Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Igazságtétel helyett jogszolgá
  2008-02-02 22:29:05, szombat
 
  2008.02.01.

Igazságtétel helyett jogszolgáltatás

Még 1988-ban, az elvtársi rendszer végnapjaiban történt, hogy egy nyugdíjas házaspár - Paragi Sándor és felesége - zuglói lakásába becsöngettek az ELMŰ szerelői. Az akkor még állami tulajdonú áramszolgáltató cég szakemberei azzal a céllal érkeztek, hogy korszerűbb készülékre cseréljék a régi, elavult villanyórát.

A munkát rendben el is végezték, ám Paragi Sándor, a lakás főbérlője meglepetten tapasztalta, hogy az új mérőberendezésről hiányoznak a szerkezet érintetlenségét igazoló plombák. Ezek hiányát szóvá is tette az ELMŰ munkatársainak, akik azzal nyugtatták meg az idős férfit, hogy a zárópecséteket rövidesen pótolják, így rendben át lehet majd adni a mérőórát. Paragi úr ezt tudomásul is vette, ám közölte, hogy a szerkezet bármiféle átvételére, a cserét igazoló aláírásra csakis akkor hajlandó, ha az ELMŰ pótolja a hiányzó plombákat.

Aztán teltek a hetek, hónapok, de a hiányzó pecsétek felhelyezése elmaradt. Ezt az ott lakó nyugdíjas házaspár többször is szóvá tette a villanyórát leolvasó szakembereknek, ám ők minden alkalommal megnyugtatták Paragiékat: az óra rendben van, a pecsétek hiánya csupán formaság, amiből semmiféle káruk, kellemetlenségük nem származhat, hiszen hónapról hónapra rendben fizetik a villanyszámlát.

Ezután a Paragi házaspár - bizonyára az óra ellenőrzésére hivatott szakemberek megnyugtató szavainak is köszönhetően - megfeledkezett a szabálytalanul felhelyezett villanyóráról. Teltek az évek, végbement a rendszerváltás, a lakást megvásárolták, és fiúk, ifj. Paragi Sándor nevére íratták, az ELMŰ-t privatizálta a Horn-kormány, majd hosszú betegség után elhunyt az ingatlanban élő házaspár férfi tagja. Miután gyermekük akkor máshol élt, özvegy Paragi Sándorné egyedül maradt a Bosnyák utcai lakásban. Tizenkét év telt el a mérőóra felszerelését követően, amikor 2000. szeptember 20-án az akkor 76 éves Paragi Sándornét ellenőrzés céljából ismét felkeresték az immár magánosított, döntő részben német tulajdonba került ELMŰ szakemberei. Az ellenőrök megállapították, hogy a mérőóráról hiányzik az összes ELMŰ zárópecsét, a mérőfejről pedig az egyik OMH-pecsét, valamint a mérőfejet és a kapocsfedelet összekötő zárószalag is el van szakadva. Ugyanakkor az ELMŰ szakemberei által felvett ténymegállapító jegyzőkönyvben azt is rögzítették, hogy ,,a fogyasztásmérő berendezés megkerülésével vagy befolyásolásával áramvételre nem került sor".

Az ellenőrzést követően az ELMŰ - szabálytalan áramvételre hivatkozva - 202 928 forint tartozás megfizetését követelte a kisnyugdíjas özvegyasszonytól, aki azonban tagadta, hogy ő vagy családtagjai hozzányúltak volna a villanyórához. A helyzet tisztázása érdekében ifj. Paragi Sándor hivatalos vizsgálatra beküldte a mérőszerkezetet a Kazinczy utcába, ahonnan fél évvel később meg is érkezett a szakvélemény. Ez ismételten megállapította a zárópecsétek hiányát, ám azt is rögzítette, hogy ,,a mérőt szétszerelve más, beavatkozásra utaló nyomot nem találtak". A mérőberendezés manipulálást bizonyító jeleket nem észlelő szakértői vizsgálatot követően az ELMŰ visszakozott, és egy 2001. június 8-án elküldött fax értelmében 76 596 forintra csökkentette - felemelt díj címén - a követelt összeget. Sőt, ifj. Paragi Sándor szerint az ügyben eljáró EM-AN Kft. vezetője szóban arra is ajánlatot tett, hogy 30 ezer forint azonnali befizetésével végleg lezárhatják az ügyet. Paragi Sándorné azonban elfogadhatatlannak tartotta, hogy bármennyit is fizessen azért a hibáért, ami az ELMŰ hanyag munkájának a következménye. A szabálytalan áramvételezésben vétlen idős asszony nem kívánt alkudozni az ELMŰ-vel a semmiért felszámolt büntetés összegéről. Eltelt négy év és özvegy Paragi Sándorné számára az eset már csak rossz emléknek tűnt, amikor kiderült, hogy az ELMŰ - ragaszkodva eredeti, 202 928 forintos kárigényéhez - bíróságra vitte az ügyet. Az elsőfokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban figyelembe vette az özvegy Paragi Sándorné álláspontját igazoló tényeket, elsősorban is azt, hogy a plombák hiányát nem a fogyasztóknak, hanem a villanyórát leolvasó szakembereknek kellett volna észlelniük és jelenteniük. Így az elsőfokon eljáró bíróság elutasította az ELMŰ igényét, és a felperest a bírósági eljárás költségeinek megfizetésére kötelezte.

