Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Demján: az EU legszegényebb or
  2008-02-13 22:43:23, szerda
 
  Demján: az EU legszegényebb országa leszünk

2008. Február 13. 22:29:26

Az elkövetkező tíz-tizenöt évben Magyarország az unió legszegényebb állama lesz - nyilatkozta a Figyelő csütörtökön megjelenő számában Demján Sándor. A legvagyonosabb magyar szerint cégét a száznapos programok űzték el Magyarországról, és hazánk sorsa már 7-8 nagy kötvénytulajdonos kezében van, így a politika mozgástere erősen korlátozott. (...)

Demján: az EU legszegényebb országa leszünk

A kormányzati negyed építésének leállítása nem befolyásolja a West End 2 terveit - mondta a Figyelőnek adott interjújában Demján Sándor.

Átnézzük majd a fejlesztési stratégiát, ebben azonban Magyarország már ma sem szerepel komolyabb súllyal, csak mintegy 5-10 százalékkal.

Állítom, hogy az elkövetkező tíz-tizenöt évben hazánk az Európai Unió legszegényebb országa lesz.

Egy ilyen elszegényedő országban nagyon meg kell gondolnia egy befektetőnek, hogy hová és mennyit invesztál - kezdi a hazai politika és persze gazdaságpolitika bírálatát a leggazdagabb magyar.

Átláttuk, hogy itt a továbbiakban nincs nagy jövő a cégünk előtt.

Erőteljesen nyitottunk tehát a külvilág felé, ott pedig kellett az, amit csináltunk - mondta Demján.

A lap kérdésére úgy vélte: nem arról van szó, hogy itthon megszűntek volna az üzleti lehetőségek, hanem egyszerűen ,,meguntam a szubjektív megkülönböztetést, az irigységet'.

A környező országokban a városok hívnak bennünket és segítenek.

Dinamikusabban fognak fejlődni, mint Magyarország!

Régen, már 2002-ben mondtam például, hogy Szlovákia elhagy bennünket.

Nemzeti konszenzus kellett volna, a politikusok nagyobb hazaszeretete, a hatalom szeretete mellett. Az államigazgatás szénáját rendbe kellett volna tenni. Reform és reform kellett volna szünet nélkül, még az uniós csatlakozás előtt. Ezt az esélyt azonban Magyarország elmulasztotta.

Lényegét tekintve ma sem történik semmi, gyökeres reformok nincsenek - válaszolja Demján arra a kérdésre, hogy mitől maradhatunk le végzetesen a régiós versenyben.

Az üzletember szerint a közigazgatásban, az egészségügyben és az oktatásban nincs is reform, csak maszatolás; az elmúlt években egyetlen sikeres reformra futotta, mégpedig a haderőreformra.

Demján szerint a Fidesz rendezett állapotban adta át az országot 2002-ben, a párt bűnéül azt rója fel, hogy kormányzásuk négy éve alatt egyetlen társadalmi alrendszert sem alakítottak át. Az üzletember szerint a bajok a két száznapos programmal kezdődtek, amelyek az ország eladósodásához vezettek, de a dolgokat 2004-ben és 2005-ben még rendbe lehetett volna tenni.

A pártok már nem számítanak

Hitelből nem lehet jóléti rendszerváltást csinálni. Ha lehetne, képzeljük el, milyen csodás lenne a világ. Ez a nép viszont ezt a politikát befogadta, a sajtó, az értelmiség lelkesen üdvözölte. A hitelt kamatos kamattal vissza kell fizetni - mondja a Figyelőnek Demján Sándor.

Ma az ország a történtek után ki van szolgáltatva 7-8 nagy kötvénytulajdonosnak. Ilyen körülmények között hamis illúzió az, hogy az állampolgár szavazatán vagy bármely politikai párton múlik, mi lesz Magyarország jövője. A valóságban azon múlik, milyen a világ likviditási helyzete. Azt dicsérendőnek tartom, hogy a kormány a saját választási esélyeit is kockáztatva akart reformokat csinálni. Csakhogy úgy látom, most elgyávultak. Nincsenek befejezve a reformok - véli a leggazdagabb magyar.

Figyelő nyomán

http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=3777&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drezda lángokban
  2008-02-13 22:25:00, szerda
 
  Drezda lángokban

Részlet Benjamin Colby: ‘Twas a famous victory - Deception and Propaganda

in the War with Germany, Arlington House Publishers, 1974. USA.



