Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Rohamtempóban pályáztat álláso
  2008-04-10 21:20:18, csütörtök
 
  Rohamtempóban pályáztat állásokat Horváth Ágnes

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 04. 10., 09:46 | Frissítve: 7 órája

Szóbeli menesztése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes állami kórházak, valamint az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal vezető posztjaira, illetve meghirdette a tárca könyvelői, állását is, írja a Magyar Nemzet. A pályázatok beadási határideje 10-15 nap, így a miniszter még távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A minisztérium szerint a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után.


Az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetbe gazdasági igazgatóját, az Országos Sportegészségügyi Intézet gazdasági főigazgató-helyettesét keresi az egészségügyi tárca. A minisztérium szintén szeretne embert találni az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal (OTH) igazgatói és gazdasági főigazgatói posztjára, valamint betöltené a tárca könyvelői és költségvetési főosztály-vezetői állását, tudta meg a Magyar Nemzet. A pályázatokat azután írták ki, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP március 29.-ei pártértekezletén közölte: április 30-i hatállyal meneszti Horváth Ágnest.

Az említett pozíciókat, figyelmeztet a Magyar Nemzet, rohamtempóban kell megpályázni, így az alkalmas emberekről még Horváth Ágnes dönt. Például az OTH igazgatói és gazdasági főigazgató-helyettesi státusának betöltésére április 2-án jelent meg a kiírás a tárca internetes oldalán, a pályázat benyújtására, illetve a döntésre 10-10 nap van. Hasonló kondíciókkal jelentették meg a tárca költségvetési osztályvezetői és könyvelői munkakörének betöltéséről szóló pályázatokat.

Amikor a Magyar Nemzet azt tudakolta a tárcától, vajon gyakran hirdetnek meg ilyen rövid határidővel vezető pozíciókat, azt a választ kapta, hogy tájékozódjon a minisztérium internetes oldalán. Nos az április előtti kiírások zöme 30 napos beadási határidőt szab. Az újság szerint egyébként azért is meglepő ez a rövid határidő, mert Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születnek hosszú távra szóló döntések.

Ezeknek a pályázatoknak az előkészítése több hetet vesz igénybe, így teljesen életszerűtlen az a feltételezés, hogy az egészségügyi miniszter a menesztésének bejelentése után néhány nappal teljesen új pályázatokat tud kiíratni, olvasható az Egészségügyi Minisztérium csütörtöki közleményében. A valóság az, hogy még jóval a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után, közölte a tárca.

A tárca január elseje óta 15 ilyen pályázatot írt ki. Ezek közül volt, amit rövidebb határidővel, volt amit hosszabbal. A rövidebb határidőt a minisztérium közleménye szerint az indokolja például, hogy az olimpiai felkészülés érdekében szükségesnek tartják a Sportkórház gazdasági főigazgató-helyettesi feladatkörének mielőbbi betöltését. Április elseje semmilyen változást nem hozott ebben a gyakorlatban, írja a minisztérium.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kecskési Tollas Tibor védelméb
  2008-04-10 21:12:26, csütörtök
 
  “KECSKÉSI-ÜGY" - MIÉRT HALLGAT A MÚOSZ?

Dátum: 2008. április 10. csütörtök, 16:33 Szerző:
Kollár Erzsébet

Az elmúlt hónapban, mintegy mentőövet dobva a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (a MÚOSZ) vezetőinek, az eMasa honlapján ismét jelentkezett Godó Ágnes hadtörténész - aki, mint a téma jó ismerője, érveket sorakoztatott fel az egykori csendőrtiszt, Kecskési Tollas Tibor védelmében.

Godó (született: Farkas) Ágnes ny. ezredes, a Sztálin Akadémia egykori főtanára ugyan hivatkozik arra, hogy “a hatvanas években, Jugoszláviában kutatásokat folytatott" és az ottani partizánok igen jó véleménnyel voltak a csendőrtisztről, ám e szubjektív megállapításon kívűl más, értékelhető dokumentumot nem hozott nyílvánosságra. - Voltaképp érthetetlen is, hogy az etikai kérdéseket felvető polémia során miért védelmezi közel 50 esztendő késedelemmel a beregszászi, és ki tudja hány zsidóközösség deportálásában közreműködött Kecskési Tollast? Információit miért nem hozta nyílvánosságra a hatvanas években - vagy később, 1970 és 1990 között? Neki, a Sztálin Akadémia főtanárának, majd a Kádár-rendszer tábornoki rangban lévő professzorának bizonyára hittek volna - még az sem elképzelhetetlen, hogy az elmúlt hónapban közzétett nyilatkozata (“A Kecskési-ügy" - MÚOSZ honlap) akkor, a hatvanas években, átalakíthatta volna az egész belpolitikai helyzetet.

Felfedezését 1980 után miért nem küldte el az MSZMP központi lapja akkori főszerkesztőjéhez, Eötvös Pál úrhoz - a Magyar Újságírók Országos Szövetsége jelenlegi elnökéhez? A mostani MÚOSZ-elnök bizonyára komolyan vette volna 1981-ben (a hasonlóan demokrata) professzorasszony dokumentumait... Vagy talán tévesen ítélem meg a napjainkra ismét mértékadóvá fejlődött egykori mértékadók lehetőségeit?

Történelmi tény: Sztálin Szovjetuniójában és a sztálini Magyarországon - ebből következően a Sztálin Akadémián is - sajátosan ítélték meg a zsidóságot. Majdnem olyan sajátosan, mint a Harmadik Birodalomban Adolf Hitler idején. Napjainkra már köztudott az is, hogy Kádár János alkirálysága évtizedeiben sem tekintették megbízható állampolgároknak a zsidó honfitársainkat - a Magyar Népköztársaság még diplomáciai kapcsolatokat sem tartott fenn Izrael Állammal.