Az ELMŰ azonban fellebbezett a számára kedvezőtlen ítélet ellen, és a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság a 84 éves kisnyugdíjas asszonnyal szemben támasztott kárigényt minden szempontból megalapozottnak ítélte. Mégpedig elsősorban arra való hivatkozással, hogy az alperes észlelte ugyan a zárópecsétek hiányát, ám ezt csupán szóban jelezte a villanyóra leolvasóinak, ami nem dokumentált, tehát bizonyíthatatlan. Így a Fővárosi Bíróság szerint fennáll a szerződésszegés, aminek következtében a fogyasztó köteles megfizetni a felemelt áramdíjat. Ugyanakkor a másodfokon eljáró tanács tagjai nem vették figyelembe az özvegy Paragi Sándorné véleményét igazoló és bizonyító szempontokat. Tehát azt, hogy az ELMŰ nem igazolta okiratokkal a mérőóra szabályos átadását, az ellenőrzéskor felvett ténymegállapító jegyzőkönyv szerint a fogyasztásmérő befolyásolásával vagy megkerülésével nem történt szabálytalan áramvételezés, a szakértő a villanyórát szétszerelve beavatkozásra utaló nyomot nem talált, és ezek után - szembesülve a tényekkel - az ELMŰ is alkudozni igyekezett az alperessel. Mindezen túl az is özvegy Paragi Sándorné igazát támasztja alá, hogy kWh-ban mért áramfelhasználásában a plombahibás óra eltávolítását követően sem állt be érdemi változás, sőt csekély mértékben csökkent a fogyasztása. Dr. Tóth Tibor, dr. Salamon Laura és Győriné dr. Hollósi Laura, az ügyben másodfokon eljáró tanács tagjai 2007. június 19-én meghozott ítéletükben arra kötelezték özv. Paragi Sándorné 84 éves kisnyugdíjast, hogy 15 nap alatt fizessen meg az ELMŰ-nek 202 928 forintot és ennek 2001. május 5-től 2001. december 31-ig évi 20 százalékos, 2002. január 1-jétől 2004. december 31-ig évi 11 százalékos, 2005. január 1-jétől a kifizetés napjáig a késedelemmel érintett naptári félévet megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű kamatot és 42 663 forint együttes első- és másodfokú perköltséget. A büntetés összege így közel 400 ezer forintra nőtt, aminek a szerény jövedelemmel rendelkező idős asszony még a töredékét sem tudná befizetni. Az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek.

Varga Imre
http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2008/februar/01/8.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi, és az a bizonyos józan ész
  2008-02-02 22:24:54, szombat
 
  2008.02.01.

Mi, és az a bizonyos józan ész

Az MSZP egész oldalas, plakátszerű hirdetést tett közzé a Népszabadságban, melyben emelkedett, ünnepi hangon oktatja ki a kellően korlátozott fantáziájú, vagy funkcionális analfabéta olvasót, hogy a gyurcsányi reformprogram agresszív rombolása valójában a nemzeti jövő építésével azonos, hogy az országot működésképtelenné tevő pénzügyi megvonások valójában a lehetőségek kiterjesztései, hogy a szerzett jogok semmibe vétele valójában teremtő modernizálás, hogy a kirablásom valójában a gyarapodásom mutatója. Következésképpen: a Fidesz tavaszra tervezett népszavazásán kétely (és gondolkodás) nélkül álljon ki a hirdetés olvasója Veres János pénzügyi, Horváth Ágnes - (akit az utca istenadta népe szeretetének jeleként Mengelicének becéz) - kórházi, és Hiller István oktatási reformámokfutása mellett. Szóra érdemes nem volna az egész, ha nem akad meg a szemem a fellengzős aláíráson: MSZP - A józan ész nevében.

Az MSZP és a józan ész együtt, mint egylényegűség emlegetve! Vajon tényleg nincsen határa a baloldal cinizmusának? A magyar kommunista és szocialista pártok jó évszázada semmiféle kapcsolatban nincsenek a józan ésszel, de ezen apró deficitjük többé-kevésbé a párton belül tudott maradni, egészen a rendszerváltásig. De miután a józan gondolkodásra par excellence alkalmatlan kommunistáknak derék koalíciós partnerük, a fineszes SZDSZ súg, a józan ész univerzális hiánya kilépett a pártélet intimitásából, nemzeti sajátsággá nőve ki magát. Hogy ez mennyire valós tény, ugyanaz a Népszabadság dokumentálja, amely hírbe hozta a józan észt az MSZP-vel.

Isten látja bűnös lelkemet, de én a Magyar Gárda létrehozásával sohasem szimpatizáltam: a Jobbik aktuális pótcselekvéseként könyveltem el, cirkuszolási alkalomként, mellyel nyomatékosítható - egyrészt a Jobbik vezetősége, másrészt a közvélemény előtt -, hogy a Jobbik igenis létezik, mind amellett, hogy virtuális mikroalakzat. A Magyar Gárdával szembeni fenntartásaim mit sem változtak, de mert az a hisztérikus, eltúlzott, hazug - a józan ésszel semmiféle kapcsolatot nem mutató - hang, amellyel a balliberális szorítás alatt lévő tömegtájékoztatás ezen ártalmatlan, bár látványos gárda vonulásait kíséri, felháborított, kötelességemnek érzem kiállni mellettük. Szeretném megjegyezni, ezt ők maguk sohasem tudták volna elérni: hogy velük egy nótát fújok, kizárólag a kormányerők a Magyar Gárdát átlátszóan hazug módon lejáratni próbáló erőfeszítéseinek köszönhető.

Ami a Vas utcában történt roppant tragikus, és roppant egyszerű. Egy 18 éves középiskolás fiút úgy megvert azonos korú, cigány osztálytársa - aki mellesleg ökölvívást is tanult -, hogy a bántalmazott belehalt. Mindez az erősen elcigányosodott VIII. kerületben történt, egy olyan korban, amikor ritka az a nap, amely nem ad hírt újabbnál újabb cigány bűnözésről. A Magyar Gárda úgy döntött, hogy a tragédia helyszínén, a Vas utcai iskola előtt, fáklyás menet keretében gyertyát gyújt a 18 éves áldozat emlékére, s egyben figyelmeztetés gyanánt, hogy a magyar társadalom számára egyre kardinálisabb probléma a törvénytiszteletet nem ismerő, agresszív romabűnözés. Ennyi, amit elmondhatok. És most nézzük a sajtó reagálását.

