Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A káosz peremén az SZDSZ
  2008-02-21 14:22:20, csütörtök
 
  A káosz peremén az SZDSZ
A polgári és büntetőeljárás nyomán semmissé válhat Kóka János összes intézkedése
2008. február 21. 00:02 Magyar Nemzet

Ha a polgári és a büntetőeljárás kiderítené, hogy Kóka Jánost tavaly március végén csalással választották meg az SZDSZ elnökévé, semmissé válhat az azóta elnöklő Kóka összes intézkedése. Az egyesületi jog szakértői szerint ez káoszt okozhat a Szabad Demokraták Szövetségében. SZDSZ-es forrásunk ugyanakkor azt állítja, a káosz elkerülhető, hiszen a párt döntéseinek túlnyomó többségét az elnök nem önállóan hozza meg, a döntéshozatal az ügyvivői testület feladata. A pártot ugyanakkor minden esetben az elnök képviseli, ő írja alá a koalíciós és egyéb megállapodásokat is.

Ha tehát Kókát leváltanák, vagy törölnék az elnöki tisztségből, ez azzal a következménnyel járna, hogy az új elnöknek meg kellene erősítenie a Kóka által aláírt döntéseket. Ez azt jelentené, hogy minden pártdöntést, határozatot ismét meg kellene tárgyalnia az ügyvivői testületnek. A jóváhagyást ezután az új elnöknek meg kellene tennie. Az SZDSZ prominensei közül mindemellett többen érthetőnek vélik, hogy Kóka János ismét elnök szeretne lenni. Kóka azt nyilatkozta, amennyiben korábbi megválasztásában hibát találnak, vállalja az újabb megméretést. Ha sikerülne elérnie, hogy az ügyek tisztázása után ismét ő legyen az elnök, maga hozhatná helyre saját korábbi hibáit. Mások tehát nem igazán láthatnának bele a kártyáiba.

Kóka azt mondta, egy hónapon belül a párt belső vizsgálata tisztázni fogja, mi történt az elnökválasztáskor. Bizonyosra veszik, hogy ekkorra a párt országos tanácsa összehívja a küldöttgyűlést. Elnök az SZDSZ-ben szinte bárki lehet, aki jelöltetni kívánja magát. Előszűrő ugyan van, ám ez nem állít komoly akadályt az önjelöltek elé, a támogatottságot azonban meg kell szerezni.

Közben felröppent, hogy Kóka egyik fő támogatója, Magyar Bálint is elképzelhető lenne az elnöki poszton. Mások ugyanakkor úgy vélik, hogy Fodor Gáboron kívül senki nem tekinthető esélyesnek. Kérdés persze, hogy Fodor otthagyná-e a kényelmes miniszteri bársonyszéket, különösen, hogy egy szétzilált pártot kellene működőképessé tennie. Fodorral szemben a tavalyi elnökválasztás előtt is az volt a fő kifogás, hogy nem agilis, sőt kényelmes. Nem utolsósorban ezért esett sokak választása Kókára.
(...)
A belső pártvizsgálat és a büntetőeljárás mellett polgári per is indítható. Ezt bármelyik párttag kezdeményezheti, azt kérve, állapítsa meg a bíróság, hogy a Kóka Jánost elnökké nyilvánító küldöttgyűlés határozata érvénytelen. Ennek nyomán törölhetik az elnöki tisztségéből. Még az a lehetőség is nyitott, hogy az ügyészség indít pert a párt ellen, az elnökválasztást rögzítő határozat megsemmisítéséért.

Azt követően, hogy a rendőrség a héten elrendelte a nyomozást, egy újabb aggály is megfogalmazódott, mégpedig az, hogy vajon nem elfogult-e a BRFK ebben az ügyben. A Demszky Gábor SZDSZ-es politikus által vezetett fővárosi önkormányzat ugyanis évente több tíz millió forinttal támogatja a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Szakértők szerint érdemes lett volna megfontolni, hogy más rendőrkapitányság végezze az ügyben a nyomozati cselekményeket.

