Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Kezdeményezték Dávid Ibolya me
  2008-02-19 22:45:16, kedd
 
  2008-02-19 19:15
Kezdeményezték Dávid Ibolya mentelmi jogának felfüggesztését

Dávid Ibolya mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi az Országgyűlésnél a Pesti Központi Kerületi Bíróság.



A testület Simicska Lajos feljelentése alapján, aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indított magánvádas eljárást az MDF elnöke ellen, amit a bíróság a képviselő mentelmi joga miatt felfüggesztett. A bíróság nem jogerős végzésben döntött arról, hogy a parlamenti bizottsághoz fordul, a végzés ellen nyolc napig lehet fellebbezni. Az APEH egykori elnöke a bíróságon azt kifogásolta, hogy Dávid Ibolya egy sajtótájékoztatóján a Fidesz pénzügyeivel hozta kapcsolatba.

hírTV

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=200068
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP az Internacionálét éne
  2008-02-19 22:28:24, kedd
 
  Az MSZP az Internacionálét énekli?

És még azt merik állítani, hogy a kommunizmus megbukott? Hm! ....

►Kattints ide
:
http://videa.hu/play.php?v=F87NwiOwR9dNSyTr

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tudja kifizetni a cigányfa
  2008-02-19 21:50:37, kedd
 
  Nem tudja kifizetni a cigányfajvédők sarcát a kerepesi iskola
2008-02-19. 18:08

Hiller Istvánnal egyeztetne a kerepesi polgármester a helyi iskolára kirótt büntetés miatt. Franka Tibor az oktatási minisztériumtól vár segítséget az ügyben, mivel azt állítja, hogy az intézmény nem tudja kifizetni az egymillió forintos pénzbírságot - olvasható a Roma Sajtóközpont keddi közleményében.

Kapcsolódó: Milliós büntetés a cigánybűnözők ellen védekezni próbáló kerepesi iskolának!

A helyi polgármester szerint nem büntetni, hanem segíteni kellene az iskolát, ezért megfellebbezi a döntést. Franka Tibor a Roma Sajtóközpontnak elmondta: az intézmény 76 millió forintos állami támogatást kap, amelyhez még 80 milliót kell hozzátennie az önkormányzatnak a működéshez, így nem tudja kifizetni a büntetést. Franka szerint a hátrányos helyzetű diákok az iskola tanulóinak nagyjából harmadát teszik ki; még legalább 2-300 iskola lehet hozzájuk hasonló helyzetben a munkanélküliség és a mélyszegénység miatt.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/21369/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BKV-vezérnek mennie kell
  2008-02-19 21:47:06, kedd
 
  A BKV-vezérnek mennie kell

* Tevan Imre - tevan@mail.index..hu

| 2008. 02. 18., 07:22 | Frissítve: 1 napja

Négy, karszalaggal rendelkező férfi BKV-ellenőr a 3-as metró utolsó pénteki szerelvényéről leszálló W. Janka Nikolettet ellenőrzés címén megállította, majd arra hivatkozva, hogy nincs érvényes jegye vagy bérlete, visszatartotta, amíg az utolsó utasok is elhagyták a mélyállomás területét a mozgólépcső irányába. Ezt követően a 23 éves fiatal nőt egy az utasok elől elzárt szolgálati folyosóra kísérték, ahol az ellenőrök közül két személy fajtalankodásra kényszerítette, egyikőjük pedig meg is erőszakolta a lányt. Mindeközben a többiek végignézték a történteket. Ezt követően a lányt fölkísérték a már álló mozgólépcsőn, megfenyegették arra az esetre, ha följelentést kezdeményez, és kiengedték a megálló területéről az aluljáróba. A 23 éves sértett minderről az egyik kereskedelmi televízió hétfő reggeli műsorában számolt be.
nincs a Btk.-ban olyan bűncselekmény, hogy "a fia bétéjét alvállalkozóként alkalmazó cégtől kiemelten nagy értékű közbeszerzés előkészülete túlértékelt használt buszokra vonatkozóan"

Ilyen hír nincs, az eset nem történt meg. Szerencsére. Egyes politikusok szerint állítólag sajnos. E politikusok állítólag örülnének egy hasonló ürügynek, amelynek nyomán el lehetne távolítani a BKV éléről Antal Attila vezérigazgatót és esetlég néhány helyettesét. E politikusokat állítólag a fővárosi koalíció liberális képviselőcsoportjában, valamint a szocialisták kisebb, elizabetista, a nikolájevista többséggel szemben álló frakciójában kell keresni. Antal ugyanis Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes embereként van nyilvántartva. Nemcsak azért, mert Hagyóhoz tartozik a BKV, de ő azzal is magára húzta a több mint egy éve szolgáló menedzsert, hogy pályázat nélkül választotta ki.