A gyér német ellenállás Roosevelt ,,feltételnélküli megadási" rendelete miatt lett utolsó kétségbeesett erőfeszítéssé. Roosevelt, Sztálin és Churchill már Jaltában volt. Drezda 600 ezer lakosa többszázezer menekülttel szaporodott az oroszok elől menekülő ötmillió közül. A város, amely Béccsel vetekedett, mint Európa legszebb barokk városa, teljesen védelem nélkül volt. Még a légvédelmi ágyúkat is eltávolították máshová.

Sir Robert Saundby, a British Bomber Command helyettes parancsnoka nem hitte, hogy Drezda bombázása katonai szükségesség volt. Amikor a parancs a bombázásra megérkezett, ez annyira zavarta, hogy külön kérdést intézett a Légvédelmi minisztériumhoz. Kérdését a minisztériumból Jaltába küldték Churchillhez. A válasz, utasítás volt Drezda bombázására az első adódó alkalommal.

Az angolok február 13-án éjjel gondosan előkészített terv alapján intézték a csapást, amely hatalmas tűzvihar szándékos előidézését tervezte. A célpontot, ami a város közepe volt először gondosan céljelző bombákkal jelölték meg. Az első jelző bombát, amint azt a Royal Air Force a bombázással egyidőben készített fényképfelvételei igazolták, 250 méter magasságból dobták Németország legnagyobb kórházterületére. Ezt követte a szőnyegbombázás, amely a körzetet lángba borította.

A második bombatámadást, főleg gyújtóbombákkal, három órával későbbre tűzték ki, hogy a tűzoltók és az időközben a szomszéd városokból helyszínre érkezett segítség is áldozatul essenek. A cél ismét a város közepe volt. A nyolc kilométerre fekvő Luftwaffe-repülőteret, ámbár a ,,karácsonyfa" bombák megvilágították, mellőzték az angol repülők, megtartva bombáikat Drezdának. Nem volt ellenállás sem a levegőben, sem légvédelmi ágyúktól, mert Drezdának nem voltak légvédelmi fegyverei. A várost tervszerűen szőnyegbombázták, miközben egy bombázási szakértő irányította a bombázókat a város még nem égő külvárosaihoz. A tűzorkán óriási volta leírhatatlan volt, a hazatérő repülők 400 kilométer távolságból is látták a tűz fényét. Másnap 1 350 amerikai Flying Fortress támadta a még mindig égő várost. A kísérő vadászgépeket utasították, hogy szálljanak le háztetőmagasságba és gépfegyverezzenek mindent, amit látnak. Így rálőttek a városból menekülő lakosságra és mindenre, ami mozgott.

A következő nap 210 amerikai bombázó ismét támadta a várost és 461 tonna bombát dobott rá. Kórházak, templomok, lakóházak ugyanarra a sorsra jutottak. Az egyik kórházban 200 személy halt meg, köztük 45 várandós anya. A város egyes részeit hetekig nem lehetett megközelíteni, olyan heves volt a tűz. A korabeli német polgári honvédelem szerint a halottak száma elérte a 60 ezret.

Az amerikai Air Force mindezzel még nem elégedett meg, és március 2-án, majd április 17-én újból bombázta a várost. Érdekes, hogy ez utóbbit csak az angol történészek jegyezték fel, az amerikaiak nem említik.

Miért bombázták Drezdát? Az angolok rögtön a támadások után kijelentették, hogy a város ,,nagy iparváros" volt ,,nagy lőszergyárakkal". Ezt az amerikai újságok hűen megismételték. Igazában, radar és elektromos alkatrészeket gyártottak nyolctól tizenöt kilométer távolságra a város központjától és néhány kisvállalat repülőgép alkatrészt és más kisfontosságú alkatrészt gyártott, de egyetlen ilyen üzem sem volt az angol repülők által célba vett zsúfolt területen belül.

A másik félrevezetés, amit inkább hazugságnak lehetne nevezni, az volt, hogy az oroszok kérelmére bombázták Drezdát. Az idők folyamán ez is hazugságnak bizonyult. Amikor a jaltai konferencia jegyzőkönyveit nyilvánosságra hozták kiderült, hogy az oroszok ugyan kérték, hogy a szövetséges légierő ,,lebénítsa Berlin és Lipcse gócpontjait", de Drezdát nem foglalták bele. Sőt, még az oroszok is visszautasították Drezda bombázását, amire Churchill jóváhagyásával kérte fel őket az angol légierő vezetősége.

A hivatalos történészek a háború után feljegyezték a valóságot: Drezdát azért bombázták, hogy ,,növeljék a pánikot és zűrzavart, amely már jelen volt a menekültekkel túlzsúfolt városokban, és hogy Sztálinnak kedveskedjenek."