Kulcsár Anna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeszólalkozás Horváth kampá
  2008-02-21 14:21:16, csütörtök
 
  Összeszólalkozás Horváth kampányán (+videó)
2008-02-21 08:05 hírTV

Elkérték az érdeklődők személyes adatait az egészségügyi miniszter szerda esti lakossági fórumán. Név, cím és telefonszám nélkül nem engedtek be senkit a szigetszentmiklósi könyvtárba, ahol Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke és Varju László, az MSZP ügyvezetője volt a két házigazda.

Videók: Összeszólalkozás a Horváth-kampányon

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=200373&fr=nemzetihirhalo

Varju László szocialista politikus szerint törvénytelen adatgyűjtésről nincs szó, de az nem zárható ki szavai alapján, hogy a neveket felhasználják még.

A megszokott kép, rendőrsorfal, tüntetők és a liberális egészségügyi miniszter. A kormányőrök még a szigetszentmiklósi könyvtár épületében is esernyőkkel védték Horváth Ágnest, pedig senki se akarta megdobni.

A nyilvános lakossági fórum házigazdája a körzet két kormánypárti képviselője, Kuncze Gábor és Varju László volt. Csak azokat engedték be, akik egy regisztrációs lapra felírták személyes adataikat.

A szocialista képviselő szerint nincs szó törvénytelen adatgyűjtésről. De szavai alapján nem zárható ki, hogy a nevek bekerülnek a párt adatbázisába.

A Reformkor című beszélgetésen mind a három kormánypárti politikus tagadta, hogy egy eredménytelen népszavazás után 1000 forintra emelné a kormány a vizitdíjat.

A liberális tárcavezető az új egészségbiztosítási rendszertől várja a hálapénz halálát.

A lakossági fórum végén egymásnak estek a kormányellenes tüntetők és a kormánypárti hívek.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választási csalásra készül az
  2008-02-21 14:19:46, csütörtök
 
  Választási csalásra készül az MSZP?
2008. február 20. 09:08 FigyelőNet, MTI

"Nem kizárható, elméleti lehetőség", hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket - mondta Tarlós István az MTV Nap-kelte című műsorában.

Nem lehet kizárni, hogy "például szocialista vezetésű kerületekben és városokban véletlenül elrontják a névjegyzékeket". Elég, ha véletlenül csak 10-20 név marad ki, de kimaradhat akár 50 is. Ezek az emberek hiába akarnak, nem tudnak majd szavazni - fogalmazott a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője.

A decemberi "választási törvénymódosítás" következtében, aki most nem szerepel a névjegyzékben, az nem voksolhat. Ez csak akkor derül ki, amikor az illető elmegy szavazni. Tarlós István ezért azt tanácsolta, hogy február 22-éig mindenki menjen el és ellenőrizze, hogy szerepel-e a választói névjegyzékben. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy emberek "szinte tömegesen" nem járulhatnak az urnák elé - bár mindenben megfelelnek a választójog szabályainak, és minden jogosultságuk megvan arra, hogy szavazzanak.

Kapcsolódó írások
Gyurcsány: a népszavazás nem a legfontosabb
Gyorsan meglesz a népszavazás eredménye
Tarlós: Kóka gyáva, ha nem mer vitázni


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Széles Gábor kormányváltást pr
  2008-02-21 14:13:40, csütörtök
 
  Széles Gábor kormányváltást prognosztizál
2008-02-19 Magyar Hírlap

"A Gyurcsány-kormánynak vissza kell térnie ahhoz a gyakorlathoz, hogy a gazdaság állapotáról ne beszéljen összevissza, mert ez azonos az emberek lesajnálásával" - fejtette ki Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke az Echo Tv Tabuk nélkül című műsorában.

Egy Gyurcsány Ferenccel, Csillag István volt gazdasági és Draskovics Tibor korábbi pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalást felidézve az elnök kijelentette: amikor a megbeszélés alatt a miniszterelnök kizárólag a hibás légkondicionálóval volt elfoglalva, számára egyértelműen kiderült, hogy nem alkalmas a kormányfői tisztségre. A gazdasági helyzetről Széles Gábor azt mondta: a Nyugat is lépéskényszerbe kerül, és további tőkét von ki, mivel a forint árfolyamával és a kamatpolitikával hosszabb távon nem lehet így manőverezni. Hozzátette: "Valószínűleg az év második felében az ország kormányváltásra kényszerül."

