Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Zuschag-ügy: hogyan utalhatott
  2008-04-25 21:40:36, péntek
 
  Zuschag-ügy: hogyan utalhatott zárolt vagyonából 50 milliót a csaló?
2008. Április 25. 18:18

Lehet, hogy az embereket érdekelné, az ügyészséget nem

Abcúg.hu

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek ellenőriznie kell, hogy megérkezett-e a korábban megkárosított szervezetek számlájára a Zuschlag János által átutalt közel 50 millió forint - mondta Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes. Hozzátette: az ügyészség nem vizsgálja, hogy az előzetes letartóztatásban lévő politikus hogyan tudott pénzt utalni zárolt vagyonából. De hogy miért nem, az rejtély.

Az ügyészség jelenleg vizsgálja, hogy valóban megérkezett-e az a közel 50 millió forint, amelyet Zuschlag János a korábban megkárosított társadalmi szervezetek számlájára utalt át - mondta az InfoRádiónak Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei főügyész helyettese, hozzátéve: a Zuschlag-ügy nyomozása zavartalanul folyik tovább, és jelenleg az iratismertetések végén tartanak.

Az ügyész megerősítette: a vádiratban utalni fognak a kár részleges és önkéntes megtérítésére, ami nyomatékos enyhítő körülmény lehet, ha megállapítják a bűnösséget. Szabó Ferenc szerint súlyos büntetés kiszabásánál ez akár éveket is jelenthet.

Zuschlag János vagyonát zárolták, de a megyei főügyész-helyettes elmondta: nem képezi az ügyészségi nyomozás részét, hogy kiderítsék: miként történt az átutalás, mert az nem tartozik a bűncselekményhez.

Zuschlag János MSZP-s politikus ügyében a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 75 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Az ügynek 16 gyanúsítottja van, közülük Zuschlag János mellett Katus Ferenc is előzetes letartóztatásban van. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a nyomozás határidejét május 19-ig hosszabbította meg.

Forrás: inforadio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapolyi szerződött a levadászó
  2008-04-25 21:38:40, péntek
 
  Tasnádi meghirdette, Keller(?) megrendelte és Kapolyi finanszírozta

cs, 2008-04-24 20:40
Kapolyi szerződött a levadászókkal

2002 végén egy magánnyomozó betéti társaság megbízást kapott Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója levadászására. A magánnyomozó cég nem kevesebbet vállalt, mint hogy e három emberről dokumentáltan annyi terhelő adatot gyűjt össze, amely elegendő lesz egy ellenük indítandó büntetőeljárásban történő elmarasztaláshoz. A féléves időtartamra tervezett törvénytelen nyomozásnak csupán a rezsiköltsége majdnem százmillió forintra rúgott, megrendelő azonban így is akadt - írja a Magyar Nemzet.

A magánnyomozó cég, a Finder Bt. titkos és szigorúan bizalmas nyomozásról szóló javaslata termékeny talajra hullott. A finanszírozás egy milliárdos mecénás, a szocialista padsorokban helyet foglaló szociáldemokrata pártelnök, Kapolyi László kezébe került. A pénzügyi szempontokon túl Kapolyi személye lehetett az a garancia, amely biztosíthatta a Finder javaslatában megfogalmazott cél teljesülését: ,,a hálózat hatékony működtetéséhez a szervezet legitimitását alátámasztó olyan megbízással kell a szakirányítást végző vezetőket ellátni, amely valójában kifejezi a politikai és hatalmi akaratot".

A javaslatot tett követte, a felek - a Finder és Kapolyi cége, a System Consulting - 2002. december 18-án megkötötték a megbízási szerződést. Ezt pár hónappal később ugyanezzel a tartalommal úgy módosították, hogy a szerződő fél Kapolyi László magánszemély volt. Ebben pontosították és szabályozták a Finder Bt. ajánlatát, amelyből az is kitetszik, hogy mindketten - Stocz Gyula üzletvezető és Kapolyi László - gyümölcsöző együttműködésre számítottak. (Az MTV Híradójának értesülése szerint a magánnyomozó cég nevében az a Gubuznai Zoltán járt el, aki korábban az APEH-ben dolgozott elnöki tanácsadóként. Simicska Lajost, az adóhatóság volt vezetőjét tehát épp egykori tanácsadója akarta levadászni. Gubuznai jelenleg előzetes letartóztatásban van, a rendőrség Csányi Sándor OTP-vezető zsarolásával gyanúsítja.)

A szolgáltatás tartalmát a következőkben fektették le: ,,stratégiai tervezés, szaktanácsadás, bizonyítási eszközök felkutatása, rögzítése, a bizonyítási anyag egyenkénti értékelése, a bizonyítékok együttes értékelése, szavahihető tanúk felkutatása, a tanúk által közölt bizonyítékokhoz kapcsolódó értékelés, különös tekintettel az észlelt tények és a tanúk következtetéseinek elhatárolására, rajtaütések megszervezése és lebonyolítása az eljáró szakhatóságokkal".

Rögzítették az időpontokat, és a feladatoknak ésszerűbb határidőt szabtak az előzetes javaslathoz képest, amelyik fél év alatt a vádlottak padján akarta tudni a célszemélyeket: ,,A stratégia és taktika elfogadása megbízóval és az érintett együttműködő környezettel: 1 hónap. Erre épül, s már a kezdetektől zajlik a tervek végrehajtása, utóellenőrzése, amelynek határideje: 3 hónap, amely munkavégzési idő, igény szerint, meghosszabbítható (2 év)." Ugyanezen a napon Kapolyi László meghatalmazást bocsátott ki a Findernek, hogy ügyükben ,,a szerződésben foglaltak szerint teljes jogkörben eljárjon".

Érdemes belepillantani a titkos nyomozás költségvetésébe is. Eszerint a csapat hat fő szakértőből és két fő szakirányítóból áll. Míg előbbiek havi félmillióért dolgoznak, utóbbiak havi két és fél millióért irányítják a bizalmas nyomozást. Valószínűleg a későbbi viták elkerülése céljából a szerződésben a felek megjegyzésként rögzítették, hogy az adatok HUF-ban - azaz hazai pénzeszközben - értendők. ,,Telekommunikációs költségekre" fejenként, áfa nélkül havi 50 ezer forintot, a közlekedés és a szállás költségeire pedig havi 200 ezer forintot terveztek a vadászok. Utóbbinak talán az lehet a magyarázata, hogy a cég irodája ugyan Budapesten volt, s a célszemélyek is a fővárosban laktak-laknak, ám a Finder Bt. karcagi cég. Beszédes adat az is, hogy a 2000-ben alapított Finder Bt. a nulláról indult, alapítóinak tapasztalatukon kívül egyebük nem lehetett. Vezetői ugyanis egyszeri informatikai beruházásra 15 millió forintot tartottak szükségesnek, 30 milliót pedig ,,előzetes, egyszeri offenzíva-keret információ-vásárlásra" kértek. Ezt újabb, kétszer tíz milliós tétel követte, amelyre - idézve a dokumentumokban fellelhető szakzsargont - ,,megújuló offenzíva-keret információ-vásárlás" miatt volt szükség. A rezsiköltségek tehát áfa nélkül összesen 95 millió forintot tettek ki.

