ellátása - jelentette ki Magyar Anna,
a Csongrád Megyei Önkormányzat fideszes elnöke, hozzátéve:
a térség kórházai a lét és a nemlét határán küzdenek,
mivel - megfogalmazása szerint - nem kapnak elegendő ágyszámot és pénzt a betegek ellátásához.
Hozzátette: a makói főigazgató bármikor lemondana a napidíjról, ha az intézmény visszakapná az eredeti finanszírozást, mivel a kórháztól nagyságrendekkel több pénzt elvontak mint amennyit ez a forrás biztosít.

- Az embereknek minden alkalommal elmondom: a bajokért ne az orvosokra haragudjanak.

A pénzügyi körökre kell haragudni, amelyek üzletet akarnak csinálni az egészségünkből.

Fel kell szólítani a döntéshozókat, hogy ne tegyék tönkre az egészségünket
és a rendszert a megkérdezésünk nélkül! - mondta az ellenzéki politikus.

,,Sokan ülnek majd a vádlottak padján"

Domokos István, a MOK Csongrád megyei elnöke arról beszélt, hogy az egészségügyből való forráskivonás a mindennapi rendelésekre is rányomja a bélyegét, ami miatt frusztráció, annak nyomán pedig az orvos-beteg kapcsolat folyamatos erodálódása tapasztalható.
Megjegyezte: ugyan az ágyszámok lecsökkentése ellen nem tudtak érdemben fellépni, az is eredmény, hogy a kormányzat nem tudta a regionális egészségügyi tanácsokra hárítani döntésének ódiumát.
Domokos István vállalhatatlan döntések sorozatának nevezte azt is, hogy az önkormányzati
egészségügy egyetemi beolvasztása nyomán Szegeden sorra eladnak egészségügyi ingatlanokat.

Kalmár Ferenc, a KDNP önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a rendszerváltás után az üzleti világba átnyergelt politikusok nem tesznek mást, minthogy döntéseikkel akár a társadalom ellenében
is kiszolgálják azt a pénzügyi szektort, ahová immár önmaguk is tartoznak.

Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselő ezt azzal egészítette ki: ugyanaz zajlik az egészségügyben,
ami már lejátszódott más területeken, az energiaszektorban, a termelő- és feldolgozóiparban.
- Már mindenünk a külföldi tulajdonosok kezében van, le vagyunk gyarmatosítva.
Ha ez így folyik tovább, ki lehet venni a Magyarország táblát a határátkelőknél, s ráírni,
hogy a nincstelenek, a tulajdon nélküliek országa - fogalmazott Bodó Imre.

Cser Ágnes felszólalása előtt átrendezte a színpadot, előtérbe állítva az üres székeket,
amelyeket a kormánypárti politikusoknak készítettek oda.

Azt mondta: azért nem állnak ki vitára, mert nem érdeklik őket a választópolgárok,
sértésnek veszik, ha kérdéseket intéznek hozzájuk, s egyébként sincsenek védhető érveik.

- Írnak nekik általános, makogós szöveget konkrét szakmai tartalom nélkül, s ők ezt ismételgetik
vég nélkül mint egy elakadt gramofon - fogalmazott Cser Ágnes.
.........
Cser Ágnes azt mondta: az Orbán-kormány idején a szocialisták is érveltek a magántőke
egészségügyi szerepvállalása ellen, ám kormányra kerülve már más véleményen vannak.

- Valószínűleg én vagyok tudatlan és fejlődésképtelen, s az MSZP fejlődik, ennek nyomán szerezhettek
olyan új tudást, amely arra sarkallja őket, hogy az egészségbiztosítási alapot csak profitorientált
részvénytársaságok kezében érezzék biztonságban - fogalmazott Cser Ágnes,
hozzátéve: bombabiztosabb üzletet nem is lehetne felkínálni a magáncégeknek,
mint a kötelező járulékokból számukra biztosítandó fix bevétel,
s ezzel párhuzamosan a profitcsökkentő kiadásaik minimalizálása.

