Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A félelem ára: páncélautók
  2008-03-03 15:05:37, hétfő
 
  Megjöttek a páncélozott Audik - 370 millióért
FH 2008-03-03 09:39 Hírszerző

Egyelőre nem tudni, kik fogják használni azokat a páncélozott Audi A8-asokat, amelyeket közbeszerzési eljáráson kívül szerzett be a Köztársasági Őrezred.

A Magyar Nemzet a kocsikkal kapcsolatban azt írja, az autók már megérkeztek az országba. Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: igaz, hogy a kocsik megérkeztek, de még nem kerültek az őrezredhez.

Gálik szerint a kor elvárásainak megfelelő biztonsági felszereltséggel ellátott kocsikról van szó. A felszereltség részleteiről és a darabonkénti árakról nem beszélhet, mert azokat államtitokká minősítették. A kocsikat egyébként még nem vette át az őrezred és még nem tudni azt sem, melyik autót ki fogja használni.

A három páncélautó mellett később öt Audi Q7-est kapnak kísérő autónak, valamint két Mercedes kisbusz és négy felső-középkategóriás Volkswagen Passatot is. Az összes, vagyis 14 autó értéke nem titkos: 370 millió forint. A közbeszerzési eljárás alól az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága adott felmentést. A kocsik felszereltsége és hogy egyenként mennyibe kerültek, államtitoknak minősül.






Nincs szükség új luxusautókra
2008. március 3., 12:19 fidesz.hu

A kormány számára saját védelme fontosabb mint az oktatás vagy az egászségügy, a Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy indok, pályáztatás és közbeszerzés nélkül szerezték be az újabb kormányzati autókat.

Megérkezett az országba, és rövidesen üzembe helyezik, azt a három páncélozott, golyóálló Audit, melyet a Köztársasági Őrezred szerzett be a kormányfő és más védett vezetők biztonságos szállítására.

A Fidesz álláspontja szerint ez a beruházás teljesen felesleges - mutatott rá hétfői sajtótájékoztatóján Kontrát Károly. A fideszes politikus hozzátette: miközben egészségügyre és oktatásra nincs pénz, addig feleslegesen költenek el többszáz millió forintot luxusberuházásokra. Kontrát egyúttal emlékeztetett arra is, hogy 2005-ben egy luxus limuzin flottát már vásároltak a kormány számára. "Miért nem megfelelő már számukra?" - fogalmazta meg kérdését.

Mint fogalmazott, a kormány számára saját védelme fontosabb mint az oktatás vagy az egászségügy.

Kontrát elfogadhatatlannak nevezte, hogy indok, pályáztatás és közbeszerzés nélkül szerezték be az újabb kormányzati autókat. Végül hozzáfűzte: kormányzatot fenyegető terrorveszély nincsen ma Magarországon.

kapcsolódó
A félelem ára: megjöttek a páncélosok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem érdekli a nép véleménye
  2008-03-03 15:03:51, hétfő
 
  Gyurcsány nem érdekli a nép véleménye, és 2010-ben is győzni akar
gondola 2008. március 3. 10:46

Nemet mond a népszavazáson feltett kérdésekre, aki otthon marad - mondta Gyurcsány Ferenc a hét végi MSZP-nagygyűlés után a Blikknek adott interjújában. A miniszterelnök arról is beszélt, mekkora bevételünk származhat a Déli Áramlat gázvezetékből, s hogy a tervezett járulékcsökkentést fokozatosan kiterjesztenék nagyobb cégekre is.

Szükség van erőfeszítésre, ezért nincsenek ingyen a részvények, ezért nem csinálunk "kuponos" privatizációt. Minden családnak el kell döntenie, miről mond le, hogy értékpapírt vásárolhasson. Túl nagy áldozatot nem kérünk, a hosszú távú bevételi lehetőség pedig kifejezetten biztató a családok számára - nyilatkozta a Blikknek Gyurcsány Ferenc. Mint fogalmazott, a járulékcsökkentést fokozatosan vezetjük be. A kedvezmények körét kiterjesztjük, a bevezetést követő évben már a 20 fős cégekre is vonatkozhat. Így a cégeknek nem éri meg átszervezni magukat, többe kerülne a leves, mint a hús.

