Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Valenti napi 2007.01.03.
  2008-02-14 21:42:13, csütörtök
 
  szemed a fényben

szemed a fényben
szíved a késen
sohasem kértem
sohasem féltem

árnyékok kísérnek
belém nőtt a bánat
sikoltva hívnálak
fordulnék utánad

szemed fényében
elégnek a holdak
szíved melegében
ismét megújulnak

életek pusztulnak
halálok születnek
múltak élednek
jövőket temetnek

szemed sugarát
ha láthatnám újra
szíved ha újra
felém fordulna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valentin napi Szemedbe néztem
  2008-02-14 21:40:02, csütörtök
 
  Szemedbe néztem,s megfürödtem benne,
olyan volt tükre,mintha kristálytenger lenne.
Melynek fenekén csillógó mélybarna homok,
gyémánttá tördeli a felkelő napot!!!

Szemedbe néztem,s elmerültem benne,
olyan volt színe,mintha nyári éjjel lenne!
Melynek égboltján ezüstös telihold ragyog,
mit körbetáncolnak álmos csillagok!

Szemedbe néztem,s lángra gyúltam benne,
olyan volt tüze,mintha izzó láva lenne!
Mi addig ég,míg csak a Föld forog,
míg a Mennyben dalolnak angyalok!

Szemedbe néztem,s feloldódtam benne,
olyan volt fénye,mintha bűbájosság lenne!
Mely árva lelkem velejéig hatott,
s gyújtott szívemben heves imádatot!

Szemedbe néztem,s eltévedtem benne,
olyan volt vonzása,mintha mélységes mély lenne!
Mint szédítő,kábító,gyönyörű vad titok,
szemedben láttam meg: SZERELMES VAGYOK!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valentin napra Faludytól
  2008-02-14 21:37:53, csütörtök
 
  VALÓMNÁL JOBBNAK

Valómnál jobbnak, nemesebbnek
játszom előtted magamat.
Attól vagyok jobb, mert szeretlek
s mert felemellek, magasabb.

Az önzés és önzetlenség lesz
közöttünk. Ám mint válhatok
olyanná amilyennek képzelsz?
Szerelmed cél és nem állapot.

Vibráló partok szélén járok
veled s lesem zárt ajkadat.
Ingem nyílásában virágot

Viselek s kést az ing alatt,
és éjjel egy-egy részt kivágok
magamból, hogy megtartsalak.

(Faludy György)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vélemény egy országos felvonul
  2008-02-14 17:47:11, csütörtök
 
  MI A VÉLEMÉNYE EGY ORSZÁGOS FELVONULÁSRÓL,
ZARÁNDOKLATRÓL?

Népszavazás másnapján (2008. márc. 10) útnak indul az ország. Gyalogszerrel az utakon vagy járművel. A járművesek felveszik az út mentén vonulókat. Az út menti pékek kalácsot sütnek a búcsújárók számára, a tehenész gazdák tejet mérnek, a hentesek kolbászt, a halászok halat, a borászok bort hoznak, a leklészek lelkeket erősítenek, a rendőrök rendre vigyáznak, a bölcsek tanácskoznak, a zenészek zenélnek, a küldöncök, a hírvivők hírt visznek szerte az országban, szerte a világban, hogy a magyar feltámadt és kezébe veszi sorsát, az igazságáért útra kelt és vonul a törvény házába visszaállítani a régi és igazi rendet szolgáló ősi törvényt. Nincsenek pártok, nincs igazságtalan törvény, pusztán a magyarok-, a Kárpát Haza igazsága.
Ez csak akarat kédése, mert tudniillik mi vagyunk a nép!


http://www.hirhalo.com/szavazas.php
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...az csupán következmény
  2008-02-14 02:06:39, csütörtök
 
  Zéró tolerancia

Én befizetek. "O zsebrevágja - Rudolf Péter nekitámad a politikai elitnek



Az, hogy Gyurcsány Ferenc hatalmon van, csupán következménye a közállapotoknak - mondja Rudolf Péter, aki utóbbiakat igen sötéten látja. Keleti pu. címmel márciusban debütáló darabjába Kóka János is ihletett jelenetet, ám a rendez"o állítja: nem kormányellenes darab készül.

- Nem csak rendez"oje, szerz"oje is a Keleti pu. cím"u darabnak. Nem elég jók a kortárs drámák?

