Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Kitől kapjuk a táppénzt 2009-b
  2008-02-28 20:00:14, csütörtök
 
  Kitől kapjuk a táppénzt 2009-ben?
2008-02-28 12:29 Forrás: Weborvos - H.J.

A táppénzkassza kezelésének, s a kifizetések jövőbeni módja Mohamed
koporsójaként lebeg a reformőrületben.

Bár jelenleg még az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kezeli a táppénz kasszát,
s biztosítja a betegállomány idejére eső járandóságok kifizetését,
a tervek szerint a megalakuló pénztárakat már nem terhelnék ezzel a feladattal.

A terv egyébként nem új keletű, már évekkel korábban fel-felbukkant - a ráeső járulékkal együttes
- kiemelése az OEP büdzséjéből.

Az ötlet 2006-ban, Molnár Lajos egészségügyi minisztersége alatt jött újra elő,
s ekkor már úgy tűnt, a javaslat megvalósítása sincs túl messze.

A táppénz ,,labda" állítólag mostanság a Pénzügyminisztérium térfelén pattog,
a döntés vélhetőleg itt születik majd meg a helyzet végleges rendezéséről.

Az évi, közel 100 milliárdos kassza sorsa nem véletlenül vált fontossá az elmúlt hónapokban.

A táppénz ugyanis nem része a fejkvóta számításnak, kezelése,
s kifizetése nem a megalakuló egészségbiztosítási pénztárakat terheli,
így egyesek szerint nagy lesz a csábítás arra,
hogy minél előbb, minél több beteget tegyenek táppénzes állományba,
a felmerülő költségek jelentős részét ezáltal a munkaadókra,
illetve a valahol máshol kezelt, elkülönített táppénzkasszára hárítva.

A Weborvos által megkérdezett szakemberek szerint azonban táppénz ügyben a helyzet nem ennyire egyszerű.

A betegség ideje alatti kifizetés jövedelemarányosan történik.

A pénztárak azonban nem kapják majd meg a hozzájuk ,,beiratkozó" tagok járulékfizetéséről
- lényegében jövedelméről - tudósító adatbázist, így a táppénzek kifizetésére nem is lesz módjuk.

A táppénz kassza, s a kifizetés sorsa tehát egyelőre Mohamed koporsójaként lebeg a reformőrületben.
Kapcsolódó cikkek

* Nem merünk táppénzre menni
* Képviselők táppénzen
* Drasztikusan csökkent a táppénz
* Havi egy millió recepttel kevesebb
* Szigorú táppénzszabályok





Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Obama "nem eléggé Izrael-barát
  2008-02-28 19:59:30, csütörtök
 
 
Obama "nem eléggé Izrael-barát"
2008. február 28.



Hillary Clinton stábja úgy igyekszik beállítani, hogy Barack Obama, aki a volt first lady vetélytársa a demokrata elnökjelöltség megszerzésében, nem eléggé Izrael-barát - írta a Newsweek.

A hetilap szerint több jel is arra utal, hogy az előválasztási versenyben vesztésre álló Clinton kampánystábjának több tagja megkérdőjelezi, hogy az afro-amerikai szenátor számára is nagyon fontosak az amerikai-izraeli kapcsolatok.

Annie Totah, Clinton pénzügyi tanácsadója egy alkalommal e-mail üzenetet bocsátott ki, amelyben egy konzervatív blogger Obama-ellenes "nyugtalanító" cikke kapcsán azt tanácsolta a címzetteknek: bölcsen szavazzanak az előválasztásokon.


[ MTI ]

http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.28361.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én azt hittem, Magyarország eg
  2008-02-28 19:48:32, csütörtök
 
  DIKTATÚRA

csütörtök, 2008. február 28.

Én azt hittem, Magyarország egy parlamentális demokrácia. Azt hittem, azok irányítják, akiket választottunk, olyan arányban, ahogy választottuk őket. Be kell látnom, tévedtem.

Az országot egy párt irányítja, mint tudjuk, nem jól. A párt úgy gondolja, nem kell az állampolgárok képviselőinek tudni arról, pontosan hogyan fog történni az ország gázellátása a jövőben. Pedig ez mindenkit érint, aki gázzal fűt pl. Vagyunk egy páran.

A párt úgy gondolja, amiért ő valamikor vezető szerepbe került, mostmár titkosíthatja az egyértelműen újra terjeszkedő -és veszélyes- politikát folytató oroszországgal kötött szerződését a parlament és mindenki elől.

És mi csak ülünk, és elfogadjuk, hogy immár diktatúra van. 10 évre titkosított szerződés, ami alapján az ország többszáz milliárdos, a jövőnket meghatározó, stratégiai kérdéseket felvető beruházást eszközöl. És erről nem tudhat, csak a parlament egyik fele.

És aki kérdezni mer, vagy akinek ez nem tetszik, az ismét le van fóbiásozva, aki szerint ez diktatórikus, az le van szélsőjobboldalizva, és nem történik semmi.