- Szerintem a magyar modellnek nevezett megoldás miatt egyszer még sokan fognak ott ülni a vádlottak padján egymás mellett - jelentette ki Cser Ágnes.

Az EDDSZ elnöke többször hangsúlyozta:
csak törvényes eszközökkel lehet eredményesen hangot adni az elégedetlenségnek,
ezért mindenkit arra szólított fel, hogy segítsék az egészségbiztosítási törvény ellen,
egy újabb népszavazás kiírásáért indított aláírásgyűjtési akciót.

Miután az egyik képviselő szóvá tette, hogy Cser Ágnes nem szólt semmit
Horváth Ágnes egészségügyi miniszterről, az EDDSZ elnöke annyit mondott:

,,vannak emberek, akik említésre sem méltók."

Ostor helyett aláírásgyűjtés

Az alsóvárosi fórum végére időzítve kormányellenes tüntetést jelentettek be a Széchenyi térre,
a polgármesteri hivatal elé, az eseményről a Fidesz helyi szervezete adott ki előzetesen közleményt.

A városházánál 7 óra után még csak egy maréknyi csapat várakozott: a hét-nyolc fős csoport egyik tagja egy árpádsávos zászlót tartott, egyikőjüknél karikásostor volt, ketten pedig egy-egy bádog szócsőbe skandáltak kormányellenes rigmusokat.

Kis idő elteltével - ahogyan a résztvevők átértek a mintegy két kilométerre lévő fórumról - többen csatlakoztak. Nagyjából hatvanan gyűltek össze, hogy közösen várják Cser Ágnes megérkezését.

A létszámot látva sokan elégedetlenségüknek adtak hangot.

Cser Ágnes a tüntetőkhöz érve azzal kezdte: ne kiabáljanak, mert annak úgysincs értelme,
azzal csak azt érik el, hogy csőcseléknek nevezik őket.

Az EDDSZ elnöke nem tartott beszédet, a demonstrálók gyűrűjében megismételte a fórumon elhangzottakat,
s arra biztatta a jelenlévőket,
hogy az üres városháza előtti skandálás helyett gyűjtsenek aláírásokat.

Cser Ágnes szavai miatt több fiatal is csalódott volt, őket az EDDSZ elnöke igyekezett meggyőzni arról,
hogy csak azzal lehet eredményt elérni, ha kihasználják a magyar és az uniós jogrend által
biztosított lehetőségeket.

- Mi nem európai állampolgárok vagyunk, hanem magyarok - érveltek a fiatalok,
akiket láthatólag nem túlzottan lelkesített fel az, amit hallottak.
Másra számítottak.

- Énekeljük el a Himnuszt, és menjünk haza - javasolta kisvártatva egy asszony.
Miután egy mintegy negyedórás beszélgetést követően Cser Ágnes elköszönt a tüntetőktől,
a demonstráció feloszlott.

A Himnuszt végül nem énekelték el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az izzó kályhát szeretik egyes
  2008-02-10 19:48:58, vasárnap
 
  Az izzó kályhát szeretik egyes baranyai cigányok
2008. február 10. 19:00

Nagydobsza határában, egy három és fél hektáros magánerdő falu felé eső felében jobb sorsra érdemes fiatal diófák és kőrisek vannak. A fűtési szezonban, szeptembertől áprilisig, rendszeres itt a falopás. A mostani időszakban eddig félszáz, legfeljebb húszcentis törzsátmérőjű fát vágtak tőre innen a tolvajok

Három kőristörzset meg is találtak az egyik dobszai udvarban, ott, ahol két éve már megbuktak egy hasonló akcióban.

