Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Ne rejtegessék Lőrincz János n
  2008-02-06 23:48:59, szerda
 
  Ne rejtegessék Lőrincz János nevét!

A negyvennégy évesen elhunyt Lőrincz János családjának megbízásából kérem a magyar sajtót, hogy Lőrincz Jánost ne "L. Jánosnak", "L. J-nek" vagy "44 éves budapesti lakosnak nevezzék", mint egy bűnözőt, hanem mondják ki a tisztességes nevét. Kérjük a magyar sajtót, hagyjon fel a bűnözők megnevezésében kialakított gyakorlatával! Lőrincz János nevén nevezésével adja meg a végtisztességet a "megreformált" egészségügyi rendszer áldozataként elhunyt testvérünknek.

Lőrincz János tisztességes ember volt, aki kiegyensúlyozott életet élt, nem ivott, nem voltak káros szenvedélyei.

Lőrincz János műszaki, szakmai felkészültségéről és kiváló munkájáról miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők, polgármesterek, külföldi országok nagykövetei is megbizonyosodtak, mivel Lőrincz János egyéni vállalkozóként többüknek is dolgozott.

Budapest, 2008. február 6.

Kvacskay Károly,
Lőrincz János családjának megbízottja


--------------------------------------------------------------------------------


A budapesti parlament egészségügyi bizottságának tájékoztatása

Lőrincz János halálának körülményiről tájékoztatta Patrubány Miklós Dr. Mikola Istvánt, a budapesti parlament egészségügyi bizottságának alelnökét.

Lőrincz János tragédiája arra késztette a Magyarok Világszövetségét, hogy figyelőszolgálatot létesítsen a hasonló esetek felderítésére.

Kérünk mindenkit, aki hasonló esetről tud, hogy valaki azért hunyt el otthonában, mert nem jött meg a mentő, vagy hasonlóképpen rossz helyre szállították, és mire érdemi orvosi ellátásban részesült volna, meghalt - telefonáljon vagy írjon nekünk. A Magyarok Világszövetségében a budapesti 485-40-60-as számon, ami telefon és telefax, várjuk a bejelentéseket, vagy küldjenek sms-t a 06-20-313-7777 számítógépes számra, illetve írjanak Sajtószolgálatunk címére vet@praemium.ro

Budapest, 2008. február 6.
MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az OVB megint időhúzásra játsz
  2008-02-06 23:48:07, szerda
 
  Az OVB megint időhúzásra játszik?
2008. február 6., 20:17 fidesz.hu

Az OVB-nek nem sürgős a kormány egyoldalú népszavazási propagandájának a leállítása, de sajnos nem meglepő - mondta Répássy Róbert.

Répássy Róbert, a Fidesz jogi kabinetjének vezetője ma részt vett az Országos Választási Bizottság (OVB) koraesti ülésén. Egyelőre nem született döntés a Fidesz azon kéréséről, hogy a testület készítsen állásfoglalást: a kormány részt vehet-e a népszavazási kampányban. A bizottság szerda esti ülésén a tagok abban állapodtak meg, hogy keddre javaslatokat készítenek az ügyben.

A Fidesz beadványában arról kért állásfoglalást, hogy a kormányra is vonatkozik-e az az 1997-es alkotmánybírósági határozat, amelynek értelmében az alkotmányos szerveknek tartózkodniuk kell a kampányba való beavatkozástól.

Az OVB ülését követő sajtótájékoztatóján Répássy Róbert elmondta: sajnálják, hogy az OVB-nek nem sürgős a kormány egyoldalú népszavazási propagandájának a leállítása, de sajnos nem meglepő - tette hozzá arra utalva, hogy a testület kormánypárti többsége 15 hónapig akadályozta a népszavazást.

A kormány azon propagandaanyaga, amelyet az emberek pénzéből az emberek érdekei ellen 3 millió 300 ezer példányban terjeszt, az semmiképpen sem tekinthető pontos és kiegyensúlyozott tájékoztatásnak - jelentette ki, hozzátéve: az Új Magyarország című kiadványban a népszavazás konkrét kérdéseire konkrét válaszokat ajánl a kormány, mindig azt javasolva a választópolgároknak, hogy nemmel szavazzanak.