A szerződés aláírását követő napokban, 2002. december 23-án ,,előteljesítés" címén a Finder Bt. kiállított egy 55 millió forint plusz áfáról szóló számlát Kapolyi cége, a System Consulting Rt. részére, s az akció máris indulhatott.

(Demokrata, Magyar Nemzet)
Keller László volt közpénzügyi államtitkár rendelhette meg azt a nyomozást, amely alapján egy magánnyomozó cégnek Orbán Viktorról kellett volna terhelő adatokat gyűjtenie, írja a Magyar Nemzet. A szerződést Kapolyi László kötötte, de a Nemzet szerint ő csak a finanszírozó volt.

A Magyar Nemzet pénteki számában újabb részleteket közöl Orbán Viktor, Simicska Lajos és Kalmár István állítólagos 2002-es megfigyelésével kapcsolatban. A lap állítása szerint 55 millió forintért Kapolyi László parlamenti kéviselő 55 millió forintos megbízást adott a Finder magánnyomozó Bt.-nek, hogy szerezzen kínos adatokat Orbán Viktor volt miniszterelnökről, Simicska Lajosról, az APEH volt elnökéről és Kalmár Istvánról, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatójáról. A lap állítását Kapolyi László határozottan cáfolta és perrel fenyegette meg a Magyar Nemzetet. Kapolyi szerint egy balkáni áramüzlet kapcsán kért információkat a Findertől.

Arra a Magyar Nemzet sem talált nyomot, hogy Kapolyi a szerződés ellenére valaha is fizetett volna a Findernek szolgáltatásáért, viszont a lap részleteket közöl a magánnyomozók első jelentéséből.

Eszerint 5 millió forintért tudnának információkat szerezni az Orbán-kormány titkos külföldi pénzkimenekítő csatornáiról. 3 millióért "autentikus beszámolót" vehetnének Simicska Lajos APEH-es ténykedéseiről. Kalmár "protkecionista ügyeinek anyaga" már jóval drágább lett volna, 10 millió forint. A jelentésben az is szerepel, hogy "Orbán Viktor és környezetének tevékenységére vonatkozó adatok összegyűjtése folyamatban van". Többek között a cég ajánlatai között szerepel egy leleplezés Deutsch Tamás és az SZDSZ titkos kapcsolatáról is.

A Magyar Nemzet állítása szerint az egész nyomozás ötlete Keller László akkori közpénzügyi államtitkártól származott (Keller jelenleg a Pénzügyminisztérium államtitkára). Ezt Stotz Gyula, a Finder vezetője mondta. Stotz egy közjegyzőnél elhelyezett szövegében azt állítja, hogy Kapolyi irodájában Keller Lászlónak adta át a Finder nyomozási terveit. A megállapodás szerint Kapolyi fizetett volna és rajta keresztül tarthatták a kapcsolatot Kellerrel is. Kapolyi végül nem fizetett, mert azt mondta, nem kapott érdemi információt. Stotz beszámolója szerint az ügyet azzal zárták le, hogy "ha Keller úr kap valami használható információt, akkor Kapolyi úr kifizeti a kiállított számla felét."

Keller László, a Pénzügyminisztérium sajtóosztályán keresztül kiadott közleményében az áll, hogy az államtitkár kategorikusan cáfolja a napilap állítását, miszerint közpénzügyi államtitkárként bármiféle megbízást adott volna a Finder Bt-nek.

A Magyar Nemzet azt ígérte, hogy szombaton az ügyben újabb részleteket közölnek.

(index.hu)

Kövér: Hogyan jutott Kapolyi haja alá ez az ötlet?
2002-ben egy magáncéget kellett megbízni az efféle piszkos munkával. Ma nem lehetünk biztosak benne, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nem végzi azt el. Az elmúlt 18 év nagy tanulsága Tamás Gáspár Miklós szavaival abban foglalható össze, hogy ,,nem lesz a bolsevik kutyából demokratikus szalonna." - Kövér László sajtótájékoztatója.

Az elmúlt hetekben többször is bebizonyosodott, hogy a Fidesz politikai ellenfelei még mindig a régi bolsevik módszerekkel dolgoznak. Ugyanis nem csak a szavak szintjén próbálják meg legyőzni a Fideszt, hanem a párt politikusait anyagilag és erkölcsileg is el akarják lehetetleníteni - mondta Kövér László.

Keller László cége még a 2002-es kormányváltást követően azzal bízta meg a Finder magánnyomozó betéti társaságot, hogy folyamatosan figyelje Orbán Viktort, Simicska Lajos egykori APEH-elnököt és Kalmár Istvánt, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatóját, valamint, mint nemrégiben kiderült, Deutsch-Für Tamást is - emlékeztetett Kövér László. Mint a fideszes politikus elmondta, ennek az információszerzésnek nem csak az lett volna a célja, hogy politikailag és erkölcsileg ellehetetlenítsék a megfigyelt személyeket, hanem az is, hogy büntetőjogilag felelősségre vonhassák őket.

A nyomozás költségeit 95 millió forintban állapították meg, s a nyomozás finanszírozását Kapolyi László cége vállalta magára, és ez a szerződéses kapcsolat több dokumentummal is igazolható, s az is bebizonyosodott, hogy Keller László, volt közpénzügyi államtitkár is érintettje ennek az ügynek.

A Fidesz országos választmányának elnöke kijelentette: Keller László előélete önmagában is sokatmondó. A jelenlegi pénzügyminiszteri államtitkár - aki az APEH felügyeletével is foglalkozik - 2002 után mintegy 40 büntetőeljárást kezdeményezett, többek között a Fidesz pártalapítványának működésével kapcsolatban, emellett feljelentést tett Baranyai László, a Magyar Fejlesztési Bank volt elnök-vezérigazgatója ellen, továbbá Szász Károly, a PSZÁF korábbi elnökével szemben - amit szintén bűncselekmény hiányában mentettek fel, akárcsak Berkecz Mária esetében is. A legtragikusabb eset a 40 eljárás közül az, melyben az APEH egykori bűnügyi igazgatóságának tagjait rágalmazta meg Keller László. Az eljárás öt éven keresztül zajlott, s a megvádoltak egyike öngyilkosságot követett el, összeroppanva a terhek súlya alatt - emlékeztetett Kövér László, majd hozzátette: a fent említett esetek mindegyikében megszüntette az ügyészség az eljárást, ugyanis kiderült, hogy egy ügyben sem történt bűncselekmény. A jelenleg kipattant ügyet is ezeknek a régi eseteknek az ismeretében érdemes csak megvizsgálnunk.