- Min"o újságírói agresszió! Születik valami, s máris összeugrasztana a drámaírókkal? Szó sincs elégedetlenségr"ol. Épp nem volt autóm, vonatoznom kellett, s ha már így, leültem a pályaudvaron sakkozni egy százasban. Vesztettem. F"oként mert arra figyeltem, ami körülöttem zajlik. Ebb"ol jött az alapötlet, de a darab még a próbák során is alakul. F"oleg Bús Gábor Olivér és Hársing Hilda m"uve, de annyira azért belefolyok, hogy kisebb bet"uvel ugyan, de ráfér a plakátra az én nevem is.

- Álszerénykedik?

- Így igazságos. Az alapötletem ugyanis nem valami "orült nagy gondolat. Csupán azt vettem észre: egy pályaudvarnál nincs alkalmasabb helyszín, hogy egy ilyen fortyogó országot megmutass. Ott ugyanis szinte mindenki megfordul.

- Az elit nem. Meg sem jelenik a darabban?

- Dehogynem. Csak nem a pályaudvaron.

- Hát?

- Fölötte.

- Mondjuk helikopteren?

- Mondjuk.

- Politikai propagandadarabot rendez tehát?

- Eszemben sincs. A színház elvileg a napi politika felett áll, annál magasabb szinten kell moralizálnia. Ugyanakkor nem kerülheti meg, hogy szóljon a máról: nem lehet állandóan leporolgatni Shakespeare-t, megtalálni a Lear királyban a ma is érvényes üzenetet. Csakhogy itt a magyar paradoxon: ez az ország olyan egészségtelenül átpolitizálódott, hogy bármit mutatok meg a valóságból, alig tudom elkerülni, hogy aktuálpolitizálásnak hasson. Err"ol nem a színház tehet, hanem a politika - ha a színház erkölcsi kérdéseket vet föl, akkor egyesek propagandát látnak bele.

- Magyarán: a hazugság mint jelenség bemutatása a színház dolga, csakhogy err"ol beugrik a miniszterelnök.

- Valahogy így, holott a cél nem ez. A helikopter sem egy személyre utal, hanem arra a magatartásra, ahogy az elit a pórhoz viszonyul. A tragédia az, hogy nem íróasztal mellett kell kiizzadni ilyen jelképeket, hanem adja "oket az élet. És a simli ott van minden kilométerk"onél. Nemrég egy rendel"oben harminc másodpercnyi ismeretség után felvázolta egy ismeretlen, hogyan csalnak, lopnak a cégénél.

- A kormány épp hadat üzent a mutyizóknak, a feketegazdaságnak. Zéró tolerancia.

- Bennem is épp ennyi van az urak felé. Zéró tolerancia. Hálás lennék hát, ha magukon kezdenék. A korrupció és a hatalom sziámi ikrek, mióta világ a világ, de a mértéke elviselhetetlenné kezd válni. Ha elbocsátanak, adóztatnak, közben a megértésemet várják, mondván, nagy a baj, ki kell rángatni az ország szekerét a kátyúból, de közben egyre kövérebben ülnek egyesek a szekéren, amit mi rángatunk, indulatba jön az ember. Nem én vezettem lápba a szekeret. Én befizetek. Te beszeded. "O zsebrevágja. Persze ez általánosítás - ám az embernek alig vannak információi.
- Olvasni kell.

- Feltáró cikkek jelennek meg, de nincsenek következmények. Gyanús minden, zsigerig hatol a bizalmatlanság. Persze lehet elemezni az idevezet"o utat; nyilván benne van a szocialista örökség is - akkor sikk volt átvágni az államot, De ez már a miénk, tehát magunkat vágjuk át. Mindannyian részesei vagyunk a játszmának, s amíg nem alakul ki a közösség érzése, semmi esélyünk. Ezért rémiszt"oek a hazugságok, a korrupció örvénye, mert ez ellen hat. És ostobaság lenne azt állítani, hogy err"ol csak az egyik vagy a másik oldal tehet.

- Egyik kutya, másik eb? Ismer"os érvelés. Balról.

- A korrupció mértékét tekintve nagyjából egykutya.

- Honnan veszi?

