Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
az egyarcú ötpárt
  2008-03-18 21:55:22, kedd
 
 

Ötpárti egyeztetés kezdődhet ,,a rendbontók megfékezésére"?
2008. március 18. 15:08


MNO
Az MSZP ötpárti egyeztetést kezdeményez a rendbontók és rendzavarók hatékonyabb megfékezése érdekében - jelentette be Bárándy Gergely kedden Budapesten. A kormánypárti politikus közölte: Rogán Antalnak, az V. kerület fideszes polgármesterének kezdeményezése adta az alapot az ötpárti egyeztetésre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civil Jogász Bizottság büntető
  2008-03-18 21:19:13, kedd
 
  CJB: A MAGYAR HIRLAP CIKKEI

Gyülekezési szabadság megsértésének bűntette, és a sok ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérlete bűnrészesként elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Gyurcsány Ferenc ellen büntetőeljárást kezdeményező feljelentést tett a Civil Jogász Bizottság. Az alábbiakban a Budapesti nyomozó Ügyészséghez tegnap eljuttatott, a 2006. október 23-i budapesti erőszakos cselekmények kivizsgálását célzó beadványból közlünk részleteket.

I.
"V. Ferdinánd magyar király az 1848. évi III. törvénycikknek megfelelően gróf Batthyány Lajost felelős magyar miniszterelnöknek nevezte ki. Mártírhalálát a politikai és jogi felelősségét felvető, elmarasztaló számonkérés idézte elő. Az 1848. áprilisi törvények óta a mártír miniszterelnök minden utódja a tradicionális közjogi hagyományt követően politikai és jogi felelősséggel tartozik az Országgyűlésnek és a magyar népnek. Ezt a keretszabályt tartalommal kitöltő, mindenre kiterjedő politikai és jogi felelősségre alapozott számonkérés miatt napjainkig hét magyar miniszterelnök végezte ártatlanul vértanúként, vagy megérdemelt megtorló büntetésként erőszakos halállal az életét."

"A Magyar Köztársaság Alkotmányának és nemzetközi kötelezettségeinek, valamint a jogállamiság követelményeinek megfelelően működő Rendőrség kialakítása érdekében alkotott Rendőrség törvénye deklarálja,
- hogy a Kormány a "belügyminiszter" (kormányzati struktúraváltás óta az igazságügyi-és rendészeti miniszter) útján irányítja a rendőrség működését;
- az országos rendőr-főkapitányt a miniszterelnök nevezi ki vagy menti fel;
- a szakminiszter irányító jogkörében - többek között - rendeletalkotás és az állami irányítás egyéb eszközei útján szabályozza a Rendőrség tevékenységét és működését;
- munkáltatói jogkört gyakorol az országos rendőr-főkapitány felett; kinevezi és felmenti annak helyetteseit;
- a Kormánynak a közbiztonság és a belső rend védelme körében hozott döntései végrehajtására a Rendőrség részére feladatot határozhat meg, és - törvény eltérő rendelkezése hiányában - az országos rendőr-főkapitány útján egyedi utasítást adhat azzal a megszorítással, hogy a rendőrség hatáskörébe tartozó ügyet nem vonhat el, a hatáskörének gyakorlását nem akadályozhatja. A teljes jogszabályi háttérből kiemelten áttekintett anyagi és eljárásjogi törvények egyértelművé teszik a Magyar Köztársaság mindenkori miniszterelnökének politikai felelősségét, hatalmának politikai akarata joghatalmi érvényesítésének abszolutizmusát, dominanciáját."

II.
"A rendőrhatóság jogszabályban előírt kötelezettsége ellenére tömegtájékoztatási eszközök útján nem adott előzetes tájékoztatást arról, hogy a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvény rendjét, védő-biztosító kötelezettségét rendőr-csapaterővel teljesíti. Ezért a közvélemény a csapaterő végrehajtó állományába sorolt rendőr élő erők nagyságáról és az anyagi-technikai eszközök koncentrációjával létrehozott rendkívüli ütőerő felállításáról, ugyanakkor a rendőri intézkedések általános tapasztalataitól eltérően a testi épséghez, a személyes szabadsághoz tartozó és azoknak számos járulékos alkotmányos alapjogokat a csapaterő alkalmazását elrendelő vezető külön intézkedésével korlátozhatóan, brutálisan is foganatosítható módjáról sem értesült."

"17.45 órakor a Fidesz-MPSZ rendezvénye rendőri biztosításának parancsnoka - valótlanul - a rendezvény befejeződését jelentette. 17.45:51 órakor - a Rendezo-01-es - utasítására, amely szerint "kezdjétek meg a tömeg elleni támadást vízcsapásokkal, könnygázgránát-csapásokkal, mert a Fidesz-MPSZ nagygyűlése befejeződött és a Kálvin tér irányába mennek el a normális és tisztességes emberek."

A csapaterő támadásba lendült. 17.46:47 órakor a Hungária-100 és Hungária-300 rádió hívójelű parancsnokok kényszerítő eszközök alkalmazásával az állománynak oszlatásra megindulásra parancsot adnak.

A Fidesz-MPSZ főrendezője, Varga Szilvia - mert a csapaerő egyszemélyi parancsnokával kapcsolattartásáért mellé rendelt rendbiztos eltűnt - a BRFK közbiztonsági helyettesétől, dr. Lapid Lajos dandártábornoktól mobiltelefonon rendőri védelmet kért. A tábornok úr azonban a távbeszélő-kapcsolatot megszakította, és a továbbiakban már elérhetetlen volt."

III.
"A 2006. szeptember-október hónapjaiban Gyurcsány Ferenc a közterületeken zajló tüntetésekről és a rendezvények történéseiről, a rendőri csapaterőkkel való tömegoszlatásokról a felelős rendőri vezetéstől folyamatosan kapott hivatalos tájékoztatásokat. Ezek ismeretében a Rendőrség irányításának törvényes felhatalmazásával élve, a rendőr szakmai feladatokba avatkozva - kötelező érvénnyel a Kormánynak a közbiztonság és a belső rend védelme körében -, és a Nemzetbiztonsági Tanács vezetője minőségében is hozott döntései végrehajtására feladatokat határozott meg. A Rendőrségnek adott feladatok teljesítése végett élt a rendőr szakmai végrehajtásba avatkozás "sui generis" utasítás adásának a jogával.

