Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Levegőt!
  2008-04-11 19:52:15, péntek
 
  József Attila
LEVEGŐT!

Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.

Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.

Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
Hisz védekezni nincs semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam,
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok,
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Ó, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.


Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szívemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk míg vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd!
Szép, komoly fiadat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kismama felvonulás!!!
  2008-04-11 08:35:58, péntek
 
  Kismama felvonulás


KISMAMA FELVONULÁS

a kisgyerekes bérlet bevezetéséért
a
BKV székházától a Főpolgármesteri Hivatalig

2008. április 16.
(szerda)

9.30h Gyülekező a BKV székház előtt
(Akácfa utca 15.)

10.00 h Indul a menet

11.00 h Petíció átadása a Főpolgármesteri Hivatalnál
(Városház u. 9-11.)

CSATLAKOZZ!

Várjuk a kismamákat, a kispapákat, és mindenkit, aki szolidáris velük.
A demonstráció célja, hogy a Fővárosi Közgyűlés ne húzza tovább a
kisgyerekes bérlet
bevezetését.

2007 decemberében már beiktatták a BKV tarifa rendeletébe,
de azóta hónapról-hónapra kitolják a konkrét bevezetés időpontját.

További részletek és friss információ a www.kismamaberlet.hu
internetes kampány honlapon.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melkizedek REND-je...
  2008-04-11 08:31:33, péntek
 
  Hozzászólás a szavazólapról

Mivel a Szent Korona Tan nem Szent István törvénye, hanem Isten Törvénye, ezért nem 1000 éves, hanem sokkal régebbi. A Szent Korona Tan maga Melkizedek REND-je, ami szerint való főpap Jézus. Melkizedek Úr-Solyma (jerusalem) szakrális királya volt Kr.e. 1885-ben. Tehát Szent Törvényünk az eredeti Ótestamentum, ami arról az Isteni "használati utasításról" szól, ami alapján egyedül a világon az Igazságosság az alapja a Törvénynek és nem az emberi érdek, se a pénzvilág, se a politika.

Ez működött Jézus előtti időkben is, Jézus idejében (erre mondta a zsidóknak), hogy nem eltörölni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni. Ez a Törvény volt Atilla királyunk idejében, meg Árpád idejében, meg Szent István idejében.

Ezért tartozott Atilla idején egész Európa a Szent Korona uralma alá, mert mindenkinek volt annyi esze, hogy önként-dalolva alá álltak, mert tudták, hogy amig ezt a Törvényt ismerik el egyetlen érvényes Törvénynek, addig van REND és IGAZSÁG azon országokban, akik elfogadták. Ugyanígy Szt István idején is szinte egész Európa a Szent Korona uralma alatt állt.

Ezt a valódi történelmet hamisítják azok, akik istentelenek, akik végleg eladták lelküket a sátánnak, akikről Jézus megjegyzi, hogy a sátán fattyai vagytok. Ezek törtek ki ideiglenesen (1800-tól 2000-ig) a Szt Korona fennhatósága alól és darabolták szét Európát is (magyargyűlölő habsburg páneurópája) és Trianonnal Magyarországot is. Akik mélyebben foglalkoznak a Magyarság isteni küldetésével, azok kutatták az európai népek múltját és egységesen arra az álláspontra jutottak, hogy 100-200 évre visszamenőleg minden európai nép fia felfedezte a magyar őseit a családjában.

De az istentelen hupikék törpikék sátáni csipet-csapata csak úgy tudott európában mindenhol hatalomra jutni (lásd mindenhol a sátáni szabadkőműves vakolók embere van hatalmon), hogy először szétdarabolta Európát, majd mesterséges országokat hozott létre, majd szétdarabolta Magyarországot és a mesterséges országokhoz csatolta és így, ezzel a gyűlölködéssel biztosította a hatalmát.

Nem kell bedőlni a sátáni trükknek, annál is inkább, mert a 3.évezred a Feltámadás évezrede, amikoris a sátán véglegesen meg van semmisítve és már szellemileg nem tud súgni a fattyainak. Ezért buknak le ilyen gyorsan és ennyien, mert az ész, mint ügyvéd náluk nem működik, hisz véglegesen adták át önként-dalolva atyjuknak.

http://www.hirhalo.com/szavazas.php
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sok nyelven szólás pünkösdi
  2008-04-11 08:28:51, péntek
 
  A sok nyelven szólás pünkösdi csodája
az Európai Parlamentben

Tőkés László EP-képviselő Sajtóirodájának 2008. április 8-i közleménye szerint: A Konrad Adenauer Alapítvány Európai Irodájának szervezésében, annak brüsszeli székházában közebéddel egybekötött kerekasztal beszélgetésre került sor a mai napon. Az Európai Néppárt eszmeiségi körébe tartozó alapítvány díszvendégeként Leonard Orban többnyelvűségért felelős európai biztos tartott bevezető beszédet.