Arra a kérdésre, mely szerint van olyan számú igen szavazat a népszavazáson, amelynek hatására újragondolná a politikáját, Gyurcsány így reagált: nincs. Véleménye szerint otthon maradni és nemet mondani ugyanazt jelenti. Az egyik egy erős nem, a másik egy puha nem - fűzte hozzá.

A kormányfő végül jövőjéről beszélt. Mint mondta: az a feladata, hogy teljesítse, amit megígért: megújítsa Magyarországot. Ezzel a programmal győzni akarunk, és hitem szerint fogunk is 2010-ben - zárta gondolatait.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gálya rabruhája
  2008-03-03 15:02:34, hétfő
 
  Burokba zár a múlt, a kísértés,
arcukra formáld önmagad,
ezt súgják a médiák s bűnértés
a megértés:
Ne legyen benned bűntudat!
S magukhoz ölelnek a harácsok.
Lesz az arcodon grumáz,
bármit tégy, felruház, s besároz,
harács-barátok
bankszámlán utalta ukáza.

Pötyögnek pettyek, festékek,
arcokon kín pereg,
kevés a pénz s a becsület,
enni kell!
Petyegtetnek a verő legénynek,
ehol a lényeg:
Remegj, reménytelen jövő,
onnan jön a megmentő
ostor, bot, rendőr,
a megrendelő trend őr!

Tegnap-bűnt mesélt az éj,
s ma visszatért
a bűn, remeg a remény.
Kérges akarat hallgat,
nyomja a századokat,
hatalmakat,
méltatlan bánat rabja
- Oszd meg és uralkodj!-
a gálya,
s a napja megszámoltatva.

Gavallér János

2008.03.02.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Támogatás a multiknak
  2008-03-03 15:00:41, hétfő
 
  Irreális támogatás a multiknak
2008-03-03 08:42 Barikád.hu

Nyolcszor annyi támogatásban részesültek az elmúlt években a nemzetközi társaságok, mint a kis- és közepes vállalkozások. A környező országok egyre versenyképesebbek lettek, mi pedig nem tudtunk elegendő új, vonzó előnyt felmutatni.

Túlzott támogatást kaptak a letelepedő multik, így többek között ennek köszönhető, hogy kisebb cégeink nem versenyképesek Európában. Vadász György úgy véli, hogy az állami támogatásokra és adókedvezményekre a gazdasági szerkezetváltás miatt szükség volt, de túl sokat adtunk a multiknak és túl keveset a hazai vállalkozásoknak.

- Nehéz lenne utólag megítélni, hogy egyes cégek kedvezmények és támogatások nélkül is megtelepedtek-e volna Magyarországon, de az mindenesetre igaz, hogy egy multi döntése mögött számtalan motiváció állhat, ezek között csupán az egyik a támogatások és kedvezmények mértéke - mondta Fekete István, a Joint Venture-szövetség elnöke.

A tapasztalatok az mutatják, hogy a távol-keleti cégek döntés előtt "kihegyezik a ceruzájukat", vagyis a lehető legpontosabban kiszámolják a költségeiket, ugyanakkor a nyugatiakat számtalan, pénzben ki nem fejezhető szempont is vezérli, mint például az, hogy Magyarország hasonló kultúrát képvisel, mint ők. A kilencvenes években szerzett előnyeink nagy része már elveszett.

A környező országok egyre versenyképesebbek lettek, mi pedig nem tudtunk elegendő új, vonzó előnyt felmutatni. Fekete István szerint Magyarország egyik legnagyobb hátránya jelenleg a képzett munkaerő-utánpótlás hiánya. Márpedig, ha nincs elég képzett szakember, akkor csak az olcsó munkaerőt igénylő vállalatok települnek hozzánk, amelyek a kedvezmények lejártával - a piac kényszerítő erejénél fogva - tovább is állnak.

Lánchíd Rádió-Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Légy büszke magyar!
  2008-03-03 13:42:42, hétfő
 
  Bűnösök voltak szüléink, bűnösök vagyunk mi, gyermekeink és unokáink??

NEM, NEM SOHA!!! Légy büszke MAGYAR !

