Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Kordonok gyűrűjében…
  2008-03-16 20:28:20, vasárnap
 
  Kordonok gyűrűjében...

Sasinszki Klára - 2008.03.16 08:37

2008. Március 15-én. Méltóságteljes ünneplésre készültek, kik?


2008. Március 15-én.

Méltóságteljes ünneplésre készültek, kik?


Miért is lehet közjogi méltóság valaki?


Miért is lehetnek jelenlegi politikusaink ott, ahol vannak?


Megválasztottuk őket, mert megbíztunk bennük és alkalmasnak gondoltuk ezekre a feladatokra.


Mit kell tenni, ha nem váltak be, mert...

Első sorban be kellene ismerniük tévedésüket, a dézsmákat visszafizetni, persze, nem is kérdéses, hogy a választások előtt, ugye... ?



Hogy lehet méltóságteljes egy ünneplés, ha kordonokkal, rácsokkal vannak elkerítve a felsőbb kasztba tartozó politikusaink?


Talán belépőjegyet kellene váltani...?

Abban az esetben, már nem rendezvénynek hívják, lehet tippelni...


Nem is rossz, talán a politikai rendezvényekre, belépőt kellene szedni, illetve finanszírozzák a saját szavazók.


Az én befizetett adómat, NE használják fel a kormánypártok kampányaira! Er re valók a saját hívek?


Szóval, kedves politikusaink, nagy bűnöket követtetek el és nem vállaljátok fel a választópolgárok előtt, inkább ketrecekbe zárjátok magatokat, mint az állatkertben...


Az egész ország rendőrsége vigyázz az ünnepségek rendjére, kordonokkal védik a gyávákat.


Addig otthon a betörők, kirabolják a még megmaradt kis értékünket is!


A rendőrség, azokat védi, akik félnek saját választóiktól!!!.

Akkor most ki is a bűnös...?


Nem szűnik meg a félelmetek, ha elkerítitek magatokat, legfeljebb felhergelitek azokat az embereket, akik jogosan szeretnének ott tartózkodni.


Vajon, hogy miért döntik le a kordonokat?

Talán, azért mert felállították, nem?


Hogyan lehet ezeket elkerülni?


Nagyon egyszerű, ha hazudunk, böszméskedünk, becsapjuk saját választóinkat, sikkasztunk, jogtalanul dézsmát szedünk a dolgozó emberek pénzéből,

akkor azt fel is kell vállalni, a következményeivel együtt, például a megfelelő büntetés végrehajtása...!


A méltóságteljes ünneplést csak az a politikus várjon el a dolgozó emberektől, aki jó példát tud felmutatni!!!


Nem kell minket elrettenteni a rendezvényektől, attól, hogy kimenjünk az utcákra, sajnos ettől úgysem változik meg semmi!


A rendezvények elött a médiában folyamatosan elhangzik: tudja a rendőrség, hogy kik azok akik randalírozni fognak és megzavarják az ünnepségeket!


Ha, tudják, miért várják meg, hogy megtörténjen és miért ártatlanok lesznek a rendőrség áldozatai?


A népszavazásokra, választásokra elmegyünk, sokan, mert senki nem tud eltántorítani minket.


Igen, Igen, Igen, végre már legyen becsületes kormányunk!

Szeretnénk kimenni az utcákra ünnepelni, anélkül, hogy ne lőjenek meg gumilövedékkel, könnygázzal és vízágyúval!


SZABADOK LEGYÜNK SAJÁT HAZÁNKBAN, a saját fizetésünkből megadóztatva...!



HALLJÁTOK SAJÁT VEZETŐINK...?