A nyelvi pluralizmus a demokrácia egyik fontos tényezője - mondotta. Az Unió egyik alapelve a tagországok nemzeti nyelvei közötti egyenlőség. Az európai soknyelvűségnek komoly költségvetési vonzatai vannak. Az EU polgárainak lélekszámára lebontva az uniós intézmények fordítói és tolmácsolási költségei fejenként évi 2,5 euróba kerülnek. Ez a demokrácia ára - állapította meg az európai biztos. Ugyanakkor bejelentette: őszre elkészül az európai soknyelvűség új stratégiája.

Az EU-tagországok képviselői közül a meghívottak felszólalásaikban kitértek a globalizáció és a migráció nyelvi vonatkozásaira, a nyelvoktatás és a kommunikáció vonatkozásaira, a kisebbségi nyelvek helyzetére. Teljes egyetértés mutatkozott az európai identitás és a kultúrák közötti párbeszéd fontosságának kérdésében.

Tőkés László felszólalásában méltatta a nyelvi demokrácia és a kulturális tolerancia Európai Parlamentben érvényesülő gyakorlatát, amely egyenesen a sok nyelven szólás és értés pünkösdi csodáját idézi. Romániai magyarként külön felhívta a figyelmet a kisebbségi és regionális nyelvek ügyére. A kettős - nyelvi és vallási - kisebbségben élő erdélyi magyarok kíméletlen elnyomást szenvedtek a Ceauşescu-diktatúrában. Noha helyzetünk azóta lényegesen megváltozott, ezen a téren még sok a tennivaló. Példaként említette, hogy míg az Európai Parlamentben mindenki az anyanyelvén szólalhat fel, ezzel szemben, ha valaki ugyanezt próbálná a román parlamentben, az botrányhoz vezetne. Európai képviselőnk Leonard Orban figyelmébe ajánlotta a soknyelvűség tagországi és kisebbségi szintű érvényesülésének nyomon követését (monitoring) és elősegítését.

A kisebbségi biztos válaszában kijelentette: a csatlakozási folyamat rendjén Románia teljes mértékben eleget tett a vele szemben támasztott európai kisebbségi és nyelvi elvárásoknak, illetve feltételeknek. Hangsúlyozta, hogy az "egység a sokféleségben" európai elve alapján a különféle nyelveknek nem egymástól elválasztaniuk, hanem egyesíteniük - integrálniuk - kell a nemzeti közösségeket.

www.tokeslaszlo.eu

Továbbította:
Frigyesy Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemben a politikai bűnözéssel
  2008-04-11 08:26:37, péntek
 
  Beszélgetés Dósa Istvánnal, a Magyar Gárda főkapitányával

Az utóbbi hónapok során a legtöbben "megszokták", hogy minden napra jut egy a Magyar Gárdát mocskoló hír, melyet magyarra fordítva kiderült, hogy az ígéretes kezdeményezés erősödik. Pár hete azonban csend van, pedig a szervezet erősödik: népfőiskolát, saját munkaerőpiacot szervez, ami pedig a legfontosabb, önvédő közösséget épít!

Hová tűnt a Magyar Gárda a médiából?

Azok a demonstrációk, melyek révén a Gárda a köztudatba került - gondoljunk itt például Tatárszentgyörgyre -, egy kicsit háttérbe szorultak. Most az építkezés ideje következik. Minden esetre a felvonulások fontos tanulsága: szervezetünk elég bátor ahhoz, hogy kiálljon, és olyan témákat vessen fel, melyek tabunak számítanak a politikai elit köreiben, de létszáma és így társadalmi súlya még nem elégséges. Eddig kevés időnk volt az igazi célnak élni: erős közösségként példát mutatni az egész magyarságnak arra, hogy összetartva, szolidaritást tanúsítva visszaszerezhető minden, amit ettől a társadalomtól elvettek! Gyarapodunk, ez a válaszunk azokra a törekvésekre, melyek a politika által a mai néprétegeket minden szinten szétdarabolják, ugyanakkor ellenőrzik és atomizálják, ahol az egyén egyedül kerül szembe mindennapi problémáival. Magányában pedig értelemszerűen gyengének találtatik, hisz így már csak a létéért küzdhet.

