Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Pesterzsébeti nyugdíjas esete
  2008-02-07 22:25:50, csütörtök
 
  2008-02-07 21:17:49 elnök


A szomorú valóság....
Bánó Miklós beszámolója egy nyugdíjasról, aki akár az Ön szomszédja, rokona, barátja is lehetne.. Olvassa el!

Értesültem arról, hogy kerületünkben élő kedves idős asszony, akit régóta személyesen ismerek súlyos beteg. A kemoterápiás kezelésen is túl van, és nem tudhatja, mit hoz a holnap. Fiatal korától a kerületben dolgozott mérnöki beosztásban. Egész életét a szakma szeretete, a nyílt őszinte szó és a tisztesség övezte.

A család Délvidékről, Bácska környékéről származott. Mindég fizette a különböző adókat, közte a TB járulékot is. Sajnos akkor még nem tudhatta, hogy ez jelenlegi helyzetén nem fog segít. A beteg asszonynak nem volt meg ez a jövőbelátó képessége. A megszorító intézkedések, vizitdíj, kórházi napidíj az ehhez kapcsolódó áremelkedések a gyógyszerárak anyagilag teljesen ellehetetlenítették.

Jelenleg kórházban van Csepelen. Egy Mercedes mentőautóval szállították ide. Lábait nem tudja rendesen emelni és így nem tudott önerőből a magas járműre felkapaszkodni. Nem volt lehajtható lépcső a járművön, holott ezt a kiegészítőt is megvásárolhatták volna hozzá. A mentősök segítettek neki a felszállásnál, de nagyon beütötte a lábát, amit még ráadásként szintén kezelnek.

Már nem sokáig maradhat az elfekvőben. Át kell adnia másnak a helyet. Felmerült a kérdés hogyan tovább? Már csak járókerettel tud közlekedni. A munkanélküliség és furcsamódon a tandíj is tovább nehezíti helyzetét. Megkereste a kórházban a szociális nővért és kérte a segítségét.

Szívesen elmenne az öregek otthonába, a folyamatos ellátás kényszere miatt, ahova egyébként óriási a várólista. „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen”.

Ha bekerülhetne ide, akkor legkevesebb 115000, azaz egyszáztizenöt-ezer forintot kell havonta a szolgáltatásért kifizetnie a 60000, azaz hatvanezer forint nyugdíjából.

Érdekességként felmerül a kérdés, hogy a TB ilyenkor miért nem fizeti a költségeket, miután a beteg fizette a járulékokat? Van egy becsületes fia, aki néha tud magának munkahelyet találni, miután a kertészeti főiskolát a szűk anyagiak miatt képtelen volt folytatni.
Szerencséje van, mert most éppen dolgozik! A kettőjük pénze elég lehetne, de akkor természetesen a gyermek nem enne, nem inna, nem ruházkodna, nem fizetné a rezsit, és még sorolhatnám.

Kormányunk kivette az önkormányzat kezéből ezt a szociális problémakört és ennek finanszírozását.
Magára hagyták a beteg és idős embereket!

Véget kell vetni ennek az állapotnak!

Az önkormányzat nem segíthet azokon az embereken, mert nincs hatásköre. Kihez forduljanak a rászorulók?

Az olvasó megnyugtatására mondom a beteg választ kapott a megoldásra, ha élete munkáját, a lakását feláldozza, akkor ezt a néhány szomorú évet eltöltheti a szociális otthonban.
Az ok, van hozzátartozója. Szomorú kilátás!

A pályakezdő fiatalok rémálma lehet ez a jövőkép.

Vagy ápolja édesanyját, és nem dolgozik, vagy nem ápolja és úszik a lakásuk.

Ha valaki öregkorára élni akar, érdemes gazdagnak születnie.

Ki tudja, mit hoz a holnap? Nehéz pályakezdés, vagy fojtatása lehet egy fiatal hajléktalan jelöltnek, mégis elvárjuk a fiataloktól, hogy ne fogyjon népességünk!

Úgy gondolom, nagy változásra van szükség a magyar társadalomban.