Széles Gábor rafinált politikának nevezte azt a jelenséget, amikor "a kormányzati segédcsapatok elmondják, hogy a nagy célok érdekében mindenkinek össze kell fognia". Ezzel csak az a probléma, hogy a megfogalmazott célok rosszak, ezért nem lehet összefogni. A rendszerváltást említve Széles Gábor úgy értékelt: az elsőként kormányzó MDF-nek túl sok kompromisszumot kellett elfogadnia, s ennek a mai napig tartó hatásai vannak. "A kommunizmusnak csak most lesz vége - jelentette ki Széles Gábor -, és ezzel az MSZP úgy átalakulhat, hogy a jövőben valóban szociáldemokrata értékrendet követhet."
(MH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nyugati magyar perel a mag
  2008-02-21 14:11:45, csütörtök
 
  Egy nyugati magyar perel a magyarság gyalázása miatt.



Egy nyugati magyar cselekedett. Kenessey Csaba az MVSZ svájci tagozatának főtitkára feljelentette a Neue Zürcher Zeitungot a magyarság gyalázásáért. Az újság az egész magyar népet teszi felelőssé a II. VH. zsidódeportálásai miatt. Ideje fordítani a kommunikáció irányán. Meg kell látni, hogy ha a háború alatt a Horthy Miklós alatti kormányok másképp cselekszenek ahogy cselekedtek, akkor a német megszállás hamarabb következik be és a zsidóság deportálása teljes lett volna.



Magyarország a német megszállásig zsidóság menedékhelye volt. Megszállás nélkül a deportálás sem következett volna be. A hatósági deportálások mellett pedig az egész országban folyt a lakossági zsidómentés. Horthy a megszálló német birodalom ellenében is meg tudta menteni a budapesti zsidóságot. A háborúból való késői - ezért kudarcra itélt - kiugrás a zsidóság védelmét is szolgálta. A késői kiugrás a nyugati hatalmak halogatásának is volt köszönhető. Tehát elmondható Magyarország áldozatot hozott a zsidóságért. Vesztesek lettünk a háborúban, talán azért is, hogy minél több zsidó meneküljön meg.

Kenessey Csaba:
A Neue Zürcher Zeitung évtizedek óta magyarellenes felfogású híreket, cikkeket jelentet meg, többnyire a Prágában állomásozó dr. Ulrich Schmid tollából. Ezen tevékenysége ellen folytatok állandó harcot, eddig eredménytelenül, vagy csak kis átmeneti sikerekkel.

A pénteki kiadás turisztikai rovatában egy Christoph Braendle nevű tudósító hosszú, képekkel ellátott cikket írt a magyarországi, különösen a budapesti zsinagógákról. Ennek kapcsán természetesen megemlítette a holokausztot is, számadatait igen érdekesen, egyéni módon, hozta a nyilvánosságra: háború előtt élt Magyaroszág területén 800 000 zsidó, ma 200 000-et számlál a zsidó közösség, ergo 600 000-et elpusztítottak...

Nem akarok a számokkal vitába szállni, nem érdemes, hisz sokan kivándoroltak, az első számban benn foglaltattak az elszakított területek számai is stb. Azonban volt a cikknek egy kitétele, ami ellen felléptem: ,,a nácik (nyilasok) rövid pár hónapos regnálása alatt nem lehetett volna egy ilyen nagy számú embertömeget deportálni és kivégezni, az egész magyar nép hathatós támogatása és közreműködése nélkül...“

Ez már felháborító és én, mint a MVSZ Svájci Tagozata főtitkára, ezen kitétel és az egész magyar népet sértő, hazug kijelentés ellen az ügyészségen feljelentést tettem, mivel az ilyen, népeket, vagy más közösségeket támadó kijelentést a svájci törvények büntetik.

A levelemet az ügyészség január 21.-én kapta meg, azt hiszem hamarosan eljárást fognak indítani a NZZ ellen.

Egyidőben levelet írtam a NZZ főszerkesztőjének, Markus Spillmann úrnak és kértem, adjon írásban választ arra, mi az oka az általa fémjelzett újság állandó magyarellenes magatartásának. Felhívtam a figyelmét arra is, hogy mind levelemet, mind az ő válaszát Magyarországon publikálni fogom.