- Nincs átfogó korrupciós térképem, de naivitás azt hinni, hogy az egyik oldal csak áll a fazék mellett ökölbe szorított kézzel. A valódi összelitb"un viszont az, ahogy egyfolytában vizslatjuk, hová tartozik egy kijelentés, egy érv. A teljes elit elfogadja ugyanis ezt a számára kényelmes helyzetet. Ezért kénytelen elfogadni az állampolgár is. Így a m"uvész, az értelmiségi, amikor közéleti kérdésekben megszólal, azt nem kizárólag meggy"oz"odésb"ol teszi, hanem beleszámítja a megélhetését is. Ha kormánypárti szöveget ad el"o, akkor azért, hogy megtarthassa a posztját, ha ellenzékit, akkor meg azért, hogy ha ezek buknak, majd "o foglalhassa el a kiszemelt széket.

- Tán nem jó szakember Balázs Péter Szolnokon, vagy a Bujtor- Eperjes páros veszprémi kinevezésével van baja?

- Szó sincs róla. Remek színházi emberek. A politika gondolkodásmódjával van bajom. Azzal, hogy nem azért tesznek ki valakit egy igazgatói székb"ol, mert alkalmatlan, hanem mert politikailag nem ott áll, ahol a város vagy az ország vezetése. Ez a gyakorlat középszer"uséghez vezet akkor is, ha olykor a politikai döntés valóban rátermett emberekre esik. Hogy az igénytelenségb"ol nem vagyunk képesek kitörni - arról igenis tehet a mutyista logika. Az pedig, hogy a pályaudvaron szocreál állapotok uralkodnak, összefügg azzal, hogy odafönt sem változott meg a szemlélet. Rémiszt"o, hogy saját életükben azok sem különbek, akik egyébként mélyen fel vannak háborodva az ország állapotán.

- Ez önvallomás volt? Könnyített a lelkén?

- Úgy érti, korrupt vagyok-e én is?

- Úgy.

- Hogyne lennék. Lassan ötvenéves színészként közalkalmazottként kellene megkeresnem a megélhetésemhez szükséges összeget, eközben bt.-ken és kft.-ken keresztül létezünk, kényszervállalkozunk. Röhej.

- Röhej, de nem korrupció.

- Sok b"unöm van: kezdve a lustaságtól a hiúságon és a túlzott becsvágyon át a pitiáner féltékenységig. A valódi korrupció nem tartozik közéjük. Egyrészt így neveltek, másrészt egyike vagyok a kevés szerencsésnek: sok mindennel foglalkozom, egzisztenciámat rendben tudom tartani anélkül is, hogy jellemromboló kompromisszumokat kellene kötnöm.

- Nem csupán azért, mert önt nem kínálták meg egy jóféle igazgatói poszttal?

- Volt rá példa, hogy megkínáltak. Nem vállaltam.

- Merthogy ön "független"?

- Függetlenség? Az egyik politikai oldal világlátása közelebb áll hozzám, de ezzel nem mondok semmit, hiszen mindenkivel ez a helyzet, aki megfogalmazta már, milyen értékeket tart fontosnak. Ilyen értelemben tehát nem létezik függetlenség. A lényeg, hogy a véleményemért cserébe ne várjak semmit, s ha kínálnak, ne azért kínálják.

- Nincs is miért tartania a markát. Amióta beszélgetünk, egyet sem gyurcsányozott.

- Hogy "o hatalmon lehet, csupán következménye a közállapotoknak. Az "oszödi beszéd napvilágra kerülésének pillanatában lehetett volna együtt felüvölteni, hogy ez sok. Nem így történt. Nem, mert ez a perverz kettéosztottság lehetetlenné tette. Pedig ez nem politikai hovatartozás kérdése volt, hanem egyszer"u erkölcsi kérdés. Tudjuk persze, hogy a politikus m"uködésének velejárója a torzítás és az ígérgetés, de azért ebben is vannak fokozatok! Elvileg. Mert szép lassan létrejött a "bravúros igazságbeszéd" költ"oi képe. De ne legyenek illúzióink: ha a másik oldalon fogtak volna szerecsent, annak mosdatása is megkezd"odött volna. - Le a teljes elittel? Az anarchista szerepében: Rudolf Péter.

- Ha tetszik. De akkor én vagyok a világ legfáradtabb anarchistája. Szerencsére a szakmámban kiélhetem az indulataimat, és nem kell az utcán tombolnom. Az indulatok persze nagyrészt abból fakadnak, hogy híján vagyunk egy sor információnak.

