Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Gyurcsány az EP-választások el
  2008-03-06 21:52:10, csütörtök
 
  Gyurcsány az EP-választások előtt bebetonozná magát

* Nagy B. György - nagygy@mail.index..hu

| 2008. 03. 06., 16:24

Bár Gyurcsány Ferenc többször kijelentette, hogy a baloldal majd a 2009-es EP választások után ítélheti meg munkáját, a miniszterelnök a jelek szerint most elébe megy a nép ítéletének. Az Index információi szerint nem akarja megvárni az uniós megmérettetést, hanem még 2009 januárjában-februárjában megtartaná a szocialista párt tisztújító kongresszusát.

Az egyik legnehezebb évére készül a jelenleg népszerűségi gödör alján lévő MSZP 2009 és 2010 tavasza között.

Ebben a mintegy 10 hónapos időszakban egy menetben kell végig nyomnia az EP-, illetve az országgyűlési választásokat. Egy ilyen feszített etap közben pedig nyilván nem szerencsés vezért cserélni.

Ezt az egyszerű igazságot Gyurcsány Ferenc régóta tudta, mégis azt ígérte korábban a támogatásvesztés miatt elbizonytalanodóknak, hogy a 2009-es EP-választások eredményének ismeretében döntheti el a baloldal, hogy vele fut-e neki a 2010-es voksolásnak. Magyarán: a szocialisták majd EP-szavazás után gyűlnek tisztújító kongresszusra, és döntenek arról, hogy Gyurcsány folytassa-e pártelnökként. (Megjegyzendő: a miniszterelnök korábbi kommunikációjából az is következik, hogy a párt és a kormány első emberének tisztsége párban jár, így ha az egyik elveszik, akkor mindkettőre új ember kell.)


Úgy tudjuk azonban, hogy borult ez a forgatókönyv, s a tisztújító kongresszust az EP-választások előtt hívnák össze. Információink szerint az előre hozott kongresszusról az MSZP illetékes vezetői informálisan már meg is állapodtak. Az új menetrend szerint 2008 októbere és januárja között a helyi és területi pártszervezetek választanak új vezetőséget, ezután gyűlnek össze a kongresszusi küldöttek, hogy pajzsra emeljék az országos vezérkart. Azaz, az EP-választásoknak már ugyanolyan felállásban futna neki a szocialisták elitje, mint amivel a 2010-es parlamenti voksoláson szeretnének. Ha a miniszterelnöki stratégia sikeres, akkor továbbra is Gyurcsány marad az MSZP címeralakja.

Ha a szocialisták nagyot buknának az EP-választáson, akkor akár egy rendkívüli tisztújító kongresszuson is elkergethetik a párt vezetését, de erre - forrásaink szerint - a következő évi parlamenti választások miatt már nem lenne elég idő.

Az új forgatókönyv érdekében egyébként a kormányfő meglehetősen ügyesen építkezik. A vasárnapi népszavazás utáni március végi pártértekezlet méregfogát már kihúzta a pártszavazás ötletével. Az ügy lényege: március 15-e és 25-e között a tagság arról szavaz, hogy felsorakozik-e Gyurcsány új politikája mellett. Ha igen (márpedig a ,,szeretné-e ön, hogy több lehetőség jusson az iskoláknak" típusú kérdésekre senki nem mond nemet), akkor a miniszterelnök nyugodtan lobogtathatja a támogató íveket a pártértekezleten, mondván: a tagság akarata adja legitimációját.

És ez a legitimáció, már ha a 30 ezer párttagkönyv tulajdonosából elegen nyilvánítanak véleményt) valószínűleg a januárra-februárra tervezett kongresszusig is kitarthat. Már csak azért is, mivel ez a megoldás a középvezetői réteg egy részének is kényelmesebb. Az EP-választások ugyanis az ő teljesítményüket is mérlegre tennék, így viszont munkájuk minőségétől függetlenül újrázhatnak.


http://index.hu/politika/belfold/beton1775/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1,7 milliárdot fizettek nem ta
  2008-03-06 21:48:56, csütörtök
 
  1,7 milliárdot fizettek nem takarításért

* Spirk József - spirk@mail.index..hu

| 2008. 03. 06., 10:00 | Frissítve: 9 órája

A költségvetés általános tartalékából kellett kifizetni a Future Clean Rt.-t (FC). Az állami sportlétesítmény-fenntartására és takarítására kötött szerződést idő előtt mondták fel, ami, legalábbis a PM állítása szerint, 1,7 milliárd forinttal rövidítette meg a költségvetést. Az FC-t a Deutsch Tamás vezette sporttárca szerződtette először öt évre, az időtartamot Szilvásy Györgyék emelték tíz évre, a megbízás azonban valójában csak három évig tartott.