Métóságteljesen vegyétek ezeket tudomásul!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kokárda nélküli ünnep
  2008-03-16 20:15:13, vasárnap
 
 


Egy kokárda nélküli ünnep


Ez a bejegyzés tegnap, tizenötödikén született, de akkor a Bombagyár költözése miatt nem tudtam publikálni, ezért elküldtem a Kuruc.infónak. Azóta túlvagyunk az ünnepen, amelyet megünnepelni nekem nem sikerült. A MÖM rendezvényén megjelent rengeteg ember csak koncertet hallgatott, majd hasonlóan elfáradt az egész nap után, mint én, ezért estére, éppen Toroczkai és Budaházy beszédének idején hazament. Délután még többen megszólítottak, sok volt a lány és az idős, estére viszont idegen, furcsa arcok maradtak, akik már nem figyeltek egymásra. A zászlók tömegében egy fogatlan cigány a szájában egy jointtal veréssel fenyegetett meg. Ők ketten voltak, én elvileg ötszáz barátommal. Maradt néhány lelkes fiatal, én pedig itthonról néztem kifacsart szívvel, amint nemzeti ünnepünkön valami részeges hajléktalan fölgyújt egy szelektív hulladékgyűjtő-konténert.


Néha úgy tűnik, hogy március tizenötödike nem is különbözik olyan sokban más napoktól, csak éppen a tömegközlekedési járművek menetrendjét bolygatják meg a szokásosnál is jobban. Így fordulhatott elő, hogy ma a szombaton megszokottnál valamivel többen utaztak velem a villamoson. Bár odaúton és visszafelé is figyeltem, mindkettőször csak kettő, azaz kettő darab kokárdát tudtam megszámolni az utasokon. Hát ilyen jól sikerült a nemzeti gyökerek elfeledtetése, a múlt jelentőségének és tanításának mesterséges elhomályosítása?


Csak túlzónak tűnő és agresszív lépéssel lehetne gyorsan és hatásosan visszaépíteni a lerombolt jelképet: ha egymásra nézünk, s mindannyiunkon ott a nemzeti jelkép, bizony megérezzük az összetartás erejét és a nap különlegességét, az ünnep szentségét. Ezt vették el tőlünk, ezért lenne fontos törvénybe iktatni a kokárda viselésének kötelezettségét, éppen úgy, ahogyan szabályozott a címer megjelenése vagy más szimbólumaink használatának lehetséges köre.


Az a magyar állampolgár, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évenkénti emléknapján, március 15-én 0 órától 24 óráig közterületen legalább 3 cm átmérőjű, külső karimáján piros vagy zöld kokárdát nem visel, nemzeti emlékünnep megsértésének szabálysértésétt követi el, és 20 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.


Ha pedig a realitás talaján állunk, legalább Orbán Viktor kiherélését követelhetnénk, mert megpróbálta kisajátítani és pártjelvénnyé alakítani a kokárdát, a baloldal pedig kapva kaphatott az alkalmon, hogy elutasíthassa ezt a jelképet. Ekkora lehetőséget nem szándékosan csak egy idióta adhat. Nagyon hasonló helyzetet érzek itt, mint az árpádsávos zászló esetében. Még a gimnáziumban írtam egy verset az ilyen helyzetekkel kapcsolatban A magyarokhoz III. címmel. Ebben többek között ez állt:


A turulmadár arcra véres,

Nyillal hagytak rajt' mély nyomot,

De ő se tagadna meg téged,

Mert őrült embert őrült hozott!


Azóta sokat tanultam és legalább ennyit tapasztaltam. Éppen ezért csak az utolsó strófát tartom meg magamnak:


Ne tagadd meg nemzetedet,
S közben a múltat is ápold,

De nézd a magyar gyermekedet:

Jövő kell neki, nem múlt-sárfolt!


Amikor ma a Kossuth téri megemlékezést néztem, komikusnak éreztem a helyzetet. A tér 1927 óta Kossuth Lajos tér, amikor Horthy Miklós kormányzó fölavatta a Horvay János által készített Kossuth-emlékművet. A téren ma álló Kossuth-szobor már nem ez: ezt Kisfaludi Strobl Zsigmond szoborta.


