Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Csurka szövetséget kötne...
  2008-04-02 21:08:51, szerda
 
  Csurka szövetséget kötne a Fidesszel
2008-04-02. 01:01 Kuruc.info

Tisztelt Kuruc.info! Én már nem lepődtem meg azon, hogy most feltárták: Csurka még a 2006-os választásokon is hétpróbás komcsi haverját nyomta be a Harmadik Út képviselőjelöltjei közé (aki mellesleg szépen el is szabotálta az indulást). A nemzeti radikalizmust másfél évtizede megbéklyózó Raszkolnyikov legújabban a Fidesszel kurválkodna.

A liberálisokról alkotott véleményét szinte az évszakok járásával megegyezően váltogatja - na jó, ennyire azért nem pörög már az öreg, de tényleg az n+1-edik fordulat ez a szebb napokat is látott Csurka életében. Talán ha a 2002-es bukás után elfogadja a neki felajánlott tiszteletbeli elnöki posztot a MIÉP-ben, s nem pedig a párt szétverése mellett dönt a hatalom mindenáron való megtartása érdekében, akkor még tömegek mentek volna majd el közelgő temetésére...

Legutóbbi újra"választásán" (előző mandátumát lazán egy évvel megtoldotta, majd rendőrökkel tartotta távol a mást akaró küldötteket) a CSIÉP elnöke arról beszélt, hogy a Fidesszel való egy-két helyi összefogás követendő, az legitimizálja a nemzeti radikalizmust! Szerinte a Fityesszel való összeborulás csak Viktorékon múlik, s aki ezt - akár a MIÉP-en belül - ellenzi, az a cionistákkal egy gyékényen árul...

Idézek a miep.hu-ról: "Nem ellenségünk, de nem is barátunk a Fidesz-KDNP. Kétségtelen, hogy választások idején el kívánja venni tőlünk a szavazóinkat. Ugyanakkor több helyütt, mint például Budapest XVI. kerületében, ahol Zsinka László jutott be az önkormányzatba, szövetséget kötöttünk velük. Másutt is történt ilyen az önkormányzatokban. Ezek a megegyezések számunkra és számukra is előnyösek, és ezek a sok támadás közepette bennünket legitimizálnak. A jövő nagy kérdése az, hogy ez a legalább részleges összefogás köztünk és köztük az országgyűlési választások idején is létre tud-e jönni vagy sem. Ez azon múlik, hogy át tudja e törni a Fidesz vezetése azt a drótkerítést, ami ez elé a nemzeti megegyezés elé oda van feszítve. Ezt tiltja nekik az EU, tiltja a cionista világhatalom, Amerika és Izrael, tiltja a bankárkaszt és tiltják a hitelezők. Mindenki tiltja, úgy, ahogyan Európa legnagyobb, szuverén nemzeti pártja, a francia Nemzeti Front és a francia jobboldal számára is tiltja. Magyarországon egy másik módon is ki lehet küszöbölni azonban ezt a még meg nem történt, de lehetséges összefogást. Ha a MIÉP-et felszámolják. Képünk ezt a pillanatot ábrázolja. A MIÉP-et belülről bomlasztók erre törekednek, akármilyen ájtatos képet vágnak is hozzá és akármennyire is jobbító szándékokat hangoztatnak."

Ügynöközés a köbön, ezt most ne folytassuk! Illetve még a Humor rovatba elférne a következő bekezdés, melyben Raszkolnyikov a Kuruc.infót nemzetbiztonsági, pardon - ő a pártállamban szocializálódott - állambiztonsági honlapnak titulálja:

"Tisztelt Országos Gyűlés! Ami a MIÉP-ben történt, az ennek az örök bolsevistazsidó emancipációs történelmi küzdelemnek a jegyében történt. A dallam Leniné és Trockijé, csak nincs ráírva: "ad notam Lenin", sőt még az sincs, hogy Aczél Gyuri bácsi. Az van ráírva, hogy a tagság hangja. Amikor ezt először átfutottam a hun vagy kuruc infó nevű állambiztonsági honlapokon, még csak gyanús volt. A tagság hangja? Amit én nem hallottam meg? Avagy volt valakinek nagyobb rálátása a MIÉP-re, mint nekem?"