Immunisak lettünk arra, hogy a kormány úgy gondolja, semmibe veheti a lakosság érdekeit, nem szükséges kommunikálnia, még a parlamentben sem, csupán döntéseket hoznia az állatnak tekintett tömegek fejei fölött. Elfelejti, hogy az ő tisztsége a lakosság által fizetett munkahely, és ott úgy kell viselkednie, ahogy azt munkaadói elvárják.

És mi is elfelejtjük, hogy felelősséggel szólhatunk bele az ország irányításába, elsősorban képviselőink révén.

De ha képviselőinket kizárják a döntésekből, akkor azt jelenti, hogy nem szólhatunk bele, hanem valki, egy párt vezetősége diktál, ki tudja milyen érdekek mentén.

A döntésekből kihagyott képviselők, a hazugsággal nyert választások, a meg nem büntetett erőszakos rendőri erők következmények nélküli országa vagyunk. Egy soft-diktatúra média által elbambított, magyargárda&co által megrémített, orránál fogva vezetett, átvert lakossága vagyunk.

http://www.youtube.com/watch?v=CvBbF9WX7oY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Önök gyorsabbak voltak mint
  2008-02-28 19:24:56, csütörtök
 
  Gyurcsány aláírt Moszkvában

* Index/MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 02. 28., 16:59

Putyin orosz elnök szerint Magyarország biztonságát szolgálja a Déli Áramlat, a Nabuccóra utalva pedig megjegyezte: ha valaki fel akarja ásni a talajt, és csöveket beletemetni, Moszkva nem nem bánja.

"Önök gyorsabbak voltak mint a Nabucco" - mondta Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz államfőnek csütörtökön Moszkvában, a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszáról való megállapodás aláírása előtt az orosz hírügynökség jelentése szerint. A szerződés aláírására magyar idő szerint délután három előtt került sor a Kremlben. Ezt követően Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta: aki meg akar győződni a Déli Áramlat gézvezeték előnyéről, annak "csak elő kell vennie egy számológépet": szembeötlő, hogy a Moszkva által javasolt vállalkozás megvalósítható, és támogatják a források. Ha valaki fel akarja ásni a talajt, és csöveket beletemetni (máshol), mi ugyan nem bánjuk - idézte Putyint a Reuters hírügynökség. Az orosz elnök arra utalt, hogy a Nabucco megvalósítása előtt álló egyik akadály az, hogy nem tisztázott, honnan tudna a kapacitásának megfelelő mennyiségű gázt beszerezni a vezetéket építeni szándékozó konzorcium.

A leköszönő orosz elnök szerint "ha ez a tervezet megvalósul, és nincs kétségem afelől, hogy megvalósul, Magyarország szerepe mint fontos kapocs nőni fog az európai energialáncban, és az ellátás stabilitása erősebb lesz".

Gyurcsány Ferenc azt mondta az aláíráskor, hogy Magyarország kész támogatni a Nabucco vezetéket, de úgy véli, a Déli Áramlat előbb épül meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

Az Indexnek nyilatkozó szakértők szerint azonban a két vezeték egymással egy időben aligha épülhet meg, és amennyiben a Gazpromnak sikerül beelőznie, márpedig a most kötött megállapodás erre utal, akkor a Nabucco akár végleg lekerülhet a napirendről. Van esély ugyanakkor arra is, hogy a most felzúduló USA, illetve főképpen a magát aktívizáló Brüsszel nyomására a Nabucco hirtelen lökést kaphat a konkurencia valóssá vált fenyegetésétől. Egyelőre azonban az államközi szerződések aláírásával a Déli Áramlat már előrébb jár, hiába, hogy a projekt alig fél éves, míg a Nabuccót már négy éve tervezik.
Van új Nabucco-koordinátorunk

Nabucco-ügyi utazó nagykövetet nevez ki a miniszterelnök - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel csütörtökön. Gyurcsány Ferenc jelezte Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy miután a Déli Áramlatról sikerült megállapodniuk, Magyarország több energiát fordít a Nabucco projektre. Az utazó nagykövet feladata lesz többek közt, hogy összehangolja a hat ország kormányközi megállapodásait - mondta el a szóvivő. Tájékoztatása szerint az orosz elnök azt mondta a magyar miniszterelnöknek, megérti a helyzetet, hogy Magyarországnak a több lábon állás az érdeke. Daróczi Dávid beszámolt arról is, hogy a tervezett negyven perc helyett Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin több mint másfél órán keresztül tárgyalt a megállapodásról, mert az orosz elnök azt szerette volna, ha önálló állami garanciát kapnak a projekt megtérülésére, de ezt a magyar kormányfő elutasította. A kormányszóvivő elmondása szerint Gyurcsány Ferenc azzal érvelt, hogy csak a projektben részt vevő két vállalat állapodhat meg egymással bármilyen garanciáról, amit az orosz elnök végül elfogadott.
Brüsszel nem haragszik