,,Nyelvem, mely az emberi hang egyik legcsodálatosabb hangszere volt, kihágási objektummá szürkült. Újság a bűnös nyelvén nem jelenhet meg, rádiót tilos hallgatni. Lekonyult fejjel járok és némán, és ha lehet, ki sem mozdulok emberek közé. Vak, süket és mozdulatlan gettóélet ez mindenképpen: a jogfosztott emberek szégyen- és félelemterhes élete" - szól Fábri Zoltán 1946 májusában a cseh és szlovák értelmiséghez. Majd így: ,,És az ok? Egyetlenegy tény, vádak vádja: magyarságom. Magyar vagyok, tehát bűnös vagyok. A faji kizárolagosság barbarizmusának annyi millió emberéletbe került letörése után egy újabb keletu faji kíméletléség büntet sommásan, tehát igazságtalanul. [... ] Győzők vannak és legyőzöttek! Örök törvény. Háborús törvény: embertelen törvény. Vae victis!" Fasiszta bélyeg a nemzeti kisebbségek homlokán. Fizikai és szellemi hontalanságra ítéltetés. Az állampolgárság megvonása, az anyanyelv diszkriminálása, vagyonelkobzás, internálótáborok, a szülőföldről való kitaszíttatás, a Dunába, Ipolyba lövetés. A második világháborút lezáró jaltai és potsdami békeszerződések egyenes következménye volt, hogy a kollektív bűnösség nevében a teljes genocídium, a legalizált népirtás várt a Csehszlovákia területén élő magyarságra és a Szudéta vidék német ajkú lakosságára. Ott, ezt, a kassai kormányprogram és Benes államelnök dekrétuma tette lehetővé. E tekintetben is igaza van, illetve messzemenően egyetértünk a Kossuth-díjas felvidéki magyar író, Dobos László Vádirat címu írásának minden sorával.

,,A szlovákiai magyarságot 1945 és '49 között szervezett, programozott népirtással
pusztították. Szlovákiai magyar holokausztot értünk meg. Ez csak a zsidók
tragédiájához hasonlítható"

(Magyar Nemzet, 1997. június 28.).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kollektív bűnösség?
  2008-03-03 13:04:45, hétfő
 
  VISSZA KELL UTASÍTANI A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG VÁDJÁT

A Benes dekrétumok újra törvényesítése a magyar kisebbségben élőkkel szemben, mint ,,kollektív bűnösökkel" szemben teljességgel IZGAZSÁGTALAN, mert nem a magyar emberek kezdeményezték a háborút, hanem a háborúskodó országok vezetői.

Az uralkodói parancs a háború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET! Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916 január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt.
A történelmi Magyarország területéről kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből, több, mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült.

Talán, menjünk vissza az 1917 októberéig, amikor Magyarország területéről közel 1 millió ember, közöttük 500-600 ezer magyar nemzetiségű esett orosz hadifogságba. Az ország 18-40 év közötti, fegyverfogásra alkalmas korosztályainak több, mint harmada fogolyként élte át az orosz forradalmat és polgárháborút.
A hadifoglyok legnagyobb részét Szibériában és Turkesztániában, több tízezer főt befogadó táborokban őrizték. Közülük néhányban, így Omszkban, Tomszkban és Szamarkandban, a magyarok aránya elérte a 30-50 %-ot!
1916-tól mind nagyobb számban alkalmazták a foglyokat az iparban, a bányászatban és a mezőgazdaságban. A táborokban 1917-ben szocialista csoportokat alakítottak, elsősorban azok az értelmiségiek, akik részt vettek a hazai munkás- és polgári radikális mozgalmakban, tartalékos tisztként a haractérr3, majd fogságba kerültek. Ezek a csoportok kapcsolatokat építettek ki a bolsevik szervezetekkel.
Az 1917. októberi forradalomban kb. 40 városban több ezer magyar hadifogoly vett részt. A hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek. A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....