A Pénzügyminisztérium szerint tavaly a költségvetés általános tartalékából fizették ki az FC követelését. Pichler Ferenc, a minisztérium szóvivője elmondta, hogy 2007 tavaszán utalták ki a bíróság által megítélt 1,7 milliárdot. A felszámolás alatt álló Sportfólió Kht. vezetője Orbán Sándor elismerte ugyan, hogy a társaság pert vesztett a számos sportlétesítmény takarítására, karbantartására szerződtetett FC-vel szemben, de az ügy részleteiről nem akart nyilatkozni.
Hosszabb lett

Az FC 2002 elején kapott megbízást a ISM-től többek között a Népstadion és intézményeinek kezelésére. A Deutsch Tamás hivatali idejének utolsó hónapjaiban kötött outsourcing szerződés rögtön öt évre be is betonozta a céget. Már a 2002-es kormányváltás után közismertté vált, hogy a drágának tartott megállapodást még drágább lenne felmondani a megállapodásban garantált lelépési díjak miatt. A sportminisztérium ezért Szilvásy György államtitkársága idején újratárgyalta a céggel a szerződést. A Szilvásy távozása után elfogadott megoldás az lett, hogy az FC még több intézmény, sportpálya és uszoda karbantartási feladatát kapta meg, mint korábban, és 2003 augusztusában az addigi öt év helyett tízre emelték a szerződés garantált lejárati idejét.

A hosszabbítás ellenére másfél év múlva, 2004 decemberében mégis felmondták a szerződést, amire az FC kötbérkövetelés benyújtásával reagált. (A felmondás egyébként nem jött váratlanul, az Index már 2004 közepén tudósított arról, hogy a kormány tervbe vette a szerződés bontását.) A Sportfólió nem tudta kifizetni az igényelt pénzt, ezért kezdetben hitelfelvételre gondolt. Az információink szerint több mint 2 milliárdos követelésből azonban végül bírósági per lett, a megítélt összeget pedig az állami tulajdonban lévő, forráshiányos Sportfólió helyett a költségvetés általános tartalékából fizették ki.
Üzleti károkért kárpótolták

Az Index megkeresésére Batári Ferenc, a Future Clean vezérigazgatója azt mondta, hogy a Pénzügyminisztérium tévedett, ha azt az információt adta, hogy cégnek 1,7 milliárd forint kötbért fizetett ki. A cégvezető szerint a jogerős, 2006. évi bírósági ítélet alapján 1 milliárd 296 millió forintot kaptak, amihez a késedelmi kamat is hozzáadódott. De növelte az összeg nagyságát az általuk "nem pontosan ismert nagyságú jogi- és perköltség" is. Batári Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy az eredeti szerződés nagyon pontosan meghatározta, jogszerűtlen szerződés felmondás vagy nem teljesítés esetén mekkora kötbért kell fizetni a másik félnek. Az FC vezetője azt mondta, hogy a kifizetett kötbér részben kárpótolta a társaságot a szerződés megkötésével összefüggő kiadásokért, beruházásokért, valamint a további üzleti károkért.

Pártatlan üzlet

Az 1999-ben beindított cég egyik alapítója Mesterházy Ernő volt, aki időközben Demszky Gábor főpolgármester legfőbb tanácsadója lett, és a cégből ki is szállt. Mesterházyék az SZDSZ-es háttér ellenére a Fidesz-kormány idején is tudtak olyan megrendeléseket szerezni, amelyek komoly politikai támogatást feltételeztek. Az FC amellett, hogy a kedvéért Deutsch Tamás jóváhagyásával a sportminisztérium - szabályos közbeszerzés keretei között - kiszervezte a még be sem járatott Sportfólió Kht. üzemeltetési feladatainak és költségvetésének egy jelentősebb részét, megrendelést kapott a Földi László féle Defend Kft.-től is.

Jól jöhetett a sportos üzleteknek akár az is, hogy a szerződést éppen Szilvásy Györggyel kellett újratárgyalni. Mesterházy és Szilvásy az egyetemen ismerkedtek meg a KISZ-ben, és az Origo Mesterházy-monográfiája szerint pont 2003-ban futottak újra össze egy hivatalos megbeszélésen. Az egykori sportállamtitkár elmondta: ő is úgy emlékszik, hogy hosszú kihagyás után 2003-ban egy tárgyaláson találkozott újra a közös egyetemi múltat felemlegető SZDSZ-es háttéremberrel.


http://index.hu/politika/belfold/fckotber02/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-s pártszavazás fogyatkozó
  2008-03-06 21:42:56, csütörtök
 
  MSZP-s pártszavazás fogyatkozó tagsággal

csütörtök, 2008. március 6. MNO

Jelenleg biztosan több mint 30 ezer tagja van az MSZP-nek, ők kapnak majd a központból levelet a pártszavazás kérdőíveivel - tudtuk meg. Nagy kérdés, hogy a két kis szociáldemokrata pártba átlépők, illetve az eddigi nagyszámú, többségében "fiktív" kőbányai párttag részére érkezik-e küldemény, s ha igen, érvényesen szavazhatnak-e az országos vezetés által feltett négy kérdésről.