Hogy mennyire ismeri Csurka a Párt tagságának hangját, arról egy vicc jut eszembe:

Rákosi Mátyás inkognitóban járja a várost, hogy jobban megismerhesse az emberek véleményét. Beül egy moziba, ahol a film előtt pereg a híradó, melyen éppen átadják neki az augusztus 20-i, friss kenyeret. Mindenki feláll a moziban, és vastapssal köszönti:
- Éljen Rákosi! Éljen Rákosi!
Rákosit földöntúli öröm önti el, ám a következő pillanatban valaki nagyot csap hátulról a fejére, és így szól:
- Tapsolj, kopasz, vagy elvisz az ÁVO!

Na most hogy a MIÉP-gyűlések pedig mibe fulladtak, ezt ajánlom olvasásra (a média amúgy már nemigen foglalkozik velük):
http://csucsuka.blog.hu/2008/03/16/temetni_jottem_1

Adjon Isten - szebb jövőt!
T. A.

Kapcsolódó cikkünk:
Elítélték Csurkát alaptalan ügynöközés miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válságforgatókönyv...
  2008-04-02 21:07:03, szerda
 
  Az MSZP írta a válság forgatókönyvét?
Index | 2008. 04. 02., 13:47

Nehéz eldönteni, hogy pontosan mi vezetett a kormányválsághoz, de több apró jel is utalt arra, hogy valami történni fog, ezeket kronologikusan összeszedtük. Azt is megmondjuk, hogy szerintünk mi a legvalószínűbb forgatókönyv.

1. A miniszterelnökhöz szorosan köthető Demos Alapítvány már tavaly decemberben elemzést készített a kisebbségi kormányzás lehetőségéről, ennek előnyeiről és hátrányairól, pedig akkor még nem volt pattanásig feszülő helyzet a koalícióban, csupán az egészségbiztosítási törvényen marakodtak, de mindenki biztosra vette, hogy megállapodnak. Meg is tették.

2. Dávid Ibolya, akinek a pártja kisebbségi kormányzás esetén külső támogatóként merülhet fel, a népszavazás utáni második parlamenti ülésnapon - még az ülés előtt - azt akarta: Gyurcsány Ferenc mondjon le posztjáról. Az MDF elnöke korábban ilyen élesen soha nem támadta a miniszterelnököt, ráadásul Gyurcsány a legtöbbször nyájasan vitatkozott Dávid Ibolya napirend előtti felszólalásaival, miközben a fideszes beszédekre sokszor nem is reagált.

3. Szocialista forrásaink szerint már a múlt héten számolgatták [1], hogyan lehetne a kormánytöbbséghez szükséges szabad demokrata képviselőket darabra megvenni.

4. Mesterházy Attila, az MSZP elnökségének tagja, a Harmadik Hullám Platform elnöke a múlt héten váratlanul előállt [2] a kisebbségi kormányzás lehetőségével. MSZP-s forrásaink szerint ezt nem tette, nem tehette volna meg más vezető szocialisták tudta és beleegyezése nélkül.

5. Múlt szerdán Gyurcsány Ferenc és Kóka János egyeztetett. Ezen már szóba került Horváth Ágnes leváltása. MSZP-s forrásaink szerint ezt maga Kóka is szükségesnek tartotta, SZDSZ-es források szerint az SZDSZ elnöke már akkor érzékeltette, hogy ez így nem lesz oké. Gyurcsány az MSZP szombati pártértekezlete [3] előtt telefonon is közölte szándékát Kókával és Horváth Ágnessel. Az SZDSZ vezetői, az ügyvivői tanács mindenesetre szombaton, Gyurcsány bejelentése után értesült először hivatalosan miniszterük menesztésének szándékáról, holott a szűk pártvezetés tudott róla, csak nem osztotta meg a többiekkel.

6. Az MSZP és Gyurcsány is meglepően nyugodtan viseli a Horváth Ágnes kirúgása miatt kialakult helyzetet. Úgy csinálnak, mintha számítottak volna erre a helyzetre, és mintha forgatókönyvük is lenne a válság kezelésére, pedig ez egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

7. Az SZDSZ sem viselkedik úgy, mintha nagyon haragudna Gyurcsányra. 2004-ben, amikor Medgyessyre haragudtak Csillag István gazdasági miniszter egyoldalú menesztése miatt, az akkori kormányfőt szabályosan kizavarták a koalíciós egyeztetésekről. Most nem tudják megkerülni Gyurcsányt, mert ő az MSZP többsége, és a szocialistáknál egyelőre ő a legerősebb ember. A konfliktus ellenére mindenesetre furcsa, hogy - Gusztos Péter SZDSZ-es frakcióvezető-helyettes szerint - jó hangulatú koalíciós egyeztetést tartottak kedden.