Új fegyveres erők 1918-ban
A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót.
November 9-én a hadsereg újraszervezése nagy erőkkel kezdődött el. November 13-án rendelet jelent meg a nemzetőrség , a polgárőrség és a hadsereg létesítéséről.
A hadsereg alapját az 5 legfiatalabb korosztály visszatartása, illetve behívása képezte volna. Az ütőképes haderő gyors megszervezése illúzió maradt. Oka: pénzszűke, az ország peremvidékeinek leválása, illetve megszállása; a háborús fáradtság, a pacifista (mindenfajta háborút, fegyveres harcot ellenző) tömeghangulat; belső feszültségek a minisztérium és a Pogány József vezette katonatanácsok, a hadsereg és a nemzetőrségek között; a nyílt lázadásokig vezető zsoldos-kérdés.
Károlyi 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti. Az akkori hadügyminiszter, Böhm Vilmos, és államtitkára Stromfeld Aurél a szociáldemokrata pártban és szakszervezetekben szervezett munkásságra kívánt támaszkodni a hadsereg megújításában.
A Magyar Nemzeti Tanás mellett 1918 okt. 23-án megalakult a diáktanács. A forradalom éjszakáján Csernák Imre vezette Katonatanács. Ez utóbbi fegyveres akcióival kész tényeket teremtett. A győzelem után a kormány megállapodott a Nemzeti Tanács Intéző Bizottságaival. A katonatanácsban választott bizalmiak képviselték az egyes zászlóaljak tisztikarát, illetve legénységét.
A katonatanács részt kívánt venni az ország politikájának alakításában.
A kormány és a munkás- ill. katonatanácsok viszonyát nov. 4-i rendeletben szabályozták: ,, a kormány ellenőrző orgánumai, a propaganda szervei,. De nem intézkedési jogával felruházott kormányzó hatóságok".
1919. március 21-én a Magyarországi Szocialist Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát. Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.


Kommunista ,,Lenin fiúk"

1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről!
Május 3-4re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraiba és az üzemi dolgozók tízezrei jelentkeznek tartalék munkásszázadokba.
A forradalmi Kormányzótanács 1919. március 26-i rendeltével a karhatalmi és közbiztonsági feladatok ellátására létrehozta a Vörös Őrséget. Kifejezetten politikai célokra.
A leghírhedtebb közülük egy Cserny József nevű kalandor kb. 200 főnyi egysége volt, az un. ,,Lenin fiúk". Fekete bőrruhában(!) állig felfegyverkezve, aknavetőkkel és gyalogsági ágyúkkal tanyáztak a Teréz körút és az Oktogon sarkánál lévő, volt Batthyány-palotában.
A különítmény tagjai mintegy tucatnyi, közönséges gyilkosságot követtek el Cserny kifejezett utasítására vagy minden parancs nélkül.
Az ellenforradalminak nevezett szervezkedések felderítése a Belügyi Népbiztosság Politikai Osztályának feladata volt. A részleg tevékenységét Korvin Ottó irányította.
A vidéki fegyveres felkelések leverésére és megtorlására Szamuely Tibor újságíró, népbiztos kapott teljhatalmat a Forradalmi kormányzótanácstól. Könyörtelen és hidegvérű elszántsággal, ,,a cél szentesíti az eszközt" meggyőződésével tett eleget a megbízatásának.
Különvonatával, amelyet ,,halálvonat"-nak neveztek, megjelent az ellenforradalmi lázadások színhelyén, ott a rendelkezésére álló karhatalommal ,,rendet" teremtett, majd rögtönítélő eljárással egy személyben törvényt ült az elfogottak felett. A halálos ítéleteket a helyszínen nyomban végrehajtatta. A forradalmi törvényszékek, valamint a rögtönítélő bíróságok ítéletei alapján 153 személyt végeztek ki, közülük 119 vádlottat politikai, 6-ot katonai, 28-at közönséges bűncselekmény miatt.
A Tanácsköztársaság bukását követően a Nemzeti Hadsereghez tartozó Prónay-, Otenburg-, és Madary fővezérek vezette osztagok tisztogatásba kezdenek az 1919. aug. 19-én kiadott rendeletek alapján gyorsított bűnvádi eljárással ítélkeztek a vörös terror végrehajtói fölött.
1920. ápr. 11-én a Vérmezőn a nemzeti hadsereg felesküszik Horthy kormányzóra.



1920. jun. 4. A trianoni békediktátum alapján, Magyarországot a kollektív bűnösség elve alapján büntették. Elveszíti területének és azok lakóinak több, mint kétharmadát!
Pedig, mint a fenti adatok is bizonyítják, nem a nép kezdeményezte a háborút és a kötelező hadrafoghatóság miatt teljesíteni kellett a behívó parancsot. Éppen ezért, vissza kell utasítani a kollektív bűnösség elvén alapuló vádat!