A Nabucco gázvezeték-beruházás európai uniós koordinátora szerint nem egymással versengő kezdeményezés a Déli Áramlat és a Nabucco, és nem kifogásolták a Déli Áramlattal kapcsolatos magyar döntéseket az EU-tagországok szakminiszterei sem, jelentette ki csütörtökön Brüsszelben Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter. Elmondta: a tagállamok energiaügyi miniszteri ülése alatt külön találkozott Joziaas Van Aartsen koordinátorral, aki ugyanazon a véleményen van, mint Andris Piebalgs európai bizottsági felelős: két, egymás mellett meglévő kezdeményezésről van szó, és az EU mindkettő megvalósulását támogatja. Az uniós illetékes egyúttal elismeréssel szólt a Nabucco megépülése érdekében tett magyar diplomáciai erőfeszítésekről - tette hozzá Kákosy Csaba. A Déli Áramlat gázvezetékről szóló orosz-magyar megállapodás és projekt nem hátráltathatja a Nabucco gázvezeték sikeres megvalósítását, hangsúlyozta Kákosy Csaba a Jozias van Aartsennel, a Nabucco uniós koordinátorával folytatott megbeszélésén. Magyarország továbbra is erősen elkötelezett a Nabucco iránt és határozott lépésekkel segíti a projekthez fűződő nemzetközi együttműködést - hangsúlyozta a miniszter.
Derült égből

A Déli Áramlatról született megállapodás külföldön és itthon is meglepetés volt, noha annak fényében, hogy az elmúlt egy hónapban Bulgária és Szerbia csatlakozott a projekthez, legalábbis sejteni lehetett volna, hogy folynak magyar-orosz tárgyalások is. A Fidesz elnöke, Orbán Viktor puccsszerűnek minősítette a megállapodást, pártja pedig rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte, annak érdekében, hogy a kormány csak parlamenti jóváhagyással írhassa alá a szerződést. Az ülés formai okokra való hivatkozással végül nem hívták össze.

A képviselők ehelyett bizottsági ülésen hallhatták szerdán a kormánytagok álláspontját: Göncz Kinga külügyminiszter hangsúlyozta, a Déli Áramlat akkor is megvalósulna, ha Magyarország nem venne részt az építésében, de akkor az ország elesne a vezeték nyújtotta előnyöktől. Hozzátette: az unió és az Egyesült Államok is tudomásul veszi, hogy Magyarország szuverén államként a saját nemzeti érdekei szerint dönt ebben az ügyben.

A megállapodás lényege: az Oroszországból induló, a Fekete tenger alatt átívelő, majd a jelenlegi terv szerint Bulgárián és Szerbián áthaladó vezeték (melynek egyik végpontja Ausztriában lehet) magyar szakaszát egy fele-fele arányban a magyar állam, illetve a Gazprom által tulajdonolt, Magyarországon bejegyzett cég építheti. A magyar államra eső, mint 300 milliárd forintos költséget a kormány elképzelése szerint a Magyar Fejlesztési Bank teremtené elő.

A megállapodás ellenzői úgy vélik: az aláírással Magyarország elfordul az európai összefogással megépíteni tervezett, igaz, évek óta előrelépni képtelen Nabucco-projektől, mely nem csak azt biztosította volna, hogy a térségbe alternatív útvonalon érkezzen gáz, hanem azt is, hogy az ne orosz forrású legyen. A forrásdiverzifikáción keresztül így a Nabucco sokkal nagyobb mértékben szolgálná az energiabiztonságot.

http://index.hu/gazdasag/magyar/gyda080228/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezés a vörös pokolra
  2008-02-28 19:18:08, csütörtök
 
  Rózsás János : Emlékezés a vörös pokolra
/részletek/
/ megjelent a JEL 1998.novemberi számában /