A hatóság enyhe elbánásban részesítette ezúttal is a feltételezett tolvajt: háromezer forint szabálysértési bírságot róttak ki rá, tűzifalopás címén, a tapasztalatok szerint a bíróság sem súlyosbítja a tételt. Kimondva-kimondatlanul megélhetési bűnözésként kezelik az ügyet, mondja dr. Tusnádi Tamás szigetvári ügyvéd, akihez a károsult fordult. Egyszerre nem nagy tételről van szó, és senkit nem értek tetten ,,munka közben" - ilyenkor nehézkes a bizonyítás. Hogy a károsult mit gondol magában, az más kérdés.

bama.hu

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=9930
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrök segítettek bajtársu
  2008-02-10 19:47:43, vasárnap
 
  A rendőrök segítettek bajtársuknak - kirúgták őket
2008. február 10. 18:23HunHír.Hu

Csoportos garázdaság miatt négy rendőr szolgálati viszonyának megszüntetését kezdeményezte Debrecen rendőrkapitánya. Hírportálunk debreceni informátora szerint a rendőröket azért büntették ilyen szigorúan, mert a "nemzeti kisebbséghez" tartozik támadójuk.

A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetőjének tájékoztatása szerint február 8-ról 9-re virradó éjszaka négy, a debreceni rendőrkapitányság állományába tartozó, szolgálaton kívüli járőr szórakozott egy debreceni belvárosi szórakozóhelyen.

A négy rendőr 0 óra 30 perc körül hazafelé indult, amikor a Piac utcán szóváltásba keveredett egy nőismerőse társaságában lévő 36 éves bagaméri férfival.

A férfi a szóváltás során megütötte az egyik szolgálaton kívüli járőrt, majd a helyszínről elfutott. A négy rendőr a menekülő férfit utolérte, majd - a hivatalvezető tájékoztatása szerint - rendőrhöz méltatlan módon bántalmazta.

HunHír.Hu kommentár: hírportálunk debreceni informátora szerint a rendőröket azért büntették ilyen szigorúan, mert a "nemzeti kisebbséghez" tartozik támadójuk.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=9929
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZABADON GYILKOLNI 1.
  2008-02-10 19:43:33, vasárnap
 
  SZABADON GYILKOLNI 1.





2008 február 09 - szombat, 12:13

Kevés hátborzongatóbb könyvet írtak, mint a Luganói tanulmány. Szerzője S u s a n George globalizációellenes aktivista, politológus, filozófus. A történet fiktív, a benne szereplő közgazdasági, politikai, szociális adatok - valósak. A könyvet Magyarországon nem lehet kapni, külföldről is csak igen borsos áron szerezhető be.

A cikket először a Demokrata című hetilap közölte, ennek alapján - lényegtelen rövidítésekkel közöljük több részben.

Hazánkban csupán egyetlen asszony figyelt fel, és vette a fáradságot, hogy lefordítsa, kielemezze és érthető formában elénk tárja azt, amiről a könyv ír. Ő C S A T H Magdolna közgazdász, egyetemi tanár. Értekezését a műről az 1990-es évek végén írta meg, és napjainkra az akkori figyelmeztetés kínzóan aktuális veszéllyé vált. Lássuk tehát, mi az, amiről semmit sem tudunk.

Susan Gerorge meg van győződve arról, hogy a "titkos megbízói kör", amelyről csupán annyit sejtet, hogy a globalizáció irányítóit és menedzsereit foglalja magában, világosan látja és tudja, hogy milyen drámai következményekkel jár majd gazdaságpolitikája. Arra azonban mégis képtelen, hogy lemondjon róla, hiszen óriási anyagi haszna van belőle. Helyette saját túlélési lehetőségeit keresi. Ezért ad megbízást a tudóscsoportnak a jövő vizsgálatára és az ajánlások megfogalmazására. A szakértők megállapításai lesújtóak. Rámutatnak arra, hogy a globalizáció környezeti, szociális és egyéb katasztrófákba torkollhat, és ezért hosszú távon nem tartható fenn. Ha azonban ez így van, akkor felmerül a kérdés: hogyan tudnák a globalizáció nyertesei saját kényelmes jövőjüket mégis biztosítani? Erre a kérdésre is választ várnak a szakértőktől.