Mára a legkisebb társadalmi egységet, a családot is bombázzák. Milyen alternatívát nyújt a Magyar Gárda az amúgy is mindennapi küzdelmet folytató egyén számára?

Olyan közösséget, amelynek az egyén alkotó eleme lehet, és végre maga mögött tudhat egy erős, mindig elérhető szerveződést. A tatárszentgyörgyi kiállásunk oka is az volt, hogy ott élő gárdistáinkat megfenyegették. A falvakban az atrocitások beleívódtak a mindennapokba, de mi ezt nem fogadjuk el, és bárhol bátran demonstrálunk, ahol sérelem éri a magyarságot. Fontos adalék, amiről a média hallgat: Tatárszentgyörgyön azóta is csend és béke van...

Ez megnyugtató hír. Merre tovább?

Jelen pillanatban a legfőbb feladatunk, hogy a Gárda társadalmi súlyát növeljük a létszáma fejlesztésével, természetesen nem parttalanul, kemény szűrőkön keresztül. A jelentkezők száma sok ezerre tehető.

Az elmúlt hónapok során a közös rendezvények és cselekvések azokat a gárdistákat hozták közelebb egymáshoz, akik komolyan vették a Szent Koronára tett esküjüket és tagságukat. Ők mára egy könnyen mozgósítható és semmiféle fáradtságot nem sajnáló családdá váltak, a közös gondolkodásmód mentén. Mára ott tartunk, hogy ha valamelyiküknek meginog az egzisztenciája, azonnal rohan mindenki, amíg a probléma nem rendeződik. Pontosan azt az odafigyelést tanúsítják egymás iránt, ami a társadalom rétegeiben hiányzik! A Magyar Gárda így hosszú távon valóban pótolhatja az ifjak honvédelmi és hazaszeretetre irányuló nevelését. Ennek része az a teljesen természetes dolog is, hogy egy hétvégére kiköltözünk a természetbe, és gárdistáink megismerkednek a tereptan, az elsősegélynyújtás és a tájékozódás alapjaival. Nem vagyunk hadsereg, érdekes módon mégis az lettünk a médiában, miközben a Fiatal Baloldal és a szlovák gárdák azok, akik valóban fegyveres vagy azt imitáló kiképzést folytatnak.

Milyen konkrét vállalásaik vannak?

(A teljes cikket és további 40 oldalnyi építő, magyar érzelmű gondolatot lásd a Karpatia még pár napig kapható, standokon lévő számában! Karpatiamuhely.hu, karpatia@freedom.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az én Pesterzsébetem
  2008-04-11 08:18:25, péntek
 
  "Az én Pesterzsébetem"
2008-04-09 01:37:18 elnök


Ezen a címen hirdetett pályázatot az Egészséges Pesterzsébetért (EPER) Egyesület a kerületi Pedagógiai Intézettel és a Múzeummal összefogva a kerületi általános iskolák diákjai részére. Gyakran tapasztaljuk, hogy mi felnőttek nem vagy alig figyelünk arra, környezetre, amelyben a gyermekeink felnövekednek.

Az egyesület legfontosabb célja, hogy a jelenleginél egészségesebb, élhetőbb kerületünk legyen, a helyi sajátosságok mindenki számára kötelező figyelembevételében. Ebben nagy szerepe a jövö nemzedékének, hisz az Ő véleményükön keresztül tudjuk leginkább lemérni mit jelent számukra kerületünk jelenje és jövője.

A pályázati cím egyszerű mégis sokatmondó. De ma, amikor számtalan gonddal, nehézséggel és nagyon kevés örömmel szembesülünk a mindennapokban, nagyon jó érzés, ha egy kis őszinteséggel és egy szebb "csodavilággal" talákozhatunk, mint ami jelenleg van. Fiataljaink kerülete, a mi kerületünk, vágyaik, pedig kifejezik, mit kérnek Tőlünk, felnőttektől. A megvalósítás rajtunk áll, mert Ők, már álmodtak egy világot... Nekünk.

A megnyitó április 15.-16.30. Csili Kiállítótermében.