A szovjet kényszermunkatáborok rendszerének kialakulása

Az 1917-es októberi bolsevista puccsot követően kitört polgárháború viharában az orosz birodalom politikai életében akkor még nagyon is kisebbségben lévő bolsevik párt a hatalom megszerzése, megtartása érdekében 1917 decemberében létrehozta terrorista, megfélemlítő osztagait (Összoroszországi) Rendkívüli Bizottság néven. Ennek orosz nyelvű betűrövidítése a (V)CSEKA, és ezen a néven lett hírhedt és félelmetes kivégző, majd politikai rendőri, később állambiztonsági szervezet a vérben és lángban vergődő hatalmas országban.
...
A CSEKA az 1920-as évek elején, az egyre bolsevizálódó Oroszországban nem csupán kegyetlen megtorló expedícióiról vált ismertté, hanem azáltal is, hogy létrehozta a túlzsúfolt börtönök mellett az első internáló és kényszermunkatábort a Fehér-tengeri Szolovszki szigeteken, messze északon. Az első időkben a tömegesen idehurcolt áldozatoknak körülbelül csak egyharmadát dolgoztatták a kolostorból átalakított láger építkezési munkálatain, kényszermunkának nevezett rabszolgaság körülményei között. A többi rabot válogatott kínzások után lőtték le, vagy hagyták embertelen körülmények között lassú éhhalállal elpusztulni.
Az évek haladtával aztán a világ népeinek boldogítására törekvő bolsevisták fokozatosan rájöttek arra, hogy a pusztulásra szánt rabokat lassú kínhaláluk előtt érdemes rabszolgamunkára fogni, sőt a kényszermunkatáborok egész birodalmat átfogó rendszerét a kialakuló szovjet népgazdaság egyik alapvető ágazatává érdemes fejleszteni.
Így szaporodtak évről-évre a szögesdrót kerítéssel körülvett, magas őrtornyokból vigyázott barakktáborok a birodalom minden részében, de különösen a gazdag szén- és érclelőhelyek, a fejlődő ipari városok körzetében, majd a végeláthatatlan őserdőkben a fakitermelésen, a szibériai vasútvonalak építkezése mentén.
A hallatlanul magas munkanorma, a napi 12 órás kényszermunka, az éhezés, a ruhátlanság, a kegyetlenül zord éghajlat tömegével szedte áldozatait. A kemény fizikai munkához edződött munkások és parasztok is sorra kidőltek a sorból, azonban a kétkezi munkához hozzá nem edződött, tanult emberek már néhány hónap múltán a fagyos földbe kerültek. A munkatáborok kipusztult lakossága helyére mindig újabb és újabb rabszolgákat kellett szállítani.
A bírói szervek koholt vádak alapján folytatták le a koncepciós pereket. Az életszerűség, hitelesség látszatát keltve minden úgynevezett "összeesküvő" vagy "kártevő" csoportból - a megszerkesztett forgatókönyv szerint - találomra kiválasztott `főkolomposokat' halálra ítélték.
A rabok millióinak adminisztratív nyilvántartása, a munkaterületekre történő elosztása és átcsoportosítása, az elpusztultak utánpótlása a börtönök és gyűjtőtáborok zsúfolt celláiból, hatalmas szervezet működtetését tette szükségessé. A közel negyvenezer kényszermunkatábor igazgatását a moszkvai állambiztonsági szervek épületéből, a Lubjanka - téri palotából intézték. Ezen 1934 júliusában felállított intézmény nevének betűrövidítése GULÁG volt, magyarul: Lágerek Állami Főhatósága. Téves szóhasználat az, amikor azt mondják: a gulágokon raboskodott. Egy GULÁG volt, a lágerek központi főhatósága Moszkvában, és a GULÁG kényszermunkatáboraiban sínylődtek a rabok, egyidőben legalább 10-12 millióan, a Kola-félszigettől a Kurilli-szigetekig, és Vorkutától a Kaukázusig.
...
A második világháború alatt, amelyet a szovjet sajtó nagy honvédő háborúnak nevezett, a bíróságok fokozott iramban ítélkeztek a vélt belső ellenségek, az élethalálharc feltételezett akadályozói felett. Ezzel biztosították az emberanyagot a kényszermunkatáborok apadó létszámának feltöltésére. A háború után a német koncentrációs táborokból hazatérő, volt hadifoglyok, a nyugatot látott, a rendszert bíráló elégedetlen katonák, a németek oldalán harcoló Vlaszov hadsereg közkatonái, a balti népek fiai, valamint az ukrán függetlenségi harc erdei partizánjai özönlöttek a vésztörvényszékek húsdarálóin keresztül a GULÁG kényszermunkatáboraiba.
...


Tartalomjegyzék
http://www.gulag.hu/rozsas/r01.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ráharapott az APEH a német adó
  2008-02-28 19:00:37, csütörtök
 
  Ráharapott az APEH a német adócsalásra

Dr. Gergely Zsófia2008. 02. 28., 18:02Utolsó módosítás: 2008. 02. 28., 18:18


Kis hezitálás után az APEH csütörtök délután megkereste a német adóhatóságot az adóelkerülés érdekében liechtensteini bankokba mentett vagyonok ügyében - tudta meg az [origo]. A magyar hatóságok alapvetően arra kíváncsiak, valóban megkaphatja-e Magyarország is azt a német titkosszolgálat által megszerzett listát, amelyből kiderül, világszerte kik utalták a liechtensteini adóparadicsomba pénzüket azért, hogy megússzák saját országukban érvényes fizetési kötelezettségeiket. Egyelőre nem tudni, van-e bármilyen magyar érintettje a világméretűvé dagadó adócsalási ügynen, de a hatóságok szerint erről mindenképpen értesítést fog kapni a magyar APEH, így fizetni biztosan nem fogunk az adatokért.
Forrás: [origo]