Kapolyi Lászlóval kapcsolatban fel kell tennünk azt a kérdést: honnan vette a bátorságot arra, hogy egy magánnyomozó cégnek ilyen jellegű politikai tartalmú megbízatást adjon, miért éri meg neki, hogy 100 milliós nagyságrendben finanszírozzon egy tisztességtelen és törvénytelen eljárást? - fűzte hozzá a képviselő. De Kapolyi László vállalkozói tevékenységét figyelve elég könnyen megtalálhatjuk a válaszokat: az egyik ok minden bizonnyal az, hogy a Magyar Villamosművek Kapolyi cégével közösen épít 50 milliárd forintnyi értékben erőművet Vásárosnaményban, s valószínűleg megvan annak az oka, amiért éppen Kapolyi cége kapta meg azt a lehetőséget, hogy ebben a beruházásban részt vehessen - mutatott rá a politikus. A másik esetleges válaszlehetőségként azt az ügyet említette meg Kövér László, hogy a Magyar Villamosművek közbenjárt az ukrán szolgáltatóknál annak érdekében, hogy Kapolyi cége olcsóbban kapja másoknál az áramot.

A fideszes honatya kijelentette: a bolsevista hatalomgyakorlás a végjátékához közeledik, hiszen jelenlegi politikai hatalom mindent kipróbált már az ellenzéken és az állampolgárokon, amit a világ 1917 óta a bolsevikoktól megtapasztalt. Ma már arra a kérdésre is megvan a válasz - amit még 1990-ben tett fel Tamás Gáspár Miklós -, hogy ,,vajon lesz-e a bolsevik kutyából demokratikus szalonna?", ugyanis az elmúlt 18 év egyértelműen bebizonyította: bolsevik kutyából soha sem lesz demokratikus szalonna - húzta alá Kövér László.

Sajtótájékoztatója végén a Fidesz országos választmányának elnöke leszögezte: ahhoz, hogy az országban zajló események véget érjenek, politikai fordulatra van szükség. S ehhez az kell, hogy a jelenlegi koalíció távozzon a hatalomból, a Kellerhez és Kapolyihoz hasonló alakok pedig még a közélet közeléből is.

Kövér szerint nincs szükség vizsgálatra, hiszen az elmúlt időszak vizsgálatai bebizonyították, az csak a felelősség elmaszatolásához vezetne. Egy normális országban egy nappal később Keller már nem lenne államtitkár.
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlamenti élet SZDSZ nélkül
  2008-04-25 21:35:07, péntek
 
  Parlamenti élet SZDSZ nélkül
2008. április 25. 14:07HunHír.Hu

Hárompárti parlament az SZDSZ nélkül, jobboldali győzelem, zsugorodó szocialista frakció - ezt hozná egy esetleges előrehozott választás. Érthető, hogy a kormányoldal elkerülné az idő előtti voksolást. A jobboldal viszont több fronton készül egy 2010 előtti megmérettetésre.

A közvélemény-kutatások azt jelzik, hogy egyre kevesebben bíznak abban, hogy a szocialisták kihúzzák a ciklus végéig kisebbségi kormányzással. A kétkedők többsége az előrehozott választásokban látja a jövőt, ám úgy tűnik, 2010 előtt csak a jobboldal rúghat labdába.

A Fidesz már nem is titkolja, hogy mielőbb szeretnének előrehozott választásokat. Kiszivárgott, hogy a pártban már arra készülnek, mi lesz, ha kétharmados többséget szereznek, ezért a párt több kabinetje is programot dolgoz ki az abszolút többség esetére. Orbán Viktor pedig azt tartotta fontosnak kiemelni a köztársasági elnökkel folytatott megbeszélése után, hogy Sólyom László megkérdezte tőle, készen áll-e a kormányzásra.

Abban egy, a FigyelőNet által megkérdezett szocialista politikus sem kételkedett, hogy Orbán Viktor készen áll és egy előrehozott választás után lehetőséget kap, ám arra az esetre - értesüléseink szerint - nincs forgatókönyvük a szocialistáknak, ha ,,szétnyeri" magát a Fidesz.

Bár a szocialisták alapvetően idegenkednek az előrehozott választás gondolatától, találkozni olyan véleménnyel is a soraikban, amely szerint ha felcserélnék a kormányzati pozíciót az ellenzéki létre, akkor kényelmesebb helyzetből várhatnák a következő választást, ,,ráadásul a Fidesz is rádöbbenne, hogy jelen helyzetben kormányon sem jó".

Egy előrehozott választásnak ugyanakkor nem a szocialisták lennének az igazi vesztesei, hanem a parlamentből minden bizonnyal kihulló szabad demokraták. Épp ezért a liberálisok mindenképp elkerülnék, hogy 2010 előtt újraosszák a parlamenti helyeket.

Sokat nyerne viszont az MDF, amely biztos bejutóként tenné hárompártivá az Országgyűlést és tényezővé önmagát. Azt cáfolják a konzervatívok, hogy hajlandóak lennének koalíciót kötni a szocialistákkal, de egyelőre arra sem utalnak jelek, hogy az MDF komolyan megfontolná a Fidesz esetleges együttműködési ajánlatát.

Van azonban olyan párt is, amelyben már aláírásgyűjtésbe kezdtek az idő előtti referendumért. Nem meglepő módon a parlamentből hat éve kiszorult MIÉP-ről van szó, bár a közvélemény-kutatások szerint egy előrehozott választás esetén sem jutna szék nekik a parlamenti patkóban.

Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője szerint, ha a szocialisták számára kudarcot hoz a kisebbségi kormányzás, lélektanilag eljuthatnak arra a pontra, hogy még egy előrehozott választás is jobb a kormányzás ellehetetlenülésénél.

,,Ha az SZDSZ kiesne a parlamentből, az nyilván azzal a veszéllyel járna, hogy teljesen eljelentéktelenedik, és a párt egységét sem lenne könnyű helyreállítani. Így komolyan felvetődne az új párt alapításának kérdése, vagy csak az MSZP-vel lenne esélye újra a parlamentbe kerülni" - véli a politológus.

Kérdésünkre, hogy vajon az ötödik parlamenti frakciót adó KDNP elindul-e önállóan a választásokon az elemző úgy válaszolt, hogy egy esetleges önálló indulás annak a függvénye, hogy mennyire önálló párt a KDNP, és van-e mérhető támogatottsága a választás idején.