A történeti események különösen felháborító elemei voltak a nemzeti (nem csak árpádsávos) lobogókkal, kitűzőkkel tüntetők és ünneplők üldözése, elfogása, bántalmazása, a nemzeti jelképek felmutatása miatt a lakosság eme csoportjai, tagjai ellen tettlegességet kísérlő, becsmérlő, gyűlöletre uszító szitkozódások, ezért a Btk. 269. §-ba ütköző közösség elleni izgatás bűntettét, míg a Magyar Köztársaság zászlaját megtaposó, rongáló, azok miatt lealacsonyító kifejezéseket használó, tényállásszerűen a Btk. 269./A §-ba ütköző és vétség miatt szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeknek a csapaterőbe sorolt - bár szolgálati azonosító jelvénnyel hivatalos személyként nem igazolt - rendőr-gyakorlóruhába öltözött emberek által folyamatosan és egységesen elkövetése.

Ha ezeket a bűncselekményeket a magyar rendőrség hivatásos állományában szolgálatot teljesítő rendőrök követték el, úgy elképzelhetetlen a felsőbb akarat, parancs nélkül történt elkövetés; különösen annak egységes végrehajtása. Nemzeti jelképeket sértő, közösség elleni izgatást elkövető rendőrnek nincs helye a Magyar Köztársaság rendőrsége hivatásos állományában."

IV.
"Az Európai Tanács Emberi Jogok Európai Bizottsága (Strasbourg) "békés cél" jelentését értelmezve iránymutatásként többször is kimondta: a magánszemély az elszórtan előforduló, a tüntetésben részt vevő más személyek által elkövetett erőszak vagy más büntető cselekmények eredményeképpen sem szűnik meg élvezni a békés célú gyülekezéshez való jogot, amennyiben szándékai, vagy magatartása békés marad."

V.
"A hivatás foglalkozási szabályai betartására kötelezett, mégis a robbanófegyverekkel jogsértő módon lövéseket végrehajtó rendőrök eventuális (cselekményük lehetséges következményével szemben közömbösnek mutatkozó szándékkal a Btk. 166. § (1))

Feljelentés a kormányfő ellen megkérdeztük Völgyesi Miklós, a Civil Jogász Bizottság elnöke: Van esély a felelősségre vonásra. Ha mégsem adják ki a miniszterelnök mentelmi jogát, védettsége megszűnése után elkezdhető a büntetőeljárás, mivel az nem évül el.

Egyértelmű a miniszterelnök felelőssége. A Btk. 228/A paragrafusa három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti azt, aki valakit erőszakkal megakadályoz egyesülési, gyülekezési jogának gyakorlásában. Meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferencnek a nemzetbiztonsági tanács vezetőjeként tudomása volt az utcai történésekről, az alkotmányban és a rendőrségi törvényben biztosított a joga a rendőrség közvetlen irányítására. A Papp Károly rendőr dandártábornok által készített tényfeltáró jelentésből egyértelműen következik a személyes részvétele a döntésekben.

A rendőrség a Fidesz engedélyezett rendezvényére még annak befejezése előtt indította a kardlapos lovasrohamot. Ennél is súlyosabb a feljelentés másik része, amely sok ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja meg a miniszterelnököt. Ezt a fejmagasságban, felsőtestre irányzott gránátokra és lövedékekre vezetjük vissza, amelyeket az emberi élet kioltására alkalmasan vetettek be.

Lövétei István alkotmányjogász: Teljesen valószínűtlennek tartom a miniszterelnök büntetőjogi felelősségre vonását. Természetesen miniszterelnök ellen is lehet büntetőeljárást indítani. Az ezzel kapcsolatos feljelentést csak a Legfőbb Ügyészség bírálhatja el, amely egyedüliként jogosult az eljárás lefolytatására. Mivel Gyurcsány Ferenc parlamenti képviselő, az eljárás elindításához mentelmi jogától meg kell fosztani, ehhez pedig megalapozott gyanút kell igazolnia az ügyészségnek. A mentelmi jog alól a parlament adhat felmentést, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján erre csekély esélyt látok. Azért is nehéz eljárás alá vonni a miniszterelnököt, mert arra kell bizonyítékot találni, hogy a büntetőjogi tényállást személyesen valósította meg.

Futó Barnabás ügyvéd: Minden azon fog múlni, hogy az ügyészség mennyire tud utánajárni a történéseknek. Azt kell majd bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferenc személyesen adott parancsot a rendőri vezetőknek az intézkedésre, netán pszichikai bűnsegédként vett részt a büntetendő cselekményekben.
(mh)

A Fidesz-MPSZ főrendezője, Varga Szilvia a BRFK közbiztonsági helyettesétől, dr. Lapid Lajos dandártábornoktól mobiltelefonon rendőri védelmet kért. A tábornok úr azonban a távbeszélő-kapcsolatot megszakította, és a továbbiakban már elérhetetlen volt. "kezdésébe ütköző a (2) bekezdés szerint minősülő, tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságsértéssel fenyegetett sok ember életét veszélyeztető emberölés bűntette közeli kísérletét követte el. A Fidesz-MPSZ békésen ünneplői ellen tudatosan kiprovokált rendvédelmi tömegoszlatás elrendelésében, személyi és tárgyi feltételei megteremtésében az október 23-i többször is függőben tartott végrehajtás, az eseményekről kapott folyamatos tájékoztatás és a televíziók helyszíni tudósításai egyértelműen a Nemzetbiztonsági Tanácsot is vezető miniszterelnök súlyos politikai és jogi irányító felelőssége felvetését megalapozzák."

"Közösség elleni izgatást elkövető rendőrnek nincs helye a Magyar Köztársaság rendőrsége hivatásos állományában."




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodás magyar nyelv
  2008-03-18 21:16:18, kedd
 
  Tudod-e ........ ki hogyan hal meg?