Egymásra számítanak a hatóságok az eltitkolt pénzek utáni hajszában (képünk illusztráció)
Ajánlat


* Az APEH honlapja

Csütörtök délután a magyar adóhatóság felvette a kapcsolatot az illetékes német szervezettel az ottani adócsalási botrányban előkerült liechtensteini számlák adatai miatt - közölte az [origo]-val Bakonyi Ágnes, az APEH sajtófőnöke. Elmondta, még csütörtökön délelőtt is az volt az APEH, illetve a Pénzügyminisztérium álláspontja, hogy nem keresik meg a német adóhatóságot, hiszen a hatályos jogszabályok alapján hivatalból értesítést kapnak, amennyiben a németországi vizsgálat során bármilyen magyar érintettre bukkannak. "A megjelent, egymásnak ellentmondó információk miatt azonban csütörtök délután kértük a német adóhatóságot, erősítse meg, valóban átadja-e az ezt kezdeményező államoknak a birtokába jutott adatbázist" - mondta a sajtószóvivő.

Nem fizetünk érte

Bakonyi Ágnes azt is jelezte, hogy az APEH semmiképpen nem fog fizetni az adatokért, és elvileg ezért a nemzetközi adóhatósági együttműködés alapján nem is kérhetnének pénzt. "Németország dönthet úgy, hogy a tudomására jutott adatokat átadja, ezért várjuk jelenleg a hivatalos választ" -tette hozzá. (Egyes sajtóértesülések szerint ugyanis voltak olyan államok, amelyek pénzért jutottak hozzá ugyancsak a liechtensteini forráson keresztül az adatokhoz.)

Február közepén kezdődött a német adóbotrány, amely nemzetközi lavinát indított el: egy sor országban indult ugyanis vizsgálat adócsalás miatt, miután kiderült, hogy a német hírszerzés egy liechtensteini informátortól 5 millió euróért megvásárolt egy adatbázist azokról az ügyfelekről, akik az adóelkerülés érdekében saját hazájukból liechtensteini alapokba menekítették vagyonukat. A titkosszolgálat birtokába került adatbázis állítólag több mint 1400 nevet tartalmaz, akiknek csak kevesebb, mint fele német állampolgár, így valószínűleg sok más országbeli adózó is a liechtensteini adóparadicsomba utalta jövedelmét. Bár ez még nem feltétlenül törvénysértő, hiszen lehetséges, hogy ezek adózott jövedelmek.

Egymás után indulnak a vizsgálatok

Sajtóértesülések szerint a németekkel párhuzamosan más országok is megszerezték - valószínűleg szintén pénzért - az adatokat, míg Svédország, Finnország és Norvégia a németektől kértek információkat saját állampolgáraikra, illetve cégeikre vonatkozóan. Az MTI - nem hivatalos - összesítése szerint Németország, az Egyesült Államok és Ausztrália mellett Nagy-Britanniában, Franciaországban, továbbá Svédországban, Norvégiában és Finnországban indult már meg a nyomozás az előkerült adatok alapján adócsalás miatt.

Az [origo] csütörtökön megkereste a Pénzügyminisztériumot, illetve az APEH-ot azzal a kérdéssel, tesznek-e lépéseket annak kiderítése érdekében, van-e magyar érintett az adócsalási botrányban. Még kora délután is az volt a két szervezet álláspontja, hogy a német adóhatóság a vonatkozó, pénzmosás elleni jogsegély-megállapodás keretében hivatalból amúgy is értesíti őket, ha magyar adózóra vonatkozó adatra bukkanna. Korábban a német minisztérium is utalt arra nyilatkozataiban, hogy a hatályos nemzetközi megállapodások szerint továbbítani fogják a szóban forgó információkat az érintett országoknak, és ebben a hírszerző szervek is együttműködnek. Név szerint egyelőre egyetlen országot sem említettek.

Az [origo]-nak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István is megerősítette, hogy az adóhatóságok, illetve az uniós felügyeleti szervek nemzetközi együttműködésük során az amúgy banktitoknak minősülő adatokat átadhatják egymásnak. Mint mondta, az ilyen hatóságok közötti adatcserékre épülnek a hasonló esetekben a határon átnyúló vizsgálatok.

[origo]
http://www.origo.hu/itthon/20080228-raharapott-az-apeh-a-nemet-adocsalasra.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem engedik Magyarországra dél
  2008-02-28 18:49:30, csütörtök
 
  Nem engedik Magyarországra délvidéki honfitársainkat
2008-02-28. 15:49

Köszönöm a tájékoztatást és a Magyarországra szóló meghívást. Erre csak az a szomorú megjegyzésem, hogy az illetékes magyar(ellenes) gazemberek még mindig nem adtak vízumot nekem. (Kérem, higgyék el, hogy a szabadkai Magyar Főkunzulátuson idén január 23-án átadott vízumkérelmemet minden szükséges - és megalázó módon elvárt - irattal elláttam!)