A jövő hétre összesítjük az adatokat, de a három évvel ezelőtti első tagrevízió után maradt 1038 tagból körülbelül 450-490-en közölték azt, hogy Kőbányán a szocialista pártban kívánnak maradni a jelenlegi politikai helyzetben - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Molnár Zsolt, az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke. Hozzátette: az a több mint ötszáz ember, aki a párt berkein kívüli létet választotta, sem bizonyult "fantomtagnak", mivel "a nevek mellé lakcímeket is lehetett rendelni". Más szocialista forrásokból azt az információt kaptuk, hogy a központilag elrendelt tagrevízió után körülbelül 350 tagja maradt a X. kerületi MSZP-nek, amely a korábbi tisztújításokon komoly szavazóerővel bírt. Néhány éve papíron még közel 2000 párttag szerepelt a kőbányai nyilvántartásban. Eközben a fővárosban egyre komolyabb a vándorlás az MSZP-ből a két kis szociáldemokrata pártba. - Tíz egykori MSZP-s tagtársammal felvételünket kértük a "történelmi" Szociáldemokrata Pártba (SZDP), amely a Kapolyi László-féle MSZDP-vel szemben valódi, hagyományos szocdem értékeket képviselő erő - közölte lapunkkal Pótor Andrásné egykori kőbányai MSZP-alapító, aki többedmagával három éve amiatt lépett ki anyapártjából, mert a felduzzasztott kerületi szervezetet nem volt hajlandó átvilágítani sem az akkori országos vezetés, sem a miniszterelnök.

Zsebők Csaba
(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jócskán 300 forint fölé drágu
  2008-03-06 21:11:52, csütörtök
 
 
Jócskán 300 forint fölé drágulhat a benzin
Major András2008. 03. 06., 8:43Utolsó módosítás: 2008. 03. 06., 16:13


Február végén a benzin átlagára 300, a gázolajé pedig 308 forint közelébe emelkedett, de csak a dollár árfolyamának köszönhető, hogy nem 400 forintig. Az árak pedig várhatóan tovább is nőnek majd, az [origo] által megszólaltatott szakértők legkevesebb 15-30 forintos drágulásra számítanak nyárig.
Forrás: [origo]



A jelenleg 300 forint közeli benzinár könnyen 320-330 forintra kúszhat - véli Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezetője. Szerinte elsősorban a dízel árában kell újabb emelésére számítani.

Az üzemanyagokat terhelő adók csökkenése sem valószínű, hiszen az EU - elsősorban klímavédelmi szempontokból - inkább emelné ezeket a terheket. A közgazdaságtanban nincs olyan, hogy felső határ, és rövid távon mindenképpen árnövekedés várható - teszi hozzá. Az üzemanyagokkal kapcsolatos költségek Magyarországon a lakossági kiadásoknak 4-5 százalékát teszik ki, míg az EU-ban és az USA-ban ez csak 3, illetve 2 százalék körül alakul.

Ha rövid távon mérséklődik is a benzinár, alig valószínű, hogy erre hosszabb távon is számítani lehet - mondta az [origo]-nak Kiss Péter, a KPMG energiaügyekért felelős partnere. A szakértő tavaszra 310, nyárra 315 forint körüli árakat saccol a kutaknál. Bizonyos szempontból pedig még szerencsések is vagyunk a mostani benzinárral, hiszen, ha a dollár/forint árfolyam a néhány évvel ezelőtti 300 forint körül állna, akkor most 400 forintot kéne fizetni az üzemanyagért literenként - mondja Kiss Péter.

Nyáron tankolunk legtöbbet

Általában minden évben július, augusztus táján tetőzik a benzinár, amit részben a szabadságok miatt megnövekedő üzemanyag-kereslet idéz elő. Emellett viszont most olyan nem szezonális tényezők is drágítják a tankolnivalót, mint a nyersolaj világpiaci árának 100 dollár körüli stabilizálódása, ettől nem függetlenül az USA-dollár árfolyamának gyengesége, illetve a tőzsdék világszerte tapasztalható veszteségei.

Tavaly 90-95 dollár közötti átlagos olajárszintet jósoltak idénre, de - bár még csak az év elején járunk - "most már nem mernék mérget venni rá" - mondja Hegedűs Miklós.