Február 18-án az Associated Press tudósítója, miután részt vett a hadsereg legfelsőbb vezetőségének hadiszállásán adott tájékoztatón:

,,A szövetséges légi főnökök" - táviratozta - ,,meghozták a régen várt döntést a német lakosságközpontok szándékos terrorbombázását illetőleg, mint Hitler elvesztése siettetésének könyörtelen eszközét..."

Továbbá, a Drezda támadását követő napon, mielőtt a 48 kilométerre fekvő Chemnitz város bombázására küldték őket, az angol légierő pilótáinak pontosan megmondták:

,,azért mentek oda ma éjszaka, hogy végezzetek a menekültekkel, akik elmenekültek Drezdából."

És ezek mentek Nürnbergbe ítélkezni a németek felett! - Jaj, a legyőzötteknek!

http://www.hazankert.com/05marc6.html

**************
http://franka-egom.ofm.hu/irattar/irasok_gondolatok/konyvismert etesek/konyvek/drezda_elpusztitasa.htm

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=9186
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László, közgazdász:
  2008-02-13 22:05:55, szerda
 
  Bogár László, közgazdász:

,,Jelenleg a magyar társadalom nem tudja megfogalmazni a kérdéseit és nincs tisztában azzal sem, hogy ha nagyon régóta nagyon sok emberrel nagyon szörnyű dolgok történnek, akkor az nem lehet csupán a véletlen műve. A közeli jövő legfőbb stratégiai feladata tehát szerinte az, hogy a magyar társadalom minél szélesebb rétegei szembesüljenek azzal a végzetes lejtővel, amelyen a nemzet újratermelési folyamatai haladnak. Ennek a folyamatnak részben előfeltétele, részben remélt következménye az, amit talán a nemzet újraegyesítésének nevezhetnénk. Amelynek során rádöbbenthetjük a magyarságot, hogy saját létérdekeit megfogalmazni és képviselni senki más nem fogja helyette."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A háborús pusztításoktól hoss
  2008-02-13 22:00:36, szerda
 
 
A háborús pusztításoktól hosszú ideig megmenekülő Drezdát,
az egyik legszebb európai várost 1945. február 13-án és 14-én három hullámban bombázták a szövetségesek, lángtengerré változtatva a belvárost.
Az infernóban legkevesebb 35 ezer ember pusztult el.

MEGRENDITO KEPEK!!!
http://www.ma.hu/images/2005/02/drz3.jpg
http://www.ma.hu/images/2005/02/drz1.jpg
http://www.ma.hu/images/2005/02/drz5.jpg
/Persze, erről szó sem esik!/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarkosan fogalmazva
  2008-02-13 21:56:26, szerda
 
  2008-02-12


Sarkosan fogalmazva

Senki sem várt csodát, hát persze, hogy megszavazták. Név szerint, lelkiismeretük szerint. Lendvai Ildikó egy Kozmogyenszkaja pátoszával mondta, ők vállalják a felelősséget, Horváth Ágnes szerint "ez a törvénytervezet egy befejezett gondolat", de felszólalt két karakteres arc, Vojnik Mária és Havas Szófia is. Igen, néztük a cirkuszt, utálkozva, hányingerrel küzdve. Kóka elnök azt mondta, nagyon nagy nap a mai, meg azt is: "Az egészségügyi törvény visszafordíthatatlan stádiumba lép." Vagyis irreverzibilis a betegség, gyógyulás nem várható. Történt pedig mindez a betegek világnapján, ezen a napon jelent meg egykor Lourdes-ban a Szűzanya. Ha még ehhez hozzáteszem, hogy a Kossuth teret a Köztársasági Őrezred parancsnokának indoklása szerint azért zárták le, mert "a tüntetők erkölcsi és politikai nyomást akartak alkalmazni", akkor ehhez tényleg nincs mit hozzátenni. A betegek élni szeretnének, a tüntetők meg nyomást gyakorolni, hát lehet ezzel a k... országgal jót cselekedni, sóhajtozhat dolgozószobájában a Nagy Reformer, aki úgy rendeztette be a szobát, ahogyan Nagy Imre idején volt. Pedig stílszerűbb lenne, ha úgy nézne ki ott minden, mint Hegedűs András idejében, amikor Molotov még külügyminiszter volt, nem koktél.