Szükséges tehát objektív mércének tekinteni a Sztálin Akadémia egykori oktatója véleményét?

Olvassuk csak figyelemesen Godó-Farkas Ágnes sorait:

“A magyar királyi csendőrség különleges helyet foglalt el a Horthy-rendszer erőszakszervezeteinek sorában. A reviziós, irredenta és nacionalista eszmék feltétlen elkötelezettjeként odaadással hajtotta végre a társadalmi rend belbiztonsága védelmében rá háruló feladatokat. A nem nagy létszámú, de országosan jól kiépített testület fenntartás nélkül verte szét a munkások, bányászok és a szegényparasztok tüntetéseit, sortűzzel oszlatta sztrájkjait...

A Németországba történő kitelepítés hírére Kecskési Tibor 1945. március 21-én megszökött - és egy hét mulva századával a Kőszegtől északkeletre lévő Horvátzsidánynál átállt a szovjet csapatokhoz. Budapestre visszatérve a bemutatott igazoló iratokat elfogadva 'Igazoltnak' nyílvánította az illetékes bizottság, ezután vonult be a demokratikus hadseregbe... Kecskési Tibor mindössze 36 éves volt, amikor 1956-ban szabadult a börtönből. Hamarosan elhagyta Magyarországot, előbb Bécsben, majd 1997-ben bekövetkezett haláláig Münchenben élt. Megalapította és szerkesztette a magyar nyelvű emigráns politikai újságot, melyben - ismereteim szerint - általában náci-, nyilas-, szovjet- és kommunistaellenes cikkeket írt..."

Nem lévén tudományos szintű kutató, csupán a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete egyik alapítója (ugyanakkor Godó-Farkas Ágnes akadémiai oktatóval és eszméikkel szemben álló fél) - néhány információt tárok a nyílvánosság elé Kecskési Tollas Tibor és a Magyar Királyi Csendőrség 1944-es ténykedéseivel kapcsolatban.

Jaross Andor - dr. Mengele - és a Magyar Királyi Csendőrség


Az 1944. június 29-én felvett auschwitzi jegyzőkönyvekben az alábbiak is olvashatók: “Die Nummern A-8270 bis A-8273 erhalten vier Zwillinge, die der SS-Lagerarzt Mengele unter der ungarischen Judinnen ausgesucht hat..." (Hefte von Auschwitz Nr. 20, Auszug aus Danuta Czech - Kalendarium der Ereignisse im Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau 1939-1945.)

Tehát a deportáltak, a “Transport" - a Magyarországról Auschwitzba szállított zsidók - sorsa, tételesen felsorolva, hogy egy-egy csoporttal mi a teendő, már igen korán eldőlt. Nem a táborokban betegedtek meg ezek a honfitársaink, hanem J. Mengele nyílvánította őket annak: vagyis a fiatalokat és egészségeseket a terv szerint fogolyként kezelték, az egyebekkel (“die übrigen Menschen") a gázkamrák végeztek. A Magyar Királyi Csendőrség ebben az időszakban nem csupán Beregszászon, hanem több megyében, megyei központban végrehajtotta a belügyminiszter, Jaross Andor utasításait. A Hajdú, Bihar, Békés, Szolnok és Csanád vármegyékben lezajlott deportálásokra vonatkozó teljes anyag a Jad Vasem Intézet birtokában van - kutathatóak. A “VI. sz. műveleti zóna" dokumentumai között szerepel: Debrecenben 1944. májusában hozzávetőlegesen 5600 zsidót zsúfoltak össze az ideiglenesen felállított gettóban - ide Balmazújváros, Egyek, Földes, Józsa, Kába, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Nádudvar, stb. deportálásra szánt zsidó polgárait szállították. Minderről Kecskési Tollas Tibor cs. főhadnagynak tudni kellett. Nem csupán azért, mert a rimaszombati század parancsnokaként folyamatosan tevőleges közreműködője volt a szlovén ellenállók letartóztatásának, hanem mert parancsnoki beosztásából következően a Belügyminisztérium 9615/1944, 6136/1944. sz. titkos utasításait ő is megkapta és végrehajtotta. Dr. Kecskési Mária a MÚOSZ elnökének írott és a nyílvánosságnak szánt levelében szemérmesen elhallgatta azt is, hogy ő maga annak a Lányi csendőrtábornoknak a gyermeke (vagyis a lánya), aki az akkori hierarchiában igen magas beosztásban dolgozott - így, mint a később büntetőeljárás alá vont Kecskési Tollas Tibor apósa maga is érdekelt volt a vádlott védelmének megszervezésében, a tények elhallgatásában. A népbíróságok 1945-1948 között még nem voltak birtokában azoknak a kutatási eredményeknek, melyeket később Randolph L. Braham, dr. Gavriel Bar-Shaked vagy Tibori Szabó Zoltán tártak a nyílvánosság elé és abban az időben még nem létezett a Jad Vasem Intézet sem, ahol ma már tanulmányozhatók a Holocaust, a magyarországi zsidóüldözések dokumentumai is. Eötvös Pál, amint azt olvashatjuk a Magyar Újságírók Országos Szövetsége honlapján, figyelmen kívűl hagyta a honi értelmiségiek, a több mint száz újságíró tiltakozását, de ami igazán megdöbbentő, nem vette figyelembe Braham professzor protestálását sem Abban talán adatszerűen tévedett a Jewish News Agency, illetve a szélsőjobboldali mozgalmak ismert kutatója, Szemenyei-Kiss Tamás, hogy Horthy Miklós regnálása idején a beregszászi zsidók deportálása volt az első szégyenletes cselekmény. A Sztójay-kormány belügyminisztere, Jaross Andor, már a német invázió másnapján 1944. március 19-e után utasította a magyar királyi csendőrparancsnokságokat és a községi előljáróságokat, hogy állítsák össze a területükön élő zsidó személyek “egybeállított kimutatását" majd azt küldjék meg a felállított 6 műveleti (deportálási) zóna parancsnokságának.