Beszédet mond Marton Erzsébet képviselő-asszony a Kulturális és Ifjúsági Bizottság Elnöke, valamint Farkas Ágnes világhírű kézilabdázó.
Közreműködik a József Attila Általános Iskola kórusa, vezényel: Rózsavölgyi Ildikó.
A megnyitó után a kategóriagyőzteseket díjakban részesítjük.
Külön öröm, hogy a szervezők mellett Földesi Gyula fővárosi és önkormányzati képviselő Úr is különdíjat ad át.
A kiállítást április 15-26. között lehet megtekinteni a Csili Kiállítótermében

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszélyeztetett kisebbségi ...
  2008-04-11 08:13:35, péntek
 
  Veszélyeztetett kisebbségi nyelvek és kultúrák



Tőkés László EP-képviselő Sajtóirodájának 2008. április 9-i közleménye szerint: - Veszélyeztetett kisebbségi nyelvek és kultúrák egy globalizálódó világban, jogfosztott és brutális módon elnyomott nemzeti közösségek az egyesült Európa és az Olimpiai Játékok árnyékában - tömören ekképpen foglalható össze Tőkés László EP-képviselő e napokban elhangzott brüsszeli megszólalásainak tárgya.

A 2008. április 8-i, Leonard Orban soknyelvűségért felelős európai biztossal való találkozó után a következő napon az európai parlamenti képviselő napirend előtti felszólalásában foglalkozott a tibeti helyzettel, majd a késő esti órákban az ,,Európai kulturális program a globalizálódó világban" című Jelentéshez szólt hozzá a Parlament plenáris ülésén.



Tőkés László felszólalása Tibet ügyében



Még alig ültek el a Koszovó függetlenségének kikiáltása keltette hullámok, máris a véres elnyomást szenvedő Tibet ellenállása vonja magára a pekingi nyári olimpiára készülő világ figyelmét. Mindkét esetben nacionalista-kommunista rendőrállamok erőszakos gyarmatosító politikája vezetett vérontáshoz. Mindkét esetben a népek önrendelkezési jogának megtagadása idézett elő az egész világ békéjét veszélyeztető válsághelyzetet.

A Béke Nobel-díjas Dalai Láma leleplezte a tibeti nép ellen folytatott kulturális genocídiumot és demográfiai agressziót.

A volt kommunista Romániában is jól ismertek ezek a módszerek. Ceauşescu is Románia ,,belügyének" tekintette a kisebbségek elnyomását - miként a tibetiek esetében Kína is ezt hangoztatja.

XVI. Benedek pápával együtt az Európai Parlament is lépjen fel ,,az igazságtalanság, a gyűlölet és az erőszak ellen". Szálljon síkra Tibet területi autonómiájának biztosítása érdekében!

Várjuk, hogy a Dalai Láma és a Római Pápa itt, Európa Képviselőházában mondja el a világnak: igazság nélkül nincsen békesség.



Tőkés László hozzászólása Vasca Graca Moura Jelentéséhez

Örömmel üdvözlöm Vasca Graca Moura Jelentését az európai kulturális programról a globalizálódó világban. A Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Esztendejében hangsúlyoznunk kell a kultúra rendkívüli jelentőségét az európai identitástudat erősítésében.

Romániai magyarként felhívom a tagállamok figyelmét Európa kisebbségi és veszélyeztetett kultúráinak támogatására. Példaként megemlítem a Romániában élő magyarok, nevezetesen a moldvai csángók és az erdélyi székelyek, továbbá a görögországi és a bulgáriai makedónok, a szerbiai románok, valamint a spanyolországi baszkok ősi kultúráját, melyeket kontinensünk kulturális örökségének részeként a tagországok oltalmazni kötelesek.

Az Európa Tanács részéről példaértékű az az Ajánlás, melyet Tytti Isohookana-Asunmaa finnországi képviselőasszony csángókról szóló jelentése alapján fogadott el, hiszen a kipusztulás határán álló csángó kultúra megőrzését szorgalmazza.

Az EU külkapcsolatai összefüggésében a kínai kommunista diktatúra által megszállott Tibetre is oda kell figyelnünk, ahol - a Dalai Láma megfogalmazása szerint - ,,kulturális genocídium" sújtja a világ egyik legősibb kultúráját.



Továbbította:

Frigyesy Ágnes







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkés László - Rares Nicolescu
  2008-04-11 08:06:25, péntek
 
  Ellenlevél a Tőkés-levélre a kolozsvári magyarverés kapcsán



A március 15-iki kolozsvári magyarverés kapcsán, az EP-nek címzett Tőkés László levélre ellenlevelet írt a demokrata-liberális Rares Niculescu. A Liberális Demokrata párti (PD-L) Európai Parlamenti képviselő pénteken nyílt levelet intézett az EP 785 képviselőjéhez, azok után, hogy Tőkés László már írt ennek az intézménynek egy levelet, melyben a püspök - Niculescu szerint - hamis fényben mutatta fel a kolozsvári incidenst. ,,Tőkés úr azt állítja, hogy egy magyar egyetemistát egy magyarellenes tüntetés részvevői vertek meg. A valóságban, ahogy azt a rendőrségi nyomozás is kiderítette, az egyetemistát két olyan egyén támadta meg, akiknek semmi közük nem volt a magyarellenes demonstrációhoz, amely a városnak egy másik pontján zajlott. (...)