Hangsúlyozta: nem ért egyet, elképesztőnek tartja, hogy egyáltalán megfogalmazódhatott, amit az OVB elnökhelyettese fejtett ki, miszerint a kormánynak az lenne a kötelessége, hogy a programjával szembeni népszavazás ellen folytasson közpénzből kampányt. Annak azonban örül - tette hozzá a Fidesz szakpolitikusa -, hogy néhány választási bizottsági tag úgy gondolta, azért lenne fontos állást foglalni ebben a kérdésben, mert ez a későbbiekben az összes kampányban eligazodást adhatna. Ez azonban ebben a pillanatban sajnos nem jelent megoldást, mert a kormány közel kétmilliárd forintért az emberek érdekeivel szemben az emberek pénzéből kampányol, ami pedig a Fidesz szerint megengedhetetlen - jegyezte meg, hozzátéve: az OVB-nek igenis lenne tennivalója.

Mint mondta, a Fidesz nem szeretné azt, hogy az OVB megint az időhúzásra játszon. Folyik a népszavazási kampány, és az emberek csak ezt a buta, egyoldalú kormánypropagandát hallják és olvassák - jegyezte meg végül Répássy Róbert.

kapcsolódó
OVB előtt a Fidesz beadványa


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ma már senki sem tud hinni a
  2008-02-06 23:47:36, szerda
 
 
"Ma már senki sem tud hinni a kormánynak"
2008. február 6., szerda 16:45 InfoRádió

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint hitelességi problémák vethetőek fel Gyurcsány Ferenc új baloldali politikát hirdető programjánál. Giró-Szász András az InfoRádiónak azt mondta: fából vaskarika, hogy egy félretájékoztatást konszolidáció kövessen. Ágh Attila politológus az InfoRádiónak arról beszélt: a kövezkező időszakban tartalmilag kell megmutatni a kormány reformjainak szolidaritásra vonatkozó részeit. A Corvinus Egyetem tanára hozzátette: a megkezdett változások finomszabályozása jelentheti a konszolidációt.

Szükség van egy új baloldali politika meghirdetésére, annak hitelességével azonban probléma van. Az a személy ugyanis, aki meghirdeti, az elmúlt években már többször jelentett be markáns szavakkal fémjelzett, új politikai irányokat - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Giró-Szász András szerint az új baloldali politika a kormányzati hatékonyság problémáit elfedő kommunikációs célokat szolgál.

A Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója úgy véli: fából vaskarika, ha valaki a folyamat kellős közepén mondja azt, hogy a társadalmat tájékoztatni kell arról, miről is szólnak azok a lépések valójában.

"Mintha az első és a harmadik lépést összekeverték volna" - fogalmazott Giró-Szász András.

Hiteltelenség

A politikai szakértő szerint a társadalom nem, illetve félretájékoztatása megakadályozta, hogy konszolidáltan, világosan lehessen véghez vinni a változtatásokat.

Utólagos konszolidálással - akár a kormányzati cselekvések, akár a kormányzati információáramoltatás hathatósabbá tételével - nem lehet megtenni, amit az elmúlt két-négy évben nem tettek meg - jelentette ki a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Ma már senki sem tud hinni a kormánynak, hiszen az elmúlt években annak cselekvései ellentétben álltak az ígéreteivel - fűzte hozzá Giró-Szász András.

Ez a kormány jelenlegi problémája: már nem tud úgy cselekedni, sőt, kommunikálni se, hogy azt az emberek elfogadják és elhiggyék, holott éppen most kellene maga mellé állítania a magyar társadalom jelentős csoportjait.

Finomhangolás

Ágh Attila politológus az InfoRádiónak elmondta: az új baloldali politika lényege, hogy megmutassa a kormány által megkezdett, de nem kellőképpen kommunikált reformok szolidaritásra épülő pontjait, valamint, hogy csapatjáték indítson el a legkülönbözőbb szinteken.

A szakértő szerint különbséget kell tenni az elmúlt esztendők baloldali politikái között: Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején például "balkezes baloldali politika" volt a jellemző, olyan, amely a meglévő intézményrendszer megtartása mellett osztogatott.

"Ezt szokták udvariatlanul úgy mondani, hogy lyukas vödörbe vizet tölteni" - fogalmazott Ágh Attila.

A Corvinus Egyetem tanára úgy véli: a konszolidáció fogalma a reformok finomításával összefüggésben vetődhet fel, mivel a kormány nem vezet be új változtatásokat, ehelyett a már meglévőket véglegesíti, és abban reménykedik, hogy azok pozitív hatásai 2009-ben már jelentkezni fognak.

"A pénz Bajnai laptopjában van"

A szocialista Karsai József képviselő szerint sehol nem jelennek meg az uniós pénzek az országban.