Most 2007. március 9-én lesz a szociális népszavazás, és még azt kérdezik az emberektől, hogy elmegy e szavazni? Én ígérem, ott leszek és nem csak magamra gondolok. Budapest, 2008. 02. 07.

http://www.fideszbp20.hu/Ha leiratkozna hírlevelünkrol kattintson ide.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budaházy a Kossuth téren
  2008-02-07 22:03:53, csütörtök
 
  Ön most a Magyar Nemzetért Mozgalom hírlevelét olvassa. Ránk mindig számíthat!




Budaházy a Kossuth téren
Örömmel értesítek mindenkit, hogy Budaházy Gyuri is megtisztel benneteket 2008.02.11-én. Levelében azt írta, hogy számíthatunk a Kossuth téren jelenlétére. Legyünk sokan baátaim, mert ezen a napon bármi megeshet. Várjuk Toroczkai Lacit is és a MÖM-ösöket. Fiatalokat, mindenkit, aki nem tűri tovább bőrének lenyúzását.Várjuk a Gárdistákat, egyenruhában vagy anélkül. Remélem jó csapat leszünk.

Balogh Béla
MNM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szoc.Kerekasztal határozatai
  2008-02-07 21:42:24, csütörtök
 
  A Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal kezdeményezte Országos Tanácskozás határozatai

(Budapest, 2008. január 5. az Egészségügyi és Szociális Ágazat Dolgozóinak Demokratikus szakszervezetében)


Az Országos Tanácskozás résztvevői társadalmi ellenállást hirdettek meg az Országgyűlés által 2007. december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvénnyel szemben. A társadalmi ellenállást a jog keretei között, törvényes akciókkal kívánják elérni.
Elhatározták, hogy országos népmozgalmat hirdetnek meg annak érdekében, hogy megakadályozzák a törvény életbe léptetését, ha pedig mégis életbe lépne, elérjék a törvény hatályon kívül helyezését, tekintettel arra, hogy a törvény ellentétes a magyar társadalom és nemzet túlnyomó többségének érdekeivel és akaratával.
A törvény életbe léptetésének megakadályozása érdekében elhatározták:
1. Támogatásukról biztosítják Sólyom László köztársasági elnök állásfoglalását, miszerint nem írja alá, és nem hirdeti ki a törvényt, az általa bejelentett indokok alapján. Arra kérik az államfőt, hogy maradjon következetes álláspontjához, és ne hirdesse ki a törvényt.
2. Támogatják azoknak a politikai erőknek és civil szervezeteknek, személyeknek a kezdeményezését, akik és amelyek alkotmányos normakontrollt kérnek az Alkotmánybíróságtól, mert úgy látják, hogy az egészségbiztosítási törvény alkotmányjogi szempontból is kifogásolható.
3. Apellálnak a Legfőbb Ügyész felügyeletére a jogalkotás rendje felett, és felszólítják az egészségbiztosítási törvény előkészítésével és társadalmi, szakmai megvitatásával kapcsolatos törvénytelenségek és anomáliák megvizsgálására.
4. Az országos népmozgalom keretében nyílt fórumokon szembesíteni akarják az MSZP és az SZDSZ képviselőit választóikkal, és kérdőre vonni őket, miért szavaztak egy olyan törvényre, amely szemben áll a választók túlnyomó többségének akaratával.
5. Tömegtájékoztatási és propaganda lépésekről döntöttek a kormánypárti egyoldalú tájékoztatás ellensúlyozására. (A részletek kidolgozását a Koordinációs Bizottság hatáskörébe utalták.)
6. A megszavazott egészségbiztosítási törvénnyel szemben alternatív törvénytervezet benyújtására kérik fel az arra hajlandó képviselőket: nevezetesen a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által kidolgozott törvényjavaslatot ajánlják olyan alternatív reformként, amely érdekében áll a magyar társadalomnak és a nemzetnek. Ez a törvényjavaslat a Társadalombiztosítási Törvény korszerűsített változata, megőrizné az egészségbiztosítás szolidaritási rendszerét, és demokratikus társadalmi kontroll alá helyezné a TB alapokat.
Arra az esetre, ha a 2007. december 17-én megszavazott törvény mégis életbe lépne, elhatározták, hogy:
1. Népszavazással érik el a törvény hatályon kívül helyezését.
2. Egyöntetűen kiállnak Albert Zsolt és Albert Zsoltné referendum kezdeményezése mellett, és 2008. április 13-ig összegyűjtik a referendum kiírásához szükséges 200 ezer aláírást a következő kérdésre: ,,Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"
3. Az Országos Tanácskozás úgy döntött, hogy minden olyan társadalmi, szakszervezeti és politikai erővel összefog a népszavazás sikere érdekében, amely egyetért az egészségbiztosítás piacosítása előtt utat nyitó törvény hatályon kívül helyezésével.
Az Országos Tanácskozás Társadalmi Koordinációs Testületet hívott életre. A testület feladata az Országos Tanácskozáson elfogadott határozatok végrehajtása, az üzleti biztosítási rendszer előtt utat nyitó törvény érvénybe lépésének megakadályozása, illetőleg hatályon kívül helyezése. A Társadalmi Koordinációs Bizottság (TKB) a közös cél érdekében szorosan együttműködik a Liga Szakszervezettel és a Munkástanácsok Országos Szövetségével a népszavazási aláírásgyűjtésben és a referendum megszervezésében. A TKB 33 szervezet képviselőjéből alakult meg, önkéntes alapon, egyenrangú küldöttek testületeként. Nyitott minden olyan szervezet csatlakozása előtt, amely bíróságilag bejegyzett, és a magáénak vallja az Országos Tanácskozás határozatait. A testület munkájának szervezői: Simó Endre, Jánosi Gábor és Sipos József. A Társadalmi Koordinációs Bizottság megtartotta alakuló ülését, és meghatározta első ülésének napirendjét, helyét és időpontját. (A népszavazási aláírásgyűjtés beindítása, január 9-én 15 órakor, az EDDSZ-ben.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az 1947. évi diktátum aláírása
  2008-02-07 21:40:34, csütörtök
 