A II. vil.háborúban harcoló katonákkal megismétlődött mindaz a szörnyűség, ami az I-ben

Szégyen, de Magyarország volt az egyetlen olyan ország, amelyik nem jelentkezett ezekért a kényszersorozásos, hadifogoly katonákért!!!
A hadifoglyaink idegen országban tengtek-lengtek, mert nem volt pénzük az utazásra. Sokan télvíz idején mezítláb vágtak neki a havas tájnak - gyalog, hogy hazajussanak valahogy szeretett hazájukba!!!
És akkor a sok szenvedésért még kollektív számkivetettség járt, meg az, hogy lefasisztázzák őket, merthogy a németek oldalán érte őket a világháború vége.
Mi köze volt mindehhez egy középiskolás diáknak pl. 1944-ben???
Az égvilágon semmi!!!
Legfeljebb annyi, h. magyarnak született a szerencsétlen!!!

És akkor nem volt elég a trianoni csonkítás, még a II. vil.háb után is további területeket csatoltak el meggyalázott hazánk területéből!!!

Így büntetve az ártatlan civil lakosságot, a magyar népet! És büntetik még mindig mindazért amiben NEM ő volt a vétkes.


ÉS MOST MI A HELYZET???

Ki használja a hatalmat immár 62. éve arra, hogy a magánvagyonát gyarapítva a negatívan diszkrimináltaktól elrablott és un.társadalmi- állami tulajdonba vett anyagi ingó- és ingatlan
vagyonokból.
Miközben azt hazudták a ,,dolgozó népnek", hogy az ő érdekükben gyakorolják a hatalmat???

Az a ,,dolgozó nép" meg annyi bért sem kapott a munkájáért, amiből otthont tudott volna teremteni, tisztességesen családot tudott volna alapítani és rendes magánélete lehetett volna!!!

Mert, az 1960-as évekre már teljesen elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és muszáj volt házgyári elemekből emeletes blokklakásokat építeni és azt OTP-kölcsönből megvásárolni 30 éves hitelre.

Most meg itt van a nyakunkon a panelrekonstrukciós kiadások, meg az ingatlanadó!
Mindezt azért, h. lakhassunk valahol!
És akkor még hova teszi az ember a közben felnőtté váló gyerekeket?
Nekik milyen lehetőségük lesz a mostani körülmények között a családalapításra???
Semmilyen!!!! Ott lesz nekik - mint felkínált "lehetőség" a meddővé tétel ha problémát okozna a gyermekvállalás!!!

Ez a modern genocídium lényege: elvenni parlamentáris diktatúrával, törvényekkel az életben maradás lehetőségét is az országtól és a benne élőktől!!!
Mindezt azért, mert az MSZP, mint az MSZMP jogutódja nem képes mást dni, csak mi lényege: a politikai hatalmát arra használva, olyan törvényeket hozva, melyek lehetővé teszik a magánvagyonok gyarapítását, a tőkefelhalmozást a hatalmat gyakorlók számára - az
össz-magyarság teljes elszegényedése és ellehetetlenülése mellett.

Itt is a nép bűnhődik kollektíve a teljességgel ROSSZ GAZDASÁGPOLITIKA MIATT!!!
UGYANÚGY, MINT A VILÁGHÁBORÚK UTÁN, kimondva a magyar népre a "kollektív bűnösséget" és a vétlen magyar népet kolletíve büntetni nemzedékeken keresztül időtlen időkig, mint ezt a Benes- dekrétumok mostani hatályban tartásáról hozott szlovák törvény is bizonyítja.

ÉBRESZTŐ TE SZERENCSÉTLEN, TUDATLAN MAGYAR NÉP, MERT ÁRTATLANUL BÜNTETNEK BENNÜNKET, SOHA EL NEM KÖVETETT BŰNÖKÉRT!!!

Bóna Mária Ilona

Bp. 2007-09-23.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állásfoglalás Koszovóról (is)
  2008-03-03 13:00:20, hétfő
 
  A Nemzeti Koordinációs Testület állásfoglalása
Koszovó függetlenségének elismeréséről

A magyar kormány - szolgaian igazodva az USA önös érdekeket követő nemzetközi diktátumpolitikájához - elismerni készül Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét. Ebben hűséges partnere a parlamenti álellenzék is. Ez a döntés - akárcsak korábban a kettős állampolgársággal szembeni kormányzati manipulációk - megint a magyar nemzeti érdekek tökéletes megtagadásán fog alapulni. Ebben a helyzetben a Nemzeti Koordinációs Testület szükségesnek tartja kinyilvánítani saját álláspontját. A leghatározottabban kijelentjük, hogy az NKT nem ért egyet a nemzeti önrendelkezés jogának - a teljes körű területi autonómiát meghaladó - azon értelmezésével, amely szerint egy bevándorló nép vagy kisebbség új államot alapíthat, vagy részeket csatolhat el az őt befogadó ország területén, illetve területéből csak azért, mert népszaporulata meghaladja az őshonos államalkotó lakosságét. Az NKT a leghatározottabban elutasítja, és veszélyes precedensnek tartja Európa térképének bevándorlást követő népszaporulat alapján történő átrajzolását.