Állítólag most éppen úgy látszik, némileg visszaszilárdult Antal pozíciója. Állítólag az, hogy nem egy külön bizottság, hanem a BKV felügyelőbizottsága vizsgálja az ügyet, neki kedvez. Meg lehet majd állapítani, amit mindenki tud, hogy nem történt törvényszegés. Jelenleg nincs a Btk.-ban olyan bűncselekmény, hogy "a fia bétéjét alvállalkozóként alkalmazó cégtől kiemelten nagy értékű közbeszerzés előkészülete túlértékelt használt buszokra vonatkozóan". Ilyen estekben ún. erkölcsi vagy politikai felelősséget szokás emlegetni.

csak még várnak egy Zsanett-ügyre

Antalt a használt Volvo csuklós buszok tervezett beszerzése sodorta ugyanis botrányba, de állítólag jó lenne nem emiatt elküldeni, hanem ürügyként szolgálhatna egy "Zsanet-ügy". És persze nem most, hanem néhány hét múlva. Lehetőleg a népszavazás után. (Érdekes, ugyanezt hallottam Heinczinger István MÁV-vezérről. Mármint hogy belebukott abba, hogy a vasúttársaság belebukott saját hülyeségébe [1] az év első munkanapján [2], állítólag már az állása is megvan Európa fővárosában, csak még várnak egy Zsanett-ügyre.)

Én nem értem a politikusokat. ha egy közlekedési cég első embere elszúr valamit, miért kell még egy ürügy is? Ha azért rúgnák ki, amiért, az a gyengeség jele lenne?

De én nem vagyok politikus. Engem inkább a buszbeszerzés érdekel. Antalt a Heti Válasz buktatta le, amikor február elején megírta [3], hogy fia annál az Alfa Busz Kft.-nél "dolgozik", amelytől a használt buszokat akarják venni.

Hoppá, ez ciki, ha igaz, gondolja ilyenkor az újságolvasó. Először persze olyan, mintha a BKV cáfolná a cikk állításait, perrel fenyeget. Aztán kiderül, olyat cáfolnak, amit nem állított a hetilap (régi trükk ez), hogy Antal Zsolt "dolgozásának" az alkalmazás lett volna a formája. Nem, hanem számlázott a bt.-je, derül ki pár nap alatt. (Az Alfa Busz alvállalkozójának dolgozott, hangzik az első, nyilván szándékosan kacifántos hivatalos megfogalmazás.) Ettől persze a tény nem jobb, esetleg némileg rosszabb színben tűnik fel, hiszen felmerülhet a "kényszervállalkozás", az adócsalás bűne.

A Válasz-cikkből első olvasatra valami olyasmi sejlik föl, hogy ez a beszerzés nem tiszta, hiszen gyanús, hogy pont az Alfa Busz által szállítandó 84 használt csuklósra írták ki, csak egyetlen pályázó jelentkezett, szóval, mintha előre lepacsizták volna. A főnök fia meg ott dolgozik az Alfánál, szóval havonta kap pénzt "cserében".

Második nézésre ennek a vélt mutyinak így egyik eleme se igaz. Egyrészt Antal Zsolt "fizetése", mit beszélek, havi számlázása nehezen lehetne az "ellentétel" egy korrupcióban, másrészt Zsolt már akkor is az Alfához járt be dolgozni, amikor az apja még nem volt BKV-vezér.
elég keveseknek áll a garázsában ennyi azonos gyártmányú, hasonló korú, eladó csuklós busz

Nézzük a tendert. Tényleg eleve az Alfára írták ki? Igen, de ez nem is lehet máshogy. Ekkora tétel használt járműre nemigen lehet tendert kiírni másképp. Elég keveseknek áll ugyanis a garázsában ennyi (maradjunk a BKV-tender számainál: legalább 60) azonos gyártmányú, hasonló korú, eladó csuklós busz. A legnagyobb európai közlekedési vállalatok is rendszerint 10-20 darabonként selejteznek. Az ilyen ritka alkalmaknak spéci oka van, általában egy-egy nagyobb beszerzés.

Márpedig a közbeszerzést nem erre találták ki. A közbeszerzés a vevő által kezdeményezett ügyleteknél működhet jól. Szeretnénk venni 100 ilyen és ilyen új buszt, erre kiírjuk a tendert. Mivel több gyártó van, többen jelentkeznek, kialakulhat egy árverseny, így reális, az adófizetők pénzét nem pazarló üzlet köthető. Ez a logika.