  "Csak törpe nép felejthet ős nagyságot, csak elfajult kor hős elődöket;
a lelkes eljár ősei sírlakához, s gyújt régi fénynél új szövétneket." Garay János
II. TRIANON

1947. február 10-én ismét aláíratták velünk a diktátumot

1944. év nyara és 1949 vége között a Kárpát-medencében élő magyar lakosság származása miatti üldözése, rabszolgamunkára szállítása, "gulag"-ra hurcolása és legyilkolása valamint a bolsevik megszállás, rengeteg áldozatot követelt. Ez a tragikus időszak a magyar nemzet számára mintegy másfélmilliós emberveszteséggel, az 1920-ban elrabolt, majd részben - a bécsi választott bíróság döntése alapján - visszatért területek újbóli elvesztésével és hatalmas gazdasági, anyagi pusztulással járt.

A Magyar Szent Korona Országainak 1920-ban szétdarabolt gazdasági és politikai állapotát, az 1947. február 10-én aláírt párizsi diktátum (II. Trianon) az 1938 előtt megállapított határait némi eltéréssel visszaállította. Az eltérés, hogy a további csonkítás folytatódott a Pozsonnyal szembeni határszakaszon és itt három újabb falut - Horvátjárfalu, Oroszvár, Dunacsun - át kellett adni Csehszlovákiának. A diktátumban legfontosabb meghatározó szerepük a győztes nagyhatalmaknak volt. A magyar történelem egyik legtragikusabb időszakának lezárása és egyben kezdete volt a 61 évvel ezelőtt aláírt feltétel nélküli békediktátum.

A délvidéki népirtás áldozatainak számát csak becsülni lehet. A kommunista pártvezetés utasítására etnikai alapú, per nélküli kollektív büntető megtorlások voltak. A vérengzések során papokat, magyar hadifogoly katonákat és 40.000-50.000 magyar polgári személyt kínoztak majd gyilkoltak meg. Koncentrációs táborokban, becslések szerint több mint 70.000 német és magyar nemzetiségű polgári személy, nagyrészt öregek, asszonyok és gyermekek vesztették életüket éhség, fagyhalál, járványok, kínzás vagy kivégzés következtében.