A 300-nak adó a fele

A benzinkutaknál kapható üzemanyagok árának mindössze körülbelül harmada adódik az olaj árából, a többit az adók és a kereskedelmi árrés teszi ki - mondja Kiss. Húszból tizenkilenc ember valószínűleg nem tudja, de a 300 forintos árban csak mintegy 105 forintot tesz ki az olaj; ezen kívül körülbelül 40 forint a kereskedelmi árrés, van benne némi készletezési díj (4 forint), ezek mellett azonban további 103,5 forint a jövedéki adó és úgy 50 forint az áfa.

Ilyen körülmények között minden megoldás megfontolandó, így például az üzemanyag jövedékiadó-tartalmának csökkentése is - mondja Kiss Péter. Apróságnak tűnik, de a sebbeségkorlátozások betartása sok esetben jelentősen csökkenti az autók fogyasztását. Attól függően, hogy hol tankolunk, akár 15-20 forintos árkülönbségekkel is találkozhatunk az [origo] benzinár-információs adatbázisa szerint.

Csekély vígasz, hogy a drága benzin lökést adhat az alternatív üzemanyagok felhasználásának. Az üzemanyagok terén a megújuló energiaforrások bevonása vitatott, de 2020-ig nemigen várható, hogy érdemben nőne a szerepük - véli Hegedűs. A mostani infrastruktúrában érdekelt csoportok komoly ellenállást fejtenek ki ez irányban. És mivel most még nincs versenyképes alternatíva, gyakorlatilag szabadon alakíthatják az olaj- és benzinárakat.

Történik midez úgy, hogy a kőolajkészletek kifogyásától ebben a században nem kell félni, sőt, a nemrégiben tartott globális energiakonferencián (World Energy Congress) olyan vélemény is elhangzott, mely szerint még 200 évig biztosítható a jelenlegi kitermelési szint. Sőt, nem lenne nehéz jócskán megemelni sem.

Az északi féltekén tapasztalható, a szabadságokkal összefüggő keresletnövekedés mellett az olajárcsúcsban nagy szerepe van az olyan feltörekvő országok folyton növekvő üzemanyag-éhségének, mint Kína, India. A globalizáció növekvő szállítási igényei, a feltörekvő gazdaságok és társadalmaik bővülő üzemanyag-kereslete olyan hatások, amelyek semmissé teszik a fejlett világ gazdasági lassulásának árcsökkentését.

Kínában naponta több ezer új autó áll forgalomba, a mostani folyamatok alapján az ázsiai ország 20 év múlva ötször annyi üzemanyagot használ majd, mint napjainkban - mondja a szakértő. Ezért a globális kereslet szempontjából az sem meghatározó, hogy a fejlett országokban igyekeznek elérni az autók fogyasztásának nagyobb mértékű csökkentését.

Az olajtermelő országok nagy részét képviselő OPEC szerint nem a kínálati hiány, hanem a spekulánsok hajtják föl a fekete arany árát. Ha ez igaz is, a spekulánsok nyilván azért is vásárolják az olajat, mert biztosak abban, hogy a kereslet nem mérséklődik majd. Másrészt a drágulást a dollár- és a részvény-befektetések elbizonytalanodása is támogatja, hiszen a befektetési alapok a menedékként számontartott energiahordozókba, illetve az egyéb értékállónak gondolt termékekbe (például aranyba) viszik át tőkéjüket.

A lélektannak is van szerepe

Az utóbbi időben sok jel mutat arra, hogy a globális gazdaság növekedése lassul. Ez elvileg az árcsökkenés irányába hat, de mivel a kereslet így is nő, ráadásul a recessziós félelmek a deviza- és értékpapírpiacok gyengélkedését okozzák, a hatás éppen ezzel ellentétes. A dollár markáns erősödése lassíthatna az olaj drágulásán - mondta az [origo]-nak Skáre Balázs, a Solar Capital üzletkötője.

A drágaságot ezek mellett mindig támogatják a világban szerte tapasztalható politikai, fegyveres konfliktusok, főleg, ha azok olajban gazdag területeket érintenek. Ilyenek a közel-keleti, a venezuelai vagy a nigéria feszültség. Sokan a tömegpszichózis hatására figyelmeztetnek: az olaj, mint befektetési terület iránti felfokozott érdeklődés az ezredfordulós dotcom boomhoz hasonló túlértékeltséghez vezethet.


http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20080305-nyarra-315-es-330-forint -koruli-benzinar-varhato.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borult a bili a Zuschlag-ügybe
  2008-03-06 21:02:48, csütörtök
 
  Zuschlag kitálalt: csúnyán bemártotta a baloldalt - részletek!
2008. március 06. 18:35 | Forrás: STOP


Borult a bili a Zuschlag-ügyben! Az előzetesben lévő politikus ugyanis ma közölte a Bács-Kiskun Megyei ügyészekkel, hogy az eltűnt hetvenmillió forint, amit rajta keresnek, a Fiatal Baloldalnál landolt. Az ex-szocialista politikus szerint állami pénzekből finanszírozták a FIB rendezvényeit. Állítása szerint saját céljaira egyetlen egy fillért nem fordított.