De mi van egy olyan ügylettel, mint a mostani? Egy eladó kezdeményezte tranzakciónál nemigen alakulhat ki árverseny, vagyis az nem tud vigyázni a közpénzekre. A jogászok persze bele tudták suvasztani az ilyesmit is a közbeszerzés hatálya alá, de egy hasonló vásárlást a fentiek miatt mindig a korrupció gyanúja fogja beárnyékolni.

Néhány éve használt villamosokat vett a BKV, az is hatalmas vitákat kavart, maga a főpolgármester is ellenezte az üzletet. A szakemberek persze meg tudják mondani, hogy egy-egy járműtételnek mennyi a reális ára. A szóban forgó genfi buszokra például először bemondott 50 millió, vagy a később finomított 47-48 millió forintról ki is lehet mutatni, hogy sok [4]. De lehet, hogy adná olcsóbban az Alfa. Mennyivel?
ennyi pénzből azért már nemcsak magánszemélyeknek juthat, hanem akár a közismerten sötét bergengóc pártfinanszírozás bugyraiba is

Ott tartunk tehát, hogy az ilyen beszerzéseknél nagyon nehezen tudja eldönteni a közvélemény, hogy az ár reális-e, vagy lehet-e benne korrupciós pénz. Csak a példa kedvéért képzeljük el, hogy nem a BKV, hanem a Bergengóc Közlekedési Cég (BKC) veszi meg a nyolcvanegynéhány, 6-8 éves genfi buszt. Darabját 45 millió fabatkáéért. (1 fabatka véletlenül = 1 forint.) Mi tudjuk, hogy 40 körül van a reális ár, de a BKC agilis szóvivője mindenhol arra hivatkozik, hogy a magyarok majd' 50 milliót is adtak volna ezekért, így nem gyanakszanak. Az ellenzék persze ellenez, de ezt már megszokták a bergengócok. Namost a 40 és 45 millió közötti "árrést" 84-gyel megszorozva 420 millió fabatkát kapunk. Ennyi pénzből azért már nemcsak magánszemélyeknek juthat, hanem akár a közismerten sötét bergengóc pártfinanszírozás bugyraiba is.

Szóval, kedves olvasó, nagyon vigyázz, ha egyszer közlekedési cég topmenedzsere leszel! Használt járművet lehetőleg ne vegyél. Ha mégis, megsokszorozott figyelemmel ügyelj ne csak a becsületességedre, hanem annak látszatára is!

Na ezt a szabályt nem tartotta be Antal Attila. Mert innen nézve már számos "apróság" ellene dolgozik. Az első: miért kell használt buszt venni? Ha már a Demszky-korszakban valóban bűnös módon hagyták elöregedni a buszparkot, annak átlagéletkorát ugyanannyira csökkentené (sajnos csak hónapokról beszélünk a teljes BKV-állományra számítva!) ha ugyanennyi pénzből mondjuk 50 új járművet vennénk. A második a beszerzés körülményei. Hogy pénz nem volt rá, amikor elkezdték a folyamatot, hogy a képviselő-testület elé nem vitték időben, hogy az ügyletről már a döntés előtt szinte mindenki kész tényként beszélt. És persze a meglehetősen borsosnak tűnő ár.
az ilyesminek most vége

De a mutyiszag legfontosabb oka, hogy Antalt sokéves, bensőséges kapcsolat fűzi az Alfához és a Volvóhoz. A menedzser a BKV előtt a Nógrád Volánt vezette. Ha rákeresünk a hazai autóbuszos ügyletek képzeletbeli adatbázisában az "Antal, Nógrád, BKV, Alfa, Volvo" szavakra túlságosan sok találatot kapunk. A Nógrád Volán Alfás Volvókat szerzett be, a Nógrád Volán a BKV alvállalkozójaként járatokat üzemeltet az Alfával közösen Volvókkal. Az első ilyen üzlet még nem Antal vezérigazgatósága alatt köttetett eredetileg, de a második, a villamospótlós már igen.

Sok a véletlenekből. Ha így nézzük, az Antal-fiú alfás szereplése valóban lehet az utolsó csepp. Nem azért a havi pár százezerért, amit kiszámlázott logisztikai munkatársként. Hanem azért, mert Antal Zsolt szolgálatainak igénybe vétele is a régi összefonódásra utal.

Túlságosan ide illik, amit Antal helyettese, Regőczi Miklós mondott nekünk nyárvégi interjújában a leginkább kettejük személyével jellemezhető új BKV-menedzsment programjáról (már a Heti Válasz se tudott ellenállni az idézésének):

A BKV kiskirályok és szent tehenek gyülekezete volt, egy nagy család, ahol mindenki mindenkit ismer. Az átlag itt-töltött munkaviszony több mint húsz év. Az öröm, ha egy buszvezetőnek a fiai is sofőrök lesznek nálunk, de az már nem, ha egy döntéshozó középvezető a felesége, a gyereke vagy a saját tulajdonában álló kft.-vel köt szerződést. Az ilyesminek most vége.