Ez az incidens sajnálatos és a két agresszor megérdemli a súlyos büntetést. Mégis mélységesen immorális azt sugalmazni, hogy ennek a huliganuzmusnak bármilyen köze lett volna valamilyen magyarellenes demonstrációhoz. Ezzel Tőkés nem bizonyít mást, mint amit már mindannyian tudunk, vagyis azt, hogy politikai akcióterve abból áll, hogy választási támogatást szerezzen magának a Romániában élő magyarok és románok közötti kapcsolatok megmérgezése által. (...) Tőkésnek nem áll szándékában megérteni, hogy Romániában nem léteznek etnikai konfliktusok, főleg nem Kolozsváron, mely jól ismert multikulturális egyeteméről, ahol ugyanolyan lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy anyanyelvükön tanuljanak a román, a magyar és a német származású hallgatók." - írja Niculescu levelében, melyben aláhúzza azt is, hogy Emil Boc polgármesternek semmilyen jogi alapja nem volt arra, hogy betíltsa az Új Jobboldal szervezet demonstrációját, minthogy ,,egy demokratikus

társadalomban mindenkinek joga van beszélni, még akkor is, ha nem értünk vele egyet."

Megjegyzendő, hogy Niculescu a levélben a ,,magyarellenes demonstráció" kifejezést következetesen idézőjelbe tette.

_______________



Az Európa Parlament képviselői részére - Tőkés László EP-képviselő levele



Tisztelt Képviselőtársaim!

Elszomorított az, ahogyan Rareş Niculescu képviselőtársam megpróbálta ,,kimagyarázni" a romániai magyarellenes megnyilvánulások elleni, közelmúltban tett tiltakozásom hátterét, mert parlamenti körlevele becsületsértő rágalmakat tartalmaz. Számomra nem új ez a jelenség, hiszen Ceauşescu diktátor és poszt-kommunista utódai számtalanszor kihasználták már annak lehetőségét, hogy megbélyegző rágalmak özönét zúdítsanak reám, valahányszor az emberi méltóság és az emberi jogok védelmében emeltem fel szavamat.

Arra azonban nem számítottam, hogy a hazugságok és rágalmak özönét az Európai Parlamentben is célravezetőnek hiszik majd. Ehelyett abban reménykedtem, hogy országunk európai uniós csatlakozása által az európai politikai kultúra és gyakorlat fog meghonosodni Romániában, és semmiképpen sem a bizánci típusú intrika-politika fog teret nyerni Európa fővárosában. Kötelességemnek tartom tehát, hogy tételesen visszautasítsam és cáfoljam a Niculescu úr levelében közzétett állításokat: ,,A rendőrségi nyomozás is kiderítette, hogy azt a diákot, akiről Tőkés úr írt, valójában két olyan egyén támadta meg, akiknek semmi közük nem volt a »magyarellenes demonstrációhoz«, amely a városnak egy teljesen más részén zajlott" - írta Niculescu úr".

1. Niculescu úrnak nem kellene idézőjelet használnia, amikor a nemrég Kolozsváron lezajlott, egy újfasiszta szervezet által szervezett magyarellenes demonstrációra utal (www.nouadreapta.org). A filmre rögzített gyűlölködő skandálások minden esetleges kétséget kizárnak: ,,Magyarok, tűnjetek el az országból!"; ,,Románia nem akar titeket!"; “Cluj nem Kolozsvár!" (vonatkozó videofelvétel: http://www.youtube.com/watch?v=WDsNk0ZmSB0&eurl)

2. Egyenesen bizarr Niculescu úr állhatatos ragaszkodása ahhoz, hogy semmilyen kapcsolat sem volt a neofasiszta magyarellenes gyűlölet-demonstráció résztvevői és a gyűlölettől indíttatott támadás között. Magyarázata szerint ,,futballhuligánok" jelentek meg hirtelen, hogy magyar identitásáért megtámadjanak egy tizenévest. A sajtóbeszámolókból egyértelműen kiderül viszont, hogy a 17 éves áldozat, Lészai Lehel éppen a magyarellenes demonstráción készült videofelvételek alapján tudta azonosítani néhány támadóját a csendőrség épületében.