A korabeli felvételeken jól látszik, hogy elképesztő (mai terminológiában: kormányváltó méretű) tömeg gyűlt össze, Horthy pedig ezen emberek között, előtt szerepelt. Nem félt és nem is fütyülték ki. 2008-ban ugyanezen a téren, a magyar szabadságharc emléknapján már kettős kordon védte a közjogi méltóságokat, akik újból önmaguknak tartották meg a koszorúzás pillanatát. Ők nem engedhetik közelebb az embereket és mára üresen tátong a magyarság szimbolikus központja: míg Kossuth szobra mára szinte magánosan áll, lábánál a közjogi méltóságok már magányosan emlékeznek, a nép nélkül, melyet eredetileg szolgálni hivatottak.

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=721
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefoglaló március 15. esemé
  2008-03-16 20:08:22, vasárnap
 
  Összefoglaló március 15. eseményeiről

Dátum: 2008. March 16. Sunday, 11:40

Belföld
Idén március 15-én ismét mindenki eljátszotta a szerepét, amelyeket lassan már megszokhattunk. A kedves, ám érdektelen múzeumkerti ünnepség után Demszky Gábor hangpárbajozott a tojásdobálókkal a Petőfi-szobornál, a Fidesz tüntetésén százezrek tapsoltak Orbán Viktor székely közmondásokba csomagolt üzeneteinek, a szélsőjobb szónokai új rendszerváltásról hadováltak, aztán felgyújtottak néhány kukát, a rendőrség pedig mindenkit feloszlatott és igazoltatott.



A kormányba vetett bizalom szintjét jól mutatja, hogy a Kossuth téri zászlófelvonás után a múzeumkerti központi ünnepségre már csak Szili Katalin merészkedett ki, és ő sem mondott beszédet. Ennek ellenére a Múzeum körút mindkét végét kordonnal zárták le, és csak az ünnepelhetett, akit kellően veszélytelennek találtak a szélsőjobboldali kultúrkörben a "magyar nép" egyik fő ellenségévé avanzsált In-Kal Security biztonsági emberei.

Hasonló körülmények között lehetett részt venni Demszky Gábor hagyományos Március 15. téri fővárosi ünnepségén is. Ettől függetlenül a koreográfia a tavalyival megegyező ütemben zajlott: a főpolgármester biztonsági őrök és rohamrendőrök sorfala mögött, a tüntetőktől tisztes távolban mondta el beszédét arról, hogy ki nem a szabadság híve. A beszédére ugyanakkor csak az ebbe a kategóriába sorolható "polgártársak" voltak kíváncsiak, akik tojással, petárdával, kürtőskaláccsal és lószarral dobálták a kordonon belül állókat.

A március 15-i rendezvénysorozatnak ettől függetlenül erős Sziget-hangulata volt. A tömeg egyik színpadtól a másikig vonult, útközben sorban állt gyrosért, megnézte a Vörösmarty téren a breaktáncosokat, és közben mobiltelefonon hívogatta a környéken kószáló ismerőseit.

Zöld gárda

Délután kettőkor a Jobbik trombitálta össze az Erzsébet térre a Magyar Gárda, és a párt árpádsávos híveit. A hatalmas tömeget megmozdító eseményen Vona Gábor, 1848-ról szót sem ejtve a multicégeket megregulázó elképzelésekkel traktálta a multizásra mindig vevő radikálisokat. Az egyik ilyen a zöld kommandó terve, amely majd számon kéri a nagyvállalatokon a környezetszennyezést.


A gárdás hepaj még nem ért véget, mikor szintén bejáratott helyszínén, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél a Fidesz csapott bele az ünneplésbe. A tömeg ismét az Astoriáig töltötte meg a Kossuth utcát, és ismét azt kapta, amit ilyenkor szokott: Rákay Philipet, német vendégpolitikust, népzenekart, "katartikus" szavalatot, Jókai Annát, és persze a nagyágyú szónokokat, Kósa Lajost és Orbán Viktort.