Ezt a belügyminiszteri rendeletet Kecskési Tollas Tibor, a muraszombati csendőrszázad parancsnoka is megkapta és 1944. április 12-én az előírásoknak megfelelően tájékoztatta az illetékes “műveleti zóna" vezetőjét. A szlovéniai területen, ahol a csendőrszázad tevékenykedett, jelentősnek mondható német- illetve magyarellenes partizánakciók zajlottak, a Waffen-SS egységei és a magyar csendőrök 1943/44-ben összesen 3000 szlovén ellenállót likvidáltak vagy hurcoltak el koncentrációs táborokba. - Godó-Farkas Ágnes állítása, miszerint a csendőrszázad parancsnoka együttműködött a partizánokkal és ezért áthelyezték a beregszászi gettó őrzésére, hihetetlenül hangzik. Az ilyen együttműködést a német megszálló hatóságok azonnali kivégzéssel honorálták a háborús helyzetben. Miért irányították volna a megbízhatatlan főhadnagyot Beregszászra, ahol a deportálásoknál megbízható egységekre és parancsnokokra volt szükség?

Az özvegy, dr. Kecskési (született: Lányi) Mária, 2008. februárjában a MÚOSZ elnökéhez írott levelében - lásd a Szövetség honlapját -arra hivatkozott, hogy férje a tapasztalt kegyetlenségek miatt kedvetlenül végezte munkáját és több alkalommal, lakásán fogadva a gettóba zárt zsidó nőket (!), segítségükre volt a szenvedések elviselésében. Bár az ide vonatkozó tanúvallomásokat nem csatolta az Eötvös Pálnak írott leveléhez, mindösszesen csak a Népszava valamint Szemenyei-Kiss Tamás “sajtókampányát" említette, idézni szeretném a Beregszászról Auschwitzba deportált 11 000 zsidó sorsáról szóló Mengele-levél egy jellemző részletét: “Aus einem Transport des RSHA aus Ungarn werden nach der Selektion 150 Juden, die die Nummern A-15069 bis A-15218 erhalten, als Haftlinge ins Lager eingewiesen. Ein Teil der Jungen und Gesunden wird wahrscheinlich als 'Depot Haftlinge' festgehalten. Die übrigen Menschen werden in den Gaskammer getötet..."
(Auschwitz-Birkenau, Juni 29. 1944 - A Holocaust Dokumentációs Központ gyűjteményében.)

Az 1944. június 29-én felvett auschwitzi jegyzőkönyvekben az alábbiak is olvashatók: “Die Nummern A-8270 bis A-8273 erhalten vier Zwillinge, die der SS-Lagerarzt Mengele unter der ungarischen Judinnen ausgesucht hat..." (Hefte von Auschwitz Nr. 20, Auszug aus Danuta Czech - Kalendarium der Ereignisse im Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau 1939-1945.)

Tehát a deportáltak, a “Transport" - a Magyarországról Auschwitzba szállított zsidók - sorsa, tételesen felsorolva, hogy egy-egy csoporttal mi a teendő, már igen korán eldőlt. Nem a táborokban betegedtek meg ezek a honfitársaink, hanem J. Mengele nyílvánította őket annak: vagyis a fiatalokat és egészségeseket a terv szerint fogolyként kezelték, az egyebekkel (“die übrigen Menschen") a gázkamrák végeztek. A Magyar Királyi Csendőrség ebben az időszakban nem csupán Beregszászon, hanem több megyében, megyei központban végrehajtotta a belügyminiszter, Jaross Andor utasításait. A Hajdú, Bihar, Békés, Szolnok és Csanád vármegyékben lezajlott deportálásokra vonatkozó teljes anyag a Jad Vasem Intézet birtokában van - kutathatóak.
A “VI. sz. műveleti zóna" dokumentumai között szerepel: Debrecenben 1944. májusában hozzávetőlegesen 5600 zsidót zsúfoltak össze az ideiglenesen felállított gettóban - ide Balmazújváros, Egyek, Földes, Józsa, Kába, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Nádudvar, stb. deportálásra szánt zsidó polgárait szállították. Minderről Kecskési Tollas Tibor cs. főhadnagynak tudni kellett. Nem csupán azért, mert a rimaszombati század parancsnokaként folyamatosan tevőleges közreműködője volt a szlovén ellenállók letartóztatásának, hanem mert parancsnoki beosztásából következően a Belügyminisztérium 9615/1944, 6136/1944. sz. titkos utasításait ő is megkapta és végrehajtotta.

Dr. Kecskési Mária a MÚOSZ elnökének írott és a nyílvánosságnak szánt levelében szemérmesen elhallgatta azt is, hogy ő maga annak a Lányi csendőrtábornoknak a gyermeke (vagyis a lánya), aki az akkori hierarchiában igen magas beosztásban dolgozott - így, mint a később büntetőeljárás alá vont Kecskési Tollas Tibor apósa maga is érdekelt volt a vádlott védelmének megszervezésében, a tények elhallgatásában. A népbíróságok 1945-1948 között még nem voltak birtokában azoknak a kutatási eredményeknek, melyeket később Randolph L. Braham, dr. Gavriel Bar-Shaked vagy Tibori Szabó Zoltán tártak a nyílvánosság elé és abban az időben még nem létezett a Jad Vasem Intézet sem, ahol ma már tanulmányozhatók a Holocaust, a magyarországi zsidóüldözések dokumentumai is.