Erdélyben és a Partiumban a magyar honvédség visszavonulása után a falvakat ellepték a román katonák. Bosszúszomjuk nem ismert határokat. Az igazi hajtóvadászat a diktátum 1947-es aláírása után indult meg. A romániai "gulagokon", lágerekben és a börtönökben becslések szerint 200 ezren pusztultak el.

Felvidéken is tombolt a "magyarírtás"! Öregeket, asszonyokat, gyermekeket, lőttek halomra. Pozsony mellett, a Duna túloldalán, Ligetfaluban egy lövészárokba lőttek bele 90 magyar leventét. Az áldozatok tizenéves csíki székely fiúk voltak, útban, haza szülőföldjük felé.

Kárpátalján 50-60 ezer magyar esett a vörös diktatúra áldozatává. A gulágra elhurcoltak, a "malenykij robotra" kényszerített férfiak, de az otthon maradottak, a megcsonkított, családfő nélkül maradt családok ugyanolyan áldozatok lettek, mint a haláltáborok pusztulásra ítélt ártatlan foglyai.

Hogy mi történt az Őrvidéken a nyugat-magyarországi ((Burgenland) magyarsággal arról még a mai napig is.alig.írnak.a. krónikások.

A csonka ország genocídiuma a Tiszántúlon, (a fővárosban 180.000-200.000), az ország középső részén és a Dunántúlon olyan méreteket öltött amely példanélküli a világtörténelem során! Elkezdődött az ezeréves keresztény - keresztyén Magyarország megsemmisítése. Minden gonosz erő ellenére, a nemzet újraéledt, mint a főnixmadár amely maga a halhatatlanság és a megújuló élet!

Mindszenty József hercegprímás "Emlékirataim" Este szentségimádásra hívtam a főváros népét; magam a Szent István Bazilikában vezettem a szentórát. Tízezrek mondták utánam - sírva és zokogva - az alábbi imát:

"Mindeneknek Mindenható Teremtője, Alkotója, Ó Nagy Isten! Amitől gyötrelmes napokon és vergődő éjszakákon tartottunk, rettegtünk, hogy földi igazságban, emberi megértésben és emberi érzésben a mi reménykedésünk dőre és kába lesz: az ítélkező nemzetek határozatából országunkra, népünkre - épp ebben a kegyetlen pillanatban - az újabb országcsonkítás is elkövet­kezett.

Most írják alá Párizsban a magyar békét, a világ-békemű legnagyobb parcellázását címerben, földben, lelkekben, házakban, temetőkben,- iskolákban, templomokban, a Nagy­asszony és Szent István ezeréves örökségében. Akik aláírták, élvezik a pillanat történelemszerűségét, az aláírók a történe­lembe, a tollak a múzeumokba kerülnek; de mi tudjuk, hogy ezek a tollak gyémánttűknél sebezőbb vastollak, amelyek millió szívek táblájára írnak. Szívek vére, szemek könnye buggyan, serked és csordul a nyomukban. Sóhajok szállnak, életek vonaglanak.

HEGYVIDÉKI
Trianon Társaság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önök egymás zsrolhatják, de a
  2008-02-07 21:34:15, csütörtök
 
  Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország
ÖNÖK EGYMÁST ZSAROLHATJÁK, DE A NÉPET NEM!

Kákosy Csaba, az új gazdasági és közlekedési miniszter ZSAROL.
Zsarolást alkalmaz azért, mert az a szándéka a kormánynak, hogy felszámoljanak vasútvonalakat. Felhasználja a vasutas szakszervezet sztrájkját a zsarolásra.
Ön, Kákosy Csaba, számomra eddig ismeretlen senki volt. Most pedig egy zsaroló senki, aki eljátsza azt az embert, aki képes megbénítani, működésképtelenné tenni egy országot; aki képes szabad mozgásukban korlátozni - elődje mintájára - embereket; aki olajat locsol a tűzre csak azért, hogy minél hamarabb magánkézbe kerüljön Magyarország vasúthálózata.
Ön és társai - a miniszterelnökkel az élen - nincsenek tisztában azzal, hogy ezen a Földön nem bújhatnak ki a felelősség alól. Önnek és társainak a magyar nép előtt vállalniuk kell minden kimondott szavukért, minden tettükért a felelősséget. Még a ki nem mondott szavaikért és az elmulasztott tetteikért is.