A műsor részeként felolvasták a magyar demokrácia legújabb félreértőjének, a Kossuth-díjat durcásan visszautasító Blaskó Péter színművésznek Gyurcsány Ferenchez intézett levelét. Kósa Lajos és Orbán Viktor pedig egyaránt lecsapták az 1848. március 15-i események idején meghátráló Helytartótanács és a mostani kormány közötti párhuzamban rejlő retorikai ziccert.

Orbán Viktor ezúttal nem harciaskodott. Az Fidesz elnöke a beszédében a békességet, az önmagukba és egymásba vetett hitet hangsúlyozta. Orbán szerint a népszavazás "alkotmányos népítélet" volt, mely magyar világszabadalom. Pár órával később a radikáljobb egyik vezére, Toroczkai László Orbán szavait mellébeszélésnek nevezte, és azt mondta, hogy a radikálisok nem felejtik, hogy Orbán azt ígérte, hogy a népszavazás majd megdönti a kormányt, és azt sem, hogy 2006. október 23-án Orbán Viktor először lépett le a "rendőrség által megtámadott" Fidesz-tüntetésről.

A Blahán, a Blahán

A szélsőjobb ugyanis a Blaha Lujza téren tartotta nagygyűlését, közvetlenül a Fidesz rendezvénye után. Hiába volt Rákay Philip figyelmeztetése, a közönség jó része a Blaha Lujza tér irányába indult el, majd néhányan csatlakoztak is a radikálisok gyűléséhez.

Az ünneplés ekkor vált először igazán nyomasztóvá. A Blahán demonstráló rohadtmocskosgyurcsányozóktól, és a feléjük tartó fideszesektől egy utcányira minden addiginál több rendőr állt készenlétben. Felvonult a teljes arzenál, vízágyú, könnygázvető, dzsipek, páncélozott furgonok, a teherautókon, az utcatorkolatokban pedig csak a Blaha környékén több száz páncélba öltöztetett rendőr várta az események bedurvulását.

Budaházy György megjelenéséig mégis úgy tűnt, hogy ezúttal elmarad a menetrendszerinti őrület. A szónokok ellőtték az ilyenkor szokásos összes szövegüket a nemzetáruló csürhéről, a nemzeti rockzenekarok hergelték kicsit a tömeget, közben azonban sokan hazamentek. Nyolc körül már csak a szokásos kemény mag maradt a téren.

Toroczkai László hosszú és egomán szónoklata után viszont az utolsóként színpadra lépő Budaházy azt javasolta a híveknek, hogy "sétáljanak" el a Művészetek Palotájához, ahol épp a miniszterelnök mond ünnepi beszédet. A tömeg pedig megindult, élén a Budaházy-Toroczkai páros Hunnia nevű árnyékállamának zászlójával, melynek kíséretére Budaházy meg is eskette a megjelenteket.

Öngyulladás

Ami innentől jött, akár önmaga paródiája is lehetne. Közel kétezer ember indult meg a Körúton az Üllői úti kereszteződéstől nem messze lévő rendőrsorfalig. A rendőrök megindulása után azonban az imént felesküdött tömeg hirtelen eltűnt. A maradék dobálózni kezdett, melynek során sikerült Molotov-koktéllal felgyújtaniuk saját társukat is. Később, kisebb csapatokba verődve újságírókat vertek meg, betörték egy gyrosos ablakát, miközben Budaházy, a szent zászlójával együtt nyomtalanul eltűnt a színről.

Este 11-re, a nyomasztó túlerőben lévő rendőrök teljesen ellenőrzésük alá vonták az utcákat. A kis csoportban kódorgó tüntetőket igazoltatták, számos embert előállítottak. A kormány pedig ismét a helyén maradt, éjfél után a körúton járva pedig már semmi nem emlékeztetett arra, hogy itt ismét kukaborogatással akartak rendszert váltani.


Forrás: Hírszerző

Kiss Ádám
2008-03-16 10:33

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint elherdálták a magy
  2008-03-16 20:00:33, vasárnap
 
  Már megint elherdálták a magyar adófizetők pénzét?