A cikk megírása és megjelenése után tudtam meg a hírt, hogy Antal Attilát kórházba szállították [5] infarktusgyanúval. Mit lehet ilyenkor mondani? Természetesen emberként sajnálom őt, és mielőbbi gyógyulást kívánok. A közbeszerzésről ettől még továbbra is ugyanazt gondolom. - t. i.


http://index.hu/velemeny/eheti/ehetiantal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pártügyek
  2008-02-19 21:43:36, kedd
 
  Pártügyek



Ferenc és Klára szabadságuk alatt kettesben autóznak. Ferenc vezeti az autót,
Klára egyszer csak kissé izgatottan megszólal:

- Édesem, álljunk már meg annál a benzinkútnál, van egy kis dolgom! Te meg is
nézethetnéd addig a gumikat és tele is tankolhatnál, akkorra én is végzek.

- Jól van, drágám!

Így is történik. Feri ezek közben egyik szemével figyeli Klárit, aki odaszalad
a kútvezetőhöz, puszi-puszi, bemennek a kútvezető irodájába, Klára elővesz
valamit, a táskájából, megmutatja, utána a kútvezető pakol ki valamit a
tárcájából, majd valami papírcetlit, az üvegajtón keresztül is látható, hogy
névjegyet cserélnek, aztán Klára felpattan, a kutas is, kikiséri, puszi-puszi,
Klára bepattan a kocsiba, elindulnak, integetés, puszidobás.

Ahogy kiérnek az útra, Ferit már nem hagyja nyugodni a kíváncsiság, meg mintha
valami kis kellemetlen véglény is fickándozna benne, ezért nyíltan, őszintén,
becsületesen rá is kérdez:

- Drágám! Ki volt ez?

- Jajj, te kis csacsi, nyugodj már meg! Tudod, évfolyamtársam volt, és ővele
jártam, mielőtt veled megismerkedtem, és egy másik évfolyamtársamtól
hallottam, hogy ez a kút az övé. Valami apró szamárságon összevesztünk
akkor, és jöttél Te! Pedig előtte már az esküvőt tervezgettük...

- És ha akkor összeházasodtok, most benzinkutasné lennél? - kérdezi Feri,
kissé önelégülten.

- Ahogy te tévedsz, édesem - válaszol Klára egy picit szárazabb hangon. Ha
akkor hozzámegyek, ma ő lenne a miniszterelnök!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igennel kezdődik - az agymosás
  2008-02-19 21:28:15, kedd
 
  Igennel kezdődik - az agymosásom

2008-02-19 14:37 Barikád.hu



Amit vártunk, bekövetkezett.
A 4,5 milliárdos költségvetésű népszavazás intézményének előzetes lejáratása után (Istenem, vajon hány agymosó automatát lehetne ezen vásárolni?), a kampányban nyílt hatalmi harc kezdődött, ahol a pártok számára már nem maga az érintett ,,össznépi ügy" tisztázása, hanem kizárólag egymás lejáratása a fontos. A mérsékelt mozgósítás ellenére -ha győznek az igenek, ha nem -, érdekes módon már mindkét szemben álló fél borítékolja a tavaszi nagy utcai zavargásokat. Remek időzítéssel folyik a botránykeltés, a megfélemlítés, egymás orcájának leköpködése. Már most sejthető, hogy a szegény Albert házaspár által elindított - nem a részkérdéseket firtató, hanem az egész privatizált egészségügyi rendszert megkérdőjelező -, TB-mentő civil kezdeményezést zsákutcába juttatják az acsarkodó pártérdekek. Itt, a részkérdések pitiáner csatájában lesz örökre elhantolva a népszavazás igazi tétje. A neoliberális reform-terror végleges megbuktatása helyett marad majd minden a régiben!