Önök egymást zsarolhatják, de a népet nem. Az is inkorrekt, erkölcstelen, inmorális! De lelkük rajta! A magyar nép morálisan magasan önök fölött van!

Kákosy Csaba! Ön eszköznek használja a szakszervezeti dolgozókat nemtelen céljai eléréséhez. Ön felhasználja a Liga Szakszervezet vezetőjét arra, hogy ami bűnt, társaival együtt, ön akar elkövetni a magyar nép ellen, azért a saját és társai büntudatát, felelősségét áthárítsa a Liga Szakszervezet vezetőire és a most sztrájkoló vasutasokra.

Kákosi Csaba! Nekem elhiheti, hogy már nem működik a bűntudat és a felelősség áthárítása Magyarországon. A magyar nép ellen elkövetett bűntetteik nem évülnek el, és a magyar nép nem vállalja fel a mai kormány bűneit, bűntetteit, de bűntudata sem lesz, amikor elszámolásban, elszámoltatásban részesülnek. Mert önök, mindannyian felelősek minden egyes emberért, minden egyes gyermekért, minden egyes porszemért ebben az országban.
Ön pedig minden egyes vasutasért is felelős!
S ha ez nem tetszik, akkor mondjon le!

Tehát, lassan a zsarolással!

2008. február 5.

Hivatkozás erre a cikkre és az oldalra:
http://www.portal.ghost.hu/gindex.php?pg=22431356
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyil-ko-sok!!!
  2008-02-07 20:54:54, csütörtök
 
  Népirtás parlamentáris eszközökkel

Mit kiabálhat a "HARC az életért" plakáton az a nő, aki az egészségbiztosítás privatizációja elleni tüntetésre hív február 11-ére a Kossuth térre?

Az én plakátasszonyom a kétségbeeséstől, a tehetetlen dühtől csak egyetlen szót üvölthet bele a pofájukba ezeknek a népnyúzó, kozmopolita, nemzetáruló, balliberális, bolsevik bűnbandának: GYILKOSOK!!! Igen! Gyilkosok! Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó is megértse. GYIL-KO-SOK! Amit önök művelnek az egészségüggyel, az oktatással, az népirtás, genocídium, egy szóval gyilkosság.

De ha jobban belegondolok, akkor ezek nem csupán gyilkosok, akik nemtörődömségből, hozzá nem értésből pusztítják saját népüket. Nem! Ezek bérgyilkosok! Ezek a globális pénztőke, a globalizmus felbérelt, fizetett gyilkosai, saját népük hóhérai. Ezek nem pisztollyal, guitotine-nal, méreggel ölnek, hanem törvényekkel, rendeletekkel, reformokkal, melyek a nép életfeltételeit szűkítik, vonják el, pszhikailag, mentálisan az életerőt, az élni akarást a magyar néptől.

Mengele a tudomány nevében kísérletezett élő embereken, és vált a történelem végezetéig "fasiszta gyilkossá". Ezek a profit nevében ölnek és gyilkolnak, pénzzel a pénzért.