Szentmihályi Szabó Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliós uniós támogatást k
  2008-02-13 21:50:05, szerda
 
  2008-02-13 20:59
Százmilliós uniós támogatást kapott Ficsor szüleinek cége

Közel százmillió forint uniós támogatást kapott még 2005-ben a miniszterelnök frissen kinevezett kabinetfőnöke, Ficsor Ádám szüleinek cége a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól (FVM).



A Heliszolg Kft.-nek az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programból erőgép vásárlásra 28 millió, mezőgazdasági tároló létesítésére 65 millió forint jutott. A hírTV információi szerint a Ficsor szülők nem sokkal az uniós támogatás elnyerése után újították fel a Tokaj mellett fekvő birtokukat. Ficsor Ádám 2004 októberétől az FVM Politikai Államtitkárság titkárságvezetője, 2006 júliusától pedig a földművelésügyi tárca vidékfejlesztésért felelős szakállamtitkára volt. Február elsejétől pedig ő Gál J. Zoltán utóda a Miniszterelnöki Hivatalban.

hírTV

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=198919
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz Kókával? - az SZDSZ-es
  2008-02-13 21:47:41, szerda
 
  Mi lesz Kókával? - az SZDSZ-es elnökválasztási csalást igazolja a jelenléti ív?


A hírTV birtokába jutott jelenléti ív másolata igazolja a csalást az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán. Valószínűleg okirathamisításról van szó. Legitimizációs válság az SZDSZ-ben?

A dokumentumon egy olyan borsodi küldöttházaspár neve mellett is szerepel aláírás, akik a hírTV Célpont című műsorában azt nyilatkozták, nem tudtak részt venni a budapesti elnökválasztáson, mert dolgoztak.

Vági Sándortól aláírásmintát is kértek. Kézjegye láthatóan nem egyezik meg azzal a szignóval, amely a jelenléti íven szerepel. Mindez igazolja, hogy valaki helyettük vette fel a szavazólapot, és voksolt is.

A hírTV birtokába került dokumentumot megmutata az elnökválasztáson alulmaradt Fodor Gábornak. Ő "helyi ügynek" nevezte a történteket, amelyet szerinte a Borsod megyei szervezetnek kell kivizsgálnia. Egyben megismételte: az SZDSZ-ben nincs legitimációs válság.

A jelenléti ív másolata egyébként megegyezik azzal az eredeti dokumentummal, amelyet az SZDSZ hivatalosan leadott a bíróságra az elnökválasztás után.

http://www.gondola.hu/cikkek/57953
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vádlottak padjára kerülnek m
  2008-02-13 21:46:48, szerda
 
  Weborvos 2008. február 11. 10:47

A vádlottak padjára kerülnek majd a több-biztosítós modell kiagyalói?


Cser: a magyar modellnek nevezett megoldás miatt egyszer még sokan fognak ott ülni a vádlottak padján egymás mellett.
Zsúfolásig megtelt péntek késő délután Szegeden az Alsóvárosi Kultúrház, ahová ellenzéki politikusok és az EDDSZ megyei vezetője mellett Cser Ágnes, az érdekképviselet országos elnöke várta az embereket. A meghívó szerint a rendezvényre invitálták a térség kormánypárti politikusait is, akik közül viszont senki sem jelent meg. A szocialista és szabad demokrata politikusok említésekor a tömeg fütyülni kezdett.

A fórum a szegedi szervezők felszólalásával kezdődött: Tímár Péter, az EDDSZ Csongrád megyei elnöke arról beszélt, hogy az egészségügyi törvény napirenden lévő módosítása szakmai egyeztetés nélkül történik, az ellen az ellenzéken kívül számos civil és szakmai szervezet is tiltakozott. Tímár az ellenzők névsorából külön kiemelte az MSZP társadalompolitikai tagozatát, ennek említésekor a jelenlévők tapsolni kezdtek.

- Az emberekkel vagy köt szerződést az új biztosító vagy nem. Ha az elején a törvényi kötelezettség miatt még köt is szerződést, néhány éven belül úgy alakíthatják, hogy kihulljon a rendszerből az, akinek túl drága az ellátása - jelentette ki Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat fideszes elnöke, hozzátéve: a térség kórházai a lét és a nemlét határán küzdenek, mivel - megfogalmazása szerint - nem kapnak elegendő ágyszámot és pénzt a betegek ellátásához. Hozzátette: a makói főigazgató bármikor lemondana a napidíjról, ha az intézmény visszakapná az eredeti finanszírozást, mivel a kórháztól nagyságrendekkel több pénzt elvontak mint amennyit ez a forrás biztosít. - Az embereknek minden alkalommal elmondom: a bajokért ne az orvosokra haragudjanak. A pénzügyi körökre kell haragudni, amelyek üzletet akarnak csinálni az egészségünkből. Fel kell szólítani a döntéshozókat, hogy ne tegyék tönkre az egészségünket és a rendszert a megkérdezésünk nélkül! - mondta az ellenzéki politikus.

