Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A konzervatívok nyertek Iránba
  2008-04-26 23:57:48, szombat
 
  A konzervatívok nyertek Iránban
2008-04-26. 12:07

Már az első fordulóban eldőlt, hogy a konzervatívok kényelmes többséget alkothatnak a következő Medzsliszben, de most újabb tíz helyet szereztek Teheránban.

Újabb sikert könyvelhettek el a konzervatívok az iráni parlamenti választások második fordulójában Teheránban és vidéken egyaránt - közölte szombaton az iráni állami televízió internetes portálja részleges hivatalos eredményekre hivatkozva.

A Teheránban elosztásra kerülő 11 mandátumból tízet mondhatnak magukénak a konzervatív jelöltek, mindössze egy reformer került be. Ha a végleges eredmények megerősítik ezt a tendenciát, a fővárosnak 29 iszlám fundamentalista képviselője lesz a lehetséges harmincból.

Vidéken a még kiadó negyven képviselői helyből is csupán egy tucatnyi jutott a reformereknek. Ez jó eredménynek számít, mivel a reformista erők esélyeit eleve gyengítette az a tény, hogy számos jelöltjüket a választásokat ellenőrző szervek már az első forduló előtt kizárták. Így a második forduló előtt vidéken mindössze 30 jelölt szállhatott harcba a parlamenti helyekért.

A végleges eredményeket várhatóan még szombaton közzéteszik - közölte az iráni belügyminisztérium. A szavazatszámlálást könnyíti, hogy a voksoláson a jogosultaknak alig 25 százaléka vett részt.

Az már azonban az első fordulóban eldőlt, hogy a konzervatívok kényelmes többséget alkothatnak a következő Medzsliszben.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: A Viktor, a kések és a
  2008-04-26 23:44:48, szombat
 
  Olvasó: A Viktor, a kések és a kettős mérce
2008-04-26. 06:42

Kétségtelenül megengedhetetlen, amit a szocionisták művelnek, de pont a nagy realistáknak, a Fidesz-agytrösztnek kellene tisztán látnia azt, hogy ezek az akasztófára valók csak adják, ami az ő lényegük. Hazudnak éjjel, hazudnak nappal, (még álmukban is, amikor magukban beszélnek - a szerk.) hazudnak mindenkor, és számukra nem létezik törvény.

Még mielőtt azonban szentté avatnánk Dr. Orbán Viktort, a narancsfejű tábornak érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy vezérük számára nem ismeretlenek a ,,hosszú kések" és a ,,késes menetek", hiszen ő szintén soha nem habozott, amikor vérét kellett vennie valamelyik szövetségesének, de érdekes módon még véletlenül sem a kommunista, zsidóbérenc ellenfeleinek. Tudom, hogy szentségtörésnek, kommunista aknamunkának tartják sokan a fenti és a továbbiakban következő gondolataimat, de azt azért mindenkinek tisztán kellene látnia - ha gondolkodásra használja az elméjét, szívében pedig az igazság szeretete és tisztelete lakik -, hogy Dr. Orbán Viktor soha nem lett volna a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, ha a kisgazdák be nem viszik őt a hátukon az Országgyűlésbe. Ez nem elfogultság vagy indulat kérdése, hanem rideg számadatok ténykérdése.

A most piedesztálra emelt és a szocionistákra jellemző mocskos megfigyelési botrány miatt szinte szentté avatandó Orbán Viktor az, aki saját szavai szerint garancia arra, hogy nem lesz rajta kívül párt a jobboldalon. Ugyanő tett arról, hogy a most megszűnő EU-s moratórium miatt idén már multik kezébe kerülhetnek a termőföldjeink, és ő volt az, aki megtagadta határainkon túlra szakított véreinktől a kettős állampolgárságot, miközben erdélyi földön állandóan biztatta és hitegette őket. Ha mi elítéljük a kanális média és a zsidó impérium kettős mércéjét, akkor mi se alkalmazzuk azt, öntsünk tiszta vizet a pohárba és ne kezeljük szent tehénként Orbán Viktort valamint a Fideszt.

Orbán Viktor és a narancsgárda által elcseszett (eladott?) elbukott választásoknak köszönhetjük, hogy Medgyessyvel végérvényesen visszatértek a hatalomba a szocionisták, a titkosügynökök, mert ugye ,,a negatív kampány nem vezet eredményre" és a tetves, mocskos kommunistáknak ugye nem kell a szemükbe vágni az igazságot a miniszterelnöki vitán, hanem hallgatni és bugyután mosolyogni kell mint a félkegyelműek, miközben az egész nemzeti oldal megbénultan figyeli, hogy a vezér miként hajtja önként a fejét a cionista quillotin alá. Világosan kell látni barátaim, az öncsalás, a viktorofília nem vezet eredményre, ők ugyanolyan kollaboránsok, mint a Szadesz vagy dávidcsillagos ibolykáék, ők sem szabad és független Magyarországot akarnak, mint inkább az EU, az USA és Izrael ellenőrzése alatt álló gyarmati alávetettséget, amelyben persze ők mindig vezető szerepet kapnának vagy a patkó egyik, vagy annak másik oldalán.

Nem túl bonyolult képlet ez, csak az nem látja, aki nem akarja. Dr. Orbán Viktor pozícióban tartott, sőt egy-két alkalommal még ki is tüntetett a nemzetünket megnyomorító munkásőröket, kommunistákat, zsidó gengsztereket, akik pedig a ,, rendszerváltáskor" minimum kirúgásra számítottak, ha nem kötélre.