3. Az a kijelentés is hamis, hogy az egymással szorosan összefüggő események - azaz a hivatalosan engedélyezett magyarellenes tüntetés, a magyarajkú lakosság hivatalos ünnepi megemlékezése és a megemlékezésre igyekvő tizenéves magyar elleni brutális támadás - a város ,,teljesen más részeiben" történtek. A mellékelt térkép alapján világossá válik, hogy a közeli helyszínek igencsak lehetővé tették a résztvevők számára, hogy összetalálkozzanak.

4. Végezetre: a diákot egy csoport támadta meg. Tény, hogy kettőt közülük már elfogtak, a reákövetkező napon szabadlábra helyezték őket, és bűnvádi eljárást indítottak ellenük. ,,Romániában nem léteznek etnikai konfliktusok, főleg nem Kolozsváron, mely város arról a multikulturális egyetemről vált ismertté, melynek kebelében egyenlő feltételek adottak ahhoz, hogy a román, a magyar és a német származású hallgatók anyanyelvükön tanuljanak." - írta továbbá Niculescu úr.

1. Sajnálatos módon a fentebb leírt támadás nem egyedi. A nyílt etnikai uszítás eredményeképpen túl sok fenyegetés, és gyűlöletből fakadó agresszió fordul elő szülővárosomban, Kolozsváron, ahol a város kisebbségi lakosait fenyegetik és támadják meg. A legutóbbi esetben például magyar lányokat vertek véresre Kolozsváron, miközben a velük lévő fiúkat késsel arra kényszerítették, hogy végignézzék a verést. Mindez pedig azért történt, mert a lányok anyanyelvükön - magyarul - beszéltek a kolozsvári utcán Március 26-án pedig a Kolozsvári Zsidó Hitközséget sokkolta, hogy székházuk falára a ,,Halál" szót festették, más sértő üzenetekkel egyetemben. “Halál a magyarokra" - hirdeti egy friss, kolozsvári falfelirat. Attól tartok, hogy a felsoroltak leginkább etnikai konfliktusok létéről tanúskodnak.

2. Kolozsvár valóban ismert nemzetközileg, ámbátor nem egy multikulturális egyetem, hanem megelőző ultranacionalista polgármestere, Gheroghe Funar miatt. Funar ugyanis előszeretettel használta az uszítóan kisebbségellenes - különösen magyarellenes - retorikát, a városban élő nagyszámú magyar lakosság legnagyobb kárára. Az általa okozott rombolást nem lehet meg nem történtté tenni.

3. A helyi egyetemi állapotok pedig nemzetközi botránnyá minősültek, merthogy nemcsak hogy korlátozza a multikulturalizmust, de a többnyelvűséggel szemben is intoleranciát tanúsít. Az egyetem csakugyan nyomtatott olyan szórólapot, amely a többnyelvű feliratok meglétét hirdette. Két magyar-ajkú tanár ezen felbátorodott és 2006 novemberében eldöntötték, hogy saját kezűleg ki is helyezik a magyarnyelvű feliratokat. Azokat viszont az egyetem vezetősége eltávolíttatta, a két magyar kádert pedig egyszerűen kirúgta. ,,Azt is hangsúlyozom, hogy Kolozsvár polgármesterének - aki egyébként annak a Demokrata Liberális Pártnak az elnöke, amely az Európai Néppárt tagja, s melyet magam is büszkén képviselek az Európai Parlamentben - nem volt törvényes alapja visszautasítani a demonstráció engedélyezését. Egy demokratikus társadalomban mindenkinek joga van beszélni, még akkor is, ha nem értünk vele egyet" - állítja Niculescu.

1. Ezúton szeretném akkor Kolozsvár polgármesterének figyelmébe ajánlani a nyilvános gyülekezésről szóló 60/1991-es számú törvényt (2004-ben láttak el kiegészítő módosításokkal), amely törvényes hivatkozásul szolgálhat neofasiszta, gyűlölködő demonstrációk betiltására.

2. Az említett törvény 9-es számú cikkelyének a) pontja tiltja azon nyilvános demonstrációkat, amelyek fasiszta, kommunista, rasszista, soviniszta, terrorista-diverzáns eszméket hirdetnek. Idetartoznak azon gyülekezések, amelyek rossz hírbe hozzák az országot és a nemzetet, etnikai és vallási gyűlöletetre, diszkriminációra és nyilvános erőszakra uszítanak. A c) alpont egyébként tiltja a közbiztonságot veszélyeztető, és a közerkölcsöt sértő gyűléseket is.