"Sokan ülnek majd a vádlottak padján"

Domokos István, a MOK Csongrád megyei elnöke arról beszélt, hogy az egészségügyből való forráskivonás a mindennapi rendelésekre is rányomja a bélyegét, ami miatt frusztráció, annak nyomán pedig az orvos-beteg kapcsolat folyamatos erodálódása tapasztalható. Megjegyezte: ugyan az ágyszámok lecsökkentése ellen nem tudtak érdemben fellépni, az is eredmény, hogy a kormányzat nem tudta a regionális egészségügyi tanácsokra hárítani döntésének ódiumát. Domokos István vállalhatatlan döntések sorozatának nevezte azt is, hogy az önkormányzati egészségügy egyetemi beolvasztása nyomán Szegeden sorra eladnak egészségügyi ingatlanokat.

Kalmár Ferenc, a KDNP önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a rendszerváltás után az üzleti világba átnyergelt politikusok nem tesznek mást, minthogy döntéseikkel akár a társadalom ellenében is kiszolgálják azt a pénzügyi szektort, ahová immár önmaguk is tartoznak. Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselő ezt azzal egészítette ki: ugyanaz zajlik az egészségügyben, ami már lejátszódott más területeken, az energiaszektorban, a termelő- és feldolgozóiparban. - Már mindenünk a külföldi tulajdonosok kezében van, le vagyunk gyarmatosítva. Ha ez így folyik tovább, ki lehet venni a Magyarország táblát a határátkelőknél, s ráírni, hogy a nincstelenek, a tulajdon nélküliek országa - fogalmazott Bodó Imre.

Cser Ágnes felszólalása előtt átrendezte a színpadot, előtérbe állítva az üres székeket, amelyeket a kormánypárti politikusoknak készítettek oda. Azt mondta: azért nem állnak ki vitára, mert nem érdeklik őket a választópolgárok, sértésnek veszik, ha kérdéseket intéznek hozzájuk, s egyébként sincsenek védhető érveik. - Írnak nekik általános, makogós szöveget konkrét szakmai tartalom nélkül, s ők ezt ismételgetik vég nélkül mint egy elakadt gramofon - fogalmazott Cser Ágnes. (A teljességhez hozzátartozik: a közelmúltban több fórum volt, amelyen kormánypárti politikusok is részt vettek. Egy héttel korábban éppen az Alsóvárosi Kultúrházban vitázott Sándor Klára SZDSZ-es képviselő Nógrádi Zoltán fideszes honatyával, Makón pedig ezen a héten Domokos István vitapartnere Tukacs István, az MSZP egészségügyi bizottságának alelnöke volt, a fórumon moderátorként vett részt Buzás Péter szocialista polgármester, országgyűlési képviselő. A pénteken a debreceni SZDSZ frakcióülésen részt vevő Sándor Klára a Délmagyarország című lapnak azt nyilatkozta: nem tudott arról, hogy ismét fórumra várnák.)

Cser Ágnes azt mondta: az Orbán-kormány idején a szocialisták is érveltek a magántőke egészségügyi szerepvállalása ellen, ám kormányra kerülve már más véleményen vannak. - Valószínűleg én vagyok tudatlan és fejlődésképtelen, s az MSZP fejlődik, ennek nyomán szerezhettek olyan új tudást, amely arra sarkallja őket, hogy az egészségbiztosítási alapot csak profitorientált részvénytársaságok kezében érezzék biztonságban - fogalmazott Cser Ágnes, hozzátéve: bombabiztosabb üzletet nem is lehetne felkínálni a magáncégeknek, mint a kötelező járulékokból számukra biztosítandó fix bevétel, s ezzel párhuzamosan a profitcsökkentő kiadásaik minimalizálása.

- Szerintem a magyar modellnek nevezett megoldás miatt egyszer még sokan fognak ott ülni a vádlottak padján egymás mellett - jelentette ki Cser Ágnes. Az EDDSZ elnöke többször hangsúlyozta: csak törvényes eszközökkel lehet eredményesen hangot adni az elégedetlenségnek, ezért mindenkit arra szólított fel, hogy segítsék az egészségbiztosítási törvény ellen, egy újabb népszavazás kiírásáért indított aláírásgyűjtési akciót.