A kampánynak azért van egy lényeges eleme. A felturbózott párthisztéria közben ideiglenesen eltűnik majd a valódi lényeg: az, hogy a szétvert magyar gazdaság gyászos inflációs és stagflációs mutatóival együtt változatlanul ott szlalomozik az államcsőd legszélén. Egy helyben toporog a gazdaság, csökken a reálbér, folyamatosan gyengül a forint és a BUX. A ,,politikailag korrekt" kettős látást (az agyzsugor biztos jeleként) jól szemlélteti, hogy amíg a ,,legügyesebb magyar", Demján Sándor egy sajátságos, zuhanórepülésbe kezdett magyar részvénytársaságról beszél - ahol 7-8 kötvénytulajdonos kezében van a tényleges hatalom -, addig a nagyon ,,független" és nagyon ,,német" Bertelsmann Alapítvány legfrissebb berlini felmérése szerint hazánk a világ átalakuló országai közül az egyik legsikeresebb. (Már ami a demokráciát és a piacgazdaság fejlődését illeti!) Olyan szép történet ez, mint a mellébeszélés bajnokaként washingtoni körökben ismét felbukkanó Kiss Péter esete, aki - árnyék-miniszterelnöki ambícióit gyakorolva -, az ország legnagyobb gondjaként fideszes összeesküvők által támogatott gárdákat emleget. Olyan félrevezetés ez is, mint Sólyomé, aki ahelyett, hogy aláírásával azonnal megtagadta volna az egészségügyi holocaust bevezetését, most ráncos homlokkal, gondterhelten lebegteti a törvény elfogadását. Mossa kezeit, akár egy posztmodern Pilátus! (Most érkezett a hír, hogy a ,,jobboldali elnök" - szakítva Göncz Árpád gyakorlatával -, gyáván aláírta a változatlan formában megtartott végítéletet!)

Mindenki stílusosan szemet huny tehát ennek a legújabb hazugságnak, hogy az MSZP gátlástalan alkotmányellenes kormánykampány keretében új stílust, gyors adócsökkentést és széleskörű kormányátalakítást ígérget. Gyurcsány - igazi vöröshadsereg-béli frontharcosként - programbeszédében pofátlanul felszabadítást emleget, ahol a kifosztott polgárok az esélyegyenlőség nevében megint futhatnak egy kört ellopott magántulajdonuk nyomában. (Én biciklivel megyek! -idézhetnénk itt akár Sándor György hu/moralista szavait.) Hiszen, mint azt a kormányfő üzeni: -Nem a vizitdíjon múlik a haza sorsa! Tuti, hogy nem, mert Fletó nagy játékos, nagy pókerarc! Úgy kampányol, hogy közben nem kampányol! Ő ,,csak" vészhelyzetbe hozza vetélytársait, kinevezi Draskovicsot, az új vasprefektust, hogy aztán - akár a köztörvényes Gergényit -, egy jókora balhét követően végleg eltakaríthassa. Megszervezi a Kapolyi-féle szociáldemokrata egérutat, paktumot köt a csendestárs MDF-el, lekenyerezi a párthű képviselőket, gyűlöletbeszéddel fenyegeti meg az álellenzéket, politikamentessé teszi a HÖOK-ot, szétzülleszti a szakszervezeteket, ráadásul látszólag sorsára hagyja a széthulló szadista jómadarakat. Nagy dirrel-dúrral jön-megy, tojásdobálás közben átad néhány flancos kórházi ágyat és üres széfet, hogy aztán titkosszolgálati fedésben /terrorfenyegetésben/ találjon egy kis hidegháborús idegmérget. Bármennyire próbálkozik a Fidesz, még a Fortus Rt. olajszőkítő ügyeiben is tiszta marad, akár egy ma született hófehér bárányka. Ügyes.

Nem ennyire ügyes viszont a nagypofájú, bulista SZDSZ. A posztkommunista utódpárt bújtatásáért reméljük, hogy a sors hamarosan benyújtja a soros közüzemi díjat. Köszönjük, nem! Nem kérünk a szavazatcsalásra épülő ál-liberális, áldemokratikus rendszerből, ahol a tehetségtelen elnök nyirkos nyakán ott feszül a borsodi Köteles. Köszönjük, nem kérünk a megvásárolható pártokratákból, a magyarokkal zéró toleráns Kókából, a fékezett habzású Fodorból, a poszthumusz Kunczéből, a nemkívánatos Demszkyből, az igazságosztó Gusztosból, az árvalányhajas Ungárból, sőt még Horváth Ágnes kabinetfőnökének, Matejka Zsuzsannának a számláján lévő rejtélyes milliókból sem. Mert a törpe terrorpárt szerencsére már megint /ismét/ zártkörű agymosáson, kordában /gettóban?/ tartja teljesen elszürkült állományát. Nem a jövőről, az egészségbiztosítás szétlopásáról értekezik itt senki, hanem a bűnös múltról. Szálasi sírjának kihantolásáról, Tollas Tibor újságíró halála utáni megkövezéséről, vagy éppen Wass Albert szobrának kiközösítéséről. Erre mondja Fodor, hogy az SZDSZ rendesen, menetrendszerűen végzi a dolgát. Igen! Kóka és Fodor vezetésével az egész SZDSZ valóban végzi a dolgát: nagy ívben belesz@rik ugyanis ennek a szerencsétlen nemzetnek a beszappanozott agyába! A liberálisnak csúfolt magyar szadisták teljes gőzzel tolják bele tízfős pártjukat a saját maguk által felépített pöcegödörbe. (Reméljük, hogy hamarosan impozáns, néhány négyzetméteres székházat /putrit/ nyithatnak maguknak a rasszizmus-mentes Gilvánfán!) Reméljük, hogy hamarosan igaza lesz Spiró profetikus jövendölésének, aki a 168 órának elnevezett közéleti bulvárlapban, egy közeljövőben beteljesülő antiliberális, értsd: jobboldali forradalomról sutyorog. Ne legyünk azonban felhőtlenül boldogok. Ehhez a nagy ívű történethez lesz még néhány kíméletes szava a Fidesznek is.