Felhívjuk a magyar kormány és a parlamenti álellenzék figyelmét arra, hogy ezeréves hazánkat hasonló elv alapján darabolták szét Trianonban, csalárd módon megtagadva az USA első világháborús hadba lépését követően meghirdetett wilsoni elveket a történelmi Magyarországtól. Ezért Koszovó függetlenségének elismerésével a magyar kormány (és ellenzéke) visszamenőleg igazolná a trianoni és párizsi békediktátumok érvényességét. Sajátos fintora a történelemnek, hogy jelenleg Szerbiával ugyanazt az igazságtalanságot követik el, ugyancsak nagyhatalmi diktátum keretében mint Trianonban Magyarországgal, amikor a nemzetközi jog sárba tiprásával kerültek Jugoszláviához - ,,trianoni koszovóként" - a Vajdaság és a történelmi Magyarország más déli területei, Romániához Erdély és a Partium, valamint a Csehországhoz a Felvidék (ma Szlovákia) és Kárpátalja (jelenleg az akkor nem létezett Ukrajna része). Az sem tanulság nélküli, hogy ma a trianoni és párizsi békediktátumok kedvezményezett országai a leghatározottabb ellenzői Koszovó függetlenségének! Az egyetlen különbség az akkori és a mostani helyzet között, hogy - jelenleg még - nem esik szó Koszovó és Albánia egyesüléséről.

Koszovó függetlenségének elismerésével a magyar kormány és vele egyet értő ellenzéke egyúttal elismerné a népszaporulatra alapított önrendelkezési elv precedens értékét is, azaz az elmúlt évtizedek bevándorlásai nyomán létrejövő majdani európai államok létjogosultságát. Nem az őshonos európai népek, pl. a skótok, katalánok, baszkok, korzikaiak stb. önálló államhoz való elidegeníthetetlen jogáról van szó, hanem arról, hogy akár pár évtized múlva a dél-franciaországi partvidéken Arab Köztársaság (Kalifátus?) alakulhat, Török Köztársaság Németország törökök által benépesített területein, és Iszlám Köztársaság Anglia pakisztániak és bangladeshiek által sűrűn lakott vidékein. De a koszovói precedens már a közeljövőben veszélyes láncreakciók sorozatát indíthatja el a Balkánon - hazánk déli határai mentén. Ezenkívül Európa-szerte - Spanyolországtól Ukrajnáig - alakulhatnak független Cigány Vajdaságok. Aki szelet vet, vihart arat!

Végezetül felhívjuk a magyar kormány és Koszovó kérdésében vele látványosan egyetértő ellenzéke figyelmét arra a nehezen feledhető tényre, hogy - ugyancsak a trianoni diktátum következtében - elszakított magyar nemzetrész Szerbiában él, nem pedig Koszovóban. Magyarország jól felfogott érdeke éppen ezért tehát a 'modus vivendi' kialakítása - nem Koszovóval, hanem Szerbiával, az odacsatolt magyar nemzetrész belső önrendelkezése, azaz teljes körű területi autonómiája érdekében. Erre a történelmi pillanat most érkezett el, amit bűn lenne nem megragadni. Koszovó elismerését követően viszont lehetetlen lesz tárgyalni a vajdasági magyarság autonómiájáról!

Budapest, 2008. február 29.

Nemzeti Koordinációs Testület


A kiadmány hiteléül:
lovag Rajkai Zsolt, koordinátor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Koordinációs Testület
  2008-03-03 12:56:40, hétfő
 
  ... állásfoglalása

A Nemzeti Koordinációs Testület állást foglalt a március 9-i népszavazás ügyében.

A Testület, és valamennyi csatlakozott szervezete felhívja szimpatizánsait részvételre a szavazáson, mert az illegitim kormány veresége csak így válik egyértelművé.