Úgy tudom, nem vagyok az egyetlen - sőt, számosan vannak -, akik magyarként nem utazhatnak be saját hazájukba, mert a hatalom idegenszívű bitorlói (nem a szerb, hanem a magyarországi - a szerk.) akadályozzák a határ átlépését. A mindenkori ártó, elnyomó, diktatórikus hatalmakat jellemzi a bezárkózás s a kapcsolattartás ellehetetlenítése, mivelhogy a gondolat és az információ áramlása, az emberek szabad jövés-menése veszélyezteti a tirannusok országlását. A globalista bezárkózás, illetve kirekesztés semmiben sem különbözik a letűnt balkáni kommunizmus módszereitől.

Ezeket a hirtelen támadt, indulatos és fésületlen szavaimat az arra érdemes körökben felolvasni és terjeszteni kérem, abban a reményben, hogy sokak jogos indulata összeadódik, és egyszer végre meghozza az áldásos áttörést. Íróságom okán-jogán sohasem kértem kivételezést; minden rendű-rangú jogfosztott társunk melletti kiállást kérek!

Vicei Károly
író, Zentáról

http://kuruc.info/r/20/21700/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszűnhet a hazai cukorgyártá
  2008-02-28 18:46:40, csütörtök
 
  2008-02-28 18:24

Megszűnhet a hazai cukorgyártás

Megszűnhet a hazai cukorgyártás, ha napokon belül nem állapodnak meg a hazai feldolgozók és a termesztők a felvásárlási árról - közölte a Mátra Cukor Zrt. egyik vezetője.



A cukorgyárak 35 eurót fizetnének az alapanyag tonnájáért, a szaktárca ehhez 2 eurót rakna hozzá. A termesztők viszont 38 eurót kérnek. Közben a Magyar Cukor Zrt. újsághirdetésekben toborozza a termelőket, mert annyira kevesen foglalkoznak már a cukorrépával. Azért esett vissza a termesztés, mert az unió, az ágazat reformjának keretében fizet azoknak, akik felhagynak a cukorrépa-termeléssel.

(MR)
http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=201943
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Moszad és az atomfegyver
  2008-02-28 18:08:36, csütörtök
 
  A Moszad és az atomfegyver
Blog - Tomcat
2008 február 25. 18:28:00

A המוסד למודיעי& ;#1503; ולתפקיד& ;#1497;ם מיוחדים (ejtsd: HaMossad leModi'in uleTafkidim Meyuhadim) nevű céget, pontosabban Intézetet nem hiszem, hogy be kell mutatni bárkinek is. Ha mégis, akkor rövidítsük úgy, hogy Moszad, azaz Intézet, és máris érthetőbb lesz. Igen, ők azok a kedves izraeli "biztonsági szakemberek." Ismerjük őket, mint a rossz pénzt. Ki hinné, hogy komoly szerepük volt abban, hogy Izrael a hetvenes évek elején atomfegyverhez jusson? Meg is lepődnénk, ha nem így lenne. Azt azonban kevesen tudják, hogy miként is jutott a zsidó állam az atomfegyvergyártás egyik fontos alapanyagához.

A hatvanas években Izrael számos országtól próbált nukleáris fegyverek gyártásához szükséges anyagokat vásárolni, de a nemzetközi közösség helyesen úgy ítélte meg, hogy az ilyesmi nem zsidó kezekbe való. Pedig Izraelnek nagy szüksége lett volna atomfegyverre, hiszen csak így látta biztosítottnak az 1967-es háború során megszerzett területeinek és "Erec-Izraelnek", azaz Nagy-Izraelnek biztonságát. A nemrég alakult nemzetközi nukleárispiac-szabályozó szervezet, az Euratom azonban hajthatatlanul feketelistán tartotta a zsidó államot. Az izraeli kormány ezért a Moszadot bízta meg a Plumbat fedőnevű akció megtervezésével és kivitelezésével. Célja: bármi áron atomfegyver-alapanyagot szerezni Európából.

1968 novemberében a Scheersberg A nevű nyugatnémet teherhajó kifutott Antwerpen kikötőjéből, Genova úticéllal. A rakománya 200 tonna sárga uránia volt, azaz finom, sárgás por, az urángyártás félkész terméke, amelyet számos egyéb felhasználási területe mellett többek között tovább lehet finomítani nukleáris erőművekben vagy atomfegyverekben való felhasználáshoz is. Az anyagot a nyugatnémet Asmara Chemie cég szállította SAICA olasz festékgyártó cégnek, hogy további feldolgozás után visszaszállítsák. Fizetségképpen már előre átutaltak 12 000 dollárt.

