Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Horn: a tanárverés oka Orbán
  2008-04-12 21:41:37, szombat
 
  Horn: a tanárverés oka Orbán

, 2008.04.12 02:43

Horn Gábor és John Emese cikke a Népszabadságban: "Egy pesti iskolában egy gyermek megrúgta, lökdöste, fenyegette a tanárát, egy kaposvári iskolában pedig a diák leköpte a tanárát. A bajok sokrétűek, közös eredőjük pedig a különböző helyekről megismert és befogadott minta, melyekből gyermekeink megkonstruálják viselkedési normáikat. Bizony van ebben politikusi felelősség is. Vajon milyen kulturális attitűdöt rögzít az a példa, hogy ha a nekünk nem tetsző ember beszél az Országgyűlésben, akkor kivonulunk?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olajmulti tette rá a kezét a m
  2008-04-12 21:20:43, szombat
 
  Népszabadság, HavariaPress, nyomán 2008. április 12. 08:48

Olajmulti tette rá a kezét a makói gázkincsre


A magyar forradalmi sámánok tavaly februárban jelzett szándékaitól eltérően nem a Szent Korona, hanem az amerikai ExxonMobil tulajdonába került át a makói "gigantikus" gázlelőhely nagy része - írja a Népszabadság.
A világ vezető olajcége dollárszázmilliókat invesztál, noha bizonytalan, hogy kitermelhető-e egyáltalában a gázmező, és ha igen, milyen áron. Az amerikai ExxonMobil energiaóriás egy bonyolult ügylet keretében kivásárolja a Makó-árok I. nevű, a korábbi hírekben nagyon reményteljesnek minősített gázlelőhely nagy részét a jelenlegi tulajdonostól, a kanadai bejegyzésű Falcon Oil&Gastól, illetve annak magyar leányvállalatától, a TXM Kft.-től - jelentették be az érintettek.

A terület 75 százalékán mostantól az ExxonMobil egyik leánycége folytathatja a kutatásokat, s ezért 25 millió dollárt fizet a Falconnak. A telek 25 százalékán a TXM saját technológiájával kutat tovább szénhidrogének után. Az ExxonMobilnak "eladott" rész jogilag csupán 67 százalékban lesz az amerikaiaké, 33 százalékot a Falcon megtart magának. Mindezért cserébe az ExxonMobilnak további feltételeket kellett vállalnia. Eszerint az - időben nem részletezett - "első fázisban" 50 millió dollárt kell a helyszínen a kutatásokba fektetnie. Ha ezután reménytelennek ítéli a helyzetet, s levonul, tulajdonrésze visszaszáll a Falconra. Ha marad, további 100 millió dollárt fizet a kanadai cégnek, a második fázis munkálataira pedig még 50 millió dollárt költ. Ha ezután sem akar túladni a gázmezőn, részesedését újabb 75 millió dollárral válthatja meg a Falconnál. Az ExxonMobil kikötötte magának a jogot arra, hogy a Molnak eladhassa részesedésének felét. A számos hazai olaj- és földgázlelőhelyet működtető magyar társasággal - amely tegnap lapunknak nem nyilatkozott - a Falcon közvetlenül is tárgyalt, de az a jelek szerint nem vezetett eredményre.

A Mol és az ExxonMobil tavaly kötött egy együttműködési megállapodást közelebbről meg nem nevezett lehetséges hazai szénhidrogén-kutatásokra, amelyről mindmáig konkrétumok nem derültek ki. A makói körzetben koncessziós szerződés alapján a kanadai Falcon, illetve a TXM végezhet szénhidrogén-kutatásokat. Ez Magyarországon évtizedek óta bevett gyakorlat: a kutatások hatalmas kockázatát és költségeit csak nagyvállalatok képesek vállalni. Így a lehetséges lelőhelyek nagy részén ma is a Mol, illetve külföldi vállalatok vannak jelen. Mindazonáltal az elmúlt évtizedek nem hoztak különösebb jó hírt e tekintetben: szinte kizárólag csak a készletek csökkenéséről, a kutatások gyér eredményeiről érkeztek a hírek. Tavaly év elején érkezett a szenzációs hír, hogy a makói térség mélye becslések szerint 600-1000 milliárd köbméter gázt rejt.

A szám önmagában hatalmas: a magyar fogyasztás évente 14 milliárd köbméter. Egyetlen probléma akadt vele: hogy a feltételezett készletek zöme 3-6 kilométerrel a földfelszín alatt található. Bár kitermelésére ma gazdaságos technológia nem áll rendelkezésre, tény, hogy az energiaárak viharos emelkedésével egyre többet érdemes befektetni a kutatásba. A Falcon is ezért jelent meg a területen. Mindenesetre a bejelentés nyomán sajátos médiahullám kerekedett, sokan hamar energia-nagyhatalmi tervek szövögetésébe kezdtek, sőt magyar "sámánok" a Szent Korona számára jelképesen le is foglalták a területet, kifejezve a befektetői szerződések megsemmisítésének vágyát is. Bányamérnökök már akkor úgy vélték, hogy kellő óvatossággal kell kezelni a bejelentést. Szabó György, a TXM ügyvezetője lapunknak tavaly januárban azt mondta, hogy fél év múlva mondhatják meg teljes bizonyossággal, milyen mértékben nyerhető ki a földgázkincs. Szó esett arról is, hogy tavaly áprilisra a torontói tőzsdén jegyzett Falcon részvényeit bevezethetik a budapesti parkettre.

Máig egyik bejelentés sem történt meg. Szabó ezzel kapcsolatban tegnap lapunknak leszögezte: ez idő alatt sem tétlenkedtek, folytatták a kutatásokat. Ennek eredménye az is, hogy az ExxonMobil be kíván fektetni a területen. De a TXM önmagában is erős, hiszen a tulajdonában maradó területen saját tőkéből - más forrásokból származó információink szerint mintegy 50 millió dollárból - folytatják a munkát. A kitermelhető készletek mennyiségének meghatározására most már nem kívánt konkrét céldátumot megjelölni. Hozzátette: a Falcon nem tett le a magyar tőzsdei bevezetésről sem. Annak eddig adminisztratív akadályai voltak, de a megjelenésnek immáron szintén nincs határideje.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
MÁV Cargo: sikerdíj vagy csúsz
  2008-04-12 21:18:50, szombat
 
  Magyar Nemzet, HavariaPress nyomán 2008. április 12. 08:41

MÁV Cargo: sikerdíj vagy csúszópénz?


Távozik az osztrák államvasutaktól Gustav Poschalko vezérigazgató-helyettes, aki a MÁV Cargo megvételével kapcsolatban 7,1 millió eurós sikerdíjszerződést írt alá egy ismeretlen magyar minicéggel, melynek képviselői nem rendelkeznek lobbiengedéllyel - írja a Magyar Nemzet.
Csupán négy hónappal beválasztását követően útilaput kötnek a MÁV Cargo privatizációja során kirobbant 1,9 milliárd forintos sikerdíjszerződés osztrák főszereplője, Gustav Poschalko, az osztrák államvasutak vezérigazgató-helyettesének lábára, aki egyedüli igazgatósági tagként írt alá sikerdíj-megállapodást egy magyar minicéggel, a Geuronet Bt.-vel - értesült a bécsi Kurier napilap.

Poschalko tavaly nyáron gyakorlatilag a saját szakállára írta alá az ominózus megállapodást, melyet a Rail Cargo Austria (RCA) igazgatóságának két másik tagja nem is látott el kézjegyével. A két igazgatósági tag a hivatalos magyarázat szerint éppen szabadságon volt. (Poschalkóval együtt egy másik korrupciógyanús ügy miatt a vezérigazgató, Martin Huber is távozik.) Időközben azonban kiderült, hogy a Gulya András és édesanyja, Gulya Viktória fémjelezte Geuronetnek - a Központi Igazságügyi Hivatal regisztrációs adatai szerint - nincs is lobbiengedélye, ezért nem is folytathattak ilyen jellegű tevékenységet. Amikor a hiányosságra február közepén fény derült, Poschalko - aki addig állította, hogy lobbizásért Ausztriában nem ritka az ilyen magas honorárium - módosított eredeti nyilatkozatain, és már tanácsadási díjról beszélt. Az ügyet kirobbantó és a szerződéssel előrukkoló Format osztrák hetilap sugallata szerint a 7,1 milliós sikerdíj magyar pártkasszákat gazdagít.

Fotó:OrientPress
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tomcat törvénytelen előállítás
  2008-04-12 21:15:42, szombat
 
  Videó: Tomcat törvénytelen előállítása
2008-04-12. 12:57:45

Az ÁVH törvénytelenül tudomásul vette a judeorasszisták időben be nem jelentett magyarellenes szeánszát, ám betiltotta Tomcaték esti felvonulását, amiért azt nem időben jelentették be! Ennek ellenére kb. 3 órán keresztül nem avatkoztak be, de végül jött a héber kormány parancsa: csak zsidók, cigányok, komcsik tüntethetnek be nem jelentve illetve a 72 órás előzetes határidőt be nem tartva. De ez még semmi: a bûnőrők oszlásra szólítottak, mire Tomcat: jó, oszoljunk. Erre bevitték. Már az is baj, ha engedelmeskedik a csicskáknak. Vajon az illegálisan tüntető Fletóval és Schröderrel került egy cellába?

http://www.youtube.com/watch?v=58XQSC9SHaM&eurl=http://nemenyi.net/reszletes. asp?MainID=1&HirID=32255


Korábban írtuk:

Miután a BRFK legújabb, abszurd jogértelmezése szerint nem kell komolyan venni a gyülekezési jogról szóló törvényben előírt, három nappal korábbi bejelentési határidőt (ezt a magyarellenes megmozdulás időbeli kicsúszása miatt találták ki), Tomcat frappáns bejelentést tett: este 6-tól még egy tüntetés Kossuth téren. Gyülekezés 17 órától a Margit híd pesti hídfőjénél, indulás 17:45-kor, vonulás a Balassi Bálint utcán keresztül (a Képviselői Irodaház mellett) a Parlament elé. Aztán lehet, hogy közben még bejelentünk gyorsan egy demonstrációt az Erzsébet hídra is... Alább Tomcat következik.



Nekik lehet? Akkor nekünk is!

A gyülekezési törvény azt írja elő, hogy egy tüntetést legalább 72 órával a megtartása előtt kell bejelenteni az illetékes rendőri szervnek, Budapesten a BRFK-nak. Mi ennek meg is feleltünk, ám az antifasiszta ellentüntetések nem. Ennek szervezői csak tegnap jelentették be tüntetési szándékukat. Ennek ellenére a BRFK tudomásul vette, engedélyezte az antifasiszta tüntetést. Csillag Melinda, a BRFK sajtóreferense közölte a HírTV-vel, hogy a rendőrségnek nincs oka megtiltani egy tüntetést csak azért, mert annak bejelentésénél nem tartották be a 72 órás határidőt.

Tényleg? Akkor biztos dísznek van a törvényben az a 72 óra. Idézem nektek pontosan.

"6. § A közterületen tartandó rendezvény szervezését a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak, Budapesten a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak (a továbbiakban: rendőrség) legalább három nappal a rendezvény megtartásának tervezett időpontját megelőzően kell bejelenteni. A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli."

De ha így állunk, akkor nyilván ránk sem vonatkozik ez a határidő.

Ma reggel 9 órakor elmegyek, és bejelentek mára egy újabb tüntetést, 18 órára, a Parlament elé. Nem tilthatják meg arra hivatkozva, hogy nem vagyok benne a határidőben, ugye? És ezentúl minden tüntetést alig néhány órával előbb jelentünk majd be. Vagy akár öt perccel korábban. Elvégre lehet, nem? Holnap is beadunk egyet, meg holnapután is, és minden nap, mert minden nap lehet tüntetni. Gondolja át a BRFK, mi az álláspontja! Íme a mai beadvány.




http://kuruc.info/galeriaN/hir/tomcat_villamtuntetes_bejelentes_public-1.jpg



http://kuruc.info/galeriaN/hir/tomcat_villamtuntetes_bejelentes_public-2.jpg









Érdemes elolvasni magát a bejelentést is, szórakoztató



S hogy tovább bonyolítsuk a dolgot: a bíróság már régen kimondta, hogy a rendőrségnek csupán tiltási joga van, de nem kell konkrétan engedélyt adniuk ahhoz, hogy egy tüntetés megtörténhessen. Szólni kell nekik, de nem az engedélyüket kérni. Ha a beadványra a BRFK nem reagál tiltással, akkor a bejelentő részéről minden kötelezettség teljesítve van, és a tüntetés törvényes. Épp azért találták ki a 72 órát, hogy a BRFK átnézhesse a beadványt, és megtehesse a szükséges lépéseket.

Ám ha egy tüntetést öt perccel a megtörténte előtt is bejelenthetnek, akkor a BRFK nem tudja átnézni a kérelmet, és így betiltani sem. Csakhogy onnantól, hogy a bejelentő papírt beadtuk, a tüntetés törvényes! Azt fogjuk tehát csinálni, hogy néhány embert készenlétbe állítunk a fentihez hasonló tüntetési bejelentőkkel a BRFK kapuja előtt. Időnként bemegy egy, leadja az övét, kap rá pecsétet a portástól, és máris rohan hozzánk vele. És innentől oda vonulunk, ahová akarunk: Gyurcsány villájához, Sólyom irodájához, vagy akár a Dohány utcai zsinagóga elé. Ott akadályozzuk a forgalmat, ahol akarjuk, mert nincs megtiltva - nekünk meg honnan kéne tudnunk, hogy hol vagyunk útban?

Akarja ezt a BRFK? Meg tudjuk, és meg is fogjuk csinálni. Teljesen szét fogjuk zilálni a várost, hiszen bejelentett és törvényes módon vonulhatunk oda, ahová akarunk.

Ha nem akarja ezt a BRFK, akkor vonja szépen vissza az antifák tüntetésének tudomásul vételét. Még nem késő! Tartsák be a törvényt, vagy viseljék egy polgári engedetlenségi mozgalom következményeit.

Kedves Gyárlakók és Kuruc.info olvasók! Jelentkezzen, akinek van robogója, motorja, és szívesen beadna egy-egy ilyen bejelentést holnap, majd repesztene hozzánk a lepecsételt papírral.

Egy kérés a tüntetőkhöz!

Az elmúlt napokban rengeteg embert értesítettünk a pénteki tüntetésről. Ehhez a Kuruc.info segítségével egy SMS-listát is felhasználtunk, amelynek révén 11 ezer nemzeti érzelmû ember kapta meg rendezvényünk hírét (ha már Tomcat megírta: valójában 12 ezernél is több, de ennyi infó is túl sok a nyilvánosságnak - Kuruc.info szerk.). Ilyen tömegküldést egyébként az MSZP is csinált. A különbség az, hogy nekik van rá pénzük, nekünk meg nem nagyon. Saját zsebből fizettem az SMS-ek költségét, 140 ezer forintot. Arra kérek mindenkit, aki egyetért a kezdeményezésünkkel, és ott lesz a Jászai Mari téren, dobjon meg száz-kétszáz forinttal, tényleg nem kell több, leszünk elegen, hogy ennek legalább egy részét összedobjuk. Köszönöm.

Tomcat - Bombagyár

[Forrás: http://kuruc.info/r/2/23505/]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány megint gázszagot ére
  2008-04-12 21:11:45, szombat
 
  Ántiszemita hangulat zsidó módra - A kormány megint gázszagot érez
Publicisztikák

2008.04.11.

Skodacsek András jegyzete

Bácsfi Diána, Szabó Albert. Sokan nem ismerik e neveket. Érdemes róluk tudni, hogy a Gengszterváltás után ezeket az embereket hívták segítségül egy pancser társaság hatalomban tartására. Szabó Albert, miután elvégezte "műnáci tevékenységét" ma Izraelben él. Mára finomodnak a módszerek. Manapság Tilos Rádiós "keresztényírtós" ügyből csinálunk "Izraeli zászlóégetős" ügyet. Aztán lehet nemzetközileg tiltakozni a semmi ellen.

Tehát az ántiszemita recept jelenleg a következő: Végy egy hét éve kormányzó pancserkormányt, és egy gyáva, nyuszi ellenzéket. Ha már végképp nem megy a kormányzás, keressünk egy esetet, mondjuk egy olyat, ahol magyarokat atrocitás ér saját hazájukban azért, mert az illetők magyarok. Vegyük a legutóbbi esetet, amikoris egy magyar hölgyet azért nem szolgáltak ki egy jegyirodában mert a hölgy "fasiszta", az együttes, melynek koncertjére szeretett volna jegyet venni (Hungarica, a vásárlási slágerlistán az ország második legjobb zenekara) pedig szintén "fasiszta". Hogy mitől fasiszták, azt nem tudjuk. Azaz igen: magyarok.

Majd egyes állítások szerint, vélhetően titkosszolgálati együttműködéssel a hatalom dobasson molotovkoktélt a jegyirodára (a mai napig nem tudjuk kik lőttek a Rendőrpalotára), és generáljuk az ügyből egy ántiszemita ügyet. Végy egy mindenre alkalmatlan 1%-os pártot, lehetőleg olyat, amelyik igen érzékeny a(z) (nem létező) ántiszemitizmusra, s egy magyarellenes ügyből gyártsunk gyorsan ántiszemita ügyet Tilos Rádiós recept szerint. Lehetőleg fűszerezzük (támogassuk) ezt meg jól Tv2-vel, Rtl Klubbal, ahol csak arról beszélnek, hogy "szélsőségesek" tiltakoznak, de hogy mi ellen (nem szolgáltak ki egy magyart egy jegyirodában), azt már nem mondják el e két adóban, látszólag tehát a molotov koktél dobálás miatt tüntetnek (teljesen logikátlan, de e két adó ezt sugallta tegnap).

Csináljunk lehetőleg kormányválság közepén minél több, minél nagyobb ántiszemita megnyílvánulásokat, a Magyarországon élő zsidókat pedig jól hergeljük fel a magyarok ellen, jelenetsünk be ántifasiszta tüntetéseket, ellentüntetéseket, vegyük igénybe a nemzetközi liberális (értsd, zsidó) sajtót (Paul Lendvai, stb), s ilyen módon tartsuk még egy kicsit hatalomban a pancserek társaságát.

A recept a régi, a módszerek újak!
Mi nem dőlünk be! Igaz?

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
http://fusz.hu/node/8291
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horn Gábor az új fenegyerek
  2008-04-12 21:10:29, szombat
 
  Rendszerváltás rendszerválság: Horn Gábor az új fenegyerek


2008.04.12.

- avagy A nekünkmindentSzabad Demokratáknak most mán tényleg mindent szabad? -

Mialatt Önök a legutóbbi, egész bolygóra kiterjedő világégés, a II. Világháború lefújása után hatvanhárom esztendővel megrendezésre kerülő legújabb antifasiszták kontra újfasiszták közötti több felvonásos, már-már a szappanoperák babérjaira törő bohózatra legyintenek unottan, történt eközben valami más, valami ennél sokkal fontosabb esemény is kis hazánkban.
Ha a hagyomány állításának hinni szabad, a műminiszterelnököt nagy nyilvánosság előtt lazán a búsba elküldő újdonsült szadista fenegyerek, amúgy ,,istenesen", képen törölte a magyar Nemzetet. De legalábbis megalázóan ostobán taposott bele a lelki világunkba.

Horn Gábor és politikai haszonelven tömörülő, kizárólag a profitmaximalizálást célként maga elé tűző érdekközösségének fontossági sorrendjéről álljon itt a tanúbizonyság, az ominózus idézet, mely a Napkelte Kereszttűz című rovatában hangzott el:

Horn Gábor: ,,Fontos az, higgyék el fontosabb, mi lesz az SZDSZ-szel, annál hogy mi lesz ezzel az országgal. Ezt nagyon őszintén mondom"

A felvétel itt megtekinthető: http://href.hu/x/5a70
Kicsit olyan ez, mint a Cumicecinről és mellékhatásairól szóló régi kabaré szám. A gyógyszer felírása után a páciens nem tudom hányszor visszamegy még a dokihoz, hogy írjon fel valamit az előzőleg javallott patikárium mellékhatásának kiküszöbölésére. Valahol a ,,küszöböljük ki az előző szer mellékhatását" című projekt kellős közepén tarthat, amikor az egyik szerre mondja azt az orvos biztatásképpen, hogy ,,ettől még az elfekvős is fut egy gyors négyszázat, mielőtt elpatkolna". No, hát valami ilyesmi szerepet tölt be újabban Horn Gábor is. Valamiféle titkos fegyverként tolják most előtérbe a szadisták, mentetni vele a menthetetlent.
Csupán egy apró, ám annál kínosabb Freudi intermezzónak lehettünk szem- és fültanúi? Ha igen, nos, az is önmagáért beszélne, de félek, itt többről van szó.
Ma már nem azért jelzésértékűek és elgondolkodtatók a koalíciós kapcsolattartásért felelős, s ebbe a feladatba kicsikét látványosan belebukó államtitkár szavai, mert fellebbentik a fátylat, s alóla kiviláglik a valóság rendezetlen szövete, nevezetesen, hogy ezek nem érettünk vannak, s nem érettünk tevékenykednek, hanem valamilyen egészen más vezérlőelvek munkálkodnak itten, a költő ismert versében szereplő derék cimbalmoshoz hasonlatosan. Nem ezért. Ismerjük már őket, mint a rossz pénzt. Ők ilyenek. Önzők, nincsenek másokra tekintettel (még saját magukra sem, hiszen csaltak!), össze-vissza hazudoznak stb. Mammon, az idegen kenyéradó gazda feltétlen kiszolgálói.
Azért jelzésértékű és elgondolkodtató, amit az államtitkár úr megengedett magának a média nagy nyilvánossága előtt, mert a hatalom, de államtitkárként legalábbis a kormányzat tagjaként felesküdött a Haza, a Nép, a Nemzet szolgálatára. Köztisztséget visel, köztisztviselő. Első és legfontosabb dolga az lenne, hogy hivatalát a lehető legjobb tudása és képességei szerint ellátva (azaz a kormányt alkotó koalíciós pártok kapcsolatát ápolva és gondozva) ennek az országnak a javát szolgálja. Ehelyett azt látjuk, hogy az ország sorsáért felelősséggel tartozó kormánykoalíció szétverésében nála jobban talán csak Horváth Ágnes és Kóka Johnny serénykedett. Ráadásul, hogy Horn úr tetézze a bajt, a pofánkba vágja, a jelenleg regnáló hatalomnak (értsd: a hatalmon keresztül történő profitmaximalizálásra verbuválódott sajátos véd- és dacszövetségnek) nem az ország, nem a nép, de még csak nem is valamiféle lakosság jóléte és érdekei a legfontosabbak, hanem valami egészen más. Az ő fontossági listájukon vagy sorrendjükben, az előbbiekben említettek csak valahol nagyon hátul kullognak. Csak miután a slepp, azaz a körön belüliek hozzájutottak az ország hitbizományként történő megkapásából fakadóan szerintük nekik minden kétséget kizáróan járó, őket megillető jusshoz, sarchoz, járadékhoz, vagy a jó ég tudja, hogy milyen jogcímen kifizetésre kerülő ,,szerény" összegekhez, ha mindezek után egyáltalán még marad valami a kasszában, na utána jöhet mindenki más.
Persze a kasszában addigra már egy árva buznyák, egy megveszekedett peták, egy kanyiló vas sem marad. Ahogyan azt az egyik tévéműsorba meghívott gazdasági elemző mondta, nálunk azért kerülnek dupla annyi összegbe az autópályák, mert a korrupció következtében a pénz felét gyakorlatilag ellopják.
De van itt valami, ami mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül.
A kérdező újságírók részéről reagált valaki? Nos, Szirmai Dávid, a Bors rovatvezetője igen, azt hitte félreértett valamit:

,,Fontosabb, hogy mi lesz az országgal? Akkor rosszul értettem."

Nem kedves Dávid, nem értettél rosszul semmit. Az államtitkár úr tényleg azt mondta, amit mondott, tényleg azt hallottad, amit hallani véltél.
Az egészben az a legrosszabb, hogy megy tovább a beszélgetés, mintha mi sem történt volna. A Szirmai Dávidnál nyilván nagyobb tapasztalattal bíró és a sajtóban hosszabb időt eltöltő Mátai László, a STOP.HU főszerkesztője még csak le sem reagálta az államtitkár úr kijelentését. A Napkelte műsorvezető hölgyéről már nem is beszélve. Mennyire figyelnek akkor oda arra, amit a meghívott vendég mond? Mi a rossebér' vannak ott, csupán díszletnek?
Persze az is lehet, és ezt mutatja Szirmai Dávid reakciója is, hogy egyszerűen nem hittek a fülüknek, nem hitték el azt, hogy hivatalban lévő politikus elkövethet ekkora elszólást, ha tetszik baklövést élő egyenes adásban.
- Á nem, biztosan rosszul hallottam.
Pedig igen.
A dúsképzeletű nép ajkán nagyon találóan nekünkmindentSzabad Demokratáknak elnevezett kisebbik (mára már szinte mérhetetlen) koalíciós párt mérhetetlen arroganciáját és gőgjét látva egyre gyakrabban tapasztalhatjuk, hogy kormányzati és párt prominensek újabban nem figyelnek, nem ügyelnek a részletekre, el-elszólják magukat, s ennek következtében a magát liberálisnak és szociáldemokratának nevező hazugságok mögül átlátszik az igazi való világ, a neoliberalizmus, azaz a tőke szabadságának mindenek felettisége.
Ezért minden és mindenki be- és feláldozható.
A hazudozásokkal tarkított központilag levezényelt pénzlenyúlások és pénzvisszatartások közepette sorra-rendre mondanak csődöt az eddig jól bevált kommunikációs bulvárkormányzás taktikai húzásai. Viktor király démonizálása látványosan megbukott, az önjelölt néptribun elindult felfelé a közvélemény-kutató cégek népszerűségi listáin, az újjáéledő és a zsidókat üldöző fasizmus rémképet vizionáló hatalomra pedig már maguk a zsidók közül is jó néhányan unottan legyintenek.
De nehogy azt higgyük, hogy a koalíció esetleg bekövetkező szétzúzásában elévülhetetlen érdemeket szerző Horn Gábor sajátosan sikeredett, mondjuk úgy freudi elszólása egyedülálló a maga nemében. Dehogy is az. Itt egy rövid részlet az Index belpolitikai rovatában 2008. április 9-én megjelent, a műminiszterelnökkel készült beszélgetésből:

,,Újságíró: ,,már most visszatáncolt a komolyabb reformoktól, miközben a következő két évben mindenki szerint komoly átalakításokra és döntésekre lenne szükség ahhoz, hogy valami elinduljon..."
Itt a miniszterelnök közbe vágott: Ki az a mindenki?
Riporter: Elemzők, közgazdászok...
Gyurcsány: A nyolc millió állampolgár közül hányan tudják ezt?"

Asszem ez is önmagáért beszél.
Emlékeznek még a Széchenyinek tulajdonított szavakra? ,,Az a nép aljas, vagy műveletlen!" Tudniillik az, amely az ilyen hitvány fickókat, ahelyett, hogy a pokol fenekére küldené, huzamosabb ideig megtűri maga felett.
Hát ne legyünk se aljasok, se műveletlenek! Tájékozódjunk, informálódjunk, és az információk birtokában felelősen döntsünk!
Az olyan hitvány fickókat pedig, mint Francisco, és a mostanság magáról láthatóan egyre többször megfeledkező beóját Gabeszt, ha első menetben nem is a pokolba, de a búsba mindenképpen küldjük el.
Jó utat fiúk! Vissza ne térjetek, vissza se nézzetek! Adios!
Isten áldja Magyarországot!
A szocialista nagyváros öntudatos polgára

www.johafigyelunk.hu
FÚSZ

http://fusz.hu/node/8295
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éger: Szerződésbontásra is kés
  2008-04-12 20:59:13, szombat
 
  2008-04-12 19:57
Éger: Szerződésbontásra is készek a háziorvosok

Tömeges szerződésbontásra szólítja fel a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a háziorvosokat, ha a kormány nem hajlandó teljes egészében pótolni a vizitdíj eltörlése miatt kiesett bevételeket, és nem rendezi hosszú távon a praxisok biztonságos finanszírozását.

A MOK szerint a kormánynak idén a költségvetésből kell pótolnia a hiányzó pénzt, hiszen a népszavazás csak 2009-től törölte volna el a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Nem a betegektől szedné be a vizitdíj eltörlése miatt kieső bevételt az Orvosi Kamara és a háziorvosok érdekképviselete sem. A két testület elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a házi gyermekorvosok kiegészítő támogatásából fizesse az ellentételezést. Ehelyett az állami finanszírozást emelnék, például a 2002 óta változatlan összegű kártyapénz növelésével.

A Pénzügyminisztérium becslése szerint 17 milliárd forint kellene a vizitdíj kompenzálására. Ezt az összeget fedezné az egészségbiztosítási kassza tavalyi többlete, de a kormány másra költötte és költi el a megtakarítást.

Hazánkban 160 háziorvosi praxis évek óta betöltetlen, az orvoshiány miatt az elmaradott régiók tartósan leszakadhatnak. A háziorvosi konferencián elhangzott, a magyar helyzet egyedülállóan súlyos Európában.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példamutatóan végzi Magyarorsz
  2008-04-12 20:57:01, szombat
 
  Példamutatóan végzi Magyarország a német kitelepítettek ügyét



Belföld
Példamutatónak nevezte a német Elüldözöttek Szövetségének elnöke azt, ahogyan Magyarország feldolgozza a német kitelepítettek ügyét.


A szövetség berlini közgyűlésén újjáválasztott Erika Steinbach úgy vélte, hogy a valódi megbékélést csakis az olyan magatartás teszi lehetővé, amilyet Magyarország tanúsít. A II. világháború után elüldözött, illetve kitelepített németek ügyét képviselő szervezetnek mintegy kétmillió tagja van.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svéd tanügy: A kommunista rémt
  2008-04-12 20:53:35, szombat
 
  Svéd tanügy: A kommunista rémtettekről is szóljunk!
2008-04-12 20:04 Barikád.hu


A svéd tanügyi szervek egy ismeretcsomagot készítettek a svéd iskolások számára, melyben Imbi Pajunak, az észt történész-irónő Elutasított emlékek (Tőrjutud mälestused; svédül: Förträngda) című könyve is szerepel. A szerző Észtországnak a két világháború közötti tragikus sorsát édesanyja és nagynénje traumatikus emlékei alapján dolgozza fel.

A mű címe az embereknek azokra a háborús emlékeire utal, melyeket különösen a nők tudata önténtelenül is elutasít - melyeket az emberi tudat szinte el- és megtagadva felejt el. A mű műfaját tekintve egyszerre szubjektív és objektív történetírás. Stílusa a tények súlyosságát enyhítendő kissé impresszonisztikus. Szubjektív, hiszen az események tárgyalása során személyes élményekből indul ki, de objektív is, mert tárgyilagosan, korabeli dokumentumokkal is alátámasztottan mutatja be, hogy mik voltak azok a történelmi tények, történések, melyek az egyes emberi sorsok tragédiájához vezettek.

Objektív azonban úgy is, hogy Imbi Paju úgy adja vissza édesanyja, s az ő nővére történeteit, ahogy az az ő emlékükben él. Ott pedig nincsen kétféle mérce: a nácik és kommunisták tetteinek rémségei egyformák. Egyformák voltak az egyszerű zsidó emberek szempontjából is, hol a nácik, hol a kommunisták hurcolták el őket.

A svéd tanügyi szakemberek épp emiatt vették fel tananyagukba a kötetet. Egy korábbi felmérésből ugyanis kiderült, hogy míg a náci koncentrációs táborokról a svéd iskolások 95 %-ban tudnak, addig a kommunisták koncentrációs táborairól (pl. a Gulág-szigetekről) és más emberiségelleni bűntetteiről 90 %-uk nem tud.

Kádár György
a Jobbik finn-balti szakértője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csengey Dénes szabadegyetem
  2008-04-12 20:48:46, szombat
 
  Csengey Dénes szabadegyetem
2007, március 29 - 17:49

A politikában semmi sem szent és semmi sem tiltott.

Ez olyannyira igaz, hogy ha visszamegyünk 1990-ig, addig amikor még Csengey élt, akkor Ő a fideszről olyan véleménnyel volt, hogy még van 30 - 40 évük ahhoz, hogy kezdő politikusok legyenek. Az OV-ról meg egyenesen az volt a véleménye, hogy egy pofátlan paprikajancsi. Antal, akit nem szeretett emelte az OV-t abba a magasságba, hogy jelenleg a jobboldal meghatározó személye. A halálos ágyán adta az ötletet, hogy hagyja a liberális ruhát másra, szaladjon fel a konzervatív padlásra és teregesse azt a ruhát az egész országra.

Most amikor készítik elő a Fidesz, szélesebb polgári köreit magába foglaló Nemzeti Kör, vagy körök kongresszusát, egy országos Road Show-ban Csengey nevével jelzett szabadegyetem rendezvénysorozatot indítanak. Hogy mennyire nem a személy emléke, hanem a propaganda a fontos, naponta két megyét járnak be. El lehet képzelni, hogy milyen alapossággal.

demokrataforum.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.