Ezek alapján több forgatókönyvet tudunk elképzelni május 1-ig. Az elsőt látjuk a legvalószínűbbnek, az utolsóra pedig a legkisebb az esély:
Teljes cikk: http://index.hu/politika/belfold/fura6366/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gráf: kisebbségi kormányzás ne
  2008-04-02 21:01:52, szerda
 
  Gráf: hosszú távon nem megoldás a kisebbségi kormányzás
MTI 2008. április 2. 15:16 gondola

Gráf József szerint a szocialistáknak meg lehet és meg is kell próbálniuk a kisebbségi kormányzást, de hosszú távon ez nem megoldás; az ország érdekében, konkrét ügyek mentén, az SZDSZ mellett az ellenzékkel is meg kell próbálni az együttműködést.

Az MSZP elnökségi tagja, agrárminiszter véleménye szerint a legfontosabb feladat most az, hogy megteremtsék a kormány normális működésének feltételeit. Úgy fogalmazott: konkrét - az ország számára fontos - ügyek mentén kell, hogy együtt tudjanak működni az SZDSZ-szel és meg kell próbálniuk együttműködni az ellenzéki pártokkal is. Gráf József szerint ezek olyan ügyek lehetnek, amelyek fontosak, bárki kerüljön hatalomra. Sokan rossz véleménnyel vannak a politikai elitről, de ez az elit tud felelősségteljesen gondolkodni. Annyira senkinek nem kell a hatalom, hogy tönkretegye az országot - vélekedett a földművelésügyi miniszter.

Az MTI azon kérdésére, hogy mekkora az esély az előrehozott választásokra, a miniszter azt mondta: erről még korai beszélni, de ha a jövő évi költségvetés beterjesztéséig nem sikerül valamilyen konszenzust létrehozni, akkor ez nem kizárható.

A miniszter "nagyon komolynak" nevezte a kialakult helyzetet. Úgy látja, a szocialisták szombaton megkönnyebbültek, mert úgy érezhették, hogy nem ők a felelősek a kialakult helyzetért, de mivel a két párt szétválása miatt nem nőtt lényegesen az MSZP támogatottsága, önkritikusan el kell gondolkodniuk azon, nem hibáztak-e ők is. Hozzátette: miután felismerték, ki kell javítani a hibákat. "Nem lehet az SZDSZ-re verni a balhét, hogy idáig jutott az MSZP" - jelentette ki.

Gráf József kijelentette: a személyével kapcsolatos, a kormányfői posztra vonatkozó találgatásoknak nincs semmi alapjuk. Megjegyezte ugyanakkor: ha ennyi évet eltöltött a politikában, nem szeretné úgy befejezni, hogy összeomlik az a párt, amelynek alapító tagja. Mindent megteszek azért, hogy ez ne így legyen - hangsúlyozta a szocialista politikus.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt felhívásban követeli a
  2008-04-02 21:00:16, szerda
 
  Mondják fel az üzemeltetési szerződést!
2008. április 2., 14:25 fidesz.hu

"Nyílt felhívásban" követeli a Fidesz a hevesi megyegyűlés szocialista elnökétől az egri kórház működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel aláírt szerződés felmondását - az erről szóló levelet szerdán juttatta el az MTI-hez a Fidesz megyegyűlési frakciójának vezetője, illetve frakcióigazgatója.

"Követeljük, hogy a Heves Megyei Önkormányzat vizsgálja felül a Markhot Ferenc kórház és Rendelőintézet magánkézbe adása ügyében hozott döntését, a vagyonkezelő-szolgáltató szerződést helyezze hatályon kívül! Követeljük, hogy a megye szocialista vezetése kövesse meg a Kórház dolgozóit, akiket akaratukon kívül sodort ilyen nehéz helyzetbe" - olvasható a Tatár László frakcióvezető és Herman István frakcióigazgató által aláírt, Sós Tamásnak címzett "nyílt felhívásban". Ez azért időszerű, mert "az idő vasfoga megette a Kormánykoalíciót" és bebizonyosodott, hogy a rossz felméréseken alapuló, elhibázott következtetésekre épülő egészségügyi reform tovább nem folytatható - szögezik le.

Az egészségügyi piacnyitásból a magyar emberek többsége nem kér, az egészségbiztosítási pénztárak átalakításáról várható népszavazás eredménye megelőlegezhető. Vagyis a liberális egészségpolitika bukása lehetőséget ad a társadalmi érdekekkel szemben hozott helyi döntések felülvizsgálatára is - vonja le nyílt felhívásában a következtetést a két politikus.