Mert miről is szól ez a népszavazásnak álcázott pártpolitikai cirkusz? Gyurcsány és a kormánykoalíció múltjáról, és Orbán jövőjéről. A jövőm igenekkel kezdődik! - delejezi megint langyos kampánynyitó rendezvényén /Vidám Hétköznap/ híveit a kortalan és bűntelen vezér. Március 9.-én, a Győzelmem Napján új irány, új jövő kezdődik, mert nekünk egy másik jövőre van szükségünk! (Ahol a nagy változásban csak én vagyok az állandó, a konstans tényező.) Egy elsöprő győzelem esetén minden megváltozik majd! (Akárcsak az elsöprő erejű önkormányzati választásokat követően.) A zemberek már nem azt várják tőlünk, hogy ellenzékben legyünk. Kedves Barátaim! (Hanem azt, hogy minden eszközzel ragadjuk meg a hatalmat!) Tiszta sor. Már most egymásnak adják a kilincset az új udvartartás /idejekorán/ elkötelezett hívei. Pénzemberek, mágnások és bankárok sejtelmes hada lengi körül a várható győztes előszobáját. Az új nomenklatúra, az új arisztokrácia, a ,,mieink", akiket majd tenyérből lehet etetni. Ők lesznek majd a mi megbocsátóan szép, teljesen új, kommunista múltú tőkéseink. A damaszkuszi úton forgolódók. Az örök nyertesek, akik megváltják majd a világot. Azok, akikkel ráncba lehet majd szedni ezt a neveletlen, rakoncátlan, ráadásul éhes tömeget. Velük készül az új rend, a polgári igazodás. Ne várjuk tehát, hogy Orbán SYMA igazságbeszédére felvonulnak majd a feldühödött tömegek. Ne várjunk hát lajtorján lecsordogáló csodát. Március 9-én nem buktatást, csak kicsinyke leckét kapnak az ország politikusai. Ebben a küzdelemben nem üt meg senki egy másik hangot, nem ért szót senki saját népével. Nem lesz itt más, nem lesz országalapító kinyilatkoztatás.

Az utcákon tépett plakátokat mardos az enervált téli szél. Direkt nincs nagyszabású, kormányváltó mozgósítás. Azt beszélik jól értesült körök, hogy ebben a veszélyes Koszovó körüli balkáni kavarodásban nem lehet nálunk sem felforrósodott rendszerváltó megmozdulás. Odaátról csendre intenek. Vörös csillaggal díszített fekete NEM, halványsárga, bágyatag IGEN. Mintha megint nem kellene senkinek a győzelem. Ahogy esik, úgy puffan. Majd csak lesz valahogy. Szavazni fog a dögunalom. Az igenről és nemről sejtjük a lényeget, itt és most a távolmaradás az igazi nagy talány. A sok mosástól már habzik a közönyös nép agya. A pártokat akarja temetni, de végül önmagát bünteti. A távolból vidám vircsaft zaja zendül, valami elgyengülő hangfoszlány. Lehet, hogy a jövő a halállal kezdődik ezen az elátkozott nagy magyar proszektúrán?

Molnár Tamás

http://barikad.hu/node/11854
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth Ágnes kabinetfőnöke a
  2008-02-19 21:25:03, kedd
 
 


2008-02-19 20:57
Horváth Ágnes kabinetfőnöke a Hospinvestnél üzletelt

A Hospinvest-birodalomhoz tartozó cég kölcsönpénzéből tudott milliókkal kiszállni veszteséges ferihegyi patikájából Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke. A kft. vezetése nem nyilatkozik, így nem derült ki, miért érte meg milliókat adni egy azóta bezárt, veszteséges üzlet megvásárlásához.



A kórházak működését sorra megszerző magáncég segítette a veszteséges ferihegyi patika eladását. A Hospinvesthez köthető vállalkozás adott 32 millió forint kölcsönt annak a vállalkozónak, aki megvette az egészségügyi miniszter kabinetfőnökének résztulajdonában lévő üzletet. Matejka Zsuzsanna ebből több mint 9 milliót vihetett haza. Egykori munkaadója, Somody Imre pedig 10 milliót kapott.