A Népszabadság nem spórol a hellyel, több napon át, több írásban is visszatér a Magyar Gárda Vas utcai felvonulására, ugyanis ,,a szélsőjobboldali gyűlöletkeltést" meg kell akadályozni ugyebár. Nemes egyszerűséggel gyűlöletkeltésnek nevezik a kegyeleti gesztust - (netán azért, mert a gyilkos és a gyilkolás ellen esetleg ellenérzést kelt?) -, melynek során gyertyát gyújtanak egy az utcán agyonvert magyar fiatalember emlékére. Na már most, ha a Népszabadság cikkírói kölcsönkértek volna az MSZP-től egy késhegynyi kis józan észt - onnan kell kérni, ahol bővibe -, valószínűleg ezt a cikket nem írják meg, vagy nem így. De láthatólag Népszabiéknál is hiánycikk a józan ész, sajnos. Ugyancsak kedvenc napilapomból tudom, hogy az MSZP és az SZDSZ kerületi notabilitásai is felröffentek a gyertyás emlékezés hírére, mert ők bizony nem tűrik, hogy ,,roma szomszédainkat rossz emlékű díszletek felhasználásával megfélemlítsék." Érdekes módon egy szó nem esik a 18 éves, agyonvert fiúról. Ő nem lett megfélemlítve egy örökkévalóságra, visszavonhatatlanul?

Mégis, legjobban a katolikus egyház viselkedése döbbentett meg Magyar Gárda ügyben, mert bizony az MSZP féltett vagyona, a józan ész, mintha ebből a reagálásból is hibádzana. Tudom persze, Erdő Pétert levéllel bombázták a magyarországi cigányság legillusztrisabb pozíciókat betöltő vezetői, akik megtudták, hogy egy keszthelyi káplán tervezi felszentelni a gárda zászlaját. Hogy végül is mi történt az egyházon belül, ki beszélt kivel, ki hívott fel kit, nem tudhatom, de gyanítom, hogy Horváth Aladár, Kolompár Orbán és Teleki László urak többet kaptak, mint amennyire számítottak: nem csupán a zászlószentelés marad el, amit önmagában meg tudnék érteni, de Márfi Gyula veszprémi érsek - ő tudja milyen motivációk hatására - szélsőségesnek minősítette a Magyar Gárdát - (ez a jelző ér ma annyit, mint ötszáz éve ért az eretnek) -, mert nem akarta vállalni annak még a ,,gyanúját sem", hogy egyházának köze lehet egy efféle gyertyát gyújtogató, meggyilkoltra emlékező, gyilkosra rámutató extremitáshoz. Ó, ó, ó. Tisztelt érsek atya, nem lett kissé elhamarkodott - vagy ahogy a francia mondaná: hurluberlu - ez az állásfoglalás?

És mielőtt visszaadnánk az MSZP-nek a kölcsönkért józan észt, használjuk fel még egy utolsó pillanatra, nézzünk végig magunkon, az országon, az életünkön, az úton, amelyen megyünk, és a szakadékon, amely felé megyünk, tekintsünk át mindent, ami ma jellemzi ezt a hazát, és kérdezzük meg magunktól: hová jutottunk alig 19 évvel a nagy politikai átbútorozás után?

Szőcs Zoltán

http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2008/februar/01/10.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szekeres elvtárs Gripent avat.
  2008-02-02 21:55:43, szombat
 
 
Örülök, hogy a PÁRT elnökhelyettesének, a mi honvédelmi miniszterünknek ünnepi beszéde felvidította a hangulatát! :-) Mire ezt a hozzászólást elolvassa, remélhetőleg az impirlista sátán youtube szerverére feltöltött videó örökké megőrzi a számunkra ezen kedves pillanatokat:

http://www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI



Szekeres elvtárs Gripent avat.

Kicsit bebaszva, de az szinte semmit nem ront az élvezeti értékén.

A nagy szélben és a nagy ünnepre való tekintettel Miniszter et. koccintgatott a svédekkel, felváltva magyar pálinkát és svéd vodkát.

Bocsánatototos vévéttetek... Hukk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy forintért adta az SZDSZ a
  2008-02-02 21:16:34, szombat
 
  Egy forintért adta az SZDSZ a zsíros kenyeret

Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. február 2., szombat 19:50


Az SZDSZ szombaton tartotta népszavazási kampányának nyitórendezvényét egy Király utcai galériában, ahol egy tucat tüntető is megjelent. A liberálisok a három nem beikszelésére buzdítják a szavazókat a szocializmus rémének belengetésével. "Fényes acél, kemény csapágy, tanulj ingyen, mint az apád."


"Olyan még nem volt, hogy egy SZDSZ-es rendezvényt kint is támogatnának, árpádsávos zászlókkal segítenek népszerűsíteni az SZDSZ-t" - utalt Horn Gábor, az párt ügyvivője arra a tucat emberre, akik a Király utcai VAM Design Center kiállítóterme előtt tüntettek. Az egyik demonstráló be is ment a párt szombati kampánynyitó rendezvényére, őt Eörsi Mátyás kísérte ki.
"Március 9-én menjünk, és mondjunk nemet a szocializmusra" - szólította fel a választókat Kóka János, az SZDSZ elnöke. "Ahonnan kivonult az állam, ott nincs hazugság." Példaként említette a kereskedelmet, a hitelpiacot és a távközlést. Felidézte, hogy a szocializmusban az orvosok fizetésébe bekalkulálták a hálapénzt, amitől 18 évvel a rendszerváltás után sem tudunk szabadulni, valamint hangsúlyozta, hogy a tandíj fizetése a legjobban megtérülő beruházás.

Az öngondoskodás, a felelősségvállalás és a verseny csap össze az ingyenesség hamis illúziójával, jellemezte a népszavazás tétjét az SZDSZ elnöke. Kóka János beszédében egy kacsa hápogásához hasonlította a Fidesz retorikáját.

"Nem tudom, mi a baj a tüntetőkkel, soha nem voltak még ilyen közel egy galériához" - kezdte beszédét Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke. Szerinte az eszement hataloméhség miatt költünk 5 milliárd forintot a népszavazásra, amivel a Fidesz lejáratta a demokratikus intézményeket és megosztotta az országot. "Most is mindennek ára van, de nem tudjuk, minek mennyi, és hogy hol hasznosul." "Az hazudik az ingyenességről, aki azt állítja, soha nem hazudott" - utalt Orbán Viktorra.