Csakhogy a hajó sohasem érkezett meg. Két héttel később üresen bukkantak rá Iskenderum kikötőjében, Törökországban. A kapitány és a legénység eltűnt. Az esemény súlyos minősítést kapott az Euratom atomenergiai ügynökség skáláján. Mind ez a szervezet, mind az Európai Közösség és a NATO valamennyi titkosszolgálata azonnal kutatni kezdett a szállítmány után. Egyik nyomozás sem járt eredménnyel. Úgy tűnt, az ügy örökre homályban marad.

1973-ban azonban a norvég rendőrség letartóztatott egy Moszad-ügynököt, Dan Aerbelt. Ez a személy Golda Meir miniszterelnök megbízásából a Fekete Szeptember palesztin terrorszervezet tagjainak meggyilkolását tervezte, megtorlásként a müncheni olimpián történt vérengzésért. A "profi" csapat összetévesztette célpontját egy ártatlan arab pincérrel, akit egy lillehammeri utcán fényes nappal agyonlőttek. Az elkövetőket és autójukat számtalan szemtanú látta, a rendszám alapján hamar el is fogták őket.

A zsidó bérgyilkost napokon át hallgatta ki a norvég E-Gruppe nyomozóhatóság. Hogy a súlyos, életfogytiglani büntetést elkerülje, beismerte, hogy izraeli kém, és mindent elmondott a norvég kémelhárításnak azokról az akciókról, amelyeket a Moszad az elmúlt években Afrikában és Európában végrehajtott. Többek között azt is felfedte, hogy a Scheersberg A Izraelbe vitte az ellopott urániaszállítmányt.

Kiderült, hogy az Asmara Chemie vastagon érintett volt az ügyben. A cég már évek óta jó kapcsolatban állt a Moszaddal, és rendszeresen szállított vegyi anyagokat Izraelnek. Amikor az 1967-es háború után az Európai Közösség különféle embargókat léptetett életbe Izrael ellen, ez a cég még mindig szállított vegyimentesítő készleteket az izraeli haderőnek, illetve infravörös célzóberendezéseket és más felszereléseket.

1968 elején az Asmara Chemie nagyobb mennyiségű uránércet rendelt a belga Societé Generale des Minerals bányavállalattól, és beadott egy engedélykérelmet az Euratomhoz is, hogy feldolgozása után tengeri úton átszállíthassa a keletkezett félkész terméket Olaszországba. Az engedélykérés idejét jól kiválasztották, ugyanis az Euratom irodái éppen költöztek, nagy volt a fejetlenség, és különösebb vizsgálat nélkül megadták az engedélyt az egyébként rutineljárásnak számító műveletre. Ha nincs akkora fejetlenség az Euratom környékén, talán valaki megkérdezte volna, hogy miért hajóval szállítják az anyagot a szokásos vasúti szállítás helyett, vagy miért vásárol hirtelen ennyi uránszármazékot ez a cég, hiszen korábban sohasem foglalkoztak radioaktív anyagokkal. De még ez se lett volna megválaszolhatatlan kérdés. Az már annál inkább, hogy miért lett hirtelen ilyen kapós az SGM zairei eredetű urániapora. Néhány héttel korábban ugyanis egy casablancai illetőségű gyógyszeripari cég, a Chimagar is megkísérelte megvásárolni ezt a 200 tonnát, ám ezt nem hagyta jóvá az Euratom, mivel a cég hivatalosan tengeri alga feldolgozásával foglalkozott, és akárcsak az Asmarának, soha nem volt dolga urániummal. Marokkó ráadásul nem is volt a Közös Piac tagja. Ám az európai Asmara Chemie megkapta az engedélyt, és látszólag legálisan hajózta be a sárga port tartalmazó, ólomborítású hordókat az antwerpeni kikötőben. A hajó spanyol legénységét ekkor elbocsátották, azzal az indoklással, hogy a hajót rövidesen eladják. Helyettük ismeretlen matrózok érkeztek.

Valahol a Földközi-tenger keleti medencéjében aztán a Scheersberg A egy izraeli hajóval találkozott, és két rakétás naszád fedezete alatt átrakodták a hordókat. Az ismeretlen hajó egyenesen Haifába vitte az értékes anyagot, onnan pedig a dimonai erőműbe szállították. A Scheersberg A-t ezután Törökországban magára hagyták.

A Scheersberg A-t feltehetőleg a Moszad üzemeltette, így a legénység is ügynökökből állt. Annyi bizonyos, hogy ez a hajó volt az, amelyik 1969-ben üzemanyaggal töltötte fel azt az öt rakétás naszádot, amelyeket Cherbourg kikötőjéből raboltak el a Moszad ügynökei, miután Franciaország megtagadta azok leszállítását, noha már ki voltak fizetve. A hajó tulajdonosa 1968-tól a libériai illetőségű Biscayne Traders Shipping Corporation volt. Ennek egy éven át bizonyos Dan Ert volt a tulajdonosa, aki 1973-ban elismerte, hogy izraeli kém volt. Akkor épp Dan Aerbel volt a neve, és azért ismerte el, mert a norvég kémelhárítás - emlékszünk - egy kissé rálépett a tökére.