Ebben a helyzetben Fidesz Polgári Frakció kezdeményezi a rendkívüli közgyűlés összehívását, "amely lehetőséget teremt Elnök Úrnak az elhibázott döntések visszavonására. Még nem késő!!!" - fogalmaznak a fideszes politikusok.

A Heves Megyei Közgyűlés - a kormánypárti többség segítségével - március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve "ajánlatot" nyújtott be az egri önkormányzat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Ugyanakkor a kórház 1300 dolgozója közül 918-an írták alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kívánnak lemondani közalkalmazotti jogviszonyukról.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éger I. ...nem könyöradomány
  2008-04-02 20:58:52, szerda
 
  Éger: Az alapellátás nem könyöradomány, hanem kötelesség
2008-04-02 14:32 hírTV

Több mint tízezer orvost és munkatársait hozza kétségbeejtő helyzetbe, hogy az állam nem pótolja a vizitdíj eltörlése miatt kieső bevételeket - jelentette ki szerdai tájékoztatóján a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. Éger István szerint az orvosi alapellátás biztosítása nem könyöradomány, hanem az állam kötelessége.

A vizitdíj eltörlésével az alapellátást végző háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok bevételeik egynegyedét veszítették el. A MOK elnöke szerint ezt az államnak kötelessége pótolni. Éger István hozzátette: közfelháborodást váltott ki a távozó egészségügyi miniszter keddi bejelentése, miszerint az eddig vizitdíjmentes gyermekorvosi praxisoktól is elvonja a kompenzációt, hogy ezt az összeget valamennyi ellátó között ossza fel.

A Magyar Orvosi Kamara nem akar visszaélni a kormányválság okozta helyzettel és kész a szakmai egyeztetésre. Éger István már kedden eljuttatta tárgyalási ajánlatát a miniszterelnökhöz és Lendvai Ildikóhoz, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjéhez.
(FH)

Kapcsolódó cikkek:
Eldőlt: nem kompenzálják a vizitdíjat
Horváth jelentette be Kincses Gyula lemondását
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenképp kilép a koalícióból
  2008-04-02 20:56:55, szerda
 
  Kóka mindenképp kilép a kolaícióból- eldölt
2008-04-02 10:01:31 elnök


Nem tud az MSZP olyan programot letenni az asztalra, amit az SZDSZ hajlandó lenne aláírni, deklarálta Kóka János a mai koalíciós ülésen.

Az Index információi szerint Gyurcsány Ferenc hiába faggatta az SZDSZ elnökét, hogy akkor mit akar (például előrehozott választásokat), illetve miképp akarja megakadályozni Orbán Viktor visszatérését, Kóka gyakorlatilag csak a vállát vonogatta.

Az SZDSZ szerint ez eltorzított információ.

A hétfői érveket feledve a kedd délutáni koalíciós tárgyaláson az SZDSZ vezetői arról beszéltek, hogy azért ugranak ki az MSZP mellől, mert amúgy is elégedetlenek a reformokkal. Kóka János szabad demokrata pártelnök példaként az ingatlanadó megfúrását, a vasúti szárnyvonalak megszüntetésének részleges megakadályozását, és az egészségbiztosítási törvény körüli köpönyegforgatást említette.

A kisebbik kormánypárt világossá tette, ha a szocialisták hozzányúltak volna az egészségpénztáras jogszabályhoz, a szabad demokraták akkor is kiléptek volna a kormányszövetségből. Magyarán csinálhatott volna bármit az MSZP, nem csak a személyi kérdések miatt borított az SZDSZ.

Meglepő módon a délutáni koalíciós egyeztetésen Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztése már szóba sem került, ahogy az sem, hogy hétfőn még Gyurcsány Ferenc személye miatt nevezték tarthatatlannak a partnerséget. Gyurcsány Ferenc információink szerint felvetette, hogy akkor beszéljék meg, milyen programot támogatnának a szabad demokraták, illetve hogyan tolnák meg kisebbségi kormányzás esetén az MSZP-t. Kóka azonban nem reagált érdemben. Gyurcsány ekkor nekiszegezte a kérdést, hogy van-e bármilyen program, amit az SZDSZ hajlandó lenne aláírni, illetve milyen feltételekhez kötné szignóját. Kóka tömören leszögezte, hogy nincs, és úgy tűnt, hogy szerinte az SZDSZ a következő választásokig semmiképp nem megy vissza a kormányba.

Amikor Gyurcsány arról faggatta az SZDSZ-t, hogy mit akarnak, nem kapott választ. Ahogy arra sem, miképp akadályozzák meg Orbán Viktor visszatérését, ha előrehozott választások lennének. Gusztos Péter SZDSZ-es frakcióvezető szerint viszont ezek az információk eltorzítottak, jó hangulatú, kulturált egyeztetést tartottak.

Az SZDSZ a koalíciós tárgyaláson ismét megerősítette miniszterei visszahívását, ez akár a koalíció felmondását is jelentheti, de a kormánypártok szövetségét hivatalosan csak az SZDSZ várhatóan április végén ülésező küldöttgyűlése mondhatja fel.

Gusztos Péter SZDSZ-es frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, készek miden olyan törekvést támogatni, ami a konvergencia-program betartatását, a gazdaság felpörgetését és a szerkezeti reformok végigvitelét szolgálja. Hogy mi lesz ez az együttműködési forma, egyelőre nem tudni, valószínűleg a kívülről támogatott kisebbségi kormányzásra gondoltak.

Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető szerint a koalíció felbomlása esetén is egy szorosabb együttműködésre lehet számítani. Azt az MSZP frakcióvezetője is megerősítette, hogy a Gusztos által említett célokért mindenképpen hajlandó együttműködni a két párt.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szervkereskedő gyermekrablók
  2008-04-02 13:51:17, szerda
 
  http://www.urbanlegends.hu:80/2008/03/31/erdi-uti-iskola-gyerekrablas-roman-merce des-dacia/


A hírt meg tudom erősíteni, két napja egy közeli rendőr barátom mesélte,
hogy Békásmegyer környékén a napokban két külön eset is volt. Román
szervkereskedők, kisgyerekeket lopnak, rabolnak. A kényes témáról kussol
mindenki.


Kedves kisebb-nagyobb gyerekes ismerősök! egy ismerős anyuka a 2 éves
gyerekével várta a nagyobbat 2 napja az Érdi úti iskola elött.egy román
rendszámú merci megállt mellette,egy férfi szállt ki és útbaigazítást
kért,majd visszaült.
a még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta
megköszönni a segítséget,amikor a gyereket berántotta az autóba,az anyuka
kis huza-vona után visszarángatta,végül a gyermek nála maradt.a kocsi
elindult,de a férfi visszaszólt,hogy úgyis elviszem. az anyuka a rendszámot
megjegyezte. a rendörségen kiderült,hogy a rendszám egy román dacia és nem
egy mercedesé volt.
a rendőrök elmondták,hogy az elmúlt 2 hónapban 17 gyermeket vittek illetve
raboltak el.a csokiban valószínű,hogy nyugtató van így a gyermekek
átalussza.azonnal kiviszik a gyermekeket az országból. nem bíztatták a
szülőket.ovodáknál,iskoláknál,játszótereknél,bevásárlóközpontok nál
vadásznak.nem is értem miért nem lehet a hírekben erről hallani.
kérlek titeket ti is tegyétek ki a falra!"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozás,szlovák nagykövetsé
  2008-04-02 12:54:42, szerda
 
  New York

TILTAKOZÁS / DEMONSTRATIONTARTSATOK VELÜNK!!!

ÖSSZEFOGÁS A NEMZETÉRT A VILÁG VÁROSAIBAN, április 19-én a szlovák
nagykövetségek, konzulátusok és kirendeltségek előtt, peticíó átadással.

A NEW YORKI DEMONSTRÁCIÓRA SZINTÉN 2008. ÁPRILIS 19-én Du. 3 ÓRAKOR KERÜL SOR. CÍM: 801 SECOND AVENUE, A 2. és 3. AVE KÖZÖTT.

Ezt követöen április 22-én 11 órától Strasbourgban az Európa Parlament épülete előtt tiltakozunk és delegációnk átnyújtja peticíónkat az Európa Parlament képviselöinek.
Felhívás a tüntetésekre / Call for protests

[A TILTAKOZÁSOKRÓL INFORMÁCIÓ]
[Sign the petition] and read more about the cruel [Benes Decrees] which unjustly expelled thousands of Hungarian families from their ancestral homelands. See where the [demonstrations] will be held and get involved! [read more


American Hungarian Federation
National Headquarters
809 National Press Building
Washington, DC 20045

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1375
  • e Hét: 3085
  • e Hónap: 11689
  • e Év: 47630
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.