Miután az egyik képviselő szóvá tette, hogy Cser Ágnes nem szólt semmit Horváth Ágnes egészségügyi miniszterről, az EDDSZ elnöke annyit mondott: "vannak emberek, akik említésre sem méltók."

Ostor helyett aláírásgyűjtés

Az alsóvárosi fórum végére időzítve kormányellenes tüntetést jelentettek be a Széchenyi térre, a polgármesteri hivatal elé, az eseményről a Fidesz helyi szervezete adott ki előzetesen közleményt. A városházánál 7 óra után még csak egy maréknyi csapat várakozott: a hét-nyolc fős csoport egyik tagja egy árpádsávos zászlót tartott, egyikőjüknél karikásostor volt, ketten pedig egy-egy bádog szócsőbe skandáltak kormányellenes rigmusokat. Kis idő elteltével - ahogyan a résztvevők átértek a mintegy két kilométerre lévő fórumról - többen csatlakoztak. Nagyjából hatvanan gyűltek össze, hogy közösen várják Cser Ágnes megérkezését. A létszámot látva sokan elégedetlenségüknek adtak hangot.

Cser Ágnes a tüntetőkhöz érve azzal kezdte: ne kiabáljanak, mert annak úgysincs értelme, azzal csak azt érik el, hogy csőcseléknek nevezik őket. Az EDDSZ elnöke nem tartott beszédet, a demonstrálók gyűrűjében megismételte a fórumon elhangzottakat, s arra biztatta a jelenlévőket, hogy az üres városháza előtti skandálás helyett gyűjtsenek aláírásokat. Cser Ágnes szavai miatt több fiatal is csalódott volt, őket az EDDSZ elnöke igyekezett meggyőzni arról, hogy csak azzal lehet eredményt elérni, ha kihasználják a magyar és az uniós jogrend által biztosított lehetőségeket. - Mi nem európai állampolgárok vagyunk, hanem magyarok - érveltek a fiatalok, akiket láthatólag nem túlzottan lelkesített fel az, amit hallottak. Másra számítottak.

- Énekeljük el a Himnuszt, és menjünk haza - javasolta kisvártatva egy asszony. Miután egy mintegy negyedórás beszélgetést követően Cser Ágnes elköszönt a tüntetőktől, a demonstráció feloszlott. A Himnuszt végül nem énekelték el.

http://gondola.hu/cikkek/cikk.php?szal=57881
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teltházas előadás Baján
  2008-02-13 20:30:09, szerda
 
  Teltházas előadás Baján
2008. február 13.

* Alapszervezeti hírek

A Jobbik és a Magyar Gárda jelene és jövője címmel rendezett előadást a Jobbik Bajai Alapszervezete február 2-án délután. A rendezvény lebonyolítására a Bányai Júlia ÁMK Dísztermében került sor. Az érdeklődők egy órával a rendezvény kezdete előtt kezdtek gyülekezni. A meghirdetett időre már annyian lettek, hogy megtöltötték a Dísztermet, a Galériát, sőt, az előtérben is ácsorogtak jó néhányan. Utóbbiak a nyitott ajtókon keresztül követték az eseményeket. Becslések szerint mintegy 300-350 fő volt kíváncsi a szónokokra és az előadókra.
Érdekesség képen jegyzem meg, hogy egy héttel korábban ugyanitt tartott rendezvényt az MSZP is, melyre egy 18 főből álló "tömeg" volt kíváncsi.

A rendezvény hagyományosan a Himnusz eléneklésével kezdődött. Ambrus Tibor helyi Jobbik elnök bevezető szavai után a Turul Dalárda gyönyörű erdélyi népdalokat adott elő. Műsorukat a Gárda indulóval zárták.
Az első előadó Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke volt. Hangoztatta, Magyarország egy társadalmi, gazdasági, politikai és morális válságban lévő ország, melyben több szindróma is jelen van. Trianon, Rákosi-Kádár korszak, globalizmus, Izrael. Ezek közül egy is elég lenne, hogy megrokkantson egy országot. Bennünket ezek kölcsönhatásai pusztítanak, gyengítenek, aláznak meg napról-napra. Sokan úgy gondolják, hogy ilyen hatalmak ellen nem is érdemes küzdeni. De ezek a szindrómák kifogások. Minden népnek megvan a maga szenvedéstörténete, és mindegyiknek a magáé a legfájdalmasabb.