FigyelőNet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bújtatott zsidó hír- és propag
  2008-04-25 21:32:18, péntek
 
  Bújtatott zsidó hír- és propagandapotrál indul
2008. április 25. 18:59HunHír.Hu

Amint Sipos Péter főszerkesztő elmondta, a hírügynökség erkölcsi, világnézeti, társadalmi, kulturális, tudományos témákkal kíván foglalkozni olyan olvasók számára, akik magukat ateistának, humanistának vallják.

Úgy vélik, hogy erre igény van, hiszen Magyarországon a felmérések szerint az emberek 25 százaléka nem vallásos (Medián, 2004) és további több mint 50 százaléka "a maga módján vallásos", vagyis nem azonosul semmilyen egyház tanítási és szokásrendszerével.

A rövidítve csak ViFi névvel jelölt tematikus hírügynökség tehát kifejezetten a nem hívők számára akar szolgálni különböző eseményekről és jelenségekről szóló írásokkal.

A fiatalok körében a magukat vallásosnak nem tekintők aránya 37 százalék - idézi a Mobilitás Ifjúsági Iroda 2004-es felmérését az induló hírportál főszerkesztője, Ezért hiánypótlónak érzi szolgáltatását a non-profit, politikai pártokhoz nem kötődő hírportál.

A nem vallásos emberek számára olyan témákat taglalnak majd, mint a világi erkölcs, az állam és az egyház szétválasztása, a világi életfilozófiák hagyományai és kultúrája, a vallások modernizációja, a hívők aránya Magyarországon és a világban - tette hozzá a főszerkesztő.

Hírextra nyomán

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=10841
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István nyílt levele Néme
  2008-04-25 21:31:07, péntek
 
  Lovas István nyílt levele Németh Zsolthoz



Publicisztika
Mikor kelt ön ki a szaúdi uralkodók ellen, mert azok a sivatagi forróságtól és a teveürüléktől elszokott talpukkal tapossák a szaúdi földbe az önök által Pekingtől és Kartumtól oly gyakran számon kért emberi jogokat? Vagy mikor háborodott ön fel az izraeli katonaság gázai akciói valamelyikén, amikor vagy a Reuters munkatársát ölik, meg vagy az anyja karjaiban ringatott nyolc hónapos terroristát?




Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke

Tisztelt Elnök Úr!

Pénteken a nagy nyugati lapok címoldalán láttam azt a fényképet, amelyen a líbiai diadalmenetéről hazatérőben lévő Putyin orosz elnök megállt Olbia repülőtéren, Szardinkában, hogy a sugárzó arccal mosolygó, éppen megválasztott jobboldali Silvio Berlusconi miniszterelnök első vendége legyen villájában. Két napon át tárgyaltak ott energiapolitikáról és az Alitalia jövőjéről. Ekkor fájdalommal jutott eszembe ön és mélységesen elkeserítő, oroszellenes politikája, amely nem csak a magyar nemzeti érdekeknek, de saját maguknak is jóval többet árt, mint azt ön elképzeli, hiszen akkor azonnal irányt váltana.

Ön - mint a Fidesz feltétlen Amerika-barát külpolitikai vonalának legprominensebb szószólója - mit érez akkor, amikor azt látja, hogy az európai kontinens legnagyobb hatalmai egymás után és egymással versengve állapodnak meg saját nemzetük jövőbeli biztonságos földgázellátása érdekében a moszkvai földgázóriással, a Gazprommal, fütyülve az áhított közös európai uniós földgázpolitikára?

Ugye nem akarja azt állítani, hogy Silvio Berlusconi - aki hatvan év után először ütötte ki a kommunistákat az olasz törvényhozásból - kommunista szimpatizáns és a Gazprom-barakk első számú toscanai és umbriai előkészítője?

Különben is, mit is takar ez a "kommunista" jelző Putyin Oroszországában, ahol be van tiltva a Nemzeti Bolsevik Párt, és ahol az orosz kormány hatalmas összegekkel támogatja a pravoszláv egyház újjászületését?

Nem hinném, hogy ne értene egyet velem abban, hogy egy ország külpolitikájának egyik legfőbb, ha nem a legfőbb célja a szuverenitás minden áron való biztosítása.

Ön e magyar szuverenitás legfőbb veszélyének látja és láttatja Putyin Oroszországát, miközben pártja főbb tisztségviselői folyamatosan (a nyugati világban egyedül) arról beszélnek, hogy a "külföldi befektetőknek" mi tetszik és hogy a külföldi befektetők - és most bocsánat a borzalmas kifejezés ismétléséért - miként "árazzák be" a Gyurcsány-kormányt.

Mondja, ön szuverénnek érzi magát és az országot, amikor azt képzeli, hogy az ön pártját a külföldi befektetők kegyeskednek már kedvezőbben "beárazni"? Máshol akkor érzik magukat a politikusok és a polgárok szuverénnek, ha a szavazók "árazzák be" a kormányt a választások alkalmából.

Másrészt pedig az ön mumusa, a Gazprom mikor "árazta be" akár a Gyurcsány-kormányt, akár önöket? Avagy a szuverenitást csak egy irányból kell védeni, mint Kádár idején?

Az ma rendben van, hogy CIA-gépek szállnak le Magyarországon, kínzótáborokba víve nagy valószínűséggel ártatlan embereket?

Önök aggódnak itt szuverenitásról, akik anélkül rohantak ratifikálni a francia és az ír nép által elutasított uniós alkotmánytervezet felmelegített változatát, a Lisszaboni Szerződést, hogy azt el sem olvasták?

Talán egyetért velem abban, hogy Brezsnyev szovjet pártfőtitkár annak idején Kádár Jánost nyilván megkérte volna: a magyar állami szuverenitásnak legalább a látszatának fenntartására vigyázzon és "az örökké tartó" szovjet-magyar barátsági szerződést legalább fussák át.

Mondja, elnök úr, ha ön egy kicsit is önkritikusan visszatekint a Fidesz ellenzékben eltöltött hat évére, vagyis arra a periódusra, amikor önöknek semmiféle végrehajtó hatalom nem volt a kezükben, és a külpolitikában hallgatással és csöndes kapcsolatépítéssel érhették volna el a nemzet érdekei szempontjából is legjobb eredményt, milyen egyenleget vonhat meg a szuper- és nagyhatalmakkal fenntartott kapcsolataikban?

2002 óta javult a viszonyuk Washingtonnal annyiban, hogy annak kézzel fogható jelei is vannak?