"Hol a pénz? A laptopban? (...) A Bajnai Gordon laptopjában van az a pénz. A kivetítőjében. És oda ennyi húszezres nem fér el" - mondta a szocialista képviselő az EU-pénzekről.

Az InfoRádiónak arra a felvetésére, hogy számos beruházás van az országban, Karsai József azt válaszolta: "Mondjon egyet!"

Nincsenek fejlesztések. A pályázatot most kellett beadni az iskolára, de már közölték: az én körzetemben nem lesz felújítás - folytatta a politikus.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gyurcsány - kormány immár tö
  2008-02-06 22:09:05, szerda
 
  A Gyurcsány - kormány immár több mint 2 milliárd forintot költ az
emberek
pénzéből az emberek ellen folytatott kampányra. Közben a halálos
betegektől
is dobozdíjat szednek, a gyermekek egészségügyi ellátása pedig végzetes
veszélybe került. A kormány magatartása nem pusztán arcátlan, hanem
alkotmánysértő is. A Fidesz ezért a mai napon beadvánnyal fordult az
Országos Választási Bizottsághoz, azt kérve a testülettől, hogy az
mondja
ki: A kormánynak le kell állítania az emberek pénzéből, az emberek ellen

folytatott kampányát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép kérdez!
  2008-02-06 20:59:14, szerda
 
  Népszavazás előtt
A nép kérdez!

Végre! Már nagyon vártam! Országszerte, a fővárosban és vidéken egyaránt a nép kérdez. A nép meghívja saját körzetének szoci politikusát nyílt fórumra, és kér, kérdez, követel, számonkér! Ritka pillanat! Ezt hívják demokráciának. A képernyőkön láthattuk legutóbb, hogy Keller Lászlót is bizony "megkérdezték" honpolgáraink. Keller leszerepelt.

A szocialistáknak szokatlan. Mármint az, hogy kérdezik őket. Szemtől szembe. Nincsenek hozzászokva, hiszen ők a diktatúrában szocializálódtak. "Kedves" szocialista képviselő "barátaim": Tűrjék el, hogy ha ezentúl is ellenünk politizálnak, akkor a nép kérdezni fog, sőőőt, követelni! A türelem nem fogy, hanem elfogyott...

Kérdéseink "beélesítve", tollunk kihegyezve, kezünk ökölbe...


Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemegy egy férfi a kocsmába
  2008-02-06 20:50:54, szerda
 
 
Bemegy egy férfi a kocsmába, leül kényelmesen egy asztalhoz, jön a kocsmáros, mire ez:
-"Egy rántotthúst meg egy sört! A BMWésnek meg a rohadt kurva anyját - Pfuj!" és köp egy hatalmasat.
A kocsmáros meglepődik, de felveszi a rendelést. Míg ez a rendelésére vár folyamatosan csak ismételgeti:
-"A BMWés rohadt kurva anyját - Pfuj!" és köp mindig hozzá egy jókora csulát a földre.
A többi vendég egyre idegesebb lesz, mire a kocsmáros odamegy a
köpködőshöz:
-"Legyen szíves, hagyja abba a káromkodást meg a köpködést. A végén még elűzi az összes vendégemet!"
De ez csak egyre tovább:
-"A BMWés rohadt kurva anyját!" és csak tovább köpköd:
-"Pfuj! Pfuj!"
A kocsmáros idegesen:
-"Hagyd már abba! Mi a franc ütött beléd!?"
Mire ez:
-"Hát idefigyelj! Ma reggel a 40 tonnás pótosommal megcsúsztam,
és beszálltam az árokba. Kijönni semmi esély. És ekkor egyszer csak megáll egy X5-ös BMWés, a rohadt kurva anyját! Pfuj!" Köp.
-"Kihúzzalak?" - kérdezte.
Mire én:
-"Ha sikerül, bazd meg, esküszöm, leszoplak..."
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Pistike benyit
  2008-02-06 20:32:50, szerda
 
 
Pistike benyit a szülei hálószobájába és látja, amint apukája éppen egy óvszert akar felrakni. Hogy elkerülje a kellemetlenségeket, az apa úgy tesz, mintha valamit keresne az ágy alatt.
- Mit csinálsz? - kérdezi Pistike.
- Azt hiszem, egy patkány van az ágy alatt - válaszolt az apja.
- És mit fogsz vele csinálni? Megdugod?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A miniszterelnöki ország érték
  2008-02-06 20:30:40, szerda
 
  A miniszterelnöki ország értékelés elé



,,A közmédiának nem az a felelőssége, hogy visszhangozza a politikusok szavait, hanem az a felelőssége, hogy keresse az igazságot, és ha úgy látja, hogy valaki nem mond igazat, akkor azt mondja, hogy többet hazugsághoz nem adok teret." Gyurcsány Ferenc (Magyar Rádió, 2005. július 5.)