Ezek a szabadmadaras keselyűk és szegfűs cinkosaik most azt akarják bebeszélni nekünk, hogy a több biztosító egy biztosító, hogy a tőkés emberbaráti szeretetből lépne be az egészségbiztosításba, hogy aki az ő gyilkos reformjuk ellen szavaz, az a szocializmust akarja vissza. Erre, szoktam volt mondani, hogy ezek nem hülyék, csak aljasok. De most már az aljasságuk az eszüket is elvette. Miért gondolják azt, hogy a szocializmus alapértékei, az államilag garantált szolidaritás elvén alapuló egészségügyi ellátás, az ingyenes oktatás, vagy netán a teljes foglakoztatás ördögtől való lenne, hogy az idegen a piacgazdaságtól? Persze ezek az erkölcstelen csinovnyik lelkületű, technokrata, értéknélküli "értelmiségiek(?)", mindent tönkretesznek, ahol ők uralkodnak. - Szent Péter lesz olyan bölcs, hogy ezek közül egyetlen egyet sem enged a mennyországba, mert azt is racionalizálnák és a pokol alintézményévé tennék.

Ha a magyar nép fennmaradásának az az ára, hogy vissza a szocializmusba, ám legyen, de nélkülük. De tudjuk jól, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, a múlt tanulságai és értékei, a jövő zálogát jelentik, még akkor is, ha az "átkos" múltból való.

A magyar nemzetnek van múltja, még van múltja, de ezekkel sem múltunk, sem jövőnk nem lesz.

Takács András
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
TB-mentő Honfitársak
  2008-02-07 10:05:35, csütörtök
 
  TB Mentő Honfitársak - Tiltakozzunk 2008.02.11-én

Szeretettel és nagy tisztelettel hívunk minden magyar embert a Budapesti Vértanúk terére 2008.02.11-én a több biztosítós rendszer elleni tiltakozásra.

Ezen a napon szavaznak a több biztosítós rendszerről, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az életünkről és az egészségünkről is szavaznak. Szavaznak, mert idegen szívűek. Szavaznak, mert nem eleget loptak. Szavaznak, mert kiakarnak irtani minket.
Vonulj velünk és kiabáljuk együtt: gyilkosok ! Kiabáljuk az égre, hogy nem engedünk. Kiabáljuk, hogy ne játszanak az életünkkel.

2008.02.11-én találkozzunk a Blaha Lujza téren 16:00 órakor és találkozzunk az Oktogonnál is 16:00 órakor. Szervezőink várni fognak. Együtt vonulunk a belvároson végig a budapesti Vértanúk terére, hogy másokat is csatlakozásra buzdítsunk, hogy hallják, lássák:

MI NEM ADJUK EGÉSZSÉGÜNKET !


Hagyd most a tv-t, amely csak butít és hazugságokkal traktál, hagy a főzést vagy főzz meg korábban. Állj fel ! Magyar ! Fel állsz végre ? Magadért, családodért teszed. A felnövekvő nemzedékért. Egy jobb Magyarországért !

"Senki sem különálló sziget; minden ember
a kontinens egy része, a szárazföld egy
darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger,
Európa lesz kevesebb, éppúgy mintha egy
hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát,
vagy a te birtokod; minden halállal én leszek
kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel;
ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang:
érted szól."
- John Donne



Bajtársi tisztelettel kérünk arra, hogy segíts terjeszteni az eseményt. 20-50 példányban terjeszd szórólapunkat, amit a csatolmányban találsz. Dobd be lakókörnyezetedben a postaládákba. Hívd el barátaidat. Győzd meg őt, hogy mindez közös érdek. Terjeszd honlapokon és fórumokon a tiltakozást. Csak közösen vagyunk képesek minél több ember megszólítani.

SZERVEZZÜK EGYÜTT TILTAKOZÁSUNKAT !

Ha lehetőséged van rá néhány példányban tedd ki plakátunkat is falakra, terekre, kapualjakba: Innen töltheted le: http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/plaka5.jpg

Vigyük taranszparenseinket, zászlóinkat. Kürtöket, dudákat vigyünk.

MI TB MENTŐK TILTAKOZZUNK EGYÜTT !



Akik eddig csatlakoztak:
Magyarországért Párt, Magyar Nemzetért Mozgalom, NAHÖK, Szabad Magyarországért Mozgalom, A SZÖVETSÉG, MAROVESZ, REFOR, MNR, Fiatal Értelmiségiek Szövetsége, több más társadalmi szervezet.