Csodás magyar nyelv




Az aratóért jön a kaszás,
A házmester beadja a kulcsot,
A molnárt felőrli az élete,
A szabónak elszakad élete fonala,
A pék megeszi kenyere javát,
A kertész a paradicsomba kerül,
A postásnak megnyílik a mennyország kapuja,
Az órásnak üt az utolso órája,
A kalauz eléri a végállomást,
A prímásnak elszakad a húrja,
A matróz az örök nyugalom tengerére hajózik,
A pénztáros elszámol az élettel,
A búvár örök álomba merül,
A trombitásból kifogy a szusz,
A koldus jobblétre szenderűl,
A dijbirkozót maga alá gyűri a halál,
A bérlő örökös otthonra lel,
A boldogtalan megboldogul,
A léghajósnak elszáll a lelke,
A vegeteriánus fűbe harap,
A virágárus alulról szagolja az ibolyát,
A lovász elpatkol,
A papnak harangoznak,
A vadásznak lőttek,
A színésznek legördül a függöny,
A muzsikusnak elhúzzák az utolsó nótáját,
A szabót kinyírják,
A kis embereket elteszik láb alól,
A meteorológusnak befellegzett.

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
honlapajánló
  2008-03-18 21:11:34, kedd
 
  Postánkból - honlapajánló


http://www.kayshu.com/
http://www.kayshu.com/political.html
Hungary

Hungary, the birth place of Zionism
(Theodor Herzl was born in Budapest in 1860) is completely in the hands of the Jews.

Hungary's President, Prime Minister and all other Government Ministers are
Zionist Jews.
75% of Government bureaucrats at all levels are Jews as is the
Minister of Police.
Many of these people spend as much time in Israel as
they do in Hungary.

Jews own all TV, radio and major newspaper outlets

The Prime Minister, Serenc Vyurcsany, admitted in September 2006 that he
lied in order to win the election.

Today Jews get all the best jobs in Hungary while Gentiles suffer with the
highest unemployment in eastern Europe.
Non-Jewish hospitals are being closed.
Hospitals that remain open do not have enough food for patients.
Several militant organisations are active in Hungary:
Zionist Federation of Hungary, the Hungarian Zionist Organisation and the Federation of Jewish
communities.
The city of Budapest has 26 synagogues.

Israel's exports to Hungary totalled $97,000,000 in 2006 whilst imports
totalled $399,000,000.

Thus Hungary is an Israel-controlled factory with cheap Gentile workers.





Polgári Hírszemle
Telefon/SMS: +36-20-317-7633
Weboldal: http://polgarihirszemle.uw.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunizmus gyermekbetegsége
  2008-03-18 21:00:03, kedd
 
  Czike László


A kommunizmus gyermekbetegsége

A legtöbben ma már úgy gondolják, hogy Vlagyimir Iljics Uljanov, ismertebb nevén V. I. Lenin nem sokkal volt több, mint agresszív ,,értelmiségi terrorista", kiváló szervező, a Nyugat titkos ügynöke, akit az orosz cári rendszer megbuktatásával bíztak meg (kik is?), s aki ezt végre is hajtotta, létrehozva a Gonosz Birodalmát, a Szovjetúniót (csakazértis hosszú ú-val!), majd meghalt a Krupszkajától szerzett vérbajban, de az is lehet, hogy koholt pártutasításra Sztálin mérgeztette meg; amikor már nem viselte el a nagybeteg agyhúgyköves dirigálását, puccsot szervezett ellene (vö. nálunk Kádár János utolsó éveivel, majd a pártbürokrata Grósz előretörésével.)

Nos, meg fogom mutatni, hogy Lenin ennél sokkal több volt.
Sokkal több - ideológiai síkon szinte prófétának tekinthető.
Lássuk hát, művein keresztül - egy kicsit másképp!

Lenin a filozófiai füzeteiben írt egy tanulmányt, ,,Materializmus és empiriokriticizmus" címmel. Igen, ez az a kimondhatatlan című mű, amelyben a szubjektív idealistákkal vitatkozik, akik szerint az anyag nem is létezik, csupán az ember érzeteiben, érzékszervei által. Leninnek mai szemmel is tökéletesen igaza van, hiszen saját szemünkkel láthatjuk, tapintásunkkal érezhetjük, - sőt, mi több a tudományos ismereteink alapján is megbizonyosodhatunk felőle, hogy az anyag létezik. Bár..., azért vannak intő jelek. Mert mintha például az arany és egyéb nemes fémek fokozatosan eltűnnének, s így vagyunk például a drágakővel is - közvetlen és átvitt értelemben egyaránt. De általánosságban is nő a hiány, ugyanis a használható, értékes élelmiszerek, gyógyszerek, stb. is mintha szintén eltűnő félben lennének, illetve, ha kaphatók is, többszörös áron. Észrevétlenül mindent ellep és ,,pótol" az amerikai vagy japán licenccel gyártott távolkeleti bóvli. A tucat és a kacat technikai civilizációját, kapitalizmusát építjük. Emellett azt is tapasztalhatjuk, hogy minden eltűnik, ami mozdítható. Lopnak mindenütt minden szinten - egyre inkább a fejétől bűzlik a hal -, fáradhatatlanul és következmények nélkül. Ám leginkább a pénzek tűnnek el, elsősorban az államiak. Egyesek bőröndszám hordták el a beszédhibás ,,fedett magyar Démoszthenész" bankjából a pénzt, s a pénztárosokat büntették. Mások még nagyobb tétekben játszanak - a bankjegy-kibocsátás korlátozása és a pénzforgalom ellenőrzése érdekében kitalálták a bankszámlapénzt, vagyis személytelen utasításokra írogatnak ide-oda milliárdokat, bármiféle tényleges ,,Fed"ezet nélkül. minden szinten. De néhány évtizede már a papírra írt képzetes követelés is elavulttá vált, a legnagyobb pénzek ma már elektronikus úton s formában mozognak, cserélnek gazdát: eltűnnek, majd feltűnnek másutt, más céllal, más formában. Vagy végleg eltűnnek - magyar népi megfogalmazás - mint úniós pályázati pénzek a Gordon laptopjáról. Ám az egyszerű polgárok soványka filléreit buzgón nyilvántartják, ezekre ma is maradéktalanul érvényes ,,az anyagmegmaradás" klasszikus törvénye. A fillérek sorsa tételesen nyomon követhető, mindaddig, amíg minden el nem tűnik a bankok, a multik vagy az állam relativisztikus bendőjében...
Társadalmi tulajdon, hitelek, adó, életszínvonal, minden.

Sej, Iljics, sajnos kezdünk szubjektív idealistává válni! A pénzünk már papíron, sőt, laptopon sem létezik! S hamarosan majd csipet is ültetnek a bőrünk alá, mely egyszerre lesz ,,törzskönyv", illetve ,,bankszámla", mint kétlábú, kivert kutyáknak.