A válasz pedig szörnyű, cinikus és kegyetlen.

A jövő alakulását a alábbi tényezők biztosítják: a világ népességének a növekedése, a fogyasztás mennyisége és minősége, valamint azok a technológiák, amelyekkel a fogyasztási cikkeket előállítják. A fogyasztás a jövedelmektől függ. A technológiák továbbra sem környezetbarátok, és a profitérdekek miatt e téren nem várható lényeges változás. A népesség a Földön jelenleg 6 milliárd fő, és ha semmi nem változik, akkor 2020-ra már 8 milliárd ember lesz a bolygón. A növekedés ráadásul a szegényebb országokban sokkal gyorsabb, míg a gazdagabb országokban a gyermekvállalás költségessége miatt elöregedő társadalmak alakulnak ki.
Ezért az alapelv az, hogy minél kevesebben vagyunk, annál több jut a nyerteseknek. A célként meghatározott profit miatt egyre több a munkanélküli és a szegény. Míg ezek az elszegényedő rétegek rohamosan nőnek, addig a világ 200 leggazdagabb emberének a vagyona meghaladja a föld lakossága közel felének egyéves jövedelmét. Mindezek miatt az egyik legfontosabb lépés a lakosság létszámának csökkentése, mert a Föld nem képes eltartani ennyi embert ilyen világgazdasági politika mellett: 4 milliárd ember lenne az ideális!
Ez a kulcsa annak, hogy a jelenlegi liberális gazdasági rend fennmaradjon.

A stratégia két pilléren alapul: a születésszám csökkentésén és a halálozás növelésén!

Ráadásul a népesség csökkenésének a kevésbé fejlett világban kell megtörténnie. Azonban nagyon kell vigyázniuk az ezt levezénylő globális szervezeteknek. Az eszközök nem lehetnek durvák és direktek. Ugyanis amennyiben az erőszakosság tetten érhető és felelősségre vonható, akkor az ilyen magatartás nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket. Ezért tehát a globális cégeknek fel kell lépniük az efféle viselkedéssel szemben a látszat megtartása érdekében.

A népességcsökkentés alapjai a következők: előszöris a cselekedeteket meg kell ideológizálni, és etikai alapot kell nekik adni. Ezt a munkát jól fizetett í r ó k r a , gondolkodókra, m é d i a szakemberekre bízzák. Biztosítják, hogy ezek az emberek zavartalanul publikálhassanak, szót kapjanak a tévékben, rádiókban. Fontos feladatuk, hogy a fiatalokra kellő befolyást gyakoroljanak.
Másrészt pénzügyi vonalon támadnak. Struktúra-átalakításokat hajtanak végre, gazdasági megszorító intézkedéseket vezetnek be. Ezeket a financiális ügyeket egységesen kell ellenőrizni. Erre a következő szervezetek állnak rendelkezésre: A Világbank, melynek legnagyobb részvénytulajdonosa az USA, a többi a G-8 országok kezében van 50%-ig bezárólag. A fennmaradó 50%-on közel 180 ország osztozik, természetesen nem egyenlő mértékben. A Világbank általában csak nagyberuházásra hajlandó kölcsönt folyósítani, és főként a fejlődő országokat, illetve a közép-kelet-európai országokat célozza meg. Erőművek, gátak, autópályák szerepelnek a listán. A drága és nagyméretű befektetések tervei általában helyi szakértők bevonása nélkül készülnek. A terveket elfogadó vezetők a döntéseik helyszínétől távoleső országokban élnek, a helyi érdekképviseletek szempontjai pedig fel sem merülnek...Amennyiben az adott ország megtagadná a hitel visszafizetését, akkor a befektetők kimenekülnek, a többi bank befagyasztja a hitelek folyósítását, és a tőkeáramlás megáll. Ezért aztán még a legszegényebb országok is hiánytalanul visszafizetik a világbanki hiteleket, akár a végső erőfeszítések árán is. A Világbank a tőkét a gazdag országoktól kapja, a kölcsönök pedig a szegény országokba folynak. Igenám, de a befolyt pénzből a szegényebb térségek a gazdagabb államok piacain vásárolnak, a fejlett országok áruiból válogatva. Így a hitelek 80-90%-ban visszaáralmanak a gazdagabb területekre. Ezért a szegény még szegényebb, a gazdag pedig még gazdagabb lesz.

