Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A pillangó üzenete ! 1.
  2008-02-23 15:40:22, szombat
 
  A pillangó üzenete..... Nagyon tanulságos, ajánlom mindenkinek!!
Egy könyörületes személy,látva hogy küzködik egy pillangó, hogy kiszabadítsa magát a bábból,segíteni akart neki. Nagyon gyengéden kitágította a szálakat,kialakítva egy kijáratot, A pillangó kiszabadult, kibújt a bábból, bizonytalanul bugdácsolt, de nem tudot repülni. Valamit ez a könyörületes személy nem tudott,és ez az, hogy csak a megszületés ,kibújás küszködésén keresztül tudnak annyira megerősödni a szárnyak, hogy repülni lehessen velük. Megrövíditett életét a földön töltötte, sose ismerte meg a szabadságot, sosem élt igazán.
Én úgy mondom nyitott kézzel szeretni. Ez olyan tapasztalat, ami lassan ért meg bennem, a fájdalom tűzében és a türelem vízében kovácsolódva. Azt tapasztalom, hogy muszály felszabadítanom azt, akit szeretek, mivel ha rákulcsolódok,rácsimpaszkodok vagy megpróbálom irányítani,azt vesztem el, akit megtartani próbálok. Ha én megpróbálok valakit megváltoztatni, akit szeretek, mivel úgy érzem,én tudom milyennek kéne lennie akkor egy nagyon értékes jogától fosztom meg, a jogtól hogy felelősséget vállaljon saját életéért, választásaiért, létformájáért. folyt...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pillangó üzenete ! 2.
  2008-02-23 15:36:15, szombat
 
  A pillanó üz. folyt.
Valahányszor ráerőltetem a kívánságomat vagy az akaratomat, megpróbálok hatalmat gyakorolni felette, megfosztom a fejlődés, érés teljes lehetőségétől, az én birtoklási vágyammal korlátozom és keresztezem, teljesen mindegy mennyire jó szándékkal. Korlátozni, és ártani tudok a legkedvesebb óvó cselekvésemmel és védésem, túlzott figyelmem szavaknál ékesszólóbban tudja mondani a másik személynek: "Te képtelen vagy magadra vigyázni, nekem kell veled törődnöm, rád vigyáznom, mert te az enyém vagy. Én vagyok érted a felelős"
Ahogy tanulom és gyakorlom, egyre inkább azt tudom mondani annak akit szeretek: Szeretlek Téged, értékellek, tisztellek,és bízom benned,hogy ki tudsz fejleszteni magadban olyan erőt, képességet, hogy mindazzá válj ami lehetséges számodra, ha én nem állok az utadban. Annyira szeretlek, hogy teljesen felszabadítalak, hogy egymás mellett sétáljunk örömben, bánatban. Együtt fogok veled érezni, ha sírsz, de nem foglak kérni, hogy ne sírj.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pillangó, üzenete... folyt.
  2008-02-23 15:32:00, szombat
 
  pillangó üz. folyt.
Törődni fogok a szükségleteiddel, támogatni foglak de nem tartalak vissza, amikor egyedül tudsz menni. Mindíg készen fogok állni, hogy veled legyek a bánatodban, magányodban, de nem fogom elvenni tőled. Igyekezni fogok, hogy figyeljek a szavaidra,azok jelentésére, de nem ígérem hogy mindíg egyet fogok érteni veled. Néha dühös leszek, és ezt olyan nyiltan fogom neked megmondani,hogy ne kelljen a különbözőségeink miatt elutasítást vagy elidegenedést éreznem. Nem tudok mindíg veled lenni, nem hallom meg mindíg amit mondasz,mert van amikor magamra kell figyeljek, magammal kell törődjek, és ilyenkor is olyan őszinte leszek veled amilyen csak tudok.
Tanulom, hogy ki tudjam ezt fejezni, azoknak, akiket szeretek, akikkel törődök akár szavakkal, akár azzal, ahogy létezem másokkal és magammal.
Ezt úgy hívom, nyitott kézzel szeretni. Nem vagyok képes mindíg távol tartani a kezemet a bábtól, de már egyre jobban megy.!! ( gondolkodásra késztet) Köszönöm, ha türelmesen végig olvasta valaki!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne sértsd meg !
  2008-02-23 11:41:42, szombat
 
  Ábrányi Emil:

Ne sértsd meg...



Ne sértsd meg azt, akit szeretsz!
Egy durva szó elég,
Hogy elborítsd, hogy gyászba ejtsd
Szerelme szép egét!
Borúlt ég újra földerűl,
Hint még szebb sugarat...
Ez gyöngédebb ég: itt a folt
Örökké megmarad!

Egy szó elég!... És húnyni kezd
A régi, tiszta fény.
Mélyebb sebet vág, mint a tőr,
A nő nemes szivén!...
Átérzi lelked bánatát,
Vidáman hal meg érted, -
De bús kétségben csügged el,
Ha egy rossz szóval sérted!

Ne félj! Nem hal meg a madár
Ha szárnyait megtörték.
A pillangó tovább röpűl,
Bár fényporát letörléd.
Tovább él a szerelem is
Mert mindennél nagyobb, -
De többé nem száll ég felé,
És többé nem ragyog!...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 186 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 2507
  • e Hónap: 2974
  • e Év: 9630
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.