- Mire lenne kíváncsi?

- Mondjuk arra, hogy eldöntötték-e valakik, hogy én hülye fogyasztó legyek. Hogy kineveztek-e minket félperiféria-országnak? Kimondták-e a centrumországok hatalmasai, hogy itt, felénk nem érdekük a nemzeti kultúra léte? Hogy milyen módon van ebben benne a hazai elit? Esetleg a valódi döntéseket nem is "ok hozzák?

- Elit-, és most már globalizációellenesség is... Irány a Magyar Gárda?

- A hazaszeretet nem zászlólengetés és hangoskodás. A szeretet nem üvöltözik. A szeretet figyel. Szeretem a hazámat, mert ismerem a történelmét, a kultúráját. A nemzetköziség is akkor m"uködhet jól, ha mindenki ismeri és szereti magát, a másikra pedig kíváncsi. A globalizáció célja épp ez lehetne. Hogy Buenos Airesben egy kocsmában társalogjak néhány helyi figurával arról, mi van Maradonával. Spanyolul. Vagy törjék "ok a magyart. Az élet értelme kapcsolattartás, közösséghez tartozás. Ezek vannak itthon széthullóban.

- Az Új Színház igyekszik közösséget építeni: újabban olcsó jegygyel engedi be a pedagógusokat - egy osztályfénykép felmutatásával azokat is, akiket már kirúgtak. Öné az ötlet?

- Nem, Márta Istváné. De lehetne. Pedagógus szül"ok gyermekeként rálátok arra, mit jelent tanárnak lenni. Az értelmiségi hierarchia alját. Miközben a nemzet léte azon múlik, hogy meg tudjuk-e "orizni az oktatást, a kultúrát és az egészségügyet. Azokat a dolgokat, amelyekb"ol vonul kifele az állam.

- Hogyan lesz ebb"ol katarzis - a színpadon, és azon kívül?

- A színpadon túli darab úgy rossz, ahogy van. A kilencedik felvonásban vagyunk, katarzis sehol. Normális esetben ilyenkor hazamegy a néz"o. Csak hova menjünk? Itthon vagyunk. A közélet jó esetben persze nem igényli a katarzist: elég lenne, ha m"uködnének a dolgok. A színház célja viszont az, hogy az el"oadás után legalább öt percre jobb ember legyen abból, aki feláll a székb"ol. A fentiek miatt igencsak nehéz feladat ez most, a Keleti pu.-nál.

- Valami vége csak van a darabnak.

- Bezárják a pályaudvart. Elmegy az utolsó vonat, azt is lekésik az utasok. Maradnak a csomagmeg"orz"oben. Várunk. Ott vagyunk hagyva egy helyzetben. Ennyi.


Stumpf András
hetivalasz.hu



--------------------------------------------------------------------------------



Rudolf Péter színész, rendez"o o 1959. október 15-én született Budapesten, de gyerekkorát vidéken, "Orszentmiklóson, Vácdukán és Vácott töltötte. o Tizennégy éves korában a f"ovárosba költözött, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tanult. o 1983-ban diplomázott a Színházés Filmmivészeti F"oiskolán, ekkor forgatta a Cha-cha-cha és a Szerencsés Dániel cím"u filmeket. o 1983-tól 1998-ig a Vígszínház társulatának volt tagja, azóta szabadúszó. o 1992-93 között a Magyar Színészkamara ügyviv"oje volt. o Els"o színházi rendezését, a Dühöng"o ifjúságot Eszenyi Enik"o és Kaszás Attila f"oszereplésével évekig játszották. Els"o filmes rendezése az Üvegtigris volt, Kapitány Ivánnal karöltve. A második részt rendez"oként egyedül jegyzi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Sólyom László!
  2008-02-14 01:21:01, csütörtök
 
  Tisztelt Sólyom László!

Az Alkotmány Bíróság részére küldtem az alábbi levelet:


2008.02.11.-én megszavazta az országgyűlés az egészségügyi törvényt. Alkotmányos aggályaim vannak a szavazás körülményeivel kapcsolatban. Frakció fegyelem vagy népszuverenitás? Úgy gondolom, az utóbbi időben az úgymond frakció fegyelem felülírja az alkotmányban leírt népszuverenitást. Ha ebben az országban igazi demokrácia van, ilyen nem történhet. A képviselők szavazásukkal nem a népet képviselték, hanem pártérdeket, és ez a Magyar Alkotmány szerint, úgy gondolom teljesen elfogadhatatlan.