A nagyvállalkozó azt mondja: azért szállt be az üzletbe, mert a patikaliberalizációt kidolgozó Matejka személyét garanciának tekintette arra, hogy mint mindenütt a világon Ferihegyen is kiemelkedően nyereséges lesz a reptéri gyógyszertár. Nem így történt. A vevőt állítása szerint Molnár Lajos volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter hozta. A pénzt kölcsönző cégtől nem tudtuk meg, miért érte meg milliókat adni egy azóta bezárt, veszteséges üzlet megvásárlásához. Füzes Attila a Mediogordiusz Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: "Gazdasági ügylet, senkinek semmi köze hozzá".

Füzes Attila egyébként a Hospinvest Zrt. hálózatfejlesztési igazgatója is, a cég pedig sorra vásárolja meg kórházak üzemeltetési jogát a liberális vezetésű egészségügyi minisztérium alatt. A történtekről Matejka Zsuzsannától sem tudtunk meg többet.

A kabinetfőnök bár a közhiteles cégbírósági dokumentumokban foglaltakat nem cáfolta, perrel fenyegetett. Az egészségügyi minisztérium kérdéseinkre nem válaszolt, így azt sem tudtuk meg, hogy ennek az ügyletnek és a Hospinvest terjeszkedésének van-e köze egymáshoz.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=200079
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél
  2008-02-19 21:20:31, kedd
 
  REFORM

Anyósomnak rák miatt 1979-ben emlőműtétje volt, azóta jár kontrollra az Országos Onkológiai Intézetbe.

Idén is elment. Az eddigi kontrollok egy fél napjába teltek, ebben minden szükséges vizsgálat benne volt.

Ma mammográfiára előjegyezték, 2008. november 7-re.

Sikerült egy vérvételt és egy mellkas rtg-t összehozni.

A "reformer" SZDSZ minden egyes tisztelt tagjának azt kívánom, hogy ugyanilyen mulatságos élményekben gazdag utakat kelljen saját kínjukkal végigjárni majd az általuk tönkrevágott magyar egészségügyben.

Vagy pici gyermekükkel, vagy feleségükkel, férjükkel. Hogy tudják meg, mi a magyarok istene.

Hogy rettegjenek, szorongjanak, várjanak, és ne is legyen reményük időben sorra kerülni. Szóval, hogy tudják, hogy mit követtek el velünk szemben.

Ez egy görény reform lett, kedveskéim.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lebutított nép
  2008-02-19 21:14:25, kedd
 
  Kis magyar abszurd: azt se tudjuk, miről szavazunk
2008. február 18. 06:15



Furcsa jószág a választópolgár. Azt hinnénk, hogy a szavazófülke jótékony homályában egy pillanatra elgondolkodik arról, hova is ikszel. Elvégre ideje lenne rá, ráadásul a függöny mögött senki nem látja, hogy mire vagy kire adja le voksát. A fülke, akár a pap gyónás közben, megértően hallgat. Nem lesz sértődés, se harag, sőt névre szóló borítékot se kapunk arról, hogy esetleg valami helytelen dolgot műveltünk volna.



De aki igazán furcsa, az a magyar választópolgár, mert úgy megy el szavazni, hogy csak egyetlen szó villog a fejében, ami amögött van, részletkérdés csupán. Bagatell.

A Medián felméréséből az derül ki ugyanis, hogy kevesebb mint egy hónappal a "mindent megváltoztató" népszavazás előtt az embereknek dunsztja nincs arról, hogy mi fog történni, ha igennel vagy ha nemmel szavaznak. A megkérdezettek többsége csupán arra emlékezett, hogy a kormány valamilyen több biztosítós rendszer bevezetését tervezi, de ennél többet már nem tudott elmondani arról a népszavazásról, amiről Orbán Viktor azt állította, hogy az ország sikere függ tőle, mert egy új korszak első lépése lesz. Ha ez így van, elég kiábrándító az az adat, hogy a nagy ikszelő-show előtt nem a háttér ismerete, mint inkább a dacos igen vagy nem pártpropagandája határozza meg a választók magatartását.

Ez se számít, mint ahogy az a tény sem, hogy a szavazási hecckampány több mint négymilliárd forintba kerül. Az sem érdekel senkit, hogy az állam csak azt képes elosztani, amit az adófizetők megtermelnek. Az is lényegtelen, hogy a népszavazás meg akarja semmisíteni az egészségügyi és felsőoktatási reformot. Mert természetesen az is hidegen hagyja a nyájas szavazót, hogy a népszavazás sikeressége esetén a kórházak és az egyetemek azt a bevételt bukják majd el, amit senki nem fog pótolni. De a magas szintű egészségügyi és oktatási szolgáltatásra persze továbbra sem fog eltűnni az igény.