Galéria – kattintson!
Horváth Ágnes egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy számára az egészségügyi reform a szocializmus utolsó bástyájának lerombolását jelenti. "Legyen végre verseny az ellátás javításáért!" A reformok jellemzésére Molnár Lajos exminiszter szavait idézte: "Az egészségügyi reformnak arról kell szólnia, hogy a kórházban előre köszönnek a betegnek, azaz a beteg van a középpontban."

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a közönség bevonásával üzent a Király utcában "a szocializmus mellett" tüntetőknek. "Köszönjük, nem!" - mondták kórusban az SZDSZ támogatói. A rendszerváltásra visszaemlékezve arról beszélt, hogy a demokratikus ellenzék azt mondta, Kádár Jánosnak mennie kell, ma pedig azt kell mondani, a kádárizmusnak mennie kell. "Ezért kell a liberálisoknak elmenni a népszavazásra" - szólította fel Fodor Gábor a három nem beikszelésére a választókat.

Kákosy Csaba gazdasági miniszter felidézte, hogy a rendszerváltáskor egyetemistaként hallott sokat a piacgazdaságról és a magántulajdonról, és most újra erről kell beszélni.

A visszaemlékezések mellett a rendezvény díszlete is a szocializmust idézte. A büfében a zsíros kenyér egy forintba, a sör három forintba került, közben a Mint a mókus dallamai csendültek fel. "Fényes acél, kemény csapágy, tanulj ingyen, mint az apád" - állt az egyik plakáton.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP párt vagy üzlet?A guly
  2008-02-02 20:47:19, szombat
 
 
Az MSZP párt vagy üzlet?A gulyás-korszak után jön a chip-kártya


Gubicza Eszter, szo, 2008/02/02 - 15:12
Kategóriák: IT/Tech/Tudomány Címlapos anyag mszp


Minden maszopos kap egy chip-kártyát, aminek a segítségével kedvezményekhez juthat életének más területein: olcsóbban fizethet elő újságra - amennyiben a Népszavát illethetjük ezzel a névvel - és olcsóbban telefonálhat.
Félre az összeesküvés-elméletekkel, meg azzal, hogy ugyanmár, mindenki tudja, hogy üzlet, mert most valami egészen nyilvánvaló dolog történt: ha maszopos vagy kapsz chipkártyát, ami tartalmazza a személyes adataidat és a maszophoz tartozásodat is igazolja. Ha ezzel a kártyával előfizetsz a Népszavára, sokkal kevesebbet kell fizetned, mintha nem maszopos lennél, ha ezzel a kártyával bemész a Pannon Gsm zrt-hez, rendkívül kedvezményes tarifacsomagot igényelhetsz és így tovább. Tehát kézzelfoghatóan megfizetik a "hűségedet a párthoz".

Most ki lehetne találni - meggyőződésem, hogy lesz ilyen nyílt levél és felhívás is - hogy tömegesen lépjen be mindenki a maszophoz igényeljen chipkártyát és vegye igénybe a kedvezményes szolgáltatásokat, hátha csődbe megy A PÁRT. De ennek nem lenne semmi értelme, egyrészről a Népszava túl drága tüzelőnek, ráadásul olyan mint a sugárzó anyag: akkor is mérgez ha nem látod, másrészt meg minek kötne a maszop egyességet a Pannonnal ha az együttműködés nem lenne mindkettőjük számára nyereséges? Így tehát ha belépne bárki a maszophoz a kedvezmények miatt mégis kit gazdagítana vele? Na ugye.

Egyébként pedig a kommunista őskövületek nagy része nem biztos, hogy képes kezelni a mobiltelefont, így nyilvánvaló, hogy a maszop a fiatalokat akarja magához édesgetni a mézes madzaggal, a chip-kártyához egyébként hamarosan újabb kedvezményeket fognak majd adni, amiket igénybe lehet venni. Legalábbis a vörös-honlapon (www.mszp.hu - a szerk.) közzétett felhívás ezzel kecsegtet. A Dayka Gábor utcai buszmegállóban egy éve még jól látható volt egy filmplakát, amin Jennifer Aniston szájából vezetett egy vonal, ráírva: beszopod a maszopot. Most pont ez történik, csak nem Jennifer Anistonnal...

Arról nem szól a fáma, hogy a chipkártya segítségével a tulajdonos tartózkodási helye is megállapítható lesz-e, illetve, hogy használata a beletáplált adatokon kívül elárul-e még valamit a használójáról. De ez legyen a kommunisták problémája.

A miénk továbbra is az, hogy a szemünk előtt építenek ki egy egészen jónak mondható hálózatot - még jobban ellenőrizhető emberek tömege - a mi pénzünkből és akaratunk ellenére. Sokan azt mondták, hogy hiába oszt gulyáslevest a maszop, attól még nem fognak nyerni, és mégis megnyerték a választásokat, a chip-kártya akció pedig talán sokkal sikeresebb lesz mint gondolnánk. Az emberi naivitást és butaságot néha tényleg nehéz alábecsülni.

Eszembe jut az amerikaiak afganisztáni problémája: nem tudták használni a csúcstechnológiás hírszerzési eljárásokat a terroristának nevezett szabadságharcosok kézrekerítésében, mert nem volt mobiltelefonbeszélgetés, amit le tudtak volna hallgatni. Ugyanez a helyzet a wapos és gps-es mobilokkal: az ember ellenőrizhetővé válik. Most pedig ennek az amerikai megoldásnak a kelet-közép-európai monthatni, szovjet modelljével találkozhatunk: MSZP-s chip-kártya. Ha valakinek ezek után még kételye lenne afelől, hogy az elmúlt ötven évben csak látszólag változott valami, azt hiszem most megbizonyosodhat, hogy tényleg csak látszatváltozások voltak, a rendszer maradt és megpróbálja az embereket minél jobban ellenőrizni.