2008. március 16. 13:18 | Forrás: MTI



Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen Schneller Domonkos, a Fidesz fővárosi képviselője; ezt maga a politikus közölte a távirati irodával vasárnap.



Az ellenzéki politikus elmondta: feljelentése alapja egy dokumentum, amely azt tartalmazza, hogy Veres János pénzügyminiszter a magyar állam képviseletében a kizárólagos magyar állami tulajdonban lévő Ferihegyi Utasterminál-fejlesztő (FUF) Kft.-vel kötött egy megállapodást. A FUF Kft. "ez alapján 8 millió 700 ezer dollárt, azaz több mint 1,7 milliárd forintot utalt át a magyar államnak."

Ezt az összeget azonban nem a FUF Kft.-nek kellett volna kifizetnie a magyar államnak, hanem a Budapest Airport Zrt.-nek (BA) - tette hozzá. Emlékeztetett rá: a jelenleg német tulajdonban lévő BA tartozott egy kanadai befektetői csoportnak, amit a magyar állam a washingtoni perben kifizetett és ezután ezt a pénzt az államnak a BA-n kellett volna behajtania.

Mint mondta, felmerül a kérdés: "kinek állt érdekében, hogy a magyar adófizetők pénzén végül is 1,7 milliárd forintot egy külföldi cég helyett egy magyar állami cég kifizessen".

Ez nagyon felelőtlen bánásmód az adófizetők pénzével, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb ügyészségen, különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen - mondta.

STOP

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=293034



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili: nincsenek meg a reformo
  2008-03-16 19:45:32, vasárnap
 
  Szili: nincsenek meg a reformok feltételei

2008.03.16.-10:24:06
(Stop, MTI, Kuruc.info) Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek példáját felidézve összefogásra szólított fel Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szombaton Hajdúdorogon.

"Nagy dolgokat soha nem széthúzással, csakis összetartással, összefogással, együttműködéssel érhettünk el a múltban, de így érhetjük el a jelenben és a jövőben is. Ebben közös a felelősségünk, közös a sorsunk, a magyarság sorsa" - mondta a házelnök a város március 15-ei ünnepségén.

Vannak helyzetek, időszakok - folytatta -, amikor egyetlen felelős politikus sem engedheti meg magának, hogy napi pártérdekeknek rendelje alá egy ünnepi megemlékezés akár egyetlen mondatát is. "A mai magyar sorskérdések, a társadalom állapota, az ország helyzete, nemzeti érdekünk azt követeli: ne csak beszéljünk az összefogásról és megbékélésről!" - mondta a politikus.

A házelnök hozzátette: a hiteles helyek, ahol mindezek valóra válhatnak a polgárok előtt, azok a választott népképviselők fórumai, a települések önkormányzatai és a parlament. "Először - megértve 2008 márciusának üzenetét - ide vigyük vissza a példák felmutatását" - fogalmazott.

Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is, hogy a történelem az igazi reformkorszakokat nem attól nevezi annak, hogy a kortársak éppen annak tartották-e vagy sem. Szerinte az egész nemzet életét érintő reformokat csak a társadalom java részének támogatottságával, kellő szakértelemmel és hiteles emberekkel lehet véghezvinni. "Ezek nélkül az elszánás erőlködéssé, kapkodássá, a hangzatos szavak pedig karikatúrává torzulnak. 1848 azonban arra buzdít minket, hogy mindez nem lehetetlen" - vélekedett Szili Katalin. "Nekünk mai politikusoknak szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy ma nincs meg a sikeres reformokhoz szükséges három feltétel" - közölte.

(Stop / MTI / Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lábszagú kommunikáció
  2008-03-16 19:21:26, vasárnap
 
  Nyiri János 2008. március 16. 16:19

Lábszagú kommunikáció


Az állandósult orrfacsaró kormánystílust szedjük csokorba. Csak az elmúlt napokból szemezgetünk, nem megyünk vissza az időben Demcsák Zsuzsa bugyimodellig meg a Kiss Elemér kirúgásakor adott erkölcsi leckéig.