Olvassa eredeiben az NZZ cikket.
http://www.nzz.ch/magazin/reisen/wo_synagogen_strassennamen_tragen_1.652572.html


ÚDK: Egy nyugati magyar cselekedett. 1945 után majd '56-ban a magyarság elitjét elüldözték Magyarországról. Az elcsatolt területekről is menekülni kellett a magyar elitnek. Pedig mennyire hiányoztak ők és gyerekeik, sőt unokáik is a (rendszer)módszerváltás után. És hiányoznak ma is.

http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1203557207&archive=& ;start_from=&ucat=1,42&
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: A Fidesz tele van alkal
  2008-02-21 14:09:22, csütörtök
 
  Orbán: A Fidesz tele van alkalmas kormányfőjelöltekkel
2008. február 21., csütörtök 12:01 InfoRádió / MTI

Kósa Lajos nem ránt kardot, hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - ezt maga a debreceni polgármester mondta, amikor újságírók előtt beszélgetett Orbán Viktorral, a Fidesz elnökének helyi kampányrendezvényén.

Orbán Viktor a HVG legutóbbi számában megjelent Kósa Lajos-interjúra utalva - amelyben a Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy bizonyos feltételek mellett vállalná a miniszterelnöki posztot - azt mondta: tetszett neki a szöveg, amelyből az is kiderül, hogy a Fidesz komoly értéket képvisel Magyarország számára, több tehetséges helyi és országos vezetője van.

A pártelnök hozzátette: a Fidesz három kormány számára is alkalmas szakemberrel, vezetővel rendelkezik, beleértve a miniszterelnök-jelölteket is. Utóbbi posztra Orbán Viktor Varga Mihályt, Kósa Lajost, Pokorni Zoltánt és Navracsics Tibort említette meg esélyesként.

"Én még Orbán Viktor is megneveztem az interjúban, de azt kihúzták" - toldotta meg Kósa Lajos.

A Fidesz alelnöke nyilvánvalóvá tette, hogy nyilatkozata csak konszenzusos döntés esetére vonatkozik.

"Nem rántasz kardot?" - fordult az újságírók előtt Orbán Viktor Kósa Lajoshoz, aki azt válaszolta: "Egyáltalán nem!".

A Fidesz elnöke azzal zárta le az ügyet, hogy ez most nincs napirenden, erőiket a népszavazásra koncentrálják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány akár március 15-e el
  2008-02-21 14:08:46, csütörtök
 
  Gyurcsány akár március 15-e előtt befejezheti?
Lezsák Sándor: Amilyen most az iskola, olyan lesz Magyarország húsz év múlva
2008. február 21. 11:35 Lippai Roland - Magyar Nemzet

A sikeres referendum mind a baloldalt, mind a teljes magyar belpolitikai erőteret átrendezheti - fogalmazott a Magyar Nemzet Online-nak Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke - aki a Nemzeti Fórum elnöke is - úgy véli, hogy Magyarországon az összes iskola veszélyben van, hiszen az oktatást a pénzügyi logika mentén odadobták a piac farkastörvényeinek, ahol a rövid távú fiskális szigor áll szemben az értékteremtéssel. Csak a kis létszámú iskolai osztályokban van lehetőség arra, hogy személyes kapcsolat alakuljon ki a gyermek és a pedagógus között - hívta fel a figyelmet Lezsák Sándor, aki családjával együtt megy el a március 9-i népszavazásra.

- Közeledik március 9-e. Ön elmegy szavazni?

- Természetesen. Aznap reggel még visszajövök Budapestre - a mártír sorsú Esterházy Jánosra emlékezünk a Szép utcai emléktábla előtt -, azután utazom haza Lakitelekre, és ebéd után a családommal együtt megyünk el szavazni.

- Orbán Viktor nemrégiben azt mondta, hogy a népszavazással nem a pártok, hanem az emberek nyernek. A referendum milyen lehetőség a magyar emberek számára? Hiszen az már egészen bizonyos: nem csak a vizitdíjról, a kórházi napidíjról, illetve a tandíjról van szó.