Amit már sokan sejthettek, az most tényleg megtörtént: bajba került a szocialisták ifjúsági tagozata. A már fél éve előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikus ugyanis ismét vallomást tett a Bács-Kiskun Megyei ügyészségen. Ezt a meghallgatást is - úgy tudjuk -, maga Zuschlag János kérte az ügyészi nyomozóktól. Az ex-baloldali politikus majd három órán át csak beszélt és beszélt, és feltehetőleg sokkolta az ügyészeket is, hisz nemes egyszerűséggel közölte: a rajta és a gyanúsított társain keresett majd 70 millió forint a Fiatal Baloldalnál landolt. Nem rejtette véka alá, hogy a közpénzek bizony a fiatal szocikhoz kerültek, amit a rendezvények lebonyolítására és megszervezésére költötték. Ő pedig ebből a közpénzből egy fillért sem használt fel saját céljaira.

Előzmények
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyomozása alapján a Szegedi Városi Bíróság tavaly szeptemberben helyezte váratlanul előzetes letartóztatásba Zuschlag Jánost. Az MSZP kiskunhalasi szervezetének ex-elnökét, a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja. Zuschlag és csapata ugyanis különféle társadalmi szervezetek költségvetési támogatásaival élt vissza szabálytalanul. Zuschlag ügyében az ügyészi nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot de csak számviteli fegyelem megsértése miatt. A nyomozás során fény derült arra, hogy a Zuschlag féle alapítványok mintegy 80 millió forintnyi pályázati pénzhez jutottak. Az ügynek 14 gyanúsítottja van.
"Valóban megerősíthetem, ügyfelem, Zuschlag János részletesen elmondta az ügyészeknek, hogy a közpénzek - melyeket a vádhatóság szerint törvénytelenül szereztek meg különféle alapítványok és szervezetek segítségével - mind a Fiatal Baloldalhoz kerültek. Ebből a 70 millió forintból finanszírozták a Fiatal Baloldaliak rendezvényeit. Védencem saját céljaira semmit sem fordított. A kihallgatáson kérdés nem hangzott el az ügyészek részéről. Hogy meglepődtek-e a vallomáson a vádhatóság képviselői? Nem tudom. Mi mindent elmondtunk őszintén, amelyet bizonyítékokkal is alá lehet támasztani. Zuschlag úr elismerte, hogy a politikai felelőségen túl büntetőjogi felelősség is terheli" - mondta a STOPnak Kovács M. Gábor, ügyvéd.

Természetesen szerettük volna megkérdezni a fejleményekről a Bács Kiskun Megyei főügyész-helyettest is, de sajnos Szabó Ferenc nem vette fel a telefonját.

A STOP úgy tudja, a Zuschlag-ügy nyomozása március végén befejeződik és kezdődik az iratismertetés. Zuschlag János jogászai addig nem is indítványozzák, hogy az ex-baloldali kiskunhalasi politikus előzetes letartóztatását szüntessék meg a hatóságok.

Szintén próbáltuk elérni a FIB jelenlegi elnökét, Varga Lászlót telefonon, hogy reagáljon Zuschlag János állításaira, de ez egyelőre nem sikerült.

Nevük elhallgatását kérő szakértők szerint egyébként nem véletlen, hogy Zuschlag János a mostani vallomását másfél nappal a kampánycsend kezdete, illetve három nappal a népszavazás elé időzítette.

Szerző: -cst-

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kering a neten: A Magyar Adó
  2008-03-06 20:58:23, csütörtök
 
  Kering a neten: A Magyar Adó


2008.03.06.

Régi tervem, hogy végig követem, mennyire zsákmányol ki az állam ebben a marha nagy demokráciában. 2006-os adatokat találtam, ennél asszem egy picit rosszabb lett azóta a helyzet (például bevezették a különadó intézményét hogy csak egy példát mondjak).

Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a Léggömbhámozó Bt. ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300.000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki!

Aztán jön az állam, és azt mondja a bétének, gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:

· Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft

· Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft

· Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fő Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft

· Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft

Így aztán mire a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az államnak 102 450 Ft-ot, a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük, hogy 400.000 Ft.- a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek.

Nade mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a kedves Nagy Testvér ismét megjelenik, most nálunk, és azt mondja, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:

· SZJA 84 750 Ft

· Nyugdíj járulék 8,5 % 25 500 Ft

· Egészségbiztosítási járulék 4% 12 000 Ft

· Munkavállalói járulék 1% 3 000 Ft

És mire feleszmélünk, az állam lenyúlt tőlünk 125 250 Ft-ot, 174 750 Ft forintunk marad.