Az a sajtó többet nem sajtó, amely semmi más, mint szócsöve a párt- és az üzleti érdekeknek, és így hatalmi, politikai fegyverré válik, bunkósbottá - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a Szabad sajtó-díjak átadásán március 15-én, hozzátéve: ez az egyik kockázat, amely a magyar sajtó mellett a magyar demokráciát is fenyegeti. Ha már ott volt, természetesnek nevezte, hogy a sajtó elkötelezett különböző értékek mellett, egyben kijelentette, hogy az MSZP 1988-90 óta a nemzeti polgári progresszió legerőteljesebb, leghatározottabb képviselője. A valóságos polgári erény képviselője - fűzte hozzá.

Taps.

Utána átadták a Szabad Sajtó-díjakat. Többek között Friderikusz Sándornak, ami mindent elmond erről a díjról, no meg az ,,értékekről".

Eme rendezvénnyel egyszerre adta ki az MSZP reagálását Orbán Viktor március 15-ei ünnepi beszédére. Ebben Nyakó István pártszóvivő közli: Orbán Viktor tartozik azzal a válasszal Magyarországnak, hogy kitől venné el, honnan pótolná vissza a jobb kezével azt, amit a másik kezével a népszavazáson kivett az egészségügyből és a felsőoktatásból. Az önbecsülés napja helyett az önbecsapás napjait hirdette meg a Fidesz-vezér. Ez azonban ráfizetéses politika. Jó volna az utcáról visszatérni a parlamentbe, a felelőtlenségből a felelős politizálásba.

Tehát Orbán leadott 3,2 millió szavazatot, az utcán, amivel elvett az egészségügyből és a felsőoktatásból. Adja vissza! És menjen vissza a parlamentbe!

Gyurcsány Ferenc megállíthatatlan volt 15-én. Az ünnepi díszelőadáson kifejtette: a nemzet fejlődéséhez partnerségre van szükség - és megtoldotta ezzel: az egység keresése közben el kell dönteni, hogy a ,,restség egységét, a félelem egységét, vagy az egymás ellen való küzdelem egységét, esetleg a nemzet felemelésének a progresszióban való közös egységét keressük-e.

Bizony. Ezt mondta nekünk Gyurcsány.

Lapozzunk vissza! Egy nappal korábban Blaskó Péter színművész bejelentette, nem veszi át a Kossuth-díjat, mert nem hajlandó az erkölcsi hullának tekintett Gyurcsány Ferenccel kezet fogni az átadáson. Erre így nyilatkozott Daróczi Dávid kormányszóvivő: Tudomásul vesszük Blaskó Péter döntését, hogy nem fogadja el a Kossuth-díjat. Hozzátette: a díj nem Gyurcsány Ferencé, hanem a Magyar Köztársaság díja, ezért a művész gesztusa sem Gyurcsány Ferencnek, hanem a Magyar Köztársaságnak szól.

Tehát a díjat nem Gyurcsány Ferenc adja, ezért nem is tőle kell átvenni.

Lapozzunk vissza! Március 12-én ugyanez a kormányszóvivő bejelentette: Gyurcsány Ferenc nem ellenjegyezte Sas József előterjesztését a Kossuth-díjra. A hivatalos magyarázatba belefűzték, hogy Sas díját mindenki (Sólyom László hivatala is!) jóváhagyta, tehát - ez a sugallat lényege - az erkölcs magyar bajnoka, Gyurcsány Ferenc akadályozta meg a frissen elítélt Sas kitüntetését.

Hát ez az. Ugyanazzal a levegővel lehet mondani valamit és az ellenkezőjét, nélkülözve a minimális eleganciát. Tónusban is, tartalomban is tort ül a teljes amoralitás.