Az Euratom nyomozását sokáig hátráltatta, hogy a szervezetnek nem volt megfelelő végrehajtó hatalma, ezért az európai államok rendőrségeinek és titkosszolgálatainak segítségére szorult, ami nem mindig volt elégséges. Az NSZK titkosszolgálatának vizsgálata 1969-ben váratlanul és magyarázat nélkül félbeszakadt, mielőtt eredményt mutattak volna fel. Az Euratom vizsgálatát is hamarosan lezárták. A szervezet egyik képviselője a következő, cinikus megjegyzést tette az ügyről tartott sajtótájékoztatón: "A nemzetközi szabályozások kijátszásának módszerei kifürkészhetetlenebbek, mint a Jóisten útjai."

Napjainkban az Asmara Chemie egykori vezetője, Herbert G. Scharf tagadja, hogy valóban az Asmara vásárolta volna meg a radioaktív anyagot. Állítása szerint visszaélés történt a cég nevével és adataival. Egyes értesülések szerint a vásárlást bizonyos Herbert Schulzen, az Asmara részvényese és korábbi beszerzője hajtotta végre, aki ma a Kolloid Chemie nevű német cégnek dolgozik. A Time Magazine megkeresésére Schulzen nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy mivel ez titkosszolgálati, államtitkokat tartalmazó ügy, nem tehet hozzá semmit magánszemélyként.

Dan Aerbel mindössze hét hónapot (!) töltött börtönben a lillehammeri gyilkosság miatt. Ma Herzliya városában él, és tagadja, hogy amit a norvég kémelhárításnak vallott, és nyilvánosságra került, igaz lenne. Ami azonban tény: az anyag eltűnt, és Izraelnek röviddel ezután lett atomfegyvere. Hogy más országok hasonló akcióit is ilyen békülékenyen tűrte-e volna a nemzetközi közösség, legalábbis kétséges. Gondoljuk el, mi lett volna, ha Irán vagy Korea próbálkozik ilyen lopással. Soha senkit nem büntettek meg azért, amiért a hatalmas mennyiségű nukleáris anyag egy háborús bűntettek miatt embargó alatt álló ország kezére jutott.

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=644
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bezárják az ultraliberálisok b
  2008-02-28 18:07:08, csütörtök
 
  Hiába furmánykodott Settenkedő: Bezárják az ultraliberálisok bűntanyáját
2008. február 28. 18:02HunHír.Hu

A IX. kerületi önkormányzat jegyzője 15 civil ruhás férfi segítségével csütörtök reggel védőőrizet alá helyezte a Kultiplex néven hírhedtté vált romos koszfészket, amely egyebek mellett a magyar és kereszténygyűlöletéről elhíresült Tilos Rádiónak is helyet adott. A bűntanya fő védnöke a liberális Bakáts Tibor Settenkedő felháborodott azon, hogy a be nem jelentett demonstrációján megjelent rendőrök igazoltatni merészelték. Bakáts nem volt ilyen finnyás akkor, amikor a rendőrök minden indok nélkül ártatlan civilek molesztáltak.

Az ajtó előtt álló biztonsági emberek az épületben tartózkodó üzemeltetőkön, valamint a Tilos rádió aktuális adásának készítőin kívül senkit nem engednek be az épületbe. Az ultraliberálisok persze azonmód be nem jelentett demonstrációba kezdtek, amelyet sajtótájékoztatóként próbáltak álcázni. A kiérkező rendőrök igazoltatták a bűntanya fő védnökét, Bakáts Tibor Settenkedőt, a liberális médiabohócot, aki pár hasonszőrű társával egyetemben mélységesen felháborodott a rendőri intézkedésen.

Bakáts akkor nem settenkedett ilyen vehemenciával, amikor a kormányellenes tüntetőkről, vagy a Tilos Rádió keresztényellenes és magyargyűlölő műsorairól véleményt mondó tüntetők lepték el az épület környékét, akiket az ultraliberális banda előszeretettel csak csőcselékezett.

A bűntanya helyén az önkormányzat zöldterületet kíván kialakítani a környéken lakó kisgyermekes családoknak, de úgy látszik, liberáliséknál az az elv működik, hogy addig tart a tolerancia és a jogvédelem, ameddig az a saját érdekeikkel nem ütközik.

Oszvári István ferencvárosi jegyző az önkormányzati intézkedést magyarázva az egyik liberális hírportálnak elmondta: csütörtöktől kezdve saját tulajdonukat őriztetik, s elsősorban a tüntetést akarták elkerülni, azt hogy ,,ne láncolják oda magukat az emberek érzelmi alapon". Egy korábbi döntés értelmében február 28-án kellett kiüríteni az épületet, melyet a ferencvárosi önkormányzat 2005-ben vásárolt meg.


http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=10126
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.