(mszp.hu nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.hu/node/26041
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmenekítették a keresztet és
  2008-02-02 18:40:53, szombat
 
  Elmenekítették a keresztet és a harangot a cigány színesesek elől
2008-02-02. 16:00


A mai MN-ben Tevelről és az ottani cigányhelyzetről esett szó. Részleteket idézünk:

"FALUVÉG - Pusztulásra ítélték Tevel község omladozó templomát

Levették a keresztet a Tolna megyei Tevel község katolikus templomáról, tornyából kiemelték a harangot (Kuruc.info: azaz: megőrzésre átszállították egy másik faluba, hogy ne váljon a cigány színesfémtolvajok áldozatává).

Mindez csak a felszín: a mély arról beszél, hogy faluhelyen "kinevelődött" egy olyan meglepően széles (Kuruc.info: igen, ez PC megfogalmazása annak, hogy a putricigányok nagy többségéről van szó) társadalmi csoport, amelynek a közösségről az alkohol, az újságról a gyújtós, a pénzről a segély, a harangról pedig már csak a MÉH-telep jut eszébe.

"Megmondom, hol a templom, csak adjá' kétszáz forintot testvérem, mert be kell vigyek egy házimozit (Kuruc.info: a “mélyszegénységben" élőknek ilyesmire futja?!) Bonyhádra, s kéne vennem buszjegyet - mondja segítőkésznek mutatkozó "informátorunk" Tevel község főutcáján, merthogy kérdezősködni kell, a roskadozó épületre ugyanis nem könnyű rátalálni.

A polgármester asszony saját bőrén tapasztalta, hogy míg egyesek két kézzel nyúlnak minden lehetőség után, mostanában egyre szaporodik azok száma is, akiket lehetetlen munkára bírni, csak a segélyért döngetik az ajtót. (Kuruc.info: Tán csak nem igazat írt az a jópár cikk, amire, a cigányok munkaszeretete kapcsán, pl. ITT hivatkoztunk (lásd a linkeket a cikk legelején)?! Megint csak megdőlt az egyik cigányfajvédői érv: az, hogy nincs munkalehetőség.) Az egyik szegény nyolcgyermekes családból télvíz idejére az önkormányzat illetékesei kiemelték a kicsiket, hogy fűtött, fürdőszobával felszerelt otthonban helyezzék el őket, mire a viskójukat korábban felgyújtó apa egyik kezében benzinespalackkal, a másikban égő cigarettával tért vissza bosszút állni a polgármesteri hivatalba (Kuruc.info: fájlalta, hogy elesett a segílykétől, amit a purdéi elvétele jelentett? Tipikus cigány “megoldási" forma.) Végül azonban nem az irodát lobbantotta lángra, hanem (hála az égnek - a szerk.) a bejáratnál saját magát. “

Kuruc.info: Sajnos, egyre jobban látszik, hogy ha nem lesz egy nagyon erős (szélső)jobbos fordulat, és marad a mai PC, cigánysegílyező (azaz: -szaporító) politika, akkor egyszerűen nincs jövőnk. Már az sem igazán megoldás, hogy elvesszük a gyerekeiket, mert nem tudunk mit kezdeni több százezer cigánypurdéval. Egyszerűen nincs megoldás, nincs és kész. Olyan ez, mint amikor a vastagbélrákot túl későn fedezik fel. Már áttétes mindenfelé, már nem műthető, már nem lehet vele mit csinálni. Még el lehet vele élni, megfelelő terápiával akár éveket is, de már akkor is: harangoztak. Akkorára engedtük nőni a gombócot a torkunkban, hogy már sem lenyelni, sem kiköpni nem tudjuk.

Kuruc.info - Arppi S.

http://kuruc.info/r/1/20757/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálosan megfenyegették Táncz
  2008-02-02 18:03:13, szombat
 
 

Halálosan megfenyegették ismeretlenek egy névtelen levélben Tánczos Gábort.
Azt írták: ne csodálkozzon, ha halálos baleset éri, ha nyomozni kezd a 11 éves körmendi kislány valódi gyilkosa után, mert bizonyos köröknek nem áll érdekében a valóság kiderítése. Tánczos Gábor annyira megijedt, hogy az egyik esti televíziós műsor felvételére nem a stáb által rendelt taxival, hanem egy barátja autójával ment.

A körmendi gyerekgyilkosságról szóló könyv, amit Tánczos Gábor ügyvédje írt, mostanra bestseller lett, és a sztori után a BBC is érdeklődik, interjút készítenek a 29 éves fiatalemberrel.

http://kuruc.info/r/1/20761/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kemény dió a lakossági fórum.
  2008-02-02 17:28:35, szombat
 
  Kemény dió a lakossági fórum. Kérdezgetnek!

2008.01.31. 08:18

XI. kerületi lakók kérdezhették Horváth Ágnes egészségügyi minisztert.
Nehéz feladat győzködni az embereket, de legalább megpróbálta (mondjuk alapból ez lenne a feladata):

Profitorientált az egészségügy nagy része, az egész világ a profitról szól, ehhez igazítják a magyar egészségügyet is - érvelt a több-biztosítós rendszer mellett. Szerinte azért van szükség a 300 forintos térítési díjra, hogy kiszűrjék a "hobbiból" orvoshoz járókat.

Szóval a csizmához varratjuk a nadrágot? Amilyen a világ, legyünk mi is olyanok?
Van olyan amúgy aki "hobbiból" jár orvoshoz? Én örülök ha messzire kerülhetem a korházakat meg a háziorvost. Ha tényleg le akarják csökkenteni a felesleges orvos-beteg találkozókat, akkor miért nem olyan rendszert választottak, hogy az első 20 találkozó ingyenes, de 21.-től már fizetni kell a vizitdíjat? Így mindenki be tudta volna osztani a 20 ingyenes találkozóját egy adott évre. Most meg elmegy 20-szor, kifizeti a vizitdíjat (20*300 = 6000 HUF), utána még 100-szor is elmehet orvoshoz, akár mindennap is "ingyen"...

Tényleg nem értem ... titeket meggyőzőtt a miniszter?
Mondjuk még van rá 5 hete ...

http://www.youtube.com/watch?v=tA2IDx00uAY


http://vastagbor.blog.hu/2008/01/31/kemeny_dio_1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Gárda
  2008-02-02 17:19:09, szombat
 
  A Magyar Gárda

2008. február 03-án (vasárnap) délelőtt 10 órától
tagokat toboroz az alábbi helyszínen:
Bonita Söröző - TurulMadár Klub
Göd (Felsőgöd), Margit u. 7.

