2008-02-17 12:34:10, vasárnap
|
|
|
Végül tegnap töltött káposzta lett a rántott csirkéből. Találtam egy fej kelkáposztát, s citromos és ecetes vízben elkezdtem fonnyasztani (fonnyázni, ahogyan debreceni nővérem mondja). Egyenkét szedtem a leveleket, s közben megtöltöttem őket, s a kis tekercseket pirított hagymás káposzta ágyra fektettem. Feltöltöttem a főzőlével, kis kolábászt tettem bele és szalonnát, s megfőztem az egészet. A tetejére árpagyöngyöt szórtam (árpakását, ahogyan jászsági feleségem mondja). Íg egy abszolut keleti, a Dúnántúlon nem ismert finom dolog lett az egészből. Fiam azt modta, hogy már megint káposzta. Aztán bevágott belőle két tányérral. Igaz, a múlt hét végén egy fazék székelykáposztát hagytunk neki itthon, míg mi Németországban unokáztunk. Betörölte azt is. Ez, a tegnapi, kolozsvári káposzta. Teljesen más.
Visszatértem, néhány óra elmúlt.
Végül ma készítettem karamellizált gyümölcsöket. Kevés olajon cukrot karamellizáltam, almadarabkákat,s mandarint karamellizáltam. És elkészült hozzá a rántott csirke. Fölséges étel együtt, nem telít, s utána ízlik a fehér édes bor.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|