Az országért aggódók, hagyományőrző egyesületekbe, klubokba szerveződnek, mert a nemzet élet-halál harcából mindenkinek ki kell vennie a részét. A legkisebb szervezeteknek is. A Jobbik és a Magyar Gárda tagjai már megtapasztalták, mire képes az összefogás. Annak ellenére, hogy egyesek kiközösítik és lefasisztázzák őket, mégis azt mondják, hogy olyan öszzetartozás-élményben, testvéri szeretetben van részük, amelyet semmiért sem adnának oda, amely mindent megér!

Vona Gábort a Magyar Gárda országos főkapitánya, Dósa István követte. A Magyar Gárda megalakulásáról kijelentette, hogy azt a történelmi szükséglet írta elő. Arccal és névvel tettek esküt, mert ezt így tartották becsületesnek. A hatalom szerinti nyilasokat, fasisztákat, kirekesztőket, és még a bánat tudja, mi mindeneket a polgárok részéről tisztelet, szeretet, hála övezi. Sok ember egy életen át vár, hogy ilyen módon megtiszteljék!

Az ügyészségi eljárásról azt mondta, hogy az fel szeretné oszlatni a gárdát, de a kiszivárgott információk szerint a vádak igen gyenge lábon állnak. Ha a hatalom mégis áterőszakolna egy feloszlatást, a gárda mozgalomként élne tovább - döntöttek a megyei kapitányok részvételével az alapítók. Nem lehet azt mondani, hogy gárda oszolj, mindenkinek hazafelé!

A hatalom rájött, hogy hatalmi szóval nem tudja szétverni a gárdát, mert a gárda erős és összetartó közösség - többek között az őket ért támadások miatt is - ezért megpróbálja olyan helyzetbe hozni azt, hogy nagyfokú társadalmi elítélésnek tegye ki. Elsősorban a cigány kisebbséget mozgósítják a gárda ellen. Pl. Érpatakon is a messziről odaszállított cigány embereket a háttérből gigafonnal uszították a gárda ellen. Az uszítás a fizikai elpusztításig ment el. Budapesten a nem egészen józan Kende Péter közírót vetették be (kinek Viktor című könyve a gyűlölet bibliája) remélve, hogy a tömegben felismerik a provokátort, s az ott kapott pár pofonnal lehet majd lejáratni a gárdát. Azt, hogy ép bőrrel megúszta, az őt kimentő gárdistáknak és a rendezőknek köszönhette. A gárda nem kíván felülni a provokációknak, hangoztatta Dósa!

Ambrus Tibor zárószavai után a szónokok a tisztelt érdeklődők kérdéseire válaszoltak. A rendezvény hagyományosan a Szózat és a Székely himnusz eléneklésével zárult.
Az előadók, a vendégek és az előadás lebonyolításában segédkezők ezután átvonultak a helyi Magyar Étterembe, ahol (természetesen) bajai halászlé várta őket.
A páratlan sikerhez munkával a Bácska Nemzeti Kör, a Magyar Gárda több tagja és három Jobbik szervezet járult hozzá: a házigazda bajai mellett az újonnan alakult kalocsai, illetve (már tradicionálisan) a lajosmizsei. A rendezvényen vendégként részt vett a Kecskeméti Jobbik Alapszervezet elnöke és fia. Külön köszönet a bajai Magyar Étterem tulajdonosának és dolgozóinak.

Az eseményeket az elejétől a végéig - beleértve a Magyar Étteremben történteket is - nyomon követte a francia sajtó néhány képviselője.

Szabó Tibor

http://jobbik.hu/node/4162
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas levél Tarlósnak!
  2008-02-13 19:54:01, szerda
 
  Tarlós István Fidesz-DNP-frakciószövetség elnöke
2008-02-10. 20:07:43

Kedves Elnök Úr!

A Magyar Nemzet február 8-i számának 2-ik oldalán egy rövid tudósításban az olvasható, hogy a következő ciklustól kezdve ,,győzelmük estén Budapestet élhető várossá formálják. Koncepciójukat három ütemben képzeli el, az első három évben a főváros gazdasági helyzetét kívánják stabilizálni. A második, szintén hároméves ütemben stabilizálni kívánják a rendteremtést, valamint elindítják a nagyobb költségű beruházásokat is. Végül Budapestet egy erős közép-európai centrummá kívánják fejleszteni. Mint mondta, a program sarkalatos pontja a rendteremtés, amelyben zérótoleranciát kívánnak alkalmazni."

Hogy erre senki nem reagált, kijelentéseit nem elemezték a jobboldali/konzervatív sajtóban, remélem annak egyetlen oka van. Az, hogy én értelmeztem félre a fenti sorokat, amelyek engem mód felett elszomorítottak.
Ha valóban én értem félre akár az ön eredetileg mondott szavait, akár az újságban található szövegezését, kérem, az egész levelet vegye ,,visszavontnak".