Aki még bizonytalan, mert hallotta a médiumokban a gárdát lejáratók rosszindulatú fröcsögését, annak ajánlom a mellékletben lévő ismertetőt a gárda ideológiájáról, terveiről, mely Gödön, 2007. október 2-án hangzott el a bemutatkozó gyűlésen.

Üdvözlettel: Farkas Éva, aki mindig helyet biztosít a Magyar Gárdának.


--------------------------------------------------------------------------------


A Magyar Gárda bemutatkozása Gödön

Október 2-án este a Magyar Gárda bemutatkozó toborzó gyűlést tartott Felsőgödön a Bonita Söröző - TurulMadár Klubban.

Az érdeklődők lélekszáma minden várakozást fölülmúlt annak ellenére, hogy a többségében balliberális média nem győzte hírül adni az idegenszívűek elhatárolódását a Gárdától. Talán éppen ez a nagyfokú nyilvánosságra hozott ellenszenvük váltotta ki a nemzeti érzelmű emberek kiváncsiságát a Gárda iránt.

A söröző helyisége kicsinek bizonyult, nem tudta befogadni az igény szerinti létszámot és ezért a gyűlés a parkosított kertben lett megtartva. Az időjárás kedvezett, minden bizonnyal az égiek szimpátiája segítette a kora őszi este melegen tartását, mintha Odafönt jól tudták volna, hogy ez a gárda-toborzó mennyire fontos nekünk és ezért igyekeztek a kedvünkbe járni. Érkeztek fiatalok és idősebbek, többnyire férfiak, de a gyengébb nem is képviseltette magát. Láttam tisztességben megőszült bácsikat, nyugdíjas hölgyeket, de leginkább tenni akaró ifjakat, akik itt akarnak élni és dolgozni, ebben a jobb sorsra érdemes országban. Magyarország a szülőhaza a családalapítás bölcsője és az út végén ez a föld fogadja be a megfáradt testet az Örökkévalóságba.

Elsőként néhány egyenruhás gárdista mutatkozott fekete-fehér színben, szívük fölött és a Levente-típusú sapkán az Árpád-sáv díszítéssel. Csinos és tiszta tekintetű fiatalemberek álltak szemben a közönséggel, kezükben tartva ősi jelképünket az Árpád-sávos zászlót. Jómagam mint házigazda köszöntöttem az egybegyűlteket és átadtam a szót a Magyar Gárda elnökének: Vona Gábornak, aki elmondta, hogy Magyaroszág a kis maroknyi nép, aki a világ csodáját kiváltva harcolt a szabadságért, melyet hazaáruló erők idegen fegyverek segítségével levertek és megtoroltak. Nem sok nép büszkélkedhet a XX. században az általuk vívott szabadságharcról, de mi megtettük.

Csak itt fordulhat elő, hogy ezen nagyszerű esemény 50. évfordulójára emlékezve Budapest utcáin magyar rendőrök, vagy magyarnak vélt rendőrök rárontanak és megverik az ünneplő tömeget. Csak velünk történhet meg, hogy olyan mélyre süllyedt a nemzet, hogy Gyurcsány Ferenc másodjára is miniszterelnök lehet a tavalyi választások után, aki korábban a kettős állampolgárság ellen uszított, aki el akarta hitetni velünk, hogy Szűz Mária levette kezét az országról. Ebben a kis miliőben tűnt föl a Magyar Gárda a Fővárosi Bíróság által törvényesen bejegyzett egyesület. A nyilvánosságra hozatal után azonnal beindult ellenségeink gépezete.

Hangsúlyozom, hogy ellenségeink és nem ellenfeleink, mert ők gyűlölnek bennünket. Az ellenfél arról ismerszik meg, hogy tiszteli a másikat. Megjelent Tom Lantos, aki az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke, tehát nem turista és nem is magyar. Megdöbbenésünkre bejelentette, hogy listát készít a Magyar Gárda tagjairól és azt továbbítja "illetékes szerveknek" valamint a gárda tagjai nem tehetik be a lábukat az Egyesült Államok földjére, mert azok veszélyeztetik az amerikai nép biztonságát! A Magyar Gárda alapítói közt ott van pl: Pörzse Sándor, Usztics Mátyás, Murányi Levente vagy Für Lajos aki átadta az okleveleket, Wittner Mária zászlóanya, stb. T.L szerint ők a magyar Alkaida.

Az idegen T.L. kijelentései után diplomáciai következményeknek kellett volna történnie, de ez elmaradt. Fölháborító, hogy idejön egy idegen és listát készít egy törvényesen bejegyzett egyesület tagjairól. Ellenben T. L. olyan hatást gyakorolt a Magyar Gárdába belépni kívánkozók körére, hogy dinamikusan emelkedő roham tapasztalható a jelentkezőknél.

Megfordult a fejünkben, hogy Tom Lantost valami tiszteletbeli címmel kéne megkínálni ezért az ellenkampányért, ami a mi malmunkra hajtotta a vizet. T.L távozása után a Zsidó Világkongresszus levélben arra kérte Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnököt, hogy a fasizmus újjáéledését állítsa meg az országban, a Magyar Gárdát pedig szüntesse be! Gy. F. azonnal a legfőbb ügyészhez fordult. Az eset példátlan, mert a Zsidó Világkongresszus még nem írt levelet a magyar miniszterelnöknek a rendszerváltozás óta és a magyar miniszterelnök a legfőbb ügyészhez még nem fordult egy egyesület kapcsán. Ezek mind olyan unicumok voltak 1990. óta, amik eddig még nem történtek meg, most megtörténtek. A sajtóban folytatódott a hisztéria kampány.