- Ha 2006-ban az MSZP-SZDSZ-koalíció azzal kampányol, amit jelenleg művel, akkor nem lett volna szükség erre a népszavazásra. Valószínű, hogy a Fidesz-KDNP megnyeri a választásokat, így elkerülhettük volna azt a csapdát, amiben jelenleg Magyarország vergődik. Ez a népszavazás most azt is fölméri, hogy az elmúlt hat esztendőben az emberekben milyen szintet ért el az egészséges veszélytudat. A veszélyérzet nélküli ember kiszolgáltatott, hamis illúziók fogságában támolyog. Az országnép egy jelentős része az elmúlt években is a televízión át szemlélte a valóságot, a politikai vitákat, és ha nem tetszett neki, ha nem értette, vagy egyszerűen csak unta, akkor a távkapcsolóval csatornát váltott, filmet nézett vagy éppen vetélkedőt. Amikor a gyerek azzal jön haza az iskolából, hogy szeptemberben a nyolcadik osztályt a városi iskolában kell elkezdenie, mert a településen megszűnik a felső tagozat, akkor a szülő rádöbben, hogy nem a tévé képernyőjén, hanem vele történik a hír. Bezárják a postát, ritkítják a buszjáratokat, megszűnik az eddig biztonságot jelentő orvosi ügyelet, a gyógyszerért is utazni kell, és számolgatni kezd a munkahelye jövőjében is bizonytalan szülő, hogy a gyerekek taníttatása évről évre nyomasztó gondot jelent. Döbbenten nézi a gázszámlát, és amikor a negyedik vizitdíj után a kórházban egy korábban gyors vizsgálatra most félesztendős várakozás után kap lehetőséget, akkor józanodni kezd, ébred a hipnotikus álomból: ez az ő élete, valósága, egy kattintással nem lehet átkapcsolni egy kedvező valóságra.

Ha ez a kijózanodás országos veszélytudattá növekedik és a népszavazás együvé rendezi, akkor az valóságot, történelmet formázó erő lehet. A politikai köznyelvben ezt nemzeti összefogásnak nevezzük. Ez legyűrheti a fortélyos kormányzati kommunikációt, a sikeres népszavazás, a többségi "igen" pedig mind a baloldalt, mind a teljes magyar belpolitikai magyar erőteret átrendezheti.

- Ez azt is jelentheti, hogy Gyurcsánynak még ebben az évben kitelik az ideje?

- Még március 15-e előtt is bekövetkezhet ez. Minden megtörténhet. Ez már a Gyurcsány utáni időszak kezdete, a hazai és az európai politikai életben is érezni ezt.

Teljes cikk: http://www.mno.hu/portal/544223
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Plakátkampánnyal készül a néps
  2008-02-21 14:08:04, csütörtök
 
  Plakátkampánnyal készül a népszavazás véghajrájára a HÖOK
2008. február 21. 08:05 MTI

Provokatív plakátkampánnyal, több tízezer szórólappal, utcai aktivistákkal készül a népszavazási kampány véghajrájára az egyetemisták érdekeit védő Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Beláthatatlan következményei lehetnek a nemek győzelmének - mondta a lapnak nyilatkozva Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke, utalva arra, hogy ha elbukik a népszavazáson a tandíj eltörlésére vonatkozó kérdés, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be. Mint hozzátette: az oktatási tárca magától biztosan nem mond le a bevételről, ahogy a rektorok sem akarják kiengedni a kezükből a pénzt.

A népszavazási kampányban való részvételükről szólva Miskolczi Norbert elmondta, hogy óriási mennyiségű szóróanyagot készítettek, és két típusú kampányanyaggal is készülnek. Az egyik tömör és rövid változat, ezt kimondottan a fiataloknak szánják, a másik egy kisebb füzet, amelyben minden társadalmi rétegnek próbálják elmagyarázni, hogy miért jó nekik, ha ingyenes marad a felsőoktatás.

A szervezet elnöke jelezte: aktivistáikat is mozgósítani fogják, s egy provokatív plakátkampánnyal is kijönnek. A kampány esetleges sikertelensége utáni helyzetről azonban megjegyezte: ha Magyarországon az emberek valóban azt akarják, hogy a diákok több százezer forintot fizessenek a tanulásért, akkor kénytelenek lesznek elfogadni a döntést.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány utasította a rendőrö
  2008-02-21 14:07:19, csütörtök
 
  Gyurcsány utasította a rendőröket - Már öt hónappal ezelőtt elismerte (videó)
2007-02-28 15:11 hírTV

Bár maga Gyurcsány Ferenc és a média egy része is tényként tálalja, hogy a kormányfő nem utasította a rendőrséget a tavaly őszi események során, a valóság ezzel szemben az, hogy a miniszterelnök erről még nyilatkozott is.