A válasz: nem - hacsak nem tűnik az ön szemében nagy eredménynek, amikor nevében az áprilisi bolondok napjára rímelő névvel megáldott April Foley amerikai nagykövet asszony önöket bíztatóan háton veregeti és ígérget.

Ó, amerikai ígéretek, elnök úr!

Emlékszik arra, hogy milyen mézzel és tejjel folyó Kánaánt ígértek az amerikaiak az iraki újjáépítésben majdan résztvevő magyar vállalatoknak, ha Magyarország megszavazza az iraki invázióban való magyar katonai részvételt? Arra az iraki megszállásra gondolok, amelyet hazug indokokkal, az ENSZ-re fittyet hányva indítottak meg és amelynek azóta több mint egy millió halálos áldozata van, és több millió iraki vált hazátlanná, miközben Irakot magát egyszer és mindenkorra elpusztították, illetve szétlopták, beleértve az emberiség kulturális bölcsőjeként számon tartott kincseinek jó részét.

És a magyar vállalatoknak az amerikaiak által beígért Sangri-la helyett mi lett? Egy nagy semmi, elnök úr. Egy nagyon nagy semmi.

De folytassuk.

2002 óta jobb lett a viszonyuk az emelkedő óriással, Kínával?

Jobb? Ki szerint? Ön szerint?

Akkor, amikor pártjának prominensei rendszeresen rúgnak bele a kínai kormány és egymilliárd kínai önérzetébe, amikor hatezer kilométer távolságból akarják megoldani a tibeti kérdést vagy fejezik ki végletes aggodalmukat Kína darfuri szerepével kapcsolatban? (Vagy ezt azért teszik, mert azt képzelik, hogy a Havanna-lakótelepen Peking szudáni szerepének elítélése nyomán áradni kezdenek önök felé a szimpátiaszavazatok)?

Önök tulajdonképpen egy tízmilliós ország hatalom nélküli ellenzéki pártjának érzik magukat vagy a kínai kormánynak, amelynek belügyeibe beleszólnak?

Ja, értem: önök "elvi alapon" állnak ki az emberi jogok betartása mellett.

De akkor miért nem zavarja önöket még az International Herald Tribune/New York Times szerint is a darfúrinál nagyobb méretű emberjogi katasztrófa, ami Szomáliában megy végbe, amióta az amerikaiak által támogatott etiópiai csapatok rohanták le Szomáliát? Vagy az rendben van?

Elvi alapon? Meg a "közösen vallott nyugati értékek"? Ugyan, elnök úr, hagyjuk ezeket a visszataszítóan üres frázisokat. Mikor kelt ön ki a szaúdi uralkodók ellen, mert azok a sivatagi forróságtól és a teveürüléktől elszokott talpukkal tapossák a szaúdi földbe az önök által Pekingtől és Kartumtól oly gyakran számon kért emberi jogokat?

Vagy mikor háborodott ön fel az izraeli katonaság gázai akciói valamelyikén, amikor vagy a Reuters munkatársát ölik, meg vagy az anyja karjaiban ringatott nyolc hónapos terroristát?

És Moszkvával hogyan alakult a viszonyuk az elmúlt hat évben? Azzal a Moszkvával, amely lényegesen közelebb van hozzánk földrajzilag - és így "áruszállításilag" - mint Washington.

Az is rosszabb lett.

Sokkal rosszabb. Főként amióta Orbán Viktor pártelnök a Fidesznek az Európai Unió megalakulása ötvenedik évfordulójára a Gellért Szállóban rendezett konferenciáján keményen bírálta az oroszok energiapolitikáját is, amire a diplomáciai formulák teljes felrúgásával sikerült annyira kihoznia Szavolszkij budapesti orosz nagykövetet sodrából, hogy az elmondta: ha a magyaroknak nem kell a földgáz, majd eladják azt másnak. Amibe önök kormányként két perce alatt belebuknának.

És hogy kinek adnák el, Németh úr? Kérdezze meg - és ezt komolyan ajánlom - sorban az uniós országok irányítóit, vajon melyiknek nem kellene váratlan földgázfelesleg? Berlusconinak? Merkelnek? Sarkozynek? Vagy az osztrákoknak?

Berlusconi, Merkel, Sarkozy.

Elnök úr, az ön által követett politika hány olyan barátot szerzett maguknak, mint amilyen barátja Gyurcsánynak lett Tony Blair, vagy a kiöregedett figaróra emlékeztető, gazpromos Gerhardt Schröder német ex-kancellár?

Nem hogy Sarkozyvel nem tudtak kiépíteni az önök által követett, száz százalékosan Washington-hű külpolitikai vonal árán szorosabb viszonyt, de - és ne akarja tagadni ennek szégyenét - még Berlusconi is a D-209-es Medgyessy Péter volt miniszterelnököt hívta meg vendégségbe a levelem elején említett szardíniai villájába, nem pedig Orbán Viktort.

És tudja mi az oka e sorozatos kudarcaiknak?

Az, amit a Magyar Nemzet október 30-i számában írt cikkében ön így fogalmazott meg: "A következő elvárást úgy tudnám megfogalmazni, hogy kapcsolatainkban szerezzük vissza a politika primátusát a gazdaság felett."

Elnök úr, ne szerezzék vissza.

Vagy ön tényleg komolyan gondolja, hogy egy olyan Európában, amelyik pragmatikus politikát folytat, az ön idealista külpolitikája (amely legalább az olajban úszkáló Szaúd-Arábia emberjogi sértéseiig elvszerű, mint már említettem) nincs eleve a jövőben is éppen olyan bukásra ítélve, mint jelenében vagy múltjában?

Nem gondolja, hogy önnek éppen az ellenkezőjét kellene tennie?

Hogy a moszkvai szupermarketekben a vásárlók rohamának ellenállni alig tudó, az áruktól roskadó élelmiszerválasztékból ne éppen a magyar áruk hiányozzanak? "Hála" Antalléknak is.

Magyar áruk? Hol vannak ezek egyébként is?

Nem ezzel kellene foglalkozniuk?

Nem azzal, hogy nem tudunk már a multis privatizáció miatt Pilóta kekszet se gyártani; hogy bezárták a cukorgyárak közül az utolsót is, és lassan már az egész ország nagyobb részében nem lehet tisztességes minőségű erős paprikát vagy kovászos uborkát kapni? Sőt, általában magyar árut?

Ön e közben a nem létező iráni rakéták által a washingtoni elmebeteg neokonzervatívok által erőltetett, szintén nem létező hagyományos és atomcsapások miatt aggódik?

Elvi és ideológiai alapú politizálás, elnök úr?

Amikor ezt ön a külügyminisztériumban Martonyi János úr vezetése alatt államtitkárként megtehette volna, miért nem tette meg? Miért nem szórta ki - szórták ki - a legszörnyűbb bolsevik diplomatákat onnan? Mi volt az akadálya?