3. Mindezt szem előtt tartva, Kolozsvár polgármesterét törvény kötelezte volna arra, hogy betiltsa a magyarellenes demonstrációt. Egy felelős polgármester pedig akkor is betiltott volna egy olyan tüntetést, amely a város lakosságának számottevő része ellen irányul (20%), ráadásul azok nemzeti ünnepén, ha ez nem lett volna jogi kötelessége.

,,Állampolgáraink azt várják el a megválasztott európai parlamenti képviselőiktől, hogy a fent említett prioritások ügyét szolgálják, és ne nyissanak etnikai csatateret az Európai Parlamentben, amiképpen azt Tőkés úr teszi... erkölcstelen módon. Ezáltal Tőkés úr bebizonyította azt, amivel mi mindannyian tisztában vagyunk: politikai programja csupán egy pontból áll, választási előnyt szerezni azáltal, hogy megmérgezi a románok és magyarok kapcsolatát Romániában. Politikai karrierje erre a stratégiára épül..." - írja Niculescu úr.

1. Feltételezem, hogy képviselőtársunk, Niculescu úr, tisztában van azzal, hogy szavai a büntetőjog szerinti, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás kategóriájába esnek.

2. Azt is feltételezem, hogy képviselőtársam is tudja: az aggasztó tünetek véka alá rejtése vagy éppen eltagadása nem visz bennünket közelebb agyongyötört társadalmunk felépüléséhez. Az sem járható út, hogy kirekesztik, vagy bűnbaknak kiáltják ki azokat, akik nyíltan beszélnek az aggasztó tünetekről.

3. Mindezekhez hozzáfűzném, hogy egész politikai karrieremet országunk demokratizálásának és a romániai népek és felekezetek közötti szolidaritás előmozdításának szenteltem. Az 1989-es temesvári antikommunista forradalom - amely testvérekként egyesítette támogatásomra a románokat és a magyarokat, amikor az emberi jogok védelmében és a szabadság érdekében szembekerültem Ceauşescu diktátorral - a legnyilvánvalóbb bizonyítéka ennek.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Nem egyedüliként tiltakoztam a gyűlölködő demonstráció ellen és a fiatal diák védelmében. Romániai emberjogi szervezetek, a Kolozsvári Zsidó Hitközösség, az európai néppárti RMDSZ, illetőleg Sógor Csaba parlamenti képviselőtársunk is rendre elítélték e jelenségeket. Azt remélem, hogy jogos tiltakozásukat senki sem bélyegzi majd ,,erkölcstelennek" vagy ,,mételyezőnek".

Niculescu képviselő levele lényegében pártja előítéleteit tükrözi, vagy inkább azon rosszhiszemű erőfeszítéseik hátterére világít rá, amellyel a Demokrata Liberális Párt minden áron akadályozza az Európai Néppártba való felvételemet.

A kommunizmus bukása óta, azaz 1989 után is számos sérelem érte a majd kétmilliós romániai magyarságot. Európa egyik legnagyobb etnikai kisebbségeként viszont közösségünk elkötelezte magát amellett, hogy demokratikus és békés eszközökkel védje meg identitását. Közösségünk tagjai Románia lojális állampolgárai, de nem kívánnak másodrangú állampolgárokként élni hazájukban. Kérem, lépjenek velem kapcsolatba, ha tanácsaikkal segíteni tudják egy kiegyensúlyozott, egészséges és virágzó romániai társadalom felépítését!

Tisztelettel küldöm jókívánságaimat - írja Brüsszelben, 2008. április 3án kelt levelében Tőkés László európai parlamenti képviselő.

Továbbította:

Frigyesy Ágnes


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elég volt a hazugságokból!
  2008-04-11 07:18:55, péntek
 
  Mi azt sem bánjuk, ha kilövik Gyurcsány szemét!

Lemagyaroznak, aztán még nekik áll feljebb! Lefasisztáznak,
törvénytelenül, engedély nélkül jönnek ellenünk fenyeget"ozve a
cionisták Gyurcsánnyal, Szanyival, Horn Gáborral, Gusztossal és az
összes olyan megélhetésivel, akiknek egyetlen esélyük, hogy
"üldöztetésüket" el tudják adni a világnak, miközben "ok veretnek
minket véresre, lövetik ki a szemünket, mert magyarok vagyunk!