Persze ezzel még nincs vége a sornak, elmegyek a boltba, vásárolok ezt-azt. A termékek árában további 20% ÁFA került bele, tehát ebből a pénzből valójában csak 145 625 Ft értéket vásárolhatunk, állam ismét eltesz 29 125 forintocskát.

Ezt a legegyszerűbb eset volt, lehetne még lehet fokozni, ha a pénzünket félretesszük, és lakás veszünk belőle, hiszen azután illetéket fizetünk (a duplán adózott pénzünkből vettük), és ha pár év múlva eladnánk, ismét illetéket fizetünk (a triplán adózott pénzünk után negyedszer).

De autóvásárlással se járunk jobban, átírási illeték, gépjármű adó, üzemanyagba épített ÁFÁ-n felüli terhek.

Ha pedig bankba rakjuk, a kamat után 20% adót fizetünk.

Hogy ne legyen szép az élet, be fogják vezetni a vagyonadót, úgyhogy a 2-3x adózott pénzből vett dolgaink után még évente fizethetünk majd megint adót.

Nézzük tehát a végeredményt:

Én dolgoztam, a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet teremtett, létrehozott valamit. Ehhez képest ki keresett a legtöbbet?



Az állam keresett a 300.000Ft-os fizetésemen 256 825Ft-ot.

Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért.



Emlékszem az átkosban tanultuk (fiatalabbak kedvéért nem volt adó!), hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a parasztokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a papok, és elvittek másik 10%-ot! Hogy sajnáltuk szegény parasztot, és kérdeztük, de hát milyen alapon? 20% - istenem, húsz százalék volt MINDEN teher amit fizettek!

Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadseregeket tartottak fent, kövérre híztak a gazdagok. Most pontosan 85%-át húz az állam a fizetésemen, vagyis durván megfordult az arány.

Még sincs pénz semmire, el kéne ezen gondolkozni, kihez folyik az a rengeteg pénz.

Még jó, hogy vége a sötét középkornak!

Szerző: Ismeretlen
Forrás: Kering a neten

http://fusz.hu/node/8092
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Uránia megtagadta a Wittner
  2008-03-06 20:55:00, csütörtök
 
  Az Uránia megtagadta a Wittner-film vetítését
Magi, cs, 2008/03/06 - 18:00


Üresek a sorok, nem lesz vetítésÜresek a sorok, nem lesz vetítésAz Uránia Nemzeti(?) Filmszínház nem tűzi műsorára a Wittner Mária életét bemutató portréfilmet. Megkeresésünkre az egyik alkotó, Siklósi Beatrix elmondta, hogy vérlázítónak tartja az esetet, egyelőre indoklást nem kaptak és nem tudják, hogy mi tévők legyenek.
hirdetés

Mint arról beszámoltunk, Hóhér, vigyázz (A siralomháztól a Parlamentig) címmel február 24-én mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében a Wittner Mária életét bemutató portréfilmet.

A rendezők az Éjjeli menedékből ismert Siklósi Beatrix és Matúz Gábor, egyáltalán nem nevezhetőek nemzetellenesnek, nem értjük tehát, hogy a "Nemzetinek" nevezett filmszínház, miért tagadja meg a vetítést. Nem értjük továbbá, hogy a közerkölcsöt sértő (nemrég beperelték a készítőt, Alföldi Róbertet) Nyugalom című film viszont miért különb.

Igazából sejtjük: Alföldi a Nemzeti Színház friss igazgatója, Beáék pedig "csak" egy műsort készítenek és "csak" egy Magyar Média Iskola fűződik nevükhöz, továbbá a Wittner-film alacsony költségvetésből, állami hozzájárulás nélkül, a Robi-film pedig állami támogatással készült.

Nem is beszélve arról, hogy a Hóhér, vigyázz c. filmtől tartanak azok, akik ma irányítják az országot. Félnek attól, hogy a magyarok emlékezni kezdenek, hogy felébrednek és hogy bekopogtatnak majd hozzájuk (esetleg egy molotov-koktél kíséretében) és így szólnak: "Neveket akarunk hallani!". Pedig, ha tetszik, ha nem: az '56-os forradalom és szabadságharc a magyar történelem egy kiemelkedő eseménye, aminek hatása ma is érzékelhető, továbbá akár tetszik, akár nem: Wittner Mária egy történelmi személyiség, aki régi harcos társaival emlékezik a bűnösökre és emlékezik azokra, akik ma leköpik a nevüket, vagy nem akarnak róluk tudomást venni.