A Nemzeti Koordinációs Testület álláspontja szerint az eredményes népszavazás nem valamely párt győzelmét jelenti, hanem a nemzeti akarat megnyilvánulását a nemzetellenes kormánnyal, hazug kormányfőjével, a regnáló hatalommal szemben.

Szavazzunk IGEN-nel, hogy a nemzetpusztítás legújabb trükkjei megérdemelt helyükre, a történelem szemétdombjára kerüljenek, kiötlőikkel együtt!

Tudatában vagyunk annak, hogy ez a győzelem nem lesz sorsdöntő a Kormány megdöntéséért vívott küzdelmünkben, hanem csak egy apró lék a magyarellenes diktatúrán. De elkezdődött az SzDSz által kierőszakolt, és fenntartott, a valós rendszerváltást kisiklató paktumpolitika felszámolása, és a Történelmi Alkotmányra építkező jogrend helyreállítása.

Budapest, 2008. február 28.

Nemzeti Koordinációs Testület


A kiadmány hiteléül:
lovag Rajkai Zsolt, koordinátor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán még inkább mozgósít
  2008-03-03 11:25:52, hétfő
 
  Orbán: a kormány politikájának lesz következménye

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a kormányt bírálva úgy fogalmazott: "Egy gyűlöletkampányt bármilyen gyülevész társaság végig tud csinálni". Orbán Viktor azt hangoztatta: a kormányzás arról szól, hogy munkához kell juttatni a munkanélkülieket, sikerre kell segíteni a kis- és középvállalkozásokat és képzettebbé tenni az új nemzedékeket.

A Fidesz elnöke szerint ha elsöprő lesz a részvétel a népszavazáson, akkor az "elsöprő következményekkel" is jár majd. Annak a véleményének adott hangot, hogy "a baloldal jövője a tét". Véleménye szerint a baloldal cserbenhagyta azokat, akiket addig képviselt, és "dogmatikus irányba fordult".

Azt mondta: "Ez az újbaloldali öndefiníciós kísérlet, amely végigsöpört az Egyesült Államokon, Nagy-Britannián, Németországon, Lengyelországon, a baloldalra nézve mindenhol tragikus következményekkel járt". Hasonló sors várhat magyar társaikra is - fűzte hozzá.

Orbán Viktor azt hangoztatta: "a milliárdosokat középpontba állító politikával" nem lehet helyettesíteni a nyugdíjasokat, a kisembereket, a leszakadókat segítő politikát. A kérdés most az, lesz-e Magyarországon olyan baloldal, amelyik megint az emberek felé fordul és néppártként viselkedik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrjárat
  2008-03-03 11:21:38, hétfő
 
  Járjatok párban s hármasával,
szívetekben egyazon vággyal,
lélekben összeforrva egymással
tízesével és százasával járjatok,
ezer meg ezer fele mutatkozzatok...
Csak vonyítson ávós és minisztere,
ha vörös-fehér sávot lát lengve,
csak tépje le akár mindahányat,
tűzzetek helyükbe sokszázat,
hogy aprót s megtört öreget
átjárja Árpád háborgó szelleme...!

Ha kell, hát százával járjatok,
testvérről mindig tudjatok,
...
...
ha rafinált ügynök, kufár szimatol
- hogy mohó héber telepesnek
magyar alól lopjon földet...-,
uzsora ki ne fogjon rajtatok,
egymásért ezrével kiálljatok!

Békepapot, ki int tömjénfüstben:
csak tűrjetek e siralomvölgyben,
professzort, doktorált madárjóst,
ki oszt harvardi bölcseletet
- mint jönnek-mennek fellegek -,
s katedráról ront lelket-szellemet,
kellő alázattal tiszteljetek:
záptojással üdvözöljetek...!

Ha jó bortól kedvvé érik savanyú bú
és szól duda, harcba hiv tárogató,
kussoljon körben sok tányérnyaló,
ki olcsó lőrén mindenre kapható!

Járjatok párban és hármasával,
szívetek eltötve egyazon vággyal,
lélekben összeforrva egymással...
Tízesével, százasával járjatok,
ezer meg ezer fele mutatkozzatok!

Balla József

2008.márc.2.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 282 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 1862
  • e Hónap: 10466
  • e Év: 46407
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.