Lábszagú ez az egész. Savanyú, hányingeres miliő. Romlott minden áru ebben a boltban.

http://www.gondola.hu/cikkek/58504

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönet a nemzetközi és hazai
  2008-03-16 19:17:06, vasárnap
 
  Köszönet a nemzetközi és hazai megfigyelőknek

A Völgyesi Miklós által vezetett, Gyurcsány Ferencet nemrég feljelentő Civil Jogász Bizottság tagjai köszönetüket fejezik ki az általuk felkért nemzetközi és hazai megfigyelőknek, hogy aktív részvételükkel segítették elő idén március 15-én a nemzeti ünnep méltóságának a megőrzését.

A bizottság tagjai többször kifejtették, hogy Magyarországon megfelelő formában helye van a kormányellenes tüntetéseknek, ugyanakkor a nemzeti ünnepeknek elsősorban a megemlékezésről kell szólniuk.

A Civil Jogász Bizottság a 2006-os tömeges rendőri brutalitás tapasztalataiból kiindulva az "ünnepeljünk együtt a hazánkért" mozgalom keretében hívta haza tavaly március 15-re és október 23-ra a magyar emigrációt, ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy magas rangú külföldi politikusok személyes jelenlétükkel befolyásolják az emberi jogok védelmét.

2008. március 15-én Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke és Kiss Boldizsár, a CJB külügyi szóvivője sajtótájékoztatón mutatták be a Svájcból és Franciaországból megfigyelőként hazánkba látogató politikusokat, valamint a hazánkban élő, és az "ünnepeljünk együtt a hazánkért" mozgalom keretében a nemzeti ünnepünkre hazatérő emigránsokat.

A húsz felkért civil megfigyelő - fényképező gépekkel és kamerákkal - 14. 30-tól 24 óráig teljesített szolgálatot Budapest utcáin.

Völgyesi Miklós elnök ez idő alatt a sajtó rendőri intézkedések jogszerűségére vonatkozó kérdéseire válaszolt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország lett Izrael legnag
  2008-03-16 19:16:45, vasárnap
 
  A történelem iróniája: Németország lett Izrael legnagyobb támogatója

2008-03-16 17:47 Barikád.hu


Bezzeg a palesztinokat nem látogatja

Ide juttatta Németországot a második világháborút követően kialakult ,,német bűntudat" okozta frusztráció: példátlan összefonódás van kialakulóban Németország és Izrael között. Angela Merkel kancellárral Izraelbe utazik a fél német kormány, hogy demonstrálja: a németek jelentik Izrael számára a legegyértelműbb, legmegbízhatóbb, legfontosabb európai támogatókat, barátokat.

Ez gazdasági adatokkal is alátámasztható, vagy például azzal, hogy az amerikaiak mellett a németek látják el az izraeli hadsereget a legkorszerűbb fegyverekkel. A kancellárasszony tegnap kijelentette, hogy a német külpolitika egyik alapvetése a zsidó állam létének garantálása - minden körülmények között. Ezt úgy kell érteni, hogy ha Izraelt bárki, bármikor létében fenyegetné, azt Németország magára veszi.

Mindenesetre példátlan lesz a következő napokban, hogy a német és az izraeli kormány együttesen fog ülésezni, és ez ezentúl rendszeresen így lesz azután, hogy Merkel beszédet mond a Knesszetben, az izraeli parlamentben, ahol eddig csak külföldi államfők, de nem kormányfők tehettek ilyet.

Az is egyedülálló ezúttal, hogy a német kancellár nem találkozik palesztin vezetőkkel, nem megy el palesztin területre. E látogatás alapjául ugyanis egy évforduló szolgál: most tavasszal lesz 60 éve, hogy kikiáltották a zsidó államot. Ezt az évfordulót, amit a hivatalos Németország és a fővonalbeli német sajtó ,,világtörténelmi ünnepnek" tekint, a palesztinok, általában az arabok saját történelmük katasztrófájának tartják.