Alkotmány:
2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
20. § (2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a közérdekében végzik.

A frakció fegyelem lábbal tiporta az Alkotmány e paragrafusait.
Mindezek tudatában úgy gondolom, hogy nem csak a frakcióvezető, hanem a képviselők többsége nem tett eleget alkotmányban megfogalmazott kötelességének! Ezért arra kérem az Alkotmány Bíróságot, hogy vizsgálja felül e törvény megszületésének körülményeit, és a kormánypárti frakció működését, valamint tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy érvényesüljön a népszuverenitás!
Nem képviselhetik olyan emberek a közérdeket, akik lefekszenek a pártérdeknek, és ezért talán semmissé kellene tenni a megszavazott törvényt.

A frakció fegyelem sérti továbbá:

20. § (3) Az országgyűlési képviselőt - az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényben szabályozottak szerint - mentelmi jog illeti meg.
(4) Az országgyűlési képviselőt a függetlenségét biztosító tiszteletdíj, továbbá meghatározott kedvezmények és költségeinek fedezésére költségtérítés illetik meg.

A képviselő tisztaságát, a népképviseletet védenék e paragrafusok, és ezek ellen is vétett a frakció, amikor zárta sorait a frakció fegyelemmel. (Gondolok itt a frakció által kiszabott büntetésekre a ,,kiszavazók" ellen.)



Eddig tartott az Alkotmány bírósághoz címzett levelem.


Ezen okokra hivatkozva kérem köztársasági elnök jogkörénél fogva (alkotmány 30/A. § (1) g) pontja) kezdeményezzen népszavazást az egészségügyi törvény ügyében.
Várom válaszát!

Üdvözlettel:
Bárkányi Sándor
Szászvár
Petőfi Sándor utca 89.
7349

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Alkotmánybíróság!
  2008-02-14 01:17:20, csütörtök
 
  Tisztelt Alkotmány Bíróság!

2008.02.11.-én megszavazta az országgyűlés az egészségügyi törvényt. Alkotmányos aggályaim vannak a szavazás körülményeivel kapcsolatban. Frakció fegyelem vagy népszuverenitás? Úgy gondolom, az utóbbi időben az úgymond frakció fegyelem felülírja az alkotmányban leírt népszuverenitást. Ha ebben az országban igazi demokrácia van, ilyen nem történhet. A képviselők szavazásukkal nem a népet képviselték, hanem pártérdeket, és ez a Magyar Alkotmány szerint, úgy gondolom teljesen elfogadhatatlan.

Alkotmány:
2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
20. § (2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a közérdekében végzik.

A frakció fegyelem lábbal tiporta az Alkotmány e paragrafusait.
Mindezek tudatában úgy gondolom, hogy nem csak a frakcióvezető, hanem a képviselők többsége nem tett eleget alkotmányban megfogalmazott kötelességének! Ezért arra kérem az Alkotmány Bíróságot, hogy vizsgálja felül e törvény megszületésének körülményeit, és a kormánypárti frakció működését, valamint tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy érvényesüljön a népszuverenitás!
Nem képviselhetik olyan emberek a közérdeket, akik lefekszenek a pártérdeknek, és ezért talán semmissé kellene tenni a megszavazott törvényt.

A frakció fegyelem sérti továbbá:

20. § (3) Az országgyűlési képviselőt - az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényben szabályozottak szerint - mentelmi jog illeti meg.
(4) Az országgyűlési képviselőt a függetlenségét biztosító tiszteletdíj, továbbá meghatározott kedvezmények és költségeinek fedezésére költségtérítés illetik meg.

A képviselő tisztaságát, a népképviseletet védenék e paragrafusok, és ezek ellen is vétett a frakció, amikor zárta sorait a frakció fegyelemmel. (Gondolok itt a frakció által kiszabott büntetésekre a ,,kiszavazók" ellen.)



Mindezekre várom a választ!

Üdvözlettel:

BÁRKÁNYI SÁNDOR 30/4517495
Szászvár
Petőfi Sándor utca 89.
7349

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 258
  • e Hét: 1968
  • e Hónap: 10572
  • e Év: 46513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.