Videók: Bárdos András interjúja Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel

Bocsánatot kér-e azért, mert korábban azt állította, a rendőrség politikai nyomásra tette azt, amit tett október 23-án? - kérdezte Bárdos András szerkesztő-riporter a TV2 kedd esti hírműsorában Orbán Viktor volt miniszterelnöktől. A Fidesz elnöke megismételte: kitart amellett, hogy a rendőrség politikai nyomásra és utasításra hajtott végre brutális akciókat saját polgáraival szemben, ezért nem kell elnézést kérnie sem a rendőrségtől, sem a kormánytól. Orbán felidézte: szeptember 17-18-án, az MTV ostromakor maga a miniszterelnök jelentette be, hogy végig kapcsolatban volt a rendőrséggel és utasításokat is adott. Miért lett volna ez másképpen október 23-án? Bárdos hitetlenkedve visszakérdezett: valóban ezt mondta volna Gyurcsány Ferenc? Mert erre ő nem emlékszik.

Maga Gyurcsány sem emlékezett arra, hogy utasította volna a rendőrséget. Súlyosan elfogultnak és "szemétkosárba illőnek" nevezte ugyanis a független Morvai-bizottság jelentését, amely az ő felelősségét állapította meg az őszi erőszakos eseményekkel kapcsolatban. Szavai szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy ő közvetlenül irányította volna a rendőrséget ősszel.

A valóság ezzel szemben az, hogy éppen a keddi interjút készítő Bárdos Andrásnak nyilatkozta Gyurcsány Ferenc 2006. szeptember 18-án, hogy utasította a rendőrséget. "Miniszterelnök úr, jól értelmezem a szavait, hogy ön azt mondta a rendőrség vezetőinek, hogy a leghatározottabban lépjenek fel a törvényes kereteken belül és úgy látja, hogy ez nem történt meg?" - kérdezte akkor Bárdos. "Az állításnak az első felével egyetértek, minden rendelkezésre álló eszközzel, törvényes keretek között, a leghatározottabban és ebben külön is kifejezetten utasítást adtam, hogy a televíziót meg kell védeni, legutoljára nagyjából háromnegyed órával ezelőtt beszéltem a tábornok úrral" - jött a válasz Gyurcsánytól.
MNO


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elátkozott szabadság
  2008-02-21 14:06:52, csütörtök
 
  Elátkozott szabadság

Tény, hogy nagyon sokan várták az egypárt rendszer, a diktatúra összeomlását. Kívánták, vágytak a szabadság, a több párt rendszer, a demokrácia után.

Tény, azonban az is, hogy napjainkban már erős nosztalgia érezhető a régi az un. " kádári idők" után. Egyre többen sajnálják, hogy véget ért, pozítív példaként emlegetik. Kádár Jánosban, pedig már nem az 1956-os forradalom eltipróját, az árulót látják, hanem a népével összekacsintó megértő öreget.

Miért ez a hamis tudat? Miért van " elátkozva" a szabadság? A műsor erre keres és ad is választ. Bemutatva a rendszerváltoztatás győzteseit, veszteseit. A régi elvtársakat, (akik közül jónéhány mára sikeres üzletember), a KISz-ből politikai karriert csinálókat. A rendszerváltókat, az önmagukkal meghasonlókat, a hitüket el nem vesztőket, stb.

A műsor kerete egy izgalmas studió beszélgetés. Az első részben bemutatjuk a fővendéget", a második részben, pedig két további személy csatlakozik a studióban ülökhöz. Az egyik vendéget, mindig az "alapember" kéri maga mellé, a másik azonban hamisitatlan MEGLEPETÉS.

Elátkozott szabadság

Földesi Margit és Szerencsés Károly műsora
Minden csütörtökön 20:30-kor

e-mail: foldesi.margit@echotv.hu

Műsorajánló
Utolsó adás (2008-02-21, Csütörtök 20:30)
Az utolsó Elátkozott szabadság. Vendégek: Pozsgay Imre, Für Lajos, Bíró Zoltán, Csurka István.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.