Eötvös Pál, amint azt olvashatjuk a Magyar Újságírók Országos Szövetsége honlapján, figyelmen kívűl hagyta a honi értelmiségiek, a több mint száz újságíró tiltakozását, de ami igazán megdöbbentő, nem vette figyelembe Braham professzor protestálását sem.

Nemzetiszocialista restauráció?

Attila Bodo Kirchsteuer (Burg Kastl, Németország) a magyarorszag.ma portálján 2008. március 28-án megjelent nyilatkozatából idézek: “Kecskési Tollas Tibor németnek született. Egy olyan kultur- és etnikai kör tagjaként, amely nyíltan vállalta az alsóbbrendűnek ítélt emberek kiírtását.
A múlt évszázad hatvanas éveiben 'népi németnek' jegyeztette be magát Nyugat-Németországban, így kérvényezte és kapta meg a német állampolgárságot - elhallgatva azt, hogy magyar mundérban vált becstelenné. A kakastollasok egyenruhájában szerzett érvényt annak, hogy Bajorországban németként egyúttal magyarnak érezze magát. - Ezek az emberek, Kecskési Tollas és bajtársai, németnek hitványak, magyarnak gonosztevők voltak. A Nemzetőr főszerkesztőjeként mindkét szerepben kiélhette magát: ebben a szellemi közegben irányítóként és irányítottként a 'magyar szellemiség' papírmassé díszletei között igyekezett tudatalattijában tisztára mosni a katonai becsületén Beregszász városában esett foltokat".

Azt már a működését 1998-ban befejezett Hungarista Mozgalom Hírszolgálata utolsó vezetőjétől, Szemenyei-Kiss Tamás újságírótól tudhattuk meg, hogy a Nemzetőr elnevezésű havilapot a nyugati világ legszélsőségesebb alakjai, javarészt a nyilas emigráció támogatásával hozták létre - a közreműködők között találhattuk meg gróf czegei Wass Albert, Zákó András tábornok (az MHBK irányítója) és a hungarista állam egyik bankvezére, dr. Radvánszky Antal neveit is, az utóbbi volt az a személy, aki kimenekítette és svájci bankokban helyezte el a nyilas emigráció, a HMH pénzalapját képező aranytömböket. 1993-ban, mikor Hajnal László Gábor, a Szabad Európa Rádió egykori szerkesztője megkérdezte Kecskési Tollastól, hogy miből hozták létre a Danubius Verlagot és miből vásároltak nyomdagépeket, a Nemzetőr főredaktőre csak annyit válaszolt: “Kaptunk egy bizonyos összeget..."

Érdemes elolvasni néhány olyan közéleti személyiség véleményét is, akik Kecskési Tollas Tibor “örökös tagsága" ellen tiltakoztak a MÚOSZ-nál. Benedek István Gábor: “Tisztelt Kollegák! Mivel 1944 nyarán a magyar állam, a csendőrség (6 évesen!) vagonba terelt, majd elvittek egészen Bergen-Belsenig... - tiltakozom Kecskési Tollas MÚOSZ örökös taggá nyílvánítása ellen. Nem szeretném, ha a Szövetség elfeledné korrigáni e tévedését, s például azt, hogy elnézést kérjen tőlem és mindazoktól a tagoktól, akiket sért ez a méltánytalanság.
Fekete György publicista: “Tiltakozom, hogy ez a néhai deportáló Kecskési Tollas Tibor a MÚOSZ örökös tagja legyen."
Kerekes András: “Ha csak leheletnyi kétely fogalmazódik is meg az emberben az 'örökös tagság" megalapozottságát illetően, máris alá van támasztva a nem. A szakmai etikának szigorúbbnak kell lennie a törvénynél."
Majsai Tamás: “Aki zsidók bevagonirozásánál 'rendfenntartóként' sorfalat állt, semmiképpen ne rendelkezzen a nagyon magas presztizst jelentő MÚOSZ örökös tagsággal."
Pünkösti Árpád: “Nagyon szomorú, hogy korbáccsal is be lehet íratkozni a halhatatlanságba." Az ilyen és ezekhez hasonló véleményeket több oldalon keresztül sorolhatnám. De... - ha a Magyar Újságírók Országos Szövetsége figyelmen kívűl tudta hagyni R. L. Braham nyilatkozatát (is), akkor milyen súlya lehet 100-200 írástudó, gondolkodó embernek?

www.magyarorszag.ma

http://www.magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=article&sid=9665
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Maradnak tisztelettel: Kóka-ke
  2008-04-10 21:06:53, csütörtök
 
  Maradnak tisztelettel: Kóka-kedvencek állami vállalatokban
2008-04-10 20:58 Barikád.hu

"Nem feltételezem a szocialistákról, hogy politikai boszorkányüldözésbe kezdenek" - válaszolt Kóka János múlt szombaton arra a kérdésre, hogy a szakítás után mi lesz az állami cégekbe delegált szabad demokrata tisztségviselők sorsa.

A pártelnök megközelítése különös, mert - miként a Heti Válasz már többször felidézte - a 2002-es MSZP-SZDSZ összebútorozás egyik kiemelt eseménye volt, amikor a liberálisok leültek a Puch László pénztárnok által vezetett szocialistákkal, hogy felosszák az állami vállalatok felügyelő bizottsági, igazgatótanácsi pozícióit.