Ezeknek a cionista b"unöz"oknek egyetlen esélyük, hogy holnap a
magyarellenes média segítségével felélesszék az antimagyar
szervezetet, a Demokratikus Chartát. Ezért szervezkednek!

Elég volt a hazugságokból!

Nem más érdek, hanem ismét a magyar sérült Lipótvárosban!
"Szemet-szemért, fogat-fogért!" Ezt várjuk el az ellenünk számtalanul
fellép"o politikai rend"orségt"ol! Mi azt sem bánjuk, ha a
tömegoszlatás során kilövik Gyurcsánynak és b"untársainak a szemét!
Velünk lesz holnap Nagy Laci bajtársunk, akinek a szemét 2006. október
23-án kilövette Gyurcsány!

A magyar hazafiaknak azt javasoljuk, hogy alakuljon át a holnapi
demonstráció kormányellenes tüntetéssé. Takarodjanak a közéletb"ol
a magyargyalázók!

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2008. április 10.

--
Eredeti cikk:
http://www.magyaronvedelem.hu/irasok/apr/gyurcsany_szemet.html

Honlap:
http://www.magyaronvedelem.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne üljenek fel a ...
  2008-04-11 00:14:06, péntek
 
  MSZP-s belépővel jutott be Tomcat Szanyi sajtótájékoztatójára
2008. április 10. 18:36 MNO

Szanyi Tibor arra kéri az újlipótvárosiakat, hogy ne üljenek fel a péntekre meghirdetett "fasiszta provokációnak", de nagyszámú, csendes jelenlétükkel adják jelét önvédelmi képességüknek. Erről az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón beszélt. Lapunk úgy értesült, hogy Szanyi sajtótájékoztatójára a Tomcat néven elhíresült blogger az MSZP-től kapott sajtóbelépővel jutott be. Az MSZP sajtóosztálya közleményében tudatta, hogy megtévesztés miatt biztosítottak belépőt Polgár Tamásnak.

Az MNO információi szerint a sajtótájékoztatóra az MSZP sajtóosztálya adott belépési engedélyt Polgár Tamásnak a Képviselői Irodaházba. Mindezt megerősíti a párt közleménye, ugyanakkor hozzáteszik a Tomcat nevű blogger megtévesztette őket, mivel Polgár Tamás újságírónak adva ki magát igényelt belépőt a sajtóosztálytól. Leszögezik: az MSZP - frakció sajtosztálya a szocialista képviselők sajtótájékoztatóira, valamint a képviselőcsoport médianyilvánosságra számot tartó rendezvényeire érkező újságíróktól soha nem tagadta meg a beléptetést, bármelyik médium nevében igényelte is az engedélyt. Ezzel a lehetőséggel mindeddig senki nem élt vissza - zárul az MSZP közleménye.

"Újlipótváros országgyűlési képviselőjeként felkérem a városrész polgárait, hogy az április 11-e délutánján a Jászai Mari térre meghirdetett fasiszta provokációnak ne üljenek fel, de a közelben nagyszámú, csendes jelenlétünkkel adjuk jelét önvédelmi képességünknek" - fogalmazott Szanyi Tibor sajtótájékoztatóján.

A politikus felszólította a rendőrséget, hogy a törvény teljes erejével védje meg a városrész polgárainak testi és lelki épségét. Szavai szerint megelőzést várnak, nem pedig utólagos vizsgálatokat. Az állami és rendvédelmi szerveknek most kell megmutatniuk, hogy méltóak a bizalmunkra - fűzte hozzá.

A tájékoztatón megjelent Polgár Tamás (Tomcat), a tüntetés szervezője, aki kikérte magának, hogy fasisztának nevezik a felvonulásukat. Polgár Tamás a sajtótájékoztatón kamerával a kezében azt kérdezte az MSZP-s képviselőtől, honnan veszi a bátorságot, hogy fasisztának nevezze őket, és honnan gondolja, hogy bárkit is bántani szeretnének. Szanyi Tibor erre azt válaszolta, "akinek nem inge, nem veszi magára". Hozzáfűzte: az egész rendezvény előkészítésének "a hangulata, jellege, látványa, értelme, szaga mindene egy fasiszta provokáció".

Polgár elmondta, rágalmazás, becsületsértés és rémhírterjesztés miatt feljelenti azokat, aki még egyszer fasisztának, újnyilasnak nevezi a felvonulást, és azt állítja, hogy erőszakos cselekményre készülnek.
(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 179
  • e Hónap: 1126
  • e Év: 37067
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.