Magyar Bálint náci gárdának nevezett bennünket. Ezzel az erővel, ha a magyar a nácival szinonim, akkor ő Náci Bálint! Aki a médiumokból tájékozódott az első gárda-tagok avatásáról, annak olyan elképzelései képződhettek, hogy megjelennek majd a fasiszták, neonácik, máglyát raknak és kisebbségeket fognak elégetni és utána nekimegyünk Szlovákiának és Slotával valamilyen megütközést provokálunk ki. Ezzel szemben ünnepélyes keretek között fönt a Várban békés, felemelő rendezvény volt.

Nagy volt a kontraszt, mert néhány száz méterrel lejjebb, a Budai Vár tövében a szexuális identitásukat még egyenlőre nem megtaláló személyek bicikliket dobáltak, krákogtak, hörögtek, öklüket rázták, csőcselék módjára viselkedtek. Szimbolikus volt a helyzet, mert ők voltak lenn a Vár alján, nagyon lenn, mi pedig fönn a Vár legszebb terén a Sándor Palota előtt, ahol 56 ember esküt tett a Szent Koronára. A médiában folytatódott a kampány ellenünk, de ott a Gárda egyetlenegy tagjának sem lehetett megjelenni, mások beszélhettek rólunk: Gyurcsány Ferenc, Kóka János, Lendvai Ildikó és a többiek. Ekkor jött az ötlet, ha már szólás-szabadság nincs, akkor talán van még gyülekezési szabadság és elkezdtük az országot járni, szemtől szembe találkozunk az emberekkel, mert nekünk nincs titkolni és szégyellni valónk.

Salgótarjánban, Hódmezővásárhelyen a jobboldali vezetésű városokban és mindenhol ahova bejelentkeztünk bebizonyosodott, hogy gyülekezési szabadság sincs, mert egy törvényesen bejegyezett egyesület gyülekezési szándékát bejelentve méltatlan helyzetbe került, mert nem kaptunk sehol fedett helyet, mindenhol valamilyen nyomásra visszamondták. Ezért is külön köszönet itt Gödön a Bonita Söröző - TurulMadár Klub vezetőjének Farkas Évának, mert itt először is azt mondták, hogy itt lehetünk és itt is vagyunk. Nem fogunk meghátrálni, mert ha nem engednek be valahova bennünket, akkor elmegyünk akár az erdőbe is, mint ahogy Salgótarjánban is tettük - és megtartjuk toborzó-bemutatkozásunkat.

Fölmerül a kérdés, hogy mi az ami a Magyar Gárdát ennyire félelmetessé teszi bizonyos körök számára? Az első érv a szimbólumok, amiket használunk rossz emlékeket idéznek, pontosan az Árpád-sávos pajzsra gondolnak, ami a mi esetünkben Imre király pajzsa kilenc arany oroszlánnal. Ez a pajzs a XIII. század elejéről való. Történész vagyok és nem találkoztam azzal a krónikával, amely arról tanúskodott volna, hogy Imre király bármilyen kapcsolatban állt volna Adolf Hitlerrel. Azt gondolom, hogy megint csak nálunk történhet meg, hogy van egy történelmi hősünk Árpád, aki halálának 1100. évfordulója van az idén és az Árpád-házi lobogót ilyen méltatlan támadások érik. Más országban ez nem történhetne meg, mert köztörvényes bűncselekménynek számítana. Nálunk megtörtént.

Aki az Árpád-házi zászlótól fél, az nem a Magyar Gárdától fél meg nem a nácizmustól és a nyilasoktól fél, hanem egyvalamitől fél: A magyarság felemelkedésétől! Ettől félnek ők, remegve. Tőlünk nem kell félni, számunkra Imre király pajzsa egy történelmi szent ereklye, amit használni fogunk tisztességgel, büszkeséggel, becsülettel. A másik érv ami a Magyar Gárdát "félelmetessé" teszi, hogy egyenruhája van és még ráadásul fekete is. Itt pontosítok, mert fekete és fehér. Aki ránéz erre az egyenruhára és neki erről az SS jut eszébe, azzal kapcsolatban én két lehetőséget tudok elképzelni: Az egyik, hogy az illető személy nem magyar, mert nem ismeri fel ebben az egyenruhában a népviselet megjelenését. A másik és ez a súlyosabb, hogy az illető psichopata, mert neki mindenről ami magyar ld. Magyar Bálint- a nácizmus jut eszébe.

Aki a Gárda egyenruhájától fél, az a magyarság felemelkedésétől fél, hogy ez a nép ez a nemzet rátalál a múltjára, elkezdi ápolni a gyökereit, a hagyományait. A harmadik ellenérv az szokott lenni, hogy mi fegyveres sereg vagyunk, párthadsereg. Mi a Fővárosi Bíróságnál bejegyzett egyesület vagyunk, melynek nincs a törvény szerint fegyver viselési és használati jogosultsága. Mi betartjuk a törvényt.

Az a bolha, amiből az elefántot kreálták, az az volt, hogy mi (is) kimondtuk azt, hogy a sorkatonai szolgálat eltörlésével egy olyan tendencia indult meg, ami káros. Fiatalok úgy nőnek fel, hogy nincs honvédelmi alapismeretük. Igaz, hogy Nato-tagok vagyunk, de a Nato még sehol nem írta elő, hogy az illető tag országnak le kell építeni saját hadseregét. A Nato tagságon kívüli országoktól véd meg, de ha tagságon belüli országok között alakul ki egy konfliktus, akkor mit fogunk csinálni?

Ha mi azt gondoljuk és abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy a béke örökké tart és nem kell készülnünk háborúra soha, akkor ebben a hitünkben egyedül vagyunk. Ha jelen esetben támadás érné Magyarországot, akkor nemhogy meg tudná védeni a magyar hadsereg az országot, de még fel sem tudna állni. Kimondtuk ezt és ebből kreáltak fegyveres sereget és mindenféle tévhiteket a balliberális napilapok. A bal és a jobboldal kéz a kézben próbál bennünket egy szélsőjobboldali csőcselék kategóriába belegyömöszölni, de az országot járva azt tapasztalom - itt is - hogy sikertelenül, mert komoly érdeklődés van a Magyar Gárda iránt.