Amíg tehát él a 2002-ben kialakított (majd időnként felfrissített) status quo, a koalíció nem tekinthető felbontottnak. Az alábbi táblázatban tíz nagy állami vállalat azon tisztségviselőit szerepeltetjük, akikről bizonyítható, hogy az SZDSZ pártalapon delegálta őket, illetve azokat, akik Kóka személyén keresztül kapcsolódnak a liberális párthoz.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/index.php.jpg


forrás: Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP szakpolitikusa etikátl
  2008-04-10 20:51:23, csütörtök
 
  2008-04-10 20:21
Az MSZP szakpolitikusa etikátlannak tartja Horváth tevékenységét

Etikátlannak tartja az egészségügyi bizottság szocialista alelnöke, hogy a szaktárca menesztett vezetője ügyvezetőként hoz döntéseket húsba vágó kérdésekről. Schwarcz Tibor szerint ebben az esetben egy dolgot lehet tenni: a miniszterelnöknek szólnia kell Horváth Ágnesnek, hogy szüntesse meg ezeket a tevékenységeket.



Mint azt a Magyar Nemzet hírül adta: az egészségügyi miniszter - miután Gyurcsány Ferenc bejelentette felmentését - pályázatot írt ki állami kórházak, valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetői posztjára, illetve meghirdette a tárca könyvelői, illetve költségvetési osztályvezetői állását. A jelentkezési és elbírálási határidő minden esetben annyira rövid, hogy a szabad demokrata miniszter még távozása előtt dönthet a kinevezésekről.

(lanchidradio.hu)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Hack Péter:milyen alapon diktá
  2008-04-10 20:23:47, csütörtök
 
  Hack Péter:milyen alapon diktálhatnának a liberálisok a lakosság 94 százalékának?
2008. Április 10. 14:39

Abcúg.hu

Hack Péter szerint a kormánypártok rögtönöztek a népszavazás után, nem készültek fel a referendum következményeire, noha az eredménye megjósolható volt. Az SZDSZ korábbi meghatározó alakjának véleménye szerint kisebbségi kormányzás csak ott működik, ahol sok politikai erő van.

Hack szerint az Alkotmánybíróság döntése ellenére is el lehetett volna kerülni a mostani helyzetet. "Egy pillanatig sem kellene félnie a népszavazástól egy olyan pártnak, amely a választási programját valósítja meg" - mondta. Szerinte a népszavazás eredménye megjósolható volt, a koalíciós pártoknak meg kellett volna egyezniük abban, mi legyen azután. Ehelyett azonban átgondolatlan, kártékony rögtönzések következtek. "Úgy tűnik Gyurcsány nemcsak tréfának szánta: március 9-ét követően március 10-e jön" - tette hozzá Hack.

A volt szabaddemokrata politikus szerint az SZDSZ-nek 6,5 százalékos támogatottsággal nem lett volna szabad olyan programokba belevágnia, amelyekről tudni lehetett, komoly konfliktusokkal fognak járni. "Legyenek bármilyen jók is az elképzeléseik, nehezen tudják megmagyarázni, milyen alapon diktálhatnának a lakosság 94 százalékának."

Hack úgy véli, a kisebbségi kormányzás legfeljebb néhány hónapig lesz csak életképes. A parlamenti pártok közül pedig a liberálisok vannak a legrosszabb helyzetben.

Forrás: VG.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kurvapecér céget leplezett le
  2008-04-10 20:22:59, csütörtök
 
  Kurvapecér céget leplezett le az NNI- Gratulálunk!
2008. Április 10. 14:30

Abcúg.hu

Több száz prostituáltat foglalkoztató, modellügynökségnek álcázott nemzetközi bűnszervezetet derített fel a Nemzeti Nyomozó Iroda; egy 40 éves magyar férfit előzetes letartóztatásba helyeztek - közölte Pöltl József, az emberkereskedelem elleni osztály vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az őrnagy tájékoztatása szerint a szervezet erotikus fotókat készített többnyire 18-26 év körüli lányokról, de aki többre is hajlandó volt, azt prostituáltnak közvetítették ki közép-keleti, illetve nyugat-európai országokba, többek között Marokkóba és az Egyesült Arab Emírségekbe, továbbá Nizzába, Londonba és Barcelonába.

Az NNI munkatársai április 2-án elfogtak egy 40 éves magyar férfit, aki a gyanú szerint az utazásokat szervezte, ő vásárolta meg a szükséges repülőjegyeket és esetenként maga is kiutazott a helyszínre. A kerítéssel és kitartottsággal gyanúsított férfit április 5-én helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Bíróság.

A férfi lakásán, illetve a modellügynökségen házkutatást tartottak, ennek során előkerült az a katalógus, amelyből az ügyfelek kiválaszthatták a lányokat - mondta Pöltl József.

A prostituáltak a szolgáltatásukért járó díjat a helyszínen megkapták, majd a hazatérést követően az előre meghatározott százalékot átadták a gyanúsítottnak, de esetenként az is előfordult, hogy a pénzt csak utólag, Magyarországon, a közvetítési részesedéssel csökkentve vehették át.

A bűnszervezet irányításában a hatóságok szerint osztrákok és csehek is részt vettek.

Pöltl József közlése szerint a lányok sok esetben tudták, hogy prostitúcióra fogják kiközvetíteni őket, ennek ellenére a lányokat tanúként hallgatják ki, felelősségre vonásra nem számíthatnak.

Forrás: dunatv.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megelőzhető lett volna a BKV-s
  2008-04-10 20:21:52, csütörtök
 
  Megelőzhető lett volna a BKV-sztrájk, ha a 134 milliós mutyi pénzeket a dolgozóira forditította volna a cég
2008. Április 10. 10:46

Abcúg.hu

Súlyos, bűncselekmény elkövetésének gyanújára is okot adó visszásságokat tárt fel a BKV belső ellenőrzési osztálya az AAM-mel kötött tanácsadói szerződések tételes vizsgálatakor - tudta meg az Index. 2007-ben a közlekedési cég 134 millió forintot fizetett ki a cégnek szakértői anyagokra, de a szerződések hiányosságai miatt teljesítésüket nem tudták sem igazolni, sem számon kérni.