Mindez azonban mellékes egy olyan országban, ahol szinte ajándékba adják a diplomát annak, aki többszörös halasztás és ismétlés után átcsusszan valahogy a végső rostán, hogy utána diadalittasan hordozza körbe az állítólagos tudásáról szóló papírt. Később pedig habzó szájjal tiltakozik a tandíj ellen, mondván a diploma alanyi jogon jár mindenkinek. Naná, a hülyének is megéri.

No és természetesen az sem számít a magyar választónak - aki egyébként az összes közvélemény-kutató céget nevetség tárgyává teszi - , hogy a Fidesz elnöke, aki most az igenekért vállalja a felelősséget - kormányzása idején kétszintű biztosítási rendszert kívánt létrehozni a piaci mechanizmust alapul véve, továbbá támogatta volna a díjra épülő üzleti egészségügyi biztosítók létrehozását. E logika mentén az az adat is teljességgel közömbös számunkra, hogy az Orbán-kormány ideje alatt megduplázódott a költségtérítéses képzésben részt vevők aránya.

Mi azonban ne foglalkozzunk semmivel, csak húzzuk magunkra a függönyt március 9-én, és vágjunk komoly arcot, miközben behúzzuk az ikszet. Ezt nyugodtan megtehetjük, úgyse fogja látni senki.

Szerző: Nagy Viktória

http://stop.hu/articles/article.php?id=277401
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komáromi doktor vajh mennyit k
  2008-02-19 19:56:31, kedd
 
 
Komáromi doktor vajh mennyit kapott ezért az akcióért????




:
Háziorvosok a vizitdíj megtartásáért gyűjtenek aláírást


Lánchíd Rádió, k, 2008-02-19 15:07



A vizitdíj megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat háziorvosok az

interneten. Azt mondják: a díj eltörlésével elveszítik bevételük

jelentős részét, és félő, hogy a kiesett összeget semelyik politikai

erő nem pótolja majd.

Néhány háziorvos a múlt héten aláírásgyűjtésbe kezdett a vizitdíj

megtartásáért. A kezdeményezők kijelentik, hogy nem akarnak politikai

csatározások alanyai és célpontjai lenni, de ki szeretnének állni egy

orvosok számára jó rendszer mellett - olvasható a csatlakozott

háziorvosok közleményében.


A múlt hét végén indult el az aláírásgyűjtés - mondta a Független

Hírügynökségnek Komáromi Zoltán háziorvos, az egyik aláíró. Kedd

délelőttre azonban már 85 kollégájuk csatlakozott hozzájuk, sőt a

civilek közül is 389-en elküldték nevüket - tette hozzá.


(FH)




Itt egy háziorvos válasza Komáromi doktornak:

'Kedves Zoltán!
A felhívásodat nem írom alá!
Indokaim:
1. Sokkal többet kivettek a zsebünkből, mint amennyit most visszatettek a betegeink zsebéből. Az fizesse ki a tartozást, aki ellopta!
2. az alapellátás minden állampolgárnak járó alkotmányos alapjog. Ennek koltségeit és az ellátás körét biztosítani állami feladat. Első lépésként rögzíteni kell, hogy mi jár alapellátás fejében az állampolgárnak. Aztán ki kell számítani, hogy ez mibe kerül.
Aztán ezt a forrást biztosítani kell annak a részére, aki a feladatot elvégzi.
Ezekben legalább 10 éves elmaradás van!
Jelenleg az ellátás forrását a Tb finanszírozás, az önkormányzati törvényből adódó önkormányzati támogatás és a vizitdíj nevű különadó biztosítja az elégségesnél jóval alacsonyabb szinten.
E harmadik forrás megszűnése esetén, mivel alkotmányos alapjogról van szó, a pótlás az állam feladata.
Mivel a Tb finanszírozás nincs tekintettel a valós bekerülési költségekre, ennek validálása szükséges kb 10 évre visszamenőleg.
Mivel az önkormányzatok törvényben előírt kötelezettségüket nem teljesítik, sőt a minket sújtó elvonásokkal/ iparűzési adó, bérleti díjak, helyi adók, elvárt ingyen munkák/ útján inkább a betegellátásra szolgáló közpénzek megcsapolásán fáradoznak,
Mivel a vizitdíj beszedetésével orvosiból adószedői, az esztelen adminisztrációs terhekkel irnoki statusba degradáltak szakmainak mondott vezetőink, úgy gondolom, nyalakodással semmire sem megyünk, mert holnap minden kezdődhet elölről.
....... János dr"
a vezetéknevet én vettem ki, mert a doktort, aki írta, nem tudom elérni...)

:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 310
  • e Hét: 649
  • e Hónap: 4394
  • e Év: 157890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.