Várjuk szervezetek csatlakozását



Érdeklődni lehet:
Balogh Béla 06-20-916-0029 labbel1@t-online.hu
Takács András 06-20-971-4600 control7@mail.datanet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó a Civil Akadémia estre
  2008-02-07 01:19:08, csütörtök
 
  Ideje a rombolásnak
Civilakadémiai est a Polgárok Házában

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány soron következő civilakadémiai estjére 2008. február 14-én, csütörtökön este 18 órakor kerül sor a Polgárok Házában (1089 Budapest Visi Imre u. 6.)

Dr. Bene Éva, az orvostudományok kandidátusa "Ideje a rombolásnak - Látlelet a magyar egészségügyről" címmel

Morvayné, Bajai Zsuzsanna, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese pedig "Jövőnk a gyermek, gyermekvállalás, a nagycsaládosok helyzete, gyermekszegénység" címmel tart előadást.

A civilakadémia nyitott, a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjeli menedék péntek 22.30
  2008-02-07 01:10:08, csütörtök
 
  /ism: vasárnap 22.30/

- Exkluzív tudósítás az "őrjöngő" Bakáts Tibor Settenkedőről a szélsőséges Tilos Rádió és Kultiplex nevű intézmény tervezett bezárása kapcsán. Bakáts nyílt jogsértésre szólít fel.

- 10 milliárd a Magyar Gárdába beépítendő, bomlasztó ügynökökre. Nemzetbiztonsági "titkos" anyag?
Vendégek: Vona Gábor és Dósa István főkapitány, aki először nyilatkozik a nyilvánosság előtt.

- És még néhány különlegesség az Echo Tv műsorán.

Üdvözlettel:
Siklósi Beatrix
Felelős szerkesztő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány nem kampányolhat!
  2008-02-07 00:36:01, csütörtök
 
  KUSS AZ EGÉSZ ORSZÁGGYŰLÉSNEK
2008. február 11-én!



Kedves Halász József dr!



Nemrég találtam az egyik fórumon a következő bejegyzést:

'"Hová lett az Alkotmányból az a szakasz amelyik úgy szólt:" A népszavazás alkalmával a kormány nem kampányolhat sem pro sem kontra a népszavazás tárgyáról!"
Ezt a szakaszt, még el lehetett olvasni a szégyenteljes dec.5-i szavazás előtt, az interneten lekért alkotmány szövegben, de azóta nem található.'

Egyszerű állampolgár lévén szeretném tudni,

- létezett-e az Alkotmányban ilyen kitétel?

- ha igen, hová tünt?

- van-e esetleg a jelenlegi kormánynak olyan hatalma, hogy belejavít(?) önkényesen az Alkotmányba??

A 2004. évi népszavazás körüli időpontban magam is olvastam erről itt az interneten, és különösnek tartottam, hogy ezzel senki sem foglalkozott.

A józan paraszti logika is ezt diktálná, a népszavazást ne előzze meg kampány. Mennyi feleslegesen kidobott pénzt lehetne vele megspórolni!

[ ... ]

Köszönettel és tisztelettel: [... ]


Kedves [... ]!