MR1 - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem ilyen rendszerváltást akar
  2008-03-16 15:10:50, vasárnap
 
 
Nem ilyen rendszerváltást akartunk


Valószínűleg sokan nem gondoltak bele abba, hogy ha szavazataikkal az MSZP-SZDSZ vagy az MDF jelöltjét segítenék győzelemhez, akkor - mivel ők most is parlamenti képviselők - gyakorlatilag egy ismeretlent juttatnának képviselői mandátumhoz, akiket az ajánló szervezetek a listájukról kiválasztanak. Vagyis a választók elé tolt személyek helyett egy ismeretlennek adnának lehetőséget. A FIDESZ - KDNP jelöltnél más a helyzet, hiszen ő most nem országgyűlési képviselő - de győzelme nem változtat semmit a parlament összetételén.

Az egyetlen igazi változás tehát logikusan az, hogy ha a MIÉP jelöltjét hoznák helyzetbe. Ez hozhatna új színt a parlamentbe a ma ott lévők mellett, hiszen a MIÉP kimondja azt, amit más pártok nem mernek. Azt, hogy NEM ILYEN RENDSZERVÁLTÁST AKARTUNK. Hogy a lényeget tekintve nem történt más, mint hogy a világ nagy mészárszékén Magyarországot a moszkvai húskampóról átakasztották a washingtoni és a brüsszeli húskampóra. Az egyik idegen érdek kiszolgálásából a másik idegen érdek érvényesítésére. Hogy az ország népét öntudatos nemzetből pincérnéppé - mások kiszolgálóivá - züllesztették. Hogy eltüntették a csaknem teljes nemzeti vagyont, és közben az ország eladósodottsága a többszörösére nőtt. Hogy országunkat felvásárolják idegenek, miközben az ország egyre inkább szétszakad milliárdosokra és szegények milliória.

Aki azt akarja, hogy ezekről szó essen a parlamentben, az ezt csak a MIÉP jelöltjének helyzetbe hozásával érheti el.

Dr. Fenyvessy Zoltán, képviselőjelölt


Amit szerettünk volna, az a rendszerváltás, ami megvalósult az a gengszterváltás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahmadinezsádé a többség
  2008-03-16 15:05:30, vasárnap
 
 
Ahmadinezsádé a többség

2008. március 16. 12:12


FigyelőNet, MTI

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szövetségeseié lesz a legnagyobb frakció az iráni parlamentben, de a reformerők is sikert könyvelhetnek el - csaknem teljes a pénteki iráni parlamenti választások eredménye. Az unió bírálta a választások lebonyolítását.
Hirdetés x
Az államfőnek valószínűleg nehezebben kezelhető parlamenttel lesz azonban dolga, mivel konzervatív bírálóinak is jelentős tömbje lesz az új törvényhozásban. Az eredmény Ahmadinezsád heves stílusával szemben növekvő elégedetlenséget tükrözi, és összefüggésben van azzal, hogy nem képes orvosolni az ország gazdasági gondjait.

A reformisták a jelek szerint megtartják, talán némileg növelik is azt a kis szeletet, amelyet eddig a parlamenti helyekből birtokoltak. Vezetőik ezért győzelemként értékelik az eredményeket, tekintve, hogy jelöltjeik többsége nem indulhatott a megméretésen. A belügyminisztérium közlése szerint a részvétel 60 százalék körüli volt, nagyobb a 2004-es 51 százaléknál.

Az iráni parlamenti választások ,,nem voltak sem szabadok, sem méltányosak" - állapította meg az Európai Unió (EU) szlovén elnöksége. Az EU mélységes aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a választási folyamat az Iráni Iszlám Köztársaságban alatta maradt a nemzetközi mércéknek, és nem tett lehetővé valódi versengést. Az unió ,,mély sajnálkozását és csalódottságát" hangsúlyozta amiatt, hogy az iráni hatóságok a megméretés előtt törölték a reformerők sok jelöltjét, ami ,,a nemzetközi normák egyértelmű megsértése".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.