Lenin 1915-ben írta ,,Az imperializmus, mint a kapitalizmus legfelsőbb foka" című művét. Ma, immár közel 100 év távlatából, azt kell mondanunk: látnok volt. A világkereskedelmet és a világpolitikát szupranacionális monopóliumok és bankhálózatok uralják; - hatalmukat ma még jobban nyögik a sarokba szorult, ezer sebből vérző (költségvetésű) nemzetállamok, mint a kapitalizmus hajnalán a felvilágosult, ám a bankároknak végletekig eladósodott európai dinasztiák. Az imperializmus lényege, hogy gazdasági hatalmát - amely egyrészt korlátlan mennyiségű készpénz-tőkében és anyagi javakban (földben, ingatlanban, stb.), másrészt az aranyfedezet kizárólagos birtoklásában, s a bankjegykibocsátás monopóliumában testesül meg - politikai hatalomra (befolyásra) váltja, s azt katonai erővel növeli, bővíti és tartja fenn. Az USA, amely dollárjával és spekulációjával a mai világpénz-rendszer fenntartója, s ,,Fed"-ezetlen pénzével az egész világgazdaságot, a pénzforgalmat, a tőzsdét irányítja-manipulálja, jogot formál a világ legfontosabb energia-hordozójának, a kőolajnak a kizárólagos birtoklására, és törzsi háború ürügyén, meg is hódítja a legnagyobb nyersolaj-lelőhelyeket. A világpénz funkció, és az erre alapozott hitel-és bankmonopólium működtetése révén uralja a világ pénzügyi rendszerét, ami mindenekelőtt lehetővé teszi, hogy óriási extraprofitot realizáljon minden nemzetközi kereskedelmi és pénzügyi tranzakcióból, s emellett mélyen áron alul szerezhesse be önnön szükségleteinek ,,Fed"-ezésére a nagyvilág legértékesebb kincseit, erőforrásait, beruházási javait, technológiáit, agyvelőit és fogyasztási cikkeit. Kiteljesedő világuralmát tehát a legerősebb pillérekre építi: a dollárra (a világpénzre), a kereskedelmi és pénzügyi extraprofitra, a politikai befolyásra, a tudás és a technológia fölényére, de legfőképpen a fegyverekre, a haderő monopóliumára, a folyamatos háborús fenyegetésre, amit sajátos módon a terrorizmus elleni védekezési reflexként ,,átértelmezve" leplez.
Lenin előre látta a világimperializmust.
Kína sem tehet mást, mint betársul.

Lenin 1917-ben, ,,a nagy októberi" évében írta az ,,Állam és forradalom" című filozófiai értékű művét, melyet manapság nem sűrűn idéznek egyik oldalról sem. Nem véletlenül! Ebben ugyanis megjósolta az állam elhalását, mely tétel korábban is, most is rendkívül kínos minden pszeudo-vagy kriptokommunista filozófus és államférfi számára. Még, hogy az állam, annyi tehetségtelen, ám hatalom-és pénzsóvár technokrata egyetlen egzisztenciális mentsvára, csak úgy - elhaljon? Filozófiai és reálpolitikai nonszensz! Az állam az emberi civilizáció korai, nélkülözhetetlen ,,találmánya'", ergo az elhalásáról értekezni nem más, mint gátlástalan anarchizmus. Hiába "papolnak" a liberálisok reggel, este meg éjjel a kisebb, korlátozott hatáskörű államról - a legújabb balliberális koalíció 2006-ban minden korábbi propagandájával, érveivel és gyakorlati intézkedéseivel szöges ellentétben, hozzálátott az állam növeléséhez, az állami újraelosztás (az adók) fokozásához, az államtitkárok szaporításához, a tanulmánygyártás fellendítéséhez. Ámde amikor 2 évi újabb ámokfutás után rádöbbentek, képtelenség egyszerre növelni az állami vízfej nagyságát, közben eleget tenni a maastrichti követelményeknek, majd még növelni a hitelfelvételt (az eladósodást) és a nemzeti teljesítményt (a GDP-t) is, hogy a békés lobbizásnak beállított intézményes lopás (ami a végső cél) mozgástere, eredményessége is még tovább növekedhessék; nos, akkor rádöbbentek, létezik egy olyan megoldás, mely üdvözítő, ,,kompatibilis", ez pedig a lenini út. Konkréten: az állam megcsonkítása. De nem ám az állami tevékenységek hatékonyságának létszámcsökkentő növelése útján, nem ám az improduktív kiadások csökkentésével, nem ám a látszatfunkciók leépítésével, hanem éppen ellenkezőleg. Végső szorultságukban kitalálták, hogy nem az állam haszontalan tevékenységeit kell felszámolni, hanem a hasznosakat. Példának okáért, nem az utántöltős Gripenek beszerzését kell elhalasztani, hanem az ingyenes állami egészségügyet kell meghalasztani, hadd támadjon a védtelen népre például a peloponnézoszi influenza, a Grippe, hiszen ha a kórokozók győznek, majdcsak lecsökken az indokolatlan orvos-beteg találkozások gyakorisága. Lenin e szebb jövőt akként látta beteljesedni, hogy időrendben mindig az állam azon funkciói fognak előbb megszűnni, amelyeket a proletárdiktatúra megfelelő szervei - a kommunizmus adott fejlettségi fokán - feleslegesnek ítélnek. Újmagyarra lefordítva: néhány tucat panelproli úgy döntött, hogy az állami egészségügy felesleges funkció.
Lenin tételének igazságát elsőként rajtunk próbálják ki.
Megszüntetik a magyar nemzetállamot.

,,Baloldaliság, mint a kommunizmus gyermekbetegsége" című tanulmányát a nagy Iljics 1920-ban követte el. Meglátása maximálisan beteljesedett - a kommunisták mára maradéktalanul kinőtték ezt a veszélyes fertőző gyermekbetegséget. A felnőtt kommunisták már kivétel nélkül immunisak rá; véletlenül sem kapják el, nem is szenved benne egy sem. Pártjuk nevéből először a ,,Munkás" jelzőt hagyták el, majd minden mást is, ami az alkotó munkával kapcsolatos. Ma a felnőtt kommunistát arról ismered meg, hogy mindent tönkretesz, elpusztít, szétver, dezorganizál maga körül, csak arra vigyáz, hogy előbb mindent, ami használható, vagy értékes, magáévá tegyen. Kedvenc előfordulási (vadász-) területe az állami hivatalok és azok ,,háttér"-intézményei, tanulmány-és pályázatíró-valamint elbíráló közvetítő cégek, szocialista párt-és önkormányzati lobbik, ellopott állami vállalatok, a bankok, szociális fontoskodó fantomcégek, off-shore cégek és a Caiman Islands.
A baloldaliság a jobboldal ,,gyermekbetegsége" lett.