A szocionisták, zsidóbérenc gazemberek csak azt csinálják, amit a hatalom diktál nekik: megsemmisítik a magyarságot, sőt még a kollaboráns másodhegedűseiket is.

Antallnak és a Fidesznek kellett volna ugyanezt tennie: felkötni ugyan nem lehetett volna már 1989-ben sem őket, de legalább ki kellett volna őket irtani a közéletből és az állami adminisztrációból. Vagyonukat pedig elkobozni, és megakadályozni, hogy az ebül szerzett pénzből felvásárolják az országot, kilopva a szemünket is. Csakhogy Amerikában és Nagy-Britanniában nem erre készítették fel a komcsi családok sarjaiból hirtelen fiatal demokratákká átváltozott ifjakat, hanem sokkal inkább az új hatalom szálláscsinálóinak szánták őket.

Igen: az igazság fájdalmas, de a tények makacs dolgok.

Igen, gazemberek a szocionisták, de sajnos a Fidesz is letette már a névjegyét hazánk megnyomorításában, alávetettségének hosszú távú bebiztosításában. Hát így higgyetek nekik, narancsfejű honfitársaink!

Czakó Levente

http://kuruc.info/r/1/24117/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fiatalkorú rezesbanda újra m
  2008-04-26 23:34:27, szombat
 
  A fiatalkorú rezesbanda újra megfújta a cuccost
2008. Április 26. 19:20

Abcúg.hu

Sajnos mára már mindennapos eset, így szinte hírértéket sem képvisel, hogy egy kalocsai cég telephelyére éjjel tolvajok másztak be és különféle fémtárgyakat loptak el 284 ezer forint értékben. Pedig nem mehetünk el szó nélkül semmiféle törvényszegésük mellett, ahogy a zéró-toleránsok is azonnal lecsapnak a "fasiszta csőcselékre".

Ebben az ügyben három - nagy valószínűséggel cigány származású - helybelit fogtak el a rendőrök, akik beismerték tettüket, még a "szajré" is megkerült. A városban elkövetett bűncselekmények kétharmada vagyon elleni, derült ki a kalocsai bűnügyi-közbiztonsági helyzetről készített éves beszámolóból.

Gyepes Zsolt városi rendőrkapitány értékelése szerint a színesfém-lopások jelentős részét fiatalkorúak követik el, őrizetbevételük ilyen bűncselekmények kapcsán szinte lehetetlen. Ahogy annak bebizonyítása is, hogy a szülők tudtával, esetleg irányításuk mellett lopnakk a - hivatalosan ugyan ki nem mondott - cigány fiatalok.

Forrás: MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
napi mondás
  2008-04-26 23:20:04, szombat
 
  Magyarország jobb helyre került a korrupciós listán... de nem volt
olcsó...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mutyiváros már magyarázza Bati
  2008-04-26 23:18:52, szombat
 
  Mutyiváros már magyarázza Batiz lakásügyét
2008. Április 26. 14:25

Abcúg.hu

Szociális alapon aligha kaphatott volna bérlakást Batiz András volt kormányszóvivő, a lakástörvény azonban ezt lehetővé tette számára - hívta fel a figyelmet mai cikkében egy hírportál. Batiz ugyanis cserélte a lakását, ezért nem nézték, hogy rászoruló-e. A terézvárosi önkormányzat mindenesetre megbízott egy jogi szakértőt, hogy vizsgálja meg a lakásszerzést.

Az önkormányzat korábban azt is bejelentette, hogy nemcsak Batiz lakásbérletét, hanem minden önkormányzati bérlemény szerződését felülvizsgálják. Ennek kapcsán Szilágyi Erika, a VI. kerület sajtószóvivője úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat munkatársai már elkezdték kidolgozni a vizsgálat pontos feltételeit.

Batiznál nem vizsgálták, hogy megfelel-e szociális bérlet követelményeinek, mivel a hatályos törvény akkor azt mondta ki, hogy nem kell, és nem is lehet vizsgálni ezt. A tévésnek tehát nem kellett nyilatkoznia jövedelmi viszonyairól, szociális rászorultságáról, és nem számított az sem, hogy a bérlakások szobaszámára irányadó melléklet szerint jogosult-e ekkora lakásra. Annak ellenére, hogy nem egy másik szociális bérlakás, hanem egy VII. kerületi magántulajdonú lakás bérletét cserélte el.

A lap arra is kitér, hogy az önkormányzat garantálja a lakóknak, hogy a jogszabályok szerint, a piaci érték töredékéért megvásárolhatják az ingatlanokat abban a házban, ahol Batiz is bérli a lakást. Erre már májusban sor kerülhet. Amennyiben pedig a jogi szakértő megerősíti, hogy Batiz lakásbérlése megfelel az akkor hatályos jogszabályoknak, nem lesz akadálya, hogy az Andrássy úti bérlakás tulajdonosa legyen.

Forrás: ingatlanmagazin.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény Gyurcsány!
  2008-04-26 22:37:45, szombat
 
  Szegény Gyurcsány!