A BKV legalább 134 millió forintot fizetett ki úgy, hogy a szolgáltatás teljesítését a közlekedési cég belső ellenőrzési osztálya sem tudta igazolni. Legalábbis ez olvasható ki a BKV felügyelő bizottságának csütörtöki ülésére készült vizsgálati anyagból, amely az Index birtokába került.

A vizsgálatot a Fővárosi Közgyűlés határozata alapján a BKV felügyelőbizottsága február 29-én rendelte el.

A vizsgálati anyagokból kiderül, hogy nyolc szerződést kötött a BKV az AAM-mel, szemben azzal, amit Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató a Fővárosi Közgyűlésben állított.
A 8-ból hat szerződést közbeszerzési eljárás nélkül kötöttek meg 2007. januártól-novemberig. Ezek nettó értéke 164 millió forint, amiből a közlekedési cég a vizsgált időszakban (2007. január 1. - 2008. március 3.) 134 millió forintot fizetett ki, de "2008. évre várható még nettó" 29,7 millió forint kifizetése.
Továbbá két, 2007. decemberében aláírt, jelenleg is érvényes tanácsadói keretszerződés szerint a cég kiemelt projektjeinek "általános szakértői" támogatásáért havi bontásban évente 125 millió forintot, a "4-es metró beruházási projekttel összefüggő szakértői támogatásért" évente 325 millió forintot fizethet még ki a BKV. Így 2008 januárjában részteljesítésként a BKV már számlát írt alá tízmillió forintról.

Állítólag létezik egy 5 ezer oldalas dokumentumcsomag, de az még az ellenőrök számára sem nyilvános, aki látta, botrányról beszél. 2007 decemberében a menedzsment úgy döntött: a következő öt évben 2,5 milliárd forintot költ az AAM tanácsaira.

Forrás: inforadio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánk helyett India kasszíroz
  2008-04-10 20:19:54, csütörtök
 
  Hazánk helyett India kasszíroz a magyar találmány után
2008. Április 10. 10:58

Abcúg.hu

Nem Magyarországé, hanem Indiáé lehet a világszenzációnak számító neurokibernetikus művégtag gyártási joga. A magyar tudósok szeretnék, hogy hazájuk élvezze találmányuk hasznát, ám a kormány nem áldozott erre a célra másfél millió dollárt.

A miniszterelnök delegációjával együtt Páli Jenő doktor, feltaláló is ott volt Indiában, ahol a találmány befejezéséhez szükséges pénz fejében megkezdődtek a gyártási jogról szóló tárgyalások.

Valószínűleg Indiában fogják gyártani azt a világszenzációnak számító művégtagot, amelyet Páli Jenő, a Biokibernetika Kft., a Semmelweis Egyetem első kutatás-fejlesztési cégének vezetője ,,talált ki" kollégáival együtt. A neurobiológus doktor már egyetemi évei alatt is az idegrendszeri sérülésekkel, a regenerációval foglalkozott, akkor még csak az állatkísérletek szintjén, inkább dokumentációs igénnyel. Az egyik projektben a patkányok bajuszszőrrendszerét tanulmányozták, amely az élővilágban - a jelenlegi ismereteink szerint - a legérzékenyebb tapintórendszer. Így került közel a testérzékelés témaköréhez. A találmányának leglényegesebb eleme az a mesterséges tapintórendszer, amely az emberi bőr működését modellezi.

A tapintófelület azért forradalmian új, mert - ha a fejlesztést sikerül befejezni - az az idegrendszerrel összekapcsolható, és agyi vezérléssel működik: a megfogott tárgy súlyáról, hőmérsékletéről és minden egyéb jellemzőjéről a számítógép és rádióhullámok segítségével közvetlenül az agyba jut az információ, amire az agy természetes választ ad. A reakció, vagyis a ,,parancs" ugyanilyen módon juthat vissza a művégtagba. Eddig is léteztek agyhullámokkal vezérelt művégtagok, de nem volt valódi testérzékelés, valamint működésükhöz az agyhoz kapcsolt vagy az agyba beépített elektródák kellettek.

Az újabb találmány azonban szükségtelenné teheti ezt. A kar csonkjában több ezer idegvégződés található: ezekhez kapcsolódik az elképzelt rendszer. Az idegek, idegrostok törvényszerű hegesedését, elhalását speciális őssejttenyészetekkel akadályoznák meg a kapcsolódási felületeken. Természetesen ez a technika nemcsak a kar, de a láb elvesztése esetén is alkalmazható. Ráadásul az alsó végtag pótlása jóval egyszerűbb feladat. De a találmány segítségével a gerincsérülteket is talpra lehetne állítani. Az agy és az alsó végtagok közötti információáramlás helyreállításával, vagyis a tapintófelület, a számítógép és a rádióhullámok kombinációjával, saját izomerejükkel képesek lennének járni.

A találmány az űrkutatásban is áttörést jelenthet. Mivel rádióhullámok segítségével történik a kommunikáció a ,,művégtag" és az agy között, ezért a távolság nem jelent akadályt. A tapintófelület segítségével elméletileg olyan információk juthatnak vissza egy távoli bolygó felszínére juttatott szerkezetből az űrhajóba, mintha valaki valóban ott járna. A tervezett Mars-expedícióra már készülnek - magyarázza a doktor. De hozzáteszi: ez a fajta alkalmazás a következő fejlesztési projekt témája, amelyet a magyar és az indiai tudósok közösen fognak elvégezni - de magyar irányítással. Páli Jenő abban reménykedik: ha már a művégtag gyártása esetleg nem itthon történik, legalább az űrkutatási eredmények gyarapíthatják Magyarországot.