Másik segítője a globális vállalatoknak a Nemzetközi Valutaalap. Felépítése hasonló a Világbankéhoz. Célkitűzéseikben is egymást támogatják. A Valutaalap vadászterületei között főként a volt szocialista országok szerepelnek. Ezeket az országokat államadósságai miatt arra kényszeríti, hogy nyissák meg piacaikat az erősebb országok piacai előtt, és olyan irányt erőltet, ami a befektetőknek biztonságot nyújt.

Mindez olajozottan úgy tud működni, hogy a világgazdaság felügyeletére létrehozták a WTO-t. A Kereskedelmi Világszervezet ugyan csak 1994-ben jött létre, de ennek ellenére a globalizációs vállalatok legerősebb katonájává nőtte ki magát. A szabadkereskedelem elvét vallja, szociális és más szempontokkal szemben. Az országokat gyakran akadályozza jogaikban, de az ő törvénykezelésébe beleszólni nem lehet. Szerintük ugyanolyan eséllyel kell induljon egy 14-16 órás gyermekmunkával készült termék, amely után semmi járulékot nem fizettek, mintha ugyanaz az árucikk rendesen leadózva, járulékokkal együtt rendezve kerül a világgazdaság vérkeringésébe.

Ezeknek a cégeknek a segítségével mint látjuk, nő a szegénység, romlanak az életkörülmények, és visszaesnek a szociális- egészségügyi juttatások.
Nő a halálozás, csökken a születésszám.
Ezenkívül kineveli azt a politikai réteget, amely elkötelezett lesz a globalizáció iránt, és saját nemzetét figyelmen kívül hagyja.
Harmadsorban a számára megvásárolt politikusokkal folytatja a nemzetállamok legyengítését. A politikai elit pedig vigyáz arra, hogy az állam adóssága nemhogy csökkenjen, inkább növekedjen, ezzel is erősíti saját országa kiszolgáltatottságát a globális cégekkel szemben.
Amennyiben pedig elégedetlenkedni mernének, akkor ott van a NATO, amely bármikor bevethető katonai erőt képez a rend fenntartására.

Innen folytatjuk (Forrás: Demokrata)
Czékus Jób

http://www.l88.hu/about2798.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb baloldali kamu szervezet
  2008-02-10 19:41:18, vasárnap
 
  Újabb baloldali kamu szervezet alakul: Nők a Terrorizmus ellen
2008-02-10 11:44 Barikád.hu


"Az elmúlt időszakban egyre több jel utal arra, hogy egyesek szándékosan félre értelmezik a DEMOKRÁCIA szó jelentését. Elég csak az elmúlt napok tömeges Molotov-koktél támadásaira gondolni, amelyek már messze túlmutatnak a terrorral való fenyegetésen, hiszen - és mondjuk ki bátran - ezek terrortámadások voltak." - hangzott el az alapító Gurmai Zita felhívása, mely egy pocsék amerikai vígjátékra emlékeztet leginkább. Még fel sem tették, azonban már most lejárt lemez, hogy Magyarország bátor amazonjai - Bushhoz hasonlóan - harcba kezdenek a mindennapjainkat átható terrorizmus megfékezéséért.