Itt várja a vasárnapot, szája már-már formálja az új egészségügyi miniszter nevét. Gyurcsány alatt a negyediket (Rácz, Molnár, Horváth, X.Y.) Nem tudom, hogy nincs-e itt egy világrekord. Vajon van-e még a világon egészségügyi miniszter, akinek 1994 óta annyi utóda volt, mint nekem? Most jön a tizenegyedik. Ha ez a tizenegy egy foci csapatot alkotna, aligha találna egy másik, hasonlóan csak egy országból származó és egymást követő miniszterekből állót. E csapatnak viszont nehezíti a dolgát, hogy Kökénynek két poszton kellene egyszerre játszania. Ám, ahogy elnézem a tárca mai állapotát, nem ez a kettőzés lesz a legnehezebb feladat az ágazatban.

Visszatérve Gyurcsány bajaira, mi lesz, ha az SZDSZ elfogadja egyes vidéki embereinek javaslatát és csak szeptemberrel mondja fel a koalíciót? Ekkor ugyanis a tárcát csak velük egyeztetve lehet betölteni, s Gyurcsánynak torkán akadhat a jelöltje, még akkor is, ha történetesen SZDSZ-es lenne az illető. Kis ballib abszurd helyzet.

De megtörténhet-e ez? Minden elemző biztosra vette, holnap felmondják a koalíciót Kókáék. Az elmúlt hetekben azonban látszott, hogy a szocialisták egyenként győzködik az SZDSZ döntéshozóit: nem kellene lemondaniuk a politikai zsákmány részekén nekik kapott javadalmakról. Fenyegetés és ígéret vadházasságából született meg a Tallózóban is olvasható javaslat. Mert a marxizmus és a szabaddemokrácia között csak egy betű a különbség. Marxnál a lét, náluk a lé határozza meg a tudatot.

Közben zajlik a kellerizmus lényegének feltárása. Itt Gyurcsányt megint sajnálhatjuk. Ha nem nevezi ki Kellert ismét államtitkárnak (úgy látszik ez jár a baloldali bukott polgármestereknek), akkor ezt a mostani Kapolyi-Keller összjátékot rávarrhatná Medgyessyre. Akkor nem lehetne feltenni ezt a kérdést: Mit tudhat Keller, hogy ki kellett nevezni?

A miniszterelnök ellenzéki gyalázatos rágalmazásnak minősíti az esetet és azon háborog, hogy adott esetben a -mértékadó sajtó is foglalkozik a kérdéssel, ahelyett, hogy mint hamisat visszautasítaná. Ebben van némi logika, de csak akkor, ha közben ugyanez a miniszterelnök nem bízza meg a kancellária minisztert az ügy kivizsgálására. A kettő együtt viszont már a gyurcsányizmus lényegéhez ad adalékot.

Szegény Gyurcsány! Azt ígérte, 2008-ra kint leszünk a bajokból. Nem lettünk, ő pedig egyre mélyebben van a mocsárban. S talán a haja nem is olyan erős, hogy megragadja és kihúzza magát belőle, mint elődje, a nagy német igazmondó.

Ennyit a vihar előtti csendről, amiről a minap szóltam.

Barátsággal köszönt, szép hétvégét kíván:
Surján László
MKDSZ hírlevél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Herczog Edit, a titkos lobbist
  2008-04-26 22:37:11, szombat
 
  Herczog Edit, a titkos lobbista
2008. április 25. 00:04 Magyar Nemzet

Az Európai Parlamentben (EP) működő titkos multinacionális irodára derült fény címmel adott ki közleményt tegnap délután Jens-Peter Bonde európai parlamenti képviselő hivatala. A jelentés szerint több vezető multinacionális vállalat lobbiirodát működtetett az Európai Parlamentben, a parlament telefonszámával és címével. A titkos lobbista tevékenység irányításában EP-tagok vettek részt. Frakcióvezetőjük semmit nem tudott tevékenységükről.

A parlamenti tagokat személyesen választották ki, hogy üzleti érdekeket szolgáljanak Alejo Vidal-Quadras Roca spanyol képviselő irányításával. A listán megadott egyetlen magyar képviselő a szocialista Herczog Edit, az MSZP országos választmányának tagja. Több cég vett részt a rejtett iroda tevékenységében, egyebek között a Gaz de France, az Unilever, a Telefónica, a BAT, a Thalys, az Ericsson és a Microsoft.

A "vállalkozást" az Európai Parlament volt elnöke, Pat Cox hozta létre. Cox jelenleg üzleti tanácsadó, és aktívan kampányol azért, hogy az írek igennel voksoljanak a június 12-i népszavazáson a lisszaboni szerződésnek nevezett uniós alkotmányra.

A botrányt az elnökök konferenciáján robbantották ki Strasbourgban, ahol e héten ülésezett az EP. Monica Frassoni, a zöldek frakcióvezetője tájékoztatta kollégáit, akik úgy döntöttek, hogy a kvesztorok kollégiumát kérjék fel a lobbitevékenység megszüntetésére.

Lovas István (Brüsszel)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én kussolok, Ti odanyomjátok a
  2008-04-26 22:36:41, szombat
 
 
Én kussolok, Ti odanyomjátok a lét!

Zuschlag János ügyvédje nagy hirtelen ötvenmillió forintot visszafizetett oda, ahonnan ügyfele kicsalta. Mi fene, rájuk jött a bűnbánat? Hát nem erről van szó, hanem a Tocsik ügy, a Posta Bank ügy és a brókerbotrány résztvevőinek ügyében folytatott eltussoló szocialista taktika más irányt vett.