A fiatal kutató 2000 decemberében alkotta meg találmányának elméletét, és 2001 januárjában vetette papírra a mesterséges tapintásérzékelő alapelvét. Megtették a magyar szabadalmi hivatalban a bejelentést, ennek alapján 2002-ben megtörtént az európai szabadalmi bejelentés is. Az akkori - még az Orbán-kormány irányítása alatt álló - gazdasági minisztérium támogatásával két pályázatot is sikerült elnyerniük. 2004-ben Páli Jenő megkapta az európai uniós szabadalmi oltalmat. Az elképzelése olyan átütő világújdonság volt, hogy változtatás nélkül, azonnal megkapta a szabadalmi jogokat.

Hogy uniós pályázati pénzekhez hozzájuthassanak - 2005-ben nyertek a GVOP-keretből -, céget alapítottak az egyetemmel közösen a támogatások kezelésére. Szűk két évbe telt, míg elkészült a prototípus, amit tegnap mutattak be az Anatómiai Intézetben. Ahogy Páli Jenő mondja, szinte több energiába telt az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos adminisztráció precíz elvégzése, mint a művégtag kifejlesztése.

Az indiaiak másfél millió dolláros - azaz cirka negyedmilliárd forintnyi - befektetése elegendő lenne arra, hogy a még szükséges fejlesztéseket - a művégtag lekicsinyítését - befejezzék, amihez még 1-2 év kell. A fiatal kutató sajnálná, ha szabadalmuk haszna nem itthon kamatozna, és arra is figyelmeztet: Indiában látott valódi ,,technopolist", ahol csak informatikusból 80 ezer dolgozik. Ott intézik például az amerikai vállalkozások könyvelésének túlnyomó többségét is. Mint a sajtó megírta: Gyurcsány Ferenc útjának sikere, hogy Gyöngyösön gumigyárat alapítanak az indiaiak. Egy olyan gyárat, ami nem kellett a szlovákoknak sem.

Forrás: HírTv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy sátáni népcsoport sátáni t
  2008-04-10 20:18:39, csütörtök
 
 
Kijelenthetjük, hogy a jelenlegi pénzrendszer
egy sátáni népcsoport sátáni tervének a sátáni eszköze!




A világ kifosztása


1. Miért nem jutunk 5-ről a 6-ra?

A legtöbb ember egy életen keresztül szorgalmasan küszködik, robotol, azonban anyagilag mégsem viszi semmire. Vajon hogyan lehetséges ez? Mi lehet ennek az oka? Jelen tanulmány az okokat keresi, és utat mutat egy újfajta pénzrendszer irányába.


2. A ,,Fiat money", vagy levegőpénz

A ,,Fiat money" olyan pénzeszközt takar, amely vagy csak részben, vagy egyáltalán nem rendelkezik semmilyen fedezettel.

Az elnevezés ,,Fiat money" a latin ,,Fiat lux" (Lőn világosság!) kifejezésből, a Bibliából származik (Ószövetség, Mózes 1. könyve). Mint ahogy a semmiből lőn a világosság, úgy a világon jelenleg forgalomban lévő papírpénzek túlnyomó többsége is a semmiből készült.

A pénzteremtésnek e formáját engedi a legtöbb ország jegybankja, amivel az aktuális kormányok - természetesen jogi biztosítékokkal - rendszeresen élnek is.

A ,,Fiat money" helyett használhatjuk a levegőpénz kifejezést is.

Egy pénznemről általában nem lehet kideríteni, hogy csak levegőpénz, ui. egy papírpénzen, vagy érmén nem látszik, hogy mennyi fedezet van mögötte. A leglényegesebb ismertetője a levegőpénznek az, hogy gazdasági fedezettel nem rendelkezik, csak jogi biztosítékokkal.

A levegőpénz csak addig létezhet egy gazdaságban, amíg annak résztvevői bizonyos értékkel ruházzák fel.


3. A kamat

A jelenlegi pénzrendszerek a kamatra alapszanak (valójában uzsorára).

A kamatot következőképpen számítjuk ki:

kamat = induló tőke * kamatláb * futamidő

A képletből is egyértelműen látszik, hogy a kamaton keresztül gyakorlatilag időt adnak el.

Tehát egyszer már eladták a jegybankok a semmit vagy levegőt papírpénz formában (ami eleve egy abszurdum), most ezt a levegőpénzt kamattal terhelve a bankok a kamaton keresztül még az időt is eladják (duplán abszurd). Ez az évszázados turpisság talán megmosolyogtató lehetne, ha ennek nem egyenes következménye lenne a szegénység, a munkanélküliség, sőt részben a háborúk kitörése is.

Mivel a kamat az idővel egyenes arányban nő, ezért a pénz mennyisége is folyamatosan nő a gazdaságban, ami mindenképpen pénzhígulást eredményez. Míg az anyagi javak idővel elhasználódnak és tönkre mennek, addig a pénz értékteremtés nélkül ,,magától" növekszik (kamatjövedelem). Ezáltal mindegyik kamatra (valójában uzsorára) épülő pénzrendszer előbb-utóbb törvényszerűen összeomlik. A történelem tanúsága szerint ez 70-80 évenként következik be, amit általában háborúk, polgárháborúk követnek.


4. A kamatos kamat

A kamatos kamattal folyamatosan feltőkésített tőkét a következőképpen számítjuk ki:

Felkamatolt tőke = induló tőke * ekamatláb * futamidő
,ahol e = 2,71828... az Euler szám

A kamatos kamattal tehát az időt nem csak egyszerűen, hanem exponenciálisan adják el (az abszurdum ezúttal már exponenciális alakot ölt). Erre alapszik az adósságcsapda, amelynek célja, hogy egy államot lehetőleg annyira eladósítsanak, hogy még esélye se legyen visszafizetnie a tartozását. A törlesztések mellett idővel egyre nő az adóssága addig, amíg az adott ország nemzetgazdasága bele nem roppan. Mindig lehet találni megvásárolható politikusokat, akik hajlandóak saját országuk kárára előnytelen hiteleket felvenni és országukat eladósítani. Eklatáns példája ennek a jelenlegi reménytelenül eladósodott Magyarország.