Gurmai közleményében az utóbbi időben a baloldal háza táján megszaporodott Molotov-koktélos estékre hivatkozik, melyek egy kivétellel mind ismeretlen tetteshez köthetők. Az európai parlamenti képviselő részéről mindez természetes védekezésnek is számíthat, ugyanis pozíció halmozását tekintve igen előkelő helyen állhat a feltételezett listán. (Többek között a Magyar Szocialista Párt Nőtagozatának elnöke és az Európai Szocialisták Nőszervezetének is elnöke.)

Kiket vár soraiba a "Nők Egyesülését a Terrorizmus Ellen", amely soraiba várja "? Elsősorban a ,,demokrácia mindazon barátait, akik úgy gondolják, hogy valamennyi kéz, amely Molotov-koktélt emel a magasba, Őket is célba veszi." Gurmai kéri szimpatizánsait, viseljenek zöld szalagot, "mert ez a remény színe".

Az egyesülés, "mint állampolgárok csoportja, a programját hétfőn 11 órakor a Károlyi Csekonics Rezidencián ( Budapest, Vlll. Múzeum u. 17.) hirdeti meg. A felhíváshoz eddig csatlakozott Deitczö László, Illés Béla, Benkó Sándor, és végre egy nő is a listán: Judith Müller Izraelből hazatelepedő illatszerkészítő.

barikád.hu

http://barikad.hu/node/11563
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BKV-tender: az Alfa Busz Kft.
  2008-02-10 19:23:43, vasárnap
 
  2008-02-10 19:06
BKV-tender: az Alfa Busz Kft. visszavonta pályázatát

Visszavonulót fújt az Alfa Busz Kft. - a botrány miatt visszavonta a BKV használt busz tenderére benyújtott pályázatát. Erről hivatalosan hétfőn tájékoztatják a közlekedési vállalatot. Egyben perrel fenyegették meg mindazokat a médiumokat, amelyek a cég nevét korrupcióval, vagy korrupciógyanúval illetik.



Múlt héten a Heti Válasz írta meg, hogy a BKV használt busz tenderére csak az az Alfa Busz Kft. jelentkezett, amelytől Antal Zsolt, a BKV vezetőjének fia logisztikai munkatársként fizetést kapott. A hetilap internetes oldala szerint Antal Zsolt családi vállalkozásán keresztül számlázott az Alfa Busz Kft.-nek. A BKV a cikk megjelenése után közleményben cáfolta, hogy Antal Zsolt az alkalmazottja lenne a kft-nek. Később azonban a BKV vezérigazgatója a FigyelőNetnek elmondta, hogy fia alvállalkozóként kapcsolatban állt a céggel.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=198193
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdemben nem változik semmi
  2008-02-10 12:37:14, vasárnap
 
  Érdemben nem változik semmi?
Fidesz: Hiába a módosítás, az egészségbiztosítás alapkoncepciója marad!

A Fidesz szerint az MSZP által az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez benyújtott tizenkét módosító javaslat érdemben nem változtat a jogszabályon - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap, Budapesten.
2008.02.10 11:57, MTI

A Fidesz szerint az MSZP által az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez benyújtott tizenkét módosító javaslat érdemben nem változtat a jogszabályon - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap, Budapesten.

Az MSZP által benyújtott javaslatok - mivel technikai jellegű módosításokról van szó - érdemben nem változtatnak a törvény szellemén, szövegén és alapkoncepcióján - közölte Pesti Imre sajtótájékoztatón.

A politikus úgy vélte, az, hogy a koalíció megfontolta Sólyom László köztársasági elnök intelmeit, nem tükröződik a benyújtott javaslatokban. Pesti Imre közölte: a Fidesz a hétfői frakcióülésen dönt arról, hogy benyújtanak-e, s ha igen, milyen módosító javaslatokat; arról is hétfőn határoz a képviselőcsoport, hogy kérnek-e név szerinti szavazást.

http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/5134/1/belfold/Fidesz_Hiaba_a_modositas_az_ege szsegbiztositas_alapkoncepcioja_marad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.