Az első és legfontosabb célja a Gárdának, hogy a tenni akaró magyar embereket felrázza és reményt adjon a sok csalódás után. A Gárda lehet annak a szétszóródásnak a fóruma, mely egybegyűjti az ország különböző pontjaira szakadt csoportosulásokat (íjászok, őstörténészek, hagyományőrzők, rovásírók stb). Meg kell adni a lehetőséget egymás országos megismerésére. Ki tilthatja meg nekünk azt a régi álmot, amit a nemzeti oldal már régóta dédelget, hogy magyar ember magyar árut vásároljon?

A Magyar Gárda védő karjai között olyan vegyes boltok olyan piacok jöjjenek létre, ahova a termelő kiviheti áruját. Így a magyar termelő életben marad, nem kell neki a kereskedőlánc profitját is megtermelnie és tönkre mennie, meg mi is jól járunk, mert normális termékekhez jutunk és nem guar-gumihoz. És ki tilthatja meg nekünk azt, hogy munkaerő közvetítő hálózatot hozzunk létre? Találjon magának az az ember is munkát, aki a nemzeti oldalt képviseli. Tudjanak a magyar munkaadók azokról, akik közénk tartoznak. Nem csak kenyérrel élünk, pláne a magyar, aki egy érzelmes, lelkével élő ember.

Ki tilthatja meg nekünk, hogy mindazt amit az Szdsz kisöpört a magyar oktatásból, ami értékes volt és mi a saját köreinkben egyetemek, népfőiskolák, előadások keretében szervezetten átadjuk az ifjúságnak, de idősebbeknek is. Mert úgy nőnek fel emberek az országban, hogy Trianonról, a rovásírásról, a Szent Korona-tanról, '56-ról, a magyar őstörténetről fogalmuk sincs. Senki sem tilthatja meg nekünk, hogy ezeket egymásnak átadjuk. Van még egy igen súlyos kérdés a magyar-cigány együttélés problémája. Mindenki a szőnyeg alá söpri, nem lehet róla beszélni, mert az ember rögtön rasszista lesz, ha fölhívja rá a figyelmet. A szőnyeg alatt ez a probléma egyre inkább gennyessé válik és ha ott marad, akkor előbb, utóbb robbanni fog.

Magyar embereket tartanak terror alatt cigány származású kisebbségek. Ahhoz nekünk jogunk van, hogy megszervezzük a fenyegetettek védelmét, ami lehet akár a Magyar Gárda is. Végveszélyben a magyarság, a 24. órában jött létre a Magyar Gárda, nem tűzhet ki maga elé kisebb célt, mint hogy megmentse a magyarságot! Sok fiatal kallódik, mert nem találnak olyan közösséget, ahova tartozhatnának és elvesznek ezek az értékes emberek. A Magyar Gárda feladata, hogy megmentse ezeket az embereket.

A Magyar Gárda azzá lesz, amilyenné tesszük. Hatvan éve várunk arra, hogy fény legyen. Akár hányszor fényt láttunk, mindig csalatkoznunk kellett. A Magyar Gárdának az a felelőssége, hogy az a fény ami most sugároz ebben a sötétségben ne kelljen csalatkoznia senkinek. Ehhez a hatalmas felelősséghez és munkához kérem a Jóisten támogatását és az önök bátorító jelenlétét.

Lejegyezte: Farkas Éva

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány személyesen intézte
  2008-02-02 17:07:39, szombat
 
  Gyurcsány személyesen intézte a Malév eladását - állítja egy orosz hírportál

2008-02-01 09:13:14 - posztinfo.hu - M.K.

Dmitrij Medvegyev arra szólította fel az orosz üzleti élet szereplőit, vásároljanak külföldi cégeket, kiszámítható üzletpolitikát ígérve.

A Vállalkozók és Iparosok Szövetsége kongresszusán fellépő leendő elnök szerint ebben a kérdésben Kínától kell példát venni, egyben jelentős támogatást ígérve mindehhez.

"Fontos, hogy az üzleti élet pontosan tudja, milyen elveken fog alapulni az ország gazdasági programja, milyen ágazati fejlesztések, vagy adók várhatók" jelezte Medvegyev.

Véleménye szerint "nyílvánvaló, hogy szerte a világban agresszív módon támogatják az exportot és a hazai gyártóknak nem csak pénzügyi, hanem adminisztratív támogatásra is szükségük van."

Az egyelőre még csak elnökjelölt azt ígérte, napokon belül részletesen a nyílvánosság elé tárja "az adórendszer, a pénzügyi szféra átalakításával, a magántulajdon erősítése és a vállalkozások támogatásával kapcsolatos elképzeléseit".

Ezzel kapcsolatosan a newsru.com internetes hírportál összegzi, hogy az orosz tőkekivitel tavalyi szintje (45 Mrd dollár ), alig maradt el a külföldiek oroszországi befektetésének mértékétől (47,1 Mrd dollár).

Megfeledkeznek azonban, hogy jelentős a pénzmosás, pénzmenekítés mértéke is, így gyakorlatilag felbecsülhetetlen, hogy a fenti összegekből mennyi ténylegesen a működőtőke kivitel vagy behozatal.

A portál több példát is felsorol az adminisztratív támogatásra, így említve az Alfa csoport részvényvásárlását a török mobilszolgáltató Turkcell-ben. Vagy Putyin közbejárását, hogy Franciaország és Németország ne akadályozzák meg Oroszország tulajdonszerzését az Airbust gyártó EADS konszernben.

Itt kerül szóba Magyarország:

"Mihail Fradkov pedig miniszterelnökként segített a KrasAir társtulajdonosainak, Borisz és Alekszandr Abramovicsnak, hogy megvehessék a magyar kormánytól a Malév légiforgalmi vállalatot szimbolikus egymillió dollárért. A testvérek két éven át hiába próbáltak üzletet kötni, de minden azonnal megoldódott, miután Fradkov telefonon beszélt a magyar miniszterelnökkel."

A portál nem említi a Malév átvállalt veszteségeit.

http://www.posztinfo.hu/hir.php?id=2105

forrás: newsru.com


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 5732
  • e Hónap: 16843
  • e Év: 170339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.