Az én értelmezésem viszont a szöveg alapján a következő: a stabilizáció első ütemében a gazdaságra összpontosítana, majd a második három éves ütemben a rendteremtésre.

Ha ez így van, katasztrófát sejtek.

Először is: az önkormányzati választásokon a szavazók az általuk megválasztottaknak négy éves mandátumot adnak. Ez azt jelenti, hogy önnek nem három olyan ütemű programot kellene készítenie, amelynek már első kétszer három éve (6 év) is túlnyúlik a következő választásokon, hanem négy éves programot, ugyanis egyrészt semmi nem garantálja, hogy önt újjáválasztják (ezt ugyan soha nem hiszi el az éppen kormányzó jobboldal), másrészt pedig a választók az ön összteljesítménye alapján döntenek vagy megtartásáról, vagy arról, hogy ön helyett másra szavaznak. Azt pedig tudja, hogy az a média, amelyet pártja kormányzati ciklusa idején alkalmazott ,,megafon-diplomáciája" szerint ki akart egyensúlyozni, önt nem fogja támogatni abban, hogy ígéreteinek hitelt ad.

Másodszor és ismét hangsúlyozva akár az unalom árán is: ha jól értelmezem a lapban az ön programjáról megjelenteket, ön a rendteremtéshez igazában a második harmadik éves ciklusban kezd hozzá.

Ami végzetes hiba.

Ugyanis három év alatt mindaz, aki nem érdekelt a rendteremtésben, már régen beépül a ,,mechanizmusba"; összefonódik az ön embereivel és a kölcsönös érdekszövetségben ön nulla eredményt fog elérni a rendteremtésben.

Hosszú évek óta meglehetősen nagy figyelemmel követem azt, hogy miként teremtettek és teremtenek rendet a világ különböző országaiban és városaiban, Szingapúrtól New Yorkig.
Azt azonban sehol nem láttam, hogy egy rendteremtési program bejelentését nem a rendteremtéssel kezdik. Nem három év, nem három hónap, nem három nap és nem három perc múlva, hanem azonnal. Azonnal. Ez vonatkozik minden, radikális lépésre, kezdve a média átalakításától a minisztériumok megtisztításán át a rendőrség elementáris átalakításáig: ha nem kezd azonnal munkába és azt nem folytatja kitartóan a feladat elvégzéséig, akkor ne is beszéljen róla.

Ugyanígy, ha ön már most nem kezdi meg e rendteremtési programja megvalósításának a legpontosabb kidolgozását, amelyben ön pontosan megjelöli magának, hogy mely embereket kell azonnal eltávolítania és hogy azokat kikkel helyettesít, a kijelölt személyekkel már most felvéve a kapcsolatot és most konzultálva velük, akkor az ön rendteremtése el fog bukni.

Nem beszélve arról, hogy egy olyan városházán, ahol nincs rend, az ön által adandó megrendelések és projektek túlnyomórészt a másik oldalt erősítik majd. Az ilyen fordítva - holott ők nem a rend megteremtői, hanem a mögöttes céllal létrehozott anarchia előidézői - sohasem fordul elő. Más szavakkal: rendteremtés nélkül nem tudja majd stabilizálni Budapest gazdasági helyzetét. Nem érdemes a kocsit a lovak elé fogva kocsikázni indulni.

A mai állapotok miatt az ön vállára jövőbeni főpolgármesterként olyan óriási felelősség nehezedik, amely miatt nem engedheti meg magának azt a luxust, amit a magyar politikai jobboldali vezetés 1990 óta megenged magának, vagyis a tervezés nélküli, ad-hoc cselekvést, ami nem más, mint eredménytelen kapkodás és elvtelen kompromisszumkötés a másik oldallal.

Az ön esetében nem arról van szó, hogy egy rossz helyzetből kell kilábalni a rendteremtéssel, hanem arról, hogy a jobboldali kormányzás és jobboldali politika elképesztő mulasztásai és gyakori elvtelensége miatt (miközben természetesen elismerem a részeredményeket) egy totálisan megvert és szétvert társadalmat, egy siralmasan apatikus jobboldali szavazótábort kell a sírgödörből tartósabb levegővételére és erőgyűjtésre legalább a felszínre hoznia.

Még egyszer: nagyon remélem, hogy a szöveg félreérthető volt és ön a rendteremtést hivatali széke elfoglalásának másodpercében megkezdi.

Lovas István


[Forrás: Magyar Demokrata]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.