A miniszterelnök február 18-án a parlamentben beszél először nyilvánosan az új kormányzati politikáról. Először úgy volt, hogy február 11-én a Parlament tavaszi ülésszakának nyitó napján. Miután köztudott lett, hogy Orbán Viktor 13-án értékel a kormányzati főtanácsadók és a kommunikációs guruk kiötlötték 18-át. A tervek szerint közvetlenül az évindító beszéd előtt rendkívüli kormány- és frakcióülést tartanak ezzel összefüggésben. Már Gödön is ,,titkos" kormány ülés volt.



Természetesen nem tudom mit fog mondani a miniszterelnök az évértékelőn. Valószínű, hogy az azért elhangzik, hogy a megszorítások elérték a céljukat, és lehet osztogatni. Mert mondott ő már sok mindent. És mert nagyot álmodni. Bió meg különböző Megapoliszokat, meg Metrópoliszokat. Kormányzati negyedet, kulturális fővárost egy esély egyenlőbb Magyarországot. 100 lépést ( amiből csak hosszú lépés lett), 48 pontot, köztisztasági csomagot.



Mivé lettek ezen álmok? Egy ki nem bontott igazsággá. Köszönjük miniszterelnök úr! Köszönjük, hogy Magyarországon ma nagyobb félelemben élnek az emberek, mint a kádári puha diktatúra éveiben. Mert sokan nem dolgoznak, és akik dolgoznak azoknak sem biztos a munkahelye. Mert önök pontosan tudják, hogy a lét determinálja a tudatot. Hát még a létbizonytalanság? Köszönjük az európai liberalizált nagyon magas gáz és energia árakat. Meg a minimálbéreket.



Köszönjük na nem a morális példamutatást, hanem a kioktatást. Meg azt is, hogy amikor a kisember- természetesen minimálbéren bejelentve nem kér számlát az agyon adóztatott kisvállalkozótól- megjelenik egy jóképű futballbíró. Nem piros lapot mutatva, hanem fair play kártyát.



Hol volt a bíró amikor a privatizáció történt? Hányszor kellet volna felmutatnia ezt a kártyát? Hol volt a Zuschlag és társai tevékenységénél? Hol volt a pumás minisztere épülő villájánál, ahol feketemunkások dolgoztak? Hol volt a kisvárdai strandon? Meg a többi számtalan esetben. Komolyan gondolja , hogy van erkölcsi alapja egy ilyen kampánynak?



Köszönjük az emberbarát rendőrséget. Az igazságos ítéleteket a Postabanktól a sztárbrókerig, habár ott még nincs is ítélet. Köszönjük, hogy méltóan megünnepelhettük az 1956-os Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulóját. Köszönjük, hogy nagy lett a fasiszta veszély. Meg az antiszemitizmus.



Köszönjük a három millió szegényt, a kétszázezer éhező gyermeket, a bezárt iskolákat, kórházakat, a megszüntetett szárnyvonalakat. Köszönjük, hogy mi, az Isten adta nép, akiknek lövésük sincs a reformok nagyszerűségéről, a reformok értünk valóságáról, a reformátorok pompás tehetségéről, kikezdhetetlen erkölcséről, hogy megtudhattuk, hogy Magyarország bennünk van kislányostul, reformostul.



Köszönjük miniszterelnök úr, hogy a politika nemhogy kivonult volna az életünkből, hogy hagyja a verseny és a tehetség kibontakozását, hanem egyre durvábban avatkozik bele. Köszönjük a teljesen kiszámíthatatlan gazdasági és törvényi szabályozást. Köszönjük azt is,hogy a megtermelt érték több mint felét állambácsi begyűjti, hogy újra eloszthassa. A beszedett közpénzek elosztását azonban nem a társadalom, hanem a hatalmon lévő párt politikai érdekei és szekértábora igényei diktálják.



Köszönjük a magas szegények adóját( az inflációt) a növekvő terheket és adókat. A múlt évben több, mint 100 ezer megszűnt makro- és kisvállalkozást. Köszönjük, hogy az állam-minden ígérete ellenére is- csak minimális önrészt vállalt a hiány lefaragásából.