Nyilvánvalóvá vált Gyurcsány, Újhelyi és a többi nagykutya előtt, hogy a most eljáró ügyész túl "tökös", ezért lefizetni, anélkül, hogy a sikkasztási botrány ne dagadjon jobban, már nem célszerű. Nem véletlenül járt Janika letartóztatása előtt a párt éceszgéberénél, Lendvai Ildikó frakcióvetetőnél. Miután valószínűleg kölcsönösen megzsarolták egymást, megegyeztek abban, hogy eltusolás helyett a vizsgálati szakasz végén helyette visszafizetik a pénzt. Istenem gondolták, ez most nem sikerült, de úgyis lopunk máshonnan. Minimalizáljuk a büntetést, mert a kár megtérült, azután eltelik egy-két hónap, és a párt eme hűséges gyermeke megromlott egészségi állapota miatt kiszabadul! Az ezt megelőző ügyeknél a sumákolással, sikerrel jártak, most csak abban lehet bízni, hogy a szocialista párt népszerűségvesztésével esetleg olyan bíró ítélkezik, aki nincs benne a mutyiban. Mert ha most esetleg jól elmeszelik a lopós szoci aranyifjakat, és tizenéveket kapnak, akkor úgy fognak dalolni, hogy maga Carusó is megirigyelte volna. És ekkor, de csak ekkor lesz reményünk, hogy odacsukják melléjük Gyurcsányt, Szilvásyt, Újhelyit, Aratót, Mesterházit és a többi menetelőt.

Az ezernyolcszázas években mondta egy püspök: - szegény tolvaj nyakában vaslánc, a gazdagén aranylánc -!
Reméljük, hogy ebben az esetben másként lesz.

Cságoly Péterfia Béla
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kollektív felelőtlenség
  2008-04-26 22:34:40, szombat
 
  Kollektív felelőtlenség
Webdoki 2008. április 24. 23:00, csütörtök - Dr. Palla Sándor

Az Európai Unióból most több száz milliárdos fejlesztési tőke érkezik az országba, amelyre pályázni lehet, s ez az egészségügy területén akár 4-500 milliárd többletbevételt jelenthet. Beszélgetés dr. Bacskai Miklóssal a Healthware Tanácsadó Kft. vezetőjével.



- Az IME című szaklap konferenciáján tartott előadásában azt boncolgatta, hogy a reform végső soron tőkebevonást vagy forráskivonást eredményez. A parlament jelenlég még érvényben lévő döntése alapján melyik a valószínűbb?



- A kockázati tőkebevonás sajnos rövid távon is a források átcsoportosításával jár, ami relatív forráselvonásként jelenik meg. Nem beszélve arról, hogy a tőke beáramlásának, a megnyert likviditásnak nemcsak egyszer, hanem folyamatosan kell megfizetni az árát. Azt biztosan állíthatom, hogy az egészségügy finanszírozási gondjait nem oldja meg az a reálisan várható mintegy 100 milliárd forint, amelyetet egy esetleges kisebbségi részvénycsomag ellenértékeként könyvelhet el az állam. Ennek legalább a háromszorosára lenne szükség. Ezzel a lépéssel csak időt nyer a kormány, sőt lehet, hogy nagyobb árat fizetünk a tőkebevonásért, mint amennyit valójában ér majd. A veszélyekkel ugyanis nyíltan nem számol senki. Nem garantálható, hogy a hatékonyság növelésével előteremthetőek a rendszer megváltoztatásához szükséges anyagi források. De ki tudja ma megmondani, mennyibe kerül majd az államnak, ha egy társaság kiesik a rendszerből, esetleg csődbe megy? Ha egy-egy terület ily módon értékét veszti, vajon milyen áron kelhet el ismét? Vagyis lesz/lehet számos feladat, amely előbb-utóbb újra állami kötelezettséggé válik.



- Mire számíthatunk rövid távon?



- Ha azt kérdezi, mi várható 2 éven belül, azt gondolom, hogy gyakorlatilag semmi. Felfújt ügyek körül zajló nyilatkozatháború, mert nem tudjuk igazán, milyen irányba tartunk. Nem egyértelmű a reform célja, nem tisztázottak a viszonyok. Rövid távon a befektetők nem is vehetnének fel osztalékot. Ám az országgyűlési választások után már nagy lenne a veszélye annak, hogy a befektetők a finanszírozás jövedelmezősége, vagyis a nyereség maximalizálása érdekében először a fejkvóta emelésére, második lépésként pedig az alapszolgáltatási csomag indokoltnál nagyobb szűkítésére próbálják majd rávenni a kormányt. Mivel a finanszírozásra fordítható büdzsé véges, és a járulékok további emelése politikailag "elképzelhetetlen", a hatalmon lévő kabinet vélhetően az utóbbi utat választja majd. A költségvetési törvény részeként minden évben lehetőség van a biztosítási jogviszony alapján járó szolgáltatási paletta felülvizsgálatára. Első körben így például a gyakran végzett, ám nem túl költséges eljárások kerülhetnek a kizárólag kiegészítő biztosítási díj ellenében elérhető csomagba.



- Vagyis megint a betegek állnák a számlát.



- A jelenlegi folyamatok alapján ez valószínűleg elkerülhetetlen, valódi tőkebevonást ugyanis csak az alapcsomag és az alapcsomagon kívüli szolgáltatások elkülönítése tenne lehetővé. A kiegészítő biztosítási csomagok nyújtanak majd lehetőséget arra, hogy a kórházak, szakrendelők és a magánorvosok a differenciált szolgáltatásaikat valóban értékesíteni tudják a piacon. Ehhez "vásárlókra" is szükség lesz, vagyis a kormánynak már most őszintén kellene beszélnie erről, és adókedvezményekkel kellene ösztönöznie a betegeket az előtakarékoskodásra. Ha a társaság más módon nem tud többletbevételhez jutni, akkor a betegekre terheli majd a költségeket, ezért azután ismét emelkednek a lakossági kiadások. 2006-ban a rászorultak 460 milliárddal járultak hozzá az egészségügyi kiadásokhoz. Tavaly a gyógyszeráremelés és a vizitdíj bevezetése minimum 30-40 milliárd többletkiadást okozott a családoknak. Végleges számok még nincsenek, várjuk a KSH 2007 évre vonatkozó adatait, de körülbelül 500 milliárd forint felett alakul a kiadásokból a háztartásokra jutó összeg.



- Nem érzi úgy, hogy az egészségügyi közgazdászok felelőssége is, hogy vakon bolyongunk, és a lakosság nagy része elképzelni sem tudja, mi vár rá az elkövetkezendő esztendőkben?



- Sokan azok közül, akik az elején még részt vettek a reform előkészítésében, idő közben rájöttek, hogy olyan dolgokat kellene "alátámasztaniuk", aminek a végkimenete teljes mértékben bizonytalan. Úgy gondolom, nemcsak rajtuk múlt, múlik. A magyar értelmiség is nehezen ébred; mintha hiányozna a társadalom iránt érzett felelősségérzete, ami arra ösztönözné, hogy kierőszakolja az átalakuláshoz elengedhetetlen társadalmi vitát. Az is probléma, hogy a szakértők többsége betagozódik egy-egy politikai csoportosulásba, így véleményük - még ha helytálló is - csak korlátozott mértékben vehető figyelembe a szakmai viták során. Az állam részéről tapasztalható egyértelműen deklarált célok hiánya miatt egyébként is lehetetlenné válnak a valódi szakmai viták. Ma senki nem látja, mi a valódi cél, hová akarunk eljutni. Szerintem kollektív felelőtlenség jellemző a rendszerre, gondoljunk csak a potyautasok kiszűrésére, amiből most 100 milliárdos "nem várt" bevétele származott az államnak.



- A halogatott lépésekből származó veszteségeket nem kellene egyszer végre számon kérni?



- Elgondolkodtató, de azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy a halogatás politikai döntés, mert ami az egészségügy oldalán veszteségként, az a másik oldalon nyereségként jelenik meg. Például a mindenkori kormány elhatározásán múlik, hogy "elnézi-e", és ha igen, milyen mértékben a szürkegazdaságot. Azzal, hogy behunyta a szemét, hagyta, hogy az az egymillió ember, aki nem fizetett járulékot, így "megtakarított" pénzét másra költse, és ezzel a gazdaság életben tartásához nélkülözhetetlen fogyasztást erősítse. Ennek a pénznek egy részét most közvetlenül az egészségügybe fektettük, de tudnunk kell, hogy ennek a lépésnek is lesznek társadalmi következményei, amelyeket meg kell magyaráznunk a választópolgárainknak. Kinek a felelőssége, hogy az egészségügyért, vagyis az orvosokért, szakdolgozókért, a betegekért eddig nem álltunk ki? Azt kell mondanom, gyakorlatilag valamennyiünk hibája, már csak azért is, mert akaratlanul is asszisztáltunk egy rendszer minőségének romlásához.



Tinnyei Mária (Forrás: Medical Tribune)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapolyi mindent tud Tengizről
  2008-04-26 22:07:54, szombat
 
  Lakatos Pál:Kapolyi mindent tud Tengizről -Kádár volt ipari minisztere ma legalább negyvenmilliárdos


Írta: Administrator
2008. április 26.


Kapolyi László 2002 óta országgyűlési képviselő, az MSZP színeiben. Fontos róla tudni, hogy egyéniben már 2002-ben is elbukott, a vörös lista azonban segített rajta. Így hát, 2006-ban már csak a listák pontos és fontos helyeiért indult a versenybe.

És minő véletlen, nyert. Hiába, egy sokszoros milliárdosnak kijár a képviselőséget jelentő biztos hely.

És még mondja valaki, hogy nem igaz a régi magyar közmondás, amely szerint ,,A pénz beszél, a kutya ugat!"

Érdekes összehasonlítani Kapolyi 1990 előtti, nyilvánosság előtt is vállalt életét, a ,,rendszerváltozás" után papírra vetett, fontosabb kiemelésekkel tarkított önéletrajzával, ami az első képviselősége idején készült. Nézzük tehát, mit tartott fontosnak megemlíteni Kapolyi László 2002-ben.


Ez a dokumentum az akkor esedékes országgyűlési képviselőválasztásra készült. A számítógépem valószínűleg azt hiszi, megbolondultam, mert Kapolyi eredeti helyesírású, saját maga által írt ,,önhozsannáját", eredeti változatban, a helyesírási hibákkal együtt hozom nyilvánosságra.

Előzetesen azért nem árt felfigyelni, hogy a neve előtt, igencsak hivalkodóan ott áll a dr., a doktori cím jelzése, s azt se feledjük el, hogy amit mindjárt olvasni fognak, azt egy olyan ember írta, aki 1985 óta rendes tagja (mert van levelező tag is) a Magyar Tudományos Akadémiának. Vajon gróf Széchenyi István őrá és a hozzá hasonlókra gondolhatott-e, amikor a tudós elmék, s a Haza érdekében létre hozta a magyar tudomány fellegvárát?
Íme tehát a ,,követendő" példakép élete, dióhéjban:

,,Dr. Kapolyi László, 1932 június 07-n születtem Újpesten.
1950-ben kitüntetéssel érettségíztem, majd a Műszaki Egyetemen szereztem általános mérnöki diplomát, mellyet még két diploma követett. 1962-ben doktoráltam, 1979-től a MTA levelező-, majd 1985-től rendes tagja vagyok.

1977-ben Akadémiai, 1983-ban Állami Díjat kaptam, a nyersanyag- és energiagazdálkodás gazdaságpolitikai rendszerelméletéért.
1951-52-ben beosztott mérnökként dolgoztam a Mélyéptervnél s a Földalatti Vasútépítő vállalatnál, 1953-76 között pedig a Tatabányai Szénbányáknál, ahol eljutottam az üzemvezetői főmérnöki beosztásig. Onnan kerültem miniszterhelyettesnek a Nehézipari Minisztériumba, s ott hamarosan államtitkár, majd 1983-87 között ipari miniszter lettem.

1989-ben az orosz és az ukrán tudományos akadémiákkal s a két ország villamosenergia-iparával együttműködve létrehoztunk egy kisérleti laboratóriumot. Ebből lett a System Consulting KFT, amely 1997-ben részvénytárasággá alakult. Jelenleg ennek az RT-nek vagyok az elnöke.
Tudományos munkásságomat jelenleg is folytatom. A Gépipari Tudományos Egyesület örökös tagja, az ICSOBA m. n. b. elnöke, a Russian Academy of Sciences külső tagja vagyok.

A Krakkói Bányászati és Kohászati Akadémia magántanára, a Fletcher School of Law and Diplomacy at Tufts University (Boston) meghívott tanára, a Római Klub és a Aspen Instituto of Italy elnökségi tagja, a Moszkvai Bányászati Egyetem díszdoktora vagyok.
1989 óta a Magyarországi Szociáldemokrata Párt tagja, 1994-től a párt országos elnöke vagyok. Dr. Kapolyi László"

Kedves doktor úr! Tisztelt akadémikus úr! Érettségizni, mi földi halandók, s nem milliárdosok, rövid i-vel szoktunk és a ,,melyet" szót sem írjuk két l-lel. S ha már egy cég pontos nevét leírjuk, tudjuk, hogy annak minden kezdő betűje nagybetű. Helyesen tehát, Földalatti Vasútépítő Vállalat. Hogy az elmaradt vesszőkről, kimaradt betűkről (helyesen: 7-én), s a külön írandó, de az ön által -véletlenül- egybe ,,ragasztott" szavakról már ne is beszéljek. Meg a kísérlet szóról! Ami ugye, kedves díszdoktor úr, ott Moszkvában, nem rövid, hanem hosszú ,,í". Ha én ezt a Római Klubban egyszer elmesélem!

Nyilván szégyenérzete lehetett annak is, aki a választási irodánál ezt az iratot nyilvánosságra hozta, mert a közlés előtt a következőket tartotta még fontosnak megjegyezni. (Az önéletrajzot a jelölt bocsátotta a választási szervek rendelkezésére, és változatlan tartalommal kerül közzétételre.")
A csöppet sem lényegtelen megjegyzések után nézzük meg, hogy mi maradt ki 2002-ben az önéletrajzból. A közelmúltban, abban az átkosban, bizonyára rendkívül büszke lehetett rá, de hát a harmadik évezred elején már nem tekintette fontosnak, egyébként is ,,rendszerváltozás" után voltunk, Kapolyi László azt, hogy 1985 és 1988 között a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottságának is tagja volt.

A véreskezű diktátor, Kádár pártjában egy ilyen tagság mindent jelentett, de legfőképpen karriert. Az MSZMP Központi Bizottsága ugyanis a legfőbb döntéshozó szerv volt. Aki annak tagja volt, képletesen és valóságosan is, emberi sorsokról döntött és dönthetett. Kapcsolatokat építhetett, s a vazallusok sokasága járult színe elé. Aki tagja volt a központi bizottságnak, úgy mondtuk akkor, a zsírosbödön közelében ült. S, hogy az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja mennyire a szerencse kegyeltje a Kádár rezsim folytatásában, az 1990-es ,,rendszerváltozást" követően is, más hasonszőrű beosztású sorstársával, a mai áljobb- és álbalodaliakkal egyetemben, az megmutatkozik egy 2003-as vagyonbevallásában.

A három éve készült vagyonnyilatkozat szerint, amely hivatalos dokumentum, Kapolyi Budapesten, a XII. kerületben, 1999 óta egy 300 négyzetméteres bérlakásban élt, természetesen bérlőként. Nagy értékű ingóságai nem voltak, de még gépjárműve és egyéb értéktárgyai sem. (Bár én gyakran láttam, amint a parlamenti képviselőházból, vagy a parlamentből gépkocsivezetős luxuskocsi repítette tova.) Viszont az élete 30 millió 203 ezer 389 forintot ért, legalábbis a Grawe életbiztosító szerint. Takarékbetétje és készpénze sem volt, a számláján azonban 9 millió 776 ezer 783 forint bújt meg szégyenkezve és 6 millió 579 ezer 2 forintja pedig K és H befektetési jegyben fialt.

A Sister Consulting Rt. elnök-vezérigazgatójaként bruttó 50 ezer kemény magyar forint ütötte a markát havonta. Amikor ezt olvastam már-már adakozási kedvem támadt, ám eljött számomra a kijózanodás pillanata is, hiszen arról is tudomást szereztem, hogy 2003-ban 216 millió 982 ezer forint volt a tulajdonosi osztalékból származó jövedelme. A ,,legális" vagyona pedig meghaladja a tízmilliárdot is. S mint tudjuk, mai gazdagjaink számtalan bevallatlan vagyonnal is rendelkeznek. Off-shore cégek sokasága rejti az egyszer majd előkerülő, további sok-sok milliárdot.

Ez az osztalékososdi nagyon jó játék milliárdoséknál, hiszen ez után nem kell nyugdíj-és társadalombiztosítási járulékot fizetni, csupán az ezzel nagyságában majdnem egyenértékű jövedelemadó befizetésére kötelezettek. A jövedelemadó nagy részét meg alapítványi támogatási címen, fenntartási költségként, s egyéb ügyes trükkel leírják. Azaz, nem fizetik be a központi költségvetésbe.

De nemcsak Kapolyi kap havonta minimálbért a cégétől, így gazdálkodik leggazdagabbjaink mindegyike, s ilyen kevés fizetést vágnak zsebre bankárjaink is. Aztán a többi már Kapolyihoz hasonló módon játszódik le.

Wennesz István tengizi károsult havi rokkantnyugdíja meg alig éri el havonta a 35 ezer forintot. S, hogy ez most miért is került Kapolyival egy sorba, rövidesen az is kiderül.

De még mindég keressük a lyukat a sokszoros milliárdos miniszter életrajzán. Ma már nem szívesen beszél az akadémikus úr az eocén programról. Arról a dilettánsnak tűnő pénzkivonási manőverről, hogy ne mondjam, hazugságról, amikor elhíresztelték, hogy Nagyegyháza-Bicske környékén, a szovjet kutatók közreműködésével, Európa legnagyobb, egy tömbben lévő, összefüggő barnakőszén lelőhelyére bukkantak. Ez az elmúlt század hetvenes éveinek története, s ebben az időben Kapolyi László, 1976 és 1980 között, nehézipari miniszterhelyettes volt.

Külsős újságíróként, az eocén program rejtelmeit keresendő, ebben az időszakban jártam nála. A miniszterhelyettes elvtárs irodájába lépve, kemény tél volt akkor, a következő kép tárult elém, Kapolyi egy kis asztalka mellett üldögélt, lába az asztal tetején, s a zimankós idő ellenére földi epret eszegetett, szőlőt szemezgetett. Ez a kép csak azoknak jelent valamit, akik már akkor is éltek, ők bizonyítani tudják, hogy normális magyar ember, abban az időben, földi epret és szőlőt télen csak álmában láthatott, s még a banánhoz is csak protekcióval juthatott hozzá.

Kapolyi, nagysága és hatalma biztos tudatában fölényes, nagyképű és lekezelő volt. A lényeget, az igazságot firtató kérdéseimre félre beszélt, hazudott. Az interjúból persze, pont az igazmondás híján, nem lett semmi. Egyszerűen közölhetetlen volt.

A hazugságáradat- ennek ellenére- folytatódott tovább. Elkészült a nagy mű, az alkotó megpihent, azaz már akkor is parádézott. Nagyegyházán átadásra várt, az eocén program keretén belül épült bánya. Az átadási ceremónián, ahol jelen volt Kapolyi is, a díszvendég Havasi Ferenc volt, az MSZMP Központi Bizottságának gazdaságpolitikai titkára.

Volt azonban egy kis bökkenő, szénbányát akartak átadni, a nagyegyházi frontfejtésről azonban egy dekányi szén sem került még elő. Patyomkinország patyomkin vezérkarának azonban ez sem jelentett megoldhatatlan feladatot. Teherautókon hoztak szenet az egyik távoli bányából, levitték azt a mélybe, gumiszalagra rakták, onnan a csillékbe került, a csillékben pedig a földfelszínre. Lehetett tehát tapsolni, mulatni, szalagot átvágni, kitüntetéseket átadni.
Istenem! Azóta sem változott semmi, csupán a szereplők, vagy néha még ők sem. A módszer, a hazugság azonban változatlan.

Kapolyi eocén programját megszenvedte a Nagyegyházához közeli Bicske is. Az orbitális csalók itt meg, a nagyegyházi szénre alapozva, hőerőművet terveztek építeni. Elkészült a hűtőtó, felépültek a munkásszállások, amelyek még a ránk maradt orosz laktanyáknál is rosszabb minőségűek voltak. Egész városrész épült, csak a hőerőmű hiányzik, a házak meg a mai napig is üresen állnak. Ezt is mi fizettük. Az orosz tanácsadók azonban ,,zsákban" vitték a forintot. Jutott belőle az itthon maradt gazembereknek is.

Kapolyi, amikor gazdagsága kerül szóba, gyakran hivatkozik az igen jó orosz kapcsolataira. S ebben egy szemernyi hazugság nincs. Az állami beruházású eocén programból orosz zsebekbe juttatott magyar forintok még ma is fialnak.

De bizonyára hoz a konyhára Orenburg, Bogorodcsány és Tengiz is. Orenburg és Bogordcsány még a nehézipari miniszterhelyettes Kapolyi nevéhez fűződik, de volt hozzá köze az ipari minisztériumi államtitkár Kapolyinak is. Tengiz meg az ipari miniszter Kapolyi biznisze.

De a Minisztertanács Tanácsadó Testületének társelnökeként, energiapolitikai kormánybiztosként is beleszólása volt a tengizi ügyekbe. Ezek a posztok is Kapolyit illették meg, 1987. decembere és 1988 decembere között. Milyen érdekes, a 2002-es önéletrajzban mindezekről egyetlen szó sincs. Kapolyi hallgat Orenburgról, Bogorodcsányról és Tengizről is. Lehet, hogy nem véletlenül.

Nem mindenki fogta be azonban akkor a száját. Nem mindenki az üzletet kereste, volt olyan is, aki törődött, vagy törődni akart az emberi életekkel. Placskó József például, aki igen jelentős orosz kapcsolatokkal rendelkezett, s az oroszokkal együtt a borzalmas valóságot is ismerte, ellenezte, hogy a magyarok Kazahsztánba, Tengizbe menjenek. Még Kapolyi államtitkárával, bizonyos Bartha úrral is összeveszett. Ám a vita során kiderült, hogy Kapolyi nagyon akarja ezt a tengizi üzletet. S hogy Placskó József száját befogják, a Vegyépszer közreműködésével, az amerikai Houstonba küldték ki dolgozni.
S Amerikába került ki, valamilyen attasénak, Egyed István ügyvéd is, annak ellenére, hogy az orenburgiak összes perét elveszítette, miközben elbukta Erdélyi Gyuláné tengizi áldozat tárgyalását is. Vagy talán éppen ezért?

Vajon hány emberéletbe került Új-Buda legpuccosabb háza? S hány emberéletet kóstál a sok-sok milliárd forint, a luxusautó, a felhőtlen, gondtalan élet? A viháncolós nyaralás a gazdagok paradicsomában? Kísértenek-e, legalább éjjel, nyugtalan álom képében a vágóhídra vitt, életerős magyar fiatalok. S a meg sem született magzatok? Kicsinyke ár ez a sok-sok szenvedésért, kínhalálért. Hányan rettegtek, hazajőve, egy-egy fogantatás után, vajon gyermekük is Orenburg, Bogorodcsány és Tengiz áldozata lesz?

A még ma is fiatal Wennesz Istvánt, amikor gyermekeiről kérdeztem, azonnal, szinte kérdezés nélkül vágta rá, szerencsére még Tengiz előtt születtek.
Vajon mit gondolhat a szihalmi Acsai Lajosné, aki megjárta Bogorodcsány poklát és betegen, gyermekáldással jött haza a férjével. A fia most harminc éves, egyetlen foga sincs. S a többiről a megtört édesanya hallgat. Szívszorító csönd ez. A pénzt hajszolóknak, az embereket a földgáz gulágjaira küldőknek, ez néha vajon eszükbe jut-e? Nem hiszem.

Csak Orenburg miatt, több százan haltak meg rákban. S Tengiz is szedte áldozatait.

Amíg élek, nem felejtem el Wennesz István bicegő, kacsázó lépteit, ahogy jön felém, a vonatról leszállván. Hozza magával az újabb vádoló dokumentumokat, s ezekkel együtt hozza, látom rajta, a reményt is. Mert minden egyes szó, amit a tőle kapott papírok alapján mondattá formálok, neki a reményt jelenti. A reményt, hogy egyszer valakinek megszólal a lelkiismerete. S talán valaki ki meri majd mondani, hogy igen, vétkezett, bűnös volt a magyar állam, amikor a kénköves Kazahsztánba küldte őket.

Egy szó, egyetlen egy őszinte pillanat kellene csupán, hogy vigasztalódjanak az anyák és az özvegyek, enyhüljön a fájdalmuk, s a jussként nekik járó, a milliárdos vagyonokhoz képest Péter- fillérrel ,,gazdagabban", élhetőbb legyen az életük.

Ahogy múlik az idő, ahogy egyre többet tudok meg az életükről, ahogy egyre vádlóbb mondatok kerülnek ki a kezem alól, úgy verem egyre hangosabban a billentyűket.

Haragszom a hazugokra, a csalárd módon cserben hagyókra, akiktől egy cseppnyi emberséget kérek csupán. Hátha nem feledkeznek meg róla, valamikor ők is emberként jöttek a világra. Valamikor őket is anya szülte.

Jó lenne, ha egyszer, emberként tekintve rájuk, leülnének ők is, szemtől szembe az általuk kifosztottakkal. Akkor talán ráébrednének, mekkora bűnt is követtek el, s milyen egyszerű módja is van a vezeklésnek. Vágyom, remélem ezt a megtisztulást.
Kapolyik, Kupák és a többiek! Meddig hallgattok még?

Lakatos Pál

http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=13581& ;Itemid=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.