Lenin legkorábbi, vaskosan gyakorlati jelentőségű műve a ,,Mi a teendő?" (Sto gyélaty?) igen korán, 1902-ben született, hiszen már az előző századfordulón felismerte: a hatalmat nélkülöző politikus olyan, mint az öreg rocker gitár nélkül, vagy mint a géppisztoly nélküli ávós. Vagyis hogyha valaki alakítani kívánja országa jövőjét, annak előbb a politikai hatalmat kell megszereznie. Akié a hatalom, azé a pénz és minden cselekvőképesség, az ellenzéknek így nem marad más, mint a párolgó étel illata, vagy az aprópénz csörgése. Az alkotó ellenzékiség önellentmondás; olyan, mint a szociálisan érzékeny multimilliárdos, vagy a növényevő oroszlán - fikció.
Tudományos kutatásaim eredményeként arra a végső meggyőződésre jutottam, hogy Leninnek a címben feltett kérdésre adott válaszában is igaza volt, s válasza egyetemes, így ma is érvényes.
Minden tett halála a verbális hablatyolás.

Latinul szólva:
Age quod agis.

A recept adva van.
A feketelevest ki főzi meg?
Minél előbb, annál jobb.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú a volt izraeli miniszt
  2008-03-18 20:55:17, kedd
 
 
Tomi Lapid figyelmeztet
Interjú a volt izraeli miniszterelnök-helyettessel
2008. március 7. 08:06 Hetek

Hitler óta az iráni elnök használta először azt a kifejezést, hogy el kell pusztítani a zsidókat - erre figyelmeztetett Tomi Lapid Budapesten. A magyar származású politikus szerint a magyaroknak is van mitől tartani Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök antiszemitizmusa miatt. Ráadásul Irán pénzel olyan terrorszervezeteket, mint a Hezbollah és a Hamasz, és Oszama bin Laden finanszírozásában is részt vesz.

"Szeretném figyelmeztetni a magyarokat: amit Ahmadinezsád el akar indítani, azt nem fogja félbehagyni. Nem hiába készít atombombát: azt hiszi, hogy Allah a muzulmán vallásra bízta a világ feletti uralmat. Ezért számára Izrael, amely a zsidó-keresztény kultúra képviselője a Közel-Keleten, az első számú ellenség. Tehát nem csak azért, mert mi zsidók vagyunk, hanem azért is, mert mi a nyugati civilizációt, demokráciát képviseljük ott" - vélekedik Lapid.

A legutóbbi felmérések olyan meglepő eredményt mutatnak, hogy az Egyesült Államokban - ezen belül New Yorkban -, Németországban és Ausztráliában nőtt leginkább az antiszemita támadások száma az elmúlt évben. Európában a legtöbb zsidóellenes incidenst Nagy-Britanniában jegyezték fel. Lapid szerint azonban az antiszemita incidensekről készült puszta statisztika nem mérvadó.

"Elég az, hogy öt bitang három temetőben felborít zsidó sírokat, máris van három incidens egy olyan országban, ahol egyébként nem jellemző az antiszemitizmus. És lehet olyan ország, ahol virágzik az antiszemitizmus, de azok, akik ilyen tetteket követnek el, bíznak abban, hogy a nép antiszemitizmusát nem kell ilyen tettekkel tovább tüzelni" - véli Lapid, aki tavaly óta a jeruzsálemi Jad Vasem holokausztmúzeum vezetője.

Az Ehud Olmert izraeli kormányfőhöz közel álló politikus szerint azonban Magyarországon van ok az aggodalomra ebből a szempontból is. Európában ugyanis sehol nem masírozhatnak szabadon az olyan szervezetek, mint a Magyar Gárda. "Ezt Európában sehol máshol nem lehet így megtenni, mint ahogy másutt egy lelkész sem beszélhetne úgy, mint önöknél egy Hegedűs nevű pap.

Magyarországon ez a szólásszabadság nevében történik. A szólásszabadságot azonban nem kell annyira eltúlozni, mert az ilyen beszédek bűntények Európa legtöbb országában, ahol pedig van szólásszabadság. Ennek azonban kell, hogy legyen határa" - értékeli a magyar helyzetet Lapid.

Tomi Lapid, aki Ariel Saron kormányában igazságügy-miniszter és egyben miniszterelnök-helyettes volt, otthonosan mozog Magyarországon, de a délszláv térségben is, mivel a Vajdaságban született. Lapid szerint az elmúlt hetekben a Balkánon tapasztalt forrongás az bizonyítja, hogy a nemzeti és vallási ellentéteket nem lehet egy-két év alatt mesterséges módon meggyógyítani. A horvátok, a szerbek, az albánok, a bosnyákok között azután tört ki a háború, amikor már Jugoszláviában évtizedek óta békében éltek egymással. Ez is azt mutatja, hogy mennyire felszínes volt ez a béke.

"Mi zsidók érzelmi alapon tartozunk a szerbeknek, akik a zsidók mellé álltak a náci időkben, míg a horvátok a zsidókat mészárolták" - mondja Lapid, aki szerint Izraelnek figyelembe kell vennie azt is, hogy a zsidó államban élő 1,2 millió arab a koszovói példa nyomán szintén egyoldalúan követelheti az önállóságot, bár ezt jelenleg csak egy szélsőséges kisebbség gondolja így. Az izraeli arabok ugyanis alapvetően lojálisak Izraelhez. "Ez az egyetlen ország ugyanis, ahol az arab parlamenti képviselők nyíltan megmondhatják, amit gondolnak, mert ha ugyanezt egy arab országban próbálják meg, akkor könnyen fölakaszthatják őket" - fogalmaz Lapid, aki úgy véli, hogy Izraelnek semmi problémát nem jelentene a palesztin állam elismerése, ha az békét kötne.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs panaszjoga a Kossuth té
  2008-03-18 20:54:20, kedd
 
 
Nincs panaszjoga a Kossuth tér lezárása ügyében a demonstrálni kívánóknak
MTI 2008. március 18. 15:06

gondola

Nincs panaszjoga a Kossuth tér rendőri lezárása ügyében az ott tüntetni kívánóknak, ám ennek oka szabályozási hiányosság - mondta ki a Fővárosi Bíróság jogerősen a Deport'56 kontra ORFK közigazgatási perben kedden.