5. A spekuláció

A legnagyobb becsapás azonban a spekuláció. Ha megnézzük, mennyi pénz cserél gazdát az értékteremtő reálgazdaság összes területén együttvéve, és vele szemben a tőzsdéken, akkor azt találjuk, hogy ez az arány 1:40 a tőzsdék javára. Az értékteremtő tevékenység produkálja az anyagi javak 100%-át, de a pénzforgalomnak csak a 2,5%-át (ez egy bruttó összeg, ebből még adózni is kell, járulékokat fizetni, stb.). A munka anyagi megbecsülése is ennek az aránynak megfelelő: a megteremtett érték 1%-ra, vagy még annál is kevesebbre tehető. Még elképesztőbb az arány, ha megnézzük, mennyi pénzt (nem értéket!) realizál egy átlagos tőzsdei alkusz egy értékteremtő tevékenységet folytató átlagos szakmunkáshoz képest. Ez az arány 1 : 400 lesz az alkusz javára! Mégpedig úgy, hogy a tevékenysége során semmilyen új érték nem képződött!

Naponta 2 billió dollár fordul meg a tőzsdéken, mindez persze bármiféle értékteremtés nélkül. Hogy fogalmunk legyen erről az összegről, az alábbi példákat sorolnám fel.

Ha ezt a pénzmennyiséget
? - 1$-os címletben szeretnénk kinyomtatni és másodpercenként 1 ,,zöldhasút" tudnánk elkészíteni, akkor megállás nélkül dolgozva is több mint 63 ezer évig tartana a kinyomtatása.
? - szétosztanánk a Föld jelenlegi lakossága között, akkor mindenkinek jutna havi 9000 $ jövedelem, beleértve a csecsemőket és az öregeket is. Egy háromgyerekes család esetén ez havi 45000 $ (kb. 8 millió Ft) családi büdzsét jelentene.

A spekulációval - valójában csak virtuálisan - teremtett aránytalan mennyiségű pénz és a reális gazdaságban képződött pénzek egybemosásával az értékteremtő munka elképesztően olcsóvá válik.


5. Globalizáció

Ezzel azonban még messze nem ért véget az emberiség kifosztása. Az előző pontban felvázolt 1%-os reálmunkabért is alul lehet múlni. A Kínában gyártott tartós fogyasztási cikkek alacsony ára csak abból fakad, hogy a kínai munkabérek jóval elmaradnak a nyugati átlagtól. Kevéssé ismert tény, hogy Kínában az elnyomott néptömegek millióit hajtják kényszermunkára, az olcsó árakat kvázi rabszolgamunkával valósítják meg.

A folyamatban lévő globalizáció előrevetíti a kínai modell sötét árnyékát az egész világra.


6. Összefoglalás

Íme megtaláltuk a tanulmány elején feltett kérdésünkre a választ, hogy vajon miért nem jut az emberek többsége anyagilag semmire sem, hiába dolgozik egy életen át. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy ilyen pénzrendszerben nem lehet munkával meggazdagodni.

Ez a pénzrendszer csak azoknak kedvez, akik kitalálták és működtetik. Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a pénzrendszer arra lett kitalálva, hogy egy rendkívül szűk bankár réteg a dolgozó néptömegeken élősködve óriási vagyonra tegyen szert!

Ha a ma működő pénzügyi folyamatoknak nem vetünk gátat, akkor ezek mindenképpen a globalizáció térnyerését és az emberiség rabszolgasorsba taszítását fogják eredményezni!

Kijelenthetjük, hogy a jelenlegi pénzrendszer egy sátáni népcsoport sátáni tervének a sátáni eszköze!

http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=mvsz&id=1207757092
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nem az ősi földet visszafo
  2008-04-10 20:07:01, csütörtök
 
  Már nem az ősi földet visszafoglalni jár a magyar Erdélybe, hanem dolgozni
2008. Április 10. 14:33

Ugorjatok, jönnek a magyarok! címmel írt szellemes publicisztikát a bukaresti Adevarul szerdai számában - áll a Népszabadság csütörtöki számában. A szerző azokra a tényekre és adatokra építette írását, amelyeket a román lap egyik riportja az Arad környéki munkaerőhiányból kiindulva tárt fel, s amelyek azt mutatják, hogy a megyében már több helyen is alkalmaznak magyarországi munkaerőt.

"Hogyhogy? Már nem azért jönnek a magyarok, hogy elvegyék tőlünk Erdélyt? Nem. Dolgozni jönnek" - írta annak kapcsán, hogy az Arad megyei Kürtösre várhatóan több ezren járnak majd át Magyarországról dolgozni. Nahoi jó adag iróniával élcelődik: vajon milyen képet vágnak majd mindehhez Gheorghe Funar és társai? Hiszen csak Kürtös környékén nyolc üzem épült fel az utóbbi időszakban, ahol több, mint 8000 ember dolgozik, több mint a település lakossága. A munkanélküliség tehát nullára csökkent, s muszáj Kelet-Magyarországról importálni a munkaerőt.

Az új helyzet radikális mentalitásbeli változásokat okoz a régióban - vonta le a következtetést. A határ menti térség lakosai egyre kevésbé figyelnek majd a "központra", s ha majd megkérdezik őket, hogy a Bukarestbe vagy a Szegedre vezető autópálya közül melyik épüljön meg hamarabb, az utóbbit választják. Hiszen ezek a térségek egyre jobban bekapcsolódnak az európai vérkeringésbe, s már ma is Bécs és Budapest felé orientálódnak.

Forrás: dunatv.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.