Fontos alkotmányossági kérdést vet fel, ezért válaszolok, annak ellnére, hogy a március 9-i népszavazást - gumicsont jellege miatt - nem támogatom.
Az, hogy a jelenlegi hatalom (magyarán: az összes parlamenti párt, tehát a mostani népszavazást indító FIDESZ is) annyira bután gőgös, hogy lépten-nyomon félmunkát végez.
Erre bizonyíték a népszavazási kampány-ellenkampány kérdése. Mivel népszavazást (jogállamban és nem nálunk) mindenki a siker reményében indíthat, ezért a kampányolás kérdése általános.
Az 1949. évi XX. tv-ből (téves szóhasználattal: Alkotmány) a hivatkozott szakasz kicsempészése félmunka, mert a jogrendszerben mindenek fölött álló Alkotmánybíróság 52/1997. (X. 14.) AB határozata az alábbiakat írja: ,,Ha valamely alapjogból folyó jogosultság feltételektől függ (ez a jogosultsági feltétel az elérni kívánt cél - vagyis a népszavazás sikere - HJ), és az alapjog jogosultjai a feltételek teljesítése érdekében cselekednek, akkor az állami szervek (ez ebben az esetben az Országgyűlést és annak pártjait jelenti - HJ) mérlegelési jogkörükben a jogosultság megszerzését nem hiúsíthatják meg." Ez a határozat érvényben van - ebben rejlik a félmunka!
Különösen azért tartom fontosnak leírni mindezt, mert a nemzetáruló Lisszaboni szerződést megerősítését megszavazó FIDESZ arra hivatkozott, hogy ha nem szavazza meg, akkor a kormánypártok nem szavazták volna meg a népszavazást.
Vagy buták, vagy minket néznek hülyének. A 200.000 érvényes szavazat esetén ugyanis az Országgyűlésnek nincs mérlegelési joga a népszavazás kiírásával kapcsolatban.
Magyarra fordítva: minden parlamenti pártnak KUSS van (szebben: döntési joga végrehajtási joggá minősül) a népszavazás előkészítési (aláírásgyűjtés és kampány) időszakában éppúgy, mint a népszavazás kiírásában és - eredményes IGEN esetén - a népszavazás eredményének végrehajtásában.

Szeretettel, Halász Jóska



*



Szőnyi Bartalos Mária megjegyzése:



Kérem szépen, megértették? Minden parlamenti pártnak KUSS van! Szerintem legfőképp a kormánypártoknak, mert a több biztosítós törvény megszavazására kötelezi az MSZP képviselőket a miniszterelnök, aki egyben az MSZP elnöke is.

Uraim! Ezek a biztosítók éhen fognak halni Magyarországon. Hacsak a kormány tagjai egytől-egyig súlyos elmezavaruk és egyéb betegségük miatt - már nem kormánytagokként - ellátásban nem részesülnek náluk. Nekik lesz miből önöket megfizetni, de a pórnépnek nem.

Kedves, leendő Biztosítók! A kockázatvállalásoknál a fentieket szíveskedjenek figyelembe venni a jelenlegi országgyűlési képviselők esetében!



Értem nem kell kockázatot vállalniuk, mert sem a miniszterelnök, sem Horváth Ágnes nem kötelezhet engem semmire, amit én nem akarok! De egyetlen magyar embert sem, éppen úgy, ahogyan engem sem.

Az állam köteles gondoskodni az ingyenes egészségügyi ellátásról.

Mert az Alkotmány XII. fejezet, Alapvető jogok és kötelességek címszó alatt kimondja a 70/D. § (1): ,,A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez."

És - az Alapvető alkotmányos jogokat egyetlen egyéb, más jogszabály vagy rendelet sem írhatja felül!

Ezen alapvető jogoktól megfosztani pénzügyi terhekkel egyetlen állampolgárt sem lehet!

Mert Alkotmányellenes!



Az Alkotmányt pedig szíre-szóra nem módosítgatjuk! Főleg népszavazás nélkül nem!



VILÁGOS?!



2008. február 5.



Hivatkozás erre a cikkre és az oldalra:

http://www.portal.ghost.hu/gindex.php?pg=22431356

Megjelent:



- MAGYAR NEMZETÉRT MOZGALOM

http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/index.php?q=news_view&news_id=4457



- NEMZETI HÍRHÁLÓ. 2008. február 5.

.


HITELES MAGYAR POLITIKÁT,
HITELES EMBEREKET A MAGYARSÁG ÉLÉRE,
BIZTOS JÖVŐT MINDEN MAGYARNAK!
ITT SZAVAZHAT:

http://www.hirhalo.com/szavazas.php





Az EU reformszerződést megszavazók aránya
a leadott 478 válaszból 38 igen és 440 nem %
7.94




Államforma pt %
1 Szent Korona Országa 1066 76.8

2 Népképviseleti demokrácia 218 15.7

3 Parlamentáris demokrácia 50 3.6

4 Alkotmányos monarchia 15





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 1248
  • e Hónap: 9852
  • e Év: 45793
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.