Az eljárás előzménye, hogy 2006. október 23-án a BRFK személyi és létesítménybiztosítási intézkedéssel lezárta a Parlament előtti teret, hivatkozva többek között az '56-os forradalom fél évszázados évfordulójának méltó megünneplésére, illetve a törvényhozás zavartalan működésére. Szerdahelyi Szabolcs, a Deport '56 elnöke 2006. december 9-re tüntetést jelentett be a Kossuth térre, ehhez azonban a budapesti rendőrfőkapitány nem járult hozzá. A civil szervezet vezetője ezután kérte a budapesti főkapitánytól a korlátozás felülvizsgálatát, illetve feloldását.

Gergényi Péter a panaszt elutasította, az ellene benyújtott fellebbezés nyomán pedig az ORFK részben megváltoztatta a budapesti főkapitány döntését, mert a lezárás határozatlan időre szóló meghosszabbítását nem tartotta indokoltnak. Szerdahelyi Szabolcs ezután fordult a közigazgatási bírósághoz a rendőrségi határozatokkal szemben. A Fővárosi Bíróság kedden jogerősen megsemmisítette a két rendőrségi döntést, és új eljárás lefolytatására utasított, melyben a felperesi panaszt az alperesnek "érdemi vizsgálat nélkül kell elutasítania".

Az ítélet indoklása szerint egyfelől a rendőri intézkedés elleni panasz benyújtásának egyik alapvető feltétele, hogy fizikai tevékenységben nyilvánuljon meg a kifogásolt intézkedés, erre azonban jelen ügyben nem került sor. Továbbá a vitatott rendőri döntések belső utasítások, melyek ellen nincs helye külön jogorvoslatnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magunknak kell megtanulnunk má
  2008-03-18 20:40:31, kedd
 
  Magunknak kell megtanulnunk március 15-ét ünnepelni, ha politikusaink erre nem képesek
2008. Március 18. 10:45

Fáy Árpád

Érdekes a szóváltás olvasható az interneten a rendőrökkel birokra kelő hazafiasan verekedő tüntetőkről.Milyen legyen március 15 - emelkedett boldog, vagy randalírozó?

Ami nekem tűnt föl, hogy gyerekkoromban, a 60-as-70-es években, mintha március 15-én több lett volna a zászló. Teljes vertikumban. Pedig akkor is diktatúra volt. A határtól kezdve a pesti házak kapujáig lobogtak a tisztán tartott friss színű nemzeti zászlók. Ma már leszedték a nemzeti színeket a
rendszámokról, a kapualjakból elmaradnak, aki kiteszi az autójára, azt igazoltatják. Tehát ha már unjuk, hogy illegitim kormányunk és parlamentünk és egész politikai-jogi rendszerünk (mert a magyar alkotmányt ugyanúgy nem ismeri el, mint a tojásos Demszky (akin mintha az őrület határozott szimptómái jelennének meg), ha már unjuk szóvá tenni, hogy illegális a parlamentünk és annak kormánya, mert saját szabályaikat is átlépve választási csalás révén kerültek a padsorokba, ahol hetente szavazzák meg magukról, hogy ők magukat meg egymást elismerik - és az unalom bennünk
akkora, hogy már szóvá sem tesszük, hogy Viktor gyere ki ebből az illegitim-illegális brancsból - akkor befejezésül ha nem tetszik a diszharmónia, hogy március 15-én rajcsúroznak egyesek, és mintha politikai állapotunk szagát lehelnék felénk, torz zenére vigadnak majd verekszenek egy kiadósat, mint holmi legények a faluszéli kocsmában, ha nem fér már beléjük a szusz békésen, holott ők csak tiltakozni szeretnének a számukra elviselhetetlen politikai állapotok ellen - nos akkor legalább tegyék szóvá a jobb érzésű méltatlankodók Budaházy és társai ügyetlensége mellett - hogy hol vannak a nemzeti színű zászlók március 15-én?

Hogy rövidebb legyek: a vöröset annak idején elszórtan lógatták ki emlékem szerint a nemzeti zászló özöne mellé március 15-én. Az egyszínű vörös helyett most egyszínű kéket lobogtat a szél a nemzeti zászló mellett, végig az oszlopokon, ahol valami zászlót kitettek. Nem kevesebb az ötágú csillagokkal tarkított kék zászló mint a nemzeti színű. Nincs tapintat, nincs kegyelet, nincs kegyelem, nincs a nemzeti ünnep identitásának elviselése a globális hatalom kiszolgálására törtetők részéről.

A magyar identitás nemzeti ünnepe? Önmagában? A másfél évszázaddal későbbi uniós abroncs oktrojálása nélkül? Miért nem lehet csak egy napra is nemzeti karnevál? Még az inkvizítor, hatalma teljében levő keresztény egyház is elviselte a karnevált. Ilyen toleranciára ma ne számítsunk. Az unió úgy látszik nem viseli el a nemzeti emlékezést - vagy az unió túlbuzgó kiszolgálói. Nem-nem. Bár történhetnek csodák, mert már a rendőrök is hordják a kokárdát, szerintem jövőre minden kapualjban lesz nemzeti színű zászló. Még a förtelmes Demszky is el fogja rendelni, hogy minden házon, minden lámpaoszlopon, trolibuszon és villamoson nemzeti és csakis nemzeti zászló legyen, mert Ő FÉL. És a félelem nagy úr. DEMSZKY FÉL A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSTÓL ÉS A SZENTKORONÁS ALKOTMÁNYTÓL - ahogyan nyilatkozta. Hát ne provokáljanak a nemzeti jelképek megvonásával. A határállomástól kezdve a rendszámokon át a kis zászlókig, amelyet a gyerekek is hazavihetnek az iskolából, a sajtóig, amelynek az ünnepi emelkedettséggel ütköző mocskoskodó írásait sem engedik majd meg ezen az ünnepen. Szerintem erre felé fog menni a jövő akkor is, ha a legitim és legális alkotmányos hatalmat fényévnyi távolságba tolta ki előttünk a sors.

Van egy másik dolog is, ami bevallom, csak másnapra állt össze fejemben.