Siklósi Beatrix megkeresésünkre elmondta: vérlázítónak tartja az esetet és nem tudja, hogy mihez kezdenek. Amennyiben más mozik is elutasítják, akkor kénytelenek lesznek alternatív vetítésekkel megoldani a film terjesztését, ami azonban sokkal idő- és pénzigényesebb.

A fejleményekről a későbbiekben beszámolunk, sok erőt kívánunk az alkotóknak és a főszereplőnek!

(Szent Korona Rádió)
http://szentkoronaradio.hu/node/28324
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbukik a szerb kormány?
  2008-03-06 20:50:46, csütörtök
 
  Megbukik a szerb kormány?



Külföld
Bár a mai parlamenti ülésen a határozat megszavazását elnapolták, a kormányzó koalíció egysége teljesen megtört a Koszovó kérdés beadványán.


A radikálisok által felvetett parlamenti határozat - amelynek napirendre kerülését a múlt hét óta a Szerbiai Szocialista Párt is támogatja - Szerbia területi egységének és szuverenitásnak tiszta és explicit elismerést várja el az EU-tól, mint előfeltételt a további integrációs tárgyalásokhoz.

Míg Vojislav Koštunica miniszterelnök szerint mindenkinek fel kell sorakoznia a nemzeti elv mögé, mely szerint Koszovó Szerbia része (és ezért csak Koszovóval együtt lehet az EU tagja), addig a kormánykoalíció más pártjai számára elfogadhatatlan az elképzelés, hogy az ország külpolitikáját a parlament határozza meg, mivel ez a mindenkori kormány kompetenciája. Nada Kolundžija a Demokrata Párt frakcióvezetője szerint: ,,Elképzelhetetlen, hogy a kormány esetleges külpolitikai irányát a kormánykoalíción kívül valamilyen más parlamenti többség határozza meg.".

Dragan Sutanovac védelmi miniszter a Blic-nek arról beszélt, hogy pártja (DP) számára elfogadhatatlan bármilyen anti-európai elképzelés. A határozat csak akkor válhat kötelező érvényűvé, ha új kormánytöbbség alakul, leváltva a jelenlegi kormányt. ,,Az európai jövő feladása semmiképpen sem jelentheti ennek a kormánynak a politikáját." - nyilatkozta. Nagy kérdés azonban, hogy beszélhetünk-e még a kormánykoalíció létezéséről. A Szerbiai Demokrata Párt politikáját tegnap már mindhárom koalíciós partnere (G17 Plusz, a Demokrata Párt, és az Egységes Szerbia) támadta. Az SZDP kijelentette, hogy a kialakult helyzetről kész egyeztetni a DP-vel, ellenben a G17Plusszal nem (az ellentét a két párt között Mlađan Dinkić gazdasági és regionális fejlesztési miniszter múlt heti kijelentését követően éleződött ki, miszerint Szerbia nem hajlandó átvállalni a koszovói államadósságot).

A mai parlamenti ülésnapon az első napirendi pont a határozatról szóló szavazás lett volna, azonban Oliver Dulić, a parlament elnöke a szavazás elnapolása mellett döntött. Dulić álláspontja szerint az ügyben először a kormánynak kellett volna állást foglalnia, azonban ez elmaradt. A parlament elnöke a beadvány kapcsán a B92 rádiónak arról beszélt, hogy Koštunica kiállása a beadvány mellett egy új kormánytöbbség kialakításának kísérletével egyenértékű (a radikálisokkal és a szocialistákkal együtt). A beadványt megfogalmazó ellenzék részéről nem meglepő módon erős kritikával illették a Dulić eljárását, anti-demokratikus lépésnek minősítve azt. A Szerb Radikális Párt részéről Tomislav Nikolić a parlamenti elnök menesztését indítványozta.

Boris Tadić államfő szerint a beadvány nem szolgálja a Koszovóval való egység fenntartásának ügyét, és káros az európai integrációval kapcsolatos további tárgyalásokra nézve, míg ezalatt a radikális demokraták új választások kiírását tartják szükségesnek.


kitekinto.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leszedették az igen-plakátokat
  2008-03-06 20:49:09, csütörtök
 
  Leszedették az igen-plakátokat a pécsi egyetemen


Lánchíd Rádió, cs, 2008-03-06 20:10


Felsőbb utasításra kellett eltávolítani a Pécsi Tudományegyetem egyik karán a HÖOK tandíjellenes plakátjait - a somogyi Nemeskisfaludon pedig a polgármester szedette le az Igenre buzdító választási plakátokat, állítólag esztétikai okokból.

A Pécsi Tudományegyetemnél állítólag egy szórakozóhely plakátolója ,,jelentette fel" a HÖOK, arra hivatkozva, hogy azok politikaiak, amely után az egyetem azok eltávolítása mellett döntött, és helyettük a szórakozóhely hirdetését függesztette ki. Nemeskisfaludon Vida Ferenc polgármester a Fidesz plakátjait esztétikai okokra hivatkozva távolíttatta el.

(Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lapszemle '19-ből
  2008-03-06 20:46:41, csütörtök
 
  Lapszemle '19-ből: Horthy különbséget tett zsidó és zsidó között (meg is van az eredménye)
2008-03-06. 19:33

1919. november 21-én pénteken, az MTI jelentette: ,,Horthy Miklós, a nemzeti hadsereg fővezére főhadiszállásán fogadta a Magyar Zsidó Szövetség küldötteit. A küldöttségben Polnay Jenő, Kohner Adolf báró, Vészi József, Frankl Adolf és Patai József dr. vettek részt. Polnay Jenő üdvözlő beszédében a magyar zsidóságnak a fővezér és a nemzeti haderő iránt való lelkes bizalmát hangoztatta s kijelentette, hogy a magyar zsidóság rendületlen hazaszeretetből fog erőt meríteni arra, hogy a magyar haza nemzeti és gazdasági újjáépítésének munkájából hazafias áldozatkézséggel kivegye a maga részét. - Horthy fővezér válaszában kijelentette, hogy a hazafias érzelmű zsidók tragikumát látom abban, hogy a bolsevista vezérek legnagyobb része az izraelita felekezetből kerültek ki. A hadsereg távol áll minden pártpolitikától, csak egy célt ismer: a haza boldogságát. - Éppen ezért csírájában fogok elfojtani minden nemzetellenes, felforgató irányzatot, vasszigorúsággal fogom helyreállítani és megvédeni a közrendet s oltalmazni fogom mindazokat, akik tisztességes munkával, becsületben és hazafias szellemben szolgálják a nemzet érdekeit."



(Budapesti Hírlap) 1919. november 23. vasárnap ,,A budapesti büntetőtörvényszék kivételes bírósága hétfőn (24-én) kezdi meg a kommunista bűnügyek elbírálását, az úgynevezett terroristák bűnügyének tárgyalásával. (...) Sokáig kellett várni, amíg ehhez az állomáshoz eljutottunk. (...) Végre elvonultak országunk szívéből az utolsó oláh csapatok és Cserny József vörös haramia társaival együtt immár földi bírái előtt fog számot adni tetteiről. A Hollánok, a Návayak, Ferry Oszkárék és száz meg száz szerencsétlen társaik tömeggyilkosainak feje fölött baljóslatúan jelenik meg a büntetőtörvényszék esküdtszéki termének komor félhomálya. A lélekbúvárok és szociológusok vizsgálatának tág perspektívát fog nyújtani a tárgyalás alatt fölsorakozó borzalmas gonosztettek véget nem érő láncolata. (...) Hivatásos gonosztevők ők, akiknek lelki berendezése az elvetemültségnek és erkölcsi züllöttségnek pillérein épül föl. Amíg a társadalom élete normális keretek között halad s a jogrend szabatos működésének nincsenek akadályai, s ezek korlátjai közé szorított durva ösztöneik nem tudnak, vagy nem mernek szabadon érvényesülni, a megtorlást fenyegető képzete fékezően és bénítóan hat rájuk - Stocker Antal dr. a gyorsított tanács elnöke, megtett minden óvintézkedést. A folyosókon a rendet csendőrség tartja fönn, s az esküdtszék előtti helyiségekben vagy a folyosón senki sem tartózkodhat, akinek igazolványa vagy belépője nincs. A vádlottakat megbilincselve állítják az ítélő tanács elé, s mindegyik mellé két csendőrt ültetnek. A tárgyalásra a huszonnégy vádlotton kívül 115 tanú van beidézve, így minden valószínűség szerint a főtárgyalás 2 hétig fog tartani. - Egyébként a Margit körúti fogházból ma (22-én) délben hozták át a terroristákat a Markó utcai fogházba. Harminc csendőr kísérte őket a Margit körúton és Margit hídon, a Lipót körúton át a törvényszék épületében lévő fogházba. A menetnek igen sok nézője akadt. A Markó utcai fogház helyiségében egy külön szárnyfolyosóra nyíló cellacsoportban helyezték el a terroristákat. Mindegyik külön zárkát kapott. (...) Sajnos a proletárdiktatúra főbűnösei (Kun Béla és bandája) osztrák földön, boldogan élvezik a politikai menekültek jogcímén a menedékjoggal egybekötött jólét és kényelem áldását, s az innen elharácsolt milliók birtokában nyugodt biztosság érzetével várják, hogy minő ügyvédi furfanggal fogja az osztrák kormány gaztetteiket politikai bűncselekménnyé deklarálni."

(Olvasónktól)

http://kuruc.info/r/1/22037/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.