Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Parázs vita az Éjjeli menedékb
  2008-04-26 00:35:11, szombat
 
  Éjjeli menedék péntek 22.30 és vasárnap 22.30

A Gój Motorosok kikérik maguknak.... parázs vita a stúdióban Mészáros Imre a Gój Motoros Egyesület elnöke és Halák László a MUOSZ Etikai Bizottságának elnöke között.

M Szabó Imre exkluzív képei Strasbourgból a Benes dekrétumok elleni tiltakozásról, a petíció átadásáról.

Kárpátia koncerten jártunk - elsöprő hangulat.

Ez már nem összeesküvés elmélet ez már maga az összeesküvés...Kenessey Csaba az MVSZ Svájci Tagozatának főtitkára a svájci-német sajtó magyarok elleni gyalázkodásairól. Megoldási javaslatok.

Várunk mindenkit Matúz Gábor műsorvezetővel a képernyők elé.

Üdvözlettel:
Siklósi Beatrix
felelős szerkesztő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkáspárt Kapolyival közös...
  2008-04-26 00:08:25, szombat
 
  Kérdés Vajnai Attilához és a Munkáspárt 2006 elnökségéhez
csütörtök, 2008. április 24. Bonta László - Indymedia

Tisztelt Vajnai úr, tisztelt Elnökség!

A Népszabadság 2008 április 23-i számában Vajnai Attilára hivatkozva hír jelent meg arról, hogy a Munkáspárt 2006 együttműködési megállapodást kötött Kapolyi László Szociáldemokrata Pártjával egy új baloldali erőösszefogás megalapozásáról. Egy napra rá a Magyar Nemzet dokumentummal alátámasztottan arról adott hírt, hogy Dr. Kapolyi László szerződést kötött egy magánnyomozó céggel arról, hogy Orbán Viktorról, Simicska Lajosról és Kalmár Istvánról annyi terhelő adatot gyűjtsön össze, amennyi elegendő egy ellenük indítandó büntetőeljárásban történő elmarasztaláshoz. A szerződést maga Dr. Kapolyi László írta alá. Tekintettel az elkövetett törvénytelenségre, továbbá arra, hogy a magánnyomozó cég - kérésének megfelelően - politikai védelemben részesült, ez pedig a nemzetbiztonsági érdekeket védő törvények áthágásával egyenlő, megkérdezem Öntől, mit kíván tenni a Munkáspárt 2006 a fejlemények hatására: kitart-e a Szociáldemokrata Párttal kötött megállapodása mellett, vagy felmondja azt? Döntésüket ugyanis a demokratikus jogok melletti elkötelezettségükként, illetve az azokkal való szembefordulásként fogom értelmezni, vélhetően többekkel együtt.

Dr. Bonta László orvos


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keller László igazi megbízó?
  2008-04-26 00:06:02, szombat
 
  Forrás: Magyar Nemzet 2008. április 25. péntek

"A kidolgozott stratégiai tervet átadtuk dr. Kapolyi László INTRANSZMAS-székházbeli irodájában Keller László úrnak" A 2002-es kormányváltást követően a Finder magánnyomozó betéti társaság megbízást kapott Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnökvezérigazgatója levadászására. A céget Kapolyi László milliárdos vállalkozó bízta meg a "politikai és hatalmi akaratot is kifejező" nyomozással. A tervezett rezsiköltségek áfa nélkül majdnem százmillió forintra rúgtak.

Szerződésük alapján a Finder 2002. december 23-án már ki is bocsátotta az első, 55 millió forintos plusz áfa számláját Kapolyi László cége felé "előteljesítés" címen. Ekkor azonban - karácsony ide vagy oda - porszem került a gépezetbe. A pénzt a System Consulting nem utalta át a Findernek.

A munka ennek ellenére elindult, s az eredményekről 2003. április 7-én egy feljegyzés született. Ebben a Finder tájékoztatta a megbízót a titkos nyomozás 'lehetőségeiről, a nyíló horizontokról, és jelezte a várható költségeket is:

Image 1. Ismert előttünk, az előző kormányzat horváth (sic!)-arab-kazah érdekeltségű off-shore cégek és ügyvédi irodák bevonásával működtetett pénzkimentési útvonala. Ezen tények teljes körű feltárása, a konspirált védettség feloldásának nehézsége miatt, még kb. egy hónapot vesz igénybe. Szükséges megjegyezni, hogy az információ megszerzése, a megállapodásnak megfelelő anyagi ráfordítás biztosításával nagymértékben felgyorsulna, sőt tényszerűsíthető lenne (kb. 5 mi).

2. Rendelkezésre áll dr. Simicska Lajos hosszú bájtok éjszakája-ként elhíresült tevékenységének valódi történései autentikus forrásból. Az infó átadására sajnos szintén anyagi ráfordítás szükséges. (3 mi)

3. Simicska tevékenységével összefüggő Magyar Követeléskezelő Rt. inkriminált feltárását csak, szintén ráfordítással tudjuk megszerezni. (3 mi)

4. Dr. Kalmár István protekcionista ügyeinek anyaga egyben megtalálható jól konspirált helyen. Ennek megszerzése bonyolult folyamat, s időigényes. Anyagi áldozattal jár. (10 mi)

5. Dr. Orbán Viktor és környezetének tevékenységére vonatkozó adatok összegyűjtése folyamatban van, átadása kb. egy-két héten belül várható.

6. További információ keletkezett működésünk során, egyrészt: egy az ún. AM mikró készenléti rend­szer (volt TETRA informatikai rendszer) jelenlegi felállításának struktúrájában. Az aktualitása ab­ban jelenik meg, hogy tevőlegesen szerepelnek benne olyan szemé­lyek, akik a mi célszemélyeink közt megtalálhatók. Az infó kibontása még tart, felhasználhatóságáról összefoglaló készül.

7. Másrészt, reprezentatív dokumentációszegmenst kapunk a hét folyamán Deutsch Tamás viselt ügyeiről, akinek SZDSZ-szel való kapcsolatrendszere is megnyilvá­nul. Amennyiben az infó felhasz­nálható, akkor annak átadási fel­tételeit megkapjuk."




A keletkezett adatokat Stotz Gyula, a Finder vezetője átadta a megbízónak. "A teljesítést hol szó­ban, hol írásban láttam el, az igé­nyek szerint" - fogalmazott később, E feljegyzés hatása azonban elma­radt, az "előteljesítésről" kibocsá­tott számla ellenére továbbra sem érkezett meg a pénz a Systemtól a finder Bt. számlájára. A Finder nem hagyta annyiban. Miután Ka­polyi kérésére megegyeztek, hogy a szerződésben mégse a System Con­sulting legyen a megrendelő, a Finder 2003. október 16-án egy újabb számlát bocsátott ki, de már Finder 2003. október 16-án egy újabb számlát bocsátott ki, de már "részteljesítés" jogcímén, és nem a System Consultingnak, hanem Kapolyi László nevére kiállítva. A számlán továbbra is az eredeti összeg, azaz 35 millió forint plusz áfa szerepel, Kapolyi László azonban ezt u számlát sem fizette ki. A Fin­der könyvelője októberben tett még egy lépést a fizetés érdekében, majd 2003 novemberében a Finder egy harmadik cégre engedményezte a követelést.

Az MSZP belső ügyeiben tájéko­zottak előtt jól ismert, hogy a párt szemében Kapolyi László egyetlen erénye, hogy sok pénze van. Annak ellenére, hogy az MSZP parlamenti padsoraiban foglal helyet, soha nem tartozott sem a Medgyessy-, sem a Gyurcsány-kormány "nem­zetvezetői" (copyright by Gyur­csány Ferenc) közé. Rövidebben: a kártyát - sem akkor, sem most -nem ő keverte-keveri. Kapolyinak ríem magától jutott eszébe a leva­dászás. Egy kormányzati szereplő rendelte meg tőle. A megrendelő Keller László akkori közpénzügyi -ma pénzügyminisztériumi - állam­titkár volt, aki a háttérben akart maradni. A közpénzügyi államtit­kár személye és az ügyben játszott szerepe többek között egy Stotz Gyula által, közjegyző előtt, "igaz-mondási kötelezettsége és büntető­jogi felelőssége tudatában" tett nyi­latkozatából derül ki. E nyilatkozat a pénzügyi követelés engedménye­zése miatt született, idézünk belőle.

"2002 novemberében megkere­sett Gubuznai Zoltán (akkor még dr. Kapolyi László ügyvédjének szemé­lyes jóbarátja), hogy dr. Kapolyi László felkérésére segítsek kidolgoz­ni egy hatékony stratégiát, ami arra az összetett feladatrendszerre szol­gál, hogy bizonyos bonyolult ügye­ket, amik gazdasági súlyuknál fogva érdekesek a politikai hatalom szá­mára, tárjunk fel magánnyomozói módszerekkel. A kidolgozott straté­giai tervet átadtuk dr. Kapolyi Lász­ló INTRANSZMAS-székházbeli iro­dájában Keller László úrnak. A fi­nanszírozást Kapolyi úr többek je­lenlétében a mögötte álló SYSTEM CONSULTING Rt. nevű társasága terhére kifejezetten vállalta, erre lett kötve megbízási szerződés azzal, hogy Keller úrral Kapolyi úr tarthat­ja a kizárólagos kapcsolatot. A System Consultinggal kötött szerző­dés alapján előre megállapodott elő­legszámlát bocsátottam ki a Finder Bt. nevében, mélyet Kapolyi vissza­adott azzal, hogy ő mint magánem­ber fogja inkább finanszírozni. Ek­kor kötöttünk erre egy olyan szerző­dést, amit mint magánember írt alá az én cégemmel, amely mögött is ugyanaz a megbízás, ugyanaz a költ­ségvetés volt, amit nem kifogásolt. A megbízás jogi teljesítése a nyitva álló határidőben szerződésszerűen megtörtént, a pénzügyi teljesítést vi­szont a pénzügyi kötelezett megta­gadta. Engedményezve lett az elő­legszámlán alapuló követelés, majd az engedményezés módosításával a teljes költségvetés szerinti követelés. Kapolyi még az engedményezést megelőzően vállalta, hogy többféle időzítésben hogyan és mennyit tud fizetni. Később ezt kimagyarázta, hogy ő előre szólt, hogy nem tudta megteremteni a finanszírozás alapjait, majd azzal érvelt: ezért a pénzért nem kapott volna új információt, amivel bármit is kezdeni lehet.

Az ügy elméletben úgy lett lezár­va, hogy ha Keller úr kap valami »használható« információt, akkor Kapolyi úr kifizeti a kiállított szám­la felét. Ez nem történt meg, hiszen nevezettek kifejezetten kerülték a kapcsolatot. Keller úrnak kínos volt már a megbízás ténye is, Kapolyi úr pedig így próbálta elkerülni a teljesítést. Ez a nyilatkozat az INOMI Kft. engedményes igényérvényesítése érdekében született azzal, hogy fentieket meg tudom erősíteni, és bizonyítékokkal alá tudom támasz­tani bírói fórumon, de felhívom a fi­gyelmet mindezek bizalmas voltára, így a nyilvánosság kizárásának el­engedhetetlen szükségességére is." Keller-László lapunk megkere­sésére tegnap nem reagált.

Bukott feljelentések sorozata

Sokan csak az MSZP "ökleként" vagy "pitbüllja-ként" emlegetik Keller Lászlót, akit 2001-től enge­dett szabadabb pórázra pártja, hogy folyamatos táma­dás alatt tartsa az akkor még kormányon lévő Fideszt annak vélt vagy valós ügyei miatt. A 2002-es kor­mányváltás után közpénzügyi államtitkárrá nevezték ki. Ezen minőségében több tucat feljelentést tett az Or­bán-kormányhoz köthető személyek, illetve állami in­tézmények ellen. A feljelentések egy részében nyomo­zás sem indult, másokat bűncselekmény vagy bizo­nyítottság hiányában lezártak, illetve a bíróságon bi­zonyosodott be, hogy a megvádoltak nem követtek el bűncselekményt. Emlékeztetőül álljanak itt az elsza­badult hajóágyúként ténykedő közpénzügyi államtit­kár legkínosabb ügyei.

2002 novemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást Kellemek az M3-as és az M30-as építése kapcsán tett feljelentései ügyében. Eközben a Dach Kft. elleni feljelentése is elbukott. 2003 február­jában hosszas kutakodás után az ORFK megállapítot­ta, hogy az APEH Bűnügyi Igazgatósága a "hatályos jogszabályok szellemében járt el, feladatát szaksze­rűen végezte". Keller Lászlót ez mélyen lesújthatta, hi­szen korábban ő ennek az ellenkezőjét bizonygatta. Mindenesetre az "ügy" kivizsgálása 317 rendőrségi dolgozó 10 577 munkaóráját emésztette föl, teljesen fölöslegesen. 2003 júliusában két hűtlen kezelés gya­nújával tett Keller-feljelentést utasított vissza az ügyészség: az egyik Baranyay Lászlót, a Magyar Fej­lesztési Bank volt vezérigazgatóját, a másik a Magyar Építőipari Kht.-t próbálta bűncselekmény gyanújába keverni. 2003 augusztusában az ügyészség megszün­tette a nyomozást Berkecz Mária, a Millenáris volt igazgatója ellen, és kimondta: Berkecz "gondos gaz­da" módjára járt el. A volt igazgatót a nyomozás során megalázták a rendőrök.

Keller sok hazugságának egyike volt a "hosszú báj­tok éjszakája", amelyről a kormányváltás után kineve­zett új APEH-vezetés mondta ki: a Fidesz-kormány időszakában nem történt adatmanipulálás.

Holnap tovább gazdagodik a történet, valamint érdekes részlete­ket közlünk az elszámolási vitából is. Az ügy főszereplőinek egymás közötti beszélgetéséről egy hosszú hangfelvétel is készült. A felvételből a Hír TV Célpont című műsorában hallhatnak részleteket ma 21.35 órakor.

KAPOLYI TAGADJA 0RBÁNÉK FIGYEL­TETÉSÉT

Kapolyi László elismerte, a tulajdonában álló System cégcso­port kötött szerződést a Finder Bt. magánnyomozó céggel. Az MSZDP elnöke közleményében ugyanakkor azt állította, a dokumentum keret­szerződés jellegű volt, "politikuso­kat érintő feladat fel sem merült" benne. A szocialista parlamenti kép­viselő szerint 2002. december 18-án a tulajdonában álló System cégcso­port nevében - "a cégek védelmét, biztonságát szolgáló intézkedések megtétele érdekében" - írt alá meg­bízási szerződést a Finder Bt.-vei. "A szerződés mellékletei közül a magánnyomozó részére adott meg­hatalmazáson túl sem a költségve­tés, sem a későbbiekben adandó eseti feladatrészletezések nem ké­szültek el, ezek nélkül a szerződés nem értelmezhető" - írta a milliár­dos nagyvállalkozó. - Szeretném le­szögezni, hogy az ügylet létrehozása során politikusokat érintő vagy bár­milyen politikai tartalommal bíró feladat elvégzése fel sem merült - je­lentette ki mai lapszámunk bizonyí tékáival ellentmondásba keveredve Kapolyi. Az MSZP-s honatya szerint a Finder Bt. 2003 végén 55 millió fo­rint plusz áfa összegű számlát állí­tott ki számára, amelyet később a betéti társaság könyvelő cége "sztornírozás miatt" visszakéri. "Ugyanezt a szerződést a nevemre is kiállították. A megbízási szerződés­sel kapcsolatosan - mivel teljesítés­re nem került sor - sem én, sem cé­geim nem teljesítettek kifizetést" -írta közleményében a szociálde­mokrata pártelnök.

Sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az Info Rádió kérdésére Stotz Gyula, a felszámolás alatt álló Finder Bt. egykori üzletvezetője, hogy cége adatokat gyűjtött volna 2002-ben Orbán Viktorról, Simicska Lajosról és Kalmár Istvánról. Stotz úgy fogalmazott: a megbízás kapcsán nem adhat semmilyen in­formációt. Hozzáfűzte: semmilyen törvénytelen módszerrel nem éltek. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a Magyar Nemzet "meg­hátrált egyetlen nap alatt, és elis­merte, hogy a kormány soha, sem­milyen megbízást nem adott párt­politikusok törvénytelen megfigye­lésére".

(P. G.)
miepplusz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tévedés a kollektív bűnösség
  2008-04-26 00:03:12, szombat
 
  Tévedés a kollektív bűnösség megítélésében a múltban és a mában

Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet a Trianonban kötött békediktátum felülvizsgálata! Miért? A kérdésre válaszolva, szeretném felhívni mindenki figyelmét arra a nagyon fontos tényre, hogy az egész magyar nemzetet, vagyis a népet büntették meg azok helyett a vezetőik helyett, akik belehajszolták az I. világháborúba!
Mint minden háborúban, így az I. világháborúban is meghatározott volt a hadrafoghatósági korhatár. Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, akkor statáriálisan (azonnal) kivégezhették! Gondoljunk bele abba a rettenetes élethelyzetbe, amibe hajszolták háborúzni szándékozó vezetői hadrafogható nemzettestvéreinket! Égbekiáltó igazságtalanság az egész vétlen magyar népet sújtani olyan rettenetes módon, ahogy az Trianonban hozott döntés alapján megtörtént! Éppen ezért, ennek, az egész magyar nemzetet sújtó ,,büntetésnek" a felülvizsgálata soha nem évülhet el!
A Benes dekrétumok újabb törvénybe iktatása ellen éppen ezért kell fokozottan fellépnünk!

Hatalomgyakorlás ma a kollektív bűnösség elve alapján
Ma is a politikai hatalmat gyakorló vezetőink teszik tönkre Magyarországot. A tönkretétel elszenvedője az egész magyar nép. Már az 1980-as évek vége-felé - a közben - tudásbéli- és kapcsolati tőkével rendelkező politikai vezetők igyekeztek mindenféle kft-be menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó nép" tulajdonát, vagyonát - így teremtve meg saját maguk számára az anyagi tőkét. Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljesen csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett: "olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét...". Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben! Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat továbbra is kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó. Ma ők az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudták, hogy a magyar nép érdekében teszik amit tesznek. Ami nem más, mint reformnak hazudott népirtás! Tudniillik nem tesznek mást, mint elveszik tőlünk az életben-maradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét. Így ítélik kollektív bűnhődésre - el sem követett bűnökért - a magyar népet mostani politikai vezetői.
Ezen tény felismerése felelősséggel jár. Felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért, mint a magyar nép tagjai.
A felelősség, viszont kötelezettséggel jár. Mégpedig azzal a kötelezettséggel, hogy megakadályozzuk a további tönkretételét hazánknak és a benne élők életének! Fel kell készülnünk - nekünk egyszerű embereknek arra, hogy kezünkbe vegyük saját sorsunkat! Először is, meg kell tanulnunk felismerni és megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól! Soha többé nem szabad bizalmat szavaznunk a hazugoknak, mert a hazug emberből levő politikus gátlástalanul csak a saját, személyes érdekét akarja képviselni, miközben a közösségért, a népért való politizálás szerepében tetszeleg.
Ki kel tudnunk mondanunk, hogy: elég a megtévesztő szerepjátszásból!

Ki kell okosodnunk ezekből a dolgokból és meg kell találnunk magunkban- és a saját életközösségünkben élők között azokat a tulajdonságokat, amelyek alkalmassá tehetnek minket a népképviseletre! Ugyanakkor, vissza kell utasítanunk a hatalom azon törekvését, hogy - a kollektív bűnösség elve alapján - a magyar népet büntessék a vezetők elrontott politikája miatt! Ugyanakkor, el kell számoltatni az ország romlását előidéző vezetőket!

Bp. 2008.03.26.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 352
  • e Hét: 7350
  • e Hónap: 8297
  • e Év: 44238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.