Köszönjük a hosszú várólistákat. Az angoloknak, íreknek, svédeknek kiképzett orvosokat, szakápolókat. Az igen átgondolt Tb átalakítás törvényét. Persze itt a recept egyszerű. Van benne mintegy 15% MSZP, 1% SZDSZ, 50% Ágnes asszonyi nagyképűség, és kioktatás, na meg egy kis üzlet. Mert az állam rossz gazda.



Miniszterelnök úr! Én csak azt várom az egészségügytől, hogy gyógyítson! Nem azt, hogy profitot termeljen .Mert ugye a szocializmusban is a legfőbb érték az ember volt. Hát még az üzleti alapú demokráciában? A kormánytól meg azt, hogy kormányozzon. De ne média kormányozzon.



Még hosszan sorolhatnám miniszterelnök úrnak a köszönömöket. Azt is mondhatom, hogy szinte mindegy, hogy mi hangzik el majd az értékelőn. Az emberek havonta értékelnek. Látszik is a közvélemény-kutatási eredményeken. Nagyobb értékelés lesz március 9-én. A legnagyobb majd 2010-ben.



Végezetül egy Garay János verset szeretnék a miniszterelnök úr és a Parlamentben ücsörgő ,,elitünk" becses figyelmébe ajánlani:



ORSZÁGGYÜLÉSRŐL 1843/4




,,Országgyülésről nem tudok, Országgyülésről nem tudok,

Oh nem tudok mást dallani: Mást nem tudok csak egy regét,

Hogy többet kéne tenni ott, Hogy éles késsel kétfelé,

És kevesebbet szólani! Metszé saját élő szivét.



Országgyüllésről nem tudok,

Mint két szememből sírni csak:

Ha még a nyelv, ez egy sem egy,

Melyen egymással szólanak !



Apropó amikor ez a vers íródott, akkor reformkor volt. Nem reformkáosz. A vers aktuális a mai magyar Országgyűlésre is!


Lőrincz Miklós



2008. február 06. 15:21

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5726
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtótájékoztató
  2008-02-06 19:53:56, szerda
 
  S A J T Ó M E G H Í V Ó

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal kezdeményezésére 2008. január 5-én létrejött Társadalmi Koordinációs Bizottság sajtótájékoztatón ismerteti, hány aláírás gyűlt össze a társadalombiztosítás megőrzésére, az üzleti biztosítási rendszer elutasítására irányuló népszavazás kiírásáért, és milyen további lépéseket terveznek. A sajtótájékoztató célja a társadalmi akarat szembeszegezése a kormányakarattal, három nappal a második parlamenti szavazás előtt a Köztársasági Elnök által ki nem hirdetett egészségbiztosítási törvényről.

A sajtótájékoztató időpontja: 2008. február 8. (péntek) 13.00 óra
Helyszíne: az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ), Budapest, V. kerület, Nádor utca 32. I. emelet (Nádor terem)

A sajtóértekezletet tartja:

Cser Ágnes, az EDDSZ Elnöke
Gaskó István, a Liga Szakszervezeti Szövetség Elnöke
Kajner Péter, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja
Nagy Attila, a 3E szervezet vezetője
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének Elnöke
Vajda János, a Magyar Kommunista Munkáspárt Alelnöke
Jánosi Gábor és Simó Endre, a MSZF-SZK szervezői

Valamint a Társadalmi Koordinációs Bizottságban együtt dolgozó más szervezetek képviselői

Mellékelten csatoljuk a 2008. január 5-i országos tanácskozás határozatait

Sajtókontakt: 06-30-5927371 és 06-30-9439317
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civilakadémiai est a Polgárok
  2008-02-06 19:52:44, szerda
 
  Ideje a rombolásnak
Civilakadémiai est a Polgárok Házában

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány soron következő civilakadémiai estjére 2008. február 14-én, csütörtökön este 18 órakor kerül sor a Polgárok Házában (1089 Budapest Visi Imre u. 6.)

Dr. Bene Éva, az orvostudományok kandidátusa "Ideje a rombolásnak - Látlelet a magyar egészségügyről" címmel

Morvayné, Bajai Zsuzsanna, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese pedig "Jövőnk a gyermek, gyermekvállalás, a nagycsaládosok helyzete, gyermekszegénység" címmel tart előadást.

A civilakadémia nyitott, a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.