Állítólag kiadták gebinbe a március 15-i rendfenntartást - az illegitim-illegális hatalom gyakorlói (régen bitorlónak mondták az ilyesmit). Volt, aki hátat fordított nekik, és nem ment tapsolni az illegitim-illegális hatalmasoknak.

De vajon hányan fényképezték le őket, hányan kérték el igazolványukat és az őket intézkedésre feljogosító szerződés egy másolatát? Mert egyébként ki hiszi el, hogy kicsodák ők? Zúgolódni otthon másnap, nem túl hatásos. De talán ha ezerszám minden tüntető elkérte volna tőlük az igazolványukat, mobilon felhívta volna a belügyminisztert, hogy tényleg kiadtak-e egy ilyen böszme ukázt, hogy a nemzeti ünnepen kétes jogállású magánzsoldosokat kértek fel a biztonsági feladatok ellátására, és ezt a nyugati megfigyelőknek dokumentálták volna is ezerszám, akkor meglehet más lenne a történtek utóhatása. Elvégre szükség van az illegitim (szabálykövetésre képtelen) hatalombitorlók figyelmeztetésére, hogy ne éljenek vissza a nyílt kenyértöréstől való ódzkodásunkkal. Március 9 után nem ártott volna március 15-én igazoltatni minden fegyveres magánböszmét.

A nemzettel szembeni magánönkénynek az ő megjelenésüknél arcpirítóbb megnyilvánulását nehéz lett volna produkálni. Sajnos az élet megadja nekünk, hogy a jövőben még számtalanszor kérdezzük meg őket, mi a fenét keresnek egy nemzeti ünnepen? És azt kell mondjam, hogy a következő március 15-én, ha még addig tart a mai állapot, és telik életkedvünkből, akkor olyan körmenetet kell tartanunk, amely a hatalom erkölcsösségének követelését a teljes lakosságot átfogó megmozdulássá szervezi. Lovasokkal, felvirágzott autókkal, gyalogos sétálókkal - kívül a hatalmon. És szeretjük Wittner Máriát, benne nem kételkedünk, de maximum őt szabadna meghallgatni ebből a parlamentből. A többiek legfeljebb a leckét hallgathassák meg, hogy - nem jól van, ahogy elcseszik reményeinket, ahogyan visszaélnek szabadság-vágyunkkal.

És ahol egy fegyveres vagy egyenruhás magánböszme megjelenik, azt azonnal dokumentálni, rendszámot és azonosítási számot rögzíteni, és internetre feltenni, hogy mikor hol járt és mi a fenét keresett ott. A modern társadalmakban a legitim és legális hatalmat is ellenőrzi a társadalom.

Esetünkben egy nem-legitim és nem-legális hatalom tévelygéseit kell számon tartani. Igazolást kérni a táskákban kutakodó magánfegyverestől, hogy mi járatban van, és felkérni, hogy térjen vissza portási kuckójába. Mert lehet, hogy a fiatalok hangoskodása sokakban az erőszakoskodást idézte fel, hogy megzavarták az ő látszólag békés nyugalomra vágyakozásukat ezen a szent ünnepen, de ne legyünk kétkedők atekintetben, hogy amíg a vörös-diktatúra örökét dédelgető nagyra nőtt gyerekesek nyíltan ordítozhatnak március 15 táján, hogy elegük van a tényleges rendszerváltás követeléséből meg a magyar identitásból meg a társadalom szabadságából, mert nekik ez nem tetszik, ha itten a társadalom jól is érezné magát meg jól is élne - addig itt nagy bajok vannak. Hát ha nincs értelme az utcai tülekedésnek (mert reménytelen, mert gusztustalan, mert eldurvítja lelkünket, mert ha unióban "normális" dolog évente egyszer-kétszer égő-kuka-fesztivált rendezni az eltompult tv-nézők ingerküszöbének borzolgatása érdekében, azaz az unióban átlagos az utcai égő-kuka-rendőr meccs, akkor ebből az uniós szokásból nem kérünk, tartsák meg ezt a népi mulatságot saját maguknak, nem akarunk az uniós égő-kuka-bajnoki kupáért ringbe szállni), Nos, akkor tessék a szimbólum-terrort szóvá tenni nap mint nap.

Erdélyben leszedik a rovásírásos táblákat az országút mellől, hogy hol megyünk át Székelyföld határán? Magyarországon még próbaképpen sem kerülnek ki táblák az ország határára, a megyék határára, a városok szélére, repterekhez és pályaudvarokhoz, buszokra és villamosokra nemzeti színnel, hogy 48-ra emlékezünk, hogy magunk és mások szabadságát komolyan kívánjuk venni, hogy a 12 pont nem évül el mint a kommunista bűntettek, hanem örök értékeket jelentenek. Nem osztottunk cédulákat az országúton, határátkelőn, benzinkútnál a 12 ponttal, a Talpra magyarral, 48-as miniszterek arcképeivel, az öreg nyugdíjas huszárok arcképeivel, hogy a tisztességes rendszerváltásról ne is beszéljünk.

A dalai láma meglepőt cselekedett. Nem kívánja sérteni a kínaiak büszkeségét azzal, hogy megpróbálná a világot lebeszélni a Tibetben mészárosokká vedlők olimpiájáról. Végső reménytelenség önvigasztalása cseng ki a szavaiból, vagy erkölcsi erő? Kívánjunk erkölcsi felemelkedést, javulást, emberiességet azoknak, akik itt illegitim-illegális bohócokként randalíroznak 10 cm vastag páncélautók üvegei mögött vigyorogva. De pillanatra se feledjük, hogy kik ők, hogy milyen jelenség megnyilvánulásának tekinthetjük őket, hogy nem őket vártuk, hogy akiket várunk, azokat fel kell nevelnünk, meg kell vigasztalnunk, azokkal szolidaritást kell vállalnunk, azokhoz nemcsak a vallásos örömhírt kell elvinni, hanem az alkotmányos, igazságkereső társadalom igényének a lehetőségét is.

Tehát nézzük meg, hogy mikor van 48 ünnepe, 56 ünnepe, Rákóczi felkelés ünnepe, Bocskai ünnepe, és ha az állami intézmények, iskolák, a nyakunkra engedett böszme-sajtó ezeket a felemelő példákat nem közvetítik vagy szokásukhoz híven bemocskolják nap mint nap, akkor tegyük meg magunk a tiszta szándékú gondolat tovább adását. Vannak hozzá zeneszámok, képek, versek. Elférnek az út mellett a feliratok, hogy itt győzedelmeskedett Rákóczi, hogy itt él 48 és 56 népe, hogy szolidárisak vagyunk minden magyarral, és a magyarságot erkölcs és találékony szorgos munkálkodás kell
jellemezze. És ha zsoldosokkal végig veretik a plakátokat, üvöltöznek a hatalombitorlók, akkor ne ijedjünk meg. Szomorú dolog, amit átélünk, de ne engedjük hogy elménk-szívünk elboruljon. Ők a hűtlenek hozzánk. Ők a felségsértők, a nép és nemzet felségének sértői, az alkotmányos evidenciák sérelmezői, az élet sérelmezői. Nehéz lesz pótolni őket, de nem pótolhatatlanok a hatalombitorlók. Készülni kell az utánuk következő korszak feladataira. És amikor itt az idő, át kell lépni rajtuk. De addig is képesek kell maradjunk ünnepelni - tőlük függetlenül.

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1828
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Takács András: Él(jen) a dikta
  2008-03-18 20:37:44, kedd
 
  Takács András: Él(jen) a diktatúra?!


2008.03.18.

Így szól a hír:

Félmilliós vérdíj a rendbontókra

A budapesti rendőrfőkapitány minden egyes, a rendőri felvételeken látható és március 15-én jogsértést elkövető személy azonosításában segítő állampolgárnak félmillió forintot ajánlott fel. Tóth Gábor szerint szakszerű volt a rendőrség fellépése.

Tóth Gábor elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 12 fős nyomozócsoportot hozott létre bűnügyi munkatársakból és informatikusokból. Az a feladatuk, hogy a március 15-én készült rendőrségi és televíziós felvételek alapján további jogsértők kilétét állapítsák meg. Ehhez várja a főkapitány az állampolgárok segítségét és 500 ezer forintot tűz ki minden elkövető nyomravezetéséhez.

Forrás: Figyelőnet http://www.fn.hu/belfold/20080318/felmillios_verdij_rendbontokra/

Kommentár

A diktatúra nyilvános beismerésének lehetünk tanúi a fenti hír hallatán. A félelemkeltés, az egzisztenciális fenyegetettség, a júdáspénz beígérésével a Rákosi korszak idejébe léptünk vissza.
Nem lennék meglepve, ha a rendbontók politikai megfontolás szerint kerülnének bíróság elé, és a kivezényelt, felbérelt provokátorok meg simán megúsznák.
Sajnos azt kell mondanom, hogy a rendszer aljassága a rendszergazdáktól ered. Ebbe a sorba állt be Tóth Gábor rendőrfőkapitány. Méltó társává vált Gyurcsány Ferencnek!

Csak így tovább Tóth elvtársúr!
Szálasi legalább nem ígért be vérdíjat a szerencsétlen sorsú zsidókért. Ön a magyarokra tűzött ki vérdíjat!
A magyar forradalom és szabadságharc 160. évfordulója új Hajnau-t szült a demokratikusnak hazudott Magyar Köztársaság jogszolgáltató ege alatt.
Tessék mondani rendőrfőkapitány úr: Mikor akasztanak? Mert már lőni ugye lőttek.

Éljen Gyurcsány?! Éljen a diktatúra?!

Takács András
http://fusz.hu/node/8175
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: így neveltek bennünket
  2008-03-18 20:26:45, kedd
 
  Olvasó: így neveltek bennünket zombivá a zuschlagok
2008-03-18. 19:12

Üdvözlet a Szerkesztőknek!

Nem nehéz rájönni, hogy Zuschlag igazándiból egy bábu volt, aki a komcsi ifjúságnevelésre sikkasztotta a pénzt. Nem vagyok rá büszke, de hadd írjak le egy történetet erről az ifjúságnevelésről.

Bakonyi kis falu, benne összetartó ifjúság, mindenféle politikai hovatartozás nélkül.
A volt KISZ-titkár aztán egyszer bejelentette az ifi klubban, hogy lesz egy nagyon jó buli. Nem kell fizetni szállást és kaját, csak a vonatutat és az egyéb kiadást, mint pl. pia. A buli szervezője a BIT (Baloldali Ifjúsági Társulás).

Huh, ez ugye jól hangzik, mint csóró falusi fiatalok, nagyon sokunk (kb. 20-30 ember) megragadta az alkalmat.

Szó se róla, buli volt a javából Balatonlelle-felsőn a BME üdülőjében. A mi csoportocskánk vezetője Schmuck Andor volt személyesen, de említhetném Újhelyit, Tóbiást és kollégáit, ifjúságnevelői beosztásban. Néha jött pár vendég előadást tartani (Horn, Kiss Péter, Csintalan ...) de alapvetően tényleg buli volt az egész a BIT pénzén.

Persze mikor hazamentünk kaptunk is feladatot a közelgő választásokra: meg kell nyerni. Jöttek piros plakátok, az MSZP helyi képviselőjének a képével volt teleragasztva minden létező hely a környék faluiban. Mondanom sem kell, meg is nyerte a választást.

Az egésznek a nagy felnőttkori tanulsága:
- Hosszú évek kommunista tapasztalataiból nagyon tudták, hogyan lehet zombikká változtatni a csóró ifjúságot egy hét nyaralással.
- A turnusok hetente váltották egymást, egyszerre kb. 200-an voltunk a táborban az ország minden részéből, szóval hatékonyak is voltak.
- Kétszer voltunk nagycsoportosan, előbb zombikká tettek, hogy megnyerjük a választást a helyi MSZP-s emberüknek, az utána következő évben pedig megköszönték.

Aztán elmaradtak a nyaralások. Utólag visszanézve azért, mert mi zombik olyan sikeres kampányt csináltunk, hogy az MSZP-s ember azóta is képviselő, és mindig 50-60% felett nyeri a választást. Szóval a környékünkön egyenlőre nincs szükség a zombik táplálására, megy a szekér magától is.

És most esett le, hogy mindezt sikkasztott pénzekből szponzorálták...

Sokat gondolkoztam, hogy Schmuck miért szállt ki a szocialista buliból. Lehet, hogy a fentiek az ő gyomrát is felforgatták

Hát ennyi, egy volt Zombitól.

http://kuruc.info/r/1/22585/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.