(Lovas István - Demokrata)


*********************

Németh Zsolt egy barom, mint ahogy az egész "jobboldal" gyakorlatilag gazdasági analfabétákból áll. Antall nyitotta a sort, a mai debilek meg folytatják. Én max. fél évet adok nekik kormányon, utánna jön tuti a bukó. Ezek a marhák nem is valók másra, mint hogy tehetségtelenségükkel mindig visszahozzák az Mszp-t a hatalomba.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két levél - társalog a mi old
  2008-04-25 21:25:21, péntek
 
 
Két levél - társalog a mi oldalunk




2008 április 24 - csütörtök, 21:14
Tanulságos levélváltás egy jobboldali és egy nemzeti magyar között...
Így kell fölvenni a kesztyűt, szerény véleményem szerint.
Barátom természetesen Y.

Szia Y!

Nem tudok ezzel a legkevésbé sem azonosulni!
Az Újszövetség és más alapértéknek számító művek sem írnak arról, hogyan rekesszünk ki embereket, akik mások mint mi.
Én hiszek a jobboldalban, a magántulajdon szentségében, a munka becsületében, a családban.
Kérlek, ha tényleg az akarod, hogy Isten áldjon minket, akkor ne terjeszd a mások utálatára sarkalló írásokat, ami mögött ismét az emberek megosztása van.
Ismerek korrekt zsidót, cigányt, arabot, kínait is, üzletelek is velük alkalmanként.
Ismerek tetű magyar embert, aki még hívőnek is vallja magát.
Én nem hiszek ilyen kasztokban, értékmérő fogalmakban, hogy zsidó, cigány, magyar!
Csak rendes és gazember van.
Kérlek gondold át, kinek a szekerét tolod, ha ezeket továbbítod.
Kérlek írd vissza nekik, ha hiszel az általam is felvázolt alapértékekben, hogy olvasgassák a szeretet himnuszát az Újszövetségben.
Utáltuk a szlovákokat, a románokat. Van aki most is. Nézd meg hol tartanak, hogyan fejlődnek, már el is hagytak minket.
Ott aztán van cigány, zsidó, éppúgy mint nálunk, mégis haladnak.
Nagy a baj, ha megint faji alapon ugrasztanak össze embereket, ebben évszázados a hagyomány nálunk!
Na ennyi jutott hirtelen eszembe.
Üdvözöllek

X

***

Szia X!

Igazából sajnálom, hogyha valamilyen érzékenységedet megsértettem, nem volt szándékomban.
Nem is szeretnék, vég nélküli vitába keveredni, mert nem célom senkit se meggyőzni, pláne nem legyőzni. Szerintem is mindenki saját tapasztalati szerint alkotja meg véleményét.

Örülök, hogy sok tekintetben teljesen egyet értünk. Mint például abban, hogy minden népcsoportban van lelkiismeretes és nem lelkiismeretes ember. S nyilvánvaló az is, hogy Isten azért teremtette ilyenre a világot, hogy a lelkiismeretes ember küzdjön, s közben fejlődjön.
A tökéletesség állapotát ebben a dimenzióban talán soha nem fogjuk elérni, mert az ember mindig is gyarló marad, de nem mindenki.
Ellenben van olyan gondolatod, amellyel viszont én nem tudok egyetérteni.
Nem tudok belenyugodni abba, amikor a jövőmet, az életemet, és a hazámat akarják megfosztani tőlem.
Tudom ezek súlyos szavak, és az alábbi idézetek melyekre állításomat alapozom remélhetőleg egyedi esetek, nem általánosak, de szerintem nem szabad kezeletlenül hagyni.
1. Pár évvel ezelőtt, úgy karácsony tájékán (vajon miért pont akkor?) az éterbe elhangzott az a mondat mely szerint ki kellene irtani az összes keresztényt.
2. Néhány hónappal ezelőtt egy Közel-Keleti ország vezetője, nyilvánosan kijelentette, hogy felvásárolják a hazámat.
3. Néhány nappal ezelőtt egy pártvezető a kamerába mondja, hogy kihaló faj vagyok.
4. Vidéki utazásaim alkalmával rettegve megyek végig egy-egy falun, félve mikor ugrik elém egy született barna bőrű gyerek.
5. Nem olyan rég egy a média által botrányossá tett bírósági tárgyaláson a bíróság folyosóján egy kisebbségi vezető és két kísérője szájából a következő mondat hangzott el. ,,Minden magyar nőt húsz cigány fog megbaszni!" Az illetőket a rendőrök vitték ki a bíróság épületéből.

Nem sorolom tovább, bár egyre több és több olyan eset jut eszembe, amely nem hagy nyugodni.
Kérésedre, (de egyébként is) gondolkodom. Gondolkodom hogy hogyan tovább, meddig tarthat a tűrés? Mikor kell az értékek (erkölcsi, anyagi) megvédéséért tenni is valamit?

A szomszéd országok példáiban is egyetértünk. És még a horvátokat nem is említetted, akik, nem olyan rég még háborúztak. Mégis mi a különbség? Én egy nagy különbséget látok, mind a három ország először nemzeti s csak azután, európai államot épít.
Ha van időd, nézz utána milyen tulajdonban, vannak ott a ,,stratégiai ágazatok".
S hogy ez így van, kiknek a kezében van a döntés? S kiknek a kezében nálunk?

Nem vagyok jártas a Bibliában, de azért két gondolat eszembe jut.
,,Segíts magadon, Isten is megsegít."
Jézus mit tett a kufárokkal?

Értve gondolataidat, én sem hiszem, hogy a megosztás, vagy az előítéletek lennének a célra vezető tettek. De minden embernek más, és más szinten van az ingerküszöbe, és más, és más benyomások érik. Mégis az a nagyszerű, hogy a bajban össze tudnak fogni, és le tudják küzdeni a nehézségeket.
Az, hogy a jelenleg uralkodó média kit kiállt ki elfajzottnak, az teljesen hidegen hagy, hiszen már régóta nem hagyom magamat általuk befolyásolni. Igyekszem utána nézni, olvasni történeteknek, kijelentéseknek.
Talán láttad már napjaink ,,Rózsa Sándor"-ának filmjét. Ha nem láttad, és érdekel nézd meg. Nem mondom, hogy mindennel egyetértek, csak vannak benne olyan jelenetek, amelyek biztosan nem manipuláltak. Én ezeket az emlékeket tárolom el magamban.

http://kuruc.info/r/34/23888

"... nincsen nekönk több hazánk ennél, ha ezt is elvesztjök, nem ad senki országot nekönk" (Nyáry Pál, 1606.)
"... ne veszessük el, uram, az hazát, mert ha ezt elvesztjük, mi mást nehezen avagy nem is találunk" (Bethlen Gábor, 1611.)
"Bizony illendő is erre a szegény hazára gondot viselni, mert nekünk ennél több nincsen, s annak is igen kevés részecskéjébe szorultunk, s ha ez is kicsúszik kezünkből, mást nem ad senki érette, s nem is találunk" (Rákóczi György, 1629.)

Isten Áldjon

Y

***

Ja, a levélváltást előidézte, hogy barátom, Y, X-nek elküldte a következő írást:

Levél a zsidokhoz - Zsidók, miért nem hagytok bennünket békében?
Amerikában megfogalmazott óhaj!

http://eduardorozsaflores.blogspot.com/2008/04/levl-zsidokhoz2008.html




http://www.l88.hu/about2969.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor el nem hangzott bes
  2008-04-25 21:19:42, péntek
 
  Vona Gábor el nem hangzott beszéde a nemzetközi cigánykonferencián
2008-04-25 18:39:23

Nagy örömemre szolgált, amikor felkértek az április 25-ei ,,Konfliktus és együttműködés Közép-Európában" című, a budai Várban tartandó konferencián való felszólalásra. Ahogy az várható volt, a meghívottak listáján való jelenlétem sokak számára vörös posztónak bizonyult. Sajnálom, hogy a szervezők valódi demokratikus vita iránti szándékuk miatt ilyen kellemetlen helyzetbe kerültek. Bár a meghívásomat nem mondták vissza, amelyet ezúton is megköszönök, magam döntöttem úgy, hogy a konferencián való felszólalástól eltekintek. Nem kívánok jó szándékú kezdeményezések kisiklatásához hozzájárulni, aljas provokációknak táptalajt adni, mert bennem a probléma megoldására és nem figyelemelterelésre van szándék. Az acsarkodóknak ezúton is megköszönöm azt a publicitást, amelyet segítségükkel újfent megkaptam. Becsületem azt kívánja, hogy a konferencián el nem mondott, de megírt beszédemet megismertessem a közvéleménnyel. Hölgyeim és Uraim! Tisztelt jelenlévők!
Nagyon köszönöm a meghívást, és azt a számomra igen ritka lehetőséget, hogy napi szinten lenácizott politikusként végre ne mások mondják el, mit gondolok én, hanem azt magam tehessem meg.
Azt hiszem, abban - politikai hovatartozástól függetlenül - egyetértünk, hogy a magyar-cigány együttélés kérdése a magyar társadalom egyik, talán a legsúlyosabb problémája. A sajátos magyar helyzet azonban az, hogy a megoldás felé vezető úton az elmúlt 18 évben még az első lépéseket sem tettük meg, sőt sok szempontból hátrafelé haladtunk. Egy betegség gyógyítása során az első lépés mindig a megfelelő diagnózis felállítása lenne, hiszen annak hiánya vagy rossz megválasztása esetén a beteget szinte biztos, hogy félrekezeljük. Sajnos nálunk ezt az első lépcsőfokot sem sikerült megmásznunk, a közélet szereplői még a valós diagnózis felállításával is adósak. Ennek számtalan oka van, engedjék meg, hogy ezek közül három igen makacs, a helyzet tisztázását akadályozó jelenséget kiemeljek.
A nehézségek már a legalapvetőbb, a kommunikációs szinten elkezdődnek. A cigánykérdésről ugyanis sok esetben tilos beszélni, és ha ez valamilyen ok folytán már nem tartható, akkor pedig az érdemi vita válik teljes mértékben lehetetlenné. A cigánykérdéshez kritikusan hozzáálló vitapartner homlokára ugyanis ilyenkor azonnal ráütik a rasszista bélyeget, így az illetővel a ,,politikailag korrekt" szereplőknek már szóba sem kell állniuk.
A második, a diagnózis felállítását nehezítő tényező az előzővel szorosan összefügg. A ,,rasszistáktól" megtisztított vitapartnerek ugyanis ezután már boldogan és akadály nélkül folytathatják a cigány-magyar kérdés rózsaszínűre mázolását. Fonhatják tovább a probléma körül a hazugság egyre vaskosabb leplét. Ezzel azonban, akaratuk ellenére - egyesek szerint akaratuk szerint - csak súlyosbítják a helyzetet, hiszen a médiában a hazai cigányságról rendszeresen megjelenített idillikus kép teljesen ellentmondásban van a társadalmi tapasztalattal. Itt hagy' jegyezzem meg, hogy a ,,main-stream"-et képező szociológusok által felháborodottan ismételgetett és rendszerint a magyar emberekkel kapcsolatban használt előítélet szó téves. Nem hinném, hogy a történelme során folyamatosan idegen népeket befogadó és integráló magyarság társadalmi szinten előítéletes lenne. Bármennyire is blaszfémia kimondani bizonyos körökben, de a magyar emberek averziói a cigányság irányába nem előítéletek, hanem - sok esetben a saját bőrön átélt - tapasztalások következményei.
A diagnózis felállításának harmadik, tabuszerű akadálya, hogy a jelenlegi politikai elit képtelen az önkritikára, képtelen szembenézni és kimondani a tényt, hogy a 18 éve folytatott cigánypolitika csődöt mondott. A közélet szereplői úgy viselkednek, mint az a felszarvazott férj, aki minden este észrevesz egy szekrényből kilógó szőrös lábat, de nem vesz tudomást róla, mert hite szerint a felesége és közötte ideális a kapcsolat. Ugyanígy a hazai politikusok között szinte egyáltalán nem téma a vidéken, különösen Kelet-Magyarországon eluralkodott terror és agresszió. Szinte naponta hallják az újabb és újabb brutális bűncselekményekről a híreket, de ők inkább eltakarják az arcukat mindenféle statisztikákkal teleírt, valóságidegen papírosokkal. Ez a strucc-politika azonban nemcsak a diagnózis felállításának áll az útjában, de a politika felelősségét is súlyosbítja. Az Olaszliszkán leadott ötven ütésből szimbolikus értelemben legalább kéttucatért az a közélet a felelős, amely tehetetlenül mindent a szőnyeg alá söpör.
A megfelelő kórkép megrajzolását akadályozó tényezők sora bizonyára folytatható, számomra ez a három tényező tűnt a legkonokabb akadálynak. Ha a vitákban részt vehetnének végre a ,,szkeptikusok", anélkül hogy kiátkozná őket a neoliberális politikai kánon, ha a cigányság helyzetét a megszólalók nem akarnák szebbnek és jobbnak feltüntetni, mint amilyen, ha a jelenlegi parlamenti pártok végre beismernék - mégha nem is Gyurcsány Ferenc hírhedt szavaival -, hogy csődöt mondtak, akkor talán elkezdhetnénk végre magával a gyógymóddal is foglalkozni.
De mi is a gyógymód? A probléma összetettsége miatt minden bizonnyal több szintű és több irányú gyógykezelésre van szükség. A magam részéről a teljesség igénye nélkül négy, a megoldás felé mutató feladatot szeretnék külön kiemelni.
Mivel a magyarok idegengyűlöletét bizonygató, koncepciózus kutatásokkal már tele a padlás, elsőként szükségesnek tartanám, hogy a hazai cigányságról készüljön egy átfogó és megfelelési kényszerektől mentes felmérés. Mondhatnám úgyis, ismerjük meg a beteget magát. Sejtéseink vannak, de pontos ismereteink alig. Jelenleg nem tudjuk, hogy hány cigány ember él Magyarországon. Nem tudjuk, pontosan mekkora az a demográfiai dinamika, amellyel lélekszámuk nő. Nem tudjuk, milyen a valós anyagi, szociális helyzetük. Nem tudjuk, a cigányság milyen szerepet tölt be a nemzetgazdaságban, mekkora a hozzájárulása és mekkora a fogyasztása. Nem tudjuk, a cigányság mekkora részét érinti a kriminalizálódás. Nem tudjuk, milyen érzelmeket táplálnak és viselnek a többségi magyar társadalommal kapcsolatban. Nem tudjuk, él-e a cigányság egészében őszinte szándék az integrációra és a normakövető életmódra? A kínzó kérdéseket folytathatnánk, de ezek megemlítése is elég ahhoz, hogy belássuk, amikor a cigányságról beszélünk, jobbára a sötétben tapogatózunk.
A vidéken eluralkodott erőszak nem hagyható megfelelő válasz nélkül. Az államnak kötelessége a polgárok biztonságát megadni. Elszomorító, amikor emberek nevük elhallgatását kérve arról panaszkodnak, hogy az adójukból fizetett rendőrség nem védi meg őket. Elszomorító, hogy rendőrök nevük elhallgatását kérve arról panaszkodnak, hogy nem mernek intézkedni, mert félnek, hogy a magyar jog őket hurcolja meg. Elszomorító, hogy polgármesterek nevük elhallgatását kérve levelekben könyörögnek a Magyar Gárdának, hogy tegyen már végre valamit, mert ő tehetetlen. Lehet vitatni a cigánybűnözés kifejezés jogosságát, lehet versenyt űzni az elhatárolódásból, de ettől, úgy tűnik, még nem marad a bicska a zsebekben. Itt nincs szükség mindenáron a törvények szigorítására, a rettegésben élők már a jelenlegiek betartatásáért is hálát adnának.
Egy őszinte és valódi megoldási stratégia számára nem kerülhető meg a jelenlegi szociális támogatás rendszerének újragondolása. Itt különösen a rendszeres szociális segélyről és a családi pótlékról, mint arról a két támogatási formáról beszélek, amellyel a cigányság él, illetve visszaél. Természetes, hogy egy európai, modern társadalom szükségét érzi a szociális gondoskodásnak, de ez nem jelentheti azt, hogy lyukas hordóba hordjuk a vizet. Itt viszont erről van szó. A rosszul kitalált és annál is rosszabbul működtetett segélyezés ugyanis amortizálja a cigányságnak a munkához való hozzáállását és újratermeli a bűnözést. A Jobbik szerint a rendszeres szociális segélyt egyrészről közmunka kötelezettséghez kell kötni, másrészt a segélyt nem készpénzben, hanem alapvető szükségletek kielégítésére fordítható - élelmiszer, ruha, gyógyszer, iskolai felszerelés stb. - jegyekben kell folyósítani. A családi pótlék kapcsán pedig meg kell fontolni, hogy az csak két vagy három gyermekig járjon, afelett pedig adókedvezmény formájában lehessen igénybe venni. A segélyezés ilyen átalakítása révén az állam így nem csak fenntartaná szociális kötelességeinek ellátását, hanem lépéseket tenne a cigányságnak a munka világába való vezetése felé.
Végül el kell mondani azt is, hogy a megoldás kulcsa valójában nem a magyarság, hanem a cigányság kezében van. A magyar társadalom véleményem szerint már mindent megtett a cél érdekében, a labda most a roma térfélen pattog. A kilátások nem túlságosan jók, mivel a jelenlegi kisebbségi vezetők képtelenek feladatuk ellátására. A kérdésre a választ, hogy ennek az alkalmatlanságnak az oka csupán a szükséges képességek hiánya, vagy esetleg tudatos szándék, mindenki döntse el maga. Mindenesetre sokan vélik úgy a cigányság soraiból is, hogy az OCÖ jelenlegi vezetőinek igencsak jövedelmező saját népük nyomora. Minden bizonnyal meglepő, hogy egy politikus mondja ki, de a romavezetőket ki kellene emelni a politikai koordináta-rednszerből, mert ha továbbra is közéleti sakkbábuk tologatásának függvénye marad ez a súlyos társadalmi probléma, félő, hogy részben egyet kell értenem Kuncze Gáborral. Ő ugye, azt mondta, a cigányok bűnözése megélhetési bűnözés. Bár ennek általánosságát én tagadom, de az SZDSz-es ex-elnök a cigányság vezető rétegét illetően akarata ellenére is telibe talált. A romavezetők kasztja tehát továbbra is vár a maga rendszerváltozására, reméljük nem sokáig.
A megoldás ügyében négy teendőt emeltem ki: a cigányság általános állapotáról készítendő felmérést, a bűnözés visszaszorítását, a segélyezés újragondolását és a kisebbségi vezetők megtisztulásának szükségességét. A tőlem, tőlünk rendszeresen elhatárolódókkal ellentétben nem gondolom, hogy bármelyik általam javasolt elképzelés ne képezhetné vita tárgyát. Sőt, a magam részéről sürgetem az érdemi párbeszédet és üdvözlöm az érdemi vitát. Nagy a felelősségünk, mert emberéletek múlnak azon, hogy mi, a közélet különféle képviselői találunk-e végre megnyugtató megoldást. Az iskoláztatás, a munkahelyteremtés és az integráció jelszavak üres mantrázása ugyanis sehová sem vezet, mert a célok ismételgetése még nem ad felmentést a megoldások rögös útján való végighaladás alól.
Még egyszer köszönöm a lehetőséget, hogy megszólalhattam! Kívánok ennek a konferenciának sok sikert, a cigányságnak erőt és hiteles vezetőket az előtte álló feladatok teljesítéséhez, a magyarságnak pedig szebb